αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Υπό απόλυση 35.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Pεπορτάζ: Δημήτρης Νικολακόπουλος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Με το «λουκέτο» που θα μπει σε περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις και θα έχει άμεσο επακόλουθο να απολυθούν περίπου 35.000 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν με συμβάσεις έργου, ξεκινά η μείωση του κράτους, για το οποίο, εκτός των άλλων, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νομοθετική ρύθμιση για τον «Καλλικράτη», την οποία καταρτίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο ως τα μέσα Μαΐου 2010...
Το κλείσιμο...

...των δημοτικών επιχειρήσεων εντάσσεται στη δέσμευση που έχει αναλάβει ο κ. Ραγκούσης να μειωθούν από τις αρχές του νέου έτους τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα που ελέγχονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 2.000, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Παράλληλα, συμπεριελήφθη και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εco/Fin για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.

Από την κατάργηση των 1.800 δημοτικών επιχειρήσεων η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, που αποτελούν και τον ετήσιο τζίρο τους, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σ΄ αυτές θα απολυθεί. Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους της κυβέρνησης είναι η τοποθέτηση του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε ότι εν όψει της διαδικασίας κατάργησης και συγχώνευσης δημοσίων φορέων και οργανισμών οι υπάλληλοι που σήμερα εργάζονται σε αυτούς μπορούν να βγουν στον δρόμο ή να μεταταγούν. Η μονιμότητά τους μάλιστα, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μπορεί να αρθεί, καθώς δεν υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα. Παρά ταύτα, στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που υπηρετούν σήμερα στις δημοτικές επιχειρήσεις, να μεταταγούν στις θέσεις των υπό σύσταση δήμων του «Καλλικράτη», στις οποίες θα μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες των υπό κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων. Η πλειονότητά τους όμως, που εργάζεται με συμβάσεις έργου, θα απολυθεί.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 1.800
δημοτικές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 500 εκατ. ευρώ στις οποίες εργάζονται περίπου 35.000 άτομα, ενώ στον αριθμό αυτόν θα πρέπει να προστεθούν και περισσότερα από 10.000 άτομα, αιρετά ή μη, που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια. Μόνο την τελευταία τριετία οι ζημιές των δημοτικών επιχειρήσεων, που επιχορηγούνται κατά κύριο λόγο από το κράτος, αυξήθηκαν κατά 65%. Μ΄ άλλα λόγια, στην πλειονότητά τους οι δημοτικές επιχειρήσεις που δεν είναι ανενεργές είναι ζημιογόνες. Παράλληλα, έχουν συγκεντρώσει το... ενδιαφέρον των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς αποτελούν τους φορείς στους οποίους καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα διαφθοράς, κακοδιοίκησης και ρουσφετολογικών προσλήψεων, κυρίως συμβασιούχων, με την παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δήμο με περίπου 2.500 κατοίκους στην περιοχή της Μαγνησίας είχαν συσταθεί 25 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, στις οποίες ο δήμαρχος είχε διορίσει τους πάντες. Οι δαπάνες που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων και των περίπου 2.500 Νομικών Προσώπων που υπάρχουν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι περίπου 9.000 σχολικές επιτροπές που αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση ως το Πάσχα θα έχει δώσει στη δημοσιότητα το νέο Χωροταξικό των δήμων, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου που αφορά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και τα οικονομικά. Με βάση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όλες οι αρμοδιότητες των σημερινών περιφερειών και κυρίως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η διαχείριση του ΕΣΠΑ, τα δημόσια έργα, οι συγκοινωνίες και το οδικό δίκτυο θα μεταφερθούν στις αιρετές περιφέρειες. Στις αιρετές περιφέρειες θα μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες των υφισταμένων νομαρχιών, με εξαίρεση ορισμένες αρμοδιότητες, όπως ο ΟΣΚ, οι άδειες των μικρών επιχειρήσεων κ.λπ., τις οποίες θα αναλάβουν οι δήμοι.
Από το fimotro

