αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Να χτυπήσουμε βαθιά τους Έλληνες

Του Αναστάσιου Μπακάλη

Τι έλεγε από το 1974 ο Χ. Κίσινγκερ

Από τον όχι "δήθεν"

Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Απόσπασμα ομιλίας του Henri kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974.

Ο... "αυθόρμητος" κ. Σκανδαλίδης

Η κυρία είναι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Δείτε λοιπόν στο παρακάτω βίντεο και τον αυθορμητισμό που βγάζει ο εν λόγω κύριος. Έχει σημασία επίσης η αμήχανη αντίδραση της κοπέλας.
Ντροπή...

blogs Αράχωβας: ρύθμιση και λογοκρισία

Της Ιωάννας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η ελευθερία του λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης, ένα βήμα προώθησης της απόλυτης ελευθερίας του λόγου.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο "πονηρός" προς τον ντελάλη για τα σχόλια και η απάντηση του ντελάλη

Του Πονηρού

Kύριοι έχω καταλάβει ότι ο φίλος ΝΤΕΛΑΛΗΣ δεν ανεβάζει όλα τα σχόλια, και ορισμένα τα πνίγει.
Φίλε Ντελάλη γιατί γίνεται αυτό?
Μήπως θέλεις να πηγαίνεις το παιχνίδι εκεί που θέλεις ΕΣΥ.
Γίνε ποιο δίκαιος γιατί θα αλλάξουμε blog... Καταλαβαίνεις? Τι θέλω να πω.
Μην νομίζεις οτί μασάω κουτόχορτο, σε έχω τσεκάρει.
Ξέρω ποιος είσαι, και με ποιους είσαι, αλλά να τα ανεβάζεις όλα.


Η απάντηση του Ντελάλη

Φίλε ΠΟΝΗΡΕ

Σε ευχαριστώ για την ερώτηση γιατί μου δίνεις την αφορμή να τοποθετηθώ επί του θέματος.

Κατ'αρχήν πρέπει να σου ομολογήσω ότι μόνο από το όνομα που διάλεξες (ΠΟΝΗΡΟΣ) καταλαβαίνω ότι δεν μασάς κουτόχορτο. Άρα μην ανησυχείς ως προς αυτό. Εξάλλου είναι κάτι που γενικώς δεν το σκέφτομαι και δεν το επιθυμώ για κανέναν... Εγώ βέβαια θα προτιμούσα να είσαι έξυπνος παρά πονηρός, αλλά εν πάσει περιπτώση...

Έρχομαι στο θέμα. Έχεις καταλάβει ότι "πνίγω" ορισμένα σχόλια. Έχεις δίκιο μα αυτό δεν είναι κάτι που το κρατάω μυστικό.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου -που λένε- να υπενθυμίζω σε κάθε περίσταση ότι: ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ!
Πώς αλλιώς να το κάνω σαφές αυτό;

Ορισμένα από τα άτομα που έκοψα (όσα ήταν επώνυμα είτε όσα έστελναν με email), έψαξα να τα βρω είτε μέσω γνωστών, είτε μέσω email προκειμένου να τους εξηγήσω το λόγο που δεν μπορώ να δημοσιεύσω τα σχόλιά τους (μπορούν να στο επιβεβαιώσουν). Για τα υπόλοιπα-ανώνυμα ανέβαζα ένα σχόλιο και εξηγούσα τους λόγους.
Αυτό δεν ήμουν αναγκασμένος/η να το κάνω, αλλά το έκανα για να είμαι δίκαιος/η προς όλους.

Άκου φίλε Πονηρέ. Έπέλεξα στην πορεία (μετά το σχετικό χαμό που έγινε πριν μερικές μέρες) έναν δρόμο.
ΕΠΕΛΕΞΑ το δρόμο της αξιοπιστίας σε αυτά που γράφονται, αυτόν που μπορεί να οδηγήσει όλους μας ένα σκαλοπάτι παραπάνω, να βοηθήσει να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας, να μας βοηθήσει κι εμάς τους ίδιους με το να ανταλλάξουμε 5 κουβέντες της προκοπής, να εκφραστούμε είτε ανώνυμα είτε επώνυμα.
ΕΠΕΛΕΞΑ το δρόμο της αλήθειας.
ΕΠΕΛΕΞΑ το δρόμο του να ακούω και να διαβάζω αυτούς που έχουν πραγματικά κάτι χρήσιμο να πουν (δόξα τω Θεώ στο Ντελάλη γράφουν αρκετοί τέτοιοι), αυτούς που με κάνουν να σκέφτομαι, αυτούς που μου λένε πράγματα που ισχύουν.
ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ το δρόμο των ανώνυμων αλληλοκατηγοριών, του κουτσομπολιού, της συκοφαντίας και των μικροκομματικών επιδιώξεων.
ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ το δρόμο των ύβρεων, το δρόμο της κουτοπονηριάς και της κάλυψης πίσω από την ανωνυμία για την επίτευξη προσωπικού οφέλους.
ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ το δρόμο της υστεροβουλίας και της ανέξοδης, κατά τη γνώμη μου και αδιάφορης, πλάκας που ξέφυγε κάποια στιγμή στο χώρο αυτό.

