αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι τυρόπιτες και τα διόδια

Γράμμα από έναν επίδοξο επιχειρηματία:

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο.

Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα, όσοι περνούν έξω από το χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα... (π.χ. ύστερα από δύο χρόνια) να μπορώ να τους πουλάω τυρόπιτες, τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν!

Οχι, δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών, που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει.

Ευχαριστώ, προκαταβολικά
, για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος»!


Με εκτίμηση
Ο επίδοξος επιχειρηματίας σας

Από το newpost.gr

Συλλογική αγωγή καταναλωτικών ενώσεων κατά του καθεστώτος των διοδίων

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών, κατέθεσε Συλλογική Αγωγή για το απαράδεκτο καθεστώς των Διοδίων, μέσω του Νομικού του Συμβούλου, Δικηγόρου στον Αρειο Πάγο, κο Γιάννη Μυταλούλη.
Η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον αυτού του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω όσον αφορά τα Διόδια:
  • Οι δρόμοι έχουν φτιαχτεί με τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και μπορούν να συντηρούνται θαυμάσια από το κράτος.
  • Η εκχώρηση των περισσοτέρων ελληνικών δρόμων έγινε με τριτοκοσμικές συμβάσεις όπως και τα ποσοστά π.χ.:
    (Α) περίπου 40% απευθείας χρηματοδότηση από το κράτος, δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη.
    (Β) 50% δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Κράτους, δηλαδή του φορολογούμενου πολίτη.
    (Γ) ένα μικρό ποσοστό 10% χρήματα από την ίδια την εταιρεία!
  • Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ζητούν προκαταβολικά πληρωμή διοδίων για έργα που θα γίνουν – εξ ου και το γνωστό ανέκδοτο με τον τυροπιτά που ζητά το αντίτιμο της τυρόπιτας που θα σερβίρει μετά από ένα χρόνο.
  • Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ζητούν διόδια για έργα που έληξε ο χρόνος παράδοσης και μένουν ακόμα καρμανιόλες, χωρίς ούτε τους προβλεπόμενους παράλληλους δρόμους.
Την ώρα που όλος ο Ελληνικός Λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων.

Ντροπή!
Να μπει τέλος στη συνεργασία του κυβερνήσεων με την δικτατορία των εργολάβων! Τα χρήματα και οι πόροι, να διατεθούν σε παραγωγικές επιχειρήσεις.
Τέλος στους αεριτζήδες.

ΥΓ: Την Τετάρτη 04/05/2011 Συζητείται η Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ για τα Διόδια, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, να είμαστε όλοι εκεί.

Από το iteanews.blogspot.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Παναγιά η καψοδεματούσα και ο γάιδαρος: η ιστορία από μια γερόντισσα κάτοικο της Δεσφίνας

Τελικά μια μεγάλη παρέα είμαστε όλοι.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εκτροφής σαλιγκαριών στη Δεσφίνα, διάβασε τη δημοσίευσή του blog και αφού με ευχαρίστησε, μου μετέφερε την εκδοχή της γιαγιάς του (την οποία ρώτησε καθώς δεν ήξερε για την κόντρα μας), 81 ετών γερόντισσας από τη Δεσφίνα για την ιστορία με το γαϊδαρο. Απολαύστε την:

Οι Αραχωβίτες είχαν πείσει του Δεσφινιώτες οτι η χελώνα ήταν η Παναγιά και για αυτό επάνω στο καβούκι της άναβαν κεριά. Η χελώνα περπατούσε και περνούσε από τις ξεραίλες και εβαζε φωτιά, ύστερα πήγαινε πιο πέρα σε θυμωνιές και δεν γινόταν τίποτα. Οπότε οι Δεσφινιώτες έλεγαν: "Τσε Παναγιά μου Δέσποινα τσε καψοδεματούσα, όπου θες τσες (καις) όπου θες μυρίζεις...".
Όταν το ανακάλυψαν οι Δεσφινιώτες αποφάσισαν να εκδικηθούν... Έσφαξαν λοιπόν ένα γάιδαρο και τον πούλησαν στους Αραχωβίτες για τραγί. Ο πρώτος που τον μαγείρεψε το αντιλήφθηκε και βγήκε, ως αλλος ντελάλης και φώναξε: "Πατριώτες όσοι κακαβώσατε (δηλαδή βάλατε μπροστά το κακάβι για να βράσετε το τραγί) ξεκακαβώστε, γιατί ο τράγαρος ήταν γαίδαρος...".

