αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Μουσική

Του Ελεύθερου Πολίτη

Ένα υπέροχο βίντεο, από ένα λαό που έχει τα ίδια με μας βάσανα. Ας είναι βάλσαμο στην τραυματισμένη ψυχή μας. Απολαύστε το!!!


Από το iteanet.blogspot.com

Η Ελλάδα τουρκομπαρόκ το 2010...

Απόσπασμα της ομιλίας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1996. Κάποιοι τότε δεν τον πήραν στα σοβαρά...
Η Ελλάδα του 2010, θα είναι ένα φτωχό (ίσως) και συρρικνωμένο βιλαέτι ή γερμανικό land... Και μπορεί να μην είναι η Ελλάδα που θα παρέμβει στα βαλκάνια, που θα ενσωματώσει την ενδοχώρα, αλλά μπορεί να είναι η ενδοχώρα που θα ενσωματώσει τα άκρα...
Σκεφτείτε το πολύ αυτό...

Στου Κεμάλ το σπίτι το θέμα στο μάθημα της λογοτεχνίας, ανήμερα της Ποντιακής γενοκτονίας

Από τον V

Το αστείρευτο συμπλεγματισμό όσων το λυμαίνονται βγάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας.
Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, ένα θέμα που μύριζε Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και Ρεπούση από χιλιόμετρο.
Το κείμενο, στο οποίο εκλήθησαν να εξετασθούν, λέγεται «Στου Κεμάλ το σπίτι», ανήκει στην συλλογή «Η μόνη κληρονομιά» και γράφτηκε το 1974 από τον Γιώργο Ιωάννου (1927-1985), πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη!
Πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο. Είναι το ίδιο σπίτι που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τα γνωστά «Σεπτεμβριανά».
Η απόλυτη σύμπνοια της «Παιδείας» με την συμφωνία «εκλειάνσεως» των ιστορικών παθών της χώρας μας από τον Κεμάλ, τους προγόνους και τους απογόνους του δεν εκπλήσσει. Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη.
Εκείνο που μας ενοχλεί και το φωνάζουμε είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των συμπατριωτών μας από τον αρχισφαγέα Κεμάλ για να προπαγανδίσουν στην νεολαία και τους επίδοξους επιστήμονές της, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έμφαση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία τα πιόνια της Νέας Τάξεως.
Σύντομα βέβαια, οι απόγονοι της Τουρκάλας θα μπορούν να βλέπουν το σπίτι της γιαγιάς τους από ψηλά, αφού τα τουρκικά F-16 θα κάνουν σε λίγο παραβιάσεις στο σύνολο του ελληνικού εναερίου χώρου… Να δούμε τότε πώς θα «εκλειάνουμε» τα πάθη...

Από το http://gr.altermedia.info/?p=8586

Διορισμοί συγγενών από την υφυπουργό εσωτερικών κ. Τζάκρη;

Ούτε πέντε, ούτε δέκα αλλά 36 ξαδέλφια και συγχωριανούς της φέρεται να έχει προσλάβει στο Μουσείο Πέλλας η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», η υφυπουργός φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων, αφού κατάφερε να προσλάβει τα 36 άτομα από τους συνολικά 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο της Πέλλας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει λίστα με τα ονόματα των συγγενών και συχγωριανών της υφυπουργού Εσωτερικών, ενώ σημειώνει ότι η κα Τζάκρη κατάγεται από την Πέλλα όπου εκεί βρίσκεται το εν λόγω Μουσείο και κατοικεί στα Γιαννιτσά, ενώ έχει διατελέσει και αντινομάρχης Πέλλας.
Σε απάντησή της, η κα Τζάκρη κάνει λόγο για «άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος μου» και προαναγγέλει προσφυγή στην δικαιοσύνη, αφού δηλώνει ότι «έχω δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους μου ν’ ασκήσουν τα ένδικα βοηθήματα που μου παρέχει ο νόμος και να προβούν άμεσα στην υποβολή μηνύσεως και αγωγής αποζημίωσης για την δια του τύπου συκοφαντική μου δυσφήμιση».
Όπως επισημαίνει η κα Τζάκρη...

Ρεζίλι ο Μπασιάκος

Της Ιωάννας

Η μεγαλύτερη ξεφτίλα για όσα έχουν ακουστεί στην υπόθεση Βατοπαιδίου είναι αυτό που κατέθεσε η Σταματίνα Μαντέλη πως «όταν ο Ρουσόπουλος ή ο Αγγέλου έπαιρναν τον Μπασιάκο τηλέφωνο, κατουριόταν επάνω του…» (σελίδα 128).
Χίλιες φορές να τον ενέπλεκε οικονομικά στο σκάνδαλο παρά να να τον εκθέσει έτσι δημόσια και να τον παρουσιάζει σαν έναν κολαούζο που κατουριόταν όταν τον έπαιρναν τα αφεντικά του.
Μεταξύ μας Μπασιάκο, άρχιζε σιγά σιγά να αλλάζεις χώρα ή έστω κάνε πλαστική.
Άκου κατουριόταν από τον φόβο του. Έτσι ακριβώς το είπε.

