αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Με... αστυνομική προστασία ήρθε ο πρώην προπονητής του Παρνασσού!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Την ώρα που η Αράχοβα έπηζε στην κίνηση και τα 2 περιπολικά της αστυνομίας ευρίσκονταν στο γήπεδο για τον αγώνα Παρνασσού-Πήγασου, γιατί όπως μάθαμε ο προπονητής του Πήγασου, κ. Καντάς Γιάννης, που μέχρι πέρυσι ηταν προπονητής της Αράχοβας, ζήτησε αστυνομική προστασία γιατί... άκουσον άκουσον κινδύνευε η ζωή του... Από ποιους άραγε? Ο κ. Καντάς, εκδότης της εφημερίδας Νέα της Βοιωτίας κυνηγάει την Αράχωβα εδώ και καιρό και σήμερα έγινε κι αυτό...
Στάθη Γιαννέλο, Θωμά Γιαννέλο, Κοροδήμο Γιάννη, θα το αφήσετε να περάσει έτσι? Ο αστυνομικός δ/ντης Βοιωτίας έδωσε την εντολή? Αν είναι έτσι να ζητήσω κι εγω συνοδεία... Ντροπή... Κε Χρυσοχοίδη.. Κε Αραχωβίτσα τα ξέρετε αυτά?

Ένας φίλαθλος

Στην κορυφή των πλουσιότερων Eλληνικών περιφερειών η Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 2007, στην κορυφή των πλουσιότερων ελληνικών περιφερειών μετά την Αττική ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο με 96,2% και η Στερεά Ελλάδα με 83,9% .
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η φτωχότερη της Ελλάδας, με ΑΕΠ 59,7% σε σχέση του μέσου κοινοτικού όρου.
Η Βόρεια Ελλάδα κατατάσσεται στις φτωχότερες περιοχές της χώρας, καθώς στους ουραγούς ακολουθούν τη Δυτική Μακεδονία η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 62,1%, το Βόρειο Αιγαίο με 66,6%, η Θεσσαλία με 68,2%, η Ήπειρος με 68,3%, η Κεντρική Μακεδονία με 72,4% και τα νησιά του Ιονίου με 73,9%.

Από το prassia-eyrytanias

«Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία» λέει στο Spiegel ο Γ. Παπανδρέου

«Κύριο πρόβλημα η διαφθορά»

Στις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές, απαντά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή με ημερομηνία της Δευτέρας.
«Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι», λέει ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, ώστε να επιτύχει στις μεταρρυθμίσεις.

Από tanea.gr

"Αγαπητοί μας Έλληνες" από το γερμανικό περιοδικό Stern

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής, Walter Wüllenweber:

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι...

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

H Απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών για τον Καλλικράτη

Στη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών συζήτησε την επίσημη θέση που ο Δήμος Δελφών θα στηρίξει σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης». Μετά από διαλεκτική συζήτηση όλων των μελών του Δ.Σ. και αφού ακούστηκαν όλες οι προτάσεις (εισηγητική πρόταση Δημάρχου, πρόταση διατήρησης της αυτονομίας του Δήμου, πρόταση συνένωσης με Ιτέα, πρόταση συνένωσης με Αράχωβα, πρόταση καταψήφισης του σχεδίου «Καλλικράτης»), υπερψηφίστηκε τελικά (κατά πλειοψηφία) η εισήγηση του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη... Καλτσή για διαβούλευση προθέσεων συνένωσης σε έναν νέο ενιαίο Δήμο, των όμορων Δήμων Δελφών – Ιτέας – Αράχωβας (και όποιων άλλων όμορων Δήμων το επιθυμούν) με όνομα «Δήμος Δελφών» και με έδρα τους Δελφούς.
Η ψηφισθείσα εισήγηση έχει ως εξής:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 18 / 02 /2010

