αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

"Έφυγε" ο Γιάννης Δαλιανίδης

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος δεκάδων ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του '80, Γιάννης Δαλιανίδης, σε ηλικία 87 ετών. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με αναπνευστικά προβλήματα και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Γιάννης Νταλ”.

Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες. Το πρώτο του σενάριο ήταν για την ταινία “Το Τρελοκόριτσο”. Η σκηνοθετική του καριέρα ξεκίνησε το 1959 με την ταινία “η Μουσίτσα” και ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία “Λαός και Κολωνάκι”. Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία “Ο Κατήφορος”, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και εκτίναξε την καριέρα του στα ύψη.

Συνολικά έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 60 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος.

Από το Πρώτο Θέμα

Σύστημα παρακολούθησης των χρηστών του ίντερνετ από την ΕΛ.ΑΣ.

"Η Ασφάλεια ξέρει", τραγουδούσε πριν καν δημιουργηθεί το ίντερνετ ο Γιάννης Αγγελάκας. Τώρα ξέρει πολλά περισσότερα. Όχι ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Τρύπες αλλά η… Ασφάλεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει σύντομα στα χέρια της ένα «όπλο» με το οποίο μπορεί να παρεισφρέει και να παρακολουθεί οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή! Πώς μεταφράζεται αυτό;

Ότι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν της περιηγήσεις στο διαδίκτυο, την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις συνομιλίες των χρηστών.

Από το newsbeast.gr

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση του κ. Πατσαντάρα σε δημοσιεύματα


Δελτίο τύπου
15/10/2010

Η απόφασή μου να είμαι επικεφαλής μιας ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης, υπερκομματικής κίνησης πολιτών, σηματοδοτούσε την αφετηρία αυτής της διαφορετικής αντίληψης για την αυτοδιοίκηση και στόχευε στη δημιουργία μιας πολιτικής «πλατφόρμας», που θα εγγυόταν την ισόρροπη λειτουργία της νέας πολυκεντρικής, κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Πεποίθησή μου είναι ότι η αντίληψη αυτή συμβαδίζει και με την γενικότερη πρακτική, που απαιτεί στις δύσκολες συγκυρίες το μέγιστο βαθμό συνεννόησης και συνεργασίας, πέρα και πάνω από κομματικές εντάξεις, καθώς και άγονες και σε πολλές περιπτώσεις, τεχνητές αντιπαραθέσεις
Ήμουν και είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία των πολιτών βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και είναι πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη στις επιλογές και στις στοχεύσεις της, σε σχέση με τις επιλογές και τις στοχεύσεις συγκεκριμένων, εκτιμώ λίγων, τοπικών παραγόντων που εκφράζουν ακραίες θέσεις, λασπολογούν και οδηγούν σε αδιέξοδες καταστάσεις.
Θα συνεχίσω να σκέπτομαι ελεύθερα και ειλικρινά και ας «υστερώ» σε επικοινωνιακό επίπεδο, το ζήτημα είναι να μην υστερώ σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο.

Αναλύοντας την πολιτική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται πανελλαδικά, θεωρώ ότι η απόφασή μου είναι προς την ορθή κατεύθυνση και ικανοποιεί τις απαιτήσεις των καιρών. Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε με απαράδεκτο τρόπο ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η πόλωση του προεκλογικού κλίματος, με «βέλη» που είχαν στόχο το πρόσωπό μου, αλλά και το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον και όχι την ουσία των θέσεων και πράξεων μου. Υπήρχε ο κίνδυνος λοιπόν να αναλωθεί η συζήτηση σε θέματα ή γεγονότα, που θα αδικούσαν την συνολική προσπάθειά μου.

Προβληματιστήκαμε με τους συνεργάτες και συμμαχητές μου με τις αθλιότητες αυτές, που προσπαθούν να εμπλέξουν επιχειρήσεις και συγγενικά μου πρόσωπα στον προεκλογικό αγώνα των Δημοτικών εκλογών.
Ο προβληματισμός ήταν αν θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση ή όχι. Όμως το πράγμα παράγινε.

Η αλήθεια είναι ότι αποφασίζοντας να ηγηθώ του Ενωτικού ψηφοδελτίου πίστευα ότι η διεκδίκηση θα γινόταν τίμια, καθαρά, με ευπρέπεια, ήθος και προ παντός στη βάση προγραμμάτων, θέσεων και προσώπων.
Ένοιωθα ότι η σταδιοδρομία, η προσωπική μου ζωή και η εν γένει πολιτεία μου με καθιστούσαν άτρωτο.
Όταν μάλιστα είδα ότι «αντίπαλός» μου στην ευγενή αυτή άμιλλα θα ήταν η κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη...

Η χαμένη τέχνη του δημοκρατικού διαλόγου

Η δημοκρατία ευδοκιμεί στις πολιτικές συζητήσεις, αλλά δυστυχώς μας λείπει η εξάσκηση.

Αυτό ισχυρίζεται ο Μάικλ Σαντέλ, καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, δημιουργός και εκτελεστής μιας εκ των δημοφιλέστερων σειρών διαλέξεων στην ιστορία του πανεπιστημίου, με τίτλο «Δικαιοσύνη», που αφορά σε ζητήματα ηθικής στην καθημερινή ζωή.

Το μάθημα διδάσκεται εδώ και είκοσι περίπου χρόνια στο Χάρβαρντ με περισσότερους από 14.000 φοιτητές να το έχουν παρακολουθήσει συνολικά, ενώ πλέον εγγράφονται σε αυτό πάνω από χίλιοι φοιτητές κάθε χρόνο.

Στη διάλεξη που έδωσε για το συνέδριο TED το Φεβρουάριο του 2010, ενθαρρύνοντας το κοινό να συμμετάσχει σε διάλογο, υποστήριξε ότι είναι προτιμότερη η άμεση εμπλοκή των ηθικών πεποιθήσεων που οι πολίτες φέρουν, στο δημόσιο βίο, παρά η απαίτηση να αφήνουν οι άνθρωποι τις βαθύτερες ηθικές τους πεποιθήσεις εκτός της πολιτικής, πριν ασχοληθούν μ' αυτήν.



Από το www.ted.com

Ευχές για ένα όμορφο - με δημιουργικές σκέψεις - Σαββατοκύριακο!!!

Φιλικά,
Κατερίνα

Προεκλογικός αγώνας ή αγώνας ποδοσφαίρου

Παρακολουθώντας κάποιος τα σχόλια των αναρτήσεων στο blog κυρίως του ντελάλη διαπιστώνει ότι η ομοιότητα αντεγκλήσεων μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων και οπαδών – ψηφοφόρων συνδυασμών γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Φαντάζομαι ότι η πόλωση όσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών θα μεγαλώνει, με την φαντασία συνθημάτων, κακίας και κατινιάς επίσης να μεγαλώνει.

Ο Ντελάλης έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός διαιτητή.

Οι μισοί τον βρίζουν διότι δημοσιεύει σχόλια και οι άλλοι μισοί διότι κόβει σχόλια και όλοι μαζί έχοντας ταυτόχρονα σχέση εξάρτησης τον διαβάζουν, με πρώτο και καλύτερο τον εαυτό μου.

Τα περισσότερα σχόλια είναι ανώνυμα ή με ψευδώνυμο έτσι όπως στην ανωνυμία του γηπέδου όπου θεωρείται μαγκιά η ανακάλυψη καλού συνθήματος εναντίον του αντιπάλου (θεωρία του όχλου).

Η ελεύθερη έκφραση, η αναζήτηση της αλήθειας δεν έχουν θέση σε συνθήκες εξέδρας.