Από το troktiko

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο λαός της Αργεντινής είναι μαζί μας...

Της Καλούσσας

Τα κοινά προβλήματα των 2 λαών δεν ξεχνιούνται, άσχετα αν ο Αργεντίνικος λαός, έζησε οτι βιώνει ο Ελληνικός 10 χρόνια μετά...
Η ρίζα του προβλήματος είναι κοινή, τα Ινστιτούτα που παρεμβαίνουν επιβάλλοντας απεχθείς κοινωνικούς και οικονομικούς όρους τα ίδια (Δ.Ν.Τ.), και ο ένας λαός συμπαραστέκεται στον άλλο, έστω και η απόσταση που τους χωρίζει, μετρείται σε αυτή της μισής υφηλίου.

Απο την διαδήλωση της 12 Μαίου, 8 μέρες πριν, στο Μπουένος Άιρες, ενα πρόχειρο πανό στέλνει τη Συμπαράσταση στους Ελληνες με μια φράση, ΟΛΟ νoημα:
"Η Ελλάδα δεν πουλιέται, ζήτω η (πραγματική) Ελλάδα, ζήτω ο Μίκης Θεοδωράκης"...
Εμείς συμπληρώνουμε Viva Argentina, παλεύουμε και για εσάς σήμερα...

Ευχαριστούμε, amigos, το κοινό πρόβλημα, δημιουργεί "κοινή" ανάγκη για αλλαγή, μας κάνει πιο δυνατούς...

Ένα... παραμύθι και τρία βασικά συμπεράσματα

Του Ελεύθερου Πολίτη

Σ’ ένα πλουσιόσπιτο στην εξοχή, λόγω του πλούτου και της επάρκειας των αγαθών, όλα τα ζώα του σπιτιού ζούσαν σε αρμονία, είχαν περίσσευμα φαγητού και οι δουλειές τους ήταν τέτοιες που δεν κουραζόντουσαν πλέον πολύ.
Είχαν δουλέψει βλέπεις αρκετά σκληρά τα προηγούμενα χρόνια και με την καθοδήγηση των νοικοκύρηδων του σπιτιού είχαν δημιουργήσει πλούτο και πολλά αποθέματα. Τώρα πλέον, όλα ήταν σε τάξη και το κάθε ζώο απολάμβανε την ευτυχία της ατομικής του ζωής, χωρίς να νοιάζεται για τα προβλήματα των άλλων. Όλα κοίταγαν την οικογένειά τους και τον εαυτό τους.
Μια μέρα ένας ποντικός που έκοβε βόλτες στο σαλόνι του σπιτιού για να βρει κάτι να φάει, είδε έντρομος τον άντρα του σπιτιού να φέρνει στο σπίτι και να τη δείχνει στη γυναίκα του, μια φάκα για ποντίκια.
Φοβισμένος όπως ήταν, έτρεξε και το είπε στον Παππού του, τον γέρο πόντικα. Μόλις αυτός άκουσε το γεγονός, μονολόγησε πως μεγάλο κακό βρήκε το σπίτι και αμέσως έστειλε αντιπροσώπους για να μαζέψει σε συγκέντρωση τα άλλα ζώα, με σκοπό να δούνε όλοι μαζί τι θα κάνουν με τη φάκα που τους κουβάλησε τ’ αφεντικό τού σπιτιού.
Δυστυχώς όμως κανένα ζώο δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του γέρο ποντικού, γιατί όπως είπαν η φάκα δεν προοριζόταν γι’ αυτούς και άρα δεν τους ενδιέφερε.
Τότε ο γέρο πόντικας αποφάσισε να πάει μόνος του να βρει ένα-ένα ξεχωριστά τα ζώα. Έβαλε τα καλά του και ξεκίνησε.

3η αλλαγή στο όνομα του Δήμου: προστέθηκε (σωστά βάσει της λογικής!) και η Αντίκυρα

ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ... Όσα χωριά δεν περιλαμβάνονται στο όνομα ας στείλουν email να το μεταφέρουμε στους βουλευτές Καλοχαιρέτες της Βοιωτίας να το κανονίσουν...

