αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Περί γρίπης

Δημοσίευση από "V"

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τη νέα γρίπη, παραθέτω ορισμένα στοιχεία.
Ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων στην Ελλάδα, έφθασε τους 238.764, ενώ ο στόχος εταιρειών και αντιπροσώπων ήταν να «καταναλώσουμε» 8 εκατ. εμβόλια αξίας 64 εκ. ευρώ.

Το πρώτο χιόνι πέφτει τώρα και μέσα στην Αράχωβα

Πέφτει αυτή την ώρα (22:00) το πρώτο χιόνι για φέτος και μέσα στην Αράχωβα. Καλό χειμώνα σε όλους λοιπόν!
Προσοχή στο δρόμο προς Παρνασσό, καθώς η ολισθηρότητα είναι αυξημένη και μπορεί να χρειαστούν και αλυσίδες.
Το χωριό μας για ακόμη ένα σαβ/κο είναι γεμάτο από φοιτητές και άλλους επισκέπτες.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Απαγόρευση κυνηγιού μέχρι τις αρχές του 2010

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους απαγορεύτηκε το κυνήγι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και αυτό γιατί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδος, «πάγωσε» προσωρινά την από 4.8.2009 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία καθορίζονται η κυνηγετική περίοδος από 20.8.2009 έως 28.2.2010, τα είδη και ο αριθμός των θηραμάτων ανά κυνηγό, κ.λπ.
Η προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού ισχύει μέχρι τις αρχές του νέου έτους, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η οριστική απόφαση του ΣτΕ επί της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδος.

Από τα Πρώτο Θέμα, nonews-news

Ανοίγει το χιονοδρομικό


Στη Φτερόλακα έριχνε πολύ χιόνι όλη τη νύχτα! Γενικά στη γύρω περιοχή του Παρνασσού χιόνισε από τα 1.000 μέτρα και πάνω. Αλυσίδες απαραίτητες από τη στροφή Βαρκό. Στη θέση Κελάρια το Σάββατο θα λειτουργήσει τουλάχιστον η πίστα Περικλής με 50 εκ χιόνι.

Από το snowreport.gr

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πολύ χιόνι στον Παρνασσό!

Όπως βλέπετε στην εικόνα (φώτο σήμερα 9:50) και μπορείτε να δείτε και στην live cam στην μπάρα αριστερά, χιόνισε αρκετά στο βουνό!
Άντε μπας και δούμε από νωρίς φέτος άσπρη μέρα...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Έκλεισε το Λύκειο


Εκλεισε χθες και για μια εβδομάδα και το Λύκειο Αράχωβας εξ αιτίας του υιού H1Ν1.

Επιμελητήριο Βοιωτίας

Η ιστοσελίδα www.viotiatourismos.gr του Επιμελητηρίου Βοιωτίας δείχνει την ορεινή περιοχή της Βοιωτίας.
Νομίζω οτι κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για τον Παρνασσό και την Αράχωβα.
Ας το δει λίγο ο Δήμος.

Δημοπρασία στο Παρίσι - Κονιάκ αιώνων πωλήθηκε έναντι 25.000 ευρώ

Δημοσίευση από "Πάνος"

Μία μποτίλια κονιάκ τού 1788, μάρκας Clos du Griffier, πωλήθηκε έναντι 25.000 ευρώ σε δημοπρασία του διάσημου παρισινού εστιατορίου Tour d' Argent.

Τα χρήματα θα διατεθούν στην οργάνωση Μικροί Πρίγκιπες, η οποία βοηθά παιδιά με σοβαρές ασθένειες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Δύο άλλες μποτίλιες από το ίδιο κονιάκ, αλλά σε λιγότερο καλή κατάσταση, πωλήθηκαν αντίστοιχα 17.000 ευρώ και 15.000 ευρώ......

Οι τρεις μποτίλιες, που αποτελούσαν τα κορυφαία κομμάτια της δημοπρασίας, είχαν τιμή εκκίνησης τα 2.500 ευρώ.

