αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στήριξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου, κ. Λουκά Παπαγεωργίου στον Γιάννη Πατσαντάρα

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Την πεποίθησή του ότι την Κυριακή οι πολίτες του Στειρίου, του Διστόμου, της Αράχωβας και της Αντίκυρας θα υπερψηφίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Πατσαντάρα δηλώνει ο κ. Λουκάς Παπαγεωργίου.

"Προσωπικά θα στηρίξω με κάθε δυνατότητα που έχω τον κ. Πατσαντάρα, γιατί είναι μια καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση και ως τέτοια μπορούμε να δούμε την εκλογική διαδικασία της Κυριακής".

Γιάννη σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Λουκάς Παπαγεωργίου

Εικόνες από... παρελθούσες εκλογές

Αναδρομικά... ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε
κι όλα τα ίδια μένουν.

Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Βάσω Αλαγιάννη
Ερμηνεία: Νίκος Παπάζογλου
Άλμπουμ: Χαράτσι (1984)

Αγαπητοί φίλοι,

Για την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου επέλεξα να γράψω ένα άρθρο, που δεν είναι προ-εκλογικό αλλά παλαιο-εκλογικό, καθώς θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει ίδιο σε σχέση με παλιότερες εκλογές, που εγώ έζησα και ενδεχομένως εσείς μπορείτε να προσθέσετε και άλλα στοιχεία. Το σημείο αφετηρίας αποτελεί για μένα η μεταπολίτευση του ’74, καθώς από εκεί και μετά ξεκινούν οι... εκλογικές μου αναμνήσεις, ενώ θυμάμαι αμυδρά και ένα δημοψήφισμα επί δικτατορίας, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι από άλλο σήριαλ...

Ο στρατός

Για πολλές δεκαετίες φαντάροι και εκλογές ήταν αλληλένδετα, καθώς ήταν η μοναδική ευκαιρία για μας, τα παιδιά της Αράχωβας, να δούμε από κοντά στρατιώτες. Όταν λοιπόν κατέφθαναν τα ΡΕΟ ή τα ΤΖΕΙΜΣ με το στρατό έπεφτε “σύρμα” και γενική ειδοποίηση σ’ όλους τους μαχαλάδες και σε λίγο ήμασταν μαζεμένοι έξω από τα σχολεία για να τους χαζέψουμε. Προτιμούσαμε το Δημοτικό, όπου μπορούσαμε να τους δούμε από κοντά, αφού στο Γυμνάσιο μεσολαβούσε το προαύλιο. Μάλιστα ο οπλισμένος σκοπός αποκτούσε μυθικές διαστάσεις στα παιδικά μας μάτια. Η απομυθοποίηση ήρθε για μένα στις βουλευτικές εκλογές του 1989, όταν ως λοχίας ήμουν υπεύθυνος σε ένα σχολείο στις Αχαρνές (Μενίδι), με κύρια έγνοια τη διαφύλαξη των όπλων και των πυρομαχικών μέσα στο σχολείο με πλήθος κόσμου.

Τα εκλογικά βιβλιάρια

Η έκδοση του εκλογικού βιβλιαρίου σήμαινε και την ενηλικίωση του εφήβου και επομένως ήταν ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του. Οι σφραγίδες, οι υπογραφές του δικαστικού αντιπροσώπου, η προσθήκη σελίδων κλπ, έδιναν μια μεγαλύτερη επισημότητα στη διαδικασία. Επίσης χρησίμευε και ως στατιστικό στοιχείο (ημερομηνίες και χρονολογίες εκλογών, είδος εκλογών κλπ).

Οι πολλές λευκές σελίδες σήμαιναν «ατίθασα νιάτα», ενώ οι πολλές συμπληρωμένες και σφραγισμένες έδειχναν «περήφανα γηρατειά». Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ήρθε συνειρμικά στο νου το εξαιρετικό ποίημα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη «ΚΕΡΙΑ», όπου ο άνθρωπος τοποθετείται ανάμεσα στα αναμμένα κεριά του μέλλοντός του και στα σβηστά του παρελθόντος του. (Σας συνιστώ να το (ξανά-) διαβάσετε ή να το δημοσιεύσει κάποια στιγμή ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ).

Τα εκλογικά τμήματα

Όπως τα παλιά σχολεία, έτσι και τα εκλογικά τμήματα ήταν παλιότερα χωρισμένα σε ανδρών και γυναικών, με αποτέλεσμα το Γυμνάσιο να “γυναικοκρατείται” και το Δημοτικό να “ανδροκρατείται”, αν δεν κάνω λάθος.

Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την εποχή εκείνη τα αποτελέσματα αποστέλλονταν στη Νομαρχία επισήμως μέσω του ΟΤΕ με τηλεγραφήματα. Έτσι την ημέρα των εκλογών...

Τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο σύμφωνα με τους The Τimes της Βρετανίας

Τον ετήσιο αξιολογικό πίνακα για το 2010 με τα 200 Πανεπιστήμια που, σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια, θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα Times.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τις περισσότερες θέσεις του πίνακα καταλαμβάνουν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ενώ αξιοσημείωτη είναι πλέον η παρουσία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Ασία.
Στις πρώτες θέσεις του πίνακα φιγουράρουν το Πανεπιστήμιο του Harvard, τα Τεχνολογικά Ινστιτούτα της Καλιφόρνια και της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο του Stanford, το Πανεπιστήμιο του Princeton και τα Πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης, ενώ δεν περιλαμβάνεται κανένα ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Στην Ευρώπη πρώτη έρχεται η Βρετανία με 29 πανεπιστήμια και ακολουθούν η Γερμανία (14), η Ολλανδία (10), η Σουηδία (6), η Ελβετία (6), η Γαλλία (4), η Δανία (3), η Ιρλανδία (2), το Βέλγιο (2), η Ισπανία (2), η Αυστρία (2), η Τουρκία (2), η Φινλανδία (1) και η Νορβηγία (1).
Η αξιολόγηση έγινε με κριτήρια όπως η ποιότητα της εκπαίδευσης, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και οι επιδόσεις στην έρευνα.
  1. Harvard University United States 96.1
  2. California Institute of Technology United States 96
  3. Massachusetts Institute of Technology United States 95.6
  4. Stanford University United States 94.3
  5. Princeton University United States 94.2
  6. University of Cambridge United Kingdom 91.2
  7. University of Oxford United Kingdom 91.2
  8. University of California Berkeley United States 91.1
  9. Imperial College London United Kingdom 90.6
  10. Yale University United States 89.5

Στο μάτι είχαν βάλει μισό τόνο ελαιόκαρπων

Το μόχθο αγροτών εξαφάνισαν δύο αλλοδαποί

Μισό τόνο ελαιόκαρπο έκλεψαν δύο αλλοδαποί άνδρες από αγρόκτημα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη 36χρονου Αλβανού, ο οποίος μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του ποσότητα ελαιοκάρπου περίπου 350 κιλών.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς μαζί με 25χρονο συμπατριώτη του που αναζητείται, είχαν κρύψει σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη μισό τόνο ελαιόκαρπο, που είχαν κλέψει νωρίτερα από δύο αγροκτήματα.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. ενώ οι ποσότητες ελαιοκάρπου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από το newsbeast.gr

Υ.Γ. Πάμε χαμένοι, με την ανέχεια που υπάρχει, βλέπω να χρειαζόμαστε ξανά "δραγάτες".

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ποδοσφαιρικού αγώνα

Το Σάββατο στο γήπεδο της Αράχωβας (ώρα 15.00’) διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του 1ου και του 3ου στην βαθμολογία της Α’ Βοιωτίας.
Φίλαθλοι της Αράχωβας ζητάμε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση σας για να παραμείνει η ομάδα μας επικεφαλής της βαθμολογίας

Με τιμή
Το Δ.Σ.


Ευχαριστήρια επιστολή Φάνη Φιλίππου

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν σε αυτό το πρωτόγνωρο για έμενα ταξίδι. Ο προορισμός άλλωστε δεν έχει σημασία αλλά το ταξίδι και όλα αυτά τα χρόνια συνοδοιπόρος μαζί σας στους συλλόγους του τόπου μας έχουμε ανακαλύψει και θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε νέους κόσμους προάγοντας την ηθική, την αξιοπρέπεια, το ευ αγωνίζεστε και προπάντων το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας.

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση
Φάνης Φιλίππου.

Υπομονή, μία και σήμερα...

Υπομονή πατριώτες, τελειώνει το μαρτύριό μας... Μία και σήμερα έμειναν για να αρχίσουν πάλι οι "μεγάλοι" τη δουλειά που άφησαν στη μέση...

Έγραψα χθες ότι έρχονται νέα μέτρα, απολύσεις, νέοι φόροι κτλ. κατ' επιταγήν των χαμηλόβαθμων γραφειοκρατών της Τρόικας που όλοι ξέρουμε πια για ποιον δουλεύει... Όμως τα πράγματα δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερα, αφού άλλες δύο χώρες (Πορτογαλία, Ιρλανδία) φαίνεται να οδηγούνται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Σε αυτό το μηχανισμό, όπως διαβάζω... στους δύο τρίτος δε χωρεί!!, κι αυτό σημαίνει ότι μια χώρα εκ των τριών (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία) οδηγείται σε "ελεγχόμενη" πτώχευση, μιας και το ταμείο δεν αντέχει... Για να δούμε τι μας ετοιμάζουν...

