αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Νέα μορφή ζωής ανακάλυψε η NASA

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν στην λίμνη Mono το Halomonadacea, ένα βακτήριο που καταφέρνει να συντηρείται καταναλώνοντας αρσενικό.

Οι επιστήμονες της NASA πραγματοποίησαν στην συνέχεια πειράματα στο εργαστήριο με το βακτήριο και προς έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι το βακτήριο κατάφερε να ενσωματώσει το αρσενικό μέσα στο DNA του.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι για να αναπτυχθεί μια μορφή ζωής στην Γη πρέπει απαραιτήτως να περιέχει έξι βασικά συστατικά (άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, φώσφορο και θείο) και δεν είχε εντοπισθεί καμία μορφή ζωής που να ερχόταν σε αντίθεση με αυτό τον “χρυσό κανόνα” της βιοχημείας. Οι επιστήμονες και ειδικά οι αστροβιολόγοι που αναζητούν την ζωή έξω από την Γη υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι οι εξωγήινες μορφές ζωής είναι πολύ πιθανό να βασίζονται σε άλλους κανόνες βιοχημείας. Για παράδειγμα, έχουν διατυπώσει την άποψη ότι μπορεί να έχουν αναπτυχθεί στο διάστημα μορφές ζωής που αντί για νερό να βασίζουν την ύπαρξη τους σε άλλα στοιχεία που αφθονούν στο δικό τους περιβάλλον όπως η αμμωνία.

Η ανακάλυψη του βακτηρίου έρχεται να...

Λόγια φιλικά

Λόγια φιλικά - Βασίλης Καρράς & Αλχημιστές

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Επετειακά και... φωτιστικά σχόλια

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

1. Αγαπητοί «παραπονιάρηδες» φίλοι που με «εγκαλείτε» για την παράλειψή μου να σας ενημερώσω. Απολογούμαι:
  1. Και να ήθελα δεν θα μπορούσα, αφού το έμαθα τυχαία το προηγούμενο βράδυ και δεν κατέστη δυνατό να το διασταυρώσω, παρότι έκανα μια βόλτα ‘ξαργού’ και επί τούτου, χωρίς να συναντήσω καμιά ανακοίνωση.
  2. Έχω μάθει να λειτουργώ θεσμικά και ως μέλος οργανωμένου συνόλου, οπότε θεώρησα ότι η ενημέρωση αυτή εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μου.
  3. Με αφορμή όμως τα σχόλια των φίλων Αριστείδη και Τσαρουχά που δε μένουν εδώ και εκδηλώνουν τη λαχτάρα τους για ενημέρωση, εγώ υπόσχομαι ότι θα δημοσιεύω ό,τι μαθαίνω για εκδηλώσεις στο χωριό. Σας το οφείλουμε.
2. Αγαπητέ Αριστείδη,
  1. Λόγω επιλογής ψευδωνύμου πιστεύω ότι θα είσαι και «δίκαιος». Μη μου φορτώνεις λοιπόν δυσβάστακτα «βάρη». Μου αρκεί να είμαι «καλός» δε χρειάζεται να γίνω «πάγκαλος». Τη φράση «με ευθύνη όλων μας», την επιμερίζω μόνος μου, γράφοντας ότι και αυτοί που δικαιολογημένα απουσίαζαν λόγω άγνοιας, δεν αναζήτησαν την επέτειο, προφανώς γιατί δεν έχει γίνει βίωμα ακόμα «σε όλους μας». Κι απουσιάζει και ο δάσκαλος ο Λιάκος...
  2. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και είμαι υπέρμαχος του συστήματος της «απόλυτης αναλογικής» στον επιμερισμό των ευθυνών...
  3. Προτιμώ να ξεκινάμε με τη δύσκολη και άβολη αυτοκριτική και να καταλήγουμε στην απαραίτητη και χρήσιμη κριτική.
  4. Επιλέγω να κρατήσω τη δέσμευση του αμέσως ανταποκρινόμενου Στάθη Γιαννέλου, παρά να...

Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Αράχωβα - Λιβάδι

Υπογράφηκε από το Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Αράχωβα - Λιβάδι», προϋπολογισμού 500.000 €.