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λεει ο υπουργος μας αλλα κανενας απ τους δικους μας δεν μας λεει τιποτα για τη ΔΕΤΠΑ της Αραχωβας.Εμαθα οτι θα γινουν μονιμοποιησεις αλλα δυστηχως μονο ενας θα ειναι ο τυχερος, ο νυν διευθυντης.Θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται αυτο απ τη στιγμη που ολες οι προσληψεις εχουν παγωσει?ειναι νομιμο αυτο? γιατι<> οτι ολα γινονται παρανομα και δεν εχουν νομικη υποσταση.Μηπως πρεπει να ερευνηθει το θεμα πιο πολυ? η αντιπολιτευση το εχει καταλαβει? υπαρχει αποφαση του Δ.Σ. γι αυτο? και αν ναι ποια ειναι αυτη?Ο Σταθης τι λεει για ολα αυτα,ειναι νομιμα? Πιστευω οτι ολοι θα θελαμε μια απαντηση γι αυτο το θεμα.Μηπως θα ηταν υπερβολικο να ζητησουμε απ το ΔΗΜΟ να αναρτησει τα δικαιολογητικα προσληψης η ειναι <>?

Ανώνυμος είπε...

...καιρός ήταν.

σταθης είπε...

αν θυμαμαι καλα ειχε παρουσιασθει ενας φακελλος με πληρη στοιχεια οτι συνετρεχαν οι προυποθεσεις να μονιμοποιηθουν οι νικος γεωργιαδης και γιωτα αλεξακη..μαλιστα θυμαμαικαλα οτι η αποφαση ηταν ομοφωνη.παντως αν σ ενδιαφερει η προσωπικη μου αποψη οσον καιρο ημουν στη δετπα και οι δυο εργαζονταν υποδειγματικα.μεχρι εκει ξερω

V είπε...

Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά, ούτε με το Νίκο ούτε με τη Γιώτα, και είμαι βέβαιος ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Όμως ήθελα να ρωτήσω, οι ανάγκες του Δήμου ήταν ένας γυμναστής για διευθυντής ΔΕΤΠΑ και μια γυμνάστρια για υπάλληλος ΔΕΤΠΑ? Για τους οποίους συντρέχουν και λόγοι... μονιμοποίησης???
Εκεί εξαντλούνται οι ανάγκες μας για το προσωπικό ως Δήμος? Γιατί εγώ μπορώ να σας απαριθμήσω τουλάχιστον 5 θέσεις που υπάρχει έλλειψη και κανείς δε μιλάει!!!
Και μήπως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Γιώτα εργαζόταν στο γυμναστήριο του Γεωργιάδη? Γιατί ρε παιδιά έτσι? Είναι τουλάχιστον περίεργο. Το σχόλιο αυτό δεν αποτελεί μομφή για τα 2 παιδιά. Αλλά καλό θα είναι να μας πει κάποιος με τι κριτήρια ζητούν υπαλλήλους... Πώς ορίζονται οι ανάγκες του Δήμου? Και ποιοι υπογράφουν για τις ζητούμενες θέσεις?

Στάθη, από σένα που είσαι δίκαιος και είσαι και του επαγγέλματος των ανθρώπινων πόρων θα ήθελα ένα σχόλιο επ'αυτού.

σταθης είπε...

απ οσο θυμαμαιο νομος ελεγε οτο οι δετπα διαλυονται και το προσωπικο τους μεταφερεται στο δημο.εκεινη την εποχη αυτοι οι δυο ηταν.φιλε θα πω κατι και θα προκαλεσω αλλα ο νικος δουλευει για 10.τωρα πως εγιναν οι προσληψεις καποιων..στο δημο μαζευω στοιχεια.οταν θα τα εχω θα τα δεις στον αχο..

V είπε...

Στάθη δε μου απάντησες.
Δεν είπα ότι δε δουλεύει ο Γεωργιάδης πολύ. Σε πιστεύω ότι είναι άξιος και σκίζεται για το Δήμο, και τιμάει τα λεφτά που παίρνει και μπράβο του.
Έχω αντίρρηση όμως στο αν έγινε η πρόσληψη της Γιώτας στο Δήμο με "φωτογραφία", επειδή η Γιώτα δουλεύει για τον Γεωργιάδη και έχουν στενή σχέση. Δηλαδή τα υπόλοιπα παιδιά δεν είναι άξια όσο η Γιώτα, ή μήπως πρέπει να έχουν κολλητό το Γεωργιάδη για να προσληφθούν;
Κατάλαβα ότι το ψάχνεις κι εσύ. Ελπίζω ότι θα βρεις άκρη και θα ενημερώσεις κι εμάς τους υπόλοιπους αν κάτι έγινε στραβό. Γιατί όσο άξιος και να είναι ο Γεωργιάδης στη δουλειά του, αν μεροληπτεί υπέρ κάποιων είναι κατάπτυστος και δεν το θέλουμε. Ελπίζω να κάνω λάθος.
Όμως θα ήθελα τη γνώμη σου σαν πιο ειδικό από μένα στο εξής: αυτό που χρειαζόταν πιο πολύ ο Δήμος θεωρείς ότι ήταν ένας γυμναστής; Ή μήπως άλλες ανάγκες ήταν πιο επείγουσες; Αυτό ήταν το ερώτημά μου.
Σε ευχαριστώ.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ είπε...

