αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Επιστολή προς τους Πατριώτες μας Αραχωβίτες

Από Ομάδα Πολιτών Αράχωβας

Επιστολή Προς τους Πατριώτες μας Αραχωβίτες.

Πατριώτες Αραχωβίτες εγερθείτε. Το σχέδιο Καλλικράτης όπως ακριβώς έχει εκπονηθεί θα χρησιμοποιήσει την Πόλη μας, ως τροφή στον Μινώταυρο των συμφερόντων του ΑΡΧΟΝΤΑ της παραλίας. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε και δημιούργησε μια αυτοκρατορία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας όλα τα... νόμιμα μέσα, όλους τους επίορκους πολιτικούς της περιοχής μας αλλά και άλλους, κατά την περίοδο του χρηματιστηρίου για να μπορέσει να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Φυσικά όλα αυτά ήταν... Νόμιμα, κατά πόσον ήταν ηθικά όμως ας το αφήσουμε να μας το πει η μελλοντική έρευνα και η Ιστορία. Άλλωστε τα όποια αδικήματα έγιναν, έχουν... παραγραφεί.

Την πόλη μας στο μέλλον θα την χρησιμοποιήσει μέσω των... υπαλλήλων του, ντόπιων και ευρισκόμενων στην κεντρική εξουσία, για να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα των συμφερόντων του. Θέλει να χρησιμοποιήσει την Αράχωβα σαν ενέχυρο για τη μελλοντική προσωπική και εταιρική του γιγάντωση. Τη θεωρεί χρήσιμη, αλλά και αναλώσιμη, όπως οι μεγαλοπαράγοντες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Θα την βάλει μπροστά σαν ασπίδα προστασίας του, σ’ αυτούς που στο μέλλον θα αντισταθούν στη συνέχιση της απόθεσης των αποβλήτων του εργοστασίου του στον Κορινθιακό. Σ’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να γεμίσει τα γύρω βουνά (εννοώ προς την πλευρά της Αράχωβας, για τα υπόλοιπα που δεν φαίνονται, δεν μας αφορά), με κακάσχημες ανεμογεννήτριες, να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη, πλουτίζοντας έτσι αυτός και τα εταιρικά κεφάλαια που εκπροσωπεί, αλλά ταυτόχρονα γεμίζοντας ρύπους την περιοχή και σπέρνοντας θανατικό στους κατοίκους της. Καθιστώντας υποχείρια τους κατοίκους των γύρω χωριών και ελεγχόμενους ψηφοφόρους, μοιράζοντάς τους ψίχουλα, απασχολώντας τους σαν βιομηχανικούς εργάτες.

Τα συμφέροντα της Αράχωβας είναι...

...ο Τουρισμός και ο πνευματικός Πολιτισμός των Δελφών, σ’ αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε και αυτά να εκμεταλλευτούμε.
Ρίξτε μια ματιά απέναντι στο Ξεροβούνι, ή όταν έρχεστε από τη στενή προς την Αράχωβα, δεξιά και απέναντι προς στον Παρνασσό, θα δείτε τα σπλάχνα των βουνών να είναι έξω και κατακόκκινα από το αίμα τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κανένας από αυτούς που διέπραξε αυτό το έγκλημα δεν φρόντισε για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα συμφέροντα της Αράχωβας δεν έχουν καμία σχέση με τη μικτή οικονομική ανάπτυξη (Τουριστική και βιομηχανική) με την οποία προσπαθούν να μας δελεάσουν θωπεύοντας τ’ αυτιά μας. Κανένα τέτοιο μοντέλο οικονομικό δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα όπου και αν εφαρμόστηκε. Η εξειδίκευση είναι αυτή που δημιουργεί υπεραξία και παράγει πλούτο. Η κεντρική εξουσία ή δεν κατάλαβε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, ή δεν την ενδιαφέρει η τοπική ανάπτυξη. Αφήστε στην άκρη τους οχαδερφισμούς που πηγάζουν από το ατομικό συμφέρον της αυτάρκειας του καθενός μας και ας σκεφτούμε τι μπορεί να προσφέρει στην Αράχωβα αυτή η νέα τερατογένεση. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα απολύτως παρά μόνο να δώσουμε.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος της Αράχωβας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αποδέχεται ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ., για να τις πετάξει μετά στο καλάθι των αχρήστων. Μάλλον καταναλώνει τον χρόνο του σε άλλες ασχολίες που εκείνος ξέρει ποιους σκοπούς εξυπηρετούν. Υπάρχουν επίσης κάποιοι άλλοι εκτός Δ.Σ. που στο βωμό της ιδιοτέλειας και των προσωπικών και κομματικών τους μικροσυμφερόντων, συντάσσονται με τις διεκδικήσεις και τις επιδιώξεις της κεντρικής διοίκησης, η οποία κάθε άλλο παρά για τα συμφέροντα της Αράχοβας ενδιαφέρεται.

Ο Δήμαρχός μας αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Απουσιάζει συνεχώς από τον τόπο του, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τα προβλήματα ή τις πιθανές λύσεις του τόπου, δημιουργεί μια ομιχλώδη κατάσταση υποτιθέμενων συνεχών διεκδικήσεων που απαιτούν την υποχρεωτική απουσία του από τη βάση του, δεν ζητάει βοήθεια από κανέναν γι’ αυτά τα προβλήματα, περιφέρεται ανά την Ελλάδα τα βαλκάνια και την Ευρώπη για λόγους που εκείνος ξέρει, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει πίσω. Παρίσταται στα συμβούλια, εκφέροντας ένα μπερδεμένο και ακαταλαβίστικο λόγο (πολιτικάντικο), με τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τις δε αποφάσεις που εκεί παίρνονται τις παραπέμπει στις... καλένδες.

Αποθέωση όλης αυτής της αδιαφορίας, ήταν η οργάνωση της συγκέντρωσης την περασμένη Κυριακή με το γνωστό απογοητευτικό αποτέλεσμα. Δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους νέους για να παραστούν δυναμικά. Δεν ενεργοποίησε το μηχανισμό του Δήμου για να κάνει γνωστή σε όλο το χωριό την επικείμενη συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο: ελλιπής συμμετοχή, αποτυχία και απογοήτευση.

Στη συνέχεια ήρθε η νέα, προσβλητική για το μέγεθος της Αράχωβας, ονομασία του Δήμου τρίβοντάς μας τα μούτρα στο χώμα για δεύτερη φορά. Προσπαθούν να μας ελέγξουν κάνοντάς μας άβουλους επαίτες, που θα είμαστε ευχαριστημένοι αλλά και εξαρτημένοι από τα ξεροκόμματα που θα μας ρίξουν.

