αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κάθε άλλο παρά χειμώνας!

Αν και βαδίζουμε προς το τέλος Νοεμβρίου, το σκηνικό του καιρού παραπέμπει σε άνοιξη παρά χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλές πιέσεις της Ανατολικής Ευρώπης σε συνδυασμό με τις χαμηλές της Δυτικής Ευρώπης και Μεσογείου, ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετήσει με θερμή εισβολή (ίσως έως 2/12). Η ψυχρή μάζα που θα επηρεάσει την Κεντρική Ευρώπη από τις 24 έως 26/11, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία στην περιοχή μας, φαίνεται ( με τα τελευταία στοιχεία) να κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη, ανοίγοντας τη δίοδο για μεταφορά ζέστης στην περιοχή μας, από την Αφρική, στις 27/11 και έως το τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα με την κίνηση του χαμηλού της Μεσογείου ανατολικότερα, θα πέσουν αρκετές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Στην Αράχωβα περιμένουμε βροχές, κατά περιόδους, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη 26/11, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στον Παρνασσό >2100μ.

Η θερμοκρασία στην Αράχωβα θα κυμανθεί στους 13 βαθμούς Κελσίου αύριο και τη Δευτέρα, θα σημειώσει πτώση την Τρίτη έως και την Παρασκευή 26/11 και δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς η μέγιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ.

Αισθητή άνοδος αναμένεται από τις 27/11 και έως το τέλος του μήνα τουλάχιστον.
Έκδηλη η αγωνία όλων μας, ενόψει των γιορτών... Πότε θα ξεσπάσει ο καιρός, θα έχουμε λευκά Χριστούγεννα;
Όταν θα προκύψει κάποιο καινούριο στοιχείο θα σας ενημερώσουμε. Ίσως στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, να έχουμε μια τάση καιρού για τις γιορτές, αν είναι σαφή τα στοιχεία που θα προκύψουν έως τότε.

Το βέβαιο είναι ότι η φύση μπορεί να εξισορροπεί τις ακραίες καιρικές καταστάσεις, οπότε ματά από μια θερμή παρατεταμένη περίοδο, αναμενόμενη είναι και η έλευση του χειμώνα!

Το ζητούμενο είναι ο χρόνος... Πάντως έχει και ο καιρός γυρίσματα....

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ένοπλη ληστεία στο Δίστομο από πενταμελή ομάδα κακοποιών

Χτες τα ξημερώματα Πέμπτης 18 Νοεμβρίου, πενταμελής ομάδα με καλάσνικοφ, απέσπασε από το ATM της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στο Δίστομο στην πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη, το ποσό των 60.000€.
Η ληστεία έγινε τις 03.00 με 04.00 τα ξημερώματα αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό του κτηρίου που στεγάζεται το ATM. Οι δράστες γνώριζαν ότι ήταν μέρα ανεφοδιασμού για το μηχάνημα αναλήψεως, και έφυγαν με γερό κομπόδεμα.
Σύμφωνα με έρευνες της Αστυνομίας και από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες, οι δράστες ήταν πέντε, φορούσαν κουκούλες, και ήταν όλοι οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Η σπείρα είναι γνωστή και έχει δράσει και σε άλλα μέρη της Στερεάς Ελλάδος.
Εξαιρετικά επικίνδυνοι για όποιον τύχαινε να περνάει εκείνη την ώρα από κει, γιατί είναι κεντρικό σημείο.
Πριν τρείς ημέρες διέρρηξαν ATM και στο Γαλαξίδι.

Από το distomo.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σκάκι

Το σκάκι είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Δεν έχω το χρόνο να παίζω συχνά, αλλά το θεωρώ εξαιρετικό, ενώ η ιστορία και η καταγωγή του, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με μαγεύει...

Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για δύο παίκτες. Παίζεται στη σκακιέρα, η οποία αποτελείται από οκτώ οριζόντιες γραμμές και οκτώ στήλες, συνολικά δηλαδή 64 τετράγωνα. Ο σκοπός κάθε παίχτη είναι η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά. Αυτό συμβαίνει όταν ο βασιλιάς απειλείται (αυτό ονομάζεται σαχ) και δεν υπάρχει νόμιμη κίνηση διάσωσης.