Απ'οτι θυμάμαι όμως, σχόλια του ΠΟΝΗΡΟΥ δεν έχω κόψει, αν όμως έστελνες με άλλο όνομα προφανώς τα σχόλιά σου κόπηκαν για έναν από τους παραπάνω λόγους.

Έρχομαι στο δεύτερο θέμα που θίγεις. Λες να γίνω πιο δίκαιος γιατί θα αλλάξετε blog.
Άκου φίλε μου πονηρέ. Δεν έχω σκοπό να γίνω η Espresso της Αράχωβας (δεν έχω τίποτα με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν αποτελεί μομφή), ούτε βέβαια έχω σκοπό να γίνω ο εισαγγελέας, ο κριτής των πάντων, να δικάζω και να καταδικάζω τους συγχωριανούς μου.
Έχω όμως σκοπό να προσπαθήσω να ακούσω όσους φίλους έχουν να πουν κάτι σοβαρό από εδώ. Τίποτε άλλο.

Ο Ντελάλης προσπαθεί να ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ/Η ΚΑΙ ΙΣΟΣ/Η ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε τον δημιούργησα. Πώς θα μπορούσα να το αλλάξω τώρα;

Όσον αφορά τώρα το αν με τσεκάρεις όπως λες και ξέρεις ποιος/α είμαι και με ποιους είμαι, έχω να σου πω ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω, δε φοβάμαι κάτι. Αν έχεις να πεις οτιδήποτε για μένα σε προκαλώ να το κάνεις από εδώ με τη δέσμευση ότι θα το δημοσιεύσω.
Κι όσο για το με ποιους είμαι, πες το σε όλους μας, για να το μάθω κι εγώ δηλαδή.
Φίλε μάθε ότι είμαι μόνο με το δίκαιο και με το καλό της Αράχωβας, με κανέναν άλλον και με τίποτε άλλο.

Αν παρ'ελπίδα εσύ που στέλνεις τα "πονηρά" μηνυματάκια για να με τσεκάρεις (κάνεις μπαμ από χιλιόμετρα, καλύψου και λίγο) εξακολουθείς να θέλεις να αλλάξεις blog, εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να σε βοηθήσω για να το στήσεις. Για να δείς και λίγο την "ευκολία" που έχει η διαχείριση και το χρόνο που απαιτεί. Σου εύχομαι μάλιστα και καλή επιτυχία.

Όσον αφορά εμένα θα συνεχίσω στο τέμπο που σου περιέγραψα. Και αν μείνω μόνος μου στο τέλος, τι να κάνουμε, άλλωστε το πιο δύσκολο στη ζωή (και εικάζω ότι σε αυτό θα συμφωνήσει κι ο φίλος μου Στέργιος), είναι να μάθεις ποιες γέφυρες να περάσεις και ποιες να κάψεις (Laurence J. Peter).

Φιλικά
Ντελάλης

ΥΓ. Το σχόλιό σου και η απάντηση μου δημοσιεύονται και σαν ανάρτηση για να μην λες ότι κρύβομαι.

Είδες η ΔΕΗ;

Του Εν Αθήναις Αραχωβίτη

Επιπλέον 12 ευρώ σε κάθε λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν τα περίπου 6.000.000 νοικοκυριά της χώρας για ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, που ήδη ισχύει από χθες, θα επιφέρει αύξηση της τάξεως των 0,065 λεπτών ανά κιλοβατώρα για τα νοικοκυριά και της τάξεως των 0,035 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις επιχειρήσεις. Η επιβάρυνση ανά τετραμηνιαίο λογαριασμό για μια μέση οικογενειακή κατανάλωση της τάξεως των 1.770 κιλοβατωρών είναι 9,7 ευρώ. Αυτή η κατανάλωση παραπέμπει σε κόστος περί τα 200-220 ευρώ για την κατανάλωση ηλεκτρισμού ανά τετράμηνο, οπότε προκύπτει αύξηση περίπου 5% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δηλαδή περίπου 11 ευρώ ανά λογαριασμό.
Πρόσθετη επιβάρυνση 1 ευρώ, μαζί με τις στρογγυλοποιήσεις, προκύπτει από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ που εφαρμόζεται στο ρεύμα από 9% σε 10%, αρχής γενομένης, όπως και με τον ειδικό φόρο καυσίμων, από χθες.
Συνολικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο θα εισπράξει εφέτος περί τα 250 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στην ενέργεια, δηλαδή περίπου 5,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Επειδή όμως η αύξηση δεν ισχύει σε 12μηνη βάση για εφέτος και επειδή η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος εμφανίζει πτωτική τάση πρώτη φορά από τον πόλεμο και μετά, υπολογίζεται ότι τα έσοδα από την πηγή αυτή θα είναι σχετικά χαμηλότερα - περίπου 200 εκατ. ευρώ.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ...