Πολλοί θα πουν: Η Αράχωβα πάλι Αράχωβα θα λέγεται, ή ότι εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα γιατί κανένας δεν μπορεί να μας πάρει τις περιουσίες μας και τις δουλειές μας. Αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι και η σύγχρονη υποδούλωση, μέσα από την απώλεια του ελέγχου του οίκου μας, κάτω από το πρίσμα των συνεχών συμβιβασμών και εκχωρήσεων δικαιωμάτων.

Αντί σαν Δήμαρχος μιας σημαντικής Πόλης, το Πάσχα και στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου (μεσούντος του προβλήματος) να είναι πλαισιωμένος συνεχώς στα καφενεία και στους υπαίθριους χώρους με συμπολίτες μας από όλες τις παραγωγικές τάξεις, να ανταλλάσει απόψεις γνώμες και προτάσεις, αυτός περιφερόταν ολομόναχος ή με κάποιους αγνώστους ξένους από εδώ κι από κει. Έγινε ξαφνικά αριστοκράτης, ξεχνώντας την ομοειδή με μας τους υπόλοιπους καταγωγή του, καθώς και την Δημοκρατική διαδικασία της εκλογής του. Νομίζω ότι πιστεύει ότι είναι ελαίου θεού Ηγεμών με το δικαίωμα του απυρόβλητου στον έλεγχο και την κρητική.

Αγαπητοί συμπολίτες, θέλουν να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας και τα οικονομικά μας συμφέροντα, που είναι ο Τουρισμός, από την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και ο οικονομικός βιοπορισμός από το πνευματικό Ιερό των Δελφών και να μας κάνουν βορά των αναπτυξιακών σχεδίων μιας κάστας ανθρώπων που στο μυαλό της έχει μόνο το δικό της κέρδος, καθώς και την δική της οικονομική ευμάρεια που δεν έχει καμία σχέση με τον Τουρισμό καθώς και με την ανάπτυξη της Αράχωβας. Θέλουν να μας στερήσουν την αυτοδιάθεση και τον αυτοπροσδιορισμό μας.

Η Αράχωβα δεν έχει καμία δουλειά να παραχωρεί χωρίς ανταλλάγματα την οικονομική της ευρωστία και την δυναμική, της ανάπτυξης που εξελίσσει. Η συμμετοχή της στο νέο Δήμο με το όνομά της είναι η ελάχιστη απαίτηση για την οικονομική της συμβολή, στην πριμοδότηση κοινωνιών και πόλεων που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν γι αυτήν ή που δεν έχουν τίποτα να της προσφέρουν ως αντάλλαγμα. Αυτά όλα μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, της πραγματικής συνένωσης της Αράχωβας με την κοιτίδα του πολιτισμού, τους Δελφούς.

Η Αράχωβα δεν είναι ίδρυμα κοινωφελούς χαρακτήρα για να εκχωρήσει ακόμα περισσότερους πόρους, πλην των νόμιμων φορολογικών τέτοιων, χωρίς έστω την ηθική αποδοχή από αυτούς που θα ευεργετηθούν. Δεν έχει καμιά δουλειά να παρέχει άλλοθι σε λανθάνουσες φιλοδοξίες ανθρώπων, έστω και πατριωτών μας, για προβολή και εκπλήρωση φιλοδοξιών.

Έρχονται καιροί χαλεποί, τα χιόνια σώνονται η Ελλάδα ουσιαστικά πτώχευσε. Κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί μας αν εμείς δεν φροντίσουμε το μέλλον μας. Ρωτάτε τους πατεράδες σας και τους παππούδες σας να σας πουν: στα δύσκολα χρόνια και κατά πλειοψηφία, από τον τουρισμό των Δελφών, τις ελιές, τα υφαντά και την κτηνοτροφία βιοποριστήκαμε. Παλιότερα όταν οι γονείς μας ήταν ακόμα φτωχοί είχαν το σθένος και τη «μαγκιά» να διεκδικήσουν αυτά που πατροπαράδοτα ανήκαν στο χωριό μας. Εμείς πρέπει να τους μιμηθούμε.

Το Μέλλον της Αράχωβας, είναι προς την πλευρά των Δελφών. Ίσως προς αυτή την κατεύθυνση, αργότερα και αν αυτοί το αντιληφτούν και αν ακόμα περισσότερο αφήσουν κατά μέρος τον υπερφίαλο εγωισμό τους, τραβήξουμε και αυτούς τους γείτονές μας που σήμερα καταπατώντας και προτάσσοντας, στο βωμό μικροσυμφερόντων, ιερά και όσια, αντιδρούν έχοντας γελοίες απαιτήσεις πρωτοκαθεδρίας και περίεργες αντικαταστάσεις του επιπέδου να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη» χωρίς να το αξίζουν. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε οικονομικές συγκρίσεις μεγεθών ενός FIAT με μια PORSHE και μάλιστα CAYENNΕ!!!!!.

Σήμερα στη θέση αυτών των παλιών γερόντων ιδιοκτητών και θεματοφυλάκων του τόπου, οι οποίοι μας τον παρέδωσαν ακέραιο και ελεύθερο, έρχονται κάποιοι άλλοι νεόκοποι... επαναστάτες και μας παραμυθιάζουν με παχιά λόγια και πύρινες αγωνιστικές υποσχέσεις. Μας αποκοιμίζουν ζητώντας να περιμένουμε με την υπόσχεση ότι εκείνοι... ξέρουν. Ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες. Μας ζητούν να μην αντιδράσουμε αλλά να περιμένουμε... μάλλον τη βέβαιη οικονομική καταστροφή της Αράχωβας. Θέλουν να μας κάνουν με το ζόρι κακοπληρωμένους βιομηχανικούς εργάτες και άβουλα όργανα του ηγεμόνα της περιοχής.

Ε΄ λοιπόν μην τους πιστεύετε. Οι Ραγκούσηδες είναι πρόσκαιροι, η παρουσία τους θα είναι για σήμερα ή έστω για αύριο, αντίθετα η ανάπτυξη στηρίζεται μόνο σε πραγματικά δεδομένα σε δουλειά, μόχθο και παραγωγικούς παράγοντες και όχι στους εκβιασμούς και το «μέσον» κάποιων που πρόσκαιρα έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και αισθάνονται προσωρινά ισχυροί. Με πορδές αυγά ΔΕΝ βάφονται. Ένα είναι το βέβαιο, το χωριό μας είναι διαχρονικό και αιώνιο και όχι αυτοί.

