αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

4ήμερη εκδρομή στο bansko από το Παπαχαραλάμπους travel

Το Παπαχαραλάμπους Travel διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή στο Bansko - Bulgaria.
Περιλαμβάνεται μεταφορά & Ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή.

Ημερομηνία:
Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 έως Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22610 81166, 6932702568
e-mail: j_papach@otenet.gr

Σεισμός στη Χιλή: Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή από τα 8,8 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που έπληξε νωρίτερα σήμερα τη Χιλή, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής...
"Πρόκειται για ένα μεγάλο σεισμό", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εντμούντο Περές Γιόμα και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στον πληθυσμό.
Σύμφωνα με τις χιλιανές αρχές, ο σεισμός έγινε αισθητός στις 03:34 τοπική ώρα και το επίκεντρο εντοπίσθηκε 63 χιλιόμετρα δυτικά της μικρής πόλης Καουκένες, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Δείτε στη λίστα του emsc-csem.org τι μετασεισμοί γίνονται.
Στην αριστερή φωτογραφία βλέπετε την εκτίμηση των επιστημόνων για την εξάπλωση του τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρώτοι επικίνδυνοι στόχοι φαίνονται να είναι η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, και υπολογίζουν ότι θα κτυπήσει αυτές τις περιοχές 13 ώρες μετά το σεισμό. Όλοι φοβούνται πως τις άσχημες εικόνες που έρχονται από τις περιοχές, θα τις ακολουθήσουν χειρότερες...

Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν το 1960 στη Χιλή 9,5 Ρίχτερ.

Μνημόσυνο Παλαμά

Εξηνταεφτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, του Κωστή Παλαμά. Ο μεγάλος μας εθνικός ποιητής πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943, μεσούσης της γερμανικής κατοχής. Η κηδεία του αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα αντικατοχικά συλλαλητήρια, καθώς σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος της χώρας αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες απλού λαού συνόδεψαν συγκλονισμένοι το σκήνωμα του Ποιητή στην τελευταία του κατοικία στο Α' Νεκροταφείο, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, κάτω από τα σκυθρωπά και έκπληκτα πρόσωπα των κατακτητών.
"Ηχήστε, οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές, δονήστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα... Βογγήστε, τύμπανα πολέμου... οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!"
Ο Αγγελος Σικελιανός αποχαιρέτησε τον Ποιητή καλώντας παράλληλα το Έθνος σε παλλαϊκό αγώνα κατά των Ναζί επιδρομέων, όπως και ο ίδιος ο Παλαμάς είχε κάνει τρία χρόνια νωρίτερα κλείνοντας μέσα σε δύο στίχους το δικό του μεγάλο "ΟΧΙ":
"Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα".

Δημοσίευση Ιωάννας


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τεράστια παγόβουνα απειλούν το οξυγόνο των θαλασσών

Ο σχηματισμός δύο νέων γιγάντιων παγόβουνων έξω από την Ανταρκτική, και τα δύο στο μέγεθος του Λουξεμβούργου, απειλεί να επηρεάσει τα ωκεάνια ρεύματα και τη ροή οξυγόνου στις θάλασσες όλου του πλανήτη, προειδοποιούν Αυστραλοί, Γάλλοι και Γερμανοί ερευνητές. Στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου, ένα προϋπάρχον παγόβουνο μήκους 97 χιλιομέτρων προσέκρουσε στο άκρο ενός παγετώνα στην Ανταρκτική και απέσπασε ακόμα ένα γιγάντιο κομμάτι, μήκους 78 χιλιομέτρων, ανέφερε ο Νιλ Γιανγκ, παγετωνολόγος του Ερευνητικού Κέντρου Ανταρκτικού Κλίματος στην Αυστραλία. Τα δύο νέα παγόβουνα, συνολικής μάζας 1.560 δισεκατομμυρίων τόνων, πλέουν τώρα 100-150 χιλιόμετρα έξω από την Ανταρκτική, νότια...

Προς ανάκληση η άδεια της Commercial Value

Στον "αέρα" εκατοντάδες ασφαλισμένοι της Commercial Value καθώς η αρμόδια εποπτική αρχή αποφάσισε να αναστείλει της λειτουργία της εταιρίας. Παρέπεμψε, ωστόσο, το θέμα για τελική απόφαση στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, καθώς τα μέλη της εποπτικής αρχής τελούν υπό παραίτηση.
Σε περίπτωση που ο υπουργός υπογράψει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας, θα πρέπει η εταιρεία να σφραγιστεί και να οριστεί εκκαθαριστής που θα πρέπει να μεταβιβάσει το χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτων στο επικουρικό ταμείο και να θέσει υπό εκκαθάριση το χαρτοφυλάκιο ζωής.
Στον κλάδο αυτοκινήτων είναι ασφαλισμένοι 400.000 οδηγοί ενώ άλλοι 50.000 βρίσκονται ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής.
Η Commercial Value κατέχει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank.

Ηλεκτρονική δημοπρασία αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ

Για όλους εσάς που ψάχνετε την ευκαιρία δείτε αυτοκίνητα που πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον ΟΔΔΥ σε πολύ χαμηλές τιμές εκκίνησης! Η δημοπρασία θα γίνει ηλεκτρονικά στις 3 Μαρτίου, δηλαδή σε 5 ημέρες περίπου από σήμερα οπότε βιαστείτε να κάνετε εγγραφή και να διεκδικήσετε το δικό σας φθηνό - πλην όμως καλό - αυτοκίνητο. Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αυτοκίνητα; Μπορείτε να τα ελέγξετε σε καθορισμένο τόπο και χρόνο πριν από την δημοπρασία! Δείτε, λοιπόν, τα αυτοκίνητα για την επερχόμενη δημοπρασία εδώ.