Με μια σειρά αλλαγών
που αφορούν σε έδρες και ιστορικές έδρες δήμων, καθώς και σε ονομασίες, εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο γνωστός «Καλλικράτης».
Κατά την τελευταία συνεδρίαση στην Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επέφερε ορισμένες αλλαγές.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000 κατοίκων.
Ακόμη ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων (κατόπιν αιτημάτων όλων των βουλευτών). Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αλλαγές στις έδρες των δήμων, με την προϋπόθεση να συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων και πάντως να γίνουν δεκτές από την Ολομέλεια, την οποία ο υπουργός δεν υποκαθιστά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, στο νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Πηγή: in.gr, inews.gr

Επιστολή προς τον κ. Ραγκούση, υπουργό εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Του Στέργιου Μπακολουκά

Σήμερα (σ.σ. χθες) ημέρα Πέμπτη 20/5/2010 με αφορμή ένα παλιότερο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, που είχα δημοσιεύσει στον Ντελάλη και εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό μου και κανένα άλλο, έστειλα στον κ. Ραγκούση, την πιο κάτω επιστολή. Σας την παραθέτω αυτούσια.

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση που έστειλα στο προσωπικό του e- mail και που αφορά το σχέδιο Καλλικράτης.
Κ. Ραγκούση την 6/4/2010 στο τοπικό blog της Αράχοβας Ντελάλης, δημοσίευσα ένα οικονομικό κείμενο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αράχοβας και των Δελφών. ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/04/blog-post_4807.html
Διάβασε αυτό το κείμενο, μπας και σε βοηθήσει ο θεός της οικονομίας, που απ’ ότι βλέπω στο βιογραφικό σου σπούδασες και μας δώσεις κάποια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησες, με την κακή εφαρμογή του πνεύματος του σχεδίου «Καλλικράτης».
  • Αφορά, την ανάπτυξη της χώρας.
  • Αφορά, την ανάπτυξη της περιοχής μου.
  • Αφορά την βασική ανάπτυξη του μέρους, που είναι ο θεμέλιος λίθος του όλου.
  • Αφορά, το όραμα που εμείς οι απλοί εργαζόμενοι, αλλά πάνω απ’ όλα ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Ραγκούση, έχουμε όχι μόνο για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας αλλά και για την γενική Πατρίδα όλων, την Ελλάδα δηλαδή.
  • Αφορά, την προσπάθεια, την «πλάτη» που πρέπει να βάλουμε δηλαδή, για να πληρώσουμε όλα αυτά τα χρέη που εσείς οι πολιτικοί και ΔΕΝ σας εξαιρώ κ. Ραγκούση, συσσωρεύσατε εν αγνοία μας στις πλάτες τις δικές μας και των παιδιών μας.
Με μία ματ’ αρχήν, ερώτηση κ. Υπουργέ: Εσύ, ως πρώην Δήμαρχος της Πάρου, θα ένωνες σε ένα Δήμο την Πάρο με το Πέραμα; Ελπίζω πώς όχι.
Τότε γιατί ενώνεις την Τουριστική Αράχοβα με την βιομηχανική ζώνη των χωριών του Αλουμινίου της Ελλάδος;
Τότε γιατί αποκόπτεις την Αράχοβα από την φυσική της θέση που είναι το πνευματικό ιερό των Δελφών, με τους οποίους καθώς και τις παραθαλάσσιες πόλεις της Ιτέας και του Γαλαξιδίου, θα μπορούσαν να γίνουν ένας Δήμος Πρότυπο για τα τουριστικά δεδομένα της χώρας;
Τότε γιατί στέλνεις τους Δελφούς την Ιτέα και το Γαλαξίδι...


Οτι βλέπουν τα παιδιά κάνουν...

Ανώνυμη δημοσίευση

Η ρήση της ημέρας

Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι.

Paul Valéry, 1871-1945, Γάλλος συγγραφέας και ποιητής

O Πωλ Βαλερύ ασχολήθηκε αρχικά με τη ζωγραφική και αργότερα αφοσιώθηκε με πάθος στην ποίηση. Με τις συλλογές του "La Jeune Parque" (1919) και "Charmes" καθιερώθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους ποιητές και απέκτησε το status Εθνικού ποιητή.
Έχει διατυπώσει μερικούς από τους πιο ωραίους αφορισμούς. Οι αφορισμοί του είναι έξυπνοι, πρωτότυποι, περιεκτικοί αποφεύγοντας τον επιτηδευμένο κυνισμό και τον εξυπνακίστικο εντυπωσιασμό.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. και των δημοτών της Αμφίκλειας

Από Ιωάννα

Χθες στη εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσιεύθηκε η επιστολή του Δήμου Αμφίκλειας. Δείτε τι ωραία επιχειρήματα και πως τα αναπτύσσουν. Οι δικοί μας;


