αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η γεωργία σβήνει μέρα με τη μέρα...

Ένα σύντομο και ενδιαφέρον βιντεάκι από ένα ντοκιμαντέρ του CNN για την αγροτική Ελλάδα. Οι Έλληνες αγρότες δηλώνουν ότι επιβιώνουν χάρη στις επιδοτήσεις της Ε.Ε οι οποίες θα εκπνεύσουν το 2013. Μετά το χάος...
Υποτίθεται ότι η γεωργία είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας. Κανείς όμως δεν ασχολείται από τους ιθύνοντες! Η γεωργία και οι αγρότες σβήνουν μέρα με τη μέρα χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από το κράτος.

Δείτε το video...


Από το iteanews.gr

Αράχωβα του Παρνασσού: του Σταμάτη Αγγελή

Το παρακάτω είναι ένα κείμενο που έχει γράψει ο εκπαιδευτικός κ. Σταμάτης Αγγελής, με ημερομηνία 27/05/1977. Είναι μια σύντομη παρουσίαση ιστορικών, κοινωνικών και πολιτιστικών στοιχείων της Αράχωβας.



Για την δημοσίευση του παραπάνω πονήματος ευχαριστώ τον Παναγιώτη Θεοχάρη, ο οποίος αφενός είχε την ιδέα αυτής της παρουσίασης και αφετέρου πραγματοποίησε την ψηφιοποίηση του κειμένου.

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου

Tο μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο ονομάζεται Hang Son Doong (Ποτάμι στο Βουνό), βρίσκεται στο Βιετνάμ και είναι τόσο μεγάλο που χωράει μέσα του μέχρι και ένας ολόκληρος ουρανοξύστης, ενώ περιέχει ζούγκλα αλλά ακόμη και σύννεφα!

Η είσοδος του έχει πλάτος και ύψος 160 μέτρων, ενώ το εσωτερικό του έχει διαστάσεις 80 μέτρων σε πλάτος και 80 σε ύψος και εκτείνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 4,5 χιλιομέτρων.

Ταξιδέψτε μέχρι εκεί από τις παρακάτω φωτογραφίες...

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Geoffrey, ένα ποντίκι που βρυχάται... εκλογές

Του Δημήτρη Μυ

Αρχίζει να γίνεται φανερό πια, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για ένα ακόμη «κόλπο»: Αφού παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ, αφού ξεμπέρδεψε με τα βασικά (εργασιακά, ασφαλιστικά), αφού τελειώσει το προσεχές δίμηνο με τη θεσμοθέτηση του ξεπουλήματος κάθε έννοιας δημοσίου (περιουσία, υποδομές, κοινή ωφέλεια, υγεία, παιδεία) θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι την «εμπιστοσύνη» μας.

Το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα στην Άνοιξη, όσο περνά ο χρόνος, μετατρέπεται σε ισχυρότατη πιθανότητα. Οι λόγοι είναι αντικειμενικοί, τους έχει συνοψίσει πρόσφατα και ο Α. Λοβέρδος λέγοντας ότι αν στον προσεχή (Φλεβάρη) έλεγχο της τρόικας δεν πάρουμε «καλό βαθμό» τότε επιβάλλονται αποφάσεις που καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν θα είναι σε θέση να λάβει. Με άλλα λόγια, ο υπουργός σημειώνει ότι αν τα νούμερα (έσοδα - έξοδα) δεν βγαίνουν, τότε είναι πιθανή η μη καταβολή της δόσης από το ταμείο «στήριξης».

Σε μια τέτοια περίπτωση...

Η Στυλίδα ανοίγει το δρόμο...

