αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ: Ρε χοντρεεέ... μόνοι σας τα φάγατε!

Με έναν απίστευτο τρόπο αποφάσισαν να αντιδράσουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ότι «μαζί φάγαμε τα λεφτά».
Οι συνδικαλιστές των Δήμων και των Κοινοτήτων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα επιτίθενται σκληρά στον κ. Πάγκαλο, τον οποίο μάλιστα αποκαλούν «χοντρέεε» με κεφαλαία κόκκινα γράμματα και τρία «έψιλον» στο τέλος, για να τονίσουν ακόμα πιο πολύ τον χαρακτηρισμό τους.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι «μόνοι σας φάγατε τα λεφτά», υπονοώντας τους βουλευτές και δείχνοντας το Κοινοβούλιο, ενώ τονίζουν με μεγάλα πράσινα γράμματα: «Εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό».
Είναι προφανές ότι στο μείζον αυτό θέμα δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές, αφού όποιος αισθάνεται ότι θίγεται σε μια εποχή που του κόβουν μισθούς για να πληρώσει λάθη άλλων δεν υπολογίζει πολιτικές καταβολές.
Δείτε την απίστευτη αφίσα που κυκλοφόρησε η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ και αναμένεται να γίνει μείζον θέμα, αφού δεν είναι και λίγο πασόκοι συνδικαλιστές να επιτίθενται με τέτοιο τρόπο στον αντιπρόεδρο της πασοκικής κυβέρνησης...


Από το parapolitika.gr

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Φίλες και φίλοι,

Aποφάσισα να συμπορευθώ με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας - Στειρίου Γιάννη Πατσαντάρα και να διεκδικήσω την αποδοχή των συμπολιτών μου ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του νέου διευρυμένου Δήμου, κυρίως από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους συνδημότες μου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν τον καθένα μας.
Θέλησα έτσι να καλλιεργήσω έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας, μέσα από τον οποίο θα μπορώ να εκφράσω αύριο τη φωνή σας σε κάθε πόστο που ενδέχεται να οριστώ από τη νέα Διοικούσα Δημοτική Αρχή.
Για το λόγο αυτό και αγκάλιασα με ιδιαίτερη χαρά την τιμή που μου έκανε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας να μου εμπιστευτεί μια θέση στο συνδυασμό του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Όλοι μαζί για το μέλλον». Με αγάπη και αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνομαι στο όραμα μου δημιουργίας ενός ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ και εύχομαι το πρόγραμμα του συνδυασμού μου να ευοδωθεί με καρπούς επιτυχίας και αποτελεσματικού έργου.
Όλοι μαζί μπορούμε να εργαστούμε για την προοπτική της εξέλιξης και αναβάθμισης του Δήμου μας, ανταποκρινόμενοι στα όνειρα συμπολιτών μας για ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική, πολιτισμική αναγέννηση και δημιουργία.

Φιλικά
Φανή Βλαγκούλη

Μερικά λόγια για μένα

Έκανε την εμφάνισή του...

Γεύση από χειμώνα έχουμε τις τελευταίες μέρες αν και αρχές Οκτώβρη, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το πετρέλαιο και τα ξύλα για το τζάκι θα έχουν την τιμητική τους από εδώ και πέρα.
Ότι πιο ωραίο, χειμώνας στην Αράχωβα...!!


Όπως είχαμε πει και τις προηγούμενες ημέρες, η πρώτη σοβαρή εισβολή του φθινοπώρου ήρθε αρχικά με βροχές, που μάλιστα στην Ήπειρο δημιούργησαν προβλήματα, ενώ έφυγε με πολύ κρύο.

Πιο συγκεκριμένα η περιοχή μας επηρεάστηκε από ένα μέρος του συστήματος αφήνοντας στην Αράχωβα 10 χιλιοστα βροχής, ενώ όπως είχε επισημανθεί η περιοχή της Αμφίκλειας ήταν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αφήνοντας 45,6 χιλιοστά.
Η θερμοκρασία έπεσε σε μονοψήφια νούμερα όπου σήμερα νωρίς το πρωΐ ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 3,5 βαθμους. Μάλιστα οι προβλέψεις που ήθελαν να πέφτει το πρώτο χιόνι στον Παρνασσό επαληθεύτηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωΐ οι βόρειες κυρίως πλευρές του βουνού να είναι ασπρισμένες (δίπλα φωτογραφία του Γιώργου Οικονόμου) και η θερμοκρασία στο σταθμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.950 μέτρων να πέφτει στους -2,8.

Νίκος Δαλαρούγκας

Συνάντηση "Δημοτικής Συνεργασίας" απόψε στην Αντίκυρα

Απόψε στις 19:30, στον "Ηριδανό" στην Αντίκυρα θα γίνει συνάντηση μελών του συνδυασμού "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ" και φίλων.