Με την ανάληψη των νομικών δεσμεύσεων ξεκινά άμεσα η κατασκευή μιας σημαντικής παρέμβασης για την Αράχωβα και όλη την ευρύτερη περιοχή.

Με το έργο προβλέπεται καθαρισμός των πρανών, άρση των καταπτώσεων, τοποθέτηση πλέγματος και φράχτη για την κατακράτηση των βράχων, κατασκευή τοίχων προστασίες και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας (Σ.Χ.Ο. Αράχωβας)

Ανακοίνωση

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε Γενική Συνέλευση με θέματα:
  1. Απολογισμός
  2. Εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Από το Δ.Σ.

Μεταβολισμός

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κρίση αξιών ή απλώς αδιαφορία;

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή κάνα-δυό τοπικά τρέχοντα (ή στάσιμα) θέματα, είπα να γράψω μερικές απλές σκέψεις, έστω για προβληματισμό ή ανταλλαγή απόψεων. Πολύ περισσότερο που το τελευταίο διάστημα είναι εμφανέστατη η απόλυτη έλλειψη τοπικής ειδησεογραφίας ή ενημέρωσης (με εξαίρεση ίσως τον καιρό από τους δύο καλούς συμπατριώτες μας).

Η επέτειος της Μάχης της Αράχωβας

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου γιορτάσθηκε (που λέει ο λόγος) για φέτος η επέτειος της Μάχης. Δεν επιθυμώ να γράψω τίποτε γι΄ αυτήν, ειλικρινά. Θεωρώ ότι την ημέρα αυτή με ευθύνη όλων μας φθάσαμε στο απόλυτο μηδέν ή κοινώς πιάσαμε πάτο και ελπίζω τέτοιο κατάντημα να μην επαναληφθεί. Είναι προτιμότερη και τιμιότερη η κατάργηση, μέχρι να ξανα-συνειδητοποιήσουμε ποια ιστορική κληρονομιά μας έλαχε να διαχειρισθούμε. Όσοι έχετε περιέργεια ή απορίες παρακαλώ να βρείτε κάποιον από τους λίγους παρευρεθέντες και να ρωτήσετε απ’ ευθείας. Εγώ αρνούμαι!
Ακόμη πιο απογοητευτικό όμως ήταν ότι δεν είδα κανένα σχόλιο, καμιά διαμαρτυρία, πουθενά! Όλα καλώς καμωμένα και πάμε παρακάτω.
Αλλά και απ’ αυτούς που δεν το έμαθαν (ασφαλώς οι περισσότεροι) δεν είδα κανείς να διερωτήθηκε γι’ αυτήν την έρμη την επέτειο (αν θα γίνει, πότε κλπ), παρότι κοντεύουν να περάσουν δυό βδομάδες και ούτε πρόκειται βέβαια. Αφού λοιπόν κανείς δεν την αναζήτησε ή δεν του έλειψε, σημαίνει ότι είναι περιττή και επομένως επαναλαμβάνω την πρότασή μου να καταργηθεί. «Μεριμνάμε και τυρβάζουμε περί πολλά», με τη Μάχη της Αράχωβας θα ασχοληθούμε τώρα και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης; Εξάλλου ούτε κέρδος, ούτε προβολή προσφέρει. Θυμάμαι μόνο που πέρσι περιμέναμε ως προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μη θυμηθώ και παλιότερους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς.

Υποστηρίζω ότι για να φθάσουμε στη σημερινή μεγάλη κρίση έχουν προηγηθεί άπειρες μικρές και καθημερινές κρίσεις με υπαίτιους τις αφεντιές μας. Σας περιέγραψα μία.

Εξαιρώ την εκπαιδευτικό κυρία Λουκία Λούσκου που προετοίμασε και εκφώνησε την ομιλία της μέσα σε ένα γενικό κλίμα προχειρότητας και απαξίωσης. Και είχαμε την έμπνευση να προσκαλέσουμε και το Μητροπολίτη...

Για προβληματισμό μόνο παραθέτω ένα αρμόζον ποίημα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη κι ο καθένας ό,τι κι όπως το καταλάβει.

Όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες την πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινή ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

[1913]

Ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός

Τα προηγούμενα χρόνια όλοι είχαμε συγχαρεί τη Δημοτική Αρχή για τον έγκαιρο, επιτυχημένο και αισθητικό στολισμό και φωτισμό της Αράχωβας ενόψει Χριστουγέννων. Αν δεν κάνω λάθος...