Σίγουρα πολλά σχόλια εμπεριέχουν και αλήθειες, οι όποιες δύσκολα λέγονται επώνυμα, αλλά σε συνθήκες αγώνα δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει τα γραφόμενα. Το «όλα στο φως» δεν σημαίνει αυτόματα και εκτόξευση λάσπης.

Το μόνο σίγουρο από τον προεκλογικό αγώνα, όπως εμφανίζεται μέσω των δημοσιεύσεων σχολίων, είναι ότι οι κάτοικοι από την προεκλογική εκστρατεία θα βγουν πιο ισορροπημένοι, θα έχουν εκτονωθεί γράφοντας, θα πουν πράγματα που ποτέ δεν θα είχαν την δυνατότητα δημόσια να κάνουν και σίγουρα οι ψυχαναλυτές της περιοχής θα δουν τις δουλειές τους να πέφτουν.

Όποιες αλήθειες και αν γραφτήκαν μέσα στο πνεύμα της γηπεδικής αντιπαράθεσης θα ξεχαστούν (πολύς καυγάς για το τίποτα). Στο τέλος θα μείνει η πικρή γεύση σ’ αυτούς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν, σε αυτούς που πιστεύουν σε ιδανικά και οι όποιοι έφαγαν τη λάσπη άδικα. Οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι συνηθισμένοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Τέλος στα πλαίσια της σωστής γηπεδικής συμπεριφοράς θα παρακαλέσω τον Ντελάλη να εμφανίζει όλα τα κείμενα ώστε όλοι να μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πολιτικό πολιτισμό μας κανιβαλίζοντας αλλήλους.

Φιλικά
Βαγγέλης

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Χαράλαμπος Ληξουριώτης του Ιωάννου
 
Μετά από τιμητική πρόταση, αποφάσισα να ενταχθώ στην παράταξη του Υποψηφίου Δημάρχου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρρας - Στειρίου, του Γιάννη Πατσαντάρα. Αυτή την απόφαση την έλαβα με κριτήριο την ευαισθησία μου σε θέματα εξασφάλισης της Υγείας των συμπολιτών μου και την ανιδιοτελή αρωγή, καθώς και με όραμα για τον τόπο εργασίας μου: το νέο διευρυμένο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρρας- Στειρίου. Σας καλώ να με εμπιστευθείτε. Αποτελεί μία συνειδητή επιλογή που με την υποστήριξή σας μόνο θα μπορέσει να καρποφορήσει.

Bιογραφικά στοιχεία:
Γεννήθηκε το 1966. Κατάγεται από την Αντίκυρα Βοιωτίας. Ο πατέρας του, Ιωάννης Ληξουριώτης, ήταν Συνταγματάρχης Χωροφυλακής και υιός ιερέα.

Σπουδές και επαγγελματικά στοιχεία:
Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο, τελείωσε τη Σχολή Φυσικοθεραπείας Αθηνών και κατόπιν, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή. Εν συνεχεία, υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στη Δ΄ μοίρα Καταδρομών. Διετέλεσε αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης Γρεβενών.
Κατόπιν στο πλαίσιο της ειδικότητας, διορίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διεκπεραίωσε την ειδικότητα της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής για τέσσερα έτη.
Ειδικευμένος πλέον διορίστηκε ως επιμελητής στη νεοσύστατη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας. Ακολούθως διορίστηκε ως επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λειβαδιάς και ανέλαβε το Ιατρείο της Αράχωβας, όπου υπηρέτησε για τέσσερα έτη. Σήμερα κατέχει θέση επιμελητού στο Κέντρο Υγείας Διστόμου.

Ειδικές σπουδές:
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική του παν/μιου Ιωαννίνων και υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του παν/μιου Αθηνών. Έχει ακόμη εξειδικευθεί...

Ο Ντελάλης τρέχει με... 812

Τρέχουμε με... 812!!

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο Ντελάλης της Αράχωβας όσον αφορά την επισκεψιμότητα.
Χθες, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έγινε νέο ιστορικό υψηλό, με 812 επισκέπτες και 2.313 προβολές σελίδων (κλικ).

Βέβαια το ζητούμενο εδώ, δεν είναι οι επισκέψεις παρά να συμμετέχουμε ως πολίτες ώστε να πάει ο τόπος μας μπροστά και να έχουμε μια επικοινωνία, για να μην αφήσουμε αυτούς που νέμονται την εξουσία να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς έλεγχο.

Σας ευχαριστώ όλους για την αποδοχή σας...

Ντελάλης

Απάντηση στην απάντηση του Κ. Περγαντά για την κόκκινη λάσπη

Δελτίο τύπου

Προφανώς ο κ. Περγαντάς έχει μπερδευτεί. Αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών - ως εκλεγμένος από τους πολίτες- υπερασπίζεται τη ρύπανση του Κορινθιακού, αλιεύοντας ψήφους σε κόκκινες λάσπες.

Για την Ιστορία:

1. Το 2006 ο κ. Περγαντάς, γνωμοδοτούσε θετικά για μια ακόμη ηλεκτροπαραγωγή 450MW στον πολύπαθο κόλπο της Αντίκυρας.
Το Σεπτέμβρη 2007 η δυναμική παρέμβαση των πολιτών που πλημμύρισαν το Νομαρχιακό συμβούλιο, υπαγόρευσε την ομοφώνως αρνητική γνωμοδότηση της μελέτης Περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Βέβαια, πριν αλέκτωρ λαλήσει και χωρίς Νομαρχιακό συμβούλιο, η άδεια απόρριψης της κόκκινης λάσπης υπογράφηκε με την 433/13-07-2009 απόφασή του.

2. Προφανώς ο κ. Περγαντάς γνωρίζει ότι η απαγόρευση απόρριψης της κόκκινης λάσπης στη θάλασσα είναι επιταγή της Ε.Ε. (κατ’ εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών Β.Δ.Τ) και απαραίτητη προϋπόθεση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της Αλουμίνιον Α.Ε. Αλλά ξέχασε να το αναφέρει.

3. Προφανώς ο κ. Περγαντάς γνωρίζει ότι η μόνη διαχείριση που γίνεται είναι η εναπόθεση της λάσπης στην ξηρά. Θα προτείναμε στον κ. Περγαντά να αξιοποιήσει για αθλητικό ή χιονοδρομικό κέντρο το νέο όρος που θα δημιουργηθεί από τους 800 χιλιάδες και πλέον τόνους ανά έτος κόκκινης λάσπης, αφού όπως ισχυρίζεται γνωρίζει ότι δεν είναι τοξική. Προτείνουμε βέβαια να δημοσιοποιήσει και τις έρευνες που εκπόνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προκειμένου να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί οι έρευνες που γνωρίζουμε και δημοσιοποιήθηκαν με εκδηλώσεις και ημερίδες, καταλήγουν σε ιδιαίτερα δυσάρεστα αποτελέσματα για την κατάσταση του Κορινθιακού.

Υ.Γ. 1 Να κατασκευαστούν κεραμίδια από την κόκκινη λάσπη είναι λίγο δύσκολο. Η περιεκτικότητα της κόκκινης λάσπης σε σίδηρο σε είναι πολύ υψηλή. Η διαστολή του σιδήρου σε συνθήκες υπερεθέρμανσης καταδικάζει κάθε προσπάθεια κατασκευής κεραμιδιών. Αυτό το γνωρίζουν όλοι - εκτός ίσως από τον Νομάρχη Βοιωτίας.

Υ.Γ. 2 Τα βαρέα μέταλλα (αρσενικό, υδράργυρος κλπ) μαζί και με καυστική σόδα περνούν από «ειδική επεξεργασία» επί σαράντα πέντε χρόνια στο βυθό του Κορινθιακού.