Ας μιλήσουμε λίγο για μπλουζ

Του Στέργιου Μπακολουκά

Διάβασα τελευταία ένα βιβλίο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΠΙΚΟΥΡΗ με τίτλο «ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖ». Έφταιγε δεν έφταιγε, όπως λέει ο τίτλος του βιβλίου, εγώ απόψε θέλω να μιλήσω λίγο για το μπλουζ.

Νόμιζα ότι άκουσα για πρώτη φορά μπλουζ, πριν από 36-37 χρόνια, όταν κατέβηκα από την Αράχοβα στην Αθήνα και με την υπόδειξη ενός φίλου που δεν είναι πια στη ζωή. Αργότερα κατάλαβα ότι το μπλουζ ήταν πάντα μέσα μου, το άκουγα στα γυμνασιακά μου χρόνια από ένα πικ-απ με μικρούς δίσκους που είχαμε τότε και που χορεύαμε στα πάρτι, ζειμπέκικα του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη, του Μουφλουζέλη αλά και του Ζαμπέτα, αλλά και στη «ραδιόλα» στο μπαράκι του Σύρου. Γιατί το μπλουζ είναι ίδιο πράγμα με αυτά τα ζειμπέκικα καθώς και με τα ρεμπέτικα τραγούδια πού ντύνουν αυτούς τους χορούς. Το μπλουζ όπως και τα ρεμπέτικα είναι μια μεγάλη νότα πόνου, αλλά και διαπίστωση αντοχής που καλύπτει την ανθρώπινη ψυχή με ένα μεγαλείο παράξενο, που χαρασσόταν μέσα μου βλέποντας τους πατεράδες μας, εκείνα τα χρόνια, δουλεύοντας και στύβοντας την πέτρα, να προσπαθούν να μας ζήσουν και να μας σπουδάσουν...

Η ανωνυμία επιτίθεται

Δημοσίευση από Ιωάννα

Η διαφήμιση του (τότε) υπουργείου Μεταφορών ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη: έδειχνε έναν άντρα και μία γυναίκα να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο σε έναν διάδρομο και να ζητούν αμφότεροι συγγνώμη, αλλά όταν, στο πάρκινγκ του κτιρίου, τα αυτοκίνητά τους λίγο έλειψε να συγκρουστούν, άρχισαν να ανταλλάσσουν χειρονομίες και βρισιές. Το νόημα ήταν ότι πίσω από το τιμόνι αλλάζουμε – όχι προς το καλύτερο. Τι σχέση, όμως, έχουν όλα αυτά με το Ιντερνετ; Απλώς ότι για κάποιους φαίνεται ότι είναι το τέλειο «μέσο» για να παίξουν τα... συγκρουόμενα.

Το θέμα της ανωνυμίας, με αφορμή τα σχόλια που έγιναν σε δύο τελευταίες αναρτήσεις, σηκώνει μεγάλη κουβέντα και είναι ένα θέμα που απασχολεί τα περισσότερα μπλοκ. Η άποψή μου είναι ότι η ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν κάποιοι τις απόψεις τους, τις ιδέες τους και τις καταγγελίες τους χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις και τις πιέσεις του περιβάλλοντός τους και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει η κοινωνία μας.
Από την άλλη όμως η ανωνυμία μπορεί να αποτελέσει το δούρειο ίππο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο τους.
Ανώνυμα ή επώνυμα ας έχουμε ως στόχο μονάχα τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Η ρήση της ημέρας

Ποτέ μην συγκρούεσαι με κάποιον που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Baltasar Gracian, 1601-1658, Ισπανός Συγγραφέας

Ο Μπαλτάσαρ Γκρασιάν γεννήθηκε το 1601 και σε ηλικία δεκαοκτώ ετών έγινε δεκτός στο Τάγμα των Ιησουιτών. Συγγραφέας σύντομων εγχειριδίων πολιτικής συμπεριφοράς και έκφρασης, περιγραφής ιδανικών μορφών, αλλά και προσωπικών επιλογών (όπως το Χρησμολόγιο και Τέχνη της Φρόνησης), έχει υπογράψει το μακροσκελέστερο στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού συμβολικό μυθιστόρημα (El Criticon). Πέθανε το 1658, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του: είχε καταδικαστεί για την τόλμη της σκέψης του.

Απογειώθηκε ο Ντελάλης

Σπάσατε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας χθες, Πέμπτη 25/02/2010, αφού ο Ντελάλης δέχτηκε 234 επισκέπτες και 942 χτυπήματα (κλικ).
Προχωράμε όλοι μαζί, λέμε τα νέα του χωριού, τις απόψεις μας, συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Μερικές φορές στεναχωρούμε και μερικούς, αλλά έτσι είναι η ζωή.
Δεν πίστευα ποτέ οταν ξεκίνησα οτι θα είχε τέτοια επιτυχία ο Ντελάλης και αυτό οφείλεται σε σας. Προχωράμε για την Αράχωβα όπως την αγαπήσαμε και την ονειρευόμαστε.