ΘΕΜΑ: Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και η θέση του Δήμου Δελφών σχετικά με το σχέδιο Καλλικράτης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών και την εκφρασθείσα από τα ΜΜΕ αυτοδιοικητική εμπειρία τα κύρια χαρακτηριστικά του “Δήμου του 21ου Αιώνα” θα πρέπει να είναι:
Δήμος ανοιχτός με δυναμικό χαρακτήρα υπό την έννοια ότι ο Δήμος αντιλαμβάνεται σταθερά τις αναγκαίες κάθε φορά αλλαγές, τις υιοθετεί, τις προετοιμάζει και τις πραγματοποιεί.
Δήμος καινοτομικός, πρωτοπόρος και ψηφιακός.
Δήμος πολιτικός και κοινωνικός, υπό την έννοια ότι επιδιώκει να είναι σε αρμονία με τη δημοκρατική πολιτεία και το πολιτικό σύστημα, φροντίζοντας για την κοινωνική συνοχή και τις ανάγκες των πολιτών. Δήμος μέσα στη ζωή και σε πλήρη αντιστοιχία με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Δήμος μεταρρυθμιστικός με ικανότητες μετασχηματισμού της θεωρίας σε πράξη, με την έννοια ότι μπορεί να αξιοποιήσει τις δημόσιες πολιτικές, τη σύγχρονη γνώση και τις εμπειρίες διακυβέρνησης για την ανάπτυξη όλων των συστημάτων προσφοράς υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πολίτες.
Δήμος που γνωρίζει να μαθαίνει, να αυτoργανώνεται και που ενεργεί με Συνολική Διοικητική Ικανότητα και εκτελεί κάθε έργο υποδομής και ανάπτυξης.
Δήμος που ενεργεί με διαφάνεια και που διαβουλεύεται και λογοδοτεί στους πολίτες.
Δήμος ο οποίος ενσωματώνει το καινούργιο και εξελίσσεται.

- Μια ανάλυση αυτών των κύριων, κάπως εξιδανικευμένων, χαρακτηριστικών του «Δήμου του 21ου Αιώνα» αποκαλύπτει ότι από μόνος του ο Δήμος Δελφών με τα δύο δημοτικά του διαμερίσματα Δελφών και Χρισσού δεν φαίνεται δυστυχώς να ανταποκρίνεται με την προτεινόμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ούτε φαίνεται ότι μπορεί να καταταγεί ο Δήμος Δελφών σε μια ειδική κατηγορία, βασισμένη μόνο στον ιστορικό και πολιτισμικό του χαρακτήρα.

Μια ενδιαφέρουσα ενυπόγραφη επιχειρηματολογία για ενοποίηση των δήμων Αράχωβας και Δελφών ήρθε στο φως δια μέσω e-mail που έχει ως εξής:


Για την ανωνυμία στα blogs

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα για το θέμα που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψηφοφορία, για το αν θα πρέπει οι Σύμβουλοι να γράφουν στα blogs όπου υπάρχουν ανώνυμα σχόλια, παρεμβαίνω για να εκθέσω τις απόψεις μου.

Οι πιο πολλοί από όσους παρακολουθούν τα blogs έχουν καταλάβει την αναγκαιότητά τους. Από τα blogs αποκαλύπτονται τεράστια θέματα, τα οποία διστάζουν (???) να δημοσιεύσουν τα μεγάλα και επώνυμα Μ.Μ.Ε. Θέλετε μερικά παραδείγματα? Η πρόσφατη αυτοκτονία του εφοριακού και η συνομιλία του κ. Χριστοφοράκου είναι 2 μόνο παραδείγματα που "έθαψαν" τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες και ωστόσο δημοσιεύτηκαν στα blogs.

Η ουσία δεν είναι η ανωνυμία, αλλά το τι γράφουν τα blogs. Τι σημασία έχει αν λέγομαι Γιάννης, Νίκος ή Μαρία; Αλλάζει κάτι; Αν κάποιος θίγεται μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη ή να απαντήσει και να κατέβει άμεσα η επίμαχη ανάρτηση ή το σχόλιο. Στο χώρο αυτό δημοσιεύονται ΟΛΕΣ οι απόψεις ΟΛΩΝ, χωρίς καμία εξαίρεση.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πράγματα με το όνομα τους ή θέλετε να μαθαίνετε μόνο τα ονόματα όσων γράφουν και τίποτα άλλο; Εδώ στην χώρα μας έχουν γίνει star όλοι οι δημοσιογράφοι και όχι τα ίδια τα γεγονότα.

Η ανωνυμία είναι επιβεβλημένη όταν ισορροπείς σε σοβαρά θέματα. Eίναι η ελευθερία της έκφρασης και η απόλυτη δημοκρατία. Όταν όμως χαθεί το μέτρο τότε το εργαλείο γίνεται επικίνδυνο. Αυτό εξαρτάται από εμένα και από εσάς που μου επισημαίνετε τα λάθη.