Από τον πολιτικό μηχανικό
Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου


Στο vagia-gr.blogspot.com και στo φ.3615/2.10.09 της έγκριτης εφημερίδας "ΒΟΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" είχα γράψει: «Η νέα κυβέρνηση αν δεν σπάσει, να λασκάρει άμεσα τη "θηλιά" των διοδίων». Οι παραχωρησιούχοι αξιοποίησαν την πολύμηνη καθυστέρηση των παραχωρούντων για να αυξήσουν τα διόδια εν μέσω μιας χειμαζόμενης οικονομίας εξοργιστικά και ανενδοίαστα και σαν απάντηση δημιουργήθηκε το "κίνημα κατά των διοδίων".

Το προκλητικό επιχείρημα ότι
τα έσοδα από τον λεγόμενο "Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου" θα διατεθούν στην κατασκευή της "Ιόνιας οδού", ο εξαναγκασμός του χρήστη να προπληρώνει μελλοντικά έργα, οι κατασκευαστικές καθυστερήσεις και η μικρή οδική ασφάλεια, έχουν επωάσει σήμερα το καθημερινά ογκούμενο πανελλήνιο ρεύμα οργής και αγανάκτησης.

Ο κ. Περγαντάς τότε ως Νομάρχης Βοιωτίας
είχε συγκαλέσει σε σύσκεψη τους δημάρχους του Ν. Βοιωτίας που οι δήμοι των θίγονται από την αύξηση των διοδίων. Προεκλογικά θυμάμαι όλοι οι υποψήφιοι (μεταξύ των οποίων και ο κ. περιφερειάρχης) είχαν ταχθεί κατά των διοδίων όπως ήταν αυτονόητο. Οι βουλευτές με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τρεχέδειπνοι και τρεχεδειξίες, αμέριμνοι στο σαλόνι του "Τιτανικού" μεσοπέλαγα της κρίσης, δεν πίεσαν δεόντως για να λυθεί ο "γόρδιος δεσμός" των διοδίων.

Ό,τι παρέλειψαν εκείνοι, έκανε και πέτυχε "εν ριπή οφθαλμού" ο...

Η κλανιά του Πάγκαλου στην εκπομπή του Πρετεντέρη

Το περιστατικό που θα δείτε στο video συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2009 στο «Mega», στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.
Ενώ μιλούσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νύν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θόδωρος Πάγκαλος, σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Στον δρόμο έριξε μια ξεγυρισμένη κλανιά που τρομοκράτησε τον οικοδεσπότη Πρετεντέρη. Προσέξτε την έκφραση του Καφετζόπουλου, την ώρα που κλάνει ο Πάγκαλος...


Αυτό έτσι, τιμήν ένεκεν, για τους κοπρίτες δημόσιους υπάλληλους, τους αγράμματους αγωνιστές του '21, την προδοσία στα Ίμια -όταν ο αέρας πήρε την ελληνική σημαία-, την παράδοση του Οτσαλάν κ.α. Καμαρώστε τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης...

Καλό ταξίδι Βαγγέλη

Ένας πολύ καλός φίλος της Αράχωβας που επένδυσε στο χωριό μας και το αγάπησε σαν δικό του, ο Βαγγέλης Γκολέμης, αδελφός της συμπατριώτισας μας Μαρίκας Κεφάλα, έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο.

Καλό ταξίδι Βαγγέλη.

Στάθης Γιαννέλος

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η νέα βιολογική Κρητική ασπιρίνη

Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.

Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη. Τα συστατικά του είναι απόλυτα φυσικά και το νέο φάρμακο, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ αναμένεται...

Η στάση του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου, τιμά την αυτοδιοίκηση και δείχνει το δρόμο


Από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η έμπρακτη αντίσταση του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου απέναντι στην αυθαιρεσία των ιδιωτικών διοδίων, εκφράζει την λαική αγανάκτηση και ενισχύει τους αγώνες των κατοίκων. Η ολοένα και αυξανόμενη οργή των πολιτών της Στερεάς αλλά και όλης της Ελλάδας για τις διαρκείς αυξήσεις και τους δεκάδες νέους σταθμούς διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο, έχει επιπτώσεις στις εισπράξεις των εταιρειών.