Προς τον κύριο Ιωάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κύριε Ραγκούση, ζητάμε μόνο Αποκατάσταση της Αδικίας.
Ο Δήμος Αμφίκλειας είναι ιστορικός Δήμος του νεώτερου Ελληνικού Κράτους από το 1915, με έμπειρο προσωπικό και αξιοσημείωτη οικονομική ευρωστία και μηδενικές οφειλές, ενώ αποτελεί οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής προ της Επαναστάσεως του 1821.
Σήμερα στον Δήμο Αμφίκλειας φιλοξενούνται όλες οι υπηρεσίες όπως ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ειρηνοδικείο, Δασονομείο, Αγροτικό Κτηνιατρείο, ΙΚΑ, που εξυπηρετούν το σύνολο της Δυτικής Λοκρίδας και της βόρειας Φωκίδας. Την ίδια στιγμή η Αμφίκλεια είναι η έδρα των σημαντικότερων φορέων ανάπτυξης. Διαδημοτική Επιχείρηση, Αναπτυξιακές (2), Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα παρουσιάζει την δυναμικότερη ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα με τρία υποκαταστήματα Τραπεζών (ΕΤΕ, ΑΤΕ, Probank) και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων, καταστημάτων και βιοτεχνιών, ενώ στην επικράτεια της βρίσκεται το 73% του Χ.Κ. Παρνασσού.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η πόλη που εσείς και οι συνεργάτες σας δεν κρίνατε κατάλληλη κ. Υπουργέ να αποτελέσει έδρα στον νέο «Καλλικράτειο» Δήμο.

Προς επιβεβαίωση της αδικίας που η Αμφίκλεια έχει υποστεί ακολουθεί πίνακας στον οποίο παρουσιάζουμε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Αμφίκλειας ως έδρα του νέου διευρυμένου Δήμο, έναντι της Κάτω Τιθορέας που Εσείς με απόφαση Σας ορίσατε έδρα του Δήμου.

Κύριε Υπουργέ,
Ακόμη και τώρα μπορείτε να άρετε την αδικία και να αποκαταστήσετε το δίκαιο και ορθό της επιλογής της έδρας στο νέο Διευρυμένο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας –Τιθορέας, ορίζοντας την πραγματική έδρα του την Αμφίκλεια. Τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα χέρια σας, κατατεθειμένα προ πολλού και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, δεδομένου ότι η ενέργεια σας να αντιπαράσχετε διπλή ονομασία «Αμφίκλεια-Ελάτεια» επέτεινε μάλλον, παρά άμβλυνε την αγανάκτηση των δημοτών.

Η ωρολογιακή βόμβα του ασφαλιστικού προβλήματος

Του Στέργιου Μπακολουκά

Μετά από τη συμφωνία για χρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πήραμε μια παράταση χρόνου και ηρεμίας η οποία πιθανώς να διαρκέσει δύο χρόνια περίπου. Αυτή η παράταση μου θυμίζει την περίπτωση του χρεωμένου επιχειρηματία, ο οποίος μετά από πολλές προσπάθειες, καπατσοσύνη και αλχημείες, καταφέρνει να καλύψει στο παραπέντε τις επιταγές της Παρασκευής και μέχρι τη Δευτέρα λέει στον εαυτό του έχει ο θεός, κλείνει το γραφείο του και πάει για μπάνιο.
Αν οι Έλληνες πολιτικοί αυτό το χρόνο της αναβολής που πήραμε, δεν τον αξιοποιήσουν σωστά για να βάλουν τις βάσεις για αλλαγή της νοοτροπίας της αρπαχτής που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά χρόνια στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, με ταυτόχρονη αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών, τότε πολύ φοβάμαι ότι η κατάρρευση θα είναι εκκωφαντική με κοσμογονικά αποτελέσματα.
Όπως έχω αναφέρει και σε άλλα σημειώματα, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το εξωτερικό χρέος. Όμως υπάρχει άλλη μία βόμβα στα θεμέλια του Ελληνικού κράτους, που αν δεν παρθούν τώρα μέτρα και μάλιστα δραστικά και ακραία, θα σκάσει στα χέρια μας με απρόβλεπτες συνέπειες. Η βόμβα αυτή ονομάζεται Ασφαλιστικό πρόβλημα.
Σήμερα στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι παίρνουν τις χαμηλότερες συντάξεις της Ευρωζώνης, ζώντας στην πιο ακριβή, ως προς το κόστος ζωής, αντίστοιχη χώρα. Παράλληλα το σύστημα παροχής συντάξεων και υπηρεσιών υγείας έχει χτυπήσει κόκκινο. Ένα υγιές ασφαλιστικό σύστημα πρέπει, για να είναι βιώσιμο να έχει τέσσερις εργαζόμενους για κάθε συνταξιούχο αλλά δυστυχώς το δικό μας για κάθε συνταξιούχο διαθέτει 1,7 εργαζόμενους. Αυτή η αντιστοιχία μας δείχνει το δυσοίωνο μέλλον του, το οποίο με αυτή τη δομή και με αυτόν τον τρόπο λειτουργείς ΔΕΝ μπορεί να επιβιώσει.
Αλλά θα μου πείτε πως φτάσαμε μέχρις εδώ; Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώνονται τα λάθη και να μην επαναλαμβάνονται είναι ο έλεγχος η κατανόηση και η καταγραφή της Ιστορίας.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να καταγράψουμε τις αιτίες του προβλήματος.
Τέσσερεις είναι οι υπεύθυνοι που εμπλέκονται στην κατάντια του ασφαλιστικού μας συστήματος: Πολιτικοί, Κυβερνήσεις, Συνδικαλιστές και Κοινωνία.