Η χωματερή του Δήμου

Της Ιωάννας Ράπτη

Το χωριό μας αναπτύχθηκε από τον τουρίστα που μένει στα καταλύματα του χωριού... Ευφραίνει καρδίαν μετά φαγητού και ποτού... Να γυρίσει στον τόπο του και να διαφημίσει το όμορφο τόπο που είδε... Που ανέπνευσε...
Όταν... δίπλα στο δρόμο είναι παντού σκουπίδια κουφάρια ζωών...
Χωματερή δήμου Αραχόβης... Εντός δελφικού τοπίου, εντός ζώνης Α αδόμητης, όπου τα μηχανήματα του κράτους γιατί κράτος είναι ο δήμος, η νομαρχία, το υπουργείο... Το ίδιο λοιπόν το κράτος σκάβει σε ζώνη όπου ο πολίτης απαγορεύεται να εκμεταλλευτεί την γη που του ανήκει...
Εδώ και χρόνια ζητάμε να μεταφερθεί στο παλιό λατομείο... Δασικός κρατικός χώρος είναι... Μήπως είναι καλύτερα να μείνει η χωματερή εκεί... Να βλέπουν το αξιοθαύμαστο έργο...

Ηλεκτρονική υποβολή ΑΠΔ

Του Τάκη Γρανιτσιώτη

Για όσους έχουν υποχρέωση υποβολής τριμηνιαίων περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ)

Μέσω διαδικτύου η υποβολή ΑΠΔ!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η διαδικασία υποβολής των τριμηνιαίων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και καθιερώνεται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ υποβολή τους μέσω διαδικτύου για το σύνολο των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων το Δημόσιο τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ (α και β βαθμού) για περιόδους απασχόλησης απο 1/1/2010 και εντεύθεν.
Επίσης καθιερώνεται υποχρεωτική υποβολή ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Εργων μέσω διαδικτύου απο εργοδότες που εκτελούν Ιδιωτικα Οικοδομικά Εργα με το σύστημα της αντιπαροχής Ιδιωτικά Τεχνικά Εργα με ανάθεση η εργολαβία καθως και Δημόσια Εργα με αυτοεπιστασία η με ανάθεση η εργολαβία στα οποία απασχολούνται περισσότεροι απο τρείς εργαζόμενοι.
Για όσους έχουν την υποχρέωση αυτή θα έχει εφαρμογή από απασχολήσεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010.

Η ρήση της ημέρας

Δεί δε χρημάτων, ώ άνδρες Αθηναίοι και άνευ τούτων...
(υπάρχει ανάγκη χρημάτων, άνδρες Αθηναίοι, χωρίς αυτά...)

Δημοσθένης, 384-322 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας (Α΄Ολυνθιακός από Παιανία Αττικής)

Ο Δημοσθένης ήταν πολιτικός και στρατηγός της αρχαίας Αθήνας. Θεωρείται ο περιφημότερος ρήτορας της αρχαιότητας και όλων των εποχών, μαθητής του Ισοκράτη και του Ισαίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 384 και πέθανε το 322 π.Χ. Το όνομά του ήταν «Δημοσθένης Δημοσθένους Παιανιεύς».
Από μικρός δοκίμασε την πίκρα της ζωής, γιατί, χάνοντας τον πατέρα του, οι κηδεμόνες του καταχράστηκαν την πατρική του περιουσία (ένας από αυτούς ήταν ο Δημοφών). Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ρητορική για να μπορέσει ο ίδιος να πολεμήσει για το κλεμμένο του δίκιο. Αν και κατάφερε να κερδίσει τη δίκη, δεν μπόρεσε να πάρει την περιουσία του και αναγκάστηκε, για να ζήσει, να γράφει λόγους και να πληρώνεται.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Παράδοση των καθηκόντων του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας ΑΠΤΧΟΥ(Ι) Ι. Πατσαντάρα

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η Ημερήσια Διαταγή του αποχωρήσαντα Επίτιμου Αρχηγού ΑΤΑ Γιάννη Πατσαντάρα, για τον ιδιαίτερο πατριωτικό χαρακτήρα της, αλλά και τα μεστά σε νοήματα μηνύματά της (έντονα τμήματα). Παρευρίσκοντο εκκλησιαστικές αρχές Επίσκοπος κκ Ιγνάντιος, Νομάρχης Λάρισας κ. Κατσαρός, ΑΓΕΕΘΑ, ΑΓΕΣ, ΑΓΕΑ, τοπικη κοινωνία.