Για τον λόγο αυτό επιχειρείται ο εκφοβισμός και η καταστολή των αντιδράσεων, επιχείρηση στην οποία εντάσσεται η σύλληψη και κράτησή του δημάρχου που έπραξε το αυτονόητο: άνοιξε - όπως είχε καθήκον- την πρόσβαση σε δημόσιο δρόμο πληρωμένο από δημόσια χρηματοδότηση.

Η στάση του Α. Γκλέτσου τιμά την αυτοδιοίκηση και δείχνει το δρόμο σε όσους θεωρούν ότι οφείλουν να εκπροσωπούν το κοινό όφελος και όχι κομματικά ή οικονομικά συμφέροντα. Ελπίζουμε να βρεί σύντομα πολλούς μιμητές.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε τις μπάρες μαζί με όλους όσους αγωνίζονται για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους για όλους τους πολίτες.

Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά

H παρακάτω ταινία είναι παραγωγή του Λουκά Λέλοβα, ενός δεκατετράχρονου μαθητή, που πήρε το πρώτο βραβείο του πανελλήνιου διαγωνισμού της ΕΡΤ 2010...


Αφήστε τα playstation και πιάστε τα animation...

Αναγνώστρια

Το δόγμα του σοκ: ντοκιμαντέρ για τον καπιταλισμό της συμφοράς...

Το The Shock Doctrine είναι το τελευταίο ντοκιμαντέρ του καταξιωμέμου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον Mat Whitecross.

Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein, το The Shock Doctrine προβάλλει το επιχείρημα ότι οι πολιτικές της «ελεύθερης αγοράς» στην Αμερική έχουν σταδιακά κυριεύσει τον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης συγκλονισμένων από την καταστροφή ανθρώπων και χωρών.

Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλουν ριζοσπαστικές πολιτικές ελεύθερης αγοράς.

Η Klein αποκαλεί το φαινόμενο αυτό «καπιταλισμό της συμφοράς» και θεωρεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο να σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η ψυχιατρική θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

Η ταινία αμφισβητεί κατά τρόπο ριζικό το μύθο ότι η παγκόσμια ελεύθερη αγορά έχει θριαμβεύσει βασιζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας.

Δείτε την ταινία, έχει διάρκεια 1:18...

Εφημερίδα Παρνασσός - φύλλο 42


Από το issuu.com/parnassos
Εκδότης - ιδιοκτήτης: Γεώργιος Κόδρος

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, κ. Γιάννης Πατσαντάρας για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και τον Γιώργο Παπανδρέου

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Δελτίο Τύπου
Δίστομο 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Κος Γιάννης Πατσαντάρας, μόλις έγινε γνωστή η Πρωθυπουργική απόφαση για παράσταση του Ελληνικού Δημοσίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, απέστειλε προσωπικώς στον Πρωθυπουργό Κο Γεώργιο Παπανδρέου το παρακάτω τηλεγράφημα:

"Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, η θαρραλέα απόφασή σας για παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σχετικά με το ζήτημα της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων, αποτελεί σημαντικό-ουσιαστικό και συμβολικό-βήμα για την απόδοση δικαιοσύνης στο μαρτυρικό Δίστομο.
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των πολιτών του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και τα δικά μου, σας εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου και σας δηλώνω την ακλόνητη και απόλυτη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στον δύσκολο Αγώνα που αναλαμβάνετε, ευελπιστώντας στο αίσιο αποτέλεσμα".

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γιάννης Πατσαντάρας

Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Χρειάζεται τη βοήθεια μας...