Πολιτικοί:
  1. Οι Πολιτικοί, όλα αυτά τα χρόνια γνώριζαν την κατάντια του συστήματος, αλλά...

Η ρήση της ημέρας

Αυτοί που γράφουν ξεκάθαρα έχουν αναγνώστες. Αυτοί που γράφουν δυσνόητα, έχουν σχολιαστές.

Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος Συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Theatre du Travail (1935), για το οποίο δούλεψε ως σκηνοθέτης, διασκευαστής και ηθοποιός. Χρωστά τη φήμη του στα μυθιστορήματά του "Ο Ξένος" και "Η Πανούκλα", στα θεατρικά του έργα "Καλλιγούλας" και "Οι δίκαιοι" και στα φιλοσοφικά του δοκίμια "Ο Μύθος του Σίσυφου" και "Ο επαναστατημένος άνθρωπος." Συχνά κατατάσσεται στους υπαρξιστές, κάτι που ο ίδιος απέρριπτε.
Πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Επτάπολη: επερχόμενο θαύμα ή μεγαλόσχημα λόγια;

Το παρακάτω post αποτελείται από 2 μέρη: είναι 2 email διαφορετικών αναγνωστών (του Παναγιώτη και της Κατερίνας) που αναφέρονται αμφότερα στην ιδέα της Επτάπολης, μιας ιδέας για την οικοδόμηση μιας πόλης στα πρότυπα των αρχαιοελληνικών πόλεων, που θα καταστεί παγκόσμιο πνευματικό κέντρο και η οποία θα χωροθετηθεί μεταξύ Διστόμου και Στειρίου.
Ευχαριστώ και τους 2 συντάκτες για τα κείμενά τους.
Διαβάστε λοιπόν περί τίνος πρόκειται...

Του Παναγιώτη


Η Επτάπολη είναι μια ιδέα που καλλιεργείται εδω και 26 χρόνια από μια μεγάλη ομάδα 700 επιφανών και καλλιεργημένων ατόμων.
Πρόεδρος αυτού του σωματείου είναι ο Παύλος Πισσανός (μια αναζήτηση στο ίντερνετ για το όνομα του και θα καταλάβατε για ποιον μιλάμε). Ο άνθρωπος αυτός εχει φάει την ζωή του επάνω σε αυτή την ιδέα και αρκετά χρήματα βεβαιως μαζί με τους συνεργάτες του.
Τα κεφάλαια που χρειάζονται για αυτό το παγκόσμιο έργο θα προέρθουν από χορήγιες διεθνών οργανισμών όπως ΟUNESCO, ΟΗΕ και άλλους παρόμοιους.
Σε λίγο καιρό ξεκίνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και θα χρειαστούν 16 μήνες για να τελειώσουν. Μετά χρειάζονται 3 μήνες για να πάρουν και Φ.Ε.Κ.
Υπολογίζεται οτι σε 2-3 το πολύ χρόνια αυτό το εγχείρημα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο χρόνος αποπεράτωσης υπολογίζεται στα 7 χρόνια.
Χιλιάδες κόσμος θα εργαστεί σε αυτό το έργο. Εκτός της επτάπολης θα αλλάξει μορφή όλη η περιοχή καθώς θα γίνουν πολλά έργα ανάπλασης της γύρω περιοχής. Χαρακτηριστικό της αλλάγης της περιοχής μας θα είναι εκτός όλων των άλλων θα είναι και η δημιουργία μαγνητικού τραίνου για τα χιονοδρομικά μας.
Μιλάμε για περισσότερο τουρισμό (4 φορές περισσότεροι επισκέπτες στο μουσείο των Δέλφων) και ο οποίος τουρισμός θα είναι καθόλη την διάρκεια του έτους.
Θα μεταφερθούν μέσα στο συγκρότημα της επτάπολης όλα τα παγκόσμια κέντρα γραμμάτων και τεχνών.
Χαρακτηριστικό της χρησιμότητας του έργου αυτού θα είναι η λύση του ταμειακού προβλήματος της Ελλάδας.
Το παγκόσμιο αυτό οικοδόμημα θα γίνει μεταξύ Στειριού και Διστόμου. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στις τελικές διαβουλεύσεις με το δασαρχείο.
Τα κτήματα θα αγοραστούν απο τους ιδιώτες με την προϋπόθεση βέβαια οτι θα τα δώσουν μόνο για αυτό τον σκοπό.
Όσοι δεν συμφωνήσουν θα γίνει αναγκαστική απολλοτρίωση. Έχουν λάβει γνώση όλοι οι μεγάλοι παράγοντες της χώρας ακόμα και οι ιεράρχες.
Το μοναστήρι του Οσίου Λούκα θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Θα είναι ένα έργο με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πιο μεγάλο έργο και από το Αλουμίνιο της Ελλαδος.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Της Κατερίνας Κομνά

