αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Πώς φτάσαμε ως εδώ;

"Η οικονομική ύφεση τσουρουφλίζει πια και εμάς τους Έλληνες πού μέχρι πέρυσι είχαμε τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι είμαστε…θωρακισμένοι! Ξαφνικά διαπίστωσε ο κ Καραμανλής ότι πάμε για «φούντο» και «παρέδωσε» την Κυβέρνηση στον πολλά υποσχόμενο κ Παπανδρέου (αχ, Κώστα, Κώστα που θα έλεγε και ο φίλος μου ο Γιάννης Σερβετάς!...) Και το βράδυ της Τρίτης ο κ Παπανδρέου παραδέχτηκε τα οφθαλμοφανή και ανακοίνωσε μέτρα «σοκ» που μάλλον θα έχουν και πιο οδυνηρή συνέχεια!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Με το μυαλό στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον: μια πρόταση για τον Καλλικράτη

Ο Καλλικράτης και η Αράχoβα

Με αφορμή το σχέδιο Καλλικράτης και με δεδομένη την δημόσια διαβούλευση που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση, πέρα από τις προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί, έχουμε να προτείνουμε μια νέα πρόταση, η οποία ίσως αποκαταστήσει με την εφαρμογή της την διοικητική ενοποίηση της Παρνασσίας Νάπης (Δελφικό τοπίο).
Η πρόταση μας αφορά την ενσωμάτωση του δήμου Αράχοβας με το δήμο Δελφών και με όποιες άλλες πόλεις του Δήμου Φωκίδας καταστεί απαραίτητο να συμμετέχουν για να δημιουργηθεί ο νέος δήμος. Εξυπακούεται ότι το όνομα του νέου δήμου θα είναι «Ενιαίος Δήμος Δελφών».

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι οι οποίοι οδηγούν στην πρόταση αυτή, μερικούς από τους οποίους σας παραθέτουμε:

Δελμούζος: ο πατριώτης μας, ο δάσκαλος, ο παιδαγωγός, ο αγωνιστής

Του Στέλιου Μπακολουκά

Αλέξανδρος Δελμούζος

(Άμφισσα, 31 Δεκεμβρίου 1880 – Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 1956)

Έλληνας πρωτοπόρος παιδαγωγός, αγωνιστής του ελευθέρου πνεύματος.

ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ
Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1880, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και μετά, από το 1898 ως το 1902, σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο όμως δεν ήταν δυνατόν εκείνη την περίοδο να ανταποκριθεί σε σοβαρές αναζητήσεις αλλ’ απλώς ενδιαφερόταν να κατασκευάσει ημιμορφωμένα ανδρείκελα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το να απογοητευθεί βαθύτατα ο νεαρός Δελμούζος. Παρακολούθησε αδιάφορος τα μαθήματα, πήρε αργοπορημένα το πτυχίο του και το 1905 έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία, όπου παρέμεινε έως το 1907 σπουδάζοντας επιτέλους στα σοβαρά Φιλοσοφία και Παιδαγωγική, στα Πανεπιστήμια της Λειψίας (1905 - 1906) και της Ιένα (1906 – 1907, όπου θα γνωριστεί με τον πρωτοπόρο σοσιαλιστή Γεώργιο Σκληρό, 1878 – 1919, που εκείνη την εποχή είχε συγγράψει το βιβλίο «Το Κοινωνικόν μας Ζήτημα, 1907), αν και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα δίχως καν να έχει υποστηρίξει την διδακτορική διατριβή του.
Σε άρθρο του για τον Δελμούζο που είχε δημοσιευθεί στο ένθετο «Κόσμος – Εικοστός αιώνας» της εφημερίδας «Απογευματινή», ο Δημήτρης Λιαντίνης είχε γράφει για τα παιδικά χρόνια του Δελμούζου: «…ήταν του δήμαρχου ο γιος. Παιδί ενός εύπορου εμπόρου και κτηματία με υποστατικά και κατάσταση. Η υλική ευπραγία της οικογένειας θα τον...