Το σκάκι δεν είναι τυχερό παιχνίδι καθώς βασίζεται αποκλειστικά στην τακτική και στην στρατηγική. Όμως οι δυνατότητές του είναι τόσο μεγάλες και περίπλοκες που είναι αδύνατο να συλλογιστεί κανείς όλα τα ενδεχόμενα. Το σκάκι θεωρείται ως αφηρημένο πολεμικό παιχνίδι και ως "πνευματική πολεμική τέχνη" και έτσι η διδασκαλία του θεωρήθηκε ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος.

Το σκάκι έχει αποκτήσει τους σύγχρονους κανόνες του ήδη από τον 15ο αιώνα στην Ευρώπη. Από κεί εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη το είχαν φέρει οι Άραβες (μια παλιότερη παραλλαγή του) στους οποίους το έδωσαν οι Πέρσες. Μια παλιότερη παραλλαγή του που παιζόταν στο Μεσαίωνα ονομαζόταν ζατρίκιον. Παραλλαγές του παιχνιδιού παίζονταν στην αρχαιότητα σε πολλές χώρες και πολλές διεκδικούν την καταγωγή του.

Διαβάστε τους κανόνες του σκακιού εδώ.

Δοκιμάστε να παίξετε μια παρτίδα σκάκι παρακάτω... Είναι ένα παιχνίδι μαγικό, δε συμφωνείτε?


Πληροφορίες για το σκάκι από το wikipedia.
Σκάκι από το chessok.com

Καταρράκτης... "φωτιάς" Yosemite's

Καταπληκτικό αλλά πολύ σπάνιο θέαμα. Δεν είναι καταρράκτης φωτιάς, είναι καταρράκτης νερού, που σε ορισμένες καιρικές και άλλες συνθήκες, φαίνεται σαν να πέφτει φωτιά.

Από τον lou xiro

Αυτό το πάρκο έγινε εθνικό πάρκο το 1890. Είναι παγκοσμίως γνωστό για το δύσκολο έδαφος, τον καταρράκτη και τα αιωνόβια πεύκα. Καλύπτει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο καταρράκτης «φωτιά» του El Capitan είναι ένας από τους πιο θεαματικούς σε όλο το τοπίο.

Η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου που χτυπά το νερό όταν εμπίπτει με μια συγκεκριμένη γωνία. Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί να ειδωθεί μόνο σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Για να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο γεγονός, οι φωτογράφοι θα πρέπει συχνά να περιμένουν και να υπομένουν χρόνια. Ο λόγος είναι επειδή η εμφάνισή του, εξαρτάται από μερικά φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν ταυτόχρονα.
  1. O σχηματισμός καταρράκτη - Το νερό που σχηματίζεται είναι από την τήξη του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Λιώνει μεταξύ του μήνα Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν θα μπορούσε να υπάρχει πολύ χιόνι για να λιώσει.
  2. H ειδική γωνία των ηλιακών ακτίνων που θα χτυπήσουν στα νερά - η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και για λίγη ώρα το σούρουπο. Αν είναι μια μέρα γεμάτη από σύννεφα ή κάτι μπλοκάρει τον ήλιο, μπορείτε να πάρετε μόνο τις εικόνες των δικών σας θλιμμένων πρόσωπων στον καταρράκτη. Συμπίπτει με το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο εκείνη την εποχή του έτους είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες. Είναι επομένως δύσκολο να πάρεις αυτές τις φωτογραφίες.
Κάποιος το έκανε! και θα το δείτε...:



ΠΟ.Ρ.ΔΗ. η ονομασία του νέου κόμματος της Ντόρας

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του (του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη ντε) οι αναγνώστες της εφημερίδα Ποντίκι, μετά από διαγωνισμό, έκριναν αντικειμενικά και χωρίς φόβο και πάθος ότι η καταλληλότερη ονομασία για το εν λόγω κόμμα είναι... ΠΟ.Ρ.ΔΗ.

Το... εύοσμον αυτό ακρωνύμιο προέρχεται από την αμιγώς πολιτική ονομασία ΠΟλιτική Ριζοσπαστική ΔΗμοκρατία. Η ιδέα αυτή έλαβε 21 ψήφους.