Όσο για σας αγαπητοί χωριανοί που έχετε βγει με τα δίκανα να μαζέψετε κανένα ψηφαλάκι για να βγάλετε δήμαρχο, ένα μόνο σας λέω, γιατί έχετε σπάσει τα νεύρα όλων μας... Αν με ξαναπιάσετε να μου πείτε τι να ψηφίσω την Κυριακή, θα κάνω το λαγό...


Ντελάλης

Ευχαριστήριο μήνυμα οικολογικής κίνησης Αντίκυρας "Η Άρτεμις"

Νοέμβριος 2010

Στο πλαίσιο των Περιφερειακών εκλογών, η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας “Η ΑΡΤΕΜΙΣ” συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς και εκπροσωπήθηκε από τη Διαχειρίστριά της κα Μαυρίκη-Οικονόμου.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα εκφράζει την κοινή βούληση όλων εκείνων των ενεργών και ελεύθερων πολιτών οι οποίοι με δράσεις και κοινωνικούς αγώνες, πέρα και πάνω από κάθε μορφής χειραγώγηση και ταμπέλες, ζητούν μια ανθρώπινη ποιότητα ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους στον τόπο που ζουν.
Οι καρποί αυτών των αγώνων (η ματαίωση των ρυπογόνων μονάδων λιθάνθρακα, η πορεία ενέργειας στη γέφυρα του Ρίου, η απόβαση ενέργειας στην Αντίκυρα,οι αγώνες κατά της ρύπανσης του Ασωπού και η παραδοχή του προβλήματος από το επίσημο κράτος με λήψη μέτρων, οι αγώνες για τη σωτηρία του Κορινθιακού, οι αγώνες για να μην καταστραφεί η Αντίκυρα και η ευρύτερη περιοχή από το σχεδιαζόμενο ενεργειακό κέντρο, οι αγώνες για την ελεύθερη χωρίς διόδια πρόσβαση στην Εθνική οδό κ.α.) αποτελούν απτά δείγματα γραφής που δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται.
Η αναγνώριση αυτών των προσπαθειών αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές κατά θετικότατο τρόπο με μια έδρα...

Μια άλλη Αράχωβα...

Τα παρακάτω βίντεο έχουν τίτλο "Αράχωβα 1952" και έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα ιστού Picasa. Ξέρει κανείς για ποια Αράχωβα πρόκειται?

Αναγνώστης

Μόνος πρώτος ο Παρνασσός Αράχωβας

Ο "Παρνασσός", μετά και από τους αγώνες της 7ης Αγωνιστικής, παρέμεινε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ κατηγορίας. Η ομάδα του Νίκου Γεωργακόπουλου συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αφού κέρδισε με 3 - 0 την ομάδα του "Πελοπίδα" στο γήπεδο Μουρικίου και εκμεταλέυτηκε την εντός έδρας "γκέλα" του "Επαμεινώνδα" Λεύκτρων, ο οποίος ηττήθηκε 0 - 2 από τις "Πλαταιές".
Τα γκόλ πέτυχαν: στο 8΄ ο Καλλέργης, στο 40΄ ο Καρδαράς και στο 82΄ ο Μπότσι.

Βαθμολογία:
1. Παρνασσός Αράχωβας - 19
2. Επαμεινώνδας Λεύκτρων - 16
-. Παναλίαρτος - 16
4. Ένωση - 15
5. Α.Ο. Πλαταιών - 12
-. Ελαιώνας - 12

Αναγνώστης

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ποιον να ψηφίσεις τελικά?


Η απελπισία φέρνει την αδιαφορία... Η αδιαφορία την αποχή... Και η αποχή μας κάνει συνυπεύθυνους...
Η ελεύθερη σκέψη γεννά την γνώση... Η γνώση την επίγνωση και η επίγνωση την αλήθεια...
Μέσα από την επίγνωση της αληθείας γεννάται η ελπίδα... Η ελπίδα αναζητά την λύση μέσα από ένα όραμα...
Οράματα δεν έχουν οι απελπισμένοι... Οράματα έχουν οι ελεύθεροι...

Η ελευθερία θέλει πεδία δράσης... Δράση σημαίνει ενεργοποίηση του ανθρώπινου νου... Η ελεύθερη σκέψη δεν συμβιβάζεται... Η ελεύθερη σκέψη φέρνει λύσεις... Λύσεις δεν υπάρχουν... Υπάρχει ελεύθερη σκέψη άραγε?
Εφ' όσον αμφισβητώ σκέπτομαι... Αφού σκέπτομαι είμαι ελεύθερος... Αφού είμαι ελεύθερος έχω δικαίωμα να θέλω...

Τι θελω??