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Έκκληση αγωνίας από το Άγιο Όρος

Εκατό μοναχοί από τους πιο παλιούς στο Άγιο Όρος πετάχτηκαν έξω από τα κελιά τους και «ζητιανεύουν» τώρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ή ζουν μέσα σε σπηλιές και τρώνε αγριόχορτα, γιατί είναι αντίθετοι με την προσέγγιση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και του Πάπα της Ρώμης (Βατικανό).
Κατηγορούν ευθέως τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ ότι τους φέρθηκε απάνθρωπα.
Όμως η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει σήμερα ότι κύριοι υπεύθυνοι για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων είναι το κεντρικό ηγουμενοσυμβούλιο του Αγίου Όρους που παίρνει εντολές κατευθείαν από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.
Αργά χθες το βράδυ έφθασε στα χέρια μου, χέρι με χέρι μια επιστολή των εκατό «ζητιάνων»–μοναχών του Αγίου Όρους όπου μεταξύ των άλλων υποστηρίζουν...:

Την τρίτη στον αέρα το site του Σωκράτη Γκιόλια

Tα δυό μικρά γελαστά αγόρια, αυτής της παλιάς φωτογραφίας, είναι ο Περικλής (δεξιά) και (αριστερά) ο Σωκράτης Γκιόλιας. Τα μικρότερα από τα πέντε παιδιά των φτωχών μεταναστών, Χαράλαμπου και Αικατερίνης Γκιόλια, στο σπίτι τους στο Κουξχάφεν της Γερμανίας, πριν από πολλά χρόνια.

Ο Σωκράτης εκτελέστηκε με 17 σφαίρες, πριν από περίπου τρεις μήνες. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στις πέντε το απόγευμα, θα τελεστεί τρισάγιο στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης για το τρίμηνο μνημόσυνό του.

Την Τρίτη, επίσης, γύρω στις 12 το μεσημέρι, θα βρίσκεται επιτέλους ''στον αέρα'' του διαδικτύου και το site που ετοίμασαν με πολλή αγάπη και σεβασμό στη μνήμη του, οι δικοί του άνθρωποι, γεμάτο από την αλήθεια της σύντομης αλλά πλούσιας ζωής του. Εννοείται ότι η ιστοσελίδα αυτή, είναι το μοναδικό αυθεντικό δικό του κομμάτι, στον κυβερνοχώρο.

Απο το trelokouneli

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση απόσυρσης υποψηφιότητας Αθανασίου Πανουργιά για το αξίωμα του Δημάρχου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου για το αξίωμα του δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποια ΤΟΠΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, αλλά και τα «εξαπτέρυγα» αυτών (που η εξουσία τους δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά είναι σημαντική για αρκετές οικογένειες του τόπου μας) έχρισαν υποψήφιο για να αλώσουν τον δήμο και προσπάθησαν να αποτρέψουν την υποψηφιότητα μου χρησιμοποιώντας μεθόδους και ανθρώπους που με όποια ψυχραιμία και αν το δει κανείς θα νόμιζε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές αρκετές δεκαετίες πίσω.
Ο πολιτικός χώρος στον οποία ανήκα, δυστυχώς φάνηκε ανώριμος και ανίκανος να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που ξεκίνησε, αφού δεν υπήρχε ουσιαστικός διάλογος, ενώ υπήρχε έκδηλη η πρόθεση απαξίωσης στελεχών. Επίσης, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας σειράς κακόβουλων και υβριστικών «ψιθύρων» που παίρνουν τη μορφή σχολίων και ανακοινώσεων σε ιστοχώρους, ή ακόμα και μέσα στα καφενεία, με σκοπό όχι να εκφράσουν άποψη, πρόταση ή θέση αλλά να διασπείρουν αμφιβολίες και να σπιλώσουν υπολήψεις.

Όσο με αφορά πήρα τις όποιες πρωτοβουλίες χρειάζονταν, πολύ νωρίς, για να βρεθεί κοινός υποψήφιος το οποίο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, λόγω του ότι μια ομάδα από συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια του Νέου Δήμου δρούσε και δρα ακόμα και σήμερα ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ φθάνοντας στα όρια του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
Ποτέ στην μέχρι τώρα διαδρομή μου, δεν είχα αφεντικά και δεν υπηρέτησα κηδεμόνες, και σίγουρα δεν είμαι υποταχτικός κανενός. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει και επειδή η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω σε έναν προεκλογικό αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες, αποσύρω την υποψηφιότητα μου από Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και τους πολίτες του Δήμου Διστόμου που με τίμησαν με την ψήφο τους και με στήριξαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, αλλά και όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν εκδηλώνοντας μέχρι τελευταία στιγμή την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο συνδυασμό μου, αψηφώντας όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκαν για να αλλάξουν την απόφασή τους αυτή.

Με εκτίμηση,
Α. Πανουργιάς
Δήμαρχος Διστόμου

Δέλτιο τύπου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη, υποψήφιας δημάρχου Διστόμου - Α­ράχωβας - Αντίκυρας

Στις 7 του Νοέμβρη ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου,
τόνισε από το Δίστομο η υποψήφια δήμαρχος Ευαγγελία Γρανιτσιώτη


Συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου η υποψήφια δήμαρχος Ευαγγελία Γρανιτσιώτη παρουσίασε τη διακήρυξη του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία Διστόμου – Στειρίου – Αράχωβας – Αντίκυρας» κατά την διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στο Δίστομο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Κοινή ομολογία ήταν πως η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ήταν για την συγκεκριμένη περίοδο και την περιοχή μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές τόσο όσον αφορά στο πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε στηρίζοντας την υποψηφιότητα της κ. Γρανιτσιώτη όσο και ως προς τον ενθουσιασμό.

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του Κινήματος αλλά και δημότες από άλλους πολιτικούς χώρους καθώς επίσης και κάτοικοι όλων των περιοχών που συγκροτούν το νέο διευρυμένο δήμο έδωσαν δυναμικό παρών ενώ παράλληλα έστειλαν και το μήνυμα της νίκης προς κάθε κατεύθυνση.
Η Ε. Γρανιτσιώτη αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να είναι υποψήφια δήμαρχος στο νέο μεγάλο δήμο με τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία Διστόμου – Στειρίου – Αράχωβας – Αντίκυρας».
«Στις επτά του Νοέμβρη ζητάμε την ψήφο σας σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα. Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση έρχεται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς διαφθοράς και απαξίωσης που επικρατεί στους περισσότερους δήμους», επεσήμανε στην ομιλία της η κ. Γρανιτσιώτη.

Μπροστά σε αυτό το διακύβευμα η υποψήφια δήμαρχος απευθυνόμενη στους πολίτες του νέου δήμου τόνισε χαρακτηριστικά ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι πρέπει «να ξεπεράσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν και να χτίσουμε ένα καινούργιο αύριο αισιόδοξο για μας και τα παιδιά μας».
Συνταγή για το επιθυμητό αποτέλεσμα «η σοφία των παλιότερων και το κέφι των νέων».
Δεν παρέλειψε να τονίσει πως σε αυτές τις εκλογές «αναμετρώνται δύο διαφορετικές πολιτικές, δύο αντίθετες αντιλήψεις για τον τόπο και την ευημερία του» και πως ο συνδυασμός της μιλάει για πραγματική και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση.

«Εμείς –είπε- βάζουμε τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα στο κέντρο της πολιτικής μας, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ακολούθως παρουσίασε σημεία του προγράμματος δίνοντας έμφαση στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια του πολίτη, τον πολιτισμό, την διακυβέρνηση, την ισόρροπη ανάπτυξη, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την πράσινη ενέργεια και τη βιομηχανία με προστασία και σεβασμό στο περιβάλλον.