Αράχωβα, 25-2-2010

Κύριε Στάθη Γιαννέλο

Σύσσωμο το προσωπικό του Δήμου Αράχωβας διαμαρτυρόμαστε για το σχόλιό σου στο ιστολόγιο του «ΝΤΕΛΑΛΗ» ( http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/02/35000.html?showComment=1267097174300#comment-c5868459846633673097 ).

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος έπρεπε να ξέρεις ότι όλες οι προσλήψεις στο Δήμο μας έχουν γίνει με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο και με τον διεξοδικό έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Για την επαλήθευση αυτού και καθώς οι υπηρεσιακοί μας φάκελοι είναι δημόσια έγγραφα, μπορείς να περάσεις από το Δήμο και να κάνεις όποιον έλεγχο θέλεις στα φανερά και όχι στα κρυφά.

Καθώς οι κατηγορίες που εκτοξεύεις είναι τυφλές και ιδιαίτερα βαριές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να περάσεις από το Δήμο το αργότερο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα – και αν είναι δυνατό αύριο κιόλας – γιατί αυτά δεν είναι λόγια που δέχονται καθυστερημένες απαντήσεις.
Αν βρεθεί οποιαδήποτε παράλειψη τότε όλοι οι φάκελοι θα σταλθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Τέλος, περιμένουμε από εσένα, όταν η έρευνά σου ολοκληρωθεί να επανέλθεις τόσο στον ΝΤΕΛΑΛΗ και στον ΑΧΟ (και όχι με ψιλά γράμματα), όσο και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη από το προσωπικό του Δήμου που τόσο συχνά και ΜΟΝΟ ΕΣΥ θίγεις.

το παρόν συνυπογράφεται
από ΟΛΟ το προσωπικό του Δήμου

V είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ:
Μιας και διαβάζει όλο το προσωπικό του Δήμου το ΝΤΕΛΑΛΗ και τα σχόλια που γίνονται, σας προκαλώ κι εγώ παιδιά που εργάζεστε στο Δήμο Αράχωβας, να απαντήσετε στα εξής -και περιμένω τη σύσσωμη απάντησή σας-:
Πόσες ελλείψεις έχει ο Δήμος σε προσωπικό??? Για πείτε μας εσείς που είστε πιο αρμόδιοι η πιο αναγκαία πρόσληψη -τη στιγμή που έγινε- ήταν η πρόσληψη μιας γυμνάστριας? Γιατί δεν μιλάτε γι'αυτα?
Οι υπόλοιπες υπηρεσίες είναι πλήρεις? Ποιες οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό? Εισακούγονται αυτές οι ανάγκες από τους αρμόδιους? Ή κάποιοι κάνουν ότι θέλουν?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΤΥΡΟΓΑΛΟ είπε...

Παιδια θα θελατε να ρωτησουμε το Σταθη?, η τους υπαλληλους του ΔΗΜΟΥ? γιατι αυτοι ξερουν σιγουρα ,για πιο λογο αγορασε ο Δημος το γυμναστηριο του εν λογου κυριου¨? γιατι δεν αγοραζει κι αλλα που δεν πανε καλα?Οιυπαλληλοι του ΔΗΜΟΥ δεν ξερουν τιποτα μα τιποτα γιααυτα, αλλα κι αυτοι δεν μιλουν.Γιατι δεν μας λενε οι προσληψεις στην ΔΕΤΠΑ ειναι νομιμες ?Φιλε Σταθη και οΠαπουλιας με τον Λεοντιου δουλευουν σα σκυλια αλλα δεν τους κανατε μονιμους,αντιθετος δεν τους βαζετε ουτε ενσημαΝΤΡΟΠΗ!!!!!

ΚΛΑΠΑΝΑΡΑΣ είπε...