Θέλω να ορίζω την τύχη μου ιδία ευθύνη... Δεν θέλω να μου τρώνε το βιος μου και να καταστρέφουν άλλοι το μέλλον μου...
Θέλω να υπάρχω σαν υπεύθυνο άτομο...
Θέλω να με κυβερνά το δίκιο... Δεν θέλω αυθαίρετη αρχή από πάνω μου... Θέλω ισονομία... Θέλω κοινωνική γαλήνη...
Θέλω μια άλλη κοινωνία, όπου να ορίζεται από ελεύθερους πολίτες...
Θέλω η γνώμη μου, αν είναι αποδεκτή από το σύνολο, να γίνεται νόμος...
Θέλω κυριαρχία των ιδεών και όχι των αφεντάδων...
Θέλω πολλά...
Θέλω την μήτρα των προγόνων μου που γέννησε την σοφία...
Θέλω τελικά συμμετοχική δημοκρατία γιατί είμαι ελεύθερος...

Σε εσάς τους άλλους, που δεν σκέφτεστε, να σας πει ο αφέντης σας τι θέλετε...

Ευχαριστήρια επιστολή Παναγιώτη Οικονομάκη

Αγαπητοί Συμπολίτισες και Συμπολίτες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Θα προσπαθήσω να σας τις ανταποδώσω πολλαπλάσια από όποια θέση κι αν κλιθώ να υπηρετήσω το νέο μας δήμο.
Ελάτε να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας. Την Κυριακή στηρίζουμε την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Ψηφίζουμε για δήμαρχο τον Γιάννη Πατσαντάρα.

Υ.Γ. Ντελάλη να σου ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά, δημιουργικά, με ανιδιοτέλεια και ελευθεροτυπία.

Με τιμή,
Παναγιώτης Α. Οικονομάκης

Θέσεις εργασίας στην περιοχή μας από τον Ντελάλη

Μια νέα δυνατότητα προστίθεται από σήμερα στην πλαϊνή μπάρα του blog: Θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Εκεί θα εμφανίζονται θέσεις εργασίας για τις περιοχές: Αράχωβα, Δίστομο - Αντίκυρα, Λιβαδειά και Άμφισσα.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται από το Careerjet.gr, μία μηχανή αναζήτησης εργασίας για την Ελλάδα. Διευκρινίζω ότι δεν είμαι συνεργάτης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και δεν αποκομίζω κανένα απολύτως όφελος, οικονομικό, διαφημιστικό ή οτιδήποτε άλλο. Πρόσθεσα δε, την δυνατότητα εύρεσης εργασίας μετά από πρόταση μέσω email που μου έστειλε ο Manager του Careerjet.gr, ο οποίος είδε -δεν γνωρίζω από που- την ιστοσελίδα μας.

Το μοναδικό μου όφελος και μεράκι, είναι να βοηθάω όσο μπορώ το χωριό και την περιοχή μας να πάει μπροστά. Στις δύσκολες αυτές εποχές για όλους, το βρίσκω μαγικό να μπορεί κάποιος να βρει δουλειά με αυτό τον τρόπο, διαβάζοντας δηλαδή τα νέα της περιοχής και συμμετέχοντας ενεργά στη διοίκηση του τόπου μας...

Εξ'ου και η ενδυμασία του Γκάνταλφ που φοράω... Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον...

Ντελάλης

Έρχεται ο... δεύτερος γύρος

Καλή σας όρεξη...


Εφημερίδα Το Ποντίκι, 11/11/2010

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πόρτα - πόρτα

Είσαι απλός πολίτης?
Ψηφίζεις στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας?

Αν μάλιστα δεν είσαι και σε κάποιο κομματικό χώρο ενταγμένος, τότε σίγουρα θα πρέπει να μάθεις για τις νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες του δήμου μας: τις υπηρεσίες Πόρτα - Πόρτα!

Χωρίς καμία χρέωση, έχεις άμεσα στη διάθεσή σου έναν εμφανίσιμο κύριο ή κυρία, για να ακούσει τις επιθυμίες σου μέχρι τελευταίας και να σου υποσχεθεί ότι θα τις κάνει πραγματικότητα. Νιώσε κι εσύ αυτή την πρόσκαιρη χαρά και ευτυχία ότι τα προβλήματά σου επιτέλους θα λυθούν, άμα τη εκλογή...

Τα προϊόντα της νέας υπηρεσίας Πόρτα - Πόρτα περιλαμβάνουν:

Εντός Χωριού (Intra-village)
- Επίδοση των αναγκών σας στο νέο Δήμαρχο την επόμενη ημέρα.
- Επίδοση αυθημερόν σε 2-5 ώρες στο νέο Δήμαρχο (αφορά οικογενειακό πακέτο: 5 ψήφους και άνω).

Χωριό - Χωριό (Domestic)
- Επίδοση την επόμενη ημέρα προς όλα τα χωριά του Δήμου.