Όσο για την ίδια υπογράμμισε ότι υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις και δεσμεύτηκε ότι έτσι θα συνεχίσει έχοντας πάντα ως γνώμονα τη διαφάνεια, την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.
«Στις 7 του Νοέμβρη ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Ευαγγελία Γρανιτσιώτη και κατέληξε: «Διαθέτουμε την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση, δώστε μας τη δύναμη να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Ανασφάλιστα όσα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια, που καθιερώνει την υποχρεωτική έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτου με την βεβαίωση τεχνικού ελέγχου του οχήματος. Αλλά και ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ θα γίνεται με την επίδειξη της ασφάλισης του αυτοκινήτου.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλά νέα μέτρα όπως θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για τη σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ, καθιέρωση Κάρτας Ελέγχου Θορύβου για τα δίκυκλα, σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του ΚΤΕΟ, αλλά και σαφάρι της τροχαίας για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, περίπου το 40% των οχημάτων, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων το δημόσιο να ζημιώνεται περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, αν υπολογίσει κανείς το παράβολο των 40 ευρώ για τον έλεγχο και των 9 ευρώ για την κάρτα καυσαερίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι για την ανανέωση ή έκδοση του ασφαλιστηρίου ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει την κάρτα Ελέγχου ΚΤΕΟ. Επίσης, για να περάσει ένα όχημα από ΚΤΕΟ, ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιδείξει το ασφαλιστήριο.

Από asfalisinet.gr

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Παραιτήσεις ή αλλιώς διαγραφές στη Βοιωτία

Τις παραιτήσεις εκλεγμένων μελών της ΝΕ και συντονιστικών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, που δεν στηρίζουν τις επιλογές του κόμματος ζήτησε ο γραμματέας της ΝΕ Γιώργος Σιδέρης θέλοντας να μηδενίσει την εσωστρέφεια εν όψει των εκλογών.
Παράλληλα καταγγέλλει στελέχη και εργολάβους του αλουμινίου της Ελλάδας ότι εξυπηρετούν συμφέροντα του υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννη Πατσαντάρα χρησιμοποιώντας μάλιστα πρακτικές του παρελθόντος.

Από lamiastar.gr

Τα δέκα απαράδεκτα σημεία του μνημονίου

Επειδή στο μέλλον, υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας ακόμα «Χορτάτος»! Θύτης! και να μας πει, με «μπλαζέ» και περισπούδαστο ύφος, αντίστοιχο με το «ρέψιμο» ρινόκερου μετά από ένα πλήρες γεύμα, το ίδιο ακριβώς που μας κένωσε στο λιτό! τραπέζι μας, ο γνωστός και... ευρύχωρος (επιεικείς χαρακτηρισμός) μεταπράτης του «σοσιαλισμού» με την περιβόητη φράση: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»!!!.
Και για να μην έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας του τι υπογράψαμε, κατά το: «την... υπογραφή μας και την... μας!, πρέπει να ξέρουμε που τη βάζουμε», σας παραθέτω τα δέκα βασικά αλλά απαράδεκτα σημεία του Μνημονίου, που εμείς οι πολίτες, δια της ψήφου μας εξουσιοδοτήσαμε τους κυβερνόντες, αντί ημών, να υπογράψουν με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με σκοπό να μας δώσουν λεφτά με εγγύηση τα Πατρώα εδάφη, για να ξεπληρώσουμε οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις (λεφτά χρωστάμε και όχι ψυχές), αλλά μη εγγυημένες, προς τις Ιδιωτικές τράπεζες της Ευρώπης, για τις οποίες είχαμε τη δυνατότητα (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο) να τους πούμε: «Γράψτε τες στο χιόνι»!.
Η ουσιαστική υπενθύμιση, για όλους εμάς, που εν αγνεία μας γίναμε ηθικοί αυτουργοί, στη διαπραχθείσα ασέλγεια, πρέπει να είναι το γνωστό καταστάλαγμα: «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου».
Σε ενάντια περίπτωση θα βρεθεί στο μέλλον ένας άλλος «Σοσιαλιστής»! ή «Φιλελεύθερος»! κατά περίπτωση, φωστήρας της πολιτικής κονίστρας, με νοημοσύνη σκνίπας στο μέγιστο της πνευματικής της άνδρωσης, για να «ξανά – μανά» μας πετάξει στη μούρη δίκην «πατσάς πλήρους μπροστούρας» το ανωτέρω υπερφίαλο «ρέψιμο» ρινόκερου!.

Τα βασικά δέκα «αποικιοκρατικού περιεχομένου» απαράδεκτα σημεία του μνημονίου που οι... φωστήρες εκπρόσωποί μας υπέγραψαν για λογαριασμό μας, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα, αλλά με τη δική μας σιωπηρή συγκατάθεση (αφού εμείς τους έχουμε ψηφήσει), είναι τα πιο κάτω:
  1. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από ξένο δανειστή (Kίνα, Ρωσία)
  2. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποθηκεύσει για οποιονδήποτε άλλον περιουσιακά στοιχεία ή έσοδα του κράτους ή να μεταφέρει το χρέος της.
  3. Αντίθετα, επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση δανεισμού. Δηλαδή μπορεί να βρεθούμε...

Στην επιφάνεια δύο μεταλλωρύχοι, σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού στη Χιλή

Απεγκλωβίστηκαν δύο από τους 33 μεταλλωρύχους που για περισσότερους από δύο μήνες βρίσκονται στα έγκατα της γη, σε ορυχείο στη Χιλή.
Πρώτος ανέβηκε μέσω της ειδικής κάψουλας ο 31 ετών Φλορένσιο Άβαλος, ο άνθρωπος που κινηματογράφησε τις σκηνές από το εσωτερικό του ορυχείου, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Η επιχείρηση διάσωσης όλων των εργατών είναι σε εξέλιξη. Παρών είναι και ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Από tovima.gr

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διάσωση των μεταλλωρύχων παρακάτω
(από το cbs news)...

Θέσεις και προτάσεις της "Ανεξάρτητης ενωτικής πρωτοβουλίας" για το περιβάλλον


Γενικός στόχος μιας επιτυχημένης περιβαλλοντικής πολιτικής είναι η προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Βασικός άξονας υλοποίησης της περιβαλλοντικής πολιτικής μας και των στόχων του προγράμματός μας, αποτελεί η επιδίωξη με κάθε τρόπο της συνεργασίας του νέου Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδιασμού καθώς και για την επικαιροποίησή του, όπου κρίνεται απαραίτητο.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο περιορισμός της ρύπανσης από κάθε πηγή, η οικολογική ανασύσταση και προστασία όλων των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος, η προστασία των περιοχών φυσικού κάλλους, η προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών και η οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου με αναπτυξιακά - κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, είναι θεμελιώδεις παράμετροι στη χάραξη της περιβαλλοντικής πολιτικής μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα τρια ερωτήματά σας, απαντάμε:

