αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Περί συμμετοχής

Του Στάθη Στυλιάρη

Αγαπητοί φίλοι

Θα ήθελα και εγώ εκμεταλλευόμενος το βήμα που μου δίνουν τα τοπικά blogs, να εκφράσω τη γνώμη μου για ένα θέμα που συζητείται καιρό τώρα.
Γίνεται πολύ κουβέντα, για το ότι δεν συμμετέχει στα δρώμενα του Δήμου μεγάλος αριθμός δημοτών και ότι η κριτική και οι προτάσεις γίνονται εκ του ασφαλούς στα καφενεία. Ένας δημότης μέχρι τώρα για να συμμετέχει σ αυτά, έπρεπε να είναι ενημερωμένος έχοντας φυσική παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια. Μιλάω για όλους εμάς που για επαγγελματικούς λόγους απομακρυνθήκαμε αναγκαστικά από το χωριό και που η μόνη μας ενημέρωση ήταν από τα καφενεία όταν ερχόμαστε στην Αράχοβα, διότι η φυσική μας παρουσία στα συμβούλια δεν ήταν εφικτή. Φωτεινή εξαίρεση ήταν κάποιες εκδηλώσεις που έκανε ο Δήμος αλλά αυτές αφορούσαν πολιτιστικές κατευθύνσεις.

Αν, παρόλα αυτά, κάποιος ήθελε να εκφράσει κάποιες απόψεις τι μπορούσε να κάνει; Να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο; Πολλοί δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να εμπλακούν με τη διοίκηση του Δήμου (επαγγελματικές υποχρεώσεις, τόπος εργασίας κτλ.), αλλά είχαν και έχουν γνώμη και άποψη την οποία επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν. Τίποτα λοιπόν δεν μπορούσαν να κάνουν πέρα από αυτό που ήδη γινόταν και το οποίο κατηγορούμε, δηλαδή κριτική εκ του ασφαλούς στο καφενείο.

Ξαφνικά όλοι αυτοί οι παραδοσιακοί τρόποι άλλαξαν, νέα «εργαλεία» τέθηκαν στη διάθεσή μας, εκδόθηκε μια μηνιαία τοπική εφημερίδα, ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να λειτουργούν 2 blogs τοπικού χαρακτήρα από τα οποία, όλοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα και έγκαιρα και να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους.

Παρακολουθώντας τα παραπάνω μέσα (εφημερίδα, blogs) βλέπω ότι θα επιτευχθεί η συμμετοχή των ενεργών πολιτών στα Δημοτικά πράγματα. Ιδανικό θα ήταν να υπήρχε και ένα site επίσημο του Δήμου στο οποίο να αναρτώνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, οι αναθέσεις και παραλαβές των έργων του Δήμου και της ΔΕΤΠΑ.

9 σχόλια:

ονομα είπε...

Αγαπητέ Στάθη

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

σταθης είπε...

να λοιπον...η πρωτη επιτυχια των blog αυτες τις ημερες εμφανισθηκαν ανθρωποι που αν μη τι αλλο ειναι υγιεις σκεπτομενοι χωρις μικροσυμφεροντα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στάθη,
καλές οι παρατηρήσεις σου, αλλά και μιά συνάντηση με τους Αραχωβίτες της Αττικής για ανταλλαγή αποψεων δεν θα ήταν κακή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στάθη,
καλές οι παρατηρήσεις σου, αλλά και μιά συνάντηση με τους Αραχωβίτες της Αττικής για ανταλλαγή αποψεων δεν θα ήταν κακή.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δικιο οι Αραχωβιτες που δεν ειναι στην Αραχωβα την αγαπανε περισσοτερο και σκεπτοντε πιο καθαρα δεν εχεις αδικο φιλε μου.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΡΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

ονομα είπε...

Δε συμφωνώ μαζί σου Ανώνυμε ότι οι εν Αθήναις Αραχωβίτες αγαπάνε πιο πολύ τον τόπο μας από όσους μένουμε στην Αράχωβα.

Θα έλεγα ότι όσοι μένουν στην Αθήνα βλέπουν το χωριό με ένα άλλο μάτι, ίσως ως ένα ιδανικό μέρος (λόγω της απουσίας).

Θεωρώ ότι όλοι οι Αραχωβίτες αγαπάμε το χωριό, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο (δεν έχει σημασία).

Ο σύλλογος Αραχωβιτών Αθήνας υπάρχει.

Ντελάλης

Τριτο Ματι είπε...

Φιλε σταθη...Ποσο πολυ δικιο εχεις............Εκ των πραγματων δεν γινεται , να παρακολουθει ολος ο κοσμος τα δημοτικα συμβουλια και να εχει αποψη για ολα τα θεματα........... Εχω ομως την εντυπωση οτι οι δημοτικοι αρχοντες του χωριου μας [οχι ολοι] , μας θεωρουν πολιτες δευτερης κατηγοριας , γιαυτο και δεν απαντανε και δεν δημοσιευουν τιποτα.........Τι να κανει και ο συλλογος αραχωβιτων...Εδω εμεις που ειμαστε εδω καθε μερα ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ...........

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο ΝΤΕΛΑΛΗ οτι δεν υπαρχει περισοτερη αγαπη απο την πλευρα των Αραχωβιτων εν Αθηναις αλλα να σου πω και κατι?
Η νοσταλγια για το χωριο εδω στην Αθηνα ειναι μεγαλη και η αγαπη ακομη μεγαλυτερη ξερεις τη ειναι να ερχεται Σαββατοκυριακο και λογο δοθλειας να μη μπορεις να ανεβεις στο χωριο τρελενεσαι..
Ισως να τα εγραψα με το συναισθημα της νοσταλγιας που νιωθω να περασω τα μαυρα λθαρια και να αντικρισω τον ΑΓΙΟ και μετα ολο το υπολοιπο μεγαλειο του τοπου μας ...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΩΚΙΔΑ

ΕΝΑΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ... (ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΤΣΙ)

ονομα είπε...

Αγαπητέ εν Αθήνας Αραχωβίτη

Καταλαβαίνω απολύτως τα συναισθήματα της νοσταλγίας και της αγάπης για το χωριό, όπως και της "τρέλας" όταν λόγω υποχρεώσεων δεν μπορείτε να ανεβείτε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο χώρος αυτός του Ντελάλη, δεν είναι δικός μου, είναι όλων των Αραχωβιτών που μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Εγώ απλά είμαι ο διαχειριστής.

Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και περιμένω και νέα σχόλια-παρεμβάσεις σου.

Ντελάλης.

Top