Ντελάλης.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση των υπαλλήλων του Δήμου Αράχωβας

Από τους υπάλληλους του Δήμου Αράχωβας

Κύριε Στάθη Γιαννέλο

Σύσσωμο το προσωπικό του Δήμου Αράχωβας διαμαρτυρόμαστε για το σχόλιό σου στο ιστολόγιο του «ΝΤΕΛΑΛΗ» (δείτε εδώ).

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος έπρεπε να ξέρεις ότι όλες οι προσλήψεις στο Δήμο μας έχουν γίνει με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο και με τον διεξοδικό έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Για την επαλήθευση αυτού και καθώς οι υπηρεσιακοί μας φάκελοι είναι δημόσια έγγραφα, μπορείς να περάσεις από το Δήμο και να κάνεις όποιον έλεγχο θέλεις στα φανερά και όχι στα κρυφά.

Καθώς οι κατηγορίες που εκτοξεύεις είναι τυφλές και ιδιαίτερα βαριές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να περάσεις από το Δήμο το αργότερο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα – και αν είναι δυνατό αύριο κιόλας – γιατί αυτά δεν είναι λόγια που δέχονται καθυστερημένες απαντήσεις.

Αν βρεθεί οποιαδήποτε παράλειψη τότε όλοι οι φάκελοι θα σταλθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Τέλος, περιμένουμε από εσένα, όταν η έρευνά σου ολοκληρωθεί να επανέλθεις τόσο στον ΝΤΕΛΑΛΗ και στον ΑΧΟ (και όχι με ψιλά γράμματα), όσο και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη από το προσωπικό του Δήμου που τόσο συχνά και ΜΟΝΟ ΕΣΥ θίγεις.

Το παρόν συνυπογράφεται

από ΟΛΟ το προσωπικό του Δήμου

Καλλικράτης: Νέοι διευρυμένοι Δήμοι

Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αράχωβας

Με γνώμονα τις Ιστορικές, Οικονομικές και Γεωγραφικές παραμέτρους αποφασίσαμε να προτείνουμε τη συνένωση του Δήμου Αράχωβας με τους Δελφούς, την Ιτέα, τη Δεσφίνα, το Δίστομο και την Αντίκυρα σε ένα νέο διευρυμένο Δήμο, που θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία σε όλους τους τομείς.
Το νέο διευρυμένο σχήμα ενώσεων των Δήμων, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και προτείνουμε την παραπάνω συνένωση, διότι η Αράχωβα παλαιότερα ήταν στο νομό Φωκίδας αλλά και σήμερα οι κάτοικοι της θέλουν την επανένταξη τους,

Δημόσια πρόταση - πρόσκληση για τον "Καλλικράτη"

Του Στάθη Γιαννέλου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ-ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΚΥΡΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ... ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
1ον: Το συμβούλιο θα πρέπει να γίνει τέτοια μέρα που να μπορούν να έλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι (προτείνω την 25η 26 Μαρτίου απόγευμα).
2ον: Οι υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να αναγγείλουν αυτό το δημ. συμβούλιο παντί τρόπω ακόμη και με ντουντούκες.
3ον: Ο δήμαρχος που έχει εξουσιοδοτηθεί να έχει πλήρη φάκελο των απόψεων των γειτονικών δήμων εγγράφως ει δυνατόν.
4ον: Να υπάρξει πειθαρχία στη σειρά των ομιλητών.
5ον: Όποια απόφαση ληφθεί να... αναγνωσθεί πριν καταγραφεί.
6ον: Αμέσως μετά την απόφαση να χαραχθεί πλάνο ενεργειών για την στήριξη της όποιας απόφασης..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η ρήση της ημέρας

Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο.

Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος Πρόεδρος

Ο Σαρλ ντε Γκωλ (Charles de Gaulle, 22 Νοεμβρίου 1890 - 9 Νοεμβρίου 1970), ήταν Γάλλος στρατηγός και πολιτικός. Μεταξύ του 1944 και του 1946, μετά από την απελευθέρωση της Γαλλίας από τη γερμανική κατοχή, ήταν επικεφαλής της γαλλικής προσωρινής κυβέρνησης. Καλούμενος για να διαμορφώσει κυβέρνηση το 1958, εμπνεύστηκε ένα νέο Σύνταγμα και ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1958 ως το 1969. Η πολιτική ιδεολογία του είναι γνωστή ως Γκωλισμός (Gaullisme) και είναι έχει σημαντική επιρροή στην γαλλική πολιτική μέχρι και σήμερα.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ανεξέλεγκτη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών το Φαρμακονήσι

Σε έξαρση και πάλι το φαινόμενο!

34 λαθρομετανάστες βρέθηκαν εν πλώ, ανοιχτά του Φαρμακονησίου...
Στο Φαρμακονήσι βρίσκονται δεκάδες λαθρομετανάστες και αναζητείται τρόπος να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μεγαλύτερο νησί το συντομότερο.

Αρνείται το λιμεναρχείο να τους μεταφέρει...

Υπό απόλυση 35.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Pεπορτάζ: Δημήτρης Νικολακόπουλος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Με το «λουκέτο» που θα μπει σε περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις και θα έχει άμεσο επακόλουθο να απολυθούν περίπου 35.000 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν με συμβάσεις έργου, ξεκινά η μείωση του κράτους, για το οποίο, εκτός των άλλων, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νομοθετική ρύθμιση για τον «Καλλικράτη», την οποία καταρτίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο ως τα μέσα Μαΐου 2010...
Το κλείσιμο...