ΥΓ. Η επιχείρηση του κ. Θανάση, ο οποίος παράτησε τη ζωή της Αθήνας για να δοκιμάσει την τύχη του με την ωραία αυτή ιδέα στην επαρχία, ονομάζεται "Φάρμα Δεσφίνα" και το τηλέφωνό του είναι το 6937-412882, για όσους ενδιαφέρονται για τα προϊόντα του. Εγώ να του ευχηθώ και πάλι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθεια που ξεκίνησε.

Ντελάλης

Ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια. 250.000 ευρώ η λεία των ληστών

Ληστεία έγινε σήμερα στις 8.00 το πρωί στην Εθνική Τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια.

Οι δράστες ήταν τέσσερις
, οι δύο έσπασαν με βαριοπούλες την πίσω πόρτα, μπήκαν στο υποκατάστημα με καλάσνικοφ και πήραν σύμφωνα με πληροφορίες 250 χιλιάδες ευρώ από το ταμείο και το ATM.

Οι ληστές έφτασαν στην τράπεζα με αυτοκίνητο μάρκας fiat punto, το οποίο είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα αναγκάζοντας 2 κοπέλες να κατεβούν από αυτό. Το χρησιμοποίησαν ως πρώτο μέσο διαφυγής και το εγκατέλειψαν λίγο μετά, όπου επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, στοιχεία το οποίου δεν έχει στην διάθεσή της η αστυνομία. Οι δράστες αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: lamiastar.gr

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του κ. Γ. Ανδρέου στο Ντελάλη, σχετικά με το σχόλιο επί της ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιαννάκη για το χιονοδρομικό κέντρο

Αθήνα 8/2/2011
Αγαπητέ Ντελάλη

Σε σχέση με το σχόλιό σας, επί του κειμένου της ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιχ. Γιαννάκη προς τον Υπουργό Τουρισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και καθ’ ο μέρος αφορά την σχεδόν ταυτόσημη ερώτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που καταχωρήσατε παλαιότερα, για την ενημέρωση σας αλλά και των επισκεπτών σας, παρακαλώ να καταχωρήσετε δημόσια , αν το κρίνετε σκόπιμο, τα εξής:

1. Η πρωτοβουλία και το κείμενο της ερώτησης της κ. Μπακογιάννη, ήταν δική μου, με την ευκαιρία που μου έδωσε η συμμετοχή μου στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και με την ειδική γνώση και την συνεχή δραστηριοποίησή μου επί του θέματος, από την θέση μου στο Δήμο Αράχωβας, αλλά και ως Δικηγόρος.
2. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ επανειλημμένα την Διοίκηση τα ΕΤΑ Α.Ε., που διαχειρίζεται το Χ.Κ. είτε μαζί με τον Δήμαρχο είτε με την ευκαιρία προσωπικών επαγγελματικών συναντήσεων, και επί της προηγούμενης και επί της παρούσας Κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση έθετα το θέμα της εκκρεμότητας που υπήρχε με το Ιδιοκτησιακό και Χωροταξικό καθεστώς του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (τμήμα της εκτάσεως του Χ.Κ. συμπίπτει με τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, που είναι περιοχή απόλυτης προστασίας με αποτέλεσμα την ακύρωση από το ΣτΕ της παλαιότερης παραχώρησης έκτασης 11.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό στον ΕΟΤ). Ειδικά και σε κάθε περίπτωση επισήμαινα, γνωρίζοντας το θέμα, γιατί είχα συμμετοχή και στην δίκη της ακύρωσης στο ΣτΕ αλλά και συμμετείχα επί 8 σχεδόν χρόνια ως μέλος στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού ως εκπρόσωπος του Δήμου Αράχωβας, ότι η εκκρεμότητα αυτή δεν επέτρεπε καμία επέμβαση, αφού δεν ήταν δυνατή η έκδοση οποιασδήποτε άδειας, από τις αρμόδιες αρχές και κύρια από το Δασαρχείο. Υποσχέσεις και αποτέλεσμα μηδέν.
3. Στην τελευταία συνάντηση περί τις αρχές Οκτωβρίου 2010 την οποία προκάλεσαν, με αφορμή τις φήμες ότι εφέτος δεν θα άνοιγε το Χ.Κ., οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Αράχωβας και Δελφών και ο Σύλλογος Επισιτιστικών Επαγγελμάτων συμμετείχα και εγώ, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, θέσαμε στην Πρόεδρο και τον Δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΤΑ και μάλιστα με έντονο και επίμονο τρόπο το θέμα της εκκρεμότητας του Χωροταξικού και του Ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και επισημάναμε ότι ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί με θέμα τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου με προϋπολογισμό 24.000.000 € από τις δημόσιες επενδύσεις (και όχι από το ΕΣΠΑ) που είχε προσδιορισθεί να γίνει την 21/10/2010 θα απέβαινε άκαρπος, λόγω του ότι στην διακήρυξη, βλακωδώς, είχαν βάλει όρο με τον οποίο υποχρέωναν τον ανάδοχο να εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες, που δεν μπορούσαν να εκδοθούν, λόγω των...