Αγαπητοί-ες φίλοι-φίλες,

Μια νεαρή συμπατριώτισσα μας χήρα μητέρα ανήλικου παιδιού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται άμεσα οικονομική βοήθεια.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών και άμεση ανταπόκριση των Ιερών Ναών του χωριού μας και των αιδεσιμότατων Κωνσταντίνου και Δημητρίου θα γίνει έρανος το Σάββατο και Κυριακή 29& 30 Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει την βοήθεια του στο ειδικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας:
177/769701-58
IBAN: GR 6701101770000017776970158


Ας αποδείξουμε όλοι μαζί όπως και στο παρελθόν ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές η ανθρωπιά περισσεύει στον τόπο μας.

Γιαννέλος Στάθης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια για το Δίστομο!

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι μετά από γνωμοδότηση νομικών συμβούλων, προκύπτει ότι έλληνες πολίτες μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους Γερμανούς για τη σφαγή του Διστόμου.

Από το newsbeast.gr

Τι Κοζάνη, τι Λωζάνη, αλλά άλλο το Κατάκωλο κι άλλο το Κολοράντο...

Δημοσιεύεται σήμερα, αν και έχει σταλεί στο email από 3 Ιανουαρίου το παρακάτω κείμενο, μια σατυρική και εύθυμη αναδρομή για το περασμένο έτος, από τον Ελλειμματικό Τροιζηνίκο.
Η μη έγκαιρη δημοσίευση οφείλεται σε δική μου υπαιτιότητα -έλλειψη χρόνου-, επομένως μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τον Ελλειμματικό Τροιζηνίκο.

Από τον ελλειμματικό Τροιζηνίκο

Συνηθίζεται στο τέλος του χρόνου να γίνονται αναδρομές, ανασκοπήσεις και επισημάνσεις των κυριότερων γεγονότων.
Εδώ θα σχολιάσουμε μερικά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις μεταφέροντάς τα στις συνθήκες του χωριού μας, που έχει και μια σατιρική παράδοση, αρχίζοντας από περίφημες φράσεις.

«Λεφτά υπάρχουν»

Πρόκειται ασφαλώς για παρανόηση. Έχω ακούσει του κόσμου τις ερμηνείες, εκτός από τη σωστή. Είναι δεδομένο ότι ο ΓΑΠ, όταν έλεγε τη φράση ήταν απόλυτα ενημερωμένος για την οικονομική κατάσταση, χώρια που από οικογενειακή παράδοση απεχθάνεται το ψέμα. Επομένως είναι σίγουρο ότι έλεγε και λέει την αλήθεια. Εμείς ή μάλλον εσείς δεν έχετε καταλάβει.
Δεν εννοούσε χρήματα, αλλά τα λεφτά της ώρας (π.χ. έρχομαι σε δυο λεφτά, λέμε, και πάμε σε δυο ώρες). Τα λεφτά (ή λεπτά) της ώρας υπάρχουν και εξακολουθούν να είναι 60, άρα ούτε λιγότερα (κανένα έλλειμμα), ούτε περισσότερα (κανένας πληθωρισμός), και άρα «μηδέν εις το πηλήκιον». Άσε που είναι ίδια για πλούσιους και φτωχούς, άρα σοσιαλιστικά. Η μοναδική εξαίρεση παρατηρείται στην Αράχωβα και μάλιστα στο ρολόι του Αγίου Γεωργίου. Εκεί «λεφτά δεν υπάρχουν», ούτε ώρες, αφού συνήθως είναι σταματημένο και δε λειτουργεί, αποτέλεσμα άλλου είδους ελλειμμάτων.

«Όλοι μαζί τα φάγαμε»

Φοβερή παρεξήγηση. Δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, αλλά πού το λέει. Κατά διασταυρωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες ο Αντιπρόεδρος είπε την περίφημη φράση κατά τη διάρκεια της Μοσχαροφαγίας στο Λιβάδι, όπου συμμετείχε, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα VIP της στρούγκας του Κοκκοβού.
Στα επιδόρπια λοιπόν έκανε τη δήλωση...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Δελτίο Τύπου
11/01/2011

Στην αίθουσα του Δημαρχιακού μεγάρου στο Δίστομο σήμερα Τρίτη 11-1-11 στις 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας χωροστατούντος του εφημέριου του Διστόμου πατέρα Χαράλαμπου Γιάγκου.