Πανάρετοι...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρουσιάζεται συνήθως ως σύγκρουση προσώπων με διαφορετικές επιδιώξεις. Κάτι σαν θέατρο με άσχημους πρωταγωνιστές. Ωστόσο, μια συστημική ανάγνωση είναι καμιά φορά πιο χρήσιμη και, κυρίως, πιο αποκαλυπτική.

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ η περίπτωση Πανάρετου; Ο υφυπουργός Παιδείας προκάλεσε ξανά κυβερνητική ημικρανία. Αφορμή, τούτη τη φορά, η ιδέα του Πανάρετου να στηθούν τοπικά κολέγια μέσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Η έμπνευση φέρεται να έχει προέλθει από πρόσφατη περιοδεία του υφυπουργού στην Καλιφόρνια.

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι...

Η ρήση της ημέρας

Από το Τρωικό κάστρο η Ανδρομάχη
στον Έκτορα που κίναε για τη μάχη
φώναξε με φωνή φαρμακωμένη:

«Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει,
όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει.
Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει,
στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει»

Ιάκωβος Καμπανέλης, "Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη"

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Στην κατοχή αναμείχθηκε στην αντίσταση αλλά όταν συνελήφθηκε από τους Γερμανούς (1943) οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν μέχρι τις 5 Μαΐου 1945 οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Από τα θεατρικά του έργα τα πλέον γνωστά είναι "Έβδομη μέρα της δημιουργίας", "Η Αυλή των θαυμάτων", "Ηλικία της νύχτας", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Γειτονιά των Αγγέλων", "Βίβα Ασπασία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Αποικία των τιμωρημένων", "Το μεγάλο μας τσίρκο", "Ο εχθρός λαός" και "Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα".

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Στο χωριό μας τα μεγάλα deal!

Του ΕνΑθήναις Αραχωβίτη

Το ραντεβού στην Αράχωβα ήταν, ως φαίνεται, ο πρώτος σταθμός ενός οδοιπορικού, που πιθανόν να οδηγήσει στην ιδιότυπη «λιποταξία» τον Γιάννη Πρετεντέρη, στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Ο συνομιλητής του στις πλαγιές του Παρνασσού ήταν ο Φώτης Μπόμπολας.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης, την τελευταία περίοδο και μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, ήταν ιδιαίτερα δύσθυμος, απογοητευμένος και δήλωνε στο στενό του περιβάλλον ακόμη και προδομένος. Οι αλλαγές στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» δεν τον ικανοποίησαν, αφού επί της ουσίας υποβαθμίστηκε, την ώρα που τα άλλα στελέχη του Συγκροτήματος αναλάμβαναν τις θέσεις που θεωρητικά θα οδηγήσουν την επιχείρηση κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης
Το ραντεβού στην Αράχωβα κλείστηκε πριν εκδηλωθεί η «ρωγμή» στις σχέσεις του Γιάννη Πρετεντέρη με το μεγάλο πλέον αφεντικό του ΔΟΛ, τον Σταύρο Ψυχάρη. Αφορμή και θρυαλλίδα αποτέλεσε το πόνημα του δημοσιογράφου στην κυριακάτικη έκδοση του Βήματος, την προηγούμενη Κυριακή. Ένα πόνημα που σαν στόχο είχε...

Με αγάπη

Αν θέλετε παιχνίδια με το Photoshop, θα τα έχετε "φίλοι" Γερμανοί!!

Από το trelokouneli.blogspot.com

Σε 1 μήνα η μεγάλη εβδομάδα και για τους δημάρχους

Τις επόμενες ημέρες οι αρμοδιότητες, σε ένα μήνα το χωροταξικό.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Eβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο χωροταξικό των δήμων με βάση τον «Καλλικράτη». Παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα έχει πάει πίσω, λόγω αφενός της συζήτησης για την οικονομία και αφετέρου του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην διοικητική μεταρρύθμιση.

Προσοχή: απατεώνες εισβάλλουν στα σπίτια ως τεχνικοί του ΟΤΕ!

Τίποτε δεν αποκλείεται να συμβεί τους σημερινούς καιρούς καθώς οι παντός είδους απατεώνες σκαρφίζονται τα πάντα, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα ή οτιδήποτε άλλα οφέλη από τους ανυποψίαστους πολίτες.
Την Τρίτη τέσσερεις καλοντυμένοι και γραβατωμένοι κύριοι επισκέφθηκαν σπίτια στο Πυρί Θήβας, προβάλλοντας την «ιδιότητά» τους ως Τεχνικοί του ΟΤΕ, και πιέζοντας τους ενοίκους να μπουν στο σπίτι για να ελέγξουν τις γραμμές!
Σε επικοινωνία με τον επίσημο ΟΤΕ, πληροφορηθήκαμε πως η δικαιοδοσία των τεχνικών φτάνει μέχρι την είσοδο και όχι μέσα στα σπίτια!!! και σε ώρες εργάσιμες, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 8.00, 9.00 και μετά τα βράδια όπως συνέβη...
Οι τεχνικοί επίσης, διαθέτουν έντυπα με όλες τις πληροφορίες και δεν ζητούν να μάθουν τα στοιχεία από τους πελάτες τους.
Πληροφορείστε ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που παραμένουν στα σπίτια, να μην ανοίγουν ποτέ την πόρτα και σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με το 100 χωρίς κωδικό πόλης!