Δελφοί

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση που έστειλε ο Στέργιος Μπακολουκάς για τους Δελφούς.

Η ρήση της ημέρας

Είναι αλήθεια ότι η ελευθερία είναι πολύτιμη. Τόσο πολύτιμη, που μερικές φορές πρέπει να τη χορηγούμε με δελτίο.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924, Σοβιετικός ηγέτης

Ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοβ, γνωστότερος ως Λένιν (22 Απριλίου 1870 – 21 Ιανουαρίου 1924), ήταν μεγάλος πολιτικός, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης και επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ. (1922-1924). Ηγέτης της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σχόλια για το Δημοτικό Συμβούλιο

Του Χάρη Αλμπάνη Αλεξανδράκου

Αγαπητοί Αραχωβίτες-σες.
Επισκέπτες αυτού του blog, ή οποιουδήποτε άλλου. Μπήκα και 'γω με τη σειρά μου στο πειρασμό να κάνω ένα σχόλιο και να εκφράσω την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ θέση και άποψη για αυτά που συμβαίνουν στο χωριό μας.
Χθες μετά από αρκετό καιρό παραβρέθηκα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αραχωβας, διάρκειας 4ων ωρών.
Ομολογώ ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν παρά πολύ σοβαρά για το μέλλον της Αραχωβας, οι γνώμες που ακούστηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο θα σημαδέψουν τον τόπο μας για τα επόμενα χρόνια!!!!! Σε όλη αυτή τη πραγματικά ζωντανή, δημοκρατική και δημιουργική συνεδρίαση, υπήρξαν κάποιες παρενθέσεις που εμένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με ενόχλησαν. Νιώθω την ανάγκη να τις επισημάνω, γιατί υπήρξα τρεις τετραετίες υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (χωρίς να έχω εκλεγεί) και το θεωρώ υποχρέωση μου προς αυτούς που με στήριξαν και προς αυτούς που θα ήθελαν αλλά για δικούς τους λόγους δεν το έκαναν. Οι παρενθέσεις αυτές ήταν μικρές, αλλά τις περισσότερες φορές, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διaφορά, ώστε μια κοινωνία να είναι πραγματικά ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!!!!!! Αυτά που εμένα δεν μου ακούστηκαν καλά στα αυτιά μου ήταν:

1) Η συνεχής επανάληψη μιας φράσης από το στόμα του κ.Γιαννελου που έλεγε για διάφορα θέματα που έβαζαν για ψηφοφορία "είτε ψηφίσουμε είτε δεν ψηφίσουμε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα" και κανένας απ΄ όλους δεν έλεγε ούτε μια κουβέντα. Είπε μάλιστα "να του πουν τι έχει γίνει απ΄ αυτά που έχουν ψηφίσει" και πάλι δεν έλαβε καμία απάντηση από κανένα.

2) Όταν τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα για την έγκριση του 1ου Α.Π του Εργου ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΝΑΚΙ, εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα και δεν κατάλαβα γιατί εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να διαβάσουν, να καταλάβουν και να απαντήσουν στις διάφορες ερωτήσεις που έκανε ο κόσμος, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, για το κοστολόγιο και το μέγεθος του εργου. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ούτε πόσα μέτρα ήταν το έργο, ούτε πόσα φρεάτια έγιναν, ούτε πόσα ακριβώς στοίχισε ούτε πόσα θέλει ακόμα για να τελειώσει, κατάλαβα όμως ότι εγκρίθηκε η πίστωση.

3) Αναφέρθηκε, εκτός προγράμματος, οι αναρτήσεις και οι σχολιασμοί που γίνονται στα blogs (οι αναφορές δεν ήταν καθόλου κολακευτικές από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ειδικά στους ανώνυμους και ψευδεπωνυμους σχολιαστές) και τέθηκε σε ψηφοφορία από τον κ. Γεωργακό να αποφασίσει το Δ.Σ., να μην ξαναδημοσιεύσουν τίποτα από το δήμο σε blog που υπάρχουν ανώνυμοι σχολιασμοί (ευτυχώς δεν πέρασε). Η προσωπική μου άποψη και η θέση είναι αυτή που δήλωσε ο Στέργιος Μπακολουκάς ότι "ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ". Ο ηλεκτρονικός και ο έντυπος τύπος είναι η αρχή της δημοκρατίας κάθε τόπου. Σας λέω, ότι εγώ θα ρωτάω ΕΠΩΝΥΜΑ ότι εσείς ρωτάτε ανώνυμα και να δούμε που θα φτάσει αυτό (θα υπάρχουν απαντήσεις).

