αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Σε αργία ο Δήμαρχος Δελφών κ. Καλτσής, ορισμός αντιδημάρχου με καθήκοντα Δημάρχου

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Δελφοί, 2 Ιουλίου 2010

Κατεπείγουσα Πρόσκληση

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την 5η Ιουλίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσης στο κατωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1. Ορισμός Αντιδημάρχου για αναπλήρωση του τεθέντος σε αργία Δημάρχου.

Το θέμα τίθεται ως κατεπείγον λόγω του επείγοντος ορισμού καθηκόντων Δημάρχου σε Αντιδήμαρχο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.2 άρθρο 89 και 95 παρ.4 του Ν.3463/2006.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Χρυσάφω Σεγκούνη

Από www.delphi.gr

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η ρήση της ημέρας

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καλό ταξίδι Σωτήρη...

Ήταν πάντα εκεί. Στην ίδια θέση. Με κρύο, με βροχή, στην εξέδρα του γηπέδου της Αράχωβας. Παρακολουθούσε το ματς, προσπαθούσε να ηρεμήσει καμία φορά εμάς που διαμαρτυρόμαστε, κι όταν τελείωνε ο αγώνας αποχωρούσε ήρεμα και διακριτικά.
Έτσι διακριτικά αποχώρησε και χθες, μόνο που αυτή την φορά δεν έφυγε με το μηχανάκι. Έφυγε για μακριά, εκεί όπου θα βρει τον Γιώργο και τον Χριστόφορο και θα ξανασυζητήσουν όλοι μαζί για τις αγαπημένες τους ομάδες. Τον ΠΑΡΝΑΣΣΟ και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ. Η αθλητική οικογένεια της Αράχωβας και όχι μόνο πενθεί σήμερα για την απώλεια ενός επίλεκτου κι αγνού μέλους της.

Καλό ταξίδι Σωτήρη...

Στάθης Γιανέλλος

------------------------------------------------------

Από χθες, ο Σωτήρης είναι στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα... Έφυγε νωρίς, πολύ νωρίς...
Συλληπητήρια και από μένα στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους αυτούς που θα λείψει...

Καλό ταξίδι Σωτήρη...

Ντελάλης

Πρόσκληση από τον Γεωργικό Συνεταιρισμό Αράχωβας "Η Ανάληψις"

Γεωργικός Συνεταιρισμός Αράχωβας "Η Ανάληψις"

Πρόσκληση

Καλούνται οι συνεταίροι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αραχώβης «Η ΑΝΑΛΗΨΙΣ» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου με θέματα ημερησίας διάταξης:
  1. Ενημέρωση για τα προβλήματα λειτουργίας του ελαιοτριβείου.
  2. Λήψη απόφασης για την χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης του ελαιοτριβείου.
Σας ενημερώνουμε ότι το ελαιοτριβείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διακοπής λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και απειλούνται πρόστιμα. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην επιτραπεί η λειτουργία του την προσεχή περίοδο.
Για την μετεγκατάσταση του ελαιοτριβείου στο αγορασμένο οικόπεδο στον ελαιώνα είναι έτοιμες οι μελέτες, αλλά απαιτείται σοβαρό ποσό για την ανέγερση του κτιρίου και την μετεγκατάσταση του εξοπλισμού. Δανεισμός στις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατός.
Το θέμα έχει μεγάλη σοβαρότητα γιατί τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία και η ιστορία του Συνεταιρισμού και του ελαιοτριβείου και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύση, σε συνεννόηση και με το Δήμο, που συζήτησε το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή έχουν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση, θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία όλων για να λάβουμε αποφάσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ρήση της ημέρας

Παιδείας αντέχου.
(Να προσηλώνεσαι στην εκπαίδευσή σου)

Δελφικό παράγγελμα

Τα Δελφικά παραγγέλματα είναι λιτές αποφθεγματικές εκφράσεις, δύο έως πέντε λέξεων, μεστές σοφίας, με συμβουλευτικό και προτρεπτικό χαρακτήρα που επιτάσσουν την αρετή και δημιουργούν από μόνα τους, συνολικά, μια πλήρη ηθική διδασκαλία.

Πάμε... (κατά διαόλου)

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η καταστροφή στο τσάι του Παρνασσού

Από karam

Φίλοι Αραχωβίτες και όχι μονο.


Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το τσάι του βουνού, αν και αυτό που θέλω να πω το ξέρουμε όλοι μας αλλά δεν κάνουμε τίποτε! Όπως πολύς κόσμος έτσι κι εγώ όταν γίνεται το τσάι και μπορώ πάω και μαζεύω λίγο για το σπίτι.

Όμως υπάρχουν και οι αλλοδαποί οι οποίοι πάνε και το μαζεύουν για να το πουλήσουν
και διευκρινίζω οτι δεν με ενδιαφέρει! Όμως αυτοί τραβάνε και ξεριζώνουν όλη την τσαγιά και κόβουν τα κλαράκια όρθιοι, για να μην τους πιάσει η μέση απ το σκύψιμο! Βλέπετε δεν τους ενδιαφέρει αν θα υπάρχει του χρόνου γιατί πιθανά να μην είναι κι αυτοί εδώ.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς που είμαστε και θα είμαστε για πάντα εδώ?

Σε άλλα βουνά, όπως στον Όλυμπο που ξέρω, απαγορεύεται αυστηρώς το κόψιμο όλων των φυτών, αλλά θα μου πείτε τι σας λέω τώρα!!!

Η πλάκα είναι οτι το συζητάνε όλοι αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε!!!

Κάλεσμα από τον πρωθυπουργό σε bloggers να κάνουν προτάσεις για νόμους!

Πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Βουλή φαίνεται ότι απηύθυνε στους bloggers να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάδειξη των αρνητικών που θα αποκαλυφθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Καλώ τους bloggers να κάνουν προτάσεις, που γιατί όχι θα γίνουν νόμοι»...

Από το troktiko

Η ρήση της ημέρας

Στην κοινωνική μας ζωή, αρέσουμε συχνότερα για τα ελαττώματά μας παρά για τα προτερήματά μας.

Λα Ροσφουκώ, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας

O François VI duke de La Rochefoucauld ήταν Γάλλος αριστοκράτης (Δούκας του Ροσφουκώ και πρίγκηψ του Marcillac) και μάλλον ο μεγαλύτερος γνωμικογράφος όλων των εποχών. Σταδιοδρόμησε σαν αυλικός, στρατιωτικός και πολιτικός πριν αναγκασθεί (από τον Ρισελιέ) να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, οπότε και συνέγραψε το έργο "Réflexions ou sentences et maximes morales" (1625), πιο γνωστό ως "Maximes", που στην τελική του μορφή περιέχει 504 γνωμικά και αφορισμούς και θεωρείται το κλασικό έργο αυτού του λογοτεχνικού είδους.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Το νησί των συναισθημάτων - Μάνος Χατζιδάκης


Της Κατερίνας.

Για ένα νησί, αλλιώτικο από τ' άλλα.

Ένα ωραίο, γραφικό σοκάκι της Αράχωβας...

Να ένα ωραίο γραφικό σοκάκι της Αράχωβας.

Αυτά βλέπουν οι φιλοξενούμενοι που έρχονται να δουν και να απολαύσουν τα γραφικά σοκάκια και να βγάλουν μερικές φωτογραφίες!!!
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο εικονοστάσι με τεράστιες παλιές πέτρες που αξίζει τον κόπο να φαίνεται!!!
Ήθελα να ήξερα εκτός από φορμαέλα και χυλοπίτες τι άλλο προσφέρουμε σε όλους αυτούς που έρχονται και μας αφήνουν τα ωραία τους λεφτά?


Αναγνώστης

Η ρήση της ημέρας

Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει.

Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996
Ποιητής, Νόμπελ 1979

Φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλη. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο με καταγωγή από τη Μυτιλήνη. Διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Γνωστά ποιητικά του έργα: "Άξιον Εστί", "Ήλιος ο πρώτος", "Προσανατολισμοί" κ.α.
Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Κάποια εποχή απέκτησε το -δικαιολογημένο- προσωνύμιο "ο Ποιητής του Αιγαίου".
Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλαμβάνει ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Αχαρνής" του Αριστοφάνη στους Δελφούς (02/07/2010)

Οι Δελφοί φιλοξενούν σε πρώτη παρουσίαση την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής». Η παραγωγή είναι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Δικαιόπολις: Σταμάτης Κραουνάκης, Λάμαχος: Γρηγόρης Βαλτινός, Μεγαρίτης: Κώστας Βουτσάς.
Η πρεμιέρα λοιπόν της παράστασης θα δοθεί στις 2 Ιουλίου 2010 στο θέατρο «Φρύνιχος» των Δελφών όπου οι «Αχαρνής» θα είναι και η εναρκτήρια παράσταση των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών για το 2010.