Το μόνο που απαιτείται είναι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, έστω και αν χρειαστεί να αναγκάσουμε την ηγεσία της Πόλεως να μπει μπροστά ακόμα και αν πραγματικά δεν το θέλει. Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται. Η Αράχωβα ότι πέτυχε μέχρι τώρα δεν της το χάρισε κανένας, το κατάκτησε με μάχες, αγώνες, κόπο και θυσίες, μην τους επιτρέψετε να σας αφαιρέσουν αυτά που τόσα χρόνια αποκτήσατε.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ.

44 σχόλια:

John.K είπε...

Επιτέλους ένα κείμενο που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Οι Αραχωβίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο το όνομα σημαντικό (ίσως είναι το μικρότερο κακό) μπροστά στην τερατογένεση που πάει να γίνει.
Οι περιοχές που πάνε να ενωθούν δεν έχουν τίποτα κοινό.
Και αυτό θα αποβεί εις βάρος της Αράχωβας μια και η ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια έχει βασιστεί σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από αυτό που πολύ σωστά αναφέρεται πιο πάνω θέλουν να μας επιβάλλουν οι πολιτικοί και κυρίως ο γνωστός επιχειρηματίας(ο κος Ραγκούσης θα ένωνε την Πάρο με το Πέραμα ήθελα να ήξερα???) .
Ο μόνος δρόμος είναι αυτή τη στιγμή η πάλη για αυτόνομο ορεινό δήμο.
Αν δεν το πετύχουμε και περάσει αυτό το έκτρωμα τότε δυστυχώς στο μέλλον θα δούμε τη σημαίνει πραγματικά παρακμή ...

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ ΤΗΣ ΛΑΚΚΑΣ είπε...

Ωραια πραγματα! Βλεπω οτι χωριστηκε στα δυο η δεξια πλευρα της Αραχωβας - οχι ισοδυναμα βεβαια το κομματια - και φανηκε καθαρα , συμπατριωτες οτι πισω απο την καθε αποψη ηταν οι βλεψεις για την ...καρεκλα του ΝΕΟΥ δημαρχου ειτε αυτος ηταν με τους Δελφους ειτε τωρα με το Διστομο, Στειρι, Ασπρα, Αντικυρα κοκ. Φανηκε επισης οτι ισως τα κινητρα να ειναι και αλλα- πιο περα απο αυτο, ποιος ξερει τι.
Φιλοι συμπατριωτες Αραχωβιτες μην βγαζουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τα ματια μας, σας διαβαζουν και αλλοι. Ολα αυτα θα τα πιασουν διαφοροι Διστομιτες καθως και ο ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και θα τα αξιοποιησει εναντιον σας, αν και τωρα τελευταια αυτος μιλα πολυ ψυχραιμα και με μετρο.
Η φαγωμαρα αυτη (διαφοροι κατα Λεοντιου και φιλοι Λεοντιου κατα φιλων Γιαννελου οπως φαινεται πως υποκρυπτει το παραπανω κειμενο) εχει δωσει ΦΤΕΡΑ στους αριστερους που ετοιμαζουν ''ακομματιστη'' κινηση, στον Α.(δεν λεω παραπανω) που ως καθαροαιμος δεξιος θα μαζεψει πολυ ''χαρτι'', στον Κοκκοβο που αν και δεξιος κινειταιεξυπνα υπερκομματικα στο κεντρο αλλα και τους ΠΑΣΟΚους που εκμεταλλευονται την μερικη νικη να βαλουν,εστω ως δευτερο, το ονομα της Αραχωβας στον τιτλο υποστηριζοντας οτι ''ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΤΕΛΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ''.
Ωραια πραγματα...
Απο την αλλη ομως μπορει να ειναι και αναγκαιες αυτες οι διεργασιες διοτι πλεον δεν πρεπει να πηγαινουμε ΜΠΡΟΣΤΑ με ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ- ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ.

John.K είπε...

Γιατί πρέπει πάντα να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος ???
Για το παραπάνω σχόλιο το λέω....

Ανώνυμος είπε...

Πρός τον αναγνώστη με το ψευδώνημο, «Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ ΤΗΣ ΛΑΚΚΑΣ» :τα χάπια που παίρνεις ληγμένα είναι;
Ένας από τους συντάκτες του κειμένου.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑ είπε...

Ξέρει πραγματα ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ. Πολλά κυκλοφορουν στη Λάκκα.
Παει η Δεξιά στήν Αράχωβα... Φαγωθήκαμε για το όνομα, βρε , ακι χάσαμε την ψυχή μας.ΦΟΥΡΝΕΛΟ ΠΑΝΤΟΥ

Σταθης 1-1=0 είπε...

Τι ληγμ'ενα και μπούρδες.
Ο άνθρωπος τα λέει με το όνομα τους. Καρέκλες παντού ψάχνετε.Ολοι. Μα όλοι!

ενωτικη είπε...

την ωρα που ο δημαρχος,ο σταθης,ο ανδρεου,ο γεωργακος διναν την μαχη ενωμενοι στην αντικυρα στη συγκεντρωση των δημοτικων συμβουλιων εσεις γραφετε για φιλους ,δεξιες,αριστερες.ξυπνατε ρεεεεεεεεεεεεεεεε.μια γροθια η αραχωβα

ΑΝΤΙΚΥΡΕΑΣ είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΩΣ ΑΝΤΙΚΥΡΙΩΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΩΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΩΤΙΚΟΣ.2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.Ο ΛΑΟΣ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΚΟΜΗ.ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η Ν.Δ?ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΕΣΑΜΕ.ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ

ενωτικος είπε...

θα κανω μια προταση.αφου τελειωσουν οι διαδικασιες να μαζευτουμε ολοι στο λαογραφικο μουσειο να επιλεξουμε εναν κοινης αποδοχης και μετα να παμε να βρουμε τους αντικυριωτες και να εχουμε μια δικαιη ισομερη συνεργασια υπερανω κομματων.αν δεν ειμαστε ικανοι να μονιασουμε τοτε αξιοι της τυχης μας.τα προσωπα που μπορουν να παιξουν αυτο το ρολο ειναι συγκεκριμενα και το ξερουν.καιρος να αναλαβουν τις ευθυνες τους

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον ΕΝΩΤΙΚΟ . Μαζι με την Αντικυρα και με δικαιη συνεργασια μεταξυ μας μπορουμε και τον τοπο να βοηθησουμε αλλα και να αποδειξουμε σε ολους τους εκλογομαγειρες οποιασδηποτε κυβερνησης οτι δεν ειμαστε πλεον τα προβατα που θα κανουν οτι θελουν . Ισως ολο αυτο που εγινε αυτες τις μερες τελικα να μας βγει σε καλο . Το μονο που χρειαζετε ειναι να παραμερισουμε τον εγωισμο μας και το οπαδικο κομματικο συμφερον .

