αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Επιστημονικό Συνέδριο στους Δελφούς


Οι Δελφικές Εορτές
: μια διεθνής συνάντηση των γραμμάτων και των τεχνών19-20 Μαρτίου 2010

Γαλλική Σχολή Αθηνών (EFA) με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών ((INALCO, Παρίσι)
Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Δελφών

Στις 19-20 Μαρτίου 2010 θα διεξαχθεί στους Δελφούς (Αίθουσα Συναδριάσεων Δημαρχείου Δελφών) επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Οι Δελφικές Εορτές: μια διεθνής συνάντηση των γραμμάτων και των τεχνών”, που διοργανώνεται από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών (EFA) και με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών (INALCO, Παρίσι).
Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Παρίσι-Αθήνα 1919-1939. Το διπλό ταξίδι» της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών υπό τη διεύθυνση των Lucile Arnoux-Farnoux (Πανεπιστήμιο Τουρ) και Sophie Basch (Σορβόννη) με την σύμπραξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών και αντικείμενο την πνευματική και καλλιτεχνική συναλλαγή της Ελλάδας και της Γαλλίας κατά τη περίοδο του μεσοπολέμου.
Το συνέδριο «Οι Δελφικές Εορτές: μια διεθνής συνάντηση των γραμμάτων και των τεχνών» πραγματεύεται μια από τις ποικίλες όψεις αναβίωσης της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά και τα πολιτικά διακυβεύματα που προκύπτουν για την ελληνική συνείδηση στον απόηχο της μικρασιατικής καταστροφής, λίγο πριν από την κυριαρχία των ολοκληρωτικών αξόνων στον ευρωπαϊκό χώρο. Πραγματεύεται επίσης την καλλιτεχνική προσέγγιση μιας ολιστικής θεατρικής δράσης (théâtre total) και το ρόλο της αρχιτεκτονικής και της μουσικής, της ποίησης και του χορού στο δελφικό όραμα. Αναφέρεται τέλος στην ακτινοβολία ενός εξαιρετικού καλλιτεχνικού γεγονότος όπως οι Δελφικές Εορτές, αλλά και στις διαφορετικές πολιτικές αναγνώσεις στις οποίες έδωσε κατά καιρούς λαβή. Την επιστημονική εποπτεία του συνεδρίου έχει η Μαρία Τσούτσουρα.

Η ζωή ενός μαθητή σε ορεινό χωριό των Αγράφων

Οι μαθητές στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας ονειρεύονται την 5ήμερη....

O Γιώργος είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας. Για τον ίδιο και τους δεκατρείς συμμαθητές του η πενθήμερη εκδρομή στο τέλος της χρονιάς είναι ένα μεγάλο όνειρο. Η καθημερινότητα στα χωριά της περιοχής για έναν έφηβο δεν είναι εύκολη, αφού στερούνται τα στοιχειώδη για τη μετακίνηση, τη διασκέδαση, ακόμα και τη μόρφωση. Γι΄ αυτό η εξόρμηση με τους συμμαθητές θα αποτελέσει εξαιρετική εμπειρία.

«Δεν έχω φύγει ποτέ μακριά από το χωριό. Περιμένω πώς και πώς την εκδρομή στο τέλος της χρονιάς. Κρήτη ή Ρόδος, δεν έχει σημασία. Για μένα θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία».
«Όταν γυρίσω από το σχολείο και τελειώσω το διάβασμα δεν έχω τίποτα να κάνω για να περάσει η ώρα. Μαζευόμαστε στην τηλεόραση, αν και δεν πιάνουμε παρά μόνο δυο-tρία κανάλια, και περνά η μέρα. Τον χειμώνα κάθομαι συνήθως κοντά στο τζάκι για να ζεσταθώ και κοιτάζω τη φωτιά μέχρι να πάω για ύπνο. Η μόνη μας εκδρομή γίνεται μια φορά τον μήνα, όταν παίζουμε μπάλα όλοι μαζί στο γήπεδο ενός γειτονικού χωριού. Περιμένω την πενθήμερη με λαχτάρα», λέει.

Η ζωή σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας διαφέρει ολοκληρωτικά από αυτήν στις μεγάλες πόλεις.

Τα παιδιά μεταβαίνουν από την Πρασιά, τα Λεπιανά, τα Κέδρα, το Καταφύλλι και άλλα γύρω χωριά με τις «κλούβες», ειδικά διαμορφωμένα κλειστά οχήματα που λειτουργούν ως σχολικά λεωφορεία, μέχρι τον κεντρικό δρόμο από όπου θα πάρουν το ΚΤΕΛ για το σχολείο. Οι διαδρομές σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα δύσβατες, ενώ τον χειμώνα ο δρόμος κλείνει από κατολισθήσεις.