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΤΧΟΥ (Ι) Ι.ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ

03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Mετά από 37 χρόνια...

Την άποψη σας κ. Δήμαρχε

Από τον "Ελεύθερο Πολίτη"

Στη σελίδα εξ(6) της εφημερίδας ΑΧΟΣ, η οποία μόλις είδε το φώς της δημοσιότητας και στην ερώτηση Νο2, «καρφώνετε» τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ., ότι αυτά που είπατε στην ΤΕΔΚ δεν είναι δικά σας αλλά «ενδιάμεσες προτάσεις» του.
Με αυτή σας την απάντηση, μου δώσατε την αφορμή να σας θυμίσω, παραθέτοντας σας, όλες τις μέχρι τώρα εκφρασμένες απόψεις σας:

1) 12/01/2010 αναρτάται η απόφαση του Δ.Σ Αραχώβης:
«Να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).»
http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/01/blog-post_5249.html

2) 21/01/2010

Στο συνέδριο της ΤΕΔΚ κ. Δήμαρχε...

Ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς έριξε το κύβο των... 4 Δήμων στη Βοιωτία!

«Συνένωση με Αράχωβα, Δίστομο, Δαύλεια, Αντίκυρα, Κυριάκι και Κορώνεια» πρότεινε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων.

Ρεαλιστικό και Αναπτυξιακό! Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σενάριο της συνένωσης του Δήμου Λεβαδεών προς τα… δυτικά, σενάριο που πρότεινε σε σχετική συνέντευξη Τύπου (που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι) ο Αντιδήμαρχος Λεβαδεών κ. Στέλιος Καλογήρου (φωτογραφία).

Ο Λεβαδίτης αυτοδιοικητικός – καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσει δυναμική σε σχέση με τα τεκταινόμενα γύρω από τη σχεδιαζόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση – ούτε λίγο ούτε πολύ… βγάζει στη σέντρα και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μέρες πριν προωθούσαν το σενάριο να διατηρηθεί ανεξάρτητος ο Δήμος Διστόμου, σε βάρος των Δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου και πολύ περισσότερο της Αράχωβας, γεγονός που θα στερούσε από την μεγαλύτερη πόλη της Βοιωτίας τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έτσι κι` αλλιώς στόχο έχει το σχέδιο Καλλικράτης!

Για τον Γιάννη Πατσαντάρα, τον Πατριώτη Αραχωβίτη

Αντί σχολίων και άλλων σχετικών, οι ποιητές μας Αριστoτέλης Βαλαωρίτης, Γιάννης Ρίτσος και Ησίοδος, νομίζω ότι με εύστοχο νοητικά και συναισθηματικά τρόπο, αλλά και συνάμα κυνικά ρεαλιστικό, δίνουν την διάσταση της ύβρεως, της αλαζονίας και της ανηθικότητας της εξουσίας και των εξουσιαστών...

"...την πίστη την ακλόνητη στου έθνους σου την τύχη αυτή, Κανάρη, πώβαψε τον σιδερένιο πήχυ κι έδωσε στο καράβι σου χίλια στερά να τρέχει, Σήμερα ποιός την έχει;"
(Aριστοτέλης Βαλαωρίτης)

"Κατέβασαν τις σημαίες. Μπήκαν στα σπίτια τους. Μετράνε τα λεφτά τους."
(Γιάννης Ρίτσος- Μονόχορδα (δηλ. Μονόστιχα) ποιήματα)

Και τότε πιά, η Αιδώς και η Νέμεσις, απ' την πλατύδρομη την γή θ' αναχωρήσουν και θα πετάξουν προς τον Όλυμπο, αφού καλύψουν τ'όμορφο προσωπό τους με τα λευκά τους πέπλα, και θα εγκαταλείψουν τους ανθρώπους και στους θνητούς θα απομείνουν φοβεροί πόνοι και δυστυχίες. Και γι αυτό το κακό, δεν θα υπάρξει γιατρειά....

Αφιερωμένο στον Άνθρωπο, στον Έλληνα, στον Αεροπόρο, στον Αξιωματικό και στον Φίλο.
Με μεγάλη Αγάπη και Εκτίμηση!!!!

Ένας φίλος του

Περί αγροτικών ενισχύσεων

Του Τάκη Γρανιτσιώτη

Η K. Μπατζελή ανακοίνωσε και επισήμως ότι από φέτος και στο εξής στερούνται των κοινοτικών επιδοτήσεων όσοι δικαιούχοι αγρότες εισέπρατταν ενιαία ενίσχυση μέχρι 200 ευρώ.

Η ρήση της ημέρας

Ψήφιζε και μη ερεύνα.