Παρόντες ήταν όλοι οι υπάλληλοι απ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες Αράχωβας, Αντίκυρας, Διστόμου και της Τοπικής Ενότητας Στειρίου, καθώς και όλα τα Μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (Συμπολίτευσης & Αντιπολίτευσης) και των Τοπικών Συμβουλίων.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας, που ακολούθησε της κοπής πίττας, έδωσε το στίγμα της διοικητικής φόρμας αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου στο πλαίσιο της συνεργασίας, καθώς και της σύνθεσης εργασιακού αντικειμένου και προσωπικού, δεδομένου ότι τις υπηρεσίες στην έδρα του νέου Καλλικράτειου Δήμου θα στελεχώσουν και υπάλληλοι από τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, λέγοντας:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι...

Συνελήφθη ο δήμαρχος Στυλίδας στα διόδια

Στη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, στα διόδια Πελασγίας, μετά από εντολή του εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι οι ενέργειές του ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του.

Ο κ. Γκλέτσος, από το πρωί, βρέθηκε στα διόδια της Πελασγίας προκειμένου να ξηλώσει ξανά τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια.

"Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ", τονίζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στυλίδας, ο οποίος τη Δευτέρα παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όταν με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση.

Τι προηγήθηκε

Ο κόσμος διψάει για αίμα

Γραφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος

Στη γειτονιά που μεγάλωσα, κάτω από την πλατεία Βικτωρίας, πλάϊ στο σπίτι μου έμενε ένας αρτεργάτης, με τη γυναίκα του, την κυρία Φλώρα- την «ξεματιάστρα» μας. Ο αρτεργάτης κάθε απόγευμα έπαιζε τάβλι με τον πατέρα μου. Ήταν φανατικά Παπανδρεϊκός. Ζυγίζοντας τα ζάρια στη χούφτα του για να ρίξει τη ζαριά του, κάθε τόσο μονολογούσε: «Ε, ρε και να ‘μουν Παπανδρέου, έστω και για μια μέρα. Πρωθυπουργός, όμως. Όλους αυτούς που κλέψανε, όλους αυτούς που ατιμάσανε τη χώρα, θα τους μάζευα και θα τους έστελνα στο Γουδί για εκτέλεση. Μπάμ και κάτω! Έτσι μόνο θα καθάριζε ο τόπος από τη βρώμα»!

Τώρα, κυβερνάει ο εγγονός του Παπανδρέου των εφηβικών μου χρόνων. Και διάβαζα σε μια εφημερίδα –σήμερα- πως έδωσε εντολή στους υπουργούς του να στείλουν αμέσως, όσους πολιτικούς πλούτισαν παράνομα, στη φυλακή.
«Είναι απαίτηση του λαού», είπε, κατά το δημοσίευμα.

Και πράγματι, είναι απαίτηση του λαού που υποφέρει, όσοι πολιτικοί ασέλγησαν στο σώμα της Ελλάδας να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.

Εντάξει. Να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα οι...

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Τζακ Ο' Χάρα

Ο θάνατος ειν' έξοδο, κι ο Τζακ σε αδιέξοδο...
Αντίο Γιώργο...