Απάντηση Περγαντά για την εναπόθεση της κόκκινης λάσπης

Με αφορμή τα όσα υποστηρίζει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» σχετικά με την εναπόθεση της ερυθράς ιλύος στο βυθό του Κορινθιακού από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς δήλωσε:

«Με ομόφωνη απόφαση του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας το 2006 έθεσε το θέμα της κόκκινης λάσπης έτσι ώστε να βρεθούν οι τρόποι και οι τεχνολογίες, για να μην απορρίπτεται στο βυθό, παρά το γεγονός οτι είναι επεξεργασμένη και δεν είναι τοξική.
Μετά την πρωτοβουλία και τις πιέσεις που άσκησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» έχει εκπονήσει πρόγραμμα διαχείρισης της κόκκινης λάσπης έτσι ώστε από το 2011 να συγκεντρώνεται και να επεξεργάζεται επί εδάφους σε ειδικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια να διοχετεύεται σε άλλες χρήσεις όπως για παράδειγμα στην κεραμοποιεία».

Από το thiva-press.blogspot.com

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ποιητών καμώματα

Από τον ποιητή Τροιζηνίκο


Μικρή ασυμφωνία σε Α Μείζον

Α! Κύριε Μαλακάση,
ποιος θα βρεθεί να μας δικάσει,
μικρόν εμέ κι εσάς μεγάλο
ίδια τον ένα και τον άλλο;
τους τρόπους, το παράστημά σας,

το θελκτικό μειδίαμά σας,
το monocle που σας βοηθάει

να βλέπετε μόνο στο πλάι
και μόνο αυτούς να χαιρετάτε
όσοι μοιάζουν αριστοκράται,
την περιποημένη φάτσα,
την υπεροπτική γκριμάτσα
από τη μια μεριά να βάλει
της ζυγαριάς και από την άλλη
πλάστιγγα να βροντήσω κάτου,
μισητό, σκήνωμα θανάτου
άθυρμα, συντριμμένο βάζον,
εγώ κύμβαλον αλαλάζον.
Α! κύριε, κύριε Μαλακάση,
Ποιος τελευταίος θα γελάσει;


Με αφορμή τις ποιητικές αψιμαχίες του τελευταίου διαστήματος στο ΝΤΕΛΑΛΗ, εισέρχομαι κι εγώ στους ποιητικούς αγώνες με το παραπάνω ποίημα Του Κώστα Καρυωτάκη για τον άσπονδο “φίλο” του Μιλτιάδη Μαλακάση. Καθώς το ποίημα αυτό ανήκει στα σατυρικά του Καρυωτάκη, νομίζω μας δίνεται η δυνατότητα ‘ποιητική και προεκλογική αδεία’, να εντοπίσουμε ορισμένα “πολιτικά” στοιχεία στο ποίημα και να καταθέσουμε έτσι τη δική μας άποψη στο ανακύψαν θέμα των σχέσεων και των ορίων μεταξύ πολιτικής και ποίησης.

1. Το μεγάλο ερώτημα είναι όντως «ποιος θα βρεθεί να δικάσει» τους μεγάλους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος με τα εξωπραγματικά ‘πόθεν έσχες’, όταν πριν δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, κατά δήλωσή τους;
2. Ποιος θα βρεθεί όμως να «δικάσει» και όλους εμάς τους «μικρούς», που ο καθένας μας έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε λαδώματα, μικρο-κομπίνες, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, αυθαίρετα, σβήσιμο κλήσεων, ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε» κλπ, δίνοντας έτσι ένα μικρό σπρώξιμο για να πάει πιο βαθιά αυτή η χώρα; Οι αναμάρτητοι εξαιρούνται και δικαιούνται “πρώτοι τον λίθον βαλέτωσαν” ( ο αυτόματος διορθωτής δεν αναγνωρίζει τη λέξη και προτείνει το ‘βάλτωσαν’, λέτε να έχει δίκιο; )
3. Ποιος τέλος θα δικάσει τους δικαστές των παραπάνω «μικρών και μεγάλων», για το αν εφάρμοσαν το «ίδια τον ένα και τον άλλον»;
4. «Το θελκτικό μειδίαμα», στην προεκλογική μας περίοδο είναι είδος εν αφθονία, αλλά δυστυχώς είναι προσωρινό, επίπλαστο και υποκριτικό, κατασκευασμένο από ειδικούς συμβούλους( πτυχιούχους με masters και διδακτορικά).
5. Εδώ έχουμε πρόοδο: το monocle της Κρυωτάκειας εποχής έχει αντικατασταθεί από χοντρούς παραμορφωτικούς φακούς που κάνουν το μαύρο άσπρο, είτε από κομματικές έγχρωμες παρωπίδες που βλέπουν μόνο ενδομαντρικώς (εντός μαντριού), ή με φιρμάτα, μοδάτα και χλιδάτα γυαλιά ηλίου τα οποία κρύβουν το βλέμμα που αλληθωρίζει προς την εξουσία, ενώ απευθύνεται σε μας.
6. Από «χαιρετούρες» άλλο τίποτα. Τα ονόματα αλλά και τα πρόσωπα συνήθως άγνωστα, αλλά τι πειράζει; Μια καλημέρα είν’ αυτή, πέστην κι ας πέσει χάμω.
7. «Υπεροπτικές γκριμάτσες» τώρα δεν έχουμε. Τυχαίο; Δε νομίζω. Αυτά ‘μετά τας εκλογάς’.
8. Οι λέξεις «ζυγαριά» και «πλάστιγγα» είναι όντως απολιτικές. Η ‘παλάντζα’ όμως τι λέτε; Δεν πάει λίγο προς το πολιτικάντικο;
9. «Να βροντήσω κάτου». Μήπως περιγράφει θαυμάσια τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των νέων για την πολιτική και τις εκλογές; Μήπως αυτό δυστυχώς ισχύει και για πολλούς άλλους πτυχιούχους και μη;
10. «Κύμβαλον αλαλάζον». Δανεισμένο από τον Απόστολο Παύλο, έχει μετεξελιχθεί σήμερα σε “μεγάφωνο μικροφωνίζον” (συνήθως).