Η πρώτη ερώτηση που προκύπτει από το χθεσινό Δ.Σ. είναι.
ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ., ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ???
ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ???

Περιμένω απάντηση, με όποιο τρόπο νομίζετε.
Ευχαριστώ τον Ντελάλη για την φιλοξενία και ελπίζω τώρα να μην τα βάλετε μαζί μου.

Έλληνες - Καθαρότητα αίματος, ιθαγένεια και υπηκοότητα

Του Στέργιου Μπακολουκά

Έλληνες Καθαρότητα Αίματος, Ιθαγένεια και Υπηκοότητα

Αυτό τον καιρό όλη η Ελλάδα ασχολείται, (και καλά κάνει) με την οικονομία τα δάνεια και τα δεινά πού έρχονται να πέσουν στις πλάτες μας τα επόμενα χρόνια, μέχρι να καταφέρουμε να βγούμε και από αυτή την κρίση. Άλλωστε το έχουμε κάνει πολλές άλλες φορές στο παρελθόν. (Γιατί θα βγούμε, αν οι κρατούντες χρησιμοποιήσουν την τιμωρία ως μέσον συνετισμού, των επίορκων καταχραστών της εξουσίας και αν ταυτόχρονα βάλουν «χέρι» σε αυτούς πού πρέπει και όχι μόνο στους εργαζόμενους).

Ταυτόχρονα όμως έχουμε παραμελήσει ένα θέμα που πραγματικά δουλεύει υπόγεια και ύπουλα κατατρώγοντας τις σάρκες της υπόστασής μας ως Έλληνες. Είναι το εντυπωσιακό φούντωμα ανά τον κόσμο μιας σειράς από δημοσιεύσεις, αλλά και διάφορες διεκδικήσεις από τους γείτονές μας, που έρχονται να αμφισβητήσουν όχι μόνο την ελληνικότητα κάποιων κομματιών μας (Μακεδονία, Θράκη, Βόρεια Ήπειρος), αλλά αυτή την ίδια την ελληνικότητά μας.

Το ανησυχητικό όμως νομίζω...

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη βουλή

Για την Οικονομία

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με επίκεντρο την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της επικύρωσης της τροποποίησης για τα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση των αυτοκινήτων, που οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της πρότασης και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Από το troktiko

Η ρήση της ημέρας

Βραδέως εγχείρει τοις πραττομένοις. Εγχειρίσας δε πράττε βεβαίως.

Να επιχειρείς αργά (και κατόπιν σκέψεως) αυτά τα οποία πρόκειται να κάνεις. Όταν όμως τα ξεκινήσεις να ενεργείς με αποφασιστικότητα.

Βίας ο Πριηνεύς

O Βίας ο Πριηνεύς ήταν Έλληνας φιλόσοφος, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, καταγόταν από την Πριήνη της Ιωνίας (625 – 540 π.Χ.), ήταν γιος του Τευτάμου και γνώρισε μεγάλη φήμη και δόξα γύρω στα 570 π.Χ., την περίοδο που βασιλείς της Λυδίας ήταν ο Αλυάττης και ο Κροίσος.
Ο Βίας ήταν γνωστός στην αρχαιότητα για τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε στην γενέτειρα πατρίδα του και παροιμιώδης έμεινε η μεγάλη δικανική του δεινότητα. Ο Βίας πέθανε σε ηλικία 85 χρονών περίπου, καθώς αγόρευε στο δικαστήριο. Όπως διηγείται ο Διογένης ο Λαέρτιος, πέθανε όπως πεθαίνουν όλοι οι δίκαιοι άνθρωποι.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση Μίκη: Είναι ντροπή

Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.
Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.
Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους.
Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !
Αθήνα, 17.2.2010 - Μίκης Θεοδωράκης

Σήμερα στις 7 το Δημοτικό Συμβούλιο

Σήμερα στις 7 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα...
Η συμμετοχή όλων θεωρείται επιβεβλημένη...

Τα λέμε on line...