Ενδεικτικές είναι και οι άλλες ονομασίες που ψηφίστηκαν αρκούντως από τους πολίτες και οι οποίες εμφανώς δίνουν ένα στίγμα για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αναμένεται το νέο κόμμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  1. ΠΑ.ΠΑ.ΡΙ.Α (ΠΑνεθνική ΠΑτριωτική ΡΙζοσπαστική Αναγέννηση) έλαβε 11 ψήφους
  2. ΝΤΟ.Λ.Μ.Α.Δ.Α.ΚΙ. (ΝΤΟρικό Λαϊκό Μέτωπο - Ανεξάρτητο Δρακουλικό Ανανεωτικό ΚΙνημα) έλαβε 9 ψήφους
  3. Θ.Ε.Α (Θυγατέρα εν Αποστασία) έλαβε 8 ψήφους
  4. Ο.Χ.Ι.Α. (Ομάδα Χριστιανοδημοκρατικού Ιδεολογικού Αποπροσανατολισμού) έλαβε 6 ψήφους
  5. Δ.Ν.Τ (Δημοκρατική Νέα Τρομοκρατία) έλαβε 6 ψήφους
  6. ΝΤΟΝΕΙΡΑΜΑ έλαβε επίσης 6 ψήφους
Από το Ποντίκι

ΥΓ. Μπράβο στη νικήτρια και σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Όσο για το όνομα ελπίζουμε η Ντόρα να πάρει το μήνυμα...

Μια νέα αρχή

Προσπάθησα να διαβάσω και αποκωδικοποιήσω όλα τα σχόλια που γραφτήκαν στις τελευταίες αναρτήσεις του ντελάλη και αφορούν τις εκλογές. Είναι αλήθεια όμως ότι κάπου χάθηκα και ντράπηκα για το ξεκατίνιασμα ας μάθουμε τουλάχιστον τα βασικά έτσι συνήθως παίζεται το παιχνίδι.

Στην εκλογική διαδικασία υπάρχει νικητής και ηττημένος και οι δυο από την θέση τους θα πρέπει να διαχειριστούν μια κατάσταση. Την κατάσταση κατά την οποία οι πόροι (χρήματα) που η κεντρική διοίκηση θα διανείμει στους δήμους θα είναι πολύ λιγότεροι από οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά και που οι δήμοι θα πρέπει πλέον να στηρίζονται οικονομικά στις δικές του δυνάμεις. Η δανειακή χρηματοδότηση από τράπεζες πρέπει μάλλον να ξεχαστεί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο οποιοσδήποτε διαγωνισμός για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα διανομής του οποιουδήποτε πλούτου θα πρέπει να ξεχαστεί διότι ο πλούτος αυτός θα πρέπει να παραχθεί.
Παράλληλα ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να ελέγξει όλα τα οικονομικά πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων των 3 δήμων, τις υποχρεώσεις τους τις χρηματικές ροές τους, ώστε να γνωρίζει τις διαμορφωμένες ήδη ανάγκες (ανελαστικές και μη ). Φοβάμαι ότι υπάρχει περίπτωση τα νούμερα να μην βγαίνουν.
Θα πρέπει να ελέγξει τις υπάρχουσες συμβάσεις όλα τα διαμορφωμένα πάγια έσοδα - έξοδα από όπου και αν προέρχονται.
Να ελέγξει την αναγκαιότητα ύπαρξης οργανισμών, μη ανταποδοτικών εξόδων κλπ.
Να καταρτίσει και ει δυνατόν δημοσιεύσει έναν κατά κάποιο τρόπο προϋπολογισμό ώστε έχοντας αφουγκραστεί τις απαιτήσεις των χωριών να υπάρξει επιτέλους για πρώτη φορά ένας μπούσουλας υλοποίησης δεσμεύσεων προεκλογικών και μη.
Έτσι πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπάρξει διαφάνεια, η δε αντιπολίτευση κάνοντας εποικοδομητικές προτάσεις για λύσεις να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη αποτύπωση των προβλημάτων και λύσεων βοηθώντας στον έλεγχο του προϋπολογισμού.
Αλήθεια όμως ποιος από τους προηγούμενους δημάρχους είναι διατεθειμένος (τώρα που φεύγει) να παραδώσει? Ποιος γνωρίζει επακριβώς τα συμβαίνοντα στον δήμο του. Όλοι θα πουν: Nα οι υπηρεσίες του δήμου ενημερωθείτε.