Σύνθημα σε τοίχο

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μειώνονται 10% οι συντάξεις και 7% οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

Εκτός απο τους υπαλλήλους του Δημοσίου άμεσο αντίκτυπο στους συνταξιούχους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στα ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΟΑΠ-ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 10%.
Μιλώντας, ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς υποστήριξε οτι οι μειώσεις σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα αγγίξουν το 10%.
Οπως άλλωστε ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι διοικήσεις των 2 ταμείων, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν αναλόγως τις παροχές των δικαιούχων των ταμείων με έμφαση στην εφαρμογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.
Υπολογίζεται οτι οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ είναι 70.000 και κοστίζουν στο κράτος 1,5 δις ευρώ!
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση οι μισθοί ή αποζημιώσεις ή τέλος τα επιδόματα στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μειώνονται κατά 7%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στους δήμους και τις νομαρχίες, τα ιδρύματα, τις εταιρείες, τα σωματεία και τους συνεταιρισμούς. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα δουν το μισθό τους να μειώνεται τουλάχιστον 7%.

Από το Newsit

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Aξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Χρήστος Δημητρίου και είμαι δάσκαλος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Λιβαδειάς. Πιστεύοντας πως: «Όλοι οι Έλληνες είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο», υπέβαλα στις 4-5-2007 αίτηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, για την επιλογή Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων.

Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και της διετούς Μετεκπαίδευσης του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (Τμήμα Γενικής Αγωγής)...

Στατιστικά του Ντελάλη για το Φεβρουάριο

Για το διάστημα από 01/02/2010 έως 28/02/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:
17.532 επισκέψεις (δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
5.747 επισκέπτες (205 επισκέπτες ανά ημέρα!)
1.384 νέους επισκέπτες


(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Η ρήση της ημέρας

Όχι για να πάμε ένα βήμα μπροστά, αλλά για να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε, πρέπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς.

Από το Παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Είναι μερικές φορές, που μια μόνο κουβέντα αρκεί για να σου αλλάξει τη διάθεση... Φίλε σ'ευχαριστώ...

Γιάννης Πατσαντάρας, ένας γνήσιος πατριώτης

Γιάννης Πατσαντάρας

- ένας γνήσιος πατριώτης έφυγε απο την αεροπορία μας,
- άξιος, πειθαρχημένος, επιχειρησιακός & ιδιαίτερα χαρισματικός ηγέτης της Π.Α., ο αρχηγός της τακτικής μας αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας,
- δοκιμασμένος & έμπειρος έχοντας διατελέσει επιτυχώς και κλιμακωτά σε όλα τα υψηλά επίπεδα διοίκησης αυτής,
- σε πλήρη σύμπνοια με τις ξεκάθαρες & αδιαπραγμάτευτες θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου άμυνας, ιδιαίτερα σε θέματα διασφάλισης των εθνικών μας συμφερόντων & γενικότερης ισορροπίας δυνάμεων στο αιγαίο, συνεχίζει επιτυχώς το έργο του,
- μαθαίνουμε οτι η ψυχή του στρατεύματος τον αποδέχεται, τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει πλήρως,
- πηγές μας αναφέρουν, οτι μετά τις προγραμματισμένες συναντήσεις που είχε ο αρχηγός ΑΤΑ με την ιδιότητα του διοικητή caoc-7 τον περασμένο Δεκέμβριο,

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Αχός Αράχωβας (τεύχος Φεβρουαρίου)

Από το σαββατοκύριακο στα περίπτερα της Αράχωβας.

(Σύνδεσμο για την ανάρτηση με τον Αχό μπορείτε να βρείτε και στην μπάρα αριστερά, στην ενότητα Σύνδεσμοι).


Πλοήγηση
Για την πλοήγηση κλικ στην εικόνα για πλήρη οθόνη (fullscreen). Αφού μπείτε σε πλήρη οθόνη πατήστε κλικ αριστερά - δεξιά για εναλλαγή των σελίδων. Επιπλέον κλικ κάνει zoom in, από όπου μετακινείστε με το ποντίκι πάνω - κάτω.




Ευχαριστώ τον Αχό για τα καλά του λόγια...

Ντελάλης

Αποστρατεύτηκε ο Ιωάννης Πατσαντάρας

Tο ΣΑΓΕ έκρινε χθες ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Γιάννη Πατσαντάρα. Ο Γιάννης αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου (Ι).
Εκτός του Γιάννη, αποστρατεύτηκαν ακόμη έξι αντιστράτηγοι, ένας αντιναύαρχος, δυο αντιπτέραρχοι, επτά υποναυάρχοι και δέκα υποπτέραρχοι.
Γιάννη σ'ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά στην πατρίδα... Μας κάνεις υπερήφανους που είμαστε συντοπίτες...

