αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Μπατζελή: Οι αγρότες θα κάνουν χαρούμενες γιορτές.

Θα κάνουμε όλοι καλές γιορτές και οι αγρότες θα δούν χρήματα στα βιβλιαριά τους τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Με αυτή τη φράση η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απο τη Λιβαδειά εμμέσως πλην σαφώς αποσαφήνισε τον χρόνο που θα πάρουν οι αγρότες τις ενισχύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα θα μπούν οι προκαταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων.
Απο την άλλη η αρμόδια Επίτροπος έθεσε ως τελική ημερομηνία, απαρεγκλίτως, τη 31η Ιανουαρίου 2010, προκειμένου να ψηφιοποιηθούν και ελεγχθούν τα αγροτεμάχια ώστε να πληρωθούν οι έλληνες αγρότες τις ενισχύσεις του 2009. Τα αγροτεμάχια που δεν θα έχουν έως τότε ψηφιοποιηθεί εξαιρούνται από τυχόν πληρωμές για το έτος 2009, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απο agroschannel

Με Μπορντό ο Ολυμπιακός στους 16 του CL- Με Ρόμα ο Παναθηναϊκός στους 32 του EL

Στην κλήρωση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (18/12) στη Νιόν, οι "ερυθρόλευκοι" απέφυγαν τα μεγαθήρια, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο θα βρουν απέναντί τους μια υπολογίσιμη δύναμη, όπως οι "Γιρονδίνοι", οι οποίοι προκρίθηκαν αήττητοι από έναν όμιλο που είχε Γιουβέντους και Μπάγερν (στο Μόναχο πέτυχαν διπλό).
Το πρώτο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, μοιάζει κομβικό προκειμένου να διαμορφωθούν τα δεδομένα σε ένα ζευγάρι με μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης.

Όλα τα ζευγάρια
  • Στουτγάρδη-Μπαρτσελόνα
  • Ολυμπιακός-Μπορντό
  • Ίντερ-Τσέλσι
  • Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα
  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σεβίλλη
  • Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης
  • Πόρτο-Άρσεναλ
  • Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη κληρώθηκε με τη Ρόμα για τη φάση των 32 του Europa league. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ευκολότερη των κληρώσεων στη φάση των 32 του Europa League. Με το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, οι "πράσινοι" θα βρουν στο δρόμο τους την Ρόμα, μια ομάδα με τη δική της ιστορία τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πάντως αν το "τριφύλλι" ξεπεράσει το εμπόδιο των "τζιαλορόσι", έχει να λέει πως η αντίπαλος θα είναι τουλάχιστον στα μέτρα του. Όπως προέκυψε από την κλήρωση για τους 16, θα βρει απέναντί του είτε τη Σταντάρ Λιέγης είτε τη Σάλτσμπουργκ.

Ο Ντελάλης εύχεται και στους 2 εκπρόσωπους μας στα ευρωπαϊκά γήπεδα καλή επιτυχία!

Από το contra.gr

Νέο blog φωτογραφιών Αραχωβιτών

Καλωσορίζουμε το νέο blog φωτογραφιών Αραχωβιτών photos-arahovas.blogspot.com. Στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε παλιές και νέες φωτογραφίες από τη ζωή του χωριού μας.
Αυτή η προσπάθεια φιλοδοξεί να συγκεντρώσει πολλές φωτογραφίες, για να μην ξεχνάνε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Εσείς μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες στο email του Ντελάλη (ntelalisarahovas.gmail.com) και οι φωτογραφίες θα αναρτώνται στο blog των φωτογραφιών. Επίσης μπορείτε να δείτε τα σχόλια κάθε μιας φωτογραφίας ή να αφήσετε το δικό σας σχόλιο.
Η ιδέα του blog αυτού ανήκει σε έναν Αραχωβίτη, τον οποίον και ευχαριστούμε...
Περιμένουμε τις φωτογραφίες και τα σχόλιά σας...

Κακοκαιρία χθες το βράδυ δημιούργησε προβλήματα σε τηλεπικοινωνίες

Κακοκαιρία χθες όλο το βράδυ στην Αράχωβα, καθώς είχε πολύ αέρα, βροχή, αστραπές κτλ.

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και τώρα (11:00) στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ημερολόγιο 2010

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για το 2010 του Συλλόγου Αραχωβιτών Αθήνας-Πειραιά με τίτλο Η Αράχωβα του χθές και του σήμερα. Το κόψιμο της πίτας θα γινει την 31/01/2010 στη μονή του Αγίου Γερασίμου στο Λουτράκι .

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Επερώτηση για ΚΑΣ και Δελφικό τοπίο

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ , Βουλευτής Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Αριθμ. πρωτ. 2521/14.12.2009
14.12.2009
Προς
Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο
Θέμα : Λειτουργία Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Εξέταση αναοριοθέτησης Ζωνών Προστασίας Α΄ και Β΄ και καθορισμού χρήσεων γης και όρων δόμησης στη Ζώνη Β΄ του αρχαιολογικού χώρου Δελφών και του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου.

Το φονικό εμβόλιο για τη γρίπη - μια άλλη άποψη

Δημοσίευση από "V"

To φονικό εμβόλιο για την γρίπη (του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου)

Αγαπητοί μου ιατροί της Ελλάδος, προστάτες της ζωής μας και της υγείας μας.