Πρόσθετες Υπηρεσίες
- Ειδική Διαχείριση (ισχύει μόνο για ανένταχτους πολίτες).
- Επίδοση Σάββατο / Κυριακή ή αργία 24 ώρες το 24ωρο.
- Ασφάλιση των υποσχέσεων με βαρύγδουπες φράσεις.

Κόστος:
- Ανεξάρτητα του μεγέθους της επιθυμίας, από 1 ψήφο και πάνω.

Ψιλά γράμματα (βάσει της διάταξης @##$!%&&* - ΦΕΚ 0000):
Μετά την απομάκρυνση προεκλογικών περιόδων τρέχα - γύρευε... Για να ισχύσουν οι υποσχέσεις που θα λάβεις θα πρέπει να μάθεις απ΄έξω κι ανακατωτά το λαϊκό απόφθευγμα "Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε". Κι όταν το μάθεις καλά, να αρχίσεις να γαϊδουροδένεις...

Ντελάλης

Ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ

«Λευκό ή άκυρο» και σε κάθε περίπτωση καμία ψήφο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνιστά το ΚΚΕ. Όπως τονίζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σε ανακοίνωσή της, η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του Μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ, με στόχο ένα μνημόνιο διαρκείας, πρέπει να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο».

«Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θέλουν και μπορούν να αλλάξουν», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες».

Η ΚΕ συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή «δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...


Από το topontiki.gr

Η ρήση της εβδομάδας

Με το τάξιμο κανείς δεν έχασε, με το δόσιμο πολλοί...

Ο νοών νοείτω...

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή - κάλεσμα του Γιάννη Πατσαντάρα


Αγαπητές συμπολίτισσες
Αγαπητοί συμπολίτες

Ευχαριστούμε, μέσα από την καρδιά μας, για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όπως αυτή εκδηλώθηκε με την υπερψήφιση των αρχών, των θέσεων και του προγράμματος που υποβάλαμε ως υποψήφιοι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δίνοντας μια πνοή ανανέωσης στα δημοτικά πράγματα και προωθώντας όλοι μαζί μια νέα αντίληψη στη διαχείριση των κοινών, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πρώτον με ποσοστό 47,90%.

Δώσαμε μαζί σας έναν ωραίο αγώνα: έντιμο, ηθικό, καθαρό, πρόσωπο με πρόσωπο στο φως της ημέρας, και τον κερδίσαμε. Την Κυριακή που μας έρχεται η νίκη θα ολοκληρωθεί. Θα είναι νίκη του λαού μας. Νίκη όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Νίκη που θα σηματοδοτήσει το καινούριο, το νέο στην ζωή μας και στην καθημερινότητά μας.

Μας εμπιστευθήκατε εναποθέτοντας τις προσδοκίες σας για χρηστή διοίκηση του νέου δήμου μας στα πρόσωπα που συγκροτούν τον συνδυασμό μας, ακριβώς επειδή γνωρίζετε καθ’ έναν από εμάς μέσα από την καθημερινή, πολύχρονη, δράση του στα κοινά.

Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας. Ό,τι είπαμε στην δημόσια επαφή μας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ισχύει. Ως δημοτική αρχή αύριο θα διοικήσουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου.

Η ανεξαρτησία μας, από διάφορα κέντρα, αποτελεί το ισχυρότερο χαρακτηριστικό μας.

Κεντρικές αξίες τις οποίες διακηρύσσουμε είναι η αξιοκρατία, ο αλληλοσεβασμός, η υπεύθυνη συμμετοχή, η στήριξη των αδυνάτων, η ισονομία και η ισηγορία. Οι αξίες αυτές είναι και η βάση μας, προκειμένου να αναπτύξουμε κοινά οράματα. Για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ευημερία όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

Ο αλληλοσεβασμός, η αλληλο-αποδοχή, η συλλογικότητα όσον αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων και η δέσμευσή μας σε αυτές, καθώς επίσης η συν-ευθύνη και η συνεργασία αποτελούν τους κεντρικούς πυλώνες στην βάση των οποίων οικοδομείται και καλλιεργείται η πολιτική μας άποψη.

Αρχίσαμε, πορευτήκαμε, πορευόμαστε χωρίς να εμπορευόμαστε χωρίς να διαπραγματευόμαστε χωρίς να συμβιβαζόμαστε για τις αξίες και τις ιδέες μας. Αυτές οι αλήθειες βρήκαν ανταπόκριση, γιατί δοκιμάστηκαν και άντεξαν για την ποιότητά τους, γιατί είναι αλήθειες, γιατί με αυτές γαλουχηθήκαμε σε αυτό εδώ τον τόπο και με αυτές θα συνεχίσουμε.