Χωρίς φροντιστήριο
«Αν χρειαστεί μετακινούμε με τα χέρια μας τις πέτρες από τον δρόμο μέχρι να έρθουν τα συνεργεία να τον ανοίξουν. Έχω χάσει αρκετές φορές την πρώτη ώρα επειδή καθυστερήσαμε. Όπως τονίζει, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το επίπεδο στο μάθημα είναι αρκετά υψηλό, ενώ με την ενισχυτική διδασκαλία που παρακολουθούν μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος καλύπτουν αρκετά κενά. «Ορισμένα βιβλία στην αρχή της χρονιάς άργησαν να έρθουν, τώρα πια το πρόβλημα λύθηκε. Στην περιοχή δεν υπάρχει φροντιστήριο, αλλά το μάθημα που κάνουμε στο σχολείο είναι ικανό να μας βοηθήσει να πάμε καλά».

Αποστολή Ιωάννας, το αφιερώνει σε όλους τους μαθητές και καθηγητές των σχολείων μας, δημοσιεύθηκε από το prassia-eyrytanias.blogspot.com.

Αφιερωμένο στα κορόιδα όλου του κόσμου

Η Λιάνα Κανέλλη, πριν κάποιες μέρες, έβγαλε στην δημοσιότητα και παρέδωσε στην Βουλή μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Στον κατάλογο, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 Τάκης Τ. φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά, από το 2002 έως το 2005, 186 δισεκατομμύρια δραχμές, χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Γυναίκα ατόμου επίσης, που είναι συνεργάτης της Ιντραλότ και έχει άμεση σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, κέρδισε μέσα σε μια διετία 11 εκ ευρώ.

Όσον αφορά την έρευνα για παρόμοιες υποθέσεις, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004!!! Αφού ανέλαβε το κράτος να καθαρίσει την υπόθεση, κουφάλα Τάκη Τ. μην ανησυχείς καθόλου. .

Γιάννης Λογιώτης
Προϊσταμένος του Τμήματος Α Πληροφορικής της Δ3 Δ/νσης Πληροφορικής & Μελετών του ΟΠΑΔ

Από το kafeneio

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Περιμένουμε απάντηση

Από τον Ernesto

Κύριε Γιαννέλο, περιμένουμε την απάντησή σας απόψε στο Συμβούλιο για τους υπαλλήλους του Δήμου (κηφήνας κ.τ.λ.) για να μη σας θεωρήσουν συκοφάντη.
Είχατε κάνει βαριές δηλώσεις για το θέμα!!

Η ρήση της ημέρας

Καιρόν γνώθι
(να γνωρίζεις την κατάλληλη στιγμή, μάθε να επωφελείσαι τον κατάλληλο χρόνο)

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των Επτά σοφών της Αρχαίας Ελλάδας

Ο Πιττακός ο Μυτιληναίος (περ. 650-570) ήταν πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης της Μυτιλήνης, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. Μνημονεύεται μαζί με τον Θαλή, τον Βία και το Σόλωνα σε όλους τους σχετικούς καταλόγους.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις ερωτήσεις αναγνωστών

Αγαπητέ Ντελάλη

Καλή είναι η ενημέρωση και η κουβέντα, αλλά πρέπει να έχεις χρόνο περίσσευμα. Πιστεύω επίσης ότι είναι ανάγκη, για να είναι η κριτική καλόπιστη και εποικοδομητική να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι λέμε ιδιαίτερα όταν τοποθετούμαστε σε θέματα που απαιτούν ειδικές γνώσεις. Απαντάω λοιπόν ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ως νομικός σε δύο θέματα που απασχόλησαν τους επισκέπτες σας.

(1) Για τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τον Καλλικράτη μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ που διατύπωσα την σχετική απόφαση. Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή 12.3.2009 και από ώρα 20.30 θα δούμε τι θα πουν οι ίδιοι οι Σύμβουλοι για το τι αποφάσισαν και τι άκουσαν όσοι «ήταν και αυτοί εκεί» που έσπευσαν να με καταδικάσουν αποδίδοντάς μου μέχρι και πλαστογραφία Ας είναι.

