αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η απάντηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη, για την εκλογή Γραμματέα

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύσατε σήμερα και αφορά την εκλογή Προεδρείου στο Δήμο μας, σας πληροφορώ ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όμως ακριβώς γράψατε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γιαννέλος Ε. μας ζήτησε να αναδείξουμε Γραμματέα από την παράταξή μας, πράγμα που αρνηθήκαμε για τους ίδιους λόγους που ανέφερε ο Δημ. Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ζάκκας.

Το άρθρο 64 του Ν.3852/2010 αναφέρεται σε περίπτωση που και η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει Αντιπρόεδρο αλλά και η ελάσσονα μειοψηφία δεν υποδείξει γραμματέα αυτοί υποδεικνύονται αντίστοιχα από την ελάσσονα και μείζονα μειοψηφία, και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία όπως και έγινε.

Άλλωστε εμείς είχαμε εκλέξει Αντιπρόεδρο τον κ. Γιώργο Σαμουήλ με 17 ψήφους, θέση που επίσης είναι χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες εκτός της τυχόν απουσίας ή κωλύματος του Προέδρου του Δ.Σ

Η ψήφισή του έγινε με το σκεπτικό να μην υπάρξει καμία περίπτωση δυσλειτουργίας στο νέο Δημοτικό μας Συμβούλιο όπως ακριβώς και η ανάδειξη των Επιτροπών με την συμμετοχή της αντιπολίτευσης όλης.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Διαμαρτυρία κατοίκων Δίστομου στη Γερμανική πρεσβεία

Μ’ ένα κερί στο χέρι, με δάκρυα στα μάτια και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους ανθρώπων από τους Γερμανούς, Διστομήτες που ζουν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.

Οι κάτοικοι του Διστόμου με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων προγόνων τους και να διεκδικήσουν την δικαίωση τους από το γερμανικό κράτος, αλλά και για να υπενθυμίσουν στους Έλληνες πολιτικούς ότι έχουν ηθική υποχρέωση να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας, σε περίπου μια εβδομάδα, για την υποβολή αιτήματος παράστασης του ελληνικού κράτους στη δίκη που θα διεξαχθεί στη Χάγη, ύστερα από έφεση που άσκησε το Γερμανικό κράτος, στην απόφαση που πήραν τα Ιταλικά δικαστήρια υπέρ των κατοίκων του Διστόμου και σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει στους συγγενείς των θυμάτων 25 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους από το 1997.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανήκει στον Γιάννη Κίνια, ο οποίος δημιούργησε πριν από περίπου ένα μήνα στο facebook...

Αδιάβαστο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας με... το καλημέρα

"Παιδικές ασθένειες" παρουσιάζει το Δ.Σ. του δήμου Διστομου - Αράχωβας - Αντίκυρας, καθώς η εφαρμογή του "Καλλικράτη" συναντά δυσκολίες στην εφαρμογή του. Ακολουθεί αναδημοσίευση από το sogal-stiri.blogspot.com που εντόπισε θέμα παρατυπίας στην εκλογή Γραμματέα...

Aυτό ισχύει: Νόμος 3852/2010 Άρθρο 64:
Σε περίπτωση που η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο αντιπρόεδρο ή η ελάσσονα μειοψηφία δεν υποδείξει γραμματέα, αυτοί υποδεικνύονται από την ελάσσονα ή την μείζονα μειοψηφία αντίστοιχα και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία.

Αυτό έγινε: Πρακτικό 1 - εκλογή προέδρου:
Ο κ. Ζάκκας δήλωσε πως δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα, επειδή θεωρεί ότι το συγκεκριμένο αξίωμα δεν έχει ουσιαστικά καμία αρμοδιότητα ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Άρα σύμφωνα με το νόμο η θέση του γραμματέα θα έπρεπε να είχε αναδεχθεί από τη μείζονα αντιπολίτευση ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΨΙΑΣ.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κύριες και κύριοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, μπορεί να απαντήσει κάποιος γιατί έγινε αυτό;

Υπάρχει άγνοια ή....; Είναι έγκυρη ή άκυρη η ψηφοφορία για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου;

Περιμένουμε την απάντησή σας.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Εορτασμός των Θεοφανίων στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Δελτίο Τύπου
06/01/2011

Φέτος, με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου σε κάθε περιοχή του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια, μια από τις παλαιότερες γιορτές της ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στην Αντίκυρα και παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Πατσαντάρα, Δημοτικού, τοπικών συμβουλίων και τοπικών αρχών, έγινε ο επίσημος εορτασμός, με το Μέγα Αγιασμό και την τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην Θάλασσα.

Γιάννης Πατσαντάρας

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό στην Αντίκυρα:

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πράσινο φως για πρόστιμα σε όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια

Οι εταιρίες των διοδίων πήραν το «ελεύθερο» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να κάνουν χρήση των φωτογραφιών των οχημάτων καθώς και των οδηγών, όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια και τη δυνατότητα να εκδώσουν εναντίον τους διαταγή πληρωμής από το πρωτοδικείο.
Τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί θα είναι στο εικοσαπλάσιο από την τιμή των διοδίων.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν αυξήσεις και στα διόδια της Εθνικής Οδού Ελευσίνας - Πατρών. Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε χθες την κυβέρνηση να αναλάβει δράση προκειμένου να μη διακυβευθεί η τύχη των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Από newpost.gr

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Και αλλάζουμε και βουλιάζουμε...