Από το thiva-press.blogspot.com

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Αραχόβης

Του Στέργιου Μπακολουκά

"Ήμουν κι εγώ εκεί"!!!

Κύριε Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου Αράχοβας

1. Στο Δ.Σ της 17/02/2010, ως πρώτη προτεραιότητα και μοναδική, ψηφίσατε την διεκδίκηση της συνένωσης της Αράχοβας με τον Δήμο Δελφών και με όποιους άλλους όμορους Δήμους της Φωκίδας κριθεί αναγκαίο. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
2. Στην πρόταση του κ. Γεωργακού για πρώτη διεκδίκηση της αυτονομίας του Δήμου Αράχοβας στα πλαίσια της ειδικής μεταχείρισης των ορεινών και νησιωτικών Δήμων,εσείς ο ίδιος είπατε ότι η Αράχοβα δεν έχει τέτοιες πιθανότητες, ή έχει ελάχιστες και επομένως είναι άνευ αξίας μια τέτοια διεκδίκηση. Μετά από την επιμονή του κ. Γεωργακού συμφωνήσατε να το αναφέρετε ως παράγραφο μόνο, στην απόφαση αποδοχής του σχεδίου Καλλικράτης. Ξαφνικά είδα σήμερα ανηρτημένο στα blogs ότι η πρώτη διεκδίκηση είναι η ανεδαφική, όπως σεις την χαρακτηρίσατε, πρόταση του κ. Γεωργακού και όχι η συνένωση με τον Δήμο Δελφών που πραγματικά ψηφίσατε, αυτή μάλιστα έγινε «εναλλακτική».
3. Ουδέποτε ο Δήμαρχος τάχτηκε υπέρ της άποψης να διεκδικηθεί αγωνιστικά η αυτονομία του Δήμου μας ως ορεινού όγκου. Αντίθετα η αγωνιστική διεκδίκηση προτάθηκε ΜΟΝΟ για την περίπτωση συνένωσης με τον Δήμο Δελφών. Σας θυμίζω, αυτό πού σας είπα εκείνο το βράδυ στο Δ.Σ, απ το παραμύθι χωρίς όνομα του Καμπανέλη: (Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει).
4. Εάν χρησιμοποιήσουμε πολλές εναλλακτικές προτάσεις το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αποδυναμώσουμε τον αρχικό στόχο που είναι ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ: Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΤΑΞΙΑΣ», ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ (Όπως πάρα πολύ σωστά και μάλιστα παμψηφεί αποφασίσατε).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΚΑΙ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ 17/02/2010
1. Να εγκαταλειφτεί η ανεδαφική πρόταση για διεκδίκηση της αυτονομίας του Δήμου Αράχοβας στα πλαίσια της ειδικής μεταχείρισης των ορεινών και νησιωτικών Δήμων γιατί ξεστρατίζει την προσπάθεια και διχάζει τον κόσμο.
2. Με την φροντίδα του Δήμου και των υπηρεσιών του, να οργανωθεί ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Λάκας με μοναδικό θέμα το σχέδιο Καλλικράτης. Οι υπηρεσίες του Δήμου μαζί με όλους τους συλλόγους αλλά και εθελοντές, να φροντίσουν για την ενημέρωση των πολιτών μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ώστε να επιτευχτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών και επομένως να διασφαλιστεί η διατύπωση περισσότερων απόψεων.(Να μια ιδανική ευκαιρία εφαρμογής της άμεσης Δημοκρατίας). Στη συγκέντρωση αυτή πρέπει να κληθούν επίσημα,(ώστε να υποχρεωθούν να έρθουν) οι Βουλευτές Βοιωτίας και Φωκίδας (για να έχουμε τη γνώμη τους) καθώς και Νομάρχες των δύο νομών.
3. Με τη φροντίδα του Δήμου και τη βοήθεια του Συλλόγου των Αραχοβιτών της Αθήνας και του Πειραιά, να προγραμματιστεί μία συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου στην οποία θα κληθούν εκτός των Αραχοβιτών οι φίλοι της Αράχοβας και όλοι αυτοί που έχουν σπίτια στην περιοχή μας, οι οποίοι ουσιαστικά είναι εν δυνάμει Αραχοβίτες (Ο Τόπος κάνει τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τον τόπο).Επίσης να κληθούν επίσημα ο Υπουργός κ. Ραγκούσης, η κ. Τζάκρη και ο υπεύθυνος γραμματέας του σχεδίου Καλλικράτης, για να τους ενημερώσουμε αλλά και για να πάρουμε την γνώμη τους.

Στέργιος Μπακολουκάς

Η ρήση της ημέρας

Όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ' όλα είναι να μην κάνεις τίποτα.

Θίοντορ Ρούζβελτ, 1858-1919, Αμερικανός Πρόεδρος [1901-1909]

Ο Θίοντορ Ρούζβελτ (αγγλ. Theodore Roosevelt, 1858-1919) ήταν ο 26ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ήταν γιος του μεγαλοτραπεζίτη Θεόδωρου Ρούζβελτ, γόνου εύπορης οικογένειας της Νέας Υόρκης.
Το 1881 εκλέχτηκε με το ρεπουμπλικανικό κόμμα μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου της Νέας Υόρκης αλλά το 1884 παραιτήθηκε εξαιτίας μιας μοιραίας σύμπτωσης, όταν η μητέρα και η γυναίκα του πέθαναν την ίδια μέρα.
Μετά την δολοφονία του ΜακΚίνλεϊ ανήλθε στον προεδρικό θώκο, όπου επανεξελέγη θριαμβευτικά το 1904. Η εξωτερική του πολιτική μπορεί να χαρακτηριστεί ιμπεριαλιστική. Η προεδρία του σημαδεύτηκε από την κατακόρυφη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, οι οποίες βέβαια κατέστησαν τις Η.Π.Α. στρατιωτική υπερδύναμη. Στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής ο Ρούζβελτ ήρθε σε σύγκρουση με τα μεγάλα κεφάλαια και προσπάθησε να περιορίσει την δύναμη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου του 1919 στο Όιστερ Μπέι.