Η ρήση της ημέρας

Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας (Να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις).

Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιων, εκ των επτά σοφών της Αρχ. Ελλάδας


Ο Χίλων ή Χείλων o Λακεδαιμόνιος, γιος του Δαμαγέτου, ήταν πολιτικός, νομοθέτης, φιλόσοφος και ελεγειακός ποιητής, που έζησε κατά τον στ' π.Χ. αιώνα και αναφέρεται ως ένας από τους Επτά Σοφούς της Aρχαίας Ελλάδας.

Παραιτείται από τη βουλευτική σύνταξη η Νανά Μούσχουρη

Ένα φωτεινό, πλην σπάνιο παράδειγμα έδωσε η παγκοσμίως γνωστή Ελληνίδα Νάνα Μούσχουρη, με την επιστολή της που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών.
Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια αλλά και πρώην Ευρωβουλευτής της Ελλάδας κατά την περίοδο 1994-1999, Νανά Μούσχουρη, ζήτησε από τον κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μην απολαμβάνει πλέον τη σύνταξή της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έως ότου η Ελλάδα εξέλθει από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει.
Η Μούσχουρη επικαλείται την οικονομική κρίση και την ανάγκη να εξέλθουμε από αυτή και τονίζει ότι με τον τρόπο της βάζει και αυτή ένα… χεράκι. Έτσι, προέβη στην ανακοίνωση, την οποία και σας παρουσιάζουμε, όπως ακριβώς εστάλη.

Από το fimotro

Νομικό Συνέδριο στο χωριό μας

Η Επιστημονική Ένωση Δικηγόρων "e-ΘΕΜΙΣ" και η συντακτική ομάδα του indubio.gr διοργανώνουν νομικό συνέδριο με θέμα "Το διαδίκτυο ως χώρος δημιουργίας, ελευθερίας και ασυδοσίας: Προστασία και Προσβολή του Ιδιωτικού Βίου", στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2010, στην πόλη της Αράχωβας.
To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Anemolia (1,5 χλμ της διαδρομής Αράχωβα - Δελφοί), με χρονικό σημείο έναρξης το απόγευμα της Παρασκευής και χρονικό σημείο λήξης το απόγευμα του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τιμηθεί ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής και Αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κος Ιωάννης Καράκωστας για τη πολύχρονη προσφορά του, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κος Δημήτρης Παξινός.
Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, τις εισηγήσεις, τις δηλώσεις συμμετοχής και για επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή στο http://www.indubio.gr/
Μετά τιμής
Εκ της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου

Από thiva-press.blogspot.com

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μια ωραία ατμόσφαιρα: μαλλιά κουβάρια στο Δημαρχείο της Λιβαδειάς

Διαλύθηκε η συνέντευξη τύπου των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λιβαδειάς, που είχε προγραμματισθεί σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Τσιφή.
Στόχο της συνέντευξης αποτελούσε η έκφραση δημοτικής ομοψυχίας για την Μεγάλη Λιβαδειά ενόψει Καλλικράτη. Τελικά η συνέντευξη έληξε άδοξα εν μέσω αντιπαραθέσεων, με την αποχώρηση των κ. Ανέστη και Μητά.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε απο τα οικονομικά. Ανάμεσα στα στιγμιότυπα της ανολοκλήρωτης συνέντευξης...

Ανακύκλωση και αποκομιδή απορριμμάτων

Μετά τη δημοσίευση δύο σχετικών αναρτήσεων στο "Αράχωβας blog" (δείτε εδώ κι εδώ) και μιας δημοσίευσης στον Αχό Αράχωβας έμεινα με την εντύπωση ότι η ανακύκλωση ξεκίνησε και πάλι.
Για την ιστορία, σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονταν ότι:
Μετά την υπογραφή νέας σύμβασης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμάτων Λιβαδειάς (ΔΕΠΟΔΑΛ) με εργολάβο αποκομιδής, σας γνωρίζουμε ότι η αποκομιδή των υλικών της ανακύκλωσης θα γίνεται κάθε Πέμπτη και Κυριακή τις πρωινές ώρες”.
Η παραπάνω φωτογραφία εστάλη στο email του Ντελάλη με την επισήμανση ότι λήφθηκε στο ανοιχτό πάρκιν χθες (Κυριακή 28/02/2010, ώρα μεσημεριανή), και τη σημείωση ότι οι επισκέπτες που πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους, αναρωτιόντουσαν γιατί δεν μαζεύει κανείς τα σκουπίδια σ'αυτό το χωριό.
Φαίνεται ότι τελικά ούτε οι αναρτήσεις στα blog αρκούν, ούτε και στον Αχό, για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα.

Στον κόσμο τους οι Γερμανοί - στον κόσμο μας κι εμείς...