Α) Οι ισχύοντες Περιβαλλοντικοί Όροι, που διέπουν τη λειτουργία του εργοστασίου αλουμίνας και αλουμινίου έχουν ενσωματώσει τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές, στα πλαίσια της Κοινοτικής Οδηγίας για την Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχο της Ρύπανσης (Οδηγία IPPC). Οι Όροι αυτοί πρέπει να τηρούνται χωρίς αποκλίσεις, γεγονός που προϋποθέτει εύρρυθμη λειτουργία του εργοστασίου, η οποία θα παρακολουθείται συστηματικά από τη Δημοτική Αρχή. Η γειτονική προς το εργοστάσιο περιοχή του Αγίου Νικολάου αποτελεί περιοχή φυσικού κάλλους και θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Η ανάδειξη της παραλίας της μέσω του θεσμού της «γαλάζιας σημαίας» θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες. Προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελούν ενέργειες, όπως:
  • Η ένταξη των μη καλυπτομένων σήμερα οικιών και της κατασκήνωσης στο υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού υγρών-αστικών αποβλήτων, μετά από ενίσχυσή του.
  • Ο αυστηρός έλεγχος για την αποφυγή ρύπανσης από τα διακινούμενα μέσα στον κόλπο εμπορικά πλοία, αλλά και τα μικρότερα σκάφη (αλιευτικά και αναψυχής), καθώς επίσης και τα υγρά απόβλητα του εργοστασίου.
Β) Η περιοχή του Παρνασσού συνιστά ένα ευρύτερο οικοσύστημα με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη βιοποικιλότητα. Σημαντικός αριθμός περιοχών συμπεριλαμβάνεται ήδη σε λίστες προστατευόμενων περιοχών, οι οποίες είτε προστατεύονται ήδη (Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, Διεθνείς Συμβάσεις), είτε η διαδικασία της θεσμικής τους θωράκισης είναι σε εξέλιξη.
Η περιοχή έχει κηρυχθεί ως Εθνικός Δρυμός Παρνασσού από το 1938, ενώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προωθείται η εκ νέου θεσμοθέτηση του, σύμφωνα με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) της περιοχής προστασίας του δικτύου Natura 2000. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης ένα καταφύγιο άγριας ζωής και το σπήλαιο Κωρύκειο Άντρο.
Η προστασία της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού κατ’ αρχήν (και ιδίως του τμήματος που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000) και η βελτίωσή του στη συνέχεια, αποτελούν για εμάς στόχους πρώτης προτεραιότητας. Η προστασία και διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών και αξιών της περιοχής, θα επιδιωχθεί με την εφαρμογή μέτρων και ενεργειών με βάση τις ειδικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί και αποβλέπουν στη ζωνική διάκριση των εκτάσεων του δρυμού, στην προστασία και διατήρηση των σπάνιων και απειλούμενων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας, στη συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην αποφυγή κατασκευής έργων μεγάλης κλίμακας.
Η ενίσχυση της λειτουργίας του ειδικού φορέα διαχείρισης του Δρυμού Παρνασσού επίσης, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των στόχων που έχουν τεθεί στις ειδικές μελέτες, και οφείλουμε επιτέλους να το κάνουμε πράξη.
Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια παραμονής των, ώστε να ωφεληθούν οι κάτοικοι από τις πολλαπλασιαστικές οικονομικές επιδράσεις που συνεπάγεται η επιμήκυνση της παραμονής τους, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διευκολύνουν και θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Αυτό θα υλοποιηθεί με ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στη διευκόλυνση της παραμονής των επισκεπτών στο ύπαιθρο, στη βελτίωση της τουριστικής υποδομής και στην ολοκλήρωση των έργων τεχνικής και κοινωνικής υποδομής.

Γ) Το Δελφικό Τοπίο περιλαμβάνει εκτός από τα αρχαία κτίσματα και τον αρχαιολογικό χώρο, ένα ορεινό τοπίο με βραχώδεις σχηματισμούς, που κατά μεγάλο τμήμα του βρίσκεται εντός της δημοτικής ενότητας Αράχωβας.
Η περιοχή αυτή υπάγεται ήδη σε περιοριστικό καθεστώς για την διαφύλαξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, επιβάλλεται όμως η προσπάθεια για ορθολογικότερες ρυθμίσεις όσον αφορά τις χρήσεις γής στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας.
Οι προτάσεις διαχείρισης και ανάδειξης της περιοχής του Δελφικού Τοπίου, αφορούν την αναβάθμιση του ιστορικού και αρχαιολογικού κεφαλαίου, με την εξασφάλιση της προσβασιμότητας, επισκεψιμότητας και οργάνωσης των περιοχών και των μνημείων που θα ενταχθούν σε τουριστικά δίκτυα. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί και σε συνδυασμό με το Κωρύκειο Άντρο και τον Παρνασσό.
Στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής του Δελφικού τοπίου, είναι επιτακτική η αποκατάσταση και ανάπλαση συγκεκριμένων περιοχών, όπως ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και το λατομείο αδρανών υλικών.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή του κ. Πανουργιά προς τον κ. Πατσαντάρα για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κόκκινη λάσπη

Αγαπητέ κ. Πατσαντάρα,

Κατ’ αρχήν, σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας στην πρόσκλησή μας στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου με θέμα «Ερυθρά ιλύς Εργοστασίου Αλουμινίου της Ελλάδος. Προβληματισμός – ενημέρωση», το οποίο το οργανώσαμε με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στο εργοστάσιο αλουμίνας στην Ουγγαρία.
Δυστυχώς όμως η άρνησή σας, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση και σχετικά καθυστερημένα, με την ταυτόχρονη αποστολή του «μανιφέστου» σας, όπως εσείς το αποκαλείτε, μου γεννά ερωτηματικά... συγκεκριμένα:

1. σας είχαμε ειδοποιήσει τηλεφωνικά από την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου για το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και απαντήσατε 14 μόλις λεπτά πριν την ώρα έναρξης!!!
from Yiannis
to a.panourgias@***
date
11 October 2010 18:46
subject
Fw: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
(ορισμένα στοιχεία είναι με αστερίσκο, αφού είναι στοιχεία τα οποία είναι διαφορετικά από αυτά που υπάρχουν σε επίσημους δικτυακούς τόπους)

2. διάβασα αρκετά προσεκτικά τα σημεία που αφορούν στο περιβάλλον και στη ποιότητα ζωής στο «μανιφέστο» σας, αλλά πουθενά δεν είδα ποιες είναι οι θέσεις σας για το Αλουμίνιο της Ελλάδος. Η μόνη αναφορά που έχετε για αυτό το θέμα είναι ότι «το εργοστάσιο του Αλουμινίου, διασφαλίζει με την εύρυθμη λειτουργία του, και σεβόμενο πάντα το περιβάλλον, την απασχόληση των κατοίκων της περιοχής-και όχι μόνο και συνεπώς την ευημερία της». Το πώς θέλετε αυτό να λειτουργεί, τι θα γίνει με τον σταθμό μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας και φυσικά η ερυθρά ιλύς ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Εκτός αν θεωρείτε ότι οι θέσεις σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα θα αναλυθούν στο επικείμενο άρθρο του blog «ο Ντελάλης της Αράχωβας» και όχι μπροστά στους πολίτες των οποίων τη ψήφο ζητάτε και για να ακριβολογούμε θα είναι αυτοί οι οποίοι κυρίως θα πληγούν σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και αυτοί οι οποίοι πλήττονται από την οποιαδήποτε μόλυνση του εργοστασίου στο περιβάλλον.

