αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η ανωνυμία επιτίθεται

Δημοσίευση από Ιωάννα

Η διαφήμιση του (τότε) υπουργείου Μεταφορών ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη: έδειχνε έναν άντρα και μία γυναίκα να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο σε έναν διάδρομο και να ζητούν αμφότεροι συγγνώμη, αλλά όταν, στο πάρκινγκ του κτιρίου, τα αυτοκίνητά τους λίγο έλειψε να συγκρουστούν, άρχισαν να ανταλλάσσουν χειρονομίες και βρισιές. Το νόημα ήταν ότι πίσω από το τιμόνι αλλάζουμε – όχι προς το καλύτερο. Τι σχέση, όμως, έχουν όλα αυτά με το Ιντερνετ; Απλώς ότι για κάποιους φαίνεται ότι είναι το τέλειο «μέσο» για να παίξουν τα... συγκρουόμενα.

Το θέμα της ανωνυμίας, με αφορμή τα σχόλια που έγιναν σε δύο τελευταίες αναρτήσεις, σηκώνει μεγάλη κουβέντα και είναι ένα θέμα που απασχολεί τα περισσότερα μπλοκ. Η άποψή μου είναι ότι η ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν κάποιοι τις απόψεις τους, τις ιδέες τους και τις καταγγελίες τους χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις και τις πιέσεις του περιβάλλοντός τους και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει η κοινωνία μας.
Από την άλλη όμως η ανωνυμία μπορεί να αποτελέσει το δούρειο ίππο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο τους.
Ανώνυμα ή επώνυμα ας έχουμε ως στόχο μονάχα τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

7 σχόλια:

ονομα είπε...

Πολύ καλή και εύστοχη η ανάρτησή σου...
Ταυτίζομαι απολύτως...

Ντελάλης

Γκαβάραπας είπε...

Πολλή καλή η ανάρτηση της Ιωάννας συμφωνώ . Με αυτή την ευκαιρία ας επανέλθουμε στη πεζή πραγματικότητα μας. Υπάρχουν 2 προτάσεις που δεν σχολιάστηκαν . Η πρόταση του Στάθη για συγκέντρωση στις 25/26 Μαρτίου και η πρόταση της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αράχωβας. Στάθη σε παρακαλώ να ξαναδείς το θέμα της ημερομηνίας , είναι πολύ αργά δεν θα «προκάνουμε». Τέλος του Μάρτη ο Ραγκούσης έχει πει ότι θα ανακοινώσει το χωροταξικό. Όσο αφορά τη πρόταση της Τ.Ο. είναι μια μία καλή βάση για να ξεκινήσει η τελική συζήτηση μια που είναι και η μόνη μέχρι τώρα ρεαλιστική. Προσωπικά δεν συμφωνώ στο σύνολο αλλά με μικροδιορθώσεις θα μπορούσε να συμφωνήσω. Προτείνω στο Ντελάλη αν είναι τεχνικά δυνατόν να ανοίξει ένα χώρο για να κατατεθούν όλες οι προτάσεις για το Καλλικράτη (Επώνυμα) για να μπορούμε να γράψουμε τη γνώμη μας τα συν και τα πλην. Όταν λέω προτάσεις, εννοώ την πρόταση που έχει να προτείνει κάποιος όχι εναλλακτικά σενάρια.

ονομα είπε...

Φίλε Γκαβάραπα

Στην μπάρα αριστερά πρόσθεσα σελίδα για να καταθέτει όποιος επιθυμεί τη θέση του για τον "Καλλικράτη".

Ντελάλης

ΔΗΜΟΤΗΣ είπε...

Εγω πιστευω οτι οταν ενα σχολιο ειναι καλοπροαιρετο, ειτε ειναι επωνυμο, ειτε ανωνυμο εχει βαρυτητα.
Αρκει να μην θιγει και να μην στοχοποιει συγκεκριμενους ανθρωπους χωρις αποδειξεις και στοιχεια.
Διοτι οταν υπαρχουν στοιχεια, δεν ειναι ενα απλο σχολιο αλλα η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ονομα είπε...

Έχεις δίκιο δημότη.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να μείνουμε σ'αυτό.
Οι προσωπικές αντιπάθειες και ίντριγκες δεν μας αφορούν και δεν θα πρέπει να μας απασχολούν.
Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

ΤΥΡΟΓΑΛΟ είπε...

Φιλε ντελαλη θελω να σου πω οτι κακος κατηργησες την ωρα την οποια γινοταν το καθε σχολιο, ειχε πολυ ενδιαφερον. Γι αυτο σε παρακαλω να την ξανα βαλεις.

ονομα είπε...

Φίλε Τυρόγαλο

Η κατάργηση της ώρας έγινε για να διαφυλαχτεί η ανωνυμια.

Ντελάλης

Top