Εχετε φαγωθει τι ειναι νομιμο και τι παρανομο,αν ξερετε κατι να το πειτε να μαθουμε και εμεις.Εσυ ΤΥΡΟΓΑΛΟ εχεις η ειχες κανενα μαγαζι και εμεινες στην απεξω.?

ΣΤΑΘΗΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΤΥΡΟΓΑΛΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.Ο ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΚΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ!ΑΡΑ ΑΣΕΠ ΑΡΑ ΘΑΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ......ΕΛΠΙΖΩ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΑ

gianni είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gianni είπε...

α'ι'ντε πανυγηρια στο χωριο μας.μπραβο ΝΤΕΛΑΛΗ?

Ανώνυμος είπε...

Ενα ωραιο πρωι βγαζει ενας μια εφημεριδα και γραφει, κανει και τον ΝΤΕΛΑΛΗ για αντιλογο και γραφει επωνημα και ανων υμα και τα κοροιδα τσιμπανε , και αρχιζουν να τσακωνονται ,Ο εκδοτης γινεται ηρωας ,γιατι αυτος εχει το πανω χερι και οι αλλοι τσακωνονται.Ετσι δεν ειναι φιλε Σταθη ?
Αρα εδω δεν εχουμε μια εφημερ ιδα και ενα blog που μεταφερουν τα νεα ,αλλα δυο κατευθυνομενα μεσα επικοινωνιας. Ξυπνηστε γκαβαραπαδες

ονομα είπε...

Φίλε Ανώνυμε

Έχω ήδη πει σε προγενέστερο χρόνο ότι ΔΕΝ είμαι ο Στάθης και ΔΕΝ έχει και σημασία ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΑ είμαι. Δεν θα λέμε τα ίδια κάθε μέρα. Αν θες το πιστεύεις, αν δε θες είναι δικό σου πρόβλημα.

Επίσης σε διαβεβαιώ ότι ΔΕΝ είμαι κατευθυνόμενος/η. Δεν αποσκοπώ πουθενά. Γι'αυτο το λόγο μένω και ανώνυμος/η.

Το μόνο που κάνω είναι να είμαι διαχειριστής/ρια ενός blog όπου κάθε Αραχωβίτης μπορεί να πει τη γνώμη του ή να ανακοινώσει κάτι στους υπόλοιπους Αραχωβίτες.
Πώς δηλαδή "κατευθύνω" τα νέα; Κι εσύ μπορείς (όπως και όλοι) να πεις ότι επιθυμείς από το Ντελάλη. Λογοκρισία δεν έκανα και δεν θα κάνω στο μέλλον.

Για αυτό λοιπόν πριν με κατηγορήσεις για οτιδήποτε άλλο σε καλώ να το σκεφτείς καλύτερα.
Και κάτι τελευταίο: οι "γκαβαραπάδες" όπως λες τους συγχωριανούς σου, δεν είναι και τόσο γκαβαραπάδες στο μυαλό ώστε να πιστεύουν αυτά που λες.

Ντελάλης

ΣΤΑΘΗΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥΝ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΓΙΑ ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ?ΕΤΣΙ?ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ?ΟΛΑ ΥΠΟΠΤΑ?Ο ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ MEDIA ΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ...ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΒΑΡΑΠΙΣΜΟΣ..ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

ntelalis είπε...

Οι θέσεις είναι σαφές ότι φτιάχτηκαν για τα ανάλογα άτομα καθώς και τα προσόντα τους ......... ..................................... Η διαφάνεια όπως έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα αντιπροσωπεύεται με τον ίδιο ‘μετριοπαθή’ τρόπο και στην Αράχωβα. Ετσι ξεκινάει και τελειώνει το σχόλιο ενός φίλου το οποίο λυπάμαι αλλά (για πρώτη φορά) δεν μπορώ να δημοσιεύσω.

Ανώνυμος είπε...

φίλε Στάθη συνέχισε κ μην ανυσιχεις για τίποτα. το να κανείς αυτό το σπουδαίο έργο και να δέχεσαι τα πυρά του κάθε ένα και το ήξερες και το ξέρεις. ειδικά άμα λες και την αλήθεια εκεί την «εβαψες». οποίος μπορεί, ας τα πει όπως και ΕΣΥ! εγώ πάντως σου εύχομαι και «κυριακού» και οικονομικά κ καναλικα. με εσένα αρχηγό και τον ντελαλη, «δυνατό» κάποιοι μπορεί να φοβηθούν και έτσι κάτι να αλλάξει!

ΔΗΜΟΤΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΤΑΘΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Top