Μόνο... 63% παίρνει το κράτος από κάθε λίτρο βενζίνης. Τζάμπα πράμα...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που πάνε τα χρήματα που πληρώνετε για 1 lt καυσίμου...? Μόλις... 63% παίρνει το κράτος!!

Πληρώνοντας για κάθε Lt 1,493 ευρώ πάνε:
  • 94,1 λεπτά στο κράτος
  • 43,4 στο διυλιστήριο
  • 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και
  • 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.
Όταν δηλαδή γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:
  • 31,5 ευρώ στο κράτος
  • 14,5 στο διυλιστήριο
  • 2,1 στις εταιρείες
  • 1,8 στο βενζινάδικο.

Το γραφικό είναι από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Παράξενα καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη

Ατμοσφαιρική ανωμαλία δημιουργεί χάσμα στις θερμοκρασίες Βορρά - Νότου στην Ευρώπη

Αθήνα

Μια µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία, που τέµνει την Ευρώπη στα δύο, είναι η αιτία που η διαφορά της θερµοκρασίας ανάµεσα στον χιονισµένο Βορρά και τον θερµό Νότο, ξεπερνά ακόµη και τους 30 βαθµούς Κελσίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, η ζέστη έρχεται από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Τη στιγµή που το µεσηµέρι στην Αθήνα η θερµοκρασία φθάνει τους 25 βαθµούς και στην Κρήτη αγγίζει τους 28, στη Βόρεια Ευρώπη, και συγκεκριµένα στο Παρίσι, ο υδράργυρος έδειχνε µείον 2. Στη γαλλική πρωτεύουσα όπως και στην Αγγλία, τη Γερµανία, το Βέλγιο εκδηλώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις ενώ στην Ελλάδα οι θερµοί και υγροί νοτιάδες προκαλούσαν ανοιξιάτικες θερµοκρασίες ευνοώντας την εκδήλωση σηµαντικών βροχοπτώσεων κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τα τελευταία 24ωρα µια µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία έχει αγκιστρωθεί στα δύο άκρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό πάνω από τα βρετανικά νησιά µέχρι τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Εφημερίδα Παρνασσός - φύλλο 40


Από το issuu.com/parnassos
Εκδότης - ιδιοκτήτης: Γεώργιος Κόδρος

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Tα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στη διοικούσα επιτροπή και ο Γεώργιος Ανδρέου, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στα 20 ονόματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται και ο Γεώργιος Ανδρέου, πρώην προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η ανακοίνωση με τα ονόματα και τα βιογραφικά τους έχει ως εξής:

Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με απόφαση της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρας Μπακογιάννη, συγκροτήθηκε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του κινήματος. Στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι ο συντονισμός της πολιτικής δράσης και των παρεμβάσεων καθώς και η οργανωτική ανάπτυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας μέχρι το ιδρυτικό της συνέδριο την ερχόμενη Άνοιξη.
Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είναι:
  1. Αναστόπουλος Κώστας, Φοροτεχνικός, Δήμαρχος Ύδρας
    Ιδιοκτήτης του λογιστικού και φοροτεχνικού γραφείου στην Ύδρα και Δήμαρχος Ύδρας από το 1995 έως το 2010. Έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις και οργανισμούς και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη των μικρών νησιών.
  2. Ανδρέου Γιώργος, Δικηγόρος
    Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, νομικός σύμβουλος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας Βοιωτίας, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος δύο τετραετίες και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Καλό μήνα και... σωστή πρόληψη!


Από Κατερίνα

Το... σύνθημα της ημέρας

Όξωωω...

Σιλάνς πτωχοί!

Γράφει η Κουκίδα

Πριν προλάβουμε να σας ρωτήσουμε πού θα είστε το 2025, έσκασε και επισήμως η είδηση ότι το μνημόνιο παρατείνεται ως το 2024.

Βέβαια η κυβέρνηση ανακοίνωσε μόνο το σκέλος που την συμφέρει, δηλαδή την αποπληρωμή των δόσεων σε βάθος 11ετίας, και ξέχασε να μας πει ότι πακέτο πάει και η επιτήρηση, οι υψηλότεροι τόκοι και η λιτότητα διαρκείας.