Πώς ξεπουλήθηκε ο Παρνασσός

Το παρακάτω είναι ρεπορτάζ του διαδικτυακού zougla.gr και αφορά στο θέμα αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων 120 στρεμμάτων στην περιοχή του Παρνασσού, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν βίλες και ξενοδοχεία. Το περίεργο -κατά τη γνώμη μου και αναμενόμενο- είναι ότι κατηγορείται για όλο αυτό ένας υπάλληλος -πρώην Δασάρχης Λιβαδειάς-, ο κ. Ιωάννης Γρίβας, ο οποίος σύμφωνα με πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης φέρεται να προέβη στους αποχαρακτηρισμούς.
Θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον, αντί να προσπαθούν να καλυφθούν όλοι πίσω από τον κ. Γρίβα, που βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογηθεί, να μάθουμε -εφόσον είναι αλήθεια-, τι πιέσεις ασκήθηκαν, από που, ποιοί έχτισαν βίλες και ξενοδοχεία, και ποιοι επωφελήθηκαν από όλη την ιστορία... Εκεί είναι η ουσία κατά τη γνώμη μου, κι όχι στον κ. Γρίβα. Ασφαλώς, έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης, αλλά καλό θα είναι να αρχίσουν κάποιοι να μιλάνε και να μην στρέφονται εναντίον του γνωστού ενόχου, του υπαλλήλου που βάζει την τελική υπογραφή...


Από το zougla.gr


Στα χέρια της εισαγγελέως Λιβαδειάς βρίσκεται υπόθεση που αφορά σε χαρακτηρισμούς ως οικόπεδα-φιλέτα δασικών δημοσίων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.

Ο πρώην Δασάρχης Λιβαδειάς, κ. Ιωάννης Γρίβας, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, προέβη σε αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων ή 120.000 τ.μ..

Όλα άρχισαν έπειτα από καταγγελίες για δασικές εκτάσεις στις οποίες κτίστηκαν βίλες και ξενοδοχεία. Στην συνέχεια, έγινε έλεγχος για το διάστημα 1995-2003 σε 150 στρέμματα εκτάσεων και βρέθηκε ότι τα 120 από αυτά είχαν γίνει οικόπεδα ενώ ανήκαν στο δημόσιο και ήταν δασικά.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο κ. Γρίβας διετέλεσε δασάρχης Λιβαδειάς, από το 1994 μέχρι και το 2005, ενώ από το 1992 έως το 1994, υπηρέτησε ως υπάλληλος στο Δασαρχείο.

Υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ αρχικά

Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο Αμφίκλειας και Ελάτειας με σκοπό την πολιτική κάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αρχικά τον υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόλις μαθεύτηκε στην Ιπποκράτους ότι εμπλέκεται σε υπόθεση με αποχαρακτηρισμούς, η υποστήριξη σταμάτησε.

Στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, βέβαια, φαίνεται το ψηφοδέλτιό του καθώς και το πρόγραμμα του. Σήμερα, παραμένει δημόσιος υπάλληλος και είναι υπεύθυνος της Διεύθυνσης Δασών Βοιωτίας.

Δυστύχημα στο Ζεμενό

Σήμερα το πρωί, ώρα 10.30 έγινε δυστύχημα στο Ζεμενό, στη γνωστή στροφή. Θύματα ένας κάτοικος Ζεμενού και μια κοπέλα.


Αντίο Γιώργο...

Αντίο Γιώργο...

Όταν ήμασταν παιδιά, παίζαμε μαζί στην ίδια γειτονιά. Σύντομα οι δρόμοι μας χώρισαν. Ο Γιώργος Λεοντίου παράτησε το σχολείο και ασχολήθηκε από νωρίς με σκληρές, βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Εξακολουθούσαμε όμως να ήμαστε γείτονες και να ψήνουμε κάθε Πάσχα στον ίδιο Λάκκο, όπου δεχόταν τα πειράγματα για τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα.

Έζησε μια ζωή δύσκολη, σύντομη και αθόρυβη αλλά με αξιοπρέπεια, μαζί με τη μητέρα του.

Το ίδιο σύντομα και αθόρυβα έφυγε από κοντά μας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011.

Καλό ταξίδι Ντόκεν...

Ένας γείτονας.