Στο χωριό μας ο Άρης

Ανηφοριές για τον πρώην υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος πήρε άδεια από τη «σημαία» και βρέθηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής στο όμορφο τοπίο του Παρνασσού.
Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε με λευκό παντελόνι και κόκκινο μπουφάν, έτοιμος για εντυπωσιακές καταβάσεις.
Το ειδυλλιακό σκηνικό συμπλήρωνε η γοητευτική μελαχρινή κυρία που περπατούσε δίπλα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Χωρίς φρου-φρου και αρώματα, και χωρίς αγκαλιές και φιλιά, οι δυο τους έδειχναν να περνούν καλά. Τη σιωπή διέκοπταν κάθε λίγο και λιγάκι τα αμυδρά χαμογελάκια και οι γλυκές ματιές τους.

Από το zougla.gr

Διάσπαση Νομού και δημάρχων φέρνει ο Καλλικράτης στη Φωκίδα

Ενδιαφέρουσες απόψεις απο τους δημάρχους της Φωκίδας

1. Δήμαρχος Ιτέας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αριστείδης Παπαλάϊος: • Η προτίμηση της πλειοψηφίας επιθυμεί την διατήρηση του Νομού. • Μόνο σε δύο ή τρεις περιπτώσεις έχει εκφραστεί προτίμηση Δημάρχων να συνενωθούν με Δήμους όμορων Νομών • Με τις ασάφειες και τα κενά του Νομοσχεδίου τραυματίζεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης Η νέα Διοικητική Αναδιάρθρωση δεν μας απασχολεί για πρώτη φορά ως αυτοδιοικητικούς και ως πολίτες και σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, έχω την εντύπωση ότι οι πολίτες την υποδέχθηκαν θετικά στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ξύλο μαθητών - καθηγητή σε σχολείο!

Σκηνή κινηματογραφικής ταινίας, θύμισε το επεισόδιο το μεσημέρι μεταξύ μαθητών και καθηγητή, στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ τριών μαθητών, που επιτέθηκαν σε τέταρτο και μάλιστα την ώρα του μαθήματος, ενώ από την οργή τους δε γλίτωσε ούτε ο καθηγητής που προσπάθησε να τους χωρίσει!

Απο magnesianews.gr

Δημόσια συγνώμη ζητά ο Πρόεδρος της Toyota για το θέμα των ανακλήσεων

"Πιστέψτε με, τα οχήματα της Toyota είναι ασφαλή" δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας Akio Toyoda στην συνέντευξη Τύπου που -κατά πολλούς- άργησε να δώσει. O 53χρονος Α. Toyoda είναι εγγονός του ιδρυτή της φίρμας και ανέλαβε τα ηνία της αυτοκινητοβιομηχανίας το καλοκαίρι του 2009

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2010 από την ιαπωνική πόλη Νagoya, o Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις ανακλήσεις που πραγματοποιεί η Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο, υποσχόμενος να

Η ρήση της ημέρας

Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι' αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας


O Μαρκ Τουέιν είναι μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της Αμερικανικής λογοτεχνίας. Πριν γίνει συγγραφέας υπήρξε πιλότος σε ποταμόπλοια στο Μισισιπή. Προσπάθησε κατά καιρούς να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την τυπογραφία, κάτι που τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή. Το γνωστότερο έργο του είναι το αριστούργημα "Χακλμπερυ Φιν", που είναι ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τραγούδι για την τσικνοπέμπτη



Η χρεοκοπία ΜΑΣ, χρεοκοπία ΤΟΥΣ

Η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel σε ανάλυσή της με τίτλο "Η χρεοκοπία σου (Ελλάδα), χρεοκοπία μας", υποστηρίζει την έκδοση ευρωομολόγων: "Όλα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι οι Έλληνες μπορούν και πρέπει να βγουν από το αδιέξοδο της υπερχρέωσης με τις δικές τους δυνάμεις. Και όμως αυτό είναι από οικονομικής άποψης ανοησία. Διότι ακόμη και αν ήταν δυνατόν οι Έλληνες να βγουν χωρίς έξωθεν βοήθεια από το οικονομικό τους αδιέξοδο, αυτό θα γίνει με αιματηρές θυσίες, οι οποίες όμως θα βυθίσουν τη χώρα σε μια τόσο σοβαρή ύφεση, που θα απορροφήσει τουλάχιστον το ήμισυ των εξοικονομηθέντων εσόδων μέσω του κυβερνητικού προγράμματος εξυγίανσης.
Ταυτόχρονα σε μια τέτοια περίπτωση τα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα θα αγγίξουν νέα ρεκόρ με αποτέλεσμα να μην μπορεί τελικά να αποσοβηθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο Ομπάμα σε δείπνο με τον Λαυρεντιάδη