Α! φίλε, φίλε και καρντάση,
ποιος τελευταίος θα γελάσει;
Αχ! Νεοέλληνα τσακάλι,
Ποιος την Ελλάδα μας θα κλάψει;
Α! ρε κι εσύ έρμε Ντελάλη,
Ανέξου μας κι ακόμα λάλει.

ΥΓ1: Ελπίζω οι κτηνοτρόφοι του Παρνασσού να καταλάβουν τους δικούς μου στίχους, καθότι Τροιζηνίκος. Αν όμως δεν καταλάβουν τους στίχους του Καρυωτάκη (όπως και του Λειβαδίτη), τόσο το καλύτερο. Αυτοί ζουν συνεχώς μέσα στην ποίηση της δημιουργίας και της φύσης.

ΥΓ2: Θυμήθηκα και τον υπουργό που είχε αποκαλέσει τους ποιητές “λαπάδες”. Σε εποχές οικονομικής κρίσης και ακρίβειας, έστω και ο λαπάς έχει μια κάποια αξία. Οι υπουργοί όμως και τα φερέφωνά τους, έχουν;

Εν Αραχώβη

Να εξηγήσει ο κ. Περγαντάς γιατί σιωπά για την τοξική λάσπη


Γιατί ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Περγαντάς σιωπά και δεν αντιδρά για την τοξική λάσπη; Να εξηγήσει στους πολίτες της Στερεάς γιατί υπέγραψε τη συνέχιση της απόρριψής της στον Κορινθιακό;

7/10/2010

Στην Ουγγαρία

Αυτή είναι μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών της διαρροής δύο μόλις ημερών ερυθράς ιλύος ως τοξικό απόβλητο της χημικής διάσπαση βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας. Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της τοξικής λάσπης που απειλεί και τον υδροφόρο ορίζοντα του Δούναβη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 120 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις αγνοούνται. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας αναφέρεται στη διαρροή ως το χειρότερο χημικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας. Συνεργεία εκτάκτων αναγκών προσπαθούν να αποτρέψουν τη μόλυνση τεσσάρων ποταμών, ανάμεσά τους και του Δούναβη.
Στις Βρυξέλλες εκφράζονται φόβοι για οικολογική καταστροφή ακόμη και σε άλλες έξι από τις χώρες που βρέχει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης. «Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά και για την πιθανότητα (η λάσπη) να περάσει τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα

Το ίδιο ακριβώς έγκλημα συντελείται κατ΄ εξακολούθηση στον Κορινθιακό κόλπο καθώς επί 45 χρόνια απορρίπτονται 800.000 τόνοι ερυθράς ιλύος κάθε. 800.000 τον x 45 χρόνια = ... τόνοι κόκκινης λάσπης.
Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά επί χρόνια σιωπά. Οι πολίτες με την συνεργασία επιστημόνων και με πλήθος επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν την τοξικότητα και την επικινδυνότητα της ερυθράς ιλύος. Η κόκκινη λάσπη από το εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον κόλπο της Αντίκυρας έχει φτάσει στις ακτές της Πελοποννήσου. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές αφού τεράστιες εκτάσεις του Κορινθιακού έχουν ήδη νεκρωθεί.
Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά δεν αντιδρά.

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ρωτά τον νομάρχη και υποψήφιο περιφερειάρχη: Τι έκανε στις συνεχόμενες θητείες του στον νομαρχιακό θώκο της Βοιωτίας για να προστατέψει τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές ως όφειλε; Γιατί με την με αριθμό 433/13-07-2009 απόφασή του επέτρεψε την συνέχιση την απόρριψη της ερυθράς ιλύος στον Κορινθιακό μέχρι και το 2011;

Εκλογές και διλήμματα

Από το Νίκο

Ανεξάρτητος ή κομματικός υποψήφιος? Είναι οι εκλογές μήνυμα στην κυβέρνηση για το μνημόνιο και τα μέτρα ή είναι καθαρά αυτόδιοικητικές? Μορφωμένοι ή «αγράμματοι» υποψήφιοι. Μπορώ να σκεφτώ και άλλες κατηγοριοποιήσεις και όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών πολλά ακόμα ψευτοδιλήμματα θα τεθούν απέναντι στους συγχωριανούς μας.

Το να αγωνίζεται κανείς για τα πιστεύω του, να υπερασπίζεται τη γνώμη του στις παρέες του, στο χώρο εργασίας του, στην κοινωνία όπου ζει και εργάζεται, να προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητά του, να είναι ωφέλιμος και ενεργός πολίτης τόσο για τον μικρόκοσμό του όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον του, απευθείας τον κάνει πολιτικό ον.
Το να μην θυσιάζει κανείς το αύριο για το σήμερα τον κάνει σοφό άνθρωπο.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καλούμαστε να διαλέξουμε ιδέες και πρόσωπα. Ανίκανοι αποδείχθηκαν στο παρελθόν και μπλε και πράσινοι και μορφωμένοι και αμόρφωτοι άνθρωποι. Το ότι κάποιος εκτίθεται κάτω από την ομπρέλα ενός ανεξάρτητου συνδυασμού δεν τον καθιστά αυτόματα και «καταλληλότερο». Το κακό είναι ότι σε μικρές κοινωνίες όλοι γνωριζόμαστε. Και οι «ανεξάρτητοι» και οι πολιτικά οργανωμένοι. Ας αφήσουμε λοιπόν...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Μια ενδιαφέρουσα διαδραστική απεικόνιση

Από τον Παναγιώτη Οικονομάκη


Από μόνος του όλος ο παραπάνω πίνακας είναι μοναδικός.