Γιώργος Καπετζώνης: Όχι στα μεγάλα σχήματα

Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τολοφώνος, ο Γιώργος Καπετζώνης μιλά στο nafpaktia.com για την κοινωνικοοικονομική όσμωση της παραλιακής Δωρίδας με τη Ναύπακτο, αλλά και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός παραλιακού Δήμου, που θα ξεκινά απ’ την Κάτω Βασιλική του σημερινού Δήμου Χάλκειας και θα τελειώνει στην Ερατεινή. Σημειώνει, δε, ότι θα ήταν καλύτερο να αποφευχθούν τα πολύ μεγάλα και ανομοιογενή σχήματα στους νέους Δήμους, καθώς αυτά θα είναι δυσλειτουργικά.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή του Μ. Καρχιμάκη στο troktiko

Δημοσίευμα απο την Πυθία

Δημοσιεύω αυτή την απάντηση (απο το troktiko) για να δείξω το καλάμι που έχουν καβαλήσει οι Δημοτικοί μας άρχοντες που τη μιά θέλουν επώνυμα για να απαντήσουν και όταν τους γράφουν επώνυμα είναι υβριστικά. Παιδιά παρκάρετε τα καλάμια.

"Διάβασα το ηλεκτρονικό σας δημοσίευμα και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, πραγματικά βρέθηκα το Σάββατο το βράδυ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου για να ταξιδέψω από Ηράκλειο προς Αθήνα. Πέρασα όπως κάθε φορά από το σημείο που μου είχε υποδείξει και άλλες φορές που ταξίδευα, η ασφάλεια του αεροδρομίου. Βεβαίως, όταν πέρασα από το σημείο αυτό το περασμένο Σάββατο, όπως μου είχε υποδειχτεί και σε προηγούμενα ταξίδια μου, εργαζόμενη στην ασφάλεια εισόδου επιβατών με ρώτησε -όπως είχε υποχρέωση- ποιος είμαι, όπου ασφαλώς την ενημέρωσα ότι είμαι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία μου επέτρεψε να περάσω. Παρόλα αυτά όμως, αν αυτή μου η διαδρομή δημιούργησε την αίσθηση της παρεξήγησης από κάποιον αναγνώστη σας, είμαι υποχρεωμένος ως πολιτικός, έστω και έτσι, να ζητήσω πραγματικά συγγνώμη για αυτό, γιατί θεωρώ ότι δεν συμβαδίζουν τέτοιες τάσεις ούτε με το χαρακτήρα μου, ούτε με τη διαδρομή μου, ούτε και με την προσπάθειά μου στα κοινά."

Μιχάλης Καρχιμάκης

Φρικιαστικό έγκλημα στη Θήβα

Φρικιαστικό έγκλημα στη Θήβα όπου στο χωριό Πλατανάκι άγνωστοι κατέσφαξαν μια 75 γυναίκα και την 50χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία. Οι αστυνομία βρέθηκε μπροστά στο απάνθρωπο έγκλημα που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έγινε με αιχμηρό αντικείμενο, μάλλον τσεκούρι!

Από το troktiko

Εχουν ξεσαλώσει τελείως οι Γερμανοί...

Αυτό είναι το εξώφυλλο της νέας έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus.

Η Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο. Και ο τίτλος αναφέρεται στους απατεώνες της ευρω-οικογένειας.
Οι Γερμανοί ποτέ δεν φημίζονταν για το χιούμορ τους, αλλά εδώ δεν πρόκειται μόνο για αυτό.
Μακάρι να είχαμε μια κυβέρνηση που θα έπαιρνε την απόφαση να βάλει στο τραπέζι, τι χρωστάμε εμείς στους Γερμανούς, και τι χρωστάνε οι Γερμανοί σε μας.
Για να δούμε ποιοί είναι οι πραγματικοί κατσαπλιάδες σ' αυτό το ευρωπαικό συνοθύλλευμα.
Ένα περιοδικό ασφαλώς δεν εκφράζει (;) την επίσημη άποψη μιας χώρας ούτε καν την κοινή γνώμη πολλές φορές, αλλά το εξώφυλλο όπως και να το δει κανείς είναι στην καλύτερη περίπτωση άθλιο οτιδήποτε και να προσπαθεί να πεί...