Ο Μπάρακ Ομπάμα γευμάτισε στην... έδρα του με τον γνωστό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη! Μάλιστα ο Έλληνας επιχειρηματίας που βρέθηκε στις ΗΠΑ είχε συναντήσεις και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και με άλλα επιφανή στελέχη της Αμερικής. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία ανοίγουν οι πόρτες στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που τον βλέπουν με μισό μάτι λόγω των δραστηριοτήτων του αλλά σιγά σιγά θα αναγκαστούν να μαζευτούν. Είναι ποτέ δυνατόν ο Ομπάμα να μην έχει τσεκάρει ποιον βλέπει και με ποιον γευματίζει; Προφανώς και θα... ξεσκονίζονται όλοι όσοι γευματίζουν μαζί του.
Άρα ο Λαυρεντιάδης δεν είναι άγνωστος στο εξωτερικό. Χρησιμοποιούν το μυαλό του. Απλό είναι...

Από το troktiko

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τον Καλλικράτη

Σε ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του Δήμου Λιβαδειάς, ενόψει της νέας μεταρρρύθμισης κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που έγινε με τη συμμετοχή φορέων και κομμάτων. Στο ψήφισμα αρχικά αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Λιβαδειάς συμφωνεί για την εφαρμογή του Καλλικράτη με τις προϋποθέσεις που διατυπώθηκαν στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Το επίδικο ζήτημα σε σχέση με το μέγεθος και τα όρια του νέου Δήμου περιλαμβάνεται στο ψήφισμα ως γενική ευχή: "να υπάρξει η συνένωση υπαρχόντων γειτονικών δήμων της περιοχής, σε έναν ενιαίο και μεγαλύτερο Δήμο Λιβαδειάς" καθώς θεωρήθηκε άκομψη η πρόταση Τσιφή για δύο Δήμους, τη στιγμή που ο Ορχομενός, το Δίστομο και η Αράχωβα δηλώνουν ότι προτιμούν να παραμείνουν Δήμοι. Έτσι έληξε ο πρώτος γύρος του συναγερμού για την υποβάθμιση της πόλης.

Απο viwtika.blogspot.com

Νομάρχες: "Ναι" στον "Καλλικράτη"

«Ναι» λένε οι Νομάρχες στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», τασσόμενοι υπέρ της μεταρρύθμισης στην διοικητική δομή της χώρας με την οποία και θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους αιρετούς Περιφερειάρχες που θα αναδειχθούν στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Η θέση τους αυτή διατυπώθηκε σε συνέντευξη τύπου ενόψει του ετήσιου, τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) το οποίο αρχίζει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα και είναι και το τελευταίο για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, από τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Νομάρχη Μεσσηνίας κ.Δ.Δράκο.

Αλευρομουτζούρωμα 2010

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί επισκέπτες του Γαλαξιδίου

Αφού σας καλωσορίσουμε στον όμορφο τόπο μας, σας ευχόμαστε να περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο αποκριάς με κέφι, διασκέδαση και χορό.
Θέλοντας λοιπόν να σε ενημερώσουμε για το έθιμο του «Αλευρομουτζουρώματος», προκειμένου να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, από αυτό που θα αντιμετωπίσετε κατά την παραμονή σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την όλη διαδικασία καθώς και την πορεία που θα ακολουθήσει η παρέλαση των «μουτζουρωμένων».

Απο το amfissapress.gr

Video για την Έκθεση Καλλιτεχνών



Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Πάλι χιόνι στο χωριό!