Με αφορμή ενός σχολίου του αναγνώστη "P" του Ντελάλη για το “Eptapolis”.

Τι είναι:
  • Μια ιδέα για την οικοδόμηση ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ με βασικό σκοπό να καταστεί και να κατακυρωθεί σαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ! Κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής φωταύγειας.
  • Λίκνο Γνώσης, Επιστήμης, Τέχνης και Οικολογικού Πολιτισμού.
  • Κέντρο συνάντησης κορυφαίων επιστημόνων, φωτισμένων ανθρώπων του Πνεύματος, του Λόγου και των Τεχνών, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Να συσκέπτονται και να συνεργάζονται, κατευθύνοντας τον κοινό αγώνα της Ηθικής και της Λογικής, ασκώντας βαρύνουσα πίεση, για την οριστική απομάκρυνση της επάρατης πυρηνικής απειλής, του πολεμικού ολέθρου και του αφανισμού του Φυσικού Περιβάλλοντος, μέσω της αμοιβαίας ανταποδοτικότητας του ανθρώπου με το οικοσύστημα. Κέντρο αναβάπτισης του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού στα νάματα της φιλοσοφικής θεώρησης του κλασσικού αρχαιοελλαδικού πνεύματος.

Νέα δυνατότητα στην πλευρική μπάρα: πολυδιαβασμένα!

Νέα δυνατότητα από σήμερα στην πλευρική μπάρα του blog.
Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε τα δημοφιλή posts, το οποίο παρέχεται από το postrank.com.
To PostRank είναι ένα σύστημα βαθμολογίας, για κάθε είδους περιεχόμενο στο διαδίκτυο, το οποίο βασίζεται στο πόσο ενδιαφέρον έχουν βρει ένα αντικείμενο οι περισσότεροι επισκέπτες.
Η "βαθμολογία" κάθε ανάρτησης βασίζεται σε μετρήσεις βάση των "επισκέψεων" που δέχεται (κλικ), των σχολίων που γίνονται αλλά και διάφορων άλλων παραμέτρων, με τις οποίες αποδίδεται μια βαθμολογία σε 10-βάθμια κλίμακα (δείτε περισσότερα για την λειτουργία εδώ).
Η ανάρτηση με την μεγαλύτερη προτίμηση λαμβάνει το βαθμό 10 και οι υπόλοιπες ακολουθούν βάση αυτής.
Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον...

Ντελάλης

19 Μαίου: η γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν στις 19 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας και Νήσων σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ομιλία από τη βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Gulan Avci, καθώς και χαιρετισμό και κατάθεση στεφάνου. Θα ακολουθήσει πορεία στην τουρκική πρεσβεία για την επίδοση ψηφίσματος.
Μετά την πορεία, στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, καθιστική εκδήλωση μνήμης με κεριά, μαγιάτικα λουλούδια, λύρες και μοιρολόγια, στο Παμποντιακό Ηρώο στην πλατεία Δαβάκη.

Το χρονικό της γενοκτονίας

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.
Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.
Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν.

Η ρήση της ημέρας

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις.

Paul Valéry, 1871-1945, Γάλλος συγγραφέας και ποιητής

O Πωλ Βαλερύ ασχολήθηκε αρχικά με τη ζωγραφική και αργότερα αφοσιώθηκε με πάθος στην ποίηση. Με τις συλλογές του "La Jeune Parque" (1919) και "Charmes" καθιερώθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους ποιητές και απέκτησε το status Εθνικού ποιητή.
Έχει διατυπώσει μερικούς από τους πιο ωραίους αφορισμούς. Οι αφορισμοί του είναι έξυπνοι, πρωτότυποι, περιεκτικοί αποφεύγοντας τον επιτηδευμένο κυνισμό και τον εξυπνακίστικο εντυπωσιασμό.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Money masters

Από τον J N

Tο παρακάτω βίντεο αν και μεγάλο (207 λεπτά), αναλύει ολόκληρη την ιστορία πίσω από την τρέχουσα οικονομική κρίση και το πώς ο στόχος για παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο κρύβεται πίσω από μια πολύ μικρή, αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη «συμμορία» τραπεζιτών η οποία δρα ανενόχλητη πέρα από κάθε νόμο και κάθε κυβέρνηση.