(2) Τροιζηνίκος.
Για την αξιοποίηση των νερών του Τροιζηνίκου συστάθηκε από το 1950 με απόφαση του τότε Υπουργού Γεωργίας Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων και εγκρίθηκε το Καταστατικό του με την επωνυμία « Τ.Ο.Ε.Β. Λ.Γ.Τσότρας – Τροιζηνίκος» με σκοπούς την χρησιμοποίηση και διαχείριση των φυσικών και πηγαίων νερών της φυσικής λεκάνης συγκέντρωσης του Λιβαδιού και άλλων πηγών και χειμάρρων για την άρδευση των ελαιοκτημάτων της Αράχωβας, των Δελφών, του Χρισσού, της Ιτέας και της Κίρρας. Ο Τ.Ο.Ε.Β. αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις των νόμων 1739/1937, 3881/1958, 3199/2003 (Οι νομικοί γνωρίζουν φίλε Χάρη ότι υπάρχουν και μάλιστα πολλά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ελέγχονται απολύτως από το Δημόσιο π.χ. ο Οργανισμός Εθνικού Δρυμού Παρνασσού κλπ).
Η χρήση και διαχείριση των νερών αυτών είναι για αόριστο χρόνο, όπως δέχεται και το Υπουργείο Γεωργίας. Δεν υπάρχει σύμβαση με το Δήμο. Το θέμα μας έχει απασχολήσει πολύ, από νομική άποψη, ιδιαίτερα πρόσφατα και με την ευκαιρία της προσπάθειάς μας για την «λίμνη» στο Λιβάδι. Μερικά πράγματα τα γνωρίζουμε αρκετά καλά και τα προσπαθούμε. Ελπίζω να ικανοποίησα την αγωνία των συμπολιτών μας που ανησυχούν για τα συμφέροντα του Δήμου.

Γιώργος Δ.Ανδρέου, Δικηγόρος, Αθήνα

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευής 12/3/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος, την 12/3/2010 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 20:30΄ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

Θέμα 1o: Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού μαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα 2ο: Εγκριση πρ/σμου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ οικονομικού έτους 2010.

Θέμα 3o: Αποδοχή χρηματοδότησης 76.803,77 € για επενδύσεις, έργα και λειτουργικές δαπάνες.

Θέμα 4o: Αποδοχή χρηματοδότησης για λειτουργικές δαπάνες του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Θέμα 5o: Αποδοχή χρηματοδότησης 34.101,62 € για οικονομική τακτοποίηση της μελέτης "ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΠΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΓΠΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ".

Θέμα 6o: Αποδοχή χρηματοδότησης 41.258,28 € για οικονομική τακτοποίηση του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΛΕΓΚΕΡΙΣΟ ΜΕΧΡΙ Ε.Ο. Δ. ΑΡΑΧΩΒΑΣ".

Θέμα 7o: Διαγραφές οφειλετών από τους χρηματικούς καταλόγους του Δήμου.

Θέμα 8o: Επιστροφή παραβόλου ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

Θέμα 9o: Χρηματοδότηση Κ.Δ.Ε.Τ.Π.Α. με βάση το διετές πλάνο.

Θέμα 10o: Εγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Αράχωβας οικονομικού έτους 2009.

Θέμα 11o: Εγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αράχωβας οικονομικού έτους 2009.

Θέμα 12o: Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΑΣΕ ΑΑΕ.

Θέμα 13o: Αναμόρφωση πρ/σμου οικονομικού έτους 2010 για εργασίες επισκευής πλατύσκαλου στη συνοικία ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ.

Θέμα 14o: Αναμόρφωση του πρ/σμου οικονομικού έτους 2010 για εκτέλεση εργασιών κατασκευής βρύσης ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Θέμα 15o: Έγκριση του 4ου Α.Π. για το έργο "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΓΙΩΡΓΗ ΒΡΥΣΗ,ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟΤΣΙΜΕΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΗΓΗΣ ΜΑΝΝΑ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΝΙΣΚΟΣ’’.

Θέμα 16o: Εγκριση της 26/2010 μελέτης ΤΥΔΚ για το έργο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣ/ΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΖΕΥΞΗ ΜΕ UHF (RAD MOD) 8 ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ. ΑΡΑΧΩΒΑΣ".

Θέμα 17o: Παραχώρηση χώρου για κατασκευή υποσταθμού.

Θέμα 18o: Υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΗ για την εκτέλεση έργων αισθητικής αναβάθμισης δικτύων διανομής.

Θέμα 19o: Αναμόρφωση του πρ/σμου για κάλυψη δαπανών επαύξησης ισχύος παροχής στο Δημοτικό Σφαγείο.