Από το anaxfiles.blogspot.com

Θέσεις Δημοτικού Συμβουλίου για το σχέδιο Καλλικράτης

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Γεώργιο Δ. Ανδρέου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της αριθμ. 4/2010 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Θέσεις Δημοτικού Συμβουλίου για το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τέθηκε εκ νέου για συζήτηση το θέμα της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας που ονομάσθηκε σχέδιο «Καλλικράτης» για να μπορέσουν να εκφρασθούν και οι απόψεις των δημοτών για το θέμα.
Εν συνεχεία έκαμε σύντομη ανάλυση της εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση και εξέθεσε τα μειονεκτήματα του σχεδίου σε επίπεδο μελέτης και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το αν το σχέδιο θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των Δήμων και την οικονομία δαπανών στην οποία στοχεύει η Κυβέρνηση. Ακολούθως αναφέρθηκε εν συντομία σε όσα αναφέρθηκαν στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ αλλά και την Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ του νομού Βοιωτίας. Εξέθεσε επίσης όσα ακούγονται για το θέμα της συνένωσης των Δήμων ιδιαίτερα στο Νομό Βοιωτίας και στην περιοχή μας. Η επικρατούσα άποψη με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του αριθμού των Δήμων στο 1/3, που θα γίνει με συνένωση των υπαρχόντων Δήμων θα έχει ως συνέπεια την μείωση του αριθμού των Δήμων του Νομού Βοιωτίας σε 6-7, που αν υλοποιηθεί σε ότι αφορά την πόλη μας θα οδηγήσει στην δημιουργία Δήμου που θα απαρτισθεί με την συνένωση των Δήμων Αράχωβας, Διστόμου, Δαύλειας και την Κοινότητα Αντίκυρας. Ανέφερε επίσης ότι ακούγεται και το σενάριο της δημιουργίας δύο μεγάλων Δήμων σε όλο το νομό Λιβαδειάς και Θήβας.
Ακολούθως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μειονεκτήματα των λύσεων αυτών για την πόλη μας με βάση την θέση, την γεωμορφολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αναπτυξιακά πρότυπα του Δήμου μας, που δεν έχουν σχέση με τους Δήμους που αναφέρθηκαν αλλά και την Βοιωτία γενικότερα και τάχθηκε υπέρ της άποψης να διεκδικηθεί αγωνιστικά η αυτονομία του δήμου μας ως ορεινού με βάση την σχετική παράγραφο της εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών και αν αυτό δεν επιτευχθεί να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η συνένωση με το Δήμο Δελφών. Ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί ο Δήμαρχος Δελφών και αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Δελφών.

Επακολούθησε συζήτηση, τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι και όσοι από τους παριστάμενους δημότες ζήτησαν το λόγο οι οποίοι στο σύνολό τους τοποθετήθηκαν υπέρ του σκεπτικού του Δημάρχου και ανέπτυξαν σχετική επιχειρηματολογία αναφερόμενοι στην θέση, την ιστορία την οικονομική ανάπτυξη και τις προοπτικές για το μέλλον της πόλης που μας συνδέει στενά με τον Παρνασσό, τους Δελφούς και την Φωκίδα γενικότερα και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής:

1. Τάσσεται υπέρ της Διοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου «Καλλικράτης» επί της αρχής.
2. Ως πρώτη προτεραιότητα να επιδιωχθεί η διατήρηση του Δήμου Αράχωβας ως αυτοτελούς στα πλαίσια της ειδικής μεταχείρισης των ορεινών και νησιωτικών Δήμων και εναλλακτικά να διεκδικηθεί η συνένωση με τον υφιστάμενο Δήμο Δελφών για την δημιουργία ενιαίου Δήμου Δελφών - Αράχωβας, με την τροποποίηση των ορίων των ούτως ή άλλως καταργουμένων σημερινών νομών, αφού με το ίδιο σχέδιο καταργούνται και οι Νομαρχίες.
3. Εναλλακτικά και αν ο Δήμος Δελφών διευρυνθεί και με άλλους Δήμους της Φωκίδας να επιδιωχθεί η ένταξη της Αράχωβας στον μεγαλύτερο αυτό Δήμο στα πλαίσια της Φωκίδας. Για το λόγο αυτό να επιδιωχθεί συνεννόηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ή και τους αντίστοιχους Δημάρχους των ομόρων Δήμων της Φωκίδας με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση προς το Υπουργείο, η οποία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές με τους Δημάρχους των παραπάνω Δήμων.
4. Ως έσχατη εναλλακτική λύση αν δεν δεχθεί να προχωρήσει το Υπουργείο στην μεταβολή των ορίων των υφισταμένων νομών και παραμείνουμε στην Βοιωτία να επανέλθει το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο για νέα απόφαση.

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 4/29/2010

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
ΤΑ ΜΕΛΗ
Γεώργιος Ανδρέου, Ιωάννης Γεωργακός, Ευστάθιος Γιαννέλος, Παναγιώτης Γουρνάς, Δημήτριος Διαγούρτης, Θεόδωρος Κοκοβός, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Δημήτριος Μαυρόπουλος, Ιωάννης Μπεζεντές, Δήμητρα Πλαστή-Κορίτου, Ιωάννης Α. Ράπτης, Ιωάννης Στ. Ράπτης

Εφαρμογή για τις αποδείξεις

Μία δωρεάν εφαρμογή, στην οποία μπορείτε να βάζετε τα ποσά από τις αποδείξεις που συγκεντρώνετε για την εφορία…

Επιλέξτε “πρόσθεση” & εισάγετε δεδομένα. Στο χώρο του ΑΦΜ δέχεται μόνο αριθμούς. Mπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα διορθώσετε, αλλά & να τα εκτυπώσετε. Δοκιμασμένο σε xp.
“Όλες οι αποδείξεις, ακόμα κι αυτές των super markets, θα γίνονται δεκτές από τις Εφορίες, κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Του κανόνα θα εξαιρούνται μόνο οι αποδείξεις από λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και της απόκτησης ΙΧ, που συνιστούν τεκμήριο.
Δεν θα χρειαστεί να στείλουμε στις εφορίες το σύνολο των αποδείξεων που θα μαζέψουμε, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών. Ο Φίλιππος Σαχινίδης διευκρίνησε ότι θα πρέπει να κρατήσουμε το σύνολο των αποδείξεων και στη συνέχεια θα καθοριστεί ποιες θα πρέπει να στείλουμε στην εφορία.
Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ

Η ρήση της ημέρας

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από την εξουσία, την αστυνομία και το στρατό μαζί.