ενωτικος είπε...

ευχαριστω ανωνυμε.και γινομαι πιο σαφης.σταθη οταν με το καλο γυρισεις απο την μαδριτη,-ειδες ποσα ξερω-να απευθηνεις μεσω αχου ενα καλεσμα σ ολους να πουν αν συμφωνουν μ ενα ενωτικο υπερκομματικο ψηφοδελτιο και να τοποθετηθουν και βεβαια πρωτος και καλυτερος να τοποθετηθεις εσυ για να δωσεις το παραδειγμα.δεν ειναι η ωρα για εγωισμους.ειστε 2 με 3 προσωπα που μπορειτε να φερετε την νικη ασχετως κομματων.εχετε ιστορικο χρεος να τα βρειτε.ζητω η αραχωβα.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ είπε...

Μα η Αντικυρα δεν ειναι υπαναπτυκτη? Μεχρι προχθες στη Λακκα τους λεγαμε ...βρωμοψαραδες. Τωρα γιναμε ολοι Κολωνακι?. Η μονη λυση ειναι ενα Αριστερο, τιομιο ψηφοδελτιο απο ολα τα χωρια, μηδενος εξαιρουμενου. Οι διαχωρισμοι που πατε να κανετε ειναι βλακωδεις και δηχνουν φανατικιλα και ''διαιρει και βασιλευε'', κατι που το θελει η αρχουσα ταξη και το κεφαλαιο. Οι εργαζομενοι δεν εχουν ψευδαισθησεις με την κατα γωγη και τα δηθεν υπαναπτικτοι κλπ μβλακειες του περελθοντος.
ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΡΑΧΩΒΑ,ΔΙΣΤΟΜΟ, ΑΝΤΙΚΥΡΑ , ΣΤΕΙΡΙ ΠΑΡΑΛΙΑ.

ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ είπε...

Διαφωνω με την λυση αυτη γιατι οδηγει σωνει και καλα σε δεξιο υποψηφιο Δημαρχο. Πως θα βαδισει με μια κυβερνηση σοσιαλδημοκρατικη; Που θα παει, ποιον θα βρει; Ας αφησουμε τα πραγματα να κυλησουν, διοτι οπως λεει ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ μπορει να παιζονται πολλα κομματικα παιγνιδια πισω απο την πλατημας τωρα που η δεξια στην Αραχωβα ειναι υπο διασπαση . Κρατει λιγο τ΄αλογα. Να ξεκαθαρισει το τοπιο, και θα δουμε χωρις γυοαλια. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ..

Ευσταθια είπε...

προς ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑ. Δυστυχως και οι δυο που θελουν να κινουνται δηθεν στη μνημη του Κονιτσα ειναι Δεξιοι της πλακας. Εχουν μεινει στα παλια. Ο σαμαρας μας θελει μεσα στην κοινωνια, οχι μονοχνωτους και συνωμοτες. Δεξια Αραχωβα σημαινει ανοιχτη και ενωτικη με ολους Αραχωβα.καλα τα λες παντως.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα τελευταία σχόλια και έχω μείνει άφωνος !!!
Εδω κρίνεται το μέλλον του χωριού για τις επόμενες γενιές και κάτι απίστευτοι τύποι (αριστεροδεξιομεσαίοι) βλέπουν έως 6 μήνες μακριά (άντε και μια 5ετία που είναι η θητεία του δημάρχου). Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τις συνέπειες που θα έχει αυτή η ένωση και ασχολούνται με σενάρια του τύπου αν θα είναι δήμαρχος .......ο Κονίτσας (αναφέρεται συχνά αν αλλά δεν μπορεί να αναστηθεί), αριστερός δεξιός,μέσος κλπ.
Αυτό είναι το πρόβλημα ποιός θα είναι τώρα δήμαρχος δεν σας ενδιαφέρει καθόλου που θα είναι δήμαρχος και πως θα είναι ο τόπος μετά από 1-2-3 δημάρχους που θα περάσουν ?
Όλα τα κουλά διαβάζουμε εδώ με κάτι "δεξιούς" "αριστερούς" και λοιπούς εντελώς καμένους που δεν καταλαβαίνουν τίποτα παρά μόνο να λένε και απο μια μ....κια να περνάει η ώρα.
Και μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί δεν ασχολείται ο νέος κόσμος.
Που να σας βγάλει πέρα.....

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΟΙΚΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΤΕ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.Η ΑΝΤΙΚΥΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΩΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ). ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.ΟΛΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ....ΣΤΕΙΡΙΩΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?ΚΟΥΦΟ Ε? ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΝ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ.ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΤΑΠΟΛΙΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Η ΠΕΣΙΝΕ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ.ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΤΑΠΟΛΙΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΟΡΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ(ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ,ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΞΑΝ 18-05-2010).Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΧΕΙΜΩΝΑ -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Βοιωτικά είπε...

http://viwtika.blogspot.com/2010/05/blog-post_5904.html

αναδημοσιεύσαμε

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Οταν βλεπω ανθρωπους να προτεινουν για την ζωη ολων μας,κομματα, αριστερους,δεξιους,σοσιαλιστες,κομμουνιστες,φασιστες και τους λοιπους, πραγματικα ''σφιγγεται'' η καρδια μου.
Αντι να κοιταξουμε ΟΛΟΙ το καλο του τοπου μας,κοιταμε πως να βαλουμε πανω απο το κεφαλι, μας αυτους που ειναι υπευθυνοι γι'αυτη την κατασταση.Αλλος ειναι νοσταλγος της ''ενωμενης αριστερας'', αλλος νοσταλγος του Κονιτσα και παει λεγοντας.
Θα μου επιτρεψεται λοιπον να ειμαι κι εγω νοσταλγος της ΑΡΑΧΩΒΑΣ και μονο, χωρις κομματικες και αλλες τοποθετησεις.

Ανώνυμος είπε...

Όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, η βούρτσα με την π..α, η νύχτα με τη μέρα και το βουνό με τον κάμπο, άλλη τόση σχέση έχεις εσύ με την αριστερά, που τη βρωμίζεις χρησιμοποιώντας τον όρο «αριστερός αραχωβίτης». Ρε ΟΥΣΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζηταω συγνωμη αλλα τα σχολια και οι προτασεις που αρχιζω να διαβαζω ειναι απαραδεκτα....... Παιδια διαβαστε λιγο προσεκτικα την αναρτιση που εκαναν καποιοι πολιτες......... Διαβαστε λιγο τη γραφει ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ και απο κατω ΑΝΩΝΥΜΟΣ........ Βαλτε τωρα λιγο το μυαλο σας να σκεφτει , βλεπετε να γραφουν πουθενα για κομματα και κουραφεξαλα......... Περιμενετε ακομα να μας σωσουν τα κομματα!!!!!! αυτα δεν μπορουν να σωσουν τον εαυτο τους!!!!!!! Ρε φιλε ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ , που μονο Αραχωβιτης δεν εισαι και αριστερος ποτε ακουσες εσυ στη Λακκα και απο ποιον να αποκαλει τους Αντικυρεους 'βρωμοψαραδες', γιατι εγω ολα αυτα τα χρονια που ζω στην Αραχωβα πρωτη φορα το ακουω αυτο , μαλλον το λετε στο Διστομο και μπερδεφτηκες......... Η προταση η δικη μου ειναι οτι πρεπει να παλεψουμε χωρις ταμπελες και κομματα και μονο με ανθρωπους που εχουν ορεξη και διαθεση να προσφερουν , γιατι σε διαφορετικη περιπτωση θα εχουμε μια απο τα ιδια και ισως ακομη χειροτερα......... Και για να ξερετε κατι , οταν η κεντρικη εξουσια δεν σε εχει σιγουρο τοτε προσπαθει περισσοτερο να σου φερθει καλυτερα........Θελω να συνηπογραψω τηνεπιστολη των πολιτων και να πω οτι συμφωνω απολυτα.........

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα ρε τις πλάκας αριστερέ. Ποτέ στην Αράχωβα δεν είπαμε «βρομώψαράδες» τους κατοίκους της Αντίκυρας ,γιατί ακριβώς τους συμπαθούμε, γιατί ακριβώς ΔΕΝ είναι Διστομίτες, Είσαι Προβοκάτορας και ψεύτης

O Υπανάπτυκτος θαλασσινός είπε...

Που ήσασταν ρε παιδιά τόσο καιρό;
τώρα σας έπιασε ο πόνος για τον κορινθιακό και τα γύρω βουνά;
Άίντε έρμοι χιονανθρώπ' αν ξέρατ΄ τι αέρα ανασέν ΄τε τόσο καιρό....
Λοιπόν στη διάθεσή σας "περί νομιμότητας" όχι μόνο του "άρχοντα της Παραλίας", και παρά τω συν αυτώ....

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΕΥΣ είπε...

Πολυ καλα σας τα λεει ο ''Υπαναπτυκτος'' φιλοι Αραχωβιτες. Τωρα θυμηθηκατε την Αντικυρα; Τοσα χρονια που κανατε ''ΦΡΑΓΜΑ''στην τουριστικη κινηση και δεν αφηνατε τιποτα να κατηφορισει προς την θαλασσα ηταν καλα; Μονοφαγαδες ησασταν και μαλιστα μουλωχτοι. Ξερω πολλους Αραχωβιτες που επειδη φοβοντουσαν μην αναπτυχθει ο Αγιος Ισιδωρος ή αρχισει ο κοσμος να πηγαινει και προς Δεσφινα, Αντικυρα, Διστομο,και Στειρι αντιστοιχα για μπανιο ή φαγητο τα βραδυα ΡΙΧΝΑΤΕ -ΣΑΝ ΣΟΥΠΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ- , ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΜΕΛΑΝΙ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ οτι η θαλασσα ειναι δηθεν μολυσμενη, οτι τα χωρια αυτα ειναι βρωμικα ΚΑΙ ΑΛΛΑ ... Κολωνακιωτικα.
Συνελθετε. Διοτι εχει ο καιρος γυρισματα. Και πολυ ευκολα, οπως ειπε χθες και καποιος αλλος , μπορουμε να ...βοηθησουμε να βρουνε οι λατρεις του σκι τον ΑΛΛΟ δρομο ΠΡΟς ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ, μεσω Αγοριανης. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ.

-------------------------
ΥΓ. Αληθεια, γιατι κανενας Αραχωβιτης δεν εχει σχολιασει τα περι Ανατολικης πυλης του Παραανασσου, δηλαδη μεσω ΤΙΘΟΡΕΑΣ,ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ κλπ;; Τοσο σας φοβιζει, που καταπιατε τη γλωσσα σας;;

Ανώνυμος είπε...

καλα,ολοι εσεις απο κορομηλια ειχατε πεσει μικροι και λετε τοσες μ......... ? ασχοληθητε με κατι αλλο γιατι απο οτι καταλαβα ειστε ολοι για τα μπαζα.

Ανώνυμος είπε...