Εκτός από πληροφορίες, ένας στους τρεις χρήστες αναζητούν και το έτερον τους ήμισυ στο διαδίκτυο, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της GlobeScan για λογαριασμό του BBC. Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 11.000 χρήστες από 19 χώρες από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για γνωριμίες μέσω ίντερνετ παρατηρείται στην Ινδία και το Πακιστάν, καθώς το 59% των Ινδών και το 60% των Πακιστανών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο γνωριμίας με άτομα του άλλου φύλου.

Συνεδριάζει εκτάκτως για αλλαγές το ΚΥΣΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για έκτακτες κρίσεις τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στην ΕΛ.ΑΣ. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο πτέραρχος Ι. Γιάγκος παραμένει αρχηγός ΓΕΕΘΑ αλλά ασκούνται πιέσεις για να παραμείνει αρχηγός ΓΕΣ ο Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος έχει την υποστήριξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου που με τη σειρά του το έχει ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας Ε. Βενιζέλο. Αποστρατεύεται α αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης που ακούγεται ότι θέλει να πολιτευθεί με τη ΝΔ στην Αχαΐα και μάλλον παραμένει αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας. Ενδιαφέρον έχει να φανεί ποιες αλλαγές θα γίνουν στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ ύστερα και από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα.
Από το press-gr.blogspot.com
Νεώτερη ενημέρωση
Την τοποθέτηση του αντιναυάρχου, Δ. Ελευσινιώτη, στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Οι αρχηγοί των υπόλοιπων όπλων παραμένουν στις θέσεις τους.
Ο Δ. Ελευσινιώτης γεννήθηκε στην Σαλαμίνα στις 26 Αυγούστου 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973 και απεφοίτησε το 1977 με τον βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου Π.Ν. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Η ρήση της ημέρας

Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει.

Χαρίλαος Τρικούπης

O Χαρίλαος Τρικούπης (11 Ιουλίου 1832 - 30 Μαρτίου 1896) ήταν Έλληνας διπλωμάτης, πολιτικός και Πρωθυπουργός. Αν και η διπλωματική σταδιοδρομία του υπήρξε βραχεία, εν τούτοις διακρίθηκε για την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του, το 1863, κατά τις διαπραγματεύσεις με την αγγλική κυβέρνηση, ως πληρεξούσιος της Ελληνικής κυβέρνησης, στη σχετική συνθήκη της παραχώρησης των Ιονίων νήσων στην Ελλάδα. Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στις Κάννες και ενταφιάστηκε στην Αθήνα.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Να πληρώσει ο Σημίτης από την τσέπη του τα 300 εκ. ευρώ

"Να πληρώσει ο Σημίτης από την τσέπη του τα 300 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε για μίζα στην Goldman Sachs".

Η εφημερίδα Αυριανή σε σημερινό δημοσίευμά της τονίζει ότι "τα άπλυτα της περιβόητης "δημιουργικής λογιστικής", που επί κυβέρνησης Σημίτη αναδείχθηκε σε επιστήμη απάτης σε βάρος του Δημοσίου, βγάζουν πλέον στη φόρα οι Αμερικανοί, προφανώς για να προκαλέσουν διαλυτικό κλίμα στην Ευρώπη και να πλήξουν το ευρώ, αλλά με αποτέλεσμα εντός Ελλάδας να πυροδοτούνται εξελίξεις που αφορούν τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τις μίζες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που τσεπώθηκαν προκειμένου να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη με μαϊμουδίστικα στοιχεία - ζήτημα που "σηκώνει" ως και Ειδικό Δικαστήριο".