Χιόνισε πάλι στο χωριό μας. 15 λεπτά χιονόπτωσης ήταν αρκετά για να το στρώσει. Σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή θερμοκρασία (-4 βαθμοί Κελσίου, στις 11 μ.μ.) καθιστά τους δρόμους πραγματικό "παγοδρόμιο"...
Προσοχή από όλους να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Πρόγραμμα ανάκλησης για 8 μοντέλα Toyota

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Toyota Motor Europe, μέσω του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα TOYOTA Ελλάς A.B.E.E και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης 8 μοντέλων Toyota στην Ευρώπη, για τον προληπτικό έλεγχο στο πεντάλ του γκαζιού.

Τα εν λόγω μοντέλα και οι περίοδοι παραγωγής τους είναι:

Απο Τα Νέα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το "θρήσκευμα" στις ταυτότητες των Τούρκων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από την Τουρκία να καταργήσει την κατηγορία "θρήσκευμα" που υπάρχει στις ταυτότητες των πολιτών της, επειδή όπως εξηγεί, η αναφορά αυτή είναι αντίθετη με την ανεξιθρησκία, η οποία επιτρέπει στον καθένα να δηλώνει ή όχι τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Απο το nooz.gr

Μαργαριτάρια!

Λίγο χιούμορ για να γελάσουμε:

"Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήτανε αράπικη."

"Ο Ρωμύλος και η Ιουλιέτα βύζαξαν τη λύκαινα κι έφτιαξαν τη Ρώμη, αλλά οι γονείς τους δεν τον ήθελαν το γάμο και στο τέλος τους δηλητηρίασαν μαζί με το Σαίξπηρ."

"Εγώ, κύριε, δεν ξέρω ποιος έβαλε την υπογραφή στη Μάγνα Κάρτα. Εγώ τη σέβουμαι την περιουσία του σχολείου και εκτός αυτού, ήμουνα άρρωστος εδώ και τρεις μέρες και έχω φέρει και χαρτί απ' το γιατρό."
(Δικαιολογία μαθητή γυμνασίου, Κόρινθος 1990)

"Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες."

"Water is composed of two gins. Oxygin and hydrogin. Oxygin is pure English gin. Hydrogin is pure English gin and water."
(St. Andrews High School, California, USA)

"Ο εκδότης είναι ένα μικρό πουλάκι που ζει στο Χάνι της Γράβιανης."

"Το παλαμίδι του Ναυπλίου είναι αφρόψαρο του Αργολικού, καταπώς λέμε σαρδέλλα Καλλονής Λέσβου."

"Ο ογδοηκοντούτης είναι ένα είδος καλαμαροχτάποδο που γεννάει ογδόντα κοντούτια τρείς φορές το χρόνο."

"Η Παπική Βούλα ήταν μια κατσίκα που την είχαν στο Βατικανό για το πρωινό γάλα του Πάπα."
(Από δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, 1994)

"Δημώδες λέγεται ένα σαν τραγούδι όταν είναι άσμα, δηλ. παλιό. Το καινούριο δημώδες άσμα αποκαλείται τραγούδι της μόδας όπως το χεβημέτα και δεν θεωρείται άσμα, αλλά ούτε και τραγούδι, διότι θεωρείται ροκ."
(Απο γυμνάσιο της Αθήνας, 1992)

"Τα γκαρσόνια που σερβίρουν τσίρο με ρακή στα νησιά λέγονται τσιράκια. Άμα τους το πεις θυμώνουν, όπως με το Μπεγλαμπή στη Νάουσα στην Πάρο."
(Από γυμνάσιο της Αθήνας, 1992)

"Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας."

"Την τελευταία μαχαιριά στον Καίσαρα την έδωσε ένας Έλληνας. Λεγόταν, νομίζω, Βρεττός".

