αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks

Έγγραφα που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009, περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks, τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες.

Στα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει οι Αμερικανοί στην ελληνική πλευρά, εμφανίζονται οι ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε ότι αφορά την ελληνορωσική προσέγγιση της εποχής από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, να υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να τοποθετούνται αρνητικά για το σκοπιανό και γενικά να δρουν "σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων".

Όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ας περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα αποκαλύψει το Wikileaks για τη χώρα μας...

Η ανθρωπότητα υπό ομηρία

Το παρακάτω είναι άρθρο του ισπανού φιλοσόφου Σαντιάγο Αλμπα Ρίκο. Αφιερώστε 10 λεπτά και διαβάστε το, πραγματικά αξίζει τον κόπο...

Στην εικόνα
φαίνεται ένα εξαντλημένο, υποσιτισμένο νήπιο, που προσπαθεί να φτάσει σ’ έναν σταθμό βοήθειας. Λίγο πιο κάτω, ένας γύπας το ίδιο πεινασμένος, περιμένει υπομονετικά την σειρά του.


Την ίδια μέρα που ο FAO (Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ) μας πληροφορεί ότι η πείνα πλήττει σήμερα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπινες υπάρξεις και εκτιμά ότι η αναγκαία βοήθεια για να σωθούν οι ζωές τους είναι 30 δισεκατομμύρια δολάρια, η συντονισμένη δράση έξι κεντρικών τραπεζών (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση, Ιαπωνία, Καναδάς, Αγγλία και Ελβετία) ρίχνει 180 δισεκατομμύρια δολάρια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες.

Μπροστά σε ένα τέτοιο δεδομένο απομένουν μόνον δύο εναλλακτικές δυνατότητες: ή είμαστε δημαγωγοί ή είμαστε ρεαλιστές. Αν αναφέρομαι στον φυσικό νόμο της προσφοράς και της ζήτησης και υποστηρίζω ότι στον κόσμο υπάρχει πολύ περισσότερη ζήτηση για ψωμί απ' όση για επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής και πολύ περισσότερη ζήτηση για φάρμακα εναντίον της ελονοσίας απ' όση για ενδύματα υψηλής μόδας· αν ζητώ ένα καντιανό δημοψήφισμα που θα ρωτάει τους ευρωπαίους πολίτες αν προτιμούν να διατεθούν οι αποταμιεύσεις της χώρας τους για να σωθούν ζωές ή για να σωθούν τράπεζες, είμαι αναμφίβολα δημαγωγός.

Αν, ενάντια στον λόγο και την ηθική, αποδέχομαι ότι είναι περισσότερο επείγον, περισσότερο αναγκαίο, περισσότερο πρέπον, περισσότερο αποτελεσματικό, περισσότερο ωφέλιμο για την ανθρωπότητα, να εμποδιστεί η κατάρρευση μιας ασφαλιστικής εταιρείας και η χρεοκοπία μιας τράπεζας απ' όσο είναι να δοθεί τροφή σε χιλιάδες παιδιά, να βοηθηθούν τα θύματα ενός κυκλώνα ή να θεραπευτεί ο δάγκειος, τότε είμαι ρεαλιστής. Στα λόγια μου δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: μια πλήρης αλήθεια, της οποίας δεν επιτρέπεται η εφαρμογή, είναι δημαγωγική. Μια εδραιωμένη τερατωδία, που δεν αποδέχεται εναλλακτική λύση, είναι ρεαλιστική. Η οργανωμένη μειονότητα που διαχειρίζεται τον καπιταλισμό -υπουργοί, τραπεζίτες, διοικητικά συμβούλια πολυεθνικών, χρηματιστές και οικονομικοί δημοσιογράφοι- μπορεί να επικαλείται αλαζονικά τον Χάγεκ σε στιγμές νηνεμίας και να απαιτεί αδιάντροπα την παρέμβαση του κράτους όταν κινδυνεύει να καταρρεύσει, επειδή γνωρίζει ότι η ατιμωρησία της είναι ανάλογη προς τη δική μας εξάρτηση.