Μπήκαμε και σε νέο κύκλο διαρροών του τύπου «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» «δεν θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις» κλπ. Το καινούργιο είναι «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο». Μα και βέβαια θα υπάρξει. Και νέο μνημόνιο και επιτήρηση μέχρι το 2024.

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να διαρρέει δεξιά και αριστερά ότι «χτυπηθήκαμε από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία» όμως η αλήθεια είναι μία: ουδέποτε έγινε σωστή μελέτη των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας πριν υπογράψουμε την δανειακή συμφωνία. Με αποτέλεσμα, εξ αρχής να ήμασταν αντιμέτωποι με δύο επιλογές, οι οποίες επικοινωνιακά άρχισαν να διαρρέουν τις τελευταίες μέρες: ή νέες δανειακές συμβάσεις μετά την λήξη της τρέχουσας (από το ΔΝΤ βεβαίως, βεβαίως) που ουσιαστικά το μόνο που θα κάνουν είναι να ανατροφοδοτούν το υπέρογκο χρέος ή ελεγχόμενη πτώχευση. Διαλέγετε και παίρνετε.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αυτή θα είναι η τιμωρία σας... Χορτάτοι αλλά μόνοι...

Με αυτή την ανάρτηση απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, από 40 μέχρι 75 ετών. Σε όλους εσάς που μας καταντήσατε έτσι... Στη γενιά του Πολυτεχνείου, που μας ελευθερώσατε από τη χούντα, που θυσιαστήκατε... Που οι μισοί εξαργυρώσατε τη θυσία σας στην πολιτική και οι άλλοι μισοί τους κοιτάγατε να τρώνε... Είστε όλοι υπαίτιοι.

Δείτε αρχικά το παρακάτω ρεπορτάζ του Al Jazeera για την κρίση στην Ελλάδα...


Και τώρα δείτε τα παιδιά σας να φεύγουν από αυτό το μόρφωμα που γέννησε τη δημοκρατία (ξέρω γω, λέγεται ακόμα χώρα αυτό το πράγμα??)... Πανηγυρίστε που θα μείνει το ΔΝΤ μέχρι το 2024 (και βλέπουμε!!). Γλυτώσαμε την πτώχευση!! Σωθήκαμε!!

Αυτή θα είναι η τιμωρία σας... Θα είστε χορτάτοι αλλά μόνοι... Γιατί τα παιδιά σας εσείς τα διώξατε!!

Αλήθεια πότε ξαναέρχονται εκλογές να κάνουμε αγώνα για το... "κόμμα"?? Να βολευτούμε βρε αδερφέ... Πράσινους, μπλε και κόκκινους, σας λυπάμαι όλους. Ειλικρινά!!

Περαστικά σε σας. Περαστικά σε μας. Περαστικά σε όλους μας...

Καληνύχτα.

Ντελάλης

Η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση λένε οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το wikileaks

Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών να προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι "οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους.

Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η «Βαριοπούλα». Οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού. Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Το θέμα είναι τεράστιο, αφού για πρώτη φορά έρχεται επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Ελλάδα το 2003. Μάλιστα αφήνονται υπονοούμενα ότι "Είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν και πάλι τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό Στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση"! Περισσότερες πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών.

Από το phorum.gr

Περισσότερα: tovima.gr

Απίστευτο: 3.500 ευρώ περαίωση για 5 κατσίκες και 2 γουρούνια

Έπαθε σοκ όταν πήρε στα χέρια του το χαρτί της περαίωσης ο 71χρονος μπαρμπα-Γρηγόρης...

Ο μπαρμπα-Γρηγόρης μένει στο πιο φτωχικό σπίτι του χωριού στο Δ.Δ. Καλλιδρόμου Φθιώτιδας. Η σύνταξή του είναι 345 ευρώ από τον ΟΓΑ. Όλη του η περιουσία είναι
4 κατσίκες, 1 τράγος, 2 γουρούνια και 1 μουλάρι.
Το εκκαθαριστικό σημείωμα που πήρε στα χέρια του από τη ΔΟΥ Λαμίας του ζητά την καταβολή 3.500 ευρώ για "να κλείσει τα βιβλία του" για τα οικονομικά έτη 2001 έως 2007, ... χωρίς την πραγματοποίηση περαιτέρω ελέγχου!!!
«Ποτέ μου δεν είχα πάρε-δώσε με την εφορία εκτός από την δήλωση που κάνω κάθε χρόνο. Δηλώνω 345 ευρώ από την σύνταξη αναπηρίας που μου δίνει ο ΟΓΑ.