Συμπερασματικά λοιπόν για σωστή αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και έλεγχο χρειάζονται τουλάχιστον 3 μήνες. Η νέα δημοτική αρχή αν θέλει πραγματικά να παράγει έργο θα πρέπει από τώρα να καταγράφει προβλήματα και ει δυνατόν με κάποιο τρόπο να ενημερώνεται ώστε με την ανάκυψη του δήμου να είναι έτοιμη για προσφορά.

Βαγγέλης

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τα τραγούδια της φωτιάς

Τραγούδια της φωτιάς είναι ο τίτλος ενός ελληνικού πολιτικού ντοκιμαντέρ, του 1975 σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου.

Η ταινία αυτή έγινε με αφορμή και επίκεντρο τη μαγνητοσκόπηση δύο πολύ σημαντικών συναυλιών, αυτής που έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη με το Μίκη Θεοδωράκη και αυτής που έγινε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με το Γιάννη Μαρκόπουλο, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας (Ιούλιος 1974), καθώς επίσης και άλλες μαζικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς για την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου.
Αποτυπώνει με γλαφυρότητα το κλίμα που επικρατούσε, μετά την πτώση της Χούντας. Κατά την διάρκεια της ταινίας μιλάει ο αγωνιστής Χρήστος Ρεκλείτης.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά, οι τότε πρωταγωνιστές -όσοι είναι ακόμη εν ζωή- διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
  • Οι πρώτοι έχουν εξαργυρώσει τον "ηρωισμό" τους και το νεανικό τους θάρρος, "υπηρετώντας τον... κυρίαρχο λαό", από θέσεις όπως το Κοινοβούλιο ή το Ευρωκοινοβούλιο. Με παχυλούς μισθούς, business class στα αεροπορικά ταξίδια και με πολλά πολλά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς των τραπεζών του εξωτερικού.
  • Οι δεύτεροι προτίμησαν την... κοινή ζωή. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη χλιδή των... υπηρεσιών προς τον κυρίαρχο λαό. Νομίζω ότι θα θεώρησαν αυτό που έκαναν ως χρέος προς τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.
Η ανάρτηση αυτή, μια ταινία ωδή στη λευτεριά, αφιερώνεται στους δεύτερους... Και στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου... Τους πρώτους τους αφήνω προς το παρόν στην έπαρσή τους, και προς το μέλλον -όταν θα έρθει η στιγμή να κάνουν λογαριασμό- στις τύψεις τους... Άλλωστε όταν "φεύγουμε", δε δίνουμε λογαριασμό στα βιβλία της ιστορίας, αλλά στον εαυτό μας... Κι εκείνος, ξέρει όλη την αλήθεια!!

Δείτε την ταινία, πραγματικά αξίζει τον κόπο...


Ντελάλης

To Πυροσβεστικό Σώμα στο twitter

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πλέον το δικό του επίσημο twitter account, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται άμεσα και ανά πάσα στιγμή για κάθε είδους σοβαρό συμβάν που είναι σε εξέλιξη στον Ελλαδικό χώρο.

Περισσότερα:
http://twitter.com/pyrosvestiki

Τα είπε όλα...

Αυτό το σύνθημα γράφτηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από νεαρή κοπέλα...Τα είπε ΟΛΑ.

Μετά από αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για τον εορτασμό της εξέγερσης του 1973.

Τιμή στους χιλιάδες ανώνυμους μαχητές
του τότε... του πριν... του μετά....και του σήμερα...

Από ppaspalas.blogspot.com

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία... Πολυτεχνείο, 37 χρόνια μετά...

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973
, κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.



Μοιάζει με κακό όνειρο, αλλά η χώρα έχει ήδη επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε πριν 37 χρόνια: Τότε, στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη του 1973 το σύνθημα «ψωμί παιδεία ελευθερία» συνόψισε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Υπάρχουν άραγε τρεις άλλες λέξεις εξ ίσου δυνατές για να περιγράψουν τα σημερινά μας αιτήματα...? Τι από αυτά έχουμε σήμερα? Ο καθένας ας δώσει τις απαντήσεις του...