Το... άφαντο κουίζ, οι πράσινοι συσχετισμοί και αϊ καλά κρασά...

Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής:

Έλαβα χθες από αναγνώστη προς δημοσίευση το ακόλουθο email:

Ποιος "έφερε" το Δελφικό Τοπίο στην Αράχωβα?

Ποιος "έφερε" τη Natura στoν Παρνασσό?
Έχουν καμία σχέση τα πρόσωπα?

Αυτή η δημοσίευση έγινε εκ παραδρομής για μερικά δευτερόλεπτα και αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα τα site και blogs που είναι συνδεδεμένα με το Ντελάλη, να το εμφανίσουν, έστω και προσωρινά.

Διαβάζω λοιπόν σήμερα στο blog ntefi.blogspot.com
την ίδια δημοσίευση, με τίτλο: Άφαντο το κουίζ και το σχόλιο της διαχειρίστριας: "Το ερώτημα του αναγνώστη καλά έκανε και διαγράφηκε διότι τα πρόσωπα δεν έχουν σχέση παρα μόνο τα χρώματα".

Τώρα αναρωτιέμαι τι πρέπει να απαντήσω εγώ στον αποστολέα και στη διαχειρίστρια του ntefi.blogspot.com? Λίγο σοβαρότητα, λίγος συλλογισμός και λίγη λογική σε αυτά που λέμε, δεν έβλαψε ποτέ!!

Έχω επιτεθεί επαννειλλημένα στην κ. Γρανιτσιώτη, αλλά εδώ θα την υπερασπιστώ γιατί έτσι θεωρώ δίκαιο.
Είναι πασιφανές ότι το κουίζ που εμπνεύστηκε ο αναγνώστης συνδέει τη δημιουργία του Δελφικού Τοπίου με την κ. Γρανιτσιώτη και την περιοχή Natura με συγγενικό της πρόσωπο αρμόδιο σε θέματα περιβάλλοντος. Ατυχής έμπνευση. Και το blog ntefi.blogspot.com, σε μια σπάνια στιγμή πολιτικής ευφράδειας, μας λέει ότι καλώς διαγράφηκε, καθώς τα πρόσωπα δεν έχουν σχέση αλλά τα χρώματα (με πράσινο χρώμα για να το καταλάβουμε!!).

Για το Δελφικό Τοπίο, με μια απλή αναζήτηση στο internet μαθαίνει κανείς ότι καθορίστηκε από τον υπουργό πολιτισμού μετά από τη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αυτό συνέβη γιατί το προβλέπει το σύνταγμα. Μάλιστα το Δελφικό Τοπίο φτάνει μέχρι την Ιτέα και την Άμφισσα, δεν είναι μόνο γύρω από την Αράχωβα. Αν καλώς ή κακώς η περιοχή του Δελφικού Τοπίου είναι τόσο μεγάλης έκτασης δεν το γνωρίζω, θεωρώ όμως ότι κακώς η κ. Γρανιτσιώτη συνδέεται τόσο στενά με αυτό. Άλλωστε η περιοχή έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για την περιοχή Natura, επίσης με μια απλή αναζήτηση στο internet, μαθαίνει κανείς ότι καθορίστηκε με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία 92/43, ενώ μαζί με τον Παρνασσό οριοθετήθηκαν άλλες 295 (!!) περιοχές. Δεν πρόκειται μόνο για τον Παρνασσό αλλά για τη μισή Ελλάδα. Ούτε βεβαίως πρόκειται μόνο για τον Παρνασσό η απαγόρευση δόμησης σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα (έχω αναφερθεί για αυτό σε συγκεκριμένη δημοσίευση περί του βασιλείου της βλακείας).