Θέμα 20o: Λήψη απόφασης για αγορά ακινήτου όμορου προς στις εγκαταστάσεις ύδρευσης ΠΑΝΙΑΣ.

Θέμα 21o: Έγκριση επαγγελματικού ταξιδιού Δημάρχου.

Θέμα 22o: Εξέταση αιτήσεως Θεόδωρου Παπούλια για διάνοιξη αγροτικού δρόμου στη θέση ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ.

Θέμα 23o: Εξέταση αιτήσεως Γεωργοτουριστικού και Βιοτεχνικού Συνεταιρισμού Αράχωβας για παραχώρηση χώρου για τη στέγασή του.

Θέμα 24o: Εξέταση αιτήσεως Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ για οικονομική του ενίσχυση.

Θέμα 25o: Εξέταση αιτήσεων δημοτών για τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Θέμα 26o: Ενημέρωση επί εγγράφου του ΤΟΕΒ σε σχέση με την άρδευση του ελαιώνα της Αράχωβας.

Θέμα 27o: Εξέταση αιτήσεων δημοτών για χορήγηση παροχών ύδρευσης.

Η παρούσα να αναρτηθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και να γνωστοποιηθεί στους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Γεώργιος Δ. Ανδρέου

Αράχωβα και δρόμοι

Του Βαγγέλη Οικονομάκη

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας οι οδοί της διακρίνονται σε:
1) Εθνικοί.
2) Επαρχιακοί.
3) Δημοτικοί ή Κοινοτικοί.

Υπόχρεοι για την κατασκευή και συντήρηση των οδών είναι:
1) Το κράτος δια της Υπηρεσίας των Δημοσίων Έργων για τους Εθνικούς δρομους.
2) Το ταμείο οδοποιίας των νομών για τους Επαρχιακούς δρόμους.
3) Οι Δήμοι και οι Κοινότητες για τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς.

Σύμφωνα επίσης με την κείμενη νομοθεσία ο κάθε φορέας είναι υπεύθυνος όχι μόνον για την κατασκευή αλλά και την συντήρηση και ανακαίνιση την κοινοχρήστων οδών. Επίσης έχει την υποχρέωση για την διατήρηση της καλής κατάστασης του οδοστρώματος αλλά και της λήψης όλων των μέτρων που επιβάλλονται για την ασφαλή κυκλοφορία των κινουμένων με κάθε είδους οχήματα ή πεζή επί των οδών.

Σίγουρα ο κεντρικός δρόμος της Αράχοβας δεν ανήκει στην κατηγορία των δημοτικών – κοινοτικών δρόμων (ανήκει στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο) ώστε ο δήμος να έχει πλήρη υπευθυνότητα για αυτόν, είναι όμως υπεύθυνος για τόσους άλλους. Καλό θα ήταν να κάνει έναν απολογισμό όσον αφορά την διάνοιξη, ανακαίνιση, συντήρηση και διατήρηση σε καλή κατάσταση όλων των δρόμων της αρμοδιότητας του.

Είναι κρίμα η όλη συζήτηση και δραστηριότητα της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα δρόμοι να αρχίζει και τελειώνει στον κεντρικό δρόμο.

Β. Οικονομάκης

Που πήγαν τα λεφτά - όταν κάποιοι χάνουν τα λόγια τους

Η ρήση της ημέρας

-Παππού αγαπημένε, είπα, δώσ μου μιαν προσταγή.
-Φτάσε όπου μπορείς παιδί μου...
-Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώς μου μιαν πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή.
-Φτάσε όπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ παιδί μου...!

Νίκος Καζαντζακής, Αναφορά στο Γκρέκο

Ο Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Ένας απ' τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς του 20ου αιώνα, γνωστότερος για τα έργα του Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Τελευταίος Πειρασμός που έχουν γίνει και ταινίες. Είναι ο περισσότερο μεταφρασμένος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Δαλάι Λάμα: Η Κίνα μας καταστρέφει