Αλλά θα διαπιστώσετε πως, σύροντας το ποντίκι σας επάνω σε κάθε μία προσωπικότητα ή αντικείμενο και πατώντας κλικ (αφού μεταφερθείτε στην σελίδα cliptank.com, όπου θα δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος) σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες στην Wikipedia. Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του.

Είναι ομολογουμένως απίθανο...

Παναγιώτης Οικονομάκης

Το σχόλιο του Παρατηρητή για τις προεκλογικές διαδικασίες

Προφανώς εάν ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης γνώριζε ότι τον απόλυτο ερωτικό στίχο του θα τον χρησιμοποιούσαν προεκλογικά θα είχε σπάσει την γραφίδα του η θα είχε συμπληρώσει και τα παρακάτω:

«και να διαλυθούμε αμέσως ήσυχα και απλά,
για να μην έχουμε παρενέργειες.
Θα ξαναέχουμε επαφή στην Πολιτεία του ποτέ.
Μετά την λειτουργία»

Έτσι η ορχήστρα των χρωμάτων του μπλέ (εν τω μεταξύ τα τύμπανα σιγησαν)
θα τελειώσει την τελετή.
Μετά θα κεραστούν με φασόλια και ζάχαρη.

Βέβαια είναι χρήσιμη αυτή η συναισθηματική φόρτιση γιά λίγο πριν και μετά.

Όλα αυτά τα βλέπουν όμως και οι αντιενωτικοί και ζηλεύουν. Εχουν επιστρατεύσει και αυτοί στίχους του βουνού και του κάμπου με φόντο πράσινο, από επίσης μεγάλους δημιουργούς. Ρεαλιστές και πεζούς. Κάνουν και αυτοί πρόβες για να εχουν στόμφο στην απαγγελία. Μάλλον στην κεντρική προεκλογική ομιλία. Προς το παρόν όμως ανιχνεύουν στην πεζογραφία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περιφρούρηση θα την αναθέσουν σε πράσινα αλογα και μετά για κέρασμα θα δώσουν πράσινα γλυκόψαρα (Στην Αντίκυρα τα πράσινόψαρα είναι ενυδρείου στο σπίτι του καθενός).

Τελικά τι πρωτότυπες διαδικασίες είναι αυτές! Πρωτόγνωρες! Ανταγωνισμός στην τέχνη, στην κουλτούρα, στις συν-κινήσεις, άμιλλα στις ιδέες, πρωτοτυπία στα εικαστικά (εχουν μάθει να κρύβουν τα χρώματα), στα γλυπτά και στην αφαιρετική για να μην καταλαβαίνει κανένας τίποτα. Ρωτήσαμε και τα συμπαθή τετράποδα (οικόσιτα και μη) του κάθε σπίτιου εάν συμφωνούν με τις διαδικασίες και μας κούνησαν το κεφάλι καταφατικά. Σε όλα συμφωνούν.

Με τόση τέχνη όμως δεν υπάρχει χωρος και χρόνος για την ταμπακέρα εκτός από μερικές σπόντες. Τώρα η ενασχόληση είναι με τα προσωπα και τους ρόλους στο θιάσο. Επί σκηνής θα απολαυσουμε και την υποκριτική. Οι παράστασεις θα είναι υπαίθριες και γιαυτό εχουν ληφθει μετρα για τα φίδια. Έχουν ρίξει θειάφι και καίνε και παπούτσια για να φύγουν. Θα φύγουν όμως;

Κύριε Πατσαντάρα, οι κτηνοτρόφοι στο βουνό δεν θα καταλάβουν στο μέτρο που θέλεις τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη.

Κυρία Γρανιτσιώτη τα φίδια που είναι γύρω σου μπορεί να σε πνίξουν η το λιγότερο να σε δηλητηριασουν.

Κύριοι προσγειωθείτε, το όραμα για τον τόπο μας δεν είναι εθνική στρατηγική. Την ευθύνη γιαυτήν την έχουν άλλοι. Η τοπική κοινωνία θέλει και απαιτεί λύσεις άμεσες και χειροπιαστές σε ο,τι ενοχλεί και δυσκολεύει την καθημερινότητα μας.