3. στείλατε την απάντησή σας ηλεκτρονικά στην κεντρική διεύθυνση του Δήμου Διστόμου, όπως αυτή αναφέρεται στο επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου μας (www.distomo.gr), αλλά και στην προσωπική μου ηλεκτρονική διεύθυνση. Το περίεργο είναι ότι δεν χρησιμοποιήσατε την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνσή μου που αναφέρεται στον ίδιο δικτυακό τόπο (www.distomo.gr) και στις προσωπικές μου κάρτες, αλλά τη διεύθυνση που χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο για την επικοινωνία μου με τα τοπικά ΜΜΕ (μέσα σε αυτά συγκαταλέγω και τα Blogs της περιοχής, όπως για παράδειγμα το «ο Ντελάλης της Αράχωβας»). Εσείς, αλήθεια πώς βρήκατε αυτήν την ηλεκτρονική μου διεύθυνση;

Με εκτίμηση,
Α. Πανουργιάς

Δήμαρχος Διστόμου


ΥΣ: θα πρέπει βέβαια να τονίσω ότι ήσασταν ο μόνος ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν θα παραβρεθεί, αφού εκτός από τη δική σας απουσία, εξίσου ηχηρές ήταν και οι απουσίες του Δημάρχου Αράχωβας και του Προέδρου της Κοινότητας Αντίκυρας, κ.κ. Γεωργίου Λεοντίου Ανδρέου και Ιωάννη Μίχου αντίστοιχα...

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!


Διευκρίνηση Ντελάλη:

Κύριε Πανουργιά λυπάμαι αν σας χαλάω το σενάριο, δε γνωρίζω αν ο κ. Πατσαντάρας είχε από πριν το "μυστικό" email σας, το οποίο χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία με τα ΜΜΕ, ωστόσο στο email που εγώ σας έστειλα με τις ερωτήσεις για το περιβάλλον (με ημερομηνία Πέμπτη 7 Οκτωβρίου), είχα συμπεριλάβει και τις 3 διευθύνσεις, δηλαδή τη δική σας (αυτή για την οποία ρωτάτε στο υπ. αρ. 3 ερώτημα), του κ. Πατσαντάρα και της κ. Γρανιτσιώτη. Μπορείτε να το διαπιστώσετε από μόνος σας. Ως εκ τούτου θα μπορούσε να το είχε δει από εκεί. Η σχέση μου με τον κ. Πατσαντάρα εξαντλείται σε επικοινωνία μέσω email για τις αναρτήσεις στο blog, όπως άλλωστε και με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Δελτίο τύπου της κ. Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Το τελευταίο διάστημα
επιχειρείται μια συντονισμένη επίθεση κατά προσώπων του συνδυασμού μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ», με απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως εκβιασμοί – εκφοβισμοί, ώθηση σε παραίτηση εργαζομένων στον χώρο της Αντίκυρας και των Άσπρων Σπιτιών.

Επίσης η προσπάθεια ορισμένων ατόμων να εμπλέξουν την διοίκηση του εργοστασίου «Αλουμίνιο της Ελλάδος» σε ιδιοτελείς και ρουσφετολογικούς σκοπούς των, μας βρίσκει αντιμέτωπους και πολέμιους τέτοιων πρακτικών.

Το εργοστάσιο «Αλουμίνιο της Ελλάδος» αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή μας και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Άραγε η διοίκηση του εργοστασίου είναι ενήμερη γι’ αυτά τα γεγονότα;

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Πατσαντάρας γνωρίζει ότι οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν ανήθικα πολιτικά μέσα;

Καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα παλαιοκομματισμού, που ήδη έχουν καταδικαστεί από την κοινωνία εδώ και χρόνια. Ο λαός με την διαμορφωμένη δημοκρατική πλειοψηφία του Δήμου μας θα δώσει την απάντηση στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Σας καλούμε να κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα βασισμένο στις θέσεις μας και τις απόψεις μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μόνο.

Ο Δήμος μας πάνω απ'όλα.

Ευαγγελία Γ. Γρανιτσιώτη
Υποψήφια Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Χάθηκε πρόγραμμα υποψηφίων για το περιβάλλον. Ο ευρών αμοιφθήσεται...

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσε χθες (Δευτέρα), ο Δήμαρχος Διστόμου, λόγω της ανησυχίας που επικρατεί στην περιοχή, με αφορμή την περιβαλλοντική καταστροφή από τη διαρροή τοξικής κόκκινης λάσπης από εργοστάσιο επεξεργασίας αλουμινίου στην Ουγγαρία.

Στο μεταξύ, με ερώτησή μου από την Πέμπτη 07 Οκτωβρίου προς τους κ.κ. επικεφαλής των συνδυασμών (κ. Πατσαντάρα, κ. Γρανιτσιώτη, κ. Πανουργιά και κ. Ζιάκκα), θέτω ερωτήματα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που ανακύπτουν στον νέο Δήμο, και πώς σκοπεύουν να τα διαχειριστούν αν εκλεγούν.

Η ερώτηση είχε ως εξής:

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας και με αφορμή το ατύχημα του εργοστασίου Αλουμινίου στην Ουγγαρία (διαρροή κόκκινης λάσπης), σας παρακαλώ να μου στείλετε για δημοσίευση τις θέσεις σας και τις προτάσεις σας για το περιβάλλον και συγκεκριμένα:
  1. Προτάσεις αντιρρύπανσης - απορρύπανσης και προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής εργοστασίου του Αλουμινίου της Ελλάδος.
  2. Προτάσεις διαχείρισης - προστασίας και ανάδειξης ευρύτερης περιοχής εθνικού δρυμού Παρνασσού (περιοχή του δικτύου Natura 2000).
  3. Προτάσεις διαχείρισης - προστασίας και ανάδειξης ευρύτερης περιοχής Δελφικού Τοπίου.
Επιθυμητή ημερομηνία αποστολής έως και 10/10/2010. Το θέμα θα δημοσιευτεί στις 11/10/2010.

Μέχρι την Δευτέρα, μόνο ο κ. Πατσαντάρας είχε ανταποκριθεί και είχε στείλει τις προτάσεις του συνδυασμού του οποίου είναι επικεφαλής.
Ο κ. Λουκάς Ζιάκκας σε τηλεφωνική επικοινωνία απάντησε ότι αφενός δεν έχει email και αφετέρου οι θέσεις του συνδυασμού του περιγράφονται στη διακήρυξη.
Ωστόσο με νέο χθεσινό email προς τους κ. Γρανιτσιώτη και Πανουργιά, υπενθυμίζω το θέμα και τους παρακαλώ να με ενημερώσουν άμεσα αν σκοπεύουν να απαντήσουν επί του θέματος, προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες για την περιβαλλοντική πολιτική που θα ακολουθήσουν. Μέχρι την ώρα ετούτη δεν έχω λάβει σχετικό email.

Το θέμα πάντως θα δημοσιευτεί αύριο, με όσες προτάσεις έχω διαθέσιμες.

Ντελάλης

Καλημέρα σε όλους με χιούμορ...

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Προς... εθελοτυφλούντες γραφιάδες!

