αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Θέσεις Δημοτικού Συμβουλίου για το σχέδιο Καλλικράτης

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Γεώργιο Δ. Ανδρέου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της αριθμ. 4/2010 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Θέσεις Δημοτικού Συμβουλίου για το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τέθηκε εκ νέου για συζήτηση το θέμα της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας που ονομάσθηκε σχέδιο «Καλλικράτης» για να μπορέσουν να εκφρασθούν και οι απόψεις των δημοτών για το θέμα.
Εν συνεχεία έκαμε σύντομη ανάλυση της εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση και εξέθεσε τα μειονεκτήματα του σχεδίου σε επίπεδο μελέτης και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το αν το σχέδιο θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των Δήμων και την οικονομία δαπανών στην οποία στοχεύει η Κυβέρνηση. Ακολούθως αναφέρθηκε εν συντομία σε όσα αναφέρθηκαν στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ αλλά και την Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ του νομού Βοιωτίας. Εξέθεσε επίσης όσα ακούγονται για το θέμα της συνένωσης των Δήμων ιδιαίτερα στο Νομό Βοιωτίας και στην περιοχή μας. Η επικρατούσα άποψη με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του αριθμού των Δήμων στο 1/3, που θα γίνει με συνένωση των υπαρχόντων Δήμων θα έχει ως συνέπεια την μείωση του αριθμού των Δήμων του Νομού Βοιωτίας σε 6-7, που αν υλοποιηθεί σε ότι αφορά την πόλη μας θα οδηγήσει στην δημιουργία Δήμου που θα απαρτισθεί με την συνένωση των Δήμων Αράχωβας, Διστόμου, Δαύλειας και την Κοινότητα Αντίκυρας. Ανέφερε επίσης ότι ακούγεται και το σενάριο της δημιουργίας δύο μεγάλων Δήμων σε όλο το νομό Λιβαδειάς και Θήβας.
Ακολούθως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μειονεκτήματα των λύσεων αυτών για την πόλη μας με βάση την θέση, την γεωμορφολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αναπτυξιακά πρότυπα του Δήμου μας, που δεν έχουν σχέση με τους Δήμους που αναφέρθηκαν αλλά και την Βοιωτία γενικότερα και τάχθηκε υπέρ της άποψης να διεκδικηθεί αγωνιστικά η αυτονομία του δήμου μας ως ορεινού με βάση την σχετική παράγραφο της εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών και αν αυτό δεν επιτευχθεί να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η συνένωση με το Δήμο Δελφών. Ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί ο Δήμαρχος Δελφών και αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Δελφών.

Επακολούθησε συζήτηση, τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι και όσοι από τους παριστάμενους δημότες ζήτησαν το λόγο οι οποίοι στο σύνολό τους τοποθετήθηκαν υπέρ του σκεπτικού του Δημάρχου και ανέπτυξαν σχετική επιχειρηματολογία αναφερόμενοι στην θέση, την ιστορία την οικονομική ανάπτυξη και τις προοπτικές για το μέλλον της πόλης που μας συνδέει στενά με τον Παρνασσό, τους Δελφούς και την Φωκίδα γενικότερα και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής:

1. Τάσσεται υπέρ της Διοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου «Καλλικράτης» επί της αρχής.
2. Ως πρώτη προτεραιότητα να επιδιωχθεί η διατήρηση του Δήμου Αράχωβας ως αυτοτελούς στα πλαίσια της ειδικής μεταχείρισης των ορεινών και νησιωτικών Δήμων και εναλλακτικά να διεκδικηθεί η συνένωση με τον υφιστάμενο Δήμο Δελφών για την δημιουργία ενιαίου Δήμου Δελφών - Αράχωβας, με την τροποποίηση των ορίων των ούτως ή άλλως καταργουμένων σημερινών νομών, αφού με το ίδιο σχέδιο καταργούνται και οι Νομαρχίες.
3. Εναλλακτικά και αν ο Δήμος Δελφών διευρυνθεί και με άλλους Δήμους της Φωκίδας να επιδιωχθεί η ένταξη της Αράχωβας στον μεγαλύτερο αυτό Δήμο στα πλαίσια της Φωκίδας. Για το λόγο αυτό να επιδιωχθεί συνεννόηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ή και τους αντίστοιχους Δημάρχους των ομόρων Δήμων της Φωκίδας με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση προς το Υπουργείο, η οποία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές με τους Δημάρχους των παραπάνω Δήμων.
4. Ως έσχατη εναλλακτική λύση αν δεν δεχθεί να προχωρήσει το Υπουργείο στην μεταβολή των ορίων των υφισταμένων νομών και παραμείνουμε στην Βοιωτία να επανέλθει το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο για νέα απόφαση.

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 4/29/2010

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
ΤΑ ΜΕΛΗ
Γεώργιος Ανδρέου, Ιωάννης Γεωργακός, Ευστάθιος Γιαννέλος, Παναγιώτης Γουρνάς, Δημήτριος Διαγούρτης, Θεόδωρος Κοκοβός, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Δημήτριος Μαυρόπουλος, Ιωάννης Μπεζεντές, Δήμητρα Πλαστή-Κορίτου, Ιωάννης Α. Ράπτης, Ιωάννης Στ. Ράπτης

4 σχόλια:

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΝΤΕΛΑΛΗ?

ονομα είπε...

Ο Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Ανδρέου.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος είπε...

Οι προτάσεις του δήμαρχου για το Καλλικράτη .

1. 21/01/2010 Στο συνέδριο της ΤΕΔΚ ο δήμαρχος λέει 2 δήμοι στη Βοιωτία και εμείς μέσα γιατί έτσι επιτυγχάνεται η αυτοτέλεια των οικισμών.

http://viotia.blogspot.com/2010/01/2_21.html


2. Στις 12/01/2010 αναρτάται η απόφαση του Δ.Σ
να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).
http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/01/blog-post_5249.html

3. 18/02/2010 λέει στο Δ.Σ Δελφών
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αράχοβας αποφασίστηκε ομόφωνα ότι « ο φυσικός χώρος της Αράχοβας βλέπει προς δυτικά δηλ. προς τη πλευρά της Φωκίδας και επομένως προτείνουμε τη συνένωσή μας με το Δήμο Δελφών εφ΄όσον γίνει αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη με ονομασία και έδρα τους Δελφούς. Επίσης συμφωνούμε εφόσον αποφασιστεί από το Δήμο Δελφών να συνενωθούμε και με το Δήμο Ιτέας.
http://www.delphi.gr/viewshoparticle.aspx?Articleid=7851

4. 22/2/2010 δημοσιεύονται τα πρακτικά της από 17/02/2010 συνεδρίασης
Ως πρώτη προτεραιότητα να επιδιωχθεί η διατήρηση του Δήμου Αράχωβας ως αυτοτελούς στα πλαίσια της ειδικής μεταχείρισης των ορεινών και νησιωτικών Δήμων και εναλλακτικά να διεκδικηθεί η συνένωση με τον υφιστάμενο Δήμο Δελφών για την δημιουργία ενιαίου Δήμου Δελφών – Αράχωβας. Εναλλακτικά και αν ο Δήμος Δελφών διευρυνθεί και με άλλους Δήμους της Φωκίδας να επιδιωχθεί η ένταξη της Αράχωβας στον μεγαλύτερο αυτό Δήμο στα πλαίσια της Φωκίδας.
http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/02/42010.html
Τα σχόλια δικά σας.

Top