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Καραμανλής στην Αράχωβα

Μοσχάρι, αρνάκι, μεζεδάκια, κρασί και καλή παρέα συνέθεσαν τη νέα τουριστική εξόρμηση του πρώην πρωθυπουργού στο χωριό μας, μαζί με τη σύζυγό του και τα δίδυμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Με την οικογένειά του και μια μεγάλη παρέα φίλων ευχαριστήθηκαν τις βόλτες τους στην Αράχωβα με φόντο τον κατάλευκο Παρνασσό, εκδρομές στο χιονοδρομικό κέντρο, ενώ γεύτηκαν εκλεκτούς και άφθονους μεζέδες στα εστιατόρια της περιοχής, με τον κ. Καραμανλή να δείχνει πως απολαμβάνει την κάθε στιγμή που βρίσκεται μακριά από τις πολιτικές ζυμώσεις και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.
Ο κ. Καραμανλής έμοιαζε με άνθρωπο που γνώριζε άψογα τα κατατόπια και τα στέκια της περιοχής, επιλέγοντας τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό και χαλάρωση. Τα εξάχρονα δίδυμα, ο Αλέκος και η Αλίκη Καραμανλή, ξετρελάθηκαν με το χιόνι και δεν σταμάτησαν στιγμή το παιχνίδι.
Ο πρώην πρωθυπουργός, δικαιώνοντας τη φήμη του καλοφαγά, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου επέλεξε για φαγητό το εστιατόριο «Το πέρασμα» στο Λιβάδι.

Από το Πρώτο Θέμα

Eλληνικο hotmail.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του hotmail.gr, της ελληνικής έκδοσης της υπηρεσίας Windows Live Hotmail, που παρέχει υψηλή ταχύτητα, προστασία ενάντια στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία και ενισχυμένη ασφάλεια.
Οι Έλληνες χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα από σήμερα να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο hotmail.gr και μέσα σε αυτόν να συμπεριλάβουν όσους λογαριασμούς e-mail επιθυμούν. Η διαδικασία μεταφοράς των περιεχομένων από έναν ήδη ενεργό λογαριασμό e-mail σε ένα μόνο αποθηκευτικό χώρο στο Hotmail, είναι απλή, διευκολύνοντας τη συγκέντρωση και διαχείριση των διαφορετικών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μέσω ενός τόπου και ενός μόνο προσωπικού κωδικού.

Η χρεοκοπία της οικονομίας της Ελλάδος το 1932

Γράφει ο Filistor

(Πριν ξεκινήσουμε το κείμενο μας για την Ελληνική χρεοκοπία του 1932, ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει ο όρος χρεοκοπία για μια εθνική οικονομία. Χρεοκοπία λοιπόν σημαίνει όταν το κράτος κηρύσσει παύση πληρωμών και δηλώνει στους πιστωτές του πως αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε αυτούς.
Στην συνέχεια είτε η κυβέρνηση έρχεται σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της προτείνοντας να γίνει η εξόφληση σε μικρότερα ποσά, η αν τα χρέη είναι δυσβάστακτα (και αυτό είναι το χειρότερο), αναλαμβάνει το Δ. Ν. Τ. και εκχωρεί σημαντικούς πόρους της πτωχευμένης χώρας απ΄ ευθείας στους πιστωτές της. )

Από το kafeneio-gr.blogspot.com

Στατιστικά του Ντελάλη για τον Ιανουάριο

Για το διάστημα από 01/01/2010 έως 31/01/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:
9.911 επισκέψεις (δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
3.425 επισκέπτες
1.036 νέους επισκέπτες

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Όνομα και έδρα αδιαπραγμάτευτα, λέει ο δήμος Δελφών για τον "Καλλικράτη"

ΔΕΛΦΟΙ: Όνομα και έδρα αδιαπραγμάτευτα - (29/01/2010)

"Όνομα και έδρα αδιαπραγμάτευτα" ήταν το τελικό κεντρικό συμπέρασμα που βγήκε από την ανοιχτή διαβούλευση στο Δήμο Δελφών για το σχέδιο "Καλλικράτης". Ήταν αρκετοί εκείνοι που έλαβαν τον λόγο από τους Δελφούς και το Χρισσό και εξέφρασαν τις απόψεις τους.
Η επιθυμία του συνόλου σχεδόν των παρισταμένων ήταν να παραμείνει ο Δήμος Δελφών αυτόνομος Δήμος και στον νέο σχεδιασμό, σαν ένας Δήμος ιστορικός που δεν μπορεί να απεμπολήσει τον ιστορικό του χαρακτήρα. Είναι βέβαια όμως ανοιχτό προς συζήτηση κάθε αίτημα συμμετοχής άλλων δήμων στη βούληση των Δελφών να αποτελέσουν την κεντρική νέα δημοτική δομή.