Απάντηση του Αλέκου στο Τρίτο Μάτι

Αγαπητό Τρίτο Μάτι

Εύχομαι να μην έχει αρρωστήσει πάλι γιατί δεν σε βλέπω δραστήριο.
Ρώτησα και έμαθα.
1. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ Το 1985 έγινε ταχυμετρική αποτύπωση όμως ποτέ η πολεοδομία δεν ενέκρινε αυτή την αποτύπωση.
Το 2000 όταν έγινε αναστολή τότε όλοι οι μηχανική της Αράχωβας έκαναν πρόταση βασισμένη στην αποτύπωση με στόχο να αρθούν όλες οι ασυμφωνίες το Υπουργείο όμως δεν δέχθηκε αυτή την πρόταση και έτσι επανήλθαμε στο παλιό ρυμοτομικό.
Θα πρέπει να γνωρίζεις επειδή φαίνεται είσαι άσχετος με τα πολεοδομικά και όπως σου έχω ξαναπεί δεν αυτό είναι κακό η Αράχωβα έχει χαρακτηρισθεί Παραδοσιακός οικισμός υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ και οποιαδήποτε τροποποιήσει σχεδίου Προϋποθέτει την ύπαρξη Γενικού Πολεοδομικού.
Η μελέτη του Γενικού πολεοδομικού είναι σε εξέλιξη τώρα. Στη συνέχεια θα γίνει η μελέτη του ρυμοτομικού που θα διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα.
2. ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ Δεν μπόρεσα να μάθω πολλές λεπτομέρειες. Πάντως το 1991 έγινε αποτύπωση και υπάρχει στη Δημαρχεία από ότι μου είπα μηχανικοί που την έχουν δει. Όμως και εδώ φαίνεται η ασχετοσύνη σου με τα πολεοδομικά γιατί και σχέδιο να είχαν τα Καλύβια η άναρχη δόμηση στην εκτός σχεδίου περιοχή δεν θα είχε αποτραπεί. Όσο γι τη Δ Ζώνη από ότι έμαθα η πολεοδομία δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Δημαρχίας για τη δημιουργία της .
3. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Όταν πριν από 25 χρόνια η τότε Δημαρχεία σκέφτηκε και κατασκεύασε Βιολογικό Καθαρισμό για να είμαι ειλικρινής δεν ήμουνα σε ηλικία και δεν θυμάμαι να υπήρχαν αντιδράσεις. Ρωτώντας αν και η θέση δεν ήτα η ιδανική έμαθα ότι είχαν αντιδράσει οι αγρότες γιατί ήθελαν το νερό για πότισμα και αν πήγαινε αλλού ο Βιολογικός θα χάναμε το νερό.
Τώρα πράγματι υπάρχει σχέδιο οπό ότι είδα και δημοσιευμένο να μεταφερθεί ο Βιολογικός και το νερό μεταφέρετε με αντλίες όπως μου είπαν .
4. ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ομολογώ ότι δεν έχω πάει πότε και γι αυτό επιφυλάσσουμε να σου απαντήσω.
5. ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ Θα μάθω και θα σου απαντήσω
6.ΤΡΟΙΖΗΝΙΚΟΣ Τίποτε από όσα λες δεν ισχύουν και δεν ξέρω από πού τα βγάζεις αυτά που γράφεις δεν θα έπρεπε να ντρέπεσαι αν αποδειχθούν ψέματα αυτά που γράφεις . Αν πραγματικά όπως λες ενδιαφέρεσαι θα ρώταγες αυτόν που δούλευε στο ΤΟΕΒ και θα σου λυνόταν η απορία. Έτσι έκανα και εγώ και με διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύει τίποτε από όσα έγραψες Πολύ παραμύθι φίλε Τρίτο Μάτι
7. ΣΦΑΓΕΙΑ Θα μάθω και θα σου απαντήσω.
8. ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΕΝΙΑ Και εδώ φίλε μου επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά η ασχετοσύνη σου μα τα πολεοδομικά. Επειδή έχω μια αντίστοιχη περίπτωση που μου ρυμοτομείτε ένα τμήμα οικοπέδου αυτό θα γίνει κοινόχρηστος χώρος εάν μου το απαλλοτρίωση ο Δήμος ή εάν το θέσω σε κοινή χρήση μόνος μου. Πράγματι η οικοδομική γραμμή είναι στο κτήριο το οικόπεδο που περιβάλλει το Ξενία θα πρέπει πρώτα να απαλλοτριωθεί από το Δήμο και μετά να τεθεί σε κοινή χρήση. Αν ήταν δικό σου ιδιοκτησιακά ο χώρος θα τον παραχωρούσες ή επειδή είναι ξένος δεν μας νοιάζει.
Αρκετά για σήμερα. Φαίνεται η πρόβλεψη μου όσο πάει και επιβεβαιώνεται.
Δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια σου αρέσει να λές μπούρου…… μπούρου σαν τις γυναικούλες αρκεί να γεμίζεις το κενό που έχεις μέσα σου.