Οι Γερμανοί...





Κι εμείς...*

Να σας πω κάτι; Εχω βαρεθεί, από τη μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου σ' αυτή τη χώρα, την ψευτοευαισθησία. Οι μισοί Ελληνες κλέβουν ξεδιάντροπα τους άλλους μισούς στις υπερτιμολογημένες τιμές της αισχροκέρδειας, κάθε μέρα, σε όλα σχεδόν τα καταστήματα, είτε είναι σουπερμάρκετ, είτε πουλάνε καρφίτσες, είτε φαΐ. Αλλά οι κλεμμένοι δεν ξεσηκώθηκαν ποτέ εδώ και χρόνια, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν μποϊκοτάρησαν, παρά υποταγμένοι σαν τα πρόβατα συνεχίζουν να καταθέτουν τα δουλεμένα τους λεφτά στους κερδοσκόπους συμπατριώτες τους. Οι γερμανικές μίζες της Siemens τους μάραναν, που βγήκαν, λέει, από την τσέπη τους!

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς κάθε μέρα στα ιατρεία, στα δικηγορικά γραφεία, στα συμβολαιογραφεία, στα μηχανουργεία, στις οικοδομές, στα ηλεκτρολογεία και τα υδραυλικά, στα συνεργεία, στις κάθε είδους παροχές υπηρεσιών και έργων, που είτε χρεώνονται ο κούκος αηδόνι, είτε χρεώνονται έτσι και χωρίς απόδειξη. Χωρίς συμμετοχή του δράστη στην κοινή φορολογία, δηλαδή.

Αλλά, οι άλλοι μισοί Ελληνες, τους ψηφίζουν και τους χειροκροτούν και συνωστίζονται στις ουρές για ένα χαρτί, μία βεβαίωση, ένα δάνειο, ένα διορισμό και συχνά μια παρανομία, ένα ξεμπλέξιμο, καμία μικροαπάτη, αντί να τους πετροβολούν στο Σύνταγμα κι αντί να απαιτούν τα δικαιώματά τους και να 'ναι φόβητρο (ναι, φόβητρο) αυτοί οι πολίτες για κάθε επίορκο απ' όλο αυτό το συρφετό, που ευημερεί με τα λεφτά και τον ιδρώτα του λαού.

Οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις τους μάραναν, που θα πηγαίνανε στην τσέπη όλου αυτού του παρακράτους τον πρώτο χρόνο ήδη, όπως και πήγαν (κάποιες) όσες δοθήκανε μετά τη συμφωνία Καραμανλή και Ερχαρτ.

Αλλά κανείς ως τώρα δεν έχει απεργήσει, δεν ξεσηκώθηκε, δεν επαναστάτησε γι' αυτή τη φανερή κλοπή από το κοινό ταμείο, απ' όπου χτίζονται τα σχολεία όλων, τα νοσοκομεία όλων, οι δρόμοι όλων, τα λιμάνια όλων, η ποιότητα της ζωής όλων, η ισοπολιτεία όλων. Η Δημοκρατία όλων. Πού τίποτε απ' αυτά δεν υπάρχει σωστά και όλα υπολειτουργούν και κοστίζουν πανάκριβα σε δάνεια και χρέη ακριβώς επειδή ο λαός δεν έχει ποτέ επαναστατήσει.

Και δεν έχει επαναστατήσει ούτε κατά των Τραπεζών, των κατασκευαστών, των μεσαζόντων, των αντιπροσώπων και των μεγαλεμπόρων, που μην έχοντας πατρίδα στην πλειοψηφία τους (ποτέ το χρήμα δεν είχε πατρίδα) γδέρνουν κερδοσκοπικά τους εγχώριους πελάτες τους, δουλεύοντας (!) με ποσοστό κέρδους, που δεν το έχει ονειρευτεί κανείς Γερμανός έμπορος, τραπεζίτης, βιομήχανος, αντιπρόσωπος.

Δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε οι Γερμανοί, οι Αγγλοι, οι Νορμανδοί για την Ελλάδα. Με νοιάζει τι κάνουν οι Ελληνες για την Ελλάδα. Πόσο και αν την αγαπάνε κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Στην πράξη.

Η Ελλάδα, που αντιμετώπισε τον Αξονα ήταν μια Ελλάδα όπου ο ένας νοιαζόταν τον άλλον απείρως περισσότερο από όσο σήμερα ο κάθε Ελληνας έχει γραμμένο τον διπλανό του στα παλιά του τα παπούτσια.

Οι Γερμανοί μάς μάραναν.