Από τη Νόρα Ραλλη

Ότι έκανε το Θιβέτ «μία κόλαση» και ότι σκότωσε «εκατοντάδες χιλιάδες Θιβετιανούς», κατηγόρησε την Κίνα ο Δαλάι Λάμα σε δηλώσεις του πέρυσι, με την ευκαιρία της 50ης επετείου από την αποτυχημένη αντικινεζική εξέγερση, ενόψει της οποίας το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στην «Στέγη του κόσμου». Φέτος, ένα χρόνο μετά, ενισχύει τις δηλώσεις του ακόμα περισσότερο... Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι χρησιμοποιούν μέσα καταστολής στο Θιβέτ σε μια σκόπιμη προσπάθεια να αφανιστεί πλήρως ο βουδισμός εκεί. Η θρησκεία δεν είναι, φυσικά, παρά ένα ακόμη σκαλοπάτι πιο κοντά στην πλήρη - πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική - αφομοίωση του Θιβέτ στην Κίνα. "Μουσειακή" θρησκεία σημαίνει και ξεχασμένα ιδανικά, άρα πλήρη πνευματική αλλοτροίωση - ούτως ή άλλως, τη σωματική την βιώνουν ήδη! Τα ίδια τα λόγια του σπουδαίου ηγέτη (ο οποίος έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1989) φανερώνουν τον ρου της ιστορίας: «Αυτά τα τελευταία χρόνια 50, ήταν χρόνια βασάνων και καταστροφών, για το έδαφος και το λαό του Θιβέτ.

Η ρήση της ημέρας

Το αδιάφορο βλέμμα είναι ένα διαρκές αντίο.

Malcolm de Chazal, 1902-1981, Φιλόσοφος από τον Αγ.Μαυρίκιο

Mε ποια Ελλάδα θα ασχολούμαστε;

Υπάρχει η τσόντα της Τζούλιας, υπάρχει ο χωρισμός της Μενεγάκη, υπάρχει το διαζύγιο του Μικρούτσικου, υπάρχουν χίλια δυο σαχλά πράγματα να ασχοληθεί κανείς...

Υπάρχει όμως και η παρακάτω δήλωση:
«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα»
Η δήλωση ανήκει στον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Για τον Καραθεοδωρή, δεν μας μίλησε κανείς στο σχολείο. Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει το περιθώριο να ξεχνά τέτοιους Έλληνες...

Ας αναλάβουμε λοιπόν εμείς οι ίδιοι τις ευθύνες μας. Ας διαλέξουμε εμείς με ποια Ελλάδα θα ασχολούμαστε και ίσως τότε να είμαστε περήφανοι για πολλούς λόγους που είμαστε Έλληνες κι όχι μονάχα για τα πολεμικά έπη του 1821 και του 1940.

Υπάρχει η Ελλάδα του Καραθεοδωρή, του Παπανικολάου, του Εl Greco και δεκάδων άλλων Ελλήνων που δεν βρήκαν θέση στα σχολικά βιβλία. Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και των λοιπών Ελληναράδων...

Ένας πατριώτης αναγνώστης

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Περιμένουμε απαντήσεις κ. Δήμαρχε

Κύριε Δήμαρχε αν και αναγνωρίζω και σέβομαι απολύτως το δικαίωμα σας να σιωπάτε και να μην απαντάτε σε blogs, οφείλω να σας θυμίσω ότι εκκρεμούν 2 απαντήσεις αναγνωστών του Ντελάλη.

Η πρώτη "Την άποψη σας κ. Δήμαρχε" από τον Ελεύθερο Πολίτη που ρωτά για το ζήτημα του Καλλικράτη και η δεύτερη "Τροιζηνίκος" από τον Χάρη Αλμπάνη για το ζήτημα του Τροιζηνίκου. Τις περιμένουμε από οποιοδήποτε μέσο ή από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ή από όποιο άλλο μέσο θέλετε.

Εσείς κ. Δήμαρχε έχετε το δικαίωμα της σιωπής αλλά και οι απλοί πολίτες έχουμε το δικαίωμα των ερωτήσεων.

Αναγνώρισαν οι ΗΠΑ τη γενοκτονία των Αρμενίων

Από τη Νόρα Ράλλη

Για μια «παρωδία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση του αμερικανικού κογκρέσου να δεχτεί τον όρο "γενοκτονία" για τη σφαγή και εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Οθωμανούς.
Η απόφαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής να στείλει στην ολομέλεια του σώματος την πρόταση για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το ψήφισμα με 23 ψήφους υπέρ και 22 κατά, ενώ ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από τους βουλευτές να το καταψηφίσουν. Το ψήφισμα ζήτα επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τον όρο «Γενοκτονία» στις διμερείς σχέσεις.
Η αντίδραση της Αγκυρας ήταν άμεση...