Το διάσημο εστιατόριο αποφάσισε να δημοπρατήσει 18.000 φιάλες προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος στην κάβα του. Μετά τη δημοπρασία, η κάβα, επιφάνειας 1.200 μ2, που καταλαμβάνει δύο ορόφους, θα περιλαμβάνει 420.000 μποτίλιες.

Τα έσοδα της δημοπρασίας αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατ. ευρώ.

Από το elladasimera.blogspot.com


Έρχονται χιόνια


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας.

Δάφνη Ερυθρών - Α.Σ.Α. Παρνασσός: 3 - 0

Ηττήθηκε με 3-0 η ομάδα μας από την Δάφνη Ερυθρών την προηγούμενη αγωνιστική.
Φοβερό Σέντερ φορ... ο ανεκδιήγητος διαιτητής Μεγαρίτης!

Από το www.asaparnassos.gr

Σήμερα ο αγώνας Ολυμπιακός - Arsenal (ΝΕΤ - 21:45) για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions league.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Παρελθόν ο Τεν Κάτε

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα ο Χενκ Τεν Κάτε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον Κριστόφ Βαζέχα.

Tρόφιμα για άπορους συγκεντρώνει στη Λιβαδειά ο Ερυθρός Σταυρός

Δημοσίευση από "Λουκάς"

Τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες, συγκεντρώνει το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λιβαδειά ενόψει των Χριστουγέννων.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, μπορούν να το κάνουν καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, έως τις 20 Δεκεμβρίου τις ώρες 9-13.30 στα γραφεία του ΕΕΣ Καραγιαννοπούλου 47.

Τα τρόφιμα πρέπει να είναι μακράς διάρκειας (γάλατα, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, ζάχαρη κ.α). Επίσης στο ίδιο σημείο συγκεντρώνονται και ρούχα για απόρους.

Από το viwtika.blogspot.com

Δημοτικό Συμβούλιο προχθές

Δημοσίευση από "Λουκάς"

Την Κυριακή το απόγευμα --και σίγουρα όχι μόνο-- υπήρχε δημοτικό συμβούλιο.

Πρέπει να συζητήθηκαν 4 θέματα. Τι αποφασίστηκε? Ποια ήταν τα θέματα??

Πιστεύω πως θα υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος για να γράφονται τα θέματα και οι αποφάσεις σε αυτό εδώ το blog, που από ότι βλέπω πέραν των άλλων αναγνώστης είναι και ο ίδιος ο δήμαρχος μας. Θα θέλαμε πιστεύω με κάποιο τρόπο να ενημερωνόμαστε για τουλάχιστον αυτές τις αποφάσεις. Βέβαια μπορεί να μας πουν ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και οποίος θέλει μπορεί να παρευρεθεί. Σωστό.

Αλλά περισσότεροι θα το μάθουν από αυτό εδώ το blog, που αξίζει να σημειωθεί ότι για τα δεδομένα της Αράχωβας έχει μια πολύ καλή επισκεψιμότητα. 3.245 είναι ο αριθμός που έχει ανοίξει αυτό το blog σε κάποιους από εμάς, αναζητώντας να μάθουμε κάτι περισσότερο για το τόπο μας και όχι μόνο.

Θα ζητήσουμε λοιπόν την βοήθεια από οποίον μπορεί να μας την προσφέρει για αυτόν εδώ το σκοπό.

Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε εκ των πρότερων γιατί είμαι σίγουρος ότι θα υλοποιηθεί!!!!!!!!!!!!!!!


Φάρμακο κατά της γρίπης...