Η αξιοποίηση αυτών των αξιών-αρχών, χρειάζεται τώρα την πάνδημη συστράτευση. Η μαζική συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα που θα κάνουμε μαζί την ερχόμενη Κυριακή.

Να μη λείψει κανένας στις επαναληπτικές εκλογές.

Όλοι στην κάλπη την Κυριακή ψηφίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Για να απογειωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Για να απογειώσουμε με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ τον ευλογημένο αυτό τόπο… Για να βγούμε από τη θολούρα των ξεθωριασμένων χρωμάτων, την ομίχλη της κάθε σκοπιμότητας… Για να δούμε πάνω από τα σύννεφα και να προγραμματίσουμε το ΜΕΛΛΟΝ του τόπου μας και των παιδιών μας με καθαρό ορίζοντα και πέρα από αυτόν…

Γιάννης Λ. Πατσαντάρας
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δελτίο τύπου "Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"

Το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας, που έστειλαν οι πολίτες του νέου διευρυμένου δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας για τη δεύτερη Κυριακή ήταν ξεκάθαρο.

Οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη με την οποία μας αγκάλιασαν έδειξαν ότι θέλουν μια δημοτική αρχή αδέσμευτη, με γνώση, εμπειρία και θέληση. Θέλουν ένα δήμο που ενώνει, σύγχρονο, αναπτυξιακό, ανθρωποκεντρικό που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν στις κάλπες. Όσους μας ψήφισαν και όσους δεν μας ψήφισαν. Σας καλούμε όλους την Κυριακή να μας εμπιστευτείτε με την ψήφο σας. Σας γνωρίζουμε και μας γνωρίζετε. Δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι ως νέα δημοτική αρχή θα είμαστε πάντα κοντά σας όπως ήμασταν όλα τα χρόνια.

Εγώ και οι συνεργάτες μου σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σας ζητάμε την εντολή να σας υπηρετήσουμε.

Ευαγγελία Γρανιτσιώτη
Υποψήφια Δήμαρχος
Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Ευχαριστήριο μήνυμα του Στάθη Γιαννέλου

Θα ήθελα από βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.
Παρά τον ανελέητο πόλεμο λάσπης και τις μεθόδους που θύμισαν εκλογές του ΄60 (όσοι ήταν την Κυριακή στο Λαογραφικό Μουσείο καταλαβαίνουν τι εννοώ), η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό μη κομματικού συνδυασμού σε όλη την Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό δείχνει, ότι ο κόσμος έχει καταλάβει που τον οδήγησαν οι «κομματικές γραμμές» και οι «χρωματισμένοι ινστρούχτορες».

Την Κυριακή πρωί που έρχεται, ας δώσουμε μαζί όλοι μια απάντηση:
Μπορούμε μόνοι μας να επιλέγουμε.
Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Εμείς δεν έχουμε κομματική υποστήριξη. Εμείς δεν έχουμε κομματικά κονδύλια.

Έχουμε όμως αγάπη για τον τόπο μας και το έχουμε αποδείξει όλοι!!

Εσείς λοιπόν δεν έχετε παρά να:
Συγκρίνετε, να κρίνετε και να αποφασίσετε ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπούν.

Σας ευχαριστώ.

ΥΓ. Ντελάλη εύχομαι να τα εκατοστίσεις! Εγώ σε ευγνωμονώ γιατί χάρη σε σένα γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους, ανακάλυψα ταλέντα φίλων που δεν υποπτευόμουν, δέχθηκα κριτική καλόπιστη, από την οποία έμαθα πολλά και κακόπιστη, από την οποία έμαθα περισσότερα…

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ακούστεεε χωριανοίιιιι...

Ένα χρόνο τώρα Ντελάλη, μας πήρες τ' αυτιά!
...μα πιο πολύ τα μάτια!



Να τα εκατοστήσεις!!!

Aπό Κατερίνη

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο μικρό big bang στο Cern

Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων (LHC), στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών, Cern, στα γαλλοελβετικά σύνορα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικρό τεχνητό "Big Bang" με διαδοχικές συγκρούσεις βασικών σωματιδίων ύλης.

Η αντίδραση, που προκλήθηκε από τις συγκρούσεις, δημιούργησε θερμοκρασίες, ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερες από αυτές που επικρατούν στο κέντρο του Ήλιου, ενώ οι τεράστιες αυτές θερμοκρασίες, επικράτησαν μόνο τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν το Big Bang, δηλαδή της μεγάλης έκρηξης, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να δημιουργηθεί το σύμπαν! Επιστήμονες από όλο τον κόσμο, θα μελετήσουν τώρα τα σωματίδια, με την ελπίδα να ανακαλύψουν το υλικό που συγκρατεί τα άτομα και τους δίνει τη σύστασή τους.