Από το fimotro

Προσοχή μετά το Ζεμενό

Δημοσίευση από Vasso

Εδω και καιρό εχω παρατηρήσει στον δρόμο προς Λιβαδειά στη "στροφή του Κουγιώτα" έχουν πέσει χώματα και συγκρατούνται απο την σίτα.
Αν θέλετε αναφέρετε μέσα απο το blog σας το γεγονός αυτό μήπως κάνουν κάτι οι αρμόδιοι και δεν θρηνήσουμε θύματα.
Πραγματικά κρέμονται πάνω απο τα κεφάλια μας.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Η ρήση της ημέρας

Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος.

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, συγγραφέας, έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες. Η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τροιζηνίκος

Του Χάρη Αλμπάνη

Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ.

Μετά από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε την 17/2/2010, έκανα μια ανάρτηση στον ΝΤΕΛΑΛΗ και ανάμεσα σε αυτά που έγραψα , στο τέλος υποσχέθηκα ότι εγώ θα ρωτώ ΕΠΩΝΥΜΑ ότι εσείς ρωτάτε ΑΝΩΝΥΜΑ! Αυτό βέβαια προϋποθέτει, ότι θα προσπαθώ πρώτα να έχω στοιχειά για αυτά που αναφέρω και ρωτώ, ώστε να μπορούμε να βγάζουμε κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα. Η προσπάθεια μου θα είναι να αναφέρω και να ρωτώ ένα ένα θέμα, ώστε να μπορεί να γίνεται διάλογος (αν μας κάνουν την τιμή να μας απαντήσουν) ώστε να καταλαβαίνουμε όλοι και να ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να υπάρχει.

Κάθισα λοιπόν το Σαββατοκύριακο και διάβασα την τοπική εφημερίδα "Αχό". Έδωσα μεγάλη προσοχή στη συνέντευξη του Δήμαρχου. Οι παρατηρήσεις μου είναι παρά πολλές, αλλά όπως είπαμε ένα ενα θέμα.
Στην ερώτηση "9", που αφορά το θέμα του ΤΡΟΙΖΗΝΙΚΟΥ, η απάντηση του Δήμαρχου ήταν
ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ, ΘΩΛΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ.
Στην αρχή λέει ότι δεν υπάρχει σύμβαση και μετά λέει ότι ο δήμος Αράχοβας δεν έχει τη δυνατότητα ανανέωσης και καταγγελίας της σύμβασης. Εγώ ρώτησα μέτοχο του ΤΟΕΒ και μάλιστα είναι και δημοτικός σύμβουλος και μου είπε ότι υπάρχει σύμβαση. Επίσης μου είπε ότι μέτοχοι στο ΤΟΕΒ είναι και άλλοι Αραχωβίτης και μάλιστα κάποιων παιδιά τους είναι και στο δημοτικό συμβούλιο (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), ονόματα δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να αναφέρω ακόμα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;


Αναφέρεις Δήμαρχε ότι ο ΤΟΕΒ είναι ένας '' ΗΜΙΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ''.
Εγώ στα χαρτιά που έχω μπροστά μου γράφουν ότι η επίσημη ονομασία του ΤΟΕΒ είναι: Τοπικός Οργανισμός Έγγειων Βελτιώσεων ''Λ.Γ ΤΣΟΤΡΑΣ - ΤΡΟΙΖΗΝΙΚΟΣ'', Έδρα: Χρυσό Φωκίδος , Α.Φ.Μ 090094217, Ν.Π.Ι.Δ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου).
Άρα ο ΤΟΕΒ δεν είναι ΗΜΙΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όπως μας λες αλλά είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ, βάση της λογικής που διαθέτω, από αυτά που γνωρίζω και από αυτά που ρώτησα, είναι ότι ΠΟΤΕ ένα ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται, προς όφελος του, κανένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό του Τριμηνιαίου, ΧΩΡΙΣ να υπάρχει σύμβαση - συμφωνία με κάποιο επίσημο δημόσιο φορέα.

Άρα λοιπόν Δήμαρχε η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

Παρακαλώ πολύ δώστε μας μια απάντηση πιο συγκεκριμένη, μήπως υπάρχει κάτι άλλο και δεν το γνωρίζω (αν υπάρχει κάποιο έγγραφο και που μπορώ να το βρω) ώστε να λυθεί το θέμα και να γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ
Αλμπάνης Χάρης

Καλλικράτης και Δίστομο

Απο το Δήμαρχο Διστόμου πήραμε την παρακάτω επιστολή.

«Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Ο Κ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010»

Δίστομο, 8 Μαρτίου 2010. Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, οι Αντιδήμαρχοι Διστόμου κ.κ. Κωνσταντίνος Νταής και Ιωάννης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαγεωργίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου, αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν στις θέσεις και αιτιάσεις του Αντιδημάρχου Λεβαδέων κ. Στέλιου Καλογήρου, τις οποίες ανέπτυξε στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 και δημοσιεύτηκαν σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Δήμο Διστόμου, στοιχεία που χρησιμοποιεί ο κ. Στέλιος Καλογήρου και αφορούν στο Δήμο (Διστόμου) είναι ψευδή ή παραποιημένα. Συγκεκριμένα:
1. σύμφωνα με το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Π.Π.Χ.Σ.Α.Α) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Φ.Ε.Κ. 1469/9-10-2003), το οικιστικό κέντρο του Δήμου Διστόμου προσδιορίζεται ως 3ου επιπέδου οικισμός και από αυτόν εξαρτώνται οι όμοροι 4ου επιπέδου, ήτοι Αντίκυρα, Αράχωβα, Δαύλεια και Κυριάκιο. Το σχετικό Φ.Ε.Κ. μπορούμε να το στείλουμε σε όσους ενδιαφερόμενους το ζητήσουν (ακόμη και στον κ. Καλογήρου ο οποίος προφανώς δεν το έχει μελετήσει), προκειμένου να το επεξεργαστούν και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.
2. στο ΑΕΠ του Νομού Βοιωτίας, ο κ. Καλογήρου, προφανώς ξέχασε να υπολογίσει τη συνεισφορά της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ελλάδας, της εταιρίας «Αλουμίνιο της Ελλάδος»
3. ο Δήμος Διστόμου είναι ήδη ενεργειακός κόμβος (γεγονός που επίσης ξέχασε να αναφέρει ο κ. Καλογήρου)
4. ο Δήμος Διστόμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (γεγονός που ο κ. Καλογήρου είτε δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει προτού ανακοινώσει τις θέσεις του ή ξεχνάει για μια ακόμα φορά)
5. επίσης, θα πρέπει ίσως να κάνουμε και μαθήματα ιστορίας (βυζαντινής και νεότερης) προκειμένου να θυμίσουμε ότι
• στα όρια του Δήμου Διστόμου βρίσκεται ο Μονή του Οσίου Λουκά, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ «…αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ…», αλλά και ότι
• το Δίστομο είναι Μαρτυρική Πόλη! Ένας τίτλος που δεν της χαρίστηκε, αλλά τον πλήρωσε με το αίμα 218 Διστομιτών.
6. δεν θα ασχοληθούμε και δεν θα απαντήσουμε σε όσα προσβλητικά αναφέρει για ουσιαστικά ανύπαρκτες υποδομές… αφού με μια απλή βόλτα στο Δήμο Διστόμου ο κάθε επισκέπτης θα είναι σε θέση να καταλάβει το μέγεθος των αναληθειών / ανακριβειών του κ. Καλογήρου.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη μελέτη του Ι.Τ.Α. συνέταξε εννεαμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν: δύο (2) καθηγητές πανεπιστημίου, δύο (2) οικονομολόγοι, ένας (1) πολεοδόμος – χωροτάκτης, ένας (1) εν ενεργεία δήμαρχος, δύο (2) σύμβουλοι από την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε και ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Παλαιολόγος και καμία σχέση δεν έχει με κάποιο κομματικό, πολιτικό ή και δημοτικό γραφείο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ
• Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Αθανάσιο Πανουργιά, τηλ:22670-21313, κιν.:6945-108146, φαξ:22670-22063, email: apanourgias@distomo.gr

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Από Αναγνώστρια

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας". Είναι η ημέρα που πολλές γυναικοπαρέες θα βγουν έξω να γλεντήσουν, είναι η ημέρα που θα ακούσουμε πολλές δηλώσεις, θα δούμε πολλά "χαζοχαρούμενα" ρεπορτάζ στην τηλεόραση, είναι μία ημέρα γιορτής. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες "Παγκόσμιες ημέρες" περιβάλλοντος, γυναίκας, άντρα, παιδιού, μπριζόλας (ναι υπάρχει και τέτοια) κ.λπ.

Θα εκμεταλλευτώ όμως αν θέλετε το θόρυβο που δημιουργείται γύρω από αυτήν την ημέρα, παρουσιάζοντάς σας τρείς εικόνες.
Το θέμα μας, το οποίο ελπίζω να σας κάνει να σκεφτείτε λίγο, είναι η καταπίεση που δέχονται οι γυναίκες στον κόσμο. Ακόμα και αυτός ο τίτλος όμως είναι λάθος. Το θέμα μας δεν θα έπρεπε να είναι η καταπίεση (με διάφορους τρόπους) στην οποία υποβάλλονται οι γυναίκες αλλά η καταπίεση που δέχονται κάποιες από εμάς, δεν έχει σημασία το φύλλο, η ηλικία, το χρώμα κ.λπ.