Στην Κίνα, λέει, έχουν πάθει πανικό με τον Η1Ν1 και το έχουν ρίξει στα σκόρδα, αφού υποστηρίζεται ότι βοηθούν το ανοσοποιητικό. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «China Daily», σε γυμνάσιο εύπορης επαρχίας η διεύθυνση αγόρασε 200 κιλά σκόρδο και υποχρέωσε τους μαθητές να τρώνε κάθε μέρα ολόκληρες σκελίδες στο μεσημεριανό για να παραμείνουν υγιείς! Για να καταλάβετε, η τιμή του έχει τετραπλασιαστεί στη χώρα από τον Μάρτιο, μέχρι και η «Μorgan Stanley» υποστηρίζει σε... έρευνά της ότι το σκόρδο είναι το επενδυτικό στοιχείο με την καλύτερη απόδοση φέτος στην Κίνα. Αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη κι από τις μετοχές ή τον χρυσό. Επειδή, λοιπόν, έχει γίνει είδος πολυτελείας και σε λίγο θα απευθύνεται μόνο στους προνομιούχους, ο κύριος της φωτογραφίας είπε να βρει πιο οικονομικές λύσεις για να αντιμετωπίσει τη νέα γρίπη. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι χειμερινοί κολυμβητές έχουν κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

Από το nonews-news

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Φωτογραφία

Δημοσίευση από "Λουκάς"

Ας βάλουμε κι εμείς μια φωτογραφία από την στολισμένη Αράχωβα. Όμορφη είναι...

Χιόνισε

Δημοσίευση από "Λουκάς"


Από σήμερα είναι ορατό και από μακριά και το χιόνι που έπεσε στον Παρνασσό.
Εν αναμονή και του επομένου. Για την πέμπτη μας είπαν. Για να δούμε...

Τα τζιπ!

Δημοσίευση από "Λουκάς"

Παρασκευή βράδυ στην Αράχοβα. Τα πούλμαν με τους φοιτητές καταφθάνουν στην Αράχοβα από τους Δελφούς.

Ώρα 00:10. Στο κέντρο της Αράχοβας, μπροστά στα καφενεία πέρα από το συνωστισμό, παρατηρούμε και 5 τζιπ παρκαρισμένα.

Τι πρωτότυπο θα μας πει κάποιος. Αλλά ξαφνικά πετάγεται από κάποιο μαγαζί μια μεγάλη παρέα και επιβιβάζονται στα πολυτελέστατα τζιπ και αναχωρούν. Σε ένα από αυτά και ο κύριος Μεϊμαρακης. Αμ γι’αυτό τόση ώρα τα τζιπ παρκαρισμένα χύμα. Τώρα κατάλαβα. Τι μας νοιάζει, θα είπαν οι κύριοι...

Εκδηλωση "Χριστούγεννα στην Άμφισσα"

Δημοσίευση από Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, πρόεδρο συλλόγου "Ελιά"


Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,

Ο Δήμος Άμφισσας και οι Σύλλογοι της πόλης διοργανώνουν τον κύκλο εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην Άμφισσα» ξεκινώντας από τη φετινή χρονιά (2009) και με σκοπό τη μόνιμη θεσμοθέτησή του.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

O άγιος των ναυτικών

Γιορτάζουμε σήμερα τον προστάτη των θαλασσινών τον Άγιο Νικόλαο. Είναι ένα θεοσεβούμενο πρόσωπο, που λόγω διαβροχής της πατρίδας μας από την θάλασσα, ο λαός τον επέλεξε σαν προστάτη του στον υδάτινο...αυτό χώρο. Ναυτικός κατά βάση από παλιά ο Έλληνας πάντα δέσποζε με την ελληνική σημαία σε όλα τα λιμάνια του κόσμου. Γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους, την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και έτυχε επιμελημένης μόρφωσης. Όμως, σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Από πολύ νωρίς είχε αφιερωθεί στα Θεία όπου και μετά την μετάβασή του στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και τον Πανάγιο Τάφο, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του χειροτονήθηκε ιερέας στα Πάταρα. Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο κι έγινε ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας. Όταν απεβίωσε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, οι επίσκοποι, δια θεϊκής αποκαλύψεως, έκαναν Αρχιεπίσκοπο τον Νικόλαο.

Περί Πανδημίας

Δημοσίευση από "Λουκάς"


Top