http://iteanet.blogspot.com/2010/05/blog-post_1562.html

Χαρης Αλμπανης είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω την χολη που βγαζουν καποιοι ανθρωποι για την Αραχωβα και για τους Αραχωβιτες... Δεν μπορω να καταλαβω απο που ξεκιναει και για ποιους λογους καποιοι ανθρωποι εκφραζοντε με το τοσο απαξιοτικους χαρακτηρισμους.......... Εχω απορια και δεν καταλαβαινω ολα αυτα που γραφοντε γιατι η πραγματικοτητα μας λεει ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που γραφουν οι φιλοι με τα ψευδονυμα ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ και ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΕΥΣ... Γραφω ακριβως το αποσπασμα του τουριστικου οδηγου που εκδιδει ο δημος Αραχωβας τα τελευταια χρονια,και τον χρηματοδοτουν οι Αραχωβιτες επαγγελματιες και αναφερετε στην Αντικυρα... Η ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ. Η ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΥΤΡΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΤΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ..... Επισης στον ιδιο τουριστικο οδηγο του δημου Αραχωβας υπαρχει παντα εκτενεστατη αναφορα για τον ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ και αναφερει πολυ καθαρα πως μπορει καποιος να τον επισκεφτει και τι θα βρει στη διαδρομη του..... Αξιζει να αναφερθει οτι στους τουριστικους οδηγους που εχει εκδωσει ο Δημος Αραχωβας, ειναι πολυ μεγαλυτερες οι αναφορες που γινοντε για την ΑΝΤΙΚΥΡΑ τον ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ και το ΣΤΕΙΡΙ απο αυτη των ΔΕΛΦΩΝ...... Τελος και για απλη ενημερωση οσων δεν γνωριζουν, Αραχωβιτες επιχειρηματιες εχουν επενδυσει στο Στειρι, στο Διστομο αλλα κυριως στην Αντικυρα με καταστηματα στον Αγιο Ισιδωρο και μεσα στην Αντικυρα, αγορες οικοπεδων προς τη πλευρα των Ποταμων αλλα και με κατασκευη τουριστικων κατοικιων απο Αραχωβιτη κατασκευαστη στον Αγιο Ισιδωρο..... Αρα λοιπον δεν μπορω να καταλαβω που βλεπετε εσεις φιλοι μου τους ΜΟΝΟΦΑΓΑΔΕΣ, τους ΜΟΥΛΩΧΤΟΥΣ, τις ΣΟΥΠΙΕΣ και ολα τα αλλα που με την ευκαιρια του Καλλικρατη και την ενδεχομενη συνεργασια βγαζετε προς τα εξω...... Οσο αφορα την ερωτηση- υστερογραφο που κανει ο φιλος για την ανατολικη πυλη και λεει μαλιστα οτι εχουμε καταπιει τη γλωσσα μας εχω να του πω οτι: Προς καθε αναγνωρισημο προορισμο παντα υπειρχαν και παντα θα υπαρχουν πολλες πυλες εισοδου. Δεν μπορεις να κλησεις το δρομο σε κανενα. Μπορεις ομως να του δημιουργησεις μια πυλη που εχει να του προσφερει πιο πολλα πραγματα, εχει να του δωσει περισσοτερες ομορφιες και περισσοτερες εναλακτικες λυσεις, εχει να δωσει περισσοτερη ανεση και ειναι αναγνωρισημη... Ολα αυτα τα χρονια η Αραχωβα προσπαθησε και προσπαθει καθε μερα να κανει την δικη της πυλη εισοδου πιο ελκυστικη και οχι να γκρεμισει τις αλλες πυλες, χανοντας χρονο και ενεργεια που δεν θα την ωφελουσε καθολου... Αρα φιλε μου εμεις κοιταμε να φτιαξουμε την δικη μας μοιρα χωρις να ξοδευομαστε και να παρακαλαμε να ψοφησει η γελαδα του γειτονα μας..... Μπορει να εγινα κουραστικος αλλα η αληθεια ειναι μια και μπορεις να την υποστηριξεις ενω τα ψεματα πολλα και και δεν εχουν καθολου αξια..... Συμφωνω απολυτα με το αρχικο κειμενο που το συνεταξε η ομαδα πολιτων.....

ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Αγαπητέ Χάρη Αλμπάνη, σε καμμιά περίπτωση δεν απαξιώνω την Αράχωβα. Αντίθετα τη τιμώ, την αγαπώ και την Θαυμάζω κάθε φορά που την επισκέπτομαι, πάρα πολύ συχνά σε διαβεβαιώ. Για εκείνο που στεναχωριέμαι όμως είναι το ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν, σαν να ανακάλυψαν τώρα τον τροχό.Κάποιοι άλλοι άνθρωποι- συμπατριώτες σας και φίλοι σας - (μεταξύ των οποίων και εγώ) τρέχουμε εδώ και χρόνια να αναδείξουμε τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που προέρχονται από την πολύχρονη λειτουργία του Αλουμινίου, αλλά πολύ περισσότερο να αναδείξουμε αυτά που προσθετικά στα παραπάνω θα συμβούν αν λειτουργήσουν οι σχεδιαζόμενες ηλεκτροπαραγωγές. Να είσαι βέβαιος ότι τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν σημαντικά και την Αράχωβα.
και αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο. Τώρα δηλαδή με το Καλλικράτη θυμήθηκε το περιβάλλον η Ομάδα των πολιτών της Αράχωβας;
Τώρα ανακάλυψε τη τοπική και ευρύτερη διαπλοκή;
Τώρα έμαθε για τις πελατειακές σχέσεις του επιχειρηματία με τους αιρετούς μας (χα, χα) και όχι μόνο;
Τέλος πάντων αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το κοινό καλό της περιοχής ¨ο καιρός εγγύς¨
Πάντα στη διάθεσή σας και σας
ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

caveman είπε...

Μπράβο Χάρη Αλμπάνη,
Το σχόλιο σου είναι απόλυτα εύστοχο και αποστομωτικό, απευθυνόμενο προς όλους αυτούς τους ανώνυμους συμπλεγματικούς των γειτονικών περιοχών που το μόνο που ξέρουν είναι να λασπολογούν, χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης, λερώνοντας το blog κόσμημα του συγχωριανού μας και προκαλώντας το ήθος και την αξιοπρέπεια του κάθε Αραχωβίτη - αναγνώστη.
Μία προτροπή προς όλους τους Αραχωβίτες, μην έρχεστε σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που δεν μπορούν να συντάξουν τίποτα αλλό πέρα από ύβρεις.
Εγώ πιστεύω οτι υπάρχουν αξιόλογα άτομα και στην αντίπερα όχθη ικανά να συμμετάσχουν στην συζήτηση των προβλημάτων μας. Εστιάστε εκεί και απομονώστε τους υπόλοιπους.
Καλώς ή κακώς όλα δείχνουν οτι θα αναγκαστούμε να συνεχίσουμε υπό τον νέο δήμο Διστόμου - Αράχωβας. Ας είναι.. ικανούς ανθρώπους έχουμε, ας θέσουμε εμείς τους κανόνες. Το παιχνίδι της ονομασίας δείχνει να χάνεται. Δεν πρέπει να χαθεί όμως η διοίκηση.. και για την διοίκηση δεν θα αποφασίσουν ούτε οι βούλευτες ούτε τα κομματικά στελέχη, αλλά οι πολίτες..

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Θα συμφωνησω και εγω απολυτα με τον Χαρη σε ολα οσα λεει,οπως και με τον φιλο caveman.
Στους φιλους που γραφουν ανεξελεγκτα εδω οτι θελει ο καθενας τους, θα τους εδινα μια συμβουλη: ''γραψτε κατι που ΑΞΙΖΕΙ να διαβαστει ή καντε κατι που αξιζει να γραφτει''.

ΒΡΩΜΟ-ΨΑΡΑΣ με αποψη είπε...