Αρθρο του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, δύο παλιοί φίλοι, ένας επιχειρηματίας και ένας πρώην υπουργός, αμφότεροι εργένηδες, με κάλεσαν σε γεύμα στον «Διόνυσο» απέναντι από την Ακρόπολη. Κόσμος πολύς, καλοντυμένος, γυαλιστερός, κυρίες μυρωδάτες, ωραία χτενισμένες, όμορφες. Όμως εμείς οι τρεις, παρά το ότι το περιβάλλον ανθοβολούσε, ήμασταν γκρεμισμένοι στα τάρταρα της μελαγχολίας.

Πασόκος ο πρώην υπουργός, Πασόκος και ο επιχειρηματίας. Αλλά και ο ένας και ο άλλος, με μισή καρδιά. Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς μας προέκυψαν. Γκρίνιαζε ο πολιτικός, γκρίνιαζε κι ο επιχειρηματίας. Η έγνοια τους: Η Ελλάδα που αλλάζει, αλλά παρ’ όλα αυτά, βουλιάζει. Στον αέρα οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο.

«Και τί μπορεί να γίνει;»
μπήκα στη μέση, κάποια στιγμή. Ο επιχειρηματίας είχε έτοιμη την απάντηση: «Να πιάσει τρεις ο Παπανδρέου, που βαρύνονται με λαμογιές και μίζες και να τους χώσει μέσα». Τα ίδια, ακριβώς, είπε και ο πολιτικός: «Να πιάσει ο Σαμαράς άλλα τρία λαμόγια και να τα στείλει στον Κορυδαλλό. Έτσι μόνο ο κοσμάκης, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από το διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό προσωπικό της χώρας, θα πάρει μια ανάσα, θα πιεί λίγο «αίμα», που τόσο λαχταράει και θα συνυπογράψει τη συναίνεση. Συναίνεση εκ των κάτω. Και μ’ αυτό τον τρόπο, η ζωή θα αρχίσει να μπαίνει σε καινούργιους δρόμους, οι ρόδες θα ξαναρχίσουν να γυρίζουν προς τα μπρος».

Έριξα στο τραπέζι την αντίρρησή μου:«Η Ελλάδα είναι μια χώρα, που έχει...

Ειρηνική διαμαρτυρία

Η κίνηση πολιτών "ΔΙΣΤΟΜΟ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ" διοργανώνει Ειρηνική Διαμαρτυρία έξω απο τη Γερμανική Πρεσβεία, Καραολή και Δημητρίου 3 στο Κολωνάκι, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ., για την υπόθεση των πολεμικών αποζημιώσεων.

Το θαύμα της Ανάβρας

300 κτηνοτρόφοι, μια παρέα ανθρώπων με μεράκι και όραμα, ένας ορεινός οικισμός στη Μαγνησία... Δείτε τι μπορούν να καταφέρουν... Οι άνθρωποι που ηγήθηκαν δεν πλούτισαν, δε μπήκαν σε κόμματα και "σχηματισμούς", δε βολεύτηκαν...
Μάλιστα, 300 κτηνοτρόφοι και μια παρέα με όραμα... Οι περισπούδαστες "ηγεσίες" της υπόλοιπης χώρας τι έκαναν?

Θα πρότεινα στη νέα μας δημοτική αρχή να εστιάσει την προσοχή της από το 22:30 μέχρι το τέλος.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πώς τα πήγε το 2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας

Κάνοντας μια ανασκόπηση και έναν απολογισμό του 2010 για το blog Ντελάλης της Αράχωβας, μπορώ να ακολουθήσω δύο προσεγγίσεις: η πρώτη είναι η ψυχρή προσέγγιση, των αριθμών και η δεύτερη η δική μου υποκειμενική αίσθηση για την επιτυχία ή αποτυχία που είχε το blog.

Οι αριθμοί

Τα παρακάτω μεγέθη προέρχονται από το απολύτως αξιόπιστο Google Analytics και κατά τη γνώμη μου αντικατοπτρίζουν μια τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο blog. Ιδού κάποια νούμερα, ενδεικτικά (χρόνος αναφοράς: έτος 2010):
322.371 προβολές σελίδας.
163.795 επισκέπτες (επισκέπτες που "επιστρέφουν" στο blog, το έχουν επισκεφτεί ξανά τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν).
22.952 αποκλειστικά μοναδικοί επισκέπτες (επισκέπτες που επισκέπτονται για πρώτη φορά το blog).
55 οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αναγνώστες: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Αυστρία στην κορυφή της λίστας. Στις "απρόσμενες" χώρες (υπάρχουν κι εκεί Αραχωβίτες...?) συγκαταλέγονται οι: Αίγυπτος, Κουβείτ, Ινδία, Σρι Λάνκα, Ουζμπεκιστάν, Σαουδική Αραβία, Βιετνάμ, Αργεντινή, Μαλαισία και Ιρλανδία.
Η λέξη-κλειδί "ntelalis" στην αναζήτηση Google έχει στείλει 27.500 επισκέψεις, ενώ στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνονται μόνο φράσεις που περιέχουν την λέξη ντελάλης.
303 sites "δείχνουν" με υπερσύνδεση (link) τον Ντελάλη της Αράχωβας.