Διευκρινήσεις του Στάθη Γιαννέλου για την εκλογή Γραμματέα

Του Στάθη Γιαννέλου

Αγαπητέ Ντελάλη
, γυρίζοντας απόψε από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Αραχωβα αντίκρυσα όλα αυτά τα σχόλια για την δόλια σκέψη μου να αποσπάσω δήθεν την θέση της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου από την αντιπολίτευση. Και βέβαια και την συνηθισμένη λάσπη. Να διευκρινήσω λοιπόν τα εξής:
  1. Η θέση του γραμματέα είναι καθαρά τιμητική και χωρίς απολύτως καμία αρμοδιότητα.
  2. Όπως προς τιμήν της ανακοίνωσε η κυρία Γρανιτσιώτη δεν ενδιαφέρθηκε για την θέση αυτή όταν την ενημέρωσα ακριβώς για τον λόγο που προανέφερα.
  3. Το ότι δεν γράφθηκε στα πρακτικά αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη αφού μέσα στην πίεση του να γραφτούν σελίδες πρακτικών μπορεί και να ξέχασα να το ζητήσω ή να μην το έκανα σαφές στην γραμματέα του δήμου. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να λένε ότι όλα έγιναν για να μην υπάρχει διαφάνεια την ίδια ώρα που έδωσα ήδη εντολή όλα τα πρακτικά από 1/1 να δημοσιεύονται στα τοπικά site ενώ αναζητούμε τον τρόπο να μεταδίδονται ζωντανά τα δημοτικά συμβούλια μέσω link σto internet. Όσον αφορά την μαγνητοφώνηση των πρακτικών ήδη έχουμε τις προσφορές και προχωράμε.
Σχετικά με το μισθό μου θα έπρεπε οι λασπολόγοι να έχουν πληροφορηθεί ότι τον χάρισα ήδη.

Αγαπητέ Ντελάλη από την πρώτη μέρα που ξεκίνησες την προσπάθεια σου συμμετείχα με σχόλια, έφθασα μάλιστα να ακούσω οτί εγώ είμαι ο ντελάλης και πολλά άλλα κατά καιρούς. Πιστεύω λοιπόν ότι έχω το δικαίωμα να κάνω μια παρατήρηση. Ανώνυμα προσωπικά σχόλια όποιον κι αν αφορούν θα μετατρέψουν αυτήν την όντως αξιόλογη προσπάθειά σου σε πεδίο ύβρεων. Κάνω έκκληση σε όλους: ασκείστε σκληρή κριτική! Επισημαίνετε προβλήματα! Ελέγξτε ανήλεα! Αλλά όχι ύβρεις.
Η νέα δημοτική αρχή έχει πολλή δουλειά να κάνει. Βοηθήστε μας κι αφήστε ποιος μιλάει στο τηλέφωνο κ.λπ. Ο κόσμος που είναι τελικά ο μόνος κριτής θα μας ξανακρίνει σε 3μιση χρόνια.

ΥΓ. Θα μου επιτρέψετε να πω ένα αντίο σε ένα παιδί που γι' αυτόν δεν γράφθηκε ποτέ κανένα σχόλιο, αλλά ήταν εκεί κάθε μέρα στις 5 το πρωί με τη σκούπα. Στον γείτονα μου τον βάζελο όπως τον λέγαμε. Καλή ξεκούραση Γιώργαρε...

Στάθης Γιαννέλος

Αλβανός στη Δεσφίνα πιάστηκε να οπλοφορεί

Ενας 27χρονος Αλβανός βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του στο 1 χλμ. ΕΟ Αντίκυρας – Δεσφίνας, βρέθηκαν ένα πιστόλι μετά γεμιστήρα οχτώ φυσιγγίων, τρία κινητά τηλέφωνα, γάντια, κουκούλα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικεία του στη Δεσφίνα Φωκίδας βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών αντικειμένων, μία κενή γεμιστήρα πιστολιού και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ερευνάται η συμμετοχή του σε κλοπές και ληστείες.

Από amfissapress.gr
Top