Λέτε λοιπόν, τα άτομα που αποτελούν (με το σκεπτικό του συντάκτη) τη λύση του κουίζ να κάνουν ότι τους κατέβει? Σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι για αυτά τα θέματα υπάρχουν φορείς και διαδικασίες που προβλέπονται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία? Τι είναι το Δελφικό Τοπίο και η Natura να μας "τα φέρουν", οι πατάτες του Καποδίστρια?

Και κάτι τελευταίο, ειδικά προς τη διαχειρίστρια του ntefi.blogspot.com: εσύ που μας λες ότι σχέση έχουν μόνο τα πράσινα χρώματα, έχεις υπόψη σου το θέμα της ανέγερσης εγκαταστάσεων στη θέση Αλαφόκαστρο, εντός του Δελφικού Τοπίου, επί των ημερών των γαλάζιων χρωμάτων?? Λυπάμαι πολύ που αν και νέα, δεν έχεις ευρύ πνεύμα και σκέψεις, παρά στέκεσαι κολλημένη σε πρακτικές του παρελθόντος... Δεν βλέπεις που μας έχουν καταντήσει...?

Ντελάλης

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...


Από το Ποντίκι

Υ.Γ. Διαβάστε σήμερα στο blog, επιστολή του κ. Γ. Ανδρέου στο Ντελάλη, σχετικά με το σχόλιο επί της ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιαννάκη για το χιονοδρομικό κέντρο και την απάντησή μου, καθώς και το σχόλιο μου για τη δημοσίευση στο blog ntefi.blogspot.com σχετικά με το "άφαντο κουίζ".

Ντελάλης

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οφθαλμαπάτες


Αναστάσιος Μπακάλης

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παλαιοκώστας ήταν προχθές στη συμπλοκή

Αποτύπωμα του διαβόητου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα βρέθηκε στο μαύρο Audi, που εντόπισαν την Κυριακή οι αστυνομικοί μετά από συμπλοκή, που είχε ως αποτέλεσμα έναν τραυματία αστυνομικό, στή Λειβαδιά.

Επίσης, εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης για τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Από το lamiareport.gr

Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Γιαννάκη για το χιονοδρομικό κέντρο

Οι... όψιμοι σωτήρες μας της Ν.Δ., σε συνέχεια του ενδιαφέροντος της Ντόρας Μπακογιάννη, καίγονται για το θέμα του χιονοδρομικού.
Από το 2004 έως το 2009, όταν και κυβερνούσε η Ν.Δ., το χιονοδρομικό λειτουργούσε άψογα, οι επισκέπτες ήταν αμέτρητοι και οι εγκαταστάσεις οι πλέον σύγχρονες. Το δε ιδιοκτησιακό καθεστώς με ενέργειες της Ν.Δ. σχεδόν λύθηκε... Όμως δεν πρόφτασε να λυθεί εντελώς! Και ήρθε
το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τα κατέστρεψε όλα.
Ευτυχώς δε, που υπάρχει το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη αλλά και η Ν.Δ. κι έτσι μας έμεινε μια ελπίδα για να γίνει ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου και να μην πάνε τα χρήματα του ΕΣΠΑ χαμένα.
Ευτυχώς να λέτε!!
Όψιμο το ενδιαφέρον σας αξιότιμοι κυρίες και κύριοι για την ανάπτυξή μας, αλλά όψιμος κι ο ενθουσιασμός μας για ανάλογα πυροτεχνήματα.