Τα εισιτήρια:
20 ευρώ κανονικό, 15 ευρώ Μειωμένο/φοιτητικό (πρέπει να πάτε νωρίς γιατί οι θέσεις ΔΕΝ είναι αριθμημένες).
Τηλ. 22650 82353, 82353, 82354.

Η Υπόθεση του έργου
Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Οι συνέπειες του πολέμου πλήττουν καίρια τον αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος, αναγκασμένος να ζει εντός των τειχών, βλέπει τη γη του να καταστρέφεται. Ο Αθηναίος αγρότης Δικαιόπολις απογοητευμένος από τους συμπολίτες του που αδρανούν και αγανακτισμένος με τους πολιτικούς που αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον και οδηγούν την πόλη στην καταστροφή αποφασίζει να κλείσει συνθήκη «ιδιωτικής» ειρήνης με τη Σπάρτη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξοργισμένοι οι καρβουνιάρηδες του δήμου των Αχαρνών, μόλις το πληροφορούνται, κυνηγούν τον «προδότη» για να τον τιμωρήσουν. Ο Δικαιόπολις θα ζητήσει τη βοήθεια του Ευριπίδη για να τους αντιμετωπίσει, θα μεταχειριστεί κάθε μέσο για να επιβάλει την ειρήνη του και δεν θα διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τον φιλοπόλεμο στρατηγό, Λάμαχο, τον πιο ισχυρό υπερασπιστή του πολέμου.

Σκέψεις για το έργο και τη σκηνοθεσία
  • Οι Αχαρνής, έργο της νεανικής περιόδου του δημιουργού του, είναι ένα κείμενο που φωτίζει με έναν έξοχο τρόπο τη δυνατότητα του ανθρώπου να επιβιώνει στα κρίσιμα όρια της υπάρξεώς του.
    Η μοναχικότητα του δικαιώματος στην προσωπική ειρήνη με τον εχθρό, όταν συγκρούεται με τις κρατικές συντεταγμένες και τις ιστορικές συνθήκες, παράγει ένα σπινθήρα που ή ακραία κωμικός ή ακραία τραγικός μπορεί να είναι. Όταν συμβαίνουν και τα δύο, μιλάμε για...

Προεκλογικές δηλώσεις Γ. Παπανδρέου. Κι ένα κουίζ...

Κουίζ: Βρείτε τη σχέση του Γεωργίου Παπανδρέου με το Θεό Ιανό των Ρωμαίων ή το θεό Άνι των Ετρούσκων...


Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους στήριξαν και θα στηρίξουν με την ψήφο τους τον κ. Παπανδρέου και στις επόμενες εκλογές...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Χωρίς άδεια λειτουργεί 2 χρόνια η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Αλουμίνιον Α.Ε.

Δείτε τι βρίσκουν οι πολίτες που ζητούν απαντήσεις και προσπαθούν να ελέγξουν τις αρχές. 2 χρόνια ο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (ΣΗΘ) στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας!
Τα συστήματα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας παράγουν ταυτόχρονα αξιοποιήσιμη ηλεκτρική και θερμική ενέργεια μέσω ενός ενιαίου συστήματος.
Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στον τόπο μας, ανεξέλεγκτες βιομηχανίες και μονάδες παραγωγής ενέργειας, ύποπτη σιωπή των αιρετών, και φωτεινές εξαιρέσεις πολιτών που παλεύουν μόνοι τους, εναντίον όλων...

Το έγγραφο παρακάτω είναι του Υπουργείο Περιβάλλοντος προς κάποια υπηρεσία ή άλλον φορέα (άγνωστο ποια ή ποιον μιας και είναι σβησμένο αλλά και αδιάφορο από την άλλη).

ΘΕΜΑ: Αίτηση για χορήγηση αντιγράφων αδειών...

3. Σας γνωρίζουμε ότι ο σταθμός ΣΗΘ της «Αλουμίνιον Α.Ε.», ισχύος 334 ΜΝ, στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας δεν διαθέτει Άδεια Λειτουργίας. Η Υπηρεσία μας, μετά την καταγγελία σας για λειτουργία του σταθμού επί δύο χρόνια χωρίς άδεια, ενημέρωσε ως όφειλε την αρμόδιο Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις Κατά νόμο ενέργειές της, με το (β) σχετικό έγγραφό μας το οποίο σας κοινοποιήθηκε.



Έγγραφο από το Συμπαράταξη των Βοιωτών για το Περιβάλλον
Top