Ναι ειμαι βρωμοψαρας.Ναι μεγαλωσα με το μεροκαματο του ψαρα πετεραμου. Ναι ειμαι Αντικυραιος και Ασπροσπιτιωτης. Θελω ομως μια νεα ΕΝΟΤΗΤΑ, χωρις αποκλεισμους, ΟΛΩΝ των χωριων. Δεν καταλαβαινω τηνπροσπαθεια σας φιλοι Αραχωβιτες να μας προσετεριστειτε (ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ)για να παμε ολοιμαζι κατα του ...Διστομου. Ετσι ''δεν γινεται χωριο". Ξεχαστε αυτου του ειδους τους διαχωρισμους . Ολοι εχουμε τις αρχες μας, πιθανον τις κομματικες μας προτιμησεις και καποιες σκεψεις πως θελουμε τον τοπο μας,ενωμενο.Δεν μπορει να κανουμε προεκλογικο σχεδιασμο, προγραμμα και εξαγγελιες-δεσμευσεις με βασει ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ και καταλειπα ζηλειας κλπ. Τι κοινο μπορει να εχω εγω, ενας π.χ. σοσιλδημοκτρατης Αντικυραιος ή Διστομιτης με εναν π.χ. Νεοδημοκρατη Αραχωβιτη; ΤΙΠΟΤΑ !!! Μπορει ομως να εχω αρκετα η παρα πολλα κοινα με εναν σοσιαλδημοκρατη Στειριωτη ή Αραχωβιτη. Το ιδιο ισχυει για ολες τις ιδεολογικες τασεις, για ολεςτις κοσμοθεωριες. Εκει, ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, θα πρεπει να ζητησουμε συμμαχιες, συνεργασιες,κοινη προσπαθεια, κοινους στοχους.Η δηθεν ενοτητα ...χωριών -χωρις αρχες - ειναι ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, εξυπηρετει ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ και πιθανον υποπτες σκοπιμοτητες.

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

''Καλώς ή κακώς όλα δείχνουν οτι θα αναγκαστούμε να συνεχίσουμε υπό τον νέο δήμο Διστόμου - Αράχωβας. Ας είναι.. ικανούς ανθρώπους έχουμε, ας θέσουμε εμείς τους κανόνες.Το παιχνίδι της ονομασίας δείχνει να χάνεται. Δεν πρέπει να χαθεί όμως η διοίκηση.. και για την διοίκηση δεν θα αποφασίσουν ούτε οι βούλευτες ούτε τα κομματικά στελέχη, αλλά οι πολίτες''..
Αυτα γραφει ενας φιλος παραπανω.Τι εννοει ομως; Ποιοι ειναι οι ικανοι που εννοει; ΚΑΙ τι ΠΕΤΥΧΑΝ μεχρι τωρα ειτε ηταν προυχοντες ειτε ...υποψηφιοι προυχοντες;ΤΙΠΟΤΑ.τΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.ΤΙ ΓΙΝΑΜΕ; ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ; ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ,.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ, Ο ΚΟΚΚΟΒΟΣ,Ο ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ, Ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ, Ο ΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΓΙΑΝΝΕΛΛΟΣ;
Σε τι Θεο θα πιστεουν; Σοβαρευτειτε φιλοι.Η ζωη ειναι αλλιως απο τις σκεψεις που γινονται εν βρασμω. Ψυχραιμα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ουστ κομματοσκυλο "Ψυχραιμε" βρε μπρος κι εσυ και τα κομματα σου. Τα βλέπουμε τα κατορθωματα τους.
Αλλα με αυτα που γράφεις δείχνεις και μυαλό έχεις .....ντιπ.
Εχουμε γεμισει χαζους σ' αυτη τη χωρα ρε γαμωτο

Ανώνυμος είπε...

Σημερα το μεσημερι καπου στην Αθηνα συναντησα κατα τυχη ενα η μια βουλευτη του νομου μας συστηθηκαμε και αρχισαμε την επικαιρη συζητηση.Η απαντηση του ηταν , κατορθωσατε διπλο ονομα και πολλη σας ειναι...
Ε τουλαχιστον του λεω γιατι δε το εκαναν με αλφαβιτικη σειρα το τελευταιο παντα μενει μου ειπε.Και μετα εφυγε.
Αρα δε πα να χτυπιεστε και πολλα πηρατε κυριοι μη αγωνιζεστε.
Ετσι μας λενε οτι και να γραψουμε οτι και να κανουμε οι αποφασεις εχουν παρθει.
ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορουν οι βουλευτες στο δρομο μονοι τους τετοια εποχη;;;;;;;; Και το μονο που εκανες φιλε μου ηταν να τον ρωτησεις;;;;;;;;; Δεν ειχες προχειρο κανενα γιαουρτι, κανενα αυγο, καμια ροχαλα ρε αδελφε, τιποτα;;;;;;;;; Που θα ξαναβρεις τετοια ευκαιρεια;;;;;;;; Φιλε κερδισες το τζοκερ και το πεταξες!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ???
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΜΑΙ !!!
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ !!!
ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!
ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ !!
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΚΔΙΚΗΤΑΙ ,ΑΡΓΕΙ....ΑΛΛΑ ΕΚΔΙΚΗΤΑΙ !!!!!

ΤΟΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ντελαλη πρεπει να σε παραδεχτω. Το blog που εχεις λειτουργει και σαν ψυχαναλητης. Καθε λοξος, στραβος, με αποθημενα, με κρυφες επιθυμειες, με οτι του κατεβει στο κεφαλι, εχεις δωσει βημα να το βγαζει προς τα εξω. Μου θυμιζεις τη διαφημηση που πεζει η τηλεοραση και δειχνει κατι τυπους που σφιγκουν τα χερια τους, δεν τολμουν να πουν κουβεντα και φορανε μια μπλουζα που πανω γραφει, ΕΚΦΡΑΣΟΥ. Παιδια αν ειναι να σας κανει καλο, ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Και συ , ΑΝΩΝΥΜΕ , ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ αυτη
την στιγμη , λες την ΓΜΩΜΗ ΣΟΥ , ή
μηπως δεν το καταλαβαινεις ;
εισαι και ΕΣΥ μερος του συνολου :
"Καθε λοξος, στραβος, με αποθημενα, με κρυφες επιθυμειες, με οτι του κατεβει στο κεφαλι....κλπ,κλπ"
οπως ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ !!!!

ΤΟΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή: Διαβάστε ακόμα περισσότερα για τον Άρχοντα της Παραλίας.
http://symparataxi.blogspot.com/2010/05/blog-post_5051.html

σταθης γιαννελος είπε...