Ερώτηση

Προς:
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2011


Θέμα: «Εκσυγχρονισμός Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»

Κύριοι Υπουργοί,
Με έκπληξη κάτοικοι και φορείς του Παρνασσού διαπιστώνουν ότι κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση των 19 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου (ΧΚ) Παρνασσού, που θα επέφερε σημαντικό πλήγμα για τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό της χώρας μας, σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο.
Σύμφωνα με άρθρα στον ημερήσιο τύπο έχει διαπιστωθεί ότι τροχοπέδη για την ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΕΣΠΑ αποτελούν τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο ακόμα σήμερα παραμένει απροσδιόριστο, όσο και η χωροταξική του εμπλοκή στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
Την ώρα που οι γειτονικές μας χώρες, όπως η Βουλγαρία, εκμεταλλεύονται το χειμερινό τουριστικό τους πλούτο και προσελκύουν όλο και περισσότερους ευρωπαίους επισκέπτες έχοντας επενδύσει σε υποδομές των ΧΚ και σε δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει λάβει καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ώστε να συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες.
Είναι προφανές, ότι όσο η κυβέρνηση δεν επενδύει στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δεν λύνει τους γόρδιους δεσμούς που δημιουργεί η γραφειοκρατία, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά σε λεκτικούς λεονταρισμούς περί «ανάπτυξης», ουσιαστικά μετατρέπει το θέμα της ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος σε θλιβερή οπερέτα δεύτερης κατηγορίας.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
  • Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΧΚΠ; Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε για να απεμπλακεί από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού το συγκεκριμένο ΧΚ Παρνασσού;
  • Προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τα κοινοτικά εργαλεία και να εντάξετε τον εκσυγχρονισμό του ΧΚ Παρνασσού στο ΕΣΠΑ;
  • Υπάρχει εθνικό σχέδιο και προγραμματισμός από το αρμόδιο υπουργείου Τουρισμού για να αξιοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί το ΧΚΠ, με δεδομένο ότι γειτνιάζει με την πρωτεύουσα και προσελκύει πλήθος επισκεπτών και τουριστών; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Ο ιός H1N1, τα καρτέλ των φαρμάκων και τα παιχνίδια με την υγεία μας...

Αλήθεια, πότε θα βγει ένα φάρμακο για την ανθρώπινη απληστία και ξεδιαντροπιά...? Εκεί να δεις εκατομμύρια εμβόλια που θα χρειαστούν...

Γράφει η Κουκίδα


Τόσα εμβόλια - στοκ να πάνε χαμένα; Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) αποφάσιζε να κηρύξει τον ιό Η1Ν1 σε πανδημία το 2009, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, ο κόσμος λίγο σκεφτόταν τα χρήματα που θα έδινε για το εμβόλιο, φτάνει να γλύτωνε από τον θανατηφόρο ιό.

Μέσα σε λίγους μήνες οι 5 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του πλανήτη - εν μέσω μάλιστα της σοβαρής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης - κέρδισαν περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ (πριν καν κυκλοφορήσει το εμβόλιο), από την αποκλειστική πώληση των εμβολίων του Η1Ν1.
Η Ελλάδα μόνο παρήγγειλε 8 εκατομμύρια δόσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Πενήντα κυβερνήσεις έσπευσαν να γεμίσουν τις αποθήκες τους.

Όμως η «πανδημία» δεν εξαπλώθηκε, παρά το βομβαρδισμό των προειδοποιήσεων ενώ οι παρενέργειες και οι θάνατοι που προκάλεσε το εμβόλιο ειδικά στους ηλικιωμένους αποσιωπήθηκαν.

Τον Αύγουστο του 2010 ο Π.Ο.Υ κήρυξε το τέλος του συναγερμού, λέγοντας ότι «η γρίπη έχει κάνει τον κύκλο της». Αυτό έγινε υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ότι οι λομπίστες των φαρμακοβιομηχανιών σε ΕΕ και ΗΠΑ (το πιο ισχυρό λόμπι) έσπρωξαν τους αρμόδιους αξιωματούχους στην ανακήρυξη της γρίπης σε πανδημία.

Οι προκαταρτικές έρευνες που άρχισαν δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Και ήρθε ο φετινός χειμώνας και ξανά, με θράσος, φαρμακοβιομηχανίες και κυβερνήσεις προωθούν (με πιο ήπιο τρόπο γιατί οι περισσότεροι είναι ψιλο-υποψιασμένοι) την επανεμφάνιση της λεγόμενης νέας γρίπης ως θανατηφόρας ασθένειας, ώστε να προωθηθούν εκ νέου τα εμβόλια.