Κυκλοφορεί η εφημερίδα "Παρνασσός"

Κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος για τον Ιανουάριο (αρ. φύλλου 28) της εφημερίδας "Παρνασσός". Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν και μπορούν όλοι να την βρουν σε επιλεγμένα σημεία της Αράχωβας.
Να αναφέρω ότι η δημοσίευση του φίλου Παναγιώτη της 08/01/2010 (δείτε εδώ) για την διοικητική υπαγωγή της περιοχής "Κελλάρια", σύμφωνα με τον εκδότη του "Παρνασσού", προέρχεται από το φύλλο 26 της εφημερίδας.
Ζητώ συγνώμη για την παράλειψη και εύχομαι στον "Παρνασσό" καλή συνέχεια.


Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Για τα δέντρα απέναντι από το νέο Μουσείο

Ανώνυμη δημοσίευση

Αγαπητοί συμπολίτες μήπως ξέρει κανένας ποιος έδωσε την άδεια να κόψουν τα δέντρα μπροστά στο καινούριο μαγαζί του Διαγούρτη, απέναντι από το μουσείο? Μόλις το είδα τρελάθηκα, εδώ λέμε να έχουμε πράσινο κι αυτοί πάνε και τα κόβουν.
Ρώτησα και μου είπαν διάφορα, τα οποία ντρέπομαι να τα γράψω, γι' αυτό και ρωτάω, γιατί αν έγινε εσκεμμένα όπως μου είπαν, ορισμένοι θέλουν κράξιμο γιατί μας δουλεύουν.
Τι λένε όλοι αυτοί της δημαρχείας που γράφουν και στον ντελάλη? Περιμένω να τοποθετηθούν.
Φίλε ντελάλη ευχαριστώ για την φιλοξενία.

14 χρόνια από την "αξημέρωτη" νύχτα των Ιμίων

Δημοσίευση από "V"

Συμπληρώνονται σήμερα 14 χρόνια από την αξημέρωτη νύχτα των Ιμίων. Τη νύχτα εκείνη η Ελλάδα προδόθηκε, διασύρθηκε, πόνεσε, μάτωσε, μίκρυνε... Κι επειδή κάποιοι επιμένουν να μην λογοδοτούν για την ταπείνωση που υπέστη η Ελλάδα, παρακαλώ όλους να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους να διαβάσουν το παρακάτω χρονικό, να θυμηθούν, να το μάθουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους... Να μην ξεχνάει κανείς την προδοσία... Να μην ξεχνάει κανείς τα ονόματα των 3 ηρώων που έπεσαν για την Ελλάδα:
Χ. Καραθανάσης - ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ε. Γιαλοψός - ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Π. Βλαχάκος - ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Παραθέτω παρακάτω το κείμενο του πολύ καλού δημοσιογράφου Χρήστου Καπούτση.

Πανδαυλειακός - Παρνασσός: 2 - 3

Από σήμερα στη γειτονιά των αγγέλων

Απεβίωσε ο Φίλιππος Βασιλάκης


Το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιριστές της ομάδος μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος παλαιού Προέδρου της ομάδος μας και ενεργού μέχρι σήμερα μέλους αυτής.
Φίλιππα ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει .
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ για όσα πρόσφερες στον Σύλλογό μας !

Πανδαυλειακός - Παρνασσός: 2 - 3

Τους την κάναμε δώρο τη νίκη κι αυτοί μας την επέστρεψαν. Τα γκολ της ομάδας μας σημείωσαν οι Γκαλαμέλος ( 37' & 87' ) και Παπαχαραλάμπους (89').
Διακύμανση του σκορ : 0 - 1 , 1 - 1 , 2 - 1 , 2 - 2 , 2 - 3

Από το asaparnassos.gr

"Έφυγε" ο Φίλιππας

Δημοσίευση από Λουκά

"Έφυγε" πρόωρα από τη ζωή ο Φίλιππας Βασιλάκης. Σε ηλικία μόλις 53 ετών, το αφεντικό της Express Service αποφάσισε να ξεκουραστεί...
Καλό ταξίδι Φίλιππα...
Top