* από την ελευθεροτυπία της Κυριακής

Η ρήση της ημέρας

Ο έρωτας είναι γνώση. Ο έρωτας είναι ευγένεια και αρχοντιά [...]. Πως η φύση ορίζει το αρσενικό να γίνεται ατέλειωτη προσφορά και θεία στέρηση για το θηλυκό. Και το θηλυκό να κυνηγάει τις τύψεις του.
Στον έρωτα όλα γίνονται για το θηλυκό [...].
Μιλώ για τα καράτια κοντά στα εικοσιτέσσερα. Για στήσιμο πολύ μεταξωτό. Και το μετάξι μόνο ζωικό παρακαλώ. Κουκουλάρικο. Και η κλωστή μπιρσιμένια [...].
Πάντα όταν φεύγει η γυναίκα, θα φταίει ο άντρας. Να το γράψετε να μείνει στον αστικό κώδικα.

Δημήτρης Λιαντίνης, από το βιβλίο του «Γκέμμα»
Ο Δημήτρης Λιαντίνης (23 Ιουλίου 1942 - 1998) υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφίας της αγωγής και της Διδακτικής των Ελληνικών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας εννέα βιβλίων με φιλοσοφικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο.
Το ερώτημα που του τέθηκε στο δρόμο, κάτι σαν το αίνιγμα της Σφίγγας στις Θήβες, εστάθηκε το ακόλουθο: - Καθώς κοιτάς το μηδέν στα μάτια δύνεσαι να μην αποκαρτερήσεις;
Αποκρίθηκε: - Ναι.

Απάντηση στους δημοτικούς υπάλληλους

Του Στάθη Γιαννέλου

Πέρασαν 72 ώρες κι ακόμα περιμένω από τον... λασπολόγο συγγραφέα να μου πει ποιοι είναι οι υπάλληλοι που συνυπέγραψαν το κείμενο. Επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση κρύβεται.. Και δεν έχει το θάρρος να βγει να πει ότι αυτός κι ο κολλητός του συνέταξαν το κείμενο χωρίς να ενημερώσουν τους υπόλοιπους όπως εξακρίβωσα το σαβκυριακο.
Κατόπιν τούτου είμαι υποχρεωμένος αύριο πρωί να ζητήσω από τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου εγγράφως να τεθεί το θέμα στο δημ. συμβούλιο όπου θα κατονομάσω επώνυμα τον.. συγγραφέα και να ζητήσω να αποδοθούν οι ευθύνες.
Όχι κύριοι δεν έκλεισε το θέμα.
Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας κατευθυνόμενος και να λέει ότι θέλει χρησιμοποιώντας άλλους. Ήξερα όταν ασχολήθηκα με τα κοινά ότι πρέπει να δέχομαι την κριτική και έχω αποδείξει στην πράξη ότι τη σέβομαι. Εδώ όμως αυτός που όλοι σας στα σχόλια σας τον κατονομάσατε (θα μου επιστέψετε εγώ να το κάνω στο δημ. συμβούλιο) πέταξε λάσπη και δεν είχε την αξιοπρέπεια με τον κολλητό του να ζητήσουν συγγνώμη.
Στο επόμενο δημ. συμβούλιο θα μάθει λοιπόν ο κηφήνας ότι εμείς οι Αραχωβίτες είμαστε καλοί αλλά μην μας πειράξεις την τιμή. Και επειδή πολλοί συντοπίτες μου μου είπαν το σκυριακο να μην σταματήσω τους λέω. Αυτή η ιστορία θα πάει μέχρι τέλους. Η δημαρχία έχει αξιόλογα παιδιά που ξέρω ότι δουλεύουν σκληρά. Ένας δυο λασπολόγοι δεν μπορούν ν' αμαυρώνουν την εικόνα της...
Η συνεχεία στο δημ. συμβούλιο.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Κρίσεις Πολεμικής Αεροπορίας

BHMAτοδότηs Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Αύριο κρίνονται (ποιος θα παραμείνει και ποιοι θα αποστρατευθούν από την Αεροπορία) τέσσερις παλαιοί συμμαθητές στη Σχολή Ικάρων: οι αντιπτέραρχοι κκ. Ι. Πατσαντάρας και Κ. Καλαμάτας και οι υποπτέραρχοι κκ. Κ.Ιατρίδης και Κ. Βλαχάβας. Μου λένε ότι ο κ. Πατσαντάρας, ο οποίος είναι επικεφαλής στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα, παρ΄ ότι είναι επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Ευ. Βενιζέλο , τον παραδέχονται οι πιλότοι και φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να παραμείνει στη θέση του.

Ωστόσο, άλλοι στην κυβέρνηση εκδηλώνουν διακριτικό ενδιαφέρον υπέρ κάποιων από τους υπολοίπους τρεις.
Πάντως το παράξενο είναι ότι «κομματικό κριτήριο» δεν υφίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού και οι υπόλοιποι τρεις είναι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

***
Σχετικό link
Top