Με εκτίμηση
Παρατηρητής

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Δημοτικού Συμβούλου για το Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Η Τοπική αυτοδιοίκηση με τη μορφή που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, αντιμετωπίζει τεράστια λειτουργικά προβλήματα.
Η ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, με την εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτης», πιστεύω ότι θα προέλθει μέσα από τη συλλογική προσπάθεια πολλών ανθρώπων, οι οποίοι θα καταφέρουν να παραμερίσουν τις κομματικές τους εντάξεις και θα στοχεύσουν στη δημιουργία ενός διοικητικού σχήματος πραγματικά ανεξάρτητου, κοινωνικά ενωτικού, το οποίο θα ασκεί τα καθήκοντά του με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση. Με το βλέμμα στραμμένο στο συμφέρον των δημοτών, με καθαρό και νηφάλιο λόγο, που θα μπορεί να συνενώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Είναι πεποίθησή μου, ότι αυτές οι αξίες αποτελούν αναπόσπαστες προϋποθέσεις, για την ουσιαστική διοικητική λειτουργία του Νέου Δήμου.

Η προσωπικότητα του Γιάννη Πατσαντάρα ως ηγέτη
του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που απατούνται για να επιτευχθούν αυτά που πιο πάνω ανέφερα, διότι πρόκειται για Άντρα με προσωπικότητα, δυναμισμό, πολιτική μετριοπάθεια, ειδικές γνώσεις διοίκησης, αλλά κυρίως αδιαμφισβήτητη εντιμότητα.
Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης του εγχειρήματος, αποδέχθηκα την πρόσκλησή του, να θέσω υποψηφιότητα στον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», του οποίου ηγείται και τον οποίο όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, θα τον οδηγήσουμε στην ανάληψη της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.

Με τιμή,
Λένα Κ. Σύρου

Κόκκινη λάσπη "θάβει" την Ουγγαρία. Τοξική "βόμβα" και στον Κορινθιακό

Βουδαπέστη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις επαρχίες στην Ουγγαρία μία ημέρα μετά τη διαρροή κόκκινης τοξικής λάσπης από δεξαμενές σε εργοστάσιο αλουμινίου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα (ανάμεσά τους ένα μωρό τριών μηνών) και να τραυματιστούν περίπου 120. Σωστικά συνεργεία απομακρύνουν κατοίκους και προσπαθούν να εντοπίσουν τουλάχιστον έξι αγνοουμένους.

Τεράστια είναι και η οικολογική καταστροφή καθώς το τοξικό υλικό, που πλημμύρισε ολόκληρα χωριά στο δυτικό τμήμα της χώρας, απειλεί να φθάσει ως τον Δούναβη. Το παχύρρευστο υγρό περιέχει βαρέα μέταλλα και διαβρωτικές ουσίες, όπως μόλυβδο, χρώμιο κτλ. - είναι τα απόβλητα της επεξεργασίας του βωξίτη, ιδιαιτέρως τοξικά αφού προκαλούν βαθιά εγκαύματα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν πολλές ημέρες μετά την έκθεση του ατόμου στο υλικό.

Επτά χωριά σε έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων «πνίγηκαν» σε περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα τοξική κόκκινη λάσπη, όταν το φράγμα που συγκρατούσε το υγρό σε δύο δεξαμενές στο εργοστάσιο αλουμινίου του Αζκα έσπασε. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις επαρχίες Βέτσπρεμ, Γκιορ-Μοσόν-Σόπρον και Βας. Το εργοστάσιο βρίσκεται περίπου 165 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Βουδαπέστης. Σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το νεκρό βρέφος ήταν από το χωριό Κολοντάρ. Στο γειτονικό χωριό Ντεβετσέρ περίπου 400 κατοικίες έχουν...

Η σημασία του ελληνικού αλφάβητου...


Από τον Παναγιώτη

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τάσος Λειβαδίτης

Του Ελεύθερου Πολίτη

Ο Γιάννης Πατσαντάρας στο λόγο του στην Αντίκυρα ανέφερε το στοίχο του Ποιητή Τάσου Λειβαδίτη: «άξιζε που υπήρξαμε για να συναντηθούμε». Η αναφορά του σε αυτόν τον Ποιητή, με πήγε πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια. Τότε που πίστεψα πώς η Επανάσταση κι ο Έρωτας έχουν το ίδιο δυνατό κόκκινο χρώμα.

Θυμάμαι ότι τους στοίχους του Λειβαδίτη:

«Ναι, αγαπημένη μου
Εμείς γι’ αυτά τα λίγα κι απλά πράγματα πολεμάμε
για να μπορούμε να’ χουμε μια λάμπα,
ένα σκαμνί
ένα χαρούμενο δρόμο το πρωί
ένα ήρεμο όνειρο το βράδυ.
Για να’ χουμε έναν έρωτα που να μη μας τον λερώνουν,
ένα τραγούδι που να μπορούμε να το τραγουδάμε…»,

τυύς ρουφούσα με πάθος και λαχτάρα.

Θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στον Ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, βάζοντας το χέρι στην καρδιά και ελπίζοντας ότι δεν θα το εκλάβετε ως ιεροσυλία.

Γεννήθηκε το 1922 και πέθανε το 1988. Η πρώτη του επαφή με το κοινό έγινε το 1946 μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Ελεύθερα Γράμματα» στο οποίο εύρισκαν χώρο έκφρασης οι διανοούμενοι της εποχής. Μετά τον εμφύλιο εκδόθηκε η ποιητική συλλογή η «Μάχη στην άκρη της νύχτας», το «Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας» και η συλλογή «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου». Το έργο του χωρίζετε σε τρείς περιόδους:
  1. Την Επαναστατική. Μέχρι το 1966 με το βιβλίο «οι τελευταίοι».
  2. Τη συμβολική αλληγορική. Μέχρι το 1983 με τη συλλογή «Ο τυφλός με το λύχνο».
  3. Την υπαρξιακή. Μέχρι τα «Χειρόγραφα του φθινοπώρου», που εκδόθηκαν το 1990 μετά το θάνατό του.
Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί...