Σας στέλνω το τεκμηριωμένο αυτό κείμενο με γνώμες εγκρίτων ιατρών και δημοσιογράφων ανά τον κόσμο που διερεύνησαν εις βάθος και συγκέντρωσαν τις μέχρι σήμερα (13.11.09) πληροφορίες για το τι συμβαίνει διεθνώς με το φονικό εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, που αποτελεί, κατά κοινή πλέον ομολογία, βιολογικό όπλο εναντίον των ανθρώπων για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών που μας θέλουν αρρώστους εφ' όρου ζωής, αλλά και αυτών που προσπαθούν να μας εξουσιάζουν γενικότερα.

4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αράχωβας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αράχωβας, ζητούνται:
- 1 ΠΕ νηπιαγωγών
- 1 ΔΕ βρεφονηπιοκόμων
- 4 ΥΕ εργατών

Η σύμβαση θα είναι ορισμένου χρόνου (18 μηνες, 20 ωρες εβομαδιαίως).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αραχωβίτης στο Next Top Model

Δημοσίευση από "Panos"

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Με Δίστομο, Αντίκυρα και Δαύλεια η Αράχωβα με τον Καποδίστρια 2

Το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Καποδίστρια 2, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές που προτείνονται είναι σαρωτικές.
Σύμφωνα με την πρόταση, η διοίκηση του δήμου θα ασκείται από ειδικευμένο υπάλληλο -μετακλητό ή επί θητεία – και όχι πια από τον δήμαρχο, ο οποίος θα έχει εποπτικό ρόλο των υπηρεσιών λόγω του μεγέθους των τοπικών αυτοδιοικήσεων Α’ βαθμού. Ο υπάλληλος αυτός θα είναι κάτι σαν γενικός γραμματέας, η αξιολόγηση του οποίου θα γίνεται μέσα από ειδικές διαδικασίες.

Η Αράχωβα όπως φαίνεται και στο χάρτη συνενώνεται με Δίστομο, Αντίκυρα και Δαύλεια. Περιμένουμε σχόλια από όλους...

Από το thivagr.blogspot.com

Ιστοσελίδα ελέγχου τήρησης προεκλογικών δεσμεύσεων

Στο πολύ ενδιαφέρον site http://govmeter.wegov.gr/ συγκεντρώνουν τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Γ.Α. Παπανδρέου που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ και παρακολουθούν τα στάδια εξέλιξης/προόδου τους με το «Κυβερνόμετρο» (govmeter).
Πολύ ενδιαφέρον.
Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να εφαρμόσουμε κι εμείς για τον τόπο μας, ώστε να μπορούμε μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές να αξιολογούμε το έργο της δημοτικής αρχής.
Περιμένουμε τις γνώμες και τα σχόλια όλων, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν...

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ποιός είναι και που


Οποιος γνωρίζει ποιός είναι στη φωτογραφία και που είναι τραβηγμένη κερδίζει.

(Συλλογή Λ. Παναγάκου).

Στα 2 ευρώ ανά δέντρο η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών

Στην καταβολή 44 εκατομμυρίων ευρώ για την αποζημίωση ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς προχώρησε σήμερα η Κυβέρνηση, κατόπιν σχετικής απόφασης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, και έγκρισής της από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, προβλέπονται αποζημιώσεις ύψους 2 ευρώ ανά δέντρο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από πυρηνοτρήτη στην ελαιοπαραγωγή των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Η νέα περιφερειάρχης

Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου είναι από την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η νέα περιφερειάρχης είναι αρσακειάδα, έχει απολυτήριο λυκείου με έπαινο (19 και 11/14) και μεταπτυχιακό με τιμητική διάκριση για εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση.
Ως επαγγελματική εμπειρία δηλώνει μάνατζερ μάρκετινγκ και οικονομική διευθύντρια σε ιδιωτικές εταιρείες. Δηλώνει άπταιστη γνώση αγγλικών γερμανικών και ιταλικών

Website:
katerinadiamantopoulou.gr

Παρνασσός - Παμβαγιακός: 1 - 2

Έχασε η ομάδα μας 1-2 χθες από τον Παμβαγιακό.
Σύμφωνα με το επίσημο site του Παρνασσού "Ξύπνησαν τα φαντάσματα του παρελθόντος. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή".
Ο Παρνασσός είναι δέκατος (10ος) στη βαθμολογία με 16 βαθμούς (τέρματα 18 υπέρ - 19 κατά) μετά από 13 αγωνιστικές. Στη βαθμολογία προηγούνται Δάφνη Ερυθρών και Παναλίαρτος με 32 βαθμούς.

Από το asaparnassos.gr

Άνοιξαν οι περισσότερες πίστες σε Κελλάρια και Φτερόλακα

Μετά τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, άνοιξαν οι περισσότερες πίστες σε Κελλάρια και Φτερόλακα.
Φαίνεται ότι ο καιρός είναι σύμμαχος μας απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.
Ας ελπίσουμε ότι όλοι θα είμαστε συγκρατημένοι στις τιμές και προσεκτικοί στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, ώστε οι επισκέπτες να φύγουν ευχαριστημένοι.
Top