Από το Στέργιο Μπακολουκά

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις στο διαδίκτυο κάποιων συμπολιτών/τριών μας, από την Αράχοβα αλλά και από τις άλλες Πόλεις του Νέου Δήμου, για τη συμμετοχή τους στο Ανεξάρτητο Ενωτικό ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται ο Γιάννης Πατσαντάρας και οι οποίοι ΔΕΝ πρόσκεινται ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αρχίζει να ακυρώνεται η «πρεμούρα» όλων αυτών που, είτε με αναρτήσεις είτε με πικρόχολα σχόλια στα διάφορα blog της περιοχής μας, προσπαθούν να προσδιορίσουν ντε και καλά, αλλά και μονοσήμαντα, τον κομματικό προσανατολισμό του συνδυασμού: «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».
Το φαινόμενο των κακεντρεχών και γεμάτων λάσπη σχολίων, εντάθηκε μετά τις πετυχημένες συναντήσεις του συνδυασμού Πατσαντάρα στα άλλα διαμερίσματα του Νέου Δήμου.
Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός, αλλά και ο τρόπος που εμφανίστηκε στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, χαλάει τη σούπα των κομματικών τους συμφερόντων, που μέχρι σήμερα ήλεγχαν.
Φαίνεται ότι κάποια κέντρα αποφάσεων ενοχλούνται από την καθαρότητα των απόψεων, από την πολυσυλλεκτικότητα των ιδεών και από την αρμονική συνεργασία όλων αυτών των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτόν το συνδυασμό, οι οποίοι προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς ιδεολογικούς χώρους.
Φαίνεται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι καιροί αλλάζουν, ότι το πολιτικό σύστημα, όπως τουλάχιστον το ξέραμε μέχρι σήμερα απέτυχε, με αποτέλεσμα να φέρει τη Χώρα στα όρια της Οικονομικής καταστροφής.
Φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφτεί ότι η κοροϊδία που τόσα χρόνια ασκείτο στο τομάρι των Πολιτών, έφτασε στην περίοδο της αποκάλυψης.
Φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να κατασκευάσουν Δούλους για να άρχουν επάνω σ’ αυτούς, αλλά τώρα πλέον ο ψηφοφόρος αρχίζει ξανά να ανακτά την ιδιότητα του ΠΟΛΙΤΗ, παύοντας να είναι ΥΠΗΚΟΟΣ.
Φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφτεί, ότι ο μοναδικός αποδέκτης του λογαριασμού και αυτός που θα τον εξοφλήσει, όλων αυτών των οικονομικών εγκλημάτων που οι πολιτικοί τόσα χρόνια διέπραξαν, είναι ο λαός.
Εμείς, ως συνδυασμός, είμαστε εδώ να τους αντιμετωπίσουμε. Όση λάσπη και αν ρίξουν, όσες κατηγορίες και αν μας προσάψουν. Γιατί έχουμε με το μέρος μας ένα ανίκητο όπλο την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η Αράχοβα είναι μικρή Πόλη και όλοι γνωριζόμαστε. Ξέρουμε λοιπόν ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι, που πιο πάνω ανέφερα, κατά τη διαδρομή τους, δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τον ιδεολογικό χώρο της Ν.Δ.
Για μας που ξέρουμε χρόνια τώρα, την «κομματική συμπεριφορά», αλλά και την ιδεολογική κατεύθυνση, των περισσότερων συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι...

Ανακοίνωση υποψηφιότητας


Υποψηφιότητα Θωμά Π. Σπάρταλη

Με την υποψηφιότητα μου στηρίζω το ψηφοδέλτιο της Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη που δίνει ελπίδα για μια πορεία ανάπτυξης στο νέο καλλικρατικό Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας.
Υπόσχομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για καλύτερες ημέρες ευημερίας στον τόπο μας.
Όλοι μαζί για μια μεγάλη αλλαγή.

Βιογραφικό:
Μόνιμος υπάλληλος του ΥΠΠΟΤ Ι’ ΕΠΚΑ Δελφών κλάδου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αράχωβας, Προεδρος Τ.Ε. ενιαίου συλλόγου υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ, μέλος της ΠΑ.Σ.Κ.Ε.Π.Ο.Ε. ΥΠΠΟΤ.

Πρόσκληση εγκαινίων Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου Στειρίου Αράχωβας Αντίκυρας

Πρόσκληση

Ο συνδυασμός δημοτική συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Aράχωβας - Αντίκυρας της υποψήφιας δημάρχου Ευαγγελίας Γ. Γρανιτσιώτη, σας προσκαλεί στην διακήρυξη του συνδυασμού και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου που θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ. στην πλατεία εθνικής αντίστασης Δίστομο.

Μαζί γράφουμε την ιστορία στον δήμο μας, στον τόπο μας.

Από τη συνάντηση της Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη στην Αντίκυρα

Δελτίο Τύπου
11/10/2010

Την πορεία προς τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου επιβεβαίωσε η πολύ μεγάλη σε συμμετοχή και ενθουσιασμό εκδήλωση μελών και φίλων του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» Διστόμου – Στειρίου – Αράχωβας – Αντίκυρας της υποψήφιας Δημάρχου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο καφέ "Friends" στην Αντίκυρα.
Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται η καθολική αποδοχή της κ. Γρανιτσιώτη από το σύνολο των πολιτών του νέου διευρυμένου δήμου.
Χαρακτηριστική δε είναι η αποδοχή και σε όλες της ηλικιακές ομάδες. Μάλιστα στην εκδήλωση του Σαββάτου η υποψήφια δήμαρχος πραγματοποίησε και διαδοχικές συναντήσεις με ομάδες νέων αλλά και με άτομα της τρίτης ηλικίας.
Μαζί τους εκτός από τα γενικότερα ζητήματα κυρίως αυτά της ανάπτυξης που αφορούν στο δήμο και τις προοπτικές που ανοίγονται με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» συζήτησε και τα προβλήματα που αφορούν στις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.
Η κ. Γρανιτσιώτη της οποίας οι ευαισθησίες είναι γνωστές όπως και η έμφαση που δίνει στον παράγοντα άνθρωπος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που απασχολούν και δεσμεύτηκε για την επίλυσή τους.
«Γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε, επενδύσαμε, μορφώνουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας γι’ αυτό μπορούμε μαζί να βρούμε λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά για ακόμα μια φορά η υποψήφια δήμαρχος Ευαγγελία Γρανιτσιώτη και κατέληξε επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη προσπάθεια που ήδη έχει αρχίσει για ένα καλύτερο αύριο είναι απαραίτητη χωρίς καμία διάκριση η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των πολιτών.

Από την επίσκεψη του Γιάννη Πατσαντάρα στο Στείρι

Δελτίο Τύπου
11/10/2010

Σε μια αξιόλογη χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση φίλων και υποψηφίων συμβούλων στο Στείρι, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Γιάννης Πατσαντάρας, εκτός των άλλων είπε:
"Σε μια εποχή, όπου οι όροι «κρίση» και «μεταβατικότητα», «διάλυση» και «ανασυγκρότηση», «αποδόμηση» και «αναδόμηση» βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των δημοσίων συζητήσεων, αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε κοινωνοί μεγάλων αλλαγών που μας κατευθύνουν προς μια νέα πραγματικότητα... Χρειάζεται λοιπόν, μεταξύ άλλων αλλά πάνω απ’ όλα, εποικοδομητικός διάλογος και δράση αποτελεσματική...
Επιδιώκουμε...
Τοπική αυτοδιοίκηση και ΟΧΙ κομματική αυτοδιοίκηση!!!...
Οι τοπικές κοινωνίες υπό κομματική κηδεμονία δεν κατάφεραν, τελικώς, να λειτουργήσουν και δεν θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον του τόπου.
Η επιτυχής ανταπόκρισή μας στις ριζικές αλλαγές που επιβάλλει το σχέδιο Καλλικράτης, εξαρτάται άμεσα από την επιθυμία όλων μας να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ. Πρέπει, για να επιτύχουμε στο έργο μας, να μας χαρακτηρίσει η ισχύς εν τη ενώση.
Επιβάλλεται να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της κάθε μιας από τις πόλεις μας και να βελτιώσουμε τα μειονεκτήματα αντιστοίχως".

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

Γιάννης Πατσαντάρας

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση (από το φιλικό blog sogal-stiri.blogspot.com)

Πρώτο βραβείο για την Τζίνα Δημακοπούλου στην έκθεση Art and the City

Πρωτιά για την Τζίνα Δημακοπούλου που πήρε μέρος στην πρωτότυπη ομαδική θεματική έκθεση, με τίτλο Art and the City, που πραγματοποιηθηκε στη Στοά Σπύρου Μίλιου από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2010. Η έκθεση διοργανώθηκε από την Picar, μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και το City Link.