Το πρώτο χιόνι

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Mπήκαμε στον Οκτώβριο, ένα μήνα που μετεωρολογικά χαρακτηρίζεται ασταθής όλο σκαμπανεβάσματα και ιδιαίτερα ευμετάβλητος. Από ότι φαίνεται αυτός ο μήνας θα παρουσιάσει ενδιαφέρον όχι μόνο πολιτικά αλλά και καιρικά. Για να πάρουμε μία γεύση για το τι μας επιφυλάσσει...

Ήδη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Τετάρτη 6/10, η Ήπειρος δέχεται μεγάλα ύψη βροχής όπου κατά περιόδους η ένταση των φαινομένων είναι μεγάλη. Επίσης ένα μέρος του συστήματος έχει περάσει στη Δυτική Θεσσαλία και στη Μακεδονία, όπου οι βροχές είναι μέτριας έντασης.
Τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα τις νυχτερινές, το σύστημα θα κινηθεί πιο ανατολικά-νοτιοανατολικά επηρεάζοντας και την περιοχή μας με βροχές μέτριας έντασης και ίσως κατά διαστήματα ισχυρές (καταρριακό).
Πολύ πιθανόν στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού να δημιουργηθεί καταιγιδοφόρος πυρήνας και να υπάρχουν και αστραπόβροντα ειδικά προς την περιοχή της Αμφίκλειας όπου αναμένεται να πέσουν και τα πιο πολλά χιλιοστά σε αυτήν την κακοκαιρία όσο αφορά την περιοχή μας.
Οι άνεμοι αύριο θα στραφούν σε βοριάδες που στο Αιγαίο ολοένα θα ενισχύονται και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ δεν αποκλείεται σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά μοντέλα κάποιες κορφές του Παρνασσού να δεχτούν την πρώτη πασπάλα.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βορείου ρεύματος με φαινόμενα κυρίως στον βόρειο και ανατολικό Παρνασσό ενώ η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη.

Άντε μπας και δούμε άσπρη μέρα σε αυτήν την χώρα...

Εκκλησία της Ελλάδος: "ιερό" δάνειο για αγορά μετοχών της Εθνικής

Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας (φωτογραφία) και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς.

Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».

Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.

Από tovima

Δεν πάμε καλά...

Πολλά σενάρια ακούγονται τελευταία σχετικά με την επιστροφή του Καραμανλή στην ενεργό πολιτική...

Τα παπαγαλάκια, βλέπε Πρετεντέρης, στρώνουν το έδαφος... Η θέση που τον προορίζουν είναι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Ρε πάτε καλά;; Δεν σας φτάνουν τα 5 χρόνια διακυβέρνησης του "Κουρασμένου";; Χάθηκαν τα πρόσωπα και οιμεγάλες προσωπικότητες σε αυτό το τόπο;; Αγοράστε του κανένα παιχνίδι στο Playstation και αφήστε τον στην ησυχία του..

Από το trelokouneli

Βέλγιο: επιτροπή-έρευνα για ΔΕΗ και Αλουμίνιο της Ελλάδος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες την απόφασή της να ξεκινήσει έρευνα, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον η προτιμησιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στην εταιρεία "Αλουμίνιον της Ελλάδος" συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή θα εξετάσει εάν η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται σε τιμές κατώτερες των τιμών της αγοράς και θα διερευνήσει επίσης καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κρατικός φορέας "Δημόσια Επιχείρηση Αερίου" επιβαρύνθηκε με τη δαπάνη κατασκευής ενός αγωγού αερίου που ανήκει στην "Αλουμίνιον της Ελλάδος". Σημειώνεται ότι η έναρξη διεξοδικής έρευνας παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέρη τη δυνατότητα να σχολιάσουν τα υπό εξέταση μέτρα.

Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής, η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού επίτροπος Νίλι Κρους δήλωσε: «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η "Αλουμίνιον της Ελλάδος" δεν είχε κάποιο αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αλλά κατέβαλε, όπως κάθε άλλη επιχείρηση, την τιμή της αγοράς για την ηλεκτρική ενέργεια και το αέριο που αγόρασε».

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε δύο καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα είχε χορηγήσει ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση στην εταιρεία παραγωγής αλουμινίου "Αλουμίνιον της Ελλάδος", με την παροχή διαφόρων πλεονεκτημάτων και συγκεκριμένα φορολογικών απαλλαγών, αναβολής φορολογικών υποχρεώσεων, δανείων με ευνοϊκούς όρους, απαλλοτρίωσης εκτάσεων, αποκλειστικής χρήσης παράκτιας και θαλάσσιας περιοχής, καθώς και χαμηλότερων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: «Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον»

Στατιστικά του Ντελάλη για το σεπτέμβριο

Για το διάστημα από 01/09/2010 έως 30/09/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:

38.660 επισκέψεις (δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
15.993 επισκέπτες (533 επισκέπτες ανά ημέρα!)
3.500 νέους επισκέπτες

Η ημέρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν η 30η Σεπτεμβρίου, με 707 επισκέπτες και 1.960 "κλικ".