Ντελάλης

Μήνυμα του Παναγιώτη Οικονομάκη

Μήνυμα προς τους αναγνώστες του Ντελάλη

Οι εκλογές τελείωσαν και οι δημότες επέλεξαν τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της επιλογής τους. Ώρα ν’ αφήσουμε τα καλόβουλα και κακόβουλα σχόλια για το αποτέλεσμα της κάλπης, να περάσουν στην Ιστορία.

Αφού βλέπω οτι οι αναγνώστες σου, Ντελάλη, διοχετεύουν τόση ενέργεια στο blog σου, θα πρότεινα να δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο ο καθένας θα μπορεί ν’ αναφέρει, ποια κατά τη γνώμη του είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας μας, που χρίζουν άμεση επίλυση. Είναι κάτι επικοδομητικό και θεωρώ πως θα βοηθήσει το νέο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.

Φιλικά,
Πάνος Οικονομάκης

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Βίντεο μετά την εκλογή Πατσαντάρα...

Δείτε στα παρακάτω βίντεο το γλέντι που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, εξώ από το εκλογικό κέντρο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, στην πλατεία Παπαϊωάννου...

Συγχαρητήρια επιστολή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Επισιτιστών και συνναφών επαγγελμάτων συγχαίρει το νέο Δήμαρχο κύριο Ιωάννη Πατσαντάρα και τους Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και τους εύχεται καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν, για το καλό του νέου Καλλικράτειου Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος
Καπλάνης Παναγιώτης

"Βροχή" Λεοντιδών στις 17 - 18 Νοεμβρίου

Για μια ακόμη χρονιά οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία, αυτή την εβδομάδα να παρατηρήσουν στον ουρανό -στο μέτρο που του επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες- την πιο θεαματική από όλες τις «βροχές» διαττόντων, των Λεοντιδών.

Το αποκορύφωμα αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν την καταγωγή τους από τον κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, αλλά επειδή φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα, έχουν πάρει το όνομά του.

Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου. Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων -που γίνεται με ταχύτητα περίπου 71 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο- υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.

Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες...

Καλημέρα με χιούμορ...


Far from everything

Mark F. Angelo feat. Shaya - Far From Everything... Ακούστε το δυνατά!

Ευχαριστήριο μήνυμα της κ. Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Σας ευχαριστώ που μας εμπιστευτήκατε και μας στηρίξατε σ’ αυτή την πολιτική αναμέτρηση.
Ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου, τους συνεργάτες - υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού μας "Δημοτική Συνεργασία" Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και όσους εθελοντικά εργάστηκαν μαζί μας που έδωσαν έναν έντιμο εκλογικό αγώνα με υπευθυνότητα και σεμνότητα. Μέσα από αντίξοες συνθήκες, και καθημερινή στοχευόμενη λασπολογία κατορθώσαμε να εκπροσωπούμε το 50% σχεδόν του εκλογικού σώματος του Δήμου μας.
Θέλω να δηλώσω ειλικρινά ότι με όλες μας τις δυνάμεις, πιστοί στις δεσμεύσεις μας θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας καθημερινά, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ευχόμαστε στον νέο Δήμαρχο κο Πατσαντάρα καλή επιτυχία και διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους του τόπου μας ότι θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση με μόνο στόχο την προάσπιση και μόνο των συμφερόντων όλων των πολιτών.
Θέλουμε έναν Δήμο σύγχρονο, αναπτυξιακό, ανθρωποκεντρικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς διακρίσεις με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ευαγγελία Γρανιτσιώτη

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου Δημάρχου, κ. Γιάννη Πατσαντάρα


Δελτίο τύπου
15/11/2010


Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα όταν έρθει η ώρα της...

Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΦΤΑΣΕ!


Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε την νίκη όχι στα πρόσωπα του συνδυασμού και σε μένα προσωπικά αλλά, στην ιδέα τις αρχές και την φιλοσοφία του συνδυασμού “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”.
Η επιλογή να στηρίξετε τον συνδυασμό μας, φέρει το μήνυμα της σύνθεσης, της συνεργασίας, και της σύμπνοιας των πολιτών του νέου δήμου μας - μήνυμα παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.
Την ιδέα που εσείς ενστερνιστήκατε την αγκαλιάσατε, την στηρίξατε και την αναδείξατε σε πρώτη δύναμη, εμείς καλούμαστε να την κάνουμε πράξη.
Η νίκη και η δύναμη είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ, νίκη των πολιτών που έδωσαν τα χέρια παραμερίζοντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Η 14η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – αποτελεί ορόσημο που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης.
Η τοπική ιστορία, θα καταγράψει το γεγονός ως την αφετηρία μιας νέας πορείας, για τα κοινωνικοπολιτικά πράγματα του τόπου μας.
Tα προβλήματα είναι κοινά – ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.


Γιάννης Πατσαντάρας

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Νέος Δήμαρχος ο Γιάννης Πατσαντάρας

"Πτήση" του Γιάννη Πατσαντάρα προς το δημαρχιακό θώκο, σε μια αναμέτρηση - θρίλερ...

Νέος δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας εξελέγη ο Γιάννης Πατσαντάρας, μετά και το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών αφού έλαβε 2.525 ψήφους (50,71%) έναντι 2.454 (49,29%) της Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη.

Μετά από μια εκλογική μάχη - θρίλερ, που κράτησε μέχρι και την καταμέτρηση των τελευταίων ψήφων, ο Γιάννης Πατσαντάρας, όπως στον πρώτο γύρο έτσι και στον δεύτερο, αναδείχθηκε νικητής.

Η Ευαγγελία Γρανιτσιώτη παρά τη μεγάλη στήριξη που της παρείχαν οι κάτοικοι του Διστόμου, δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά, η οποία είχε διαμορφωθεί ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, και τίθεται επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Εγώ να ευχηθώ σε όλους τους νεοεκλεγέντες, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, καλή επιτυχία στο έργο τους, και να προτάξουν με όλες τους τις δυνάμεις το δημόσιο συμφέρον, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό, το ιδιωτικό ή το κομματικό.

Με το βλέμμα στην καμινάδα...

“Habemus Papam”. Με τη λατινική αυτή φράση, ο επικεφαλής των Καρδιναλίων ανακοινώνει από τον κεντρικό εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το ιερό κονκλάβιο (115 καρδινάλιοι - οι ανώτατοι κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας με το χαρακτηριστικό κόκκινο καπελάκι).
Στη συνέχεια ο νέος Πάπας παρουσιάζεται ενώπιον των πιστών και δίνει την πρώτη του «urbi et orbi» ευλογία του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής και μετά από κάθε καταμέτρηση, τα ψηφοδέλτια καίγονται και περιχύνονται με ειδικά χημικά, ώστε από το χρώμα του καπνού που βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, οι πιστοί που έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου να μπορούν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις.

Ο μαύρος καπνός σημαίνει ότι η διαδικασία εκλογής δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο λευκός ότι έχει εκλεγεί ο νέος Πάπας. Στη δεύτερη περίπτωση, αρχίζουν να χτυπούν οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου, ενώ ο επικεφαλής του Κολεγίου των Καρδιναλίων εξέρχεται στον εξώστη του Βατικανού και ανακοινώνει στα λατινικά: «Annuntio vobis gaoudium magnum. Habemus Papam» (Σας ανακοινώνω με μεγάλη χαρά ότι εξελέγη Πάπας).

Έτσι κι εμείς λοιπόν, περιμένουμε με... το βλέμμα στην καμινάδα, ώσπου να βγει άσπρος καπνός, σημάδι ότι εξελέγη ο νέος μας δήμαρχος. Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το βράδυ, και θα ανακοινωθούν και εδώ. Μετά τον άσπρο καπνό, θα ακολουθήσει μαύρος, σημάδι της τσίκνας από τα κοντοσούβλια και τα ψητά που θα ψηθούν για τον εορτασμό της εκλογής. Ακολούθως, θα έχουμε νέο Πάπα - υπερδήμαρχο (Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας) και τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά το καταστατικό.

Ντελάλης
Top