Οι συγκρούσεις, έλαβαν χώρα στον τεράστιο επιταχυντή LHC, ο οποίος απλώνεται σε μια τεράστια απόσταση, υπογείως της Γαλλίας και της Ελβετίας. Συγκρούστηκαν βασικά ιόντα, δηλαδή άτομα που τους έχουν αφαιρεθεί τα ηλεκτρόνια από τον πυρήνα τους.

Ο Δρ. David Evans, του Πανεπιστημίου του Birmingham δήλωσε την Κυριακή 07/11: "είμαστε ενθουσιασμένοι με το επίτευγμα. Οι συγκρούσεις των σωματιδίων προκάλεσαν μίνι Big Bangs, καθώς και τις υψηλότερες θερμοκρασίες, που δημιουργήθηκαν ποτέ σε ένα πείραμα. Αυτή η διαδικασία, έλαβε χώρα σε ένα ασφαλές, ελεγχόμενο περιβάλλον, προκαλώντας εξαιρετικά θερμές, υποατομικές πύρινες σφαίρες" πρόσθεσε.

Οι ερευνητές, μελετώντας αυτό το πλάσμα, ελπίζουν να βρουν απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα, που αφορούν το σύμπαν, τη δομή του και τις απαρχές του.

Από το cosmo.gr


Σχόλιο Ντελάλη:
Φ
αίνεται ότι η επιστήμη προχωράει γοργά, καθώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τη μέρα εκείνη που θα ανακαλύψουμε τις απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα... Διαβάζοντας αυτές τις ειδήσεις, δεν μπορεί παρά να σε πιάνει δέος...
Κι εμείς, εδώ, στην κόχη τούτη τη μικρή, εν μέσω εκλογικών διεργασιών -ειδικά μετά τα σημερινά αποτελέσματα- μπορεί να μην ενδιαφερόμαστε και πολύ για τέτοιου είδους ειδήσεις, αλλά μια αυξημένη θερμοκρασία τη νιώθουμε... Ποιος ξέρει? Μπορεί να είναι από το Cern...

Ευχαριστήριο μήνυμα του Θωμά Σπάρταλη

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,

Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας, ως υποψήφιο του τοπικού δημοτικού συμβουλίου της Αράχωβας, με τον συνδυασμό της Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη. Εφ' όσον εκλεγεί ο συνδυασμός μας, με αίσθημα ευθύνης, αντάξιο των προσδοκιών, θα σας εκπροσωπώ στο νέο Δήμο.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την νίκη για να γυρίσουμε σελίδα στο τόπο μας.

Με τιμή
Θωμάς Π. Σπάρταλης

Τελικά αποτελέσματα σταυρών προτίμησης (σύνολο του Δήμου)

Κατάταξη των υποψηφίων της Αράχωβας (σταυροί).



Αναλυτικά για όλους τους υποψηφίους παρακάτω (κλικ για μεγέθυνση).

Αμέτρητες ευχές με... μέτρο

του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Συνήθεια παλαιότατη
ω φίλοι αγαπημένοι
των γενεθλίων η γιορτή
σ’ όλη την οικουμένη.

Εξαίρεση δε γίνεται
καμία να υπάρξει
κι ο άγνωστος ΝΤΕΛΑΛΗΣ μας
πρέπει να το γιορτάσει.

Στων γενεθλίων τη γιορτή
σβήνουν ένα κεράκι
μα στην περίπτωση αυτή
αρκεί κι ένα «κλικ»-άκι.

Τούρτες, δώρα, κεράσματα,
εδώ δεν έχουν θέση
videos, photos, σχόλια
στους bloggers τούτο αρέσει.

Στο χρόνο που επέρασε
διάφορα συμβήκαν
άριστα, μέτρια, κακά
όλα σχολιασθήκαν.

Επώνυμοι κι ανώνυμοι
ψευδώνυμοι, αρθρογράφοι
όλοι έχουν τη θέση τους
στο... χώρο του ΝΤΕΛΑΛΗ.

Για μερικές ακρότητες
που βγήκαν στην οθόνη
νομίζω πια εις το εξής
ένα Delete μας σώνει.

Ύβρεις και λάσπες κι απειλές
δεν πρέπει να ’χουν θέση
οι τοπικές κοινότητες
μ’ αυτά δε θέλουν σχέση.

Ήθος, χιούμορ κι ευγένεια
είθε να επικρατήσουν
στις δύσκολές μας εποχές
να μας ορθοποδήσουν.

Αγαπητέ ΝΤΕΛΑΛΗ μας
ευχόμεθα ολοψύχως
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, δημιουργικά
να ’χεις απαραιτήτως!!!