Το 2010 θερμότερο έτος στην ιστορία

Το έτος 2010 τείνει να είναι το θερμότερο ή το δεύτερο θερμότερο στην ιστορία, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα και με τις μετρήσεις της NASA, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αιτία των υψηλών θερμοκρασιών είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη. Μέχρι στιγμής η θερμότερη χρονιά ήταν το 1998, εξαιτίας του κλιματικού φαινομένου Ελ Νίνιο.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

"Χαμάνταρο" (με τη βοήθεια του photoshop)

"Χαμάνταρο" στην Αράχωβα, με τη μορφή "ζωγραφικού πίνακα"...

Ο... "πίνακας" προήλθε από φωτογραφία (με πρωινή ώρα) της κάμερας του μετεωρολογικού σταθμού της Αράχωβας. Με τη βοήθεια φίλτρων του photoshop δημιουργήθηκε η παρακάτω εικόνα.


Όλες τις εποχές του χρόνου το χωριό μας είναι μαγικό...

Κάνε κι εσύ μια κωλοτούμπα, μπορείς...

Αυτά που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο τα λέει ο "μέγας" Γιώργος Καρατζαφέρης το Νοέμβριο του 2000. Ο τίτλος του βίντεο στο youtube είναι "από το 2000 τα έλεγε..." Για Σημίτη, Παπανδρέου, Ν.Δ. κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Αυτό που δε λέει ο "προφήτης" Γιώργος, είναι ότι κι εκείνος, θα υπερψήφιζε όλα αυτά τα επαχθή μέτρα, βεβαίως για να πληρωθούν μισθοι και συντάξεις (μην ξεχνιέστε!!). Να ξέρουμε όλοι ότι χρωστάμε χάρη στον κ. Καρατζαφέρη και στον ΛΑ.Ο.Σ. για το καλό που μας έκαναν.


Το βίντεο είχα δει και παλαιότερα, ωστόσο δε θεώρησα σκόπιμο να το δημοσιεύσω. Το κάνω τώρα, μιας και το έστειλε ο Αναγνώστης "The Watcher".

Οι πρακτικές και οι "προφητείες" του κ. Καρατζαφέρη με αφήνουν εντελώς αδιάφορο/η. Αυτές οι δημαγωγικές δηλώσεις και μαγκιές, κενές περιεχομένου με μεγάλη δόση θεωριών συνομωσίας, τακτική αστρολόγων και μελλοντολόγων, είναι τόσες πολλές και τόσο αντιφατικές, με αποτέλεσμα πάντα να... πέφτουν μέσα (ταυτόχρονα όμως και πάντα έξω). Φάτε κόσμε "προφητείες" και καλή σας χώνεψη... Είναι ν'απορείς...

Αν και είμαι φύση και θέση αισιόδοξος/η, δυσκολεύομαι να δω το φως στην άκρη του "τούνελου", που είχε πει ο μακαρίτης Α. Παπανδρέου... Με δαύτους που μπλέξαμε, καλά ξεμπερδέματα. Και εννοώ όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς...

Ντελάλης

Κοιμηθείτε ήσυχοι... Λεφτά υπάρχουν...


Του Νίκου Δήμου

Το... σύνθημα της ημέρας

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Διαγωνισμός φωτογραφίας του National Geographic 2010

Το National Geographic διοργανώνει και φέτος ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας. Λήξη της προθεσμίας για την υποβολή φωτογραφιών είναι η 30η Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, έχουν συγκεντρωθεί πολλές συμμετοχές, με το National Geographic να ενθαρρύνει τους αναγνώστες να στείλουν τις δικές τους και να αξιολογήσουν τις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες
από τις φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί από το National Geographic για τις κατηγορίες: Άνθρωποι, Τοπία και Φύση (47 φωτογραφίες).

Το βραβείο είναι $10,000 και δημοσίευση της φωτογραφίας στο περιοδικό National Geographic!


Δείτε περισσότερα: ngm.nationalgeographic.com

Όλη η Ελλάδα είναι μπεεεε...


Από Το Ποντίκι

Kατεδαφίσεις των αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις διατάζει το ΥΠΕΚΑ

Εγκύκλιο για την προστασία των δασικών εκτάσεων και των αναδασωτέων εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ με αποδέκτες τα Δασαρχεία της χώρας.

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο απαγορεύεται η ανέγερση κτηρίων, οικοδομών κλπ στις ανωτέρω εκτάσεις, όπως και η αλλοίωση της χλωρίδας τους με την φύτευση ξένων προς το συγκεκριμένο περιβάλλον ειδών. Μάλιστα προβλέπεται η κατεδάφιση των υπαρχόντων ή αναγειρομένων οικημάτων. [...]