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Είσαι τόσο ανεύθυνος; Θα στεναχωρήσεις τους τραπεζίτες;

Οι εκλογές του Νοέμβρη, ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
Αν δεν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυβέρνησης, δηλαδή να δίνουμε απλόχερα στο Μινώταυρο των αγορών αυτό που χρειάζεται για να είναι ικανοποιημένος και πάμε να κάνουμε τίποτε κόλπα τύπου Θησέα, ίσως να έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Να εκτιναχθούν τα σπρεντς και τα σι-ντι-ες, να ανέβουν τα επιτόκια και μετά να πρέπει να κάνουμε νέες θυσίες για να τα ξανά ρίξουμε.

Οπότε σαν καλοί εργαζόμενοι/άνεργοι, σαν υπεύθυνοι πολίτες, σαν συνειδητοί όμηροι, πρέπει να κρατήσουμε τις αγορές ευχαριστημένες δίνοντας τους αυτό που ακριβώς θέλουν.
Ψηφίζοντας την κυβέρνηση μας και εναλλακτικά ΛΑΟΣ ή Μπακογίαννηδες, ακόμα και ΝΔ καθόλου δεν θα τους χάλαγε.
Προς θεού σε αντίθετη περίπτωση θα πάρουν το λανθασμένο μήνυμα ότι δεν εγκρίνουμε το μνημόνιο, ότι μας πειράζει η αύξηση του ΦΠΑ, η ραγδαία απώλεια της αγοραστικής μας δύναμης και διάφορων μισθών μας και ότι μας ανησυχεί που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Εντάξει. Ακόμα και αν έτσι είναι πρέπει να είμαστε ευγενικοί και να μην τους το πούμε στα μούτρα και θυμώσουν. Το πολύ πολύ σε καμία έρευνα τα λέμε αυτά και στους φίλους μας. Και αν μας πιάνει κανένα συνειδησιακό, το ξεχνάμε σκεπτόμενοι/ες ότι οι εκλογές αυτές είναι φυσικά αυτοδιοικητικές. Γι’ αυτό και είναι σίγουρο ότι η Τρόικα θα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα τους για να μάθει ποιος βγήκε Δήμαρχος στο Λουτράκι, αν ο Γκιουλέκας τα κατάφερε να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη, ποιος βγήκε στα Φιλιατρά κ.λ.π.
Στα πλαίσια αυτά εγώ αν ήμουν ΠΑΣΟΚ θα έβγαζα μια τέτοια αφίσα.


Από το antinews.gr

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Επέστρεφε...


Επέστρεφε

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με,
αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με -
όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη,
κ' επιθυμία παληά ξαναπερνά στο αίμα·
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται,
κ' αισθάνονται τα χέρια σαν ν' αγγίζουν πάλι.

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με την νύχτα,
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται....

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1912)

Από τη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιάννη Πατσαντάρα

Έγινε την Κυριακή η προγραμματισμένη συνάντηση στην Αντίκυρα, υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στην οποία ο Γιάννης Πατσαντάρας παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα (manifesto) του συνδυασμού στον οποίο και ηγείται.

Επίσης εκτός των άλλων στην ομιλία του είπε:
"Εκείνο πού, πάνω από οτιδήποτε άλλο, εισφέρει στη ζωή μας η δημιουργία και συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι ότι, επιτέλους, συν-υπάρχουμε πολύχρωμα πέρα και πάνω από τη μουντή μονοχρωμία των κομματικών χρωμάτων. Συνεπώς, ανεξάρτητα από την εκλογική επιτυχία στην κάλπη που θα πετύχει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία μας, το πολυτιμότερο που ήδη μας δίνει είναι αυτή ακριβώς η επαφή και συνάντηση, έτσι όπως το έκφρασε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης με το στίχο του "άξιζε που υπήρξαμε για να συναντηθούμε" Συναντηθήκαμε σήμερα πολίτες από τέσσερις πόλεις, Αράχωβα, Δίστομο, Στείρι, Αντίκυρα, να λειτουργήσουμε για την ΜΙΑ, ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ, Μεγάλη Μας Πολιτεία αύριο".

Γιάννης Πατσαντάρας

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση...


Από τη συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου κας Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη

Ήταν όλοι εκεί, στη συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη.

Σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση εξελίχθηκε η συνάντηση γνωριμίας των υποψηφίων συμβούλων και των φίλων του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία», της υποψήφιας Δημάρχου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας, στο καφέ «Αρίων» το βράδυ του Σαββάτου.
Γεγονός είναι οτι αποτέλεσε ακόμα μια επιβεβαίωση της αποδοχής του συνδυασμού της κ. Γρανιτσιώτη. Πολίτες όλων των ηλικιών από το Δίστομο, το Στείρι, την Αράχωβα και την Αντίκυρα έδωσαν δυναμικό παρών μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.
Αποδείχθηκε πλέον περίτρανα ότι οι κάτοικοι όλων των περιοχών του νέου μεγάλου δήμου και από διάφορους πολιτικούς χώρους συσπειρώνονται και στηρίζουν την υποψήφια δήμαρχο. Kαι αυτό διότι στο πρόσωπο της κ. Γρανιτσιώτη βλέπουν τον άνθρωπο εκείνο που έχει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολιτών αλλά διαθέτει και τις δυνατότητες να οδηγήσει το δήμο στη νέα εποχή.
Η Ευαγγέλια Γρανιτσιώτη μεταξύ άλλων στις συζητήσεις που αναπτυχθήκαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διευρυμένος δήμος αξιοποιώντας τις προοπτικές και τα εργαλεία του «Καλλικράτη» μπορεί και πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σημείωσε δε ότι τα μέλη του συνδυασμού της έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία και φυσικά την θέληση να επιτευχθούν οι στόχοι ενώ η ίδια δήλωσε έτοιμη να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες των δημοτών για ένα καλύτερο αύριο.