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην ευρώπη

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στο 1,524 ευρώ.

Πάνω από το 1,5 ευρώ παραμένει η τιμή της αμόλυβδης, με τη χώρα μας να έχει πλέον την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.
Η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην Ε.Ε. και ακολουθούν Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Γερμανία. Στις υπόλοιπες χώρες - μέλη η μέση τιμή διαμορφώνεται κάτω από 1,4 ευρώ.
Οι τιμές ανά νομό κλιμακώνονται σήμερα μέχρι 1,72 ευρώ, από το ακριβότερο πρατήριο που βρίσκεται στη Μαγνησία και ξεκινούν από 1,289 στο φθηνότερο πρατήριο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Από tanea.gr

Η ρήση της ημέρας

Συμμετέχω,
Συμμετέχεις,
Συμμετέχει,
Συμμετέχουμε,
Συμμετέχετε,
Αποφασίζουν.

Σύνθημα σε τοίχο.

Η Αράχωβα το 1957 μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Δείτε σκηνές της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη "Το Τελευταίο Ψέμμα" στο χωριό μας.
Ειδικα από το 3:25 και μετά.
Δεν έχω λόγια!!!


Της Κατερίνας (συμπλήρωση)

Στο παρακάτω βλέπουμε και κάποιους Αραχωβίτες, νομίζω ότι μέσα στο λεωφορείο είναι ο Άγγελος Ράπτης (αν δεν κάνω λάθος).

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απών από το φεστιβάλ των Κανών ο μέγας Ζαν-Λικ Γκοντάρ εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Από τη Vaso

Για το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Δεν ταξίδεψε στις Κάννες ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Κάννες - Απουσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ προβλήθηκε η νέα του ταινία στο 63ο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα πάει, τονίζοντας ότι «προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας στις Κάννες». Μερικές μέρες νωρίτερα είχε εκφραστεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα».
Η ταινία του Γκοντάρ Film Socialisme προβλήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».
Ο ίδιος αρνήθηκε τελευταία στιγμή να έρθει στις Κάννες, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέγοντας πως «ύστερα από προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάννες».
Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα.

Επιστολή προς τους Πατριώτες μας Αραχωβίτες

Από Ομάδα Πολιτών Αράχωβας

Επιστολή Προς τους Πατριώτες μας Αραχωβίτες.

Πατριώτες Αραχωβίτες εγερθείτε. Το σχέδιο Καλλικράτης όπως ακριβώς έχει εκπονηθεί θα χρησιμοποιήσει την Πόλη μας, ως τροφή στον Μινώταυρο των συμφερόντων του ΑΡΧΟΝΤΑ της παραλίας. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε και δημιούργησε μια αυτοκρατορία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας όλα τα... νόμιμα μέσα, όλους τους επίορκους πολιτικούς της περιοχής μας αλλά και άλλους, κατά την περίοδο του χρηματιστηρίου για να μπορέσει να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Φυσικά όλα αυτά ήταν... Νόμιμα, κατά πόσον ήταν ηθικά όμως ας το αφήσουμε να μας το πει η μελλοντική έρευνα και η Ιστορία. Άλλωστε τα όποια αδικήματα έγιναν, έχουν... παραγραφεί.

Την πόλη μας στο μέλλον θα την χρησιμοποιήσει μέσω των... υπαλλήλων του, ντόπιων και ευρισκόμενων στην κεντρική εξουσία, για να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα των συμφερόντων του. Θέλει να χρησιμοποιήσει την Αράχωβα σαν ενέχυρο για τη μελλοντική προσωπική και εταιρική του γιγάντωση. Τη θεωρεί χρήσιμη, αλλά και αναλώσιμη, όπως οι μεγαλοπαράγοντες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Θα την βάλει μπροστά σαν ασπίδα προστασίας του, σ’ αυτούς που στο μέλλον θα αντισταθούν στη συνέχιση της απόθεσης των αποβλήτων του εργοστασίου του στον Κορινθιακό. Σ’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να γεμίσει τα γύρω βουνά (εννοώ προς την πλευρά της Αράχωβας, για τα υπόλοιπα που δεν φαίνονται, δεν μας αφορά), με κακάσχημες ανεμογεννήτριες, να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη, πλουτίζοντας έτσι αυτός και τα εταιρικά κεφάλαια που εκπροσωπεί, αλλά ταυτόχρονα γεμίζοντας ρύπους την περιοχή και σπέρνοντας θανατικό στους κατοίκους της. Καθιστώντας υποχείρια τους κατοίκους των γύρω χωριών και ελεγχόμενους ψηφοφόρους, μοιράζοντάς τους ψίχουλα, απασχολώντας τους σαν βιομηχανικούς εργάτες.