Τελικό: οι έδρες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου:
  1. Kλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης-Κλέαρχος Περγαντάς
  2. Θωμάς Στάϊκος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδα-Κλέαρχος Περγαντάς
  3. Γιώργος Μουλκιώτης Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας-Κλέαρχος Περγαντάς
  4. Βασίλης Καραμπάς Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανία-Κλέαρχος Περγαντάς
  5. Θανάσης Μπουραντάς Αντιπεριφερειάρχης Εύβοια-Κλέαρχος Περγαντάς
  6. Γιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχης Εύβοια-Κλέαρχος Περγαντάς
  1. Σταμάτης Καπελέρης Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοια Στερεά Ελλάδα-Κλέαρχος Περγαντάς
  2. Δημήτρης Βουρδάνος Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοια Στερεά Ελλάδα-Κλέαρχος Περγαντάς
  3. Αναστάσιος Αγδινιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοια Στερεά Ελλάδα-Κλέαρχος Περγαντάς
  4. Ανέστης Πισχινάς Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοια-Κλέαρχος Περγαντάς
  5. Νικόλαος Μπαράκος Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοια-Κλέαρχος Περγαντάς
  6. Γεώργιος Μπαντούνας Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοια-Κλέαρχος Περγαντάς

Αυτοεξεφτελισμός και ευρωπαϊκή σοβαρότητα

Με τη χθεσινοβραδινή της πολιτική απόφαση η ένωση των 15 κρατών του ευρώ άνοιξε το δρόμο για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους για τουλάχιστον 6 χρόνια, μέχρι το 2021.

Η εξέλιξη αυτή μαρτυρά τη σοβαρότητα με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις και μπαίνουν οι υπογραφές, όχι σε ελληνικό επίπεδο, όπου έχουμε συνηθίσει πια από τα φαινόμενα επιπολαιότητας, αλλά σε επίπεδο δήθεν σοβαρό, ευρωπαϊκό.

Οχτώ μόλις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα -του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ε.Ε.- οι σοβαροί αυτοί παράγοντες, που δήλωναν με επίταση ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε το χρέος της στη συμφωνημένη ώρα και με τις αλλαγές που επιβλήθηκαν, έκαναν στροφή 180 μοιρών.

Διαπίστωσαν και αυτοί εκείνο που φώναζαν και φωνάζουν όλοι οι εχέφρονες ανά την Ελλάδα και έξω απ' αυτήν, ότι δεν είναι δυνατόν να ξεπληρώσει ένα χρέος 125 δισ. σε δύο (2) χρόνια (2014-2015) μία χώρα, που τα προηγούμενα τρία χρόνια θα έχανε το ένα πέμπτο του εργασιακού της δυναμικού, το 50% της μικρομεσαίας επιχείρησης, το 20% των συνολικών καταθέσεων των τραπεζών, το 105% της ανάπτυξής της και το 30% της οικονομικής επιφάνειας των νοικοκυριών. Γιατί αυτή είναι μια αισιόδοξη εικόνα της Ελλάδας του 2013 με τους σημερινούς ρυθμούς εφαρμογής του Μνημονίου.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που υπέγραψε ένα τέτοιο Μνημόνιο, δεν εκπλήσσει. Εκεί που έφτασε τη χώρα...

Το... σύνθημα της ημέρας

The winner takes it all...

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Είναι ωραία στο διάστημα...

Barcelona - Real Madrid: 5 - 0 και ποδόσφαιρο από... άλλο πλανήτη.

Αυτός ο αγώνας τα είχε όλα... Γκολ, φάσεις, θέαμα...

Barcelona εναντίον Real. Ή αλλιώς Καταλωνία εναντίον Ισπανίας. Ή αλλιώς η ομαδικότητα και το ταλέντο των παικτών της Barcelona εναντίον της αλαζονείας των χρυσοπληρωμένων αστέρων της Real Madrid.