Η προσωπική αίσθηση

Παρά τα πολύ ενθαρρυντικά νούμερα που παρέθεσα παραπάνω, η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η επιτυχία μετριάζεται ως ένα βαθμό από κάποιες προσωπικές επιθέσεις και απαξιωτικά σχόλια που τίποτα δεν εξυπηρετούν, παρά μόνο κάποιες αντιπαραθέσεις που δεν ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους αναγνώστες.
Οι περισσότεροι διαβάζουν το blog για να ενημερωθούν για τα νέα της Αράχωβας. Βέβαια, και το "κοινωνικό σχόλιο" είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά θα σας παρακαλούσα να φθάνει μέχρι τα επιτρεπτά όρια.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι -ακόμα κι από το χώρο της δημοτικής αρχής- που επιτίθενται στους αναγνώστες του blog με χαρακτηρισμούς όπως: ανώνυμοι "τρομοκράτες", τσογλάνια του διαδικτύου, μασκοφόροι-κουκουλοφόροι ανώνυμοι, δειλοί ή θρασύδειλοι, και άλλα τέτοια που προσωπικά με θίγουν. Δεν είμαστε τσογλάνια. Δεν είμαστε ανώνυμοι "τρομοκράτες". Δεν είμαστε λαμόγια. Είμαστε πολίτες και λέμε χωρίς φόβο τη γνώμη μας.
Σε όλους αυτούς που αγνοούν την αξία της ανωνυμίας και τη σερβίρουν στους υπόλοιπους ως δειλία, ας μείνουμε στην ουσία των θεμάτων που συζητάμε, κι ας απαντήσουμε με την ποιότητα και τον πολιτισμό μας...

Σας ευχαριστώ.
Ντελάλης

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Ο κ. Στάθης Γιαννέλος εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κατά τις χθεσινές δημαιρεσίες. Αντιπρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Σαμουήλ από την παράταξη της κ. Γρανιτσιώτη και γραμματέας η κ. Λιλίκα Τρομπούκη-Βαρσάμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση του γραμματέως αρνήθηκε ο κ. Λουκάς Ζιάκας της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς -όπως είπε- δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Το προεδρείο και οι επιτροπές απαρτίζονται από τους:
Πρόεδρος Δ.Σ.: Ευστάθιος Γιαννέλος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Γεώργιος Σαμουήλ
Γραμματέας Δ.Σ.: Χαρίκλεια (Λιλίκα) Τρομπούκη-Βαρσάμη

Οικονομική επιτροπή:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Οικονομάκης
Τακτικά μέλη:
  1. Παναγιού (Γιούλα) Λουκά-Μπελίτσα
  2. Στέφανος Παπαϊωάννου
  3. Γεώργιος Μπεζεντές
  4. Χαρίκλεια (Λιλίκα) Τρομπούκη-Βαρσάμη
  5. Νικόλαος Δημάκας
  6. Ιωάννης Πάστρας
Αναπληρωματικά μέλη:
  1. Ελένη (Λένα) Σύρου
  2. Γεωργία Ταγκαλάκη
  3. Σπυρίδων Κομνάς
  4. Λουκάς Ζάκκας
  5. Ιωάννης Γαμβρίλης

Το... σύνθημα της ημέρας

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

2011... Σαν τα μούτρα τους


Από το Ποντίκι

Στατιστικά του Ντελάλη για το Δεκέμβριο

Για το διάστημα από 01/12/2010 έως 31/12/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:

31.311 επισκέψεις
(δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
14.994 επισκέπτες
(484 επισκέπτες ανά ημέρα!)
3.367 νέους επισκέπτες

Η ημέρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν η 16η Δεκεμβρίου, με 584 επισκέπτες και 1.517 "κλικ".

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Θανατηφόρο τροχαίο στο Λιβάδι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αγόριανης (Επτάλοφος) από τον ξαφνικό χαμό ενός δικού της νέου παιδιού. Ο άτυχος άνδρας ξεκίνησε χθες το απόγευμα (ανήμερα της Πρωτοχρονιάς) με την κοπέλα του για μια βόλτα στην Αράχωβα. Περίπου στις 18.30, στο Λιβάδι, στην ευθεία των Καλυβίων (κοντά στο κατάστημα Paramount), το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε σφοδρά με τζιπ στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ο 31χρονος Α.Λ., ενώ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς διακομίσθηκαν τραυματισμένοι η 32χρονη συνεπιβάτης του, ο 48χρονος οδηγός του τζιπ και η 16χρονη που επέβαινε σ' αυτό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα.

Πληροφορίες από amfissapress.gr
Top