Οι φωτογραφίες είναι της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στείλτε αυτή τη συλλογή σε όσους από τους συναδέλφους - φίλους σας σάς ευχηθούν "Χρόνια Πολλά" στις 8 Μαρτίου. Ίσως είναι και αυτός ένας τρόπος αντίδρασης.

Η ρήση της ημέρας

Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα.
Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου.

John Fitzgerald Kennedy ή J.F.K.

Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο 35ος κατά σειρά. Ιρλανδικής καταγωγής, ο πρώτος καθολικός Πρόεδρος των ΗΠΑ, γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1917 στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ. Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποκλειστικός υπεύθυνος για τη δολοφονία του ήταν ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, άποψη η οποία έχει αμφισβητηθεί.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η... προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας

Δείτε ένα βίντεο με τον δημοσιογράφο κ. Alex Jones να εξηγεί πως την έφεραν στην Ελλάδα. Έτσι κατά τον κ. Jones μας την έστησε το μεγάλο τραπεζικό σύστημα.
O Alex αναφέρεται αναλυτικά στην προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας και τα ανομήματα που έπαιξαν μεταξύ κυβερνήσεών μας και Goldman Sachs.

Το πάρτυ άρχισε...

Tου εν Αθήναις Αραχωβίτη

Τα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα μετά την μεταπολίτευση είναι πλέον γεγονός και κάποιοι λένε ότι είναι μόνο η αρχή…
Συνοπτικά, τα μέτρα που απέφυγε να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και γνωστοποιήθηκαν δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, αφορούν...

Παρνασσός - Θεσπιακός: 3 - 0

Για την 23η αγωνιστική, Παρνασσός - Θεσπιακός: 3 - 0.
Ήταν ένα ήσυχο απόγευμα.
Τα γκολ της ομάδας μας σημείωσαν οι Λάμπρου 20', Μαρτιναίος 37' και Καρδαράς 73'.

Από το asaparnassos.gr

Η υπέρβαση είναι η μόνη λύση που έχουμε

Του Στέργιου Μπακολουκά

Με αυτή μου τη δημοσίευση και στηριζόμενος βεβαίως σε οικονομικά στοιχεία δημοσιευμένα και γνωστά σε όλους, θα προσπαθήσω να γίνω, σε όσους διαβάσουν αυτές τις γραμμές, Χρήσιμος και μάλλον όχι…. Αρεστός (θα σας κάνω «τ’ καρδιά περβόλι» δηλαδή).

Για να μπορέσω να γίνω κατανοητός είμαι υποχρεωμένος να παραθέσω κάποια αριθμητικά στοιχεία, τα οποία ίσως είναι ανιαρά, όμως είναι απαραίτητα για να προσεγγίσουμε το οικονομικό πρόβλημα πού ταλανίζει τη Χώρα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς μόλις φέτος άρχισε να γίνεται αντιληπτό από τον πολύ κόσμο.

Ας πάρουμε τα πράγματα, χρονιά με τη χρονιά
2010: Είναι η ποιο κρίσιμη χρονιά της προσεχούς τριετίας όχι όμως και η ποιο δύσκολη.
Η Ελλάδα για όλο το έτος έχει προγραμματίσει να δανειστεί ποσό...

Το χαστούκι της Τζούλιας

Εάν κάποιος ξαφνικά δεχθεί μια γροθιά στο πρόσωπο θα νιώσει πόνο και ίσως να ακολουθήσει και ζάλη, αν πρόκειται για μία «γεμάτη» γροθιά.

Όταν όμως δεχθεί ένα ξαφνικό χαστούκι, ο πόνος μπορεί να είναι μεν μικρότερος, αλλά θα τον κάνει να νιώσει ένα στιγμιαίο πάγωμα, μια σαστιμάρα θα την έλεγα.

Με ένα τέτοιο σάστισμα υποδέχθηκε και η χώρα ολόκληρη το επίμαχο dvd της Τζούλιας που πρόσφατα κυκλοφόρησε στα περίπτερα.
Και σάστισαν όλοι γιατί το dvd αυτό ήταν το εξευτελιστικό χαστούκι της Τζούλιας, που προσγειώθηκε ηχηρά σε πολλά μάγουλα.

Top