Τόμας Τζέφερσον, 1749-1826, Αμερικανός Πρόεδρος (1801-1809)

O Τόμας Τζέφερσον (13 Απριλίου 1743 - 4 Ιουλίου 1826) ήταν ο τρίτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1801-1809) και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.
Ελληνομαθής, ορθολογιστής και υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας, συνέταξε την περίφημη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και ήταν θαυμαστής της Γαλλικής Επανάστασης. Απεβίωσε στις 4 Ιουλίου του 1826 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση των "Παρατηρητών" για τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Από τους "Παρατηρητές"

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Ανδρέου Γεώργιο, διότι παρεβρεθήκαμε μεν στο συμβούλιο, αλλά λίγα καταλάβαμε, ως προς το σημαντικότατο θέμα της 'Μελέτης αναθεώρησης του ΓΠΣ' τα εξής:
1. ποιός είναι ο εξωτερικός μελετητής;
2. ποιοί είναι υπεύθυνοι εκ μέρους του Δήμου για την επίβλεψη της μελέτης;
3. Αν με την σύντομη και μακρυνή επίδειξη που παρείχατε στις 17/2/2010 παραλάβατε το ΓΠΣ;

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

To διπλό παιγνίδι της Goldman Sachs και ο ρόλος των διεθνών ΜΜΕ

Aποκαλυπτική, πρωτοσέλιδη έρευνα της LIBERATION υπό τον τίτλο «Goldman Sachs. La banque qui fait peur» («Goldman Sachs, η τράπεζα που προκαλεί φόβο») για τις δραστηριότητες της αμερικανικής τράπεζας, για τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε δισεκατομμύρια παίζοντας κατά του ευρώ και της Ελλάδας με την οποία συνεργαζόταν, αλλά και για τον ρόλο διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως οι Financial Times.

Η έρευνα ξεκινά με ανταπόκρισή των Grégoire Biseau και Jean Quatremer από τις Βρυξέλλες, στην οποία επισημαίνεται ότι η αμερικανική τράπεζα κατηγορείται ότι έχει κερδοσκοπήσει σε βάρος της Ελλάδας, παρ' ότι συμβούλευε την Αθήνα για πολλά χρόνια.

Νόμος του κράτους ο "Καλλικράτης" μετά το Πάσχα

Τι θα προβλέπει για αρμοδιότητες, πόρους και κριτήρια συνενώσεων

Μέχρι τις 15 Μαίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη», τονίζει στη συνέντευξή της προς την αυτοδιοίκηση gr η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης των πληθυσμιακών, κοινωνικών, οικονομικών, γεωγραφικών, αναπτυξιακών, λειτουργικών, πολιτιστικών, ιστορικών και χωροταξικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα γίνουν οι χωροθετήσεις των δήμων. Παράλληλα...

Περί συμμετοχής

Του Στάθη Στυλιάρη

Αγαπητοί φίλοι

Θα ήθελα και εγώ εκμεταλλευόμενος το βήμα που μου δίνουν τα τοπικά blogs, να εκφράσω τη γνώμη μου για ένα θέμα που συζητείται καιρό τώρα.
Γίνεται πολύ κουβέντα, για το ότι δεν συμμετέχει στα δρώμενα του Δήμου μεγάλος αριθμός δημοτών και ότι η κριτική και οι προτάσεις γίνονται εκ του ασφαλούς στα καφενεία. Ένας δημότης μέχρι τώρα για να συμμετέχει σ αυτά, έπρεπε να είναι ενημερωμένος έχοντας φυσική παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια. Μιλάω για όλους εμάς που για επαγγελματικούς λόγους απομακρυνθήκαμε αναγκαστικά από το χωριό και που η μόνη μας ενημέρωση ήταν από τα καφενεία όταν ερχόμαστε στην Αράχοβα, διότι η φυσική μας παρουσία στα συμβούλια δεν ήταν εφικτή. Φωτεινή εξαίρεση ήταν κάποιες εκδηλώσεις που έκανε ο Δήμος αλλά αυτές αφορούσαν πολιτιστικές κατευθύνσεις.

Στο σπίτι του

Tου Σταύρου Ψυχάρη από το ΒΗΜΑ

Oταν η τότε κυβερνώσα ετερόκλητη πλειοψηφία του 1989 (Κ. Μητσοτάκης, Χαρίλαος Φλωράκης κ.ά.) αποφάσισε να μεθοδεύσει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε το περίφημο: Εναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο,τον στέλνεις σπίτι του... Η σαφής αυτή υπόδειξη του Κ. Καραμανλή δεν απέτρεψε την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν προσήλθε στο Δικαστήριο, δικάστηκε ωσεί παρών και αθωώθηκε.

Top