αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση των "Παρατηρητών" για τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Από τους "Παρατηρητές"

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Ανδρέου Γεώργιο, διότι παρεβρεθήκαμε μεν στο συμβούλιο, αλλά λίγα καταλάβαμε, ως προς το σημαντικότατο θέμα της 'Μελέτης αναθεώρησης του ΓΠΣ' τα εξής:
1. ποιός είναι ο εξωτερικός μελετητής;
2. ποιοί είναι υπεύθυνοι εκ μέρους του Δήμου για την επίβλεψη της μελέτης;
3. Αν με την σύντομη και μακρυνή επίδειξη που παρείχατε στις 17/2/2010 παραλάβατε το ΓΠΣ;

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

5 σχόλια:

Ηνίοχος είπε...

Χάρη δεν ξέρω καθόλου αυτά τα θέματα αλλά αν συμφωνείς κάνε τις ερωτήσεις εσύ με σχόλιο επώνυμα.

ΧΑΡΗΣ είπε...

Αγαπητοι 'ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ'. Κανονικα θα επρεπε ολα αυτα που ρωτατε ,και αλλες πολλες ερωτησεις που εχει πολυς κοσμος να μην υπηρχαν....... Ο τροπος ειναι απλος,<>. Που θα παει , σιγα σιγα θα το καταφερουμε κι αυτο (απ΄ οτι βλεπω κατι παει να γινει).......... Στο θεμα μας τωρα . Θα προσπαθησω να απαντησω στις απορειες σας οσο πιο απλα μπορω ωστε να μην μπερδεψω κανενα ,με τεχνικους ορους και ακαταλαβηστικες τεχνικες φρασεις . 1)Οι αναδοχοι,(εξωτερικοι μελετητες,οπως γραφεις) ειναι οι Δ.ΜΑΡΑΒΕΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓ.Ε.Ε και ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΗΤΣΟΥ . Αυτοι διαθετουν ενα επιτελειο 9 ατομων (μαζι με τους ιδιους) ,με διαφορες ειδικοτητες (απαραιτητες ωστε να μπορουν να εκτελεσουν) την μελετη του Γ.Π.Σ της αραχωβας. Η μελετη αυτη ανατεθηκε στους μελετητες ,κατοπιν διαγωνισμου, απο το δημο Αραχωβας και υπογραψανε συμβαση στις 20/12/2007 ......... 2)Υπευθυνοι για την πορεια της μελετης ειναι ο δημος αραχωβας (ο δημαρχος μαζι με ολο το δημοτικο συμβουλιο) ,οι τεχνικη υπηρεσια του δημου ,η ΤΥΔΚ Βοιωτιας και ολοι οι δημοτες της Αραχωβας (γιαυτο και ερωτησεις μας πρεπει να ειναι πολλες και για καθε λεπτομερεια).......... 3)Η παρουσιαση που εγινε στο Δ.Σ την 17/2/2010 ,δεν εγινε για να παραλαβει ο δημος Αραχωβας το Γ.Π.Σ . Εγινε για συζητηση και ληψη αποφασης για την παραλαβη της Β1 φασης του Γ.Π.Σ .Αυτο σημαινει οτι εγινε παραλαβη της Β1 φασης και οτι εγιναν καποιες διορθωτικες προτασεις απ΄ολους ωστε το γραφειο που συντασει τη μελετη να τις λαβει υπ΄οψη του και να μπορεσει να οριστικοποιηση τη μελετη .Πρεπει να πουμε οτι ο δημος Αραχωβας ,απο το δεκεμβριο του 2007 που εχει υπογραψει τη συμβαση με το γραφειο που εχει αναλαβει τη μελετη ,εχει παραλαβει και εχει θεσει σε συζητηση στο κοινο δυο φασεις του Γ.Π.Σ........ Πρεπει ,επισης να πουμε , οτι σε ολες τις φασεις το γραφειο μελετων ,συνεκτιμαει τις αποψεις που διατυπωνοντε απο το δημο Αραχωβας ,απο την Τ.Υ.Δ.Κ και απο την τοπικη κοινωνια........... Εδω θα ηθελα να κανω ενα προσωπικο σχολιο ,οχι για την διαδικασια , αλλα για το χρονο , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥ . Προσωπικα πιστευω οτι θα πρεπει και επιβαλεται να ειμαστε ετοιμοι και χωρις καμοια εκκρεμοτητα , εν΄ οψη του σχεδιου της διοικητικης αναδιαρθρωσης "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'......... Πιστευω ,λοιπον, οτι θα πρεπει να τρεξουμε γρηγορα , γιατι μετα οι προτασεις και οι αποφασεις δεν θα ειναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ και οι συνεπειες που θα εχουμε μπορει και να ειναι πολυ ασχημες για τον τοπο μας.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ................ Ελπιζω να βοηθησα ...........

V είπε...

ΧΑΡΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

V είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριος εκφραστής του ΓΠΣ είναι η σημερινή ηγεσία του δήμου. Σύμφωνα με αυτήν οι πολίτες δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν οι ίδιοι για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τη ζωή τους αλλά μόνο οι αντιπρόσωποι τους στο δήμο και οι 'ειδικοί επιστήμονες' που έχουν τις γνώσεις αλλά και οι υπάλληλοι του Δήμου που όπως ακολύστηκε κάνουν προτάσεις. Οποιαδήποτε διαδικασία ενεργοποιεί την συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία γιατί θα δημιουργήσει διαμάχες, συγκρούσεις συμφερόντων και κοινωνική αναστάτωση. Γι αυτό είναι καλύτερο για όλους ο κόσμος να είναι ανεπαρκώς ενημερωμένος, ημιμαθής και παθητικός ακροατής. Έτσι είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική η χειραγώγηση του. Έτσι επίσης εξηγείται η ανύπαρκτη και ελλιπής ενημέρωση των Αραχωβιτών για το ΓΠΣ, το ροκάνισμα του χρόνου με αποτέλεσμα οι λιγοστές συνεδρίες να γίνονται στο παρά πέντε, να μην υπάρχει χρόνος αντίδρασης και η πίεση του χρόνου να μην αφήνει περιθώρια εναλλακτικής αντιμετώπισης του θέματος. Ακόμη έτσι δεν χρειάζεται να δίνεις απαντήσεις σε ερωτήσεις των πολιτών όπως:
• Πως εξηγείται η τεράστια διαφορά του αρχικού σχεδίου των μελετητών και του σχεδίου πρότασης του δήμου.
• Γιατί δεν εκφράστηκαν ποτέ οι κατευθύνσεις, η φιλοσοφία και τελικά το όραμα που θέλουμε να πραγματώσει το δικό μας ΓΠΣ.
• Με ποιους τρόπους και μέσα είναι διατεθειμένος ο δήμος να παλέψει την δική του πρόταση στις αρμόδιες υπηρεσίες.
• Με ποια διαδικασία νομιμοποιείται ένα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να αποφασίσει μόνο του για το μέλλον ενός ολόκληρου δήμου
Είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να τεθούν.

Top