Τα συμφέροντα της Αράχωβας είναι...

Η ρήση της ημέρας

Sorry που γράφω εδώ, εμένα δεν με καλούν στα talk shows.

Σύνθημα σε τοίχο.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Δασοπροστασία του Παρνασσού

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι, το καλοκαίρι ήρθε αρκετά νωρίς φέτος και από ότι φαίνεται θα είναι αρκετά ζεστό. Μπορεί τις επόμενες μέρες ο καιρός να αλλάζει με κάποιες βροχές και με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε-ευαισθητοποιηθούμε για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο και καμάρι, τον Παρνασσό.
Προτείνω λοιπόν ο Δήμος Αράχωβας να συγκροτήσει μία επιτροπή που θα ασχολείται με την πυροπροστασία της περιοχής μας, οργανώνοντας περιπολίες που θα αποτελούνται από εθελοντές δημότες τις απογευματινές ώρες σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα, αλλά και σε σημεία που προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο (π.χ Σταυρός).
Όποιος μπορεί και ενδιαφέρεται έχοντας αγροτικό όχημα έστω και με ένα μικρό βυτίο νερού θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Καταλαβαίνω λόγω οικονομικών δυσκολιών, πολλοί μπορεί να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Ίσως ο Δήμος Αράχωβας δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτό? Παλιότερα που υπήρχε ο θεσμός αυτός με Αραχωβίτες, είχε επιτυχία η βραδυνή περιπολία, αλλά επισημαίνω πως οι πιο δύσκολες ώρες της ημέρας είναι οι απογευματινές, λόγω της μεγαλύτερης θερμοκρασίας, της χαμηλότερης σχετικής υγρασίας, αλλά και της μέγιστης έντασης των ανέμων.

Ευχαριστώ.

Ας το δούμε λίγο το θέμα γιατί αυτός ο τόπος που ζούμε είναι ανεκτίμητης αξίας.

Διαδικτυακός τόπος logo-timis.gr

Από τον Παναγιώτη

Του Σπύρου Κύβελλου
Ιατρού ομοιπαθητικής

Αγαπητοί φίλοι,


Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω την ίδρυση διαδικτυακού συνδέσμου με σκοπό την άμοιβαία ανταλλαγή προιόντων και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος, υπό την ονομασία "Λόγω Τιμής", http://www.logo-timis.gr.
Ο κάθε άνθρωπος έχει αξία που δεν τιμάται νομισματικά. Η υπέρτατη τιμή ενός ανθρώπου είναι η Τιμή του. Η υπέρτατη έκφραση της Τιμής του είναι ο Λόγος του.
Ο βασικός σκοπός της ίδρυσης του συνδέσμου είναι η αναβάθμιση αυτών των αξιών της Τιμής και του Λόγου του ανθρώπου και η υπηρεσία τους στην ανθρώπινη επιβίωση και εξέλιξη.

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε


Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο.

Στίχοι: Κώστας Τριπολίτης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Σε αυτές τις αηδίες των... τρωκτικών, θα απαντήσει κανείς?

Από το troktiko

Το "θρυλικό" Δίστομο θέλουν να εξαφανίσουν οι vip και οι επιχειρηματίες αφού ζητάνε από τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να μετονομάσει τον δήμο σε δήμο Αράχωβας για να γίνει πιο... τουριστική η περιοχή. Ακούστε ρε παιδιά τους φλώρους που πάνε να σβήσουν την ιστορία μας για να κάνουν σκι και θέλουν να αλλάξουν το όνομα του δήμου που δέχθηκε την μεγαλύτερη σφαγή άμαχου πληθυσμού στον β παγκόσμιο πόλεμο.
Χίλιες φορές να κλείσουν την Αράχωβα παρά να εξαφανίσουν το Δίστομο.

Δείτε όλη την ανάρτηση εδώ.


Ενημέρωση (ώρα 1.15 π.μ. - Κυριακή 16/06/2010):


Το troktiko δημοσίευσε αυτούσια την ανακοίνωση που υπήρχε προς δημοσίευση στις εφημερίδες, από το blog του Ντελάλη.
Ο τίτλος της ανάρτησης είναι "Για την αποκατάσταση της αλήθειας".
Έστω και έτσι, φαίνονται να αναγνώρισαν τις αηδίες που έγραψαν στην προηγούμενη ανάρτηση.
Καιρός είναι να μάθουν μερικοί την ιστορία του τόπου μας.

Δείτε την δεύτερη ανακοίνωση που δημοσίευσε το troktiko εδώ.
Top