Έχουμε Συνέχεια
Αλέκος

Το κοντοσούβλι στην Αμφίκλεια

Εικόνα από το τριήμερο της Αποκριάς στην Αμφίκλεια, με το κοντοσούβλι γίγας της Κυριακής στην κάτω πλατεία όπου έγινε το αδιαχώρητο από τους επισκέπτες που ήρθαν να το δοκιμάσουν.

Από το amfiklia.yooblog.gr



Τα σενάρια για το 14ο μισθό

Η 16η Μαρτίου είναι η ημέρα κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

Η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα και στην περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, τότε θα επιβληθούν πολύ σκληρά μέτρα για τα οποία προϊδέασε εξάλλου και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόσθετα στην ουσία θα επιβληθούν στην Ελλάδα, αφού βάσει το νέου κανονισμού της ΕΕ χώρα μας δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία που θα γίνει.

Από το nooz.gr

Παρουσία πλήθους κόσμου η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κατσιμπάρδη

Παρουσία πλήθους κόσμου, ανθρώπων των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής ζωής της χώρας έγινε η παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη "Ιστορία των Επτά Μύθων".
Το βιβλίο που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "Λιβάνη" προλόγισαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο πρ. Υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, ο Βασίλης Βασιλικός, Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ζωγράφος Ε. Γιαννακάκη και ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος.
Στο μεταξύ το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων και ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη βράβευσαν τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το συγγραφικό του έργο και εν γένει για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Η ρήση της ημέρας

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε δε δημιούργησαν ένα πολίτευμα... που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν την ασυδοσία δημοκρατία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ότι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους...

Ισοκράτης, 436 π.Χ. - 338 π.Χ., Ισοκράτους Αρεοπαγιτικός

Το πραγματικό κείμενο:
Αρεοπαγιτικός 7.20–27
Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις δήμους βλέπει ο Μίμης Νταλιάνης

Ενα άρθρο παρέμβαση του νομαρχιακού συμβούλου Μίμη Νταλιάνη ο οποίος προτείνει ξεκάθαρα τρεις δήμους. Λιβαδειάς, Θήβας και Ορχομενού.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο viotia.blogspot.com και αν κρίνω απο τον αριθμό και τη συχνότητα των σχολίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.
Ο Μίμης Νταλιάνης είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Βοιωτίας τ. Αντινομάρχης και υπευθ. Εθελοντισμού ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και Ικτίνος ή ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ το ‘’κτήνος’’
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο

18 οι νεκροί στο Βέλγιο απο τη σύγκρουση τρένων

55 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Τραγικός ειναι ο απολογισμός της σύγκρουσης τρένων που έγινε πριν λίγες ώρες στο Βέλγιο. Οι νεκροί έχουν ανέβει στους, το λιγότερο, 18 ενώ 55 φαίνεται να ειναι οι τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα 14 Φεβουαρίου 1884, γεννήθηκε ο Κώστας Βάρναλης.
O Κώστας Βάρναλης (Πύργος Βουλγαρίας 1883 - Αθήνα 1974) ήταν Έλληνας λογοτέχνης. Έγραψε ποιήματα, αφηγηματικά έργα, κριτική και μεταφράσεις. Τιμήθηκε το 1959 με το Βραβείο Ειρήνης του Λένιν.
Το έργο του είναι γραμμένο στη δημοτική και έχει καλά επιμελημένη μορφή και πλαστικότητα στην έκφραση. Χαρακτηρίζεται από θερμή λυρική φαντασία και σατιρική διάθεση με ενδιαφέρον για τον σύγχρονο άνθρωπο. Η ποίηση του, ιδιαίτερα, χαρακτηρίζεται από έντονο «διονυσιασμό», παιχνιδιάρικη διάθεση και βαθύ μουσικό αίσθημα που συνδυάζεται άριστα με τη σάτιρα, ενώ θεωρείται ένας από τους κυριότερους αριστερούς εργάτες της γλώσσας στην Ελλάδα. Ο Βάρναλης διατήρησε την ποιητική αλλά και την ανθρώπινη εγρήγορσή του μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Στο video παρακάτω ο Νίκος Ξυλούρης ερμηνεύει την μπαλάντα του κυρ Μέντιου, σε στίχους του Κώστα Βάρναλη, πάντα επίκαιρη (και τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ)...


Top