Με εκτίμηση (και ευχές)
ΙΑΛ

Οι σταυροί όλων των υποψηφίων της Αράχωβας

Ψήφοι από τα εκλογικά τμήματα Αράχωβας. Δεν έχουν συνυπολογιστεί οι ψήφοι από τους υπόλοιπους οικισμούς.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία (Γιάννης Πατσαντάρας):
  • Αδαμάκος Παναγιώτης: 160
  • Ανδρίτσος Ιωάννης: 114
  • Βλαχαντώνης Λάμπρος: 139
  • Γιαννέλος Ευστάθιος: 470
  • Καπάκας Δημήτριος: 117
  • Καραπατούχας Λουκάς: 133
  • Κομνάς Σπυρίδων: 197

Οι πρώτοι σε σταυρούς σύμβουλοι της Αράχωβας

Οι πρώτοι σε σταυρούς σύμβουλοι της Αράχωβας:

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία (Γιάννης Πατσαντάρας):

  1. Γιαννέλος Ευστάθιος: 470
  2. Οικονομάκης Παναγιώτης: 425
  3. Σύρου Ελένη: 254
  4. Μπεζεντές Γεώργιος: 223
  5. Κομνάς Σπυρίδων: 197
  6. Ταγκαλάκη Γεωργία: 183
Τοπικό Συμβούλιο Αράχωβας:
  1. Σύρου Αικατερίνη (Κανέλλου): 367
  2. Μπεζεντές Ιωάννης: 342
  3. Ιγγλέζου Ευσταθία: 341
Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας (Ευαγγελία Γρανιτσιώτη):
  1. Πραγιάς Λεωνίδας: 368
  2. Γιαννέλος Θωμάς: 281
  3. Παπαστάθης Παναγιώτης: 206
  4. Αλεξάκης Χαράλαμπος: 190
  5. Ράπτης Ανδρέας: 119
  6. Ράπτης Ιωάννης: 110
Τοπικό Συμβούλιο Αράχωβας:
  1. Κοκκοβός Ιωάννης: 283
  2. Δεσφινιώτη Παρασκευή: 206
Λαϊκή Συσπείρωση (Λουκάς Ζάκκας):
  1. Σεχρεμέλης Λουκάς: 40

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: την επόμενη Κυριακή θα εκλεγεί ο νέος δήμαρχος

Την επόμενη Κυριακή θα εκλεγεί η νέα δημοτική αρχή καθώς κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 50% συν 1, που θα τον αναδείκνυε ως τον νέο μας δήμαρχο.

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Πατσαντάρας ("Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία"), που συγκέντρωσε το 47,9% των ψήφων (2.721 ψήφοι) με την Ευαγγελία Γρανιτσιώτη ("Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"), που συγκέντρωσε το 42,56% των ψήφων (2.418 ψήφοι).

Με μια γρήγορη πρώτη ανάγνωση, η Αράχωβα, η Αντίκυρα και το Στείρι προτίμησαν τον Γιάννη Πατσαντάρα, ενώ στον αντίποδα το Δίστομο επέλεξε την Ευαγγελία Γρανιτσιώτη, ως αυτούς που θα ήθελαν να ηγηθούν της νέας δημοτικής αρχής.

Ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον Λουκά Ζάκκα συγκεντρώνει 9,54% των ψήφων (542 ψήφοι).

Ένας χρόνος Ντελάλης...

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στις 8 Νοεμβρίου 2009, το blog "Ντελάλης της Αράχωβας" 'εκανε την πρώτη του ανάρτηση.

Μέχρι σήμερα, ακολούθησαν:
- 1.228 αναρτήσεις.
- 5.228 σχόλια.
- 115.000 επισκέπτες και 300.000 κλικ περίπου (από 4 Ιαουαρίου, οπότε και ενσωματώθηκε ο μετρητής επισκεψιμότητας από το histats.com).

Στο διάστημα αυτό, απέκτησα αρκετούς αναγνώστες που αισθάνονται ότι μέσα από το blog ακούνε τη δική τους φωνή. Αυτό και μόνο αρκεί για να επωμίζομαι βαριά την ευθύνη των όσων γράφω. Αυτή η στενή σχέση με τους αναγνώστες επιπλέον, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βλέπει κανείς τον εαυτό του και να γίνεται κάτι καλύτερο. Πάντα έχω να μάθω κάτι από όλους σας...

Σήμερα, ένα χρόνο μετά,
πολλά έχουν αλλάξει. Εγώ, συνεχίζω να λέω σε όλους την άποψή μου, χωρίς εξαρτήσεις και χρωματιστά καπέλα, χωρίς φόβο και μακριά από κάθε είδους συμφέροντα. Συνεχίζω να προσφέρω ένα βήμα για να λέτε την άποψή σας, τα νέα του χωριού μας και του δήμου μας, και να συζητάμε για όλα όσα αξίζουν.

Ευχαριστώ όλους εσάς για την τιμή που μου κάνετε να επισκέπτεστε το blog μου...

Ντελάλης
Top