Από την Ευαγγελία Γρανιτσιώτη

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση...


Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με τον συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του Κ. Περγαντά

Βοιωτία: Μουλκιώτης Γεώργιος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου
Εύβοια: Μπουραντάς Αθανάσιος, Νομάρχης Εύβοιας
Ευρυτανία: Καραμπάς Βασίλης, Δήμαρχος Καρπενησίου
Φθιώτιδα: Στάικος Θωμάς, Δικηγόρος
Φωκίδα: Γαζή Γιώτα, π. Δήμαρχος Άμφισσας

Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Τους καλωσορίζω σ΄ έναν αγώνα πολιτικό, πολιτισμένο και νικηφόρο.

Κλέραχος Περγαντάς
Υποψήφιος Περιφεριάρχης Στερελας Ελλάδας
Νομάρχης Βοιωτίας

Από viwtika.blogspot.com

Καλλικράτης: αρμοδιότητες των Προέδρων και των Συμβουλίων και οικονομικές απολαβές

Από το Στέργιο Μπακολουκά

Αρμοδιότητες των Προέδρων και των Συμβουλίων των Δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων

Ο Πρόεδρος κάθε Δημοτικής Κοινότητας:
  1. Συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις οποίες καλείται υποχρεωτικά με δικαίωμα έκφρασης γνώμης για θέματα που αφορούν την Δημοτική κοινότητα.
  2. Εποπτεύει τη συντήρηση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.
  3. Μεριμνά για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων.
  4. Μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών επείγοντος χαρακτήρα σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ανάθεση εργασιών σε περίπτωση άμεσου κινδύνου.
  5. Μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο φωτισμού.
  6. Μεριμνά για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών
  7. Μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία του κοιμητηρίου.
  8. Είναι ο υπεύθυνος της ομάδας πυρασφάλειας της κοινότητας.
  9. Είναι αρμόδιος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια ευθύνης του.
  10. Ενεργεί πληρωμές με την πάγια προκαταβολή που λαμβάνει.
Τα συμβούλια κάθε δημοτικής κοινότητας (στο Δήμο μας είναι 5μελή):
  1. Συμμετέχουν στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.
  2. Εισηγούνται στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου για τις προτεραιότητες τοπικής ανάπτυξης και των αντιστοίχων δράσεων.
  3. Αποφασίζουν την προέγκριση ίδρυσης ή εγκατάστασης καταστημάτων, επιχειρήσεων και λοιπών δραστηριοτήτων και για την άδεια λειτουργίας μουσικής.
  4. Προτείνουν τους χώρους λειτουργίας λαϊκών αγορών, υπαίθριου εμπορίου, πανηγυριών με απόλυτη πλειοψηφία των μελών.
Εκφράζει γνώμη για:
  1. Υπηρεσίες του Δήμου που η λειτουργία τους θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους πολίτες.
  2. Την αξιοποίηση ακινήτων.
  3. Την πολεοδομική ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής.
  4. Τη συντήρηση των δημοτικών οδών, την κυκλοφορία και τη συγκοινωνία.
  5. Την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
  6. Την περισυλλογή και εν γένει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.
  7. Τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  8. Τη μέριμνα για την υγεία, την πρόνοια και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.
  9. Την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών ιδρυμάτων.
  10. Τρόπο διάθεσης βοσκήσιμων εκτάσεων.
  11. Εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία δημοτικών δασικών εκτάσεων.
  12. Εκποίηση, εκμίσθωση, δωρεάν παραχώρηση χρήσης, ανταλλαγή και δωρεά περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.
  13. Με απόλυτη πλειοψηφία και αιτιολογημένη γνώμη εισηγείται τη χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους της.
  14. Την αποδοχή κληροδοτήματος που της διατίθεται.
Ο πρόεδρος και το 3μελές συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Στειρίου:

Ήχηση σειρήνων την τετάρτη

Η πολιτική προστασία θα συμμετέχει στον φετεινό Παρμενίωνα με την δοκιμαστική χρήση των σειρήνων σε όλη τη χώρα, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

"Στις 6 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και τοπική ώρα 11.30 θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια της ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" 2010, δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός (1) πρώτου λεπτού, σε όλη την επικράτεια. Επίσης, γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Λένε πως είμαι γκαντέμης, παλιοκομμούνι, ανάρχας...

Αφιερωμένο στους επί τη απουσία μου επικριτές μου... Πού όλα τα ξέρουν... Ξεράδια!!!


Ντελάλης

I am back...


Περισσότερες λεπτομέρειες για την "εξαφάνισή" μου τις επόμενες μέρες...
Καλημέρα σε όλους...


Ντελάλης
Top