Τύνιδα, Κάιρο, Αθήνα...

Σαν να το βλέπω να'ρχεται...


Φώτο από το Ποντίκι

31 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη

Συμπληρώνονται σήμερα 31 χρόνια (8/2/1980) απο τότε που "έβαλε ο Θεός σημάδι" και έφυγε απο κοντά μας ο Νίκος Ξυλούρης, που σημάδεψε μια γενιά με τη φωνή του.

Το 1971 που ξεκίνησε τις εμφανίσεις με το Γιάννη Μαρκόπουλο στη μπουάτ "Λήδρα" η φωνή του έγινε σύμβολο της αντίστασης ενάντια στη χούντα.

Το καλοκαίρι του 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο "Το μεγάλο μας τσίρκο" που οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι μαζικότερες – μέχρι το Πολυτεχνείο – πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Από την μπαλάντα του κυρ Μέντιου του Κώστα Βάρναλη, ένα από τα ποιήματα που τραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης, αφιερώνονται οι παρακάτω στίχοι σε όλους τους... κυρ-Μέντιους της ελληνικής κοινωνίας, που κουβαλούν τα βάρη, ούτε κι οι ίδιοι ξέρουν τίνος... Κι αν ξυπνήσουν μονομιάς...

Δούλευε για να στουμπώσει
όλ' η Χώρα κι' οι καμπόσοι.
Μη ρωτάς το πώς και τί,
να ζητάς την αρετή!

-Δε βαστάω! Θα πέσω κάπου!
-Ντράπου! Τις προγόνοι ντράπου!
-Αντραλίζομαι!... Πεινώ!...
-Σούτ! θα φας στον ουρανό!

Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ.

Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
με το δίκιο του πολέμου
θα το βρης. Οπου ποθεί
λευτεριά, παίρνει σπαθί.

Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θα 'ρτη ανάποδα ο ντουνιάς.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ηταν μπάι ο Καραϊσκάκης Πέτρο

Από την Ελενα Ακρίτα
(aixmi.gr)


Γιατί πολύ gossip σέρνεται στην πιάτσα. Εδώ τα μεσημεριανά, σου λέει, κάνουν στη μπάντα Μακρυπούλια – Χατζηγιάννη κι εμβαθύνουν στην τρυφερή φιλία της Μπουμπουλίνας με τη Μαντώ Μαυρογένους. Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου για Μιαούλη με Κανάρη, αλλά κρατάνε χαμηλό προφίλ και δεν μπόρεσα να την διασταυρώσω την ειδησάρα. Για τον Βελεστινλή – τι έγινε, παιδιά, μούγγα; Ρε συ Ρήγα, get out of the closet, έλα μία-μία η ηρωίδα να παίρνετε σειρά!

Χαμός με την εκπομπή του ΣΚΑΙ «1821». Και κυρίως με την απάντηση που έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο χιουμοριστικό σχολιάκι «φίλου» του στο facebook που έλεγε πως ο Κολοκοτρώνης ήταν gay κι είχε γκόμενο. Εκεί λοιπόν ρίχνει την φοβερή ατάκα ο Τατσόπουλος: «Δεν είχε γκόμενο, ήταν αρραβωνιασμένος!»

Ε, ρε γλέντια ελληνορθόδοξα κι επαναστατικά! Ένα μόνο σας λέω! Αν γκουγκλάρετε «Τατσόπουλος Κολοκοτρώνης» θα σας βγάλει 16.700 αποτελέσματα. Χαμός στις εφημερίδες, χαμός στο διαδίκτυο! Ένας εμφύλιος πόλεμος, ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του! Άλλοι υπερασπίζονται, άλλοι βρίζουν, άλλος σιδερώνει την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν, άλλος θυμάται ότι πριν 100 χρόνια ήταν τροτσκιστής… Η τσιτατολογία δίνει και παίρνει! Κι ο Τατσόπουλος δικαιολογήθηκε πως «έκανα χιούμορ με τους φίλους μου στο facebook». Όπα! Όπα! Το πρώτο φάουλ!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ψήφισε Αλή-Μπαμπά...


Φώτο από το Ποντίκι
Top