Στη φωτογραφία η Τζίνα αμέσως μετά τη βράβευσή της, μπροστά στο έργο της

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Ίριδα Κρητικού. Οι είκοσι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος δημιούρησαν και ολοκλήρωσαν τα έργα τους στο χώρο της στοάς υπό το βλέμμα των περαστικών που είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την τεχνική τους και να παρακολουθήσουν τα στάδια της ολοκλήρωσης των έργων.

Την πρωτοβουλία της βράβευσης με χρηματικό έπαθλο για τα τρία πρώτα έργα, τα οποία συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες από τους κριτές, την είχε η Τράπεζα Πειραιώς και το μέλος της Τράπεζας Πειραιώς, Picar που ήταν και χορηγός της έκθεσης.

Το έργο της Τζίνας Δημακοπούλου συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Συγχαρητήρια κι από μένα στην Τζίνα και εύχομαι πάντα επιτυχίες...

Ντελάλης

Το πρόβλημα με το τσιγάρο

Όλοι ξέρουμε ότι έχει ψηφιστεί νόμος όπου απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους και κλειστούς χώρους, καθημέρινα όμως διαπιστώνω ότι τόσο οι καταστηματάρχες των καφετεριών όσο και οι θεριακλίδες καπνιστές δεν σέβονται ούτε τούς νόμους αλλά ούτε και τούς πελάτες.
Είναι μεγάλη κοροιδία να μην υπάρχουνε τασάκια στα τραπεζάκια και εκεί πού πιστεύεις ότι θα κάτσεις σε ένα καθαρό περιβάλλον να πιείς τον καφέ ή το ποτό σου να εμφανίζονται τα τασάκια!
Δεν καπνίζω αλλά τόσα χρόνια σεβάστηκα αυτούς που καπνίζουνε και όταν αποφάσιζα να κάτσω σε ένα μαγαζί ήξερα ότι θα εισπνεύσω το καπνό του καπνιστή, δεν μπορούσα όμως να πω κάτι γιατί θα μου έλεγε εάν δεν σου αρέσει κάτσε σπίτι σου και θα είχε και δίκιο. Τώρα λοιπόν πρέπει και οι καπνιστές αλλά ακόμα περισσότερο οι καταστηματάρχες να σεβαστούνε τούς μη καπνίζοντες εφόσον έχει ψηφιστεί και σχετικός νόμος!
Δεν είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε ένα βρόμικο από τη κάπνα περιβάλλον τόσο εμείς οι ενήλικοι όσο και οι ανήλικοι που βρίσκονται σε ένα μαγαζί!
Μη μας αναγκάσουνε να γίνουμε ρουφιάνοι ώστε να πληρώσουνε πρόστιμα τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι καπνιστές.

Από Αναγνώστη

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ρίξτους κι εσύ μια τούρτα, μπορείς...

Βγάλτε το άχτι σας στο blog του Ντελάλη.
Πατήστε new για να ξεκινήσετε ένα νέο παιχνίδι... τουρτοπόλεμου στους αξιότιμους κυρίους που θα εμφανίζονται στα έδρανα του Κοινοβουλίου! Εσείς, ως άλλος αξιότιμος Πρόεδρος έχετε έναν πρωτότυπο τρόπο για να τους τιμωρήσετε...
Και καλή διασκέδαση...


Την ιδέα για την ανάρτηση είχε κάποιος σχολιαστής του blog, πριν κάμποσο καιρό. Το είχα υπόψη μου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα το χρόνο να το φτιάξω και να το δημοσιεύσω. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο greekpayback.com.

Ντελάλης

Ο Τρομπούκης εμπλέκει Ντόρα και Κώστα Μπακογιάννη

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του «συνδικάτου του εγκλήματος», καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν πως το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μεσολαβούσε μεταξύ εφορίας και επιχειρηματιών, ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση του επιφανούς μέλους της σπείρας κ. Γιώργου Τρομπούκη!

Δεκάδες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία φανερώνουν πως ο υπεργολάβος άλλων μεγάλων εταιριών και πρωταγωνιστής της διαβόητης σπείρας, έτυχε βοηθείας στελεχών της κυρίας Μπακογιάννη για να έχει ευμενή αντιμετώπιση από το ΣΔΟΕ, όταν η υπηρεσία διενέργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία του.

Η απίστευτη αυτή ιστορία εξελίσσεται...

Το ψηφοδέλτιο του Κλέαρχου Περγαντά για τη Βοιωτία

Δήλωση Περγαντά για το ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας

Το ψηφοδέλτιο για το Νομό Βοιωτίας ολοκληρώθηκε αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ότι δεκαεφτά αξιόλογοι άνθρωποι δήλωσαν με ενθουσιασμό συμμετοχή.
Τους καλωσορίζω στη μάχη για τη μεγάλη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Ο αγώνας μας είναι πολιτικός πολιτισμένος και νικηφόρος.

Το ψηφοδέλτιο για τη Βοιωτία:

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Δικηγόρος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

    Δημοτική μουσική παράδοση

    Αγαπητέ Ντελάλη

    Θα ήθελα να σου προτείνω κάθε Κυριακή να σου στέλνω μιά ανάρτηση για ένα χορό της Πατρίδας μας με ιδιαίτερη έμφαση στις "ξεχασμένες" πατρίδες. Έτσι για να μην ξεχνάμε και την παράδοσή μας, και για να μαθαίνουμε τις διαφορές των περιοχών. keep it rocking και καλή συνέχεια!!


    Ο χορός Στρείς, (στα τρία δηλαδή) έρχεται απο την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας, δηλαδή είναι κοινός σε Βόρεια Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Χορεύεται ακόμα σε αυτές τις περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη μουσική της περιοχής αυτής.
    Χωρίζεται σε δύο μέρη, το αργό και το γρήγορο, και έχει μια συνεχή κίνηση στα χέρια. Η αλλαγή στο χορό γίνεται με την αλλαγή της μουσικής. Στο γρήγορο μέρος, αυτό που ξεχωρίζει είναι το χτύπημα που γίνεται στο 4ο, 8ο, 10ο και 12ο βήμα που ονομάζεται «μπαϊτάκ» και είναι επίσης χαρακτηριστικό των χορών της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας (άλλος χορός για να δείτε το εν λόγω χτύπημα είναι η μπαϊντούσκα). Κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολύ χαρούμενος χορός, ζωντανός όπως και όλοι των περιοχών.

    Προτιμώ το συγκεκριμένο video γιατί είναι μια πολύ καλή εκτέλεση από το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας.

    Με εκτίμηση...
    Γιωρίκας


    Απάντηση Ντελάλη:

    Αγαπητέ Γιωρίκα,

    Με μεγάλη μου χαρά θα δημοσιεύω τις αναρτήσεις σου για τους χορούς της πατρίδας μας... Νομίζω ότι θα αρέσει και σε άλλους η πρωτοβουλία σου.

    Σε ευχαριστώ πολύ
    Ντελάλης

    Οι... κυβερνονταήδες

    Ο «διαδικτυακός εκφοβισμός» έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας με τελευταίο θύμα την αυτοκτονία ενός αμερικανού βιολιστή.

    Ο 18χρονος Αμερικανός Τάιλερ Κλεμέντι ήταν ένας ντροπαλός αλλά χαρισματικός βιολιστής που φαινόταν ότι θα είχε λαμπρή μουσική σταδιοδρομία. Ο κακοήθης διασυρμός του όμως από δύο συμφοιτητές του, οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν κρυφά να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν άλλον άντρα και «ανέβασαν» σε απευθείας μετάδοση τις περιπτύξεις του ζεύγους στο Διαδίκτυο, τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

    Το «cyber-bullying», ο «διαδικτυακός εκφοβισμός», όπως γράφει σήμερα το Βήμα...

    Top