Οι περισσότεροι παίκτες της Barcelona παίζουν με το ταλέντο τους και την ομαδικότητά τους. Προέρχονται δε από τις ακαδημίες της ομάδας. Οι παίκτες της Real Madrid είναι ακριβοπληρωμένα αστέρια, και παίζουν με αλαζονεία υπό τις οδηγίες του Jose Mourinho, του καλύτερου -κατά πολλούς- προπονητή του κόσμου.


Όμως το χρήμα δεν νικάει πάντα το ταλέντο. Τα εκατομμύρια δεν νικούν πάντα την ομαδικότητα. Η σκοπιμότητα και η αλαζονεία του Mourinho δεν νικάει πάντα το όμορφο ποδόσφαιρο που προσπαθούν να παίζουν οι παίκτες της Barcelona...

Αξίζει να αναφέρω ότι η Barcelona είναι η μόνη ομάδα αυτού του επιπέδου που έχει επιλέξει να μην έχει χορηγό στην εμφάνισή της. Και διαφημίζει χωρίς χρήματα την UNICEF. Άλλωστε η ομορφιά -ακόμα και του ποδοσφαίρου- δε χρειάζεται χορηγούς!!

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πω ποια ομάδα υποστηρίζω... Καληνύχτα κύριε Mourinho...


Για επιμύθιο, παραθέτω μερικά στατιστικά: Ο Μουρίνιο έχασε για πρώτη φορά στην καριέρα του με πέντε γκολ διαφορά. Η Ρεάλ έχασε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημη διοργάνωση. Ο Γκουαρντιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής στην πολύχρονη ιστορία των el clasico που έχει 5 συνεχόμενες νίκες. Ο Μέσι ανέβηκε στην πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα των ασίστ. Ο Κασίγιας έχει φάει συνολικά 37 γκολ σε el clasico.

Δείτε το φιλμ του αγώνα...


Ντελάλης

Barcelona - Real Madrid: el clasico

Απόψε το βράδυ όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο «Camp Nou», εκεί που θα διεξαχθεί το περίφημο «El Clasico».

Η Barcelona του Pep Guardiola υποδέχεται την Real Madrid του εκκεντρικού Πορτογάλου, Jose Mourinho, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Primera Division.

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη, αλλά και ένα σπουδαίο παιχνίδι όσον αφορά την υπόθεση τίτλος στην Ισπανία, το οποίο θα καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν στις τάξεις τους τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Messi και Cristiano Ronaldo τίθενται αντιμέτωποι στον αγωνιστικό χώρο του «Camp Nou» και φιλοδοξούν αμφότεροι να οδηγήσουν τους συλλόγους τους σε μια μεγάλη νίκη.

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ζωντανή μετάδοση από το Conn-x tv.

Από sportena.com

Ανακοίνωση συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου για το σκάκι

Με μεγάλη χαρά έστω και κάπως καθυστερημένα είδαμε τις αναρτήσεις σου για το σκάκι και σε ευχαριστούμε πολύ.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς και όλους τους Αραχωβίτες για τη προσπάθεια του Συλλόγου μας να συνεχίσουμε την παλιά καλή ομάδα στο σκάκι που είχε ο αείμνηστος δάσκαλος και παιδαγωγός Νίκος Καραπάνος.

Τα μαθήματα συνεχίζονται κάθε Σάββατο 2-3 μ.μ. με δύο δασκάλους στο Αρχονταρίκι στη Λάκκα.

Καλούμε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα μαθήματα ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Παρακαλούμε και τους φίλους του παιχνιδιού να μας βοηθήσουν. Είναι τόσο σπουδαίο να υπάρχει μια τέτοια διέξοδος πνευματική για τα παιδιά μας και γιατί όχι και για μεγάλους;

Από το Σύλλογο γονέων του Δημοτικού,
Γιαννούλα Πατσαντάρα.


Υ.Γ. Όσο για την ιστορία που γράφουν οι σχολιαστές σου σίγουρα δεν είναι έτσι. Στην Αράχωβα πάντα έπαιζαν σκάκι στα καφενεία ή στα σπίτια τα παιδιά.

Η σωτηρία της χώρας πλησιάζει

Top