γυρνωντας απο επαγγελματικο ταξιδι διαβασα ολα αυτα τα σχολια σε μερικα απο τα οποια αναφερεται τ ονομα μου συνδεοντας με με κομματικα καταλοιπα του παρεθοντος αφηνοντας υπονοουμενα για υποπτες συμπραξεις.λοιπον κυριοι δεξιοι,αριστεροι και σοσιαλοδημοκρατες επειδη εγω ημουν στην αντικυρα στη συναντηση των δημοτικων συμβουλιων ειχα μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια να διαπιστωσω οτι και στα 3 χωρια υπαρχουν υγιεις φωνες οπως π.χ ο προεδρος της αντικυρας κι αλλοι.τωρα πια λοιπον που τα κομματικα σβηνουν πιστευω οτιυπαρχουν ανθρωποι και στα 3 χωρια που ανεξαρτητα χρωματος μπορουν να συνεργαστουν.η εμμονη καποιων σε χαρακτηρισμους δεξιοι,αριστεροι ειναι οπισθοδρομικη.τα υπολοιπα στον αχο που κυκλοφορει σε λιγες μερες.

ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ! είπε...

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο R2 ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:''Εμείς τι να πούμε? Εχουμε πολλά καγιεν, πορσε και λαμόγια?'' εγραψε για την αναρτηση της Ιωαννας(;)για την ωραια διαμαρτυρια της Αμφικλειας.Εγω θελω να μεταφερω και εδω τον προβληματισμο μου σε οσα εγραψε και οσα υποννοει. ΛΟΙΠΟΝ...
Εγω για λαμογια στην Αραχωβα δεν ξερω. Ομως ολος ο ''μυθος'' της κωμοπολης μας εχει στηθει εξ αιτιας ή απο τους ιδιοκτητες των καγιεν... εξ αθηνων.
Αν αρχισουμε να μετραμε και να συγκρινουμε υποδομες και χειροπιαστα πραγματα με το Διστομο, αγαπητη Ιωαννα, χασαμε: Αυτοι εχουν Κεντρο Υγειας, Νεοχτιστο Δημαρχεικο Μεγαρο αξιας 2,5 εκ. ευρω, Μουσειο Αρχαιων Ευρηματων με εργαστηριο ψηφιδωτων, Μουσειο Σφαγης, Μαυσωλειο, Ειρηνοδικειο, Κεντρο Επαγγελματικης Καταρτισης. Αστυνομικο τμημα (ΟΧΙ ΣΤΑΘΜΟ),Θεατρικη σκηνη στεγασμενη,Θεατρο υπαιθριο, Νεοχτιστα κτιρια Γυμνασιου ,Λυκειου και 2 Παιδικους Σραθμους,Αγρονομειο, 2Ραδιοσταθμους, 2 παραρτηματα ΙΚΑ,Τραπεζες, εχουν αριστη γεωγραφικη θεση ως συγκοινωνιακος κομβος, πολεοδομικη και οικονομικη δημοτικη υπηρεσια,Διαπεριφερειακους Σταθμους ΕΥΔΑΠ (Μορνος και Κηφισσος) και ΔΕΗ, χωρους παρκινγκ, επιχειρησιακο προγραμμα, ενεργειακους σταθμους (αιολικα και φωτοβολταικα παρκακια) που ειναι ελκυστικα στην νεα εποχη της πρασινης αναπτυξης ΚΛΠ, ΚΛΠ.
Επισης , Ιωαννα, το Διστομο διαθετει λιγοτερο μεν κατα κεφαλην εισοδημα απο μας , αλλα περισσοτερα ...κεφάλια σε κεντρα εξουσιας και θεσεις ευθυνης. Αυτο δεν ειναι κακο ουτε για αυτους ουτε γενικα και αφοριστικα.Αλλα δειχνει οτι εμεις ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ στο κεφαλαιο αυτο. Δειχνει οτι και εμεις πρεπει να τους φτασουμε και οχι να κανουμε σαν απατημενοι συζυγοι επειδη οι Διστομιτες ''ειναι παντου''. Γιατι ειναι κακο αυτο; Εμεις που ειμαστε;Χαιρομαι, Ιωαννα, που εβαλες το θεμα οχι αντα γωνιστικα και μονοχνωτα, αλλα ως θεμα ευγενους αμιλλας. Λες, ''διαβαστε τι ωραια τα γραφει η Αμφικλεια''. ΟΙ Αμφικλιωτες ομως δεν αφοριζουν. Λενε τα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥς. Εμεις εχουμε , περαν των χειμερινων επισκεπτων και τις κατα πολυ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ξενοδοχειακες και ψυχαγωγικες υποδομες, κατι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ καλυτερο απο τους γειτονες; Ολα αυτα σας τα γραφω για να δειτε οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ. Πρεπει να βαλουμε στοχους και σε αλλα να γινουμε ακομα καλυτεροι αππο τους γειτονες και σε αλλα να τους φτασουμε. Μπορουμε; Ας παψουμε να ειμαστε εγωκεντρικοι και να βγουμε στην περιφερεια μας. Ετσι θα κερδισουμε ,σιγα-σιγα και χωρις ανταγωνισμους. Με συν-αγωνισμο!

χχ/ψψ/ωω είπε...

Γιατι τοσο μισος κατα των κομματων φιλοι Αραχωβιτες?
Και ΕΣΥ, φιλε Γιαννελλο? Και εσυ κατα των κομματων? Βρε που παει ο κοσμος...
ΥΓ. Μην απορεις γιατι δεν βαζω ονομα. Γιατι με πολλους που τωρα το παιζουν κατα των κομματων , μαζι φωναζαμε ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ...

ΜΙΧΟ, ΠΡΟΣΕΧΕ- ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΦΛΑΣ ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ είπε...

ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΠΑΙΔΙΑ, ΨΥΧΡΑΙΜΑ. ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΔΕΞΙΑ ΨΥΧΗ ΣΑΣ;

Ολοι καταλαβουν ομως οτι προκειται για μασκα, μπας και παρασυρετε κανεναν ευκολοπιστο, οπως προσπαθει ο Σταθης να κανει με τον Μιχο. Πιανεται κοροιδο, ομως, ο συνδικαλας που ξερει πως παιζεται το παιγνιδι;

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.


ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕ

Η ΜΙΧΟ, ΠΡΟΣΕΧΕ- ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΦΛΑΣ ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ Νο 2 είπε...

Μεσανυχτα: ΝΑ που ο ...συνδικαλας τα καταφερε και εχωσε και την Αντικυρα στο ονομα του νεου Δημου. Εμεις απο το ενε δευτερο μεινεμε με το ενε τριτο. Οποτε τι συμφωνια θα κανεις τωρα, Σταθακο?

Top