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανεγερθείσες ή ανεγειρόμενες οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις κατεδαφίζονται υποχρεωτικά με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόσφατες αποφάσεις του έκρινε ότι εφαρμόζονται αναλογικά οι ανωτέρω διατάξεις και για τις περιπτώσεις που η επέμβαση δεν αφορά μόνο κτίσματα ή άλλες εγκαταστάσεις αλλά και τη φύτευση μη δασικών φυτών που εμποδίζουν την αναγέννηση του δάσους.

Από το Parnassos.co.nr


Σχόλιο Ντελάλη:

Είς νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων. (Εμμανουήλ Ροΐδης)

Chess.com: online κοινότητα για το σκάκι

Στο διαδίκτυο μπορεί σήμερα κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα: πληροφορίες, online κοινότητες που αποτελούνται από ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα κ.α.

Το Chess.com είναι μια online κοινότητα για το σκάκι.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο σκάκι. Οι χρήστες μπορούν να μάθουν, να συνεισφέρουν, να παίξουν σκάκι και φυσικά να μιλήσουν μεταξύ τους.

Το Chess.com προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού δικτύου όπως τη δημιουργία προφίλ, blog, τη δημιουργία λίστας φίλων και την απόκτηση email.

Επιπλέον, μπορεί οποιοσδήποτε χρήστης να δημιουργήσει ένα τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι διαδικτυακοί φίλοι που θα προσκληθούν. Δεν είναι κι άσχημη ιδέα... Αυτή τη στιγμή το chess.com αριθμεί 2.614.709 μέλη, και συνεχώς αυξάνεται.

Αναγνώστης

Θα λειτουργήσει κανονικά το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Τη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Λειτουργίας του Πάνος Δρίβας.

Συνάντηση επαγγελματιών της περιοχής (να σημειωθεί η απουσία των αυτοδιοικητικών) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2010 στις εγκαταστάσεις υποδοχής στα Κελλάρια του Παρνασσού. Τη συνάντηση διοργάνωσε η ΕΤΑ, προκειμένου να ενημερώσει τους επαγγελματίες και τους φορείς του Παρνασσού για την τρέχουσα κατάσταση του Χιονοδρομικού Κέντρου, τις δυνατότητες λειτουργίας του και τις αναπτυξιακές προοπτικές που προδιαγράφονται. Το βασικό κορμό της ενημέρωσης ανέλαβε ο Διευθυντής Λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κ. Πάνος Δρίβας.

Οι επαγγελματίες ανέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τη βιωσιμότητα του Χ.Κ., ενώ από την πλευρά της εταιρείας αναδείχθηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το γεγονός ότι κάθε χρόνο, χρεώνεται 2 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Ακόμη πιο σημαντικό όμως, είναι το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που διέπει το χώρο που βρίσκονται οι εγκαταστασεις του Χιονοδρομικού. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Πάνος Δρίβας και οι δύο απόπειρες να παραχωρηθεί η ιδιοκτησία της γης στην ΕΤΑ προσέκρουσαν στην ένσταση το 1977, του Δήμου Αράχωβας και το 2007 του Δήμου Αμφίκλειας. Αποτέλεσμα η αδυναμία αδειοδοτήσεων και η μεγάλη δυσκολία αναπτυξιακών παρεμβάσεων στο χώρο και τις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Οι στόχοι της Διοίκησης του Χ.Κ. Παρνασσού

Σύμφωνα με τον κ. Δρίβα, οι στόχοι της Διοίκησης του Κέντρου είναι η νομιμότητα, η εύρυθμη λειτουργία και η ανάπτυξη του Παρνασσού. Η ΕΤΑ όρισε την εταιρεία ECOSHINE που θεωρείται μια από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα μελέτης για την ανάπτυξη των Χιονοδρομικών Κέντρων.
Εκτίμηση της εταιρείας αυτής για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών είναι ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, διότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις έχουν υψηλό κόστος συντήρησης – όλοι άνω των 30 ετών λειτουργίας – αλλά και υψηλό κόστος λειτουργίας. "Επιδιώκουμε λοιπόν, να αποκτήσουμε λιγότερους αναβατήρες, μεγαλύτερους και με μεγαλύτερη αξιοπιστία, προσδοκώντας αφενός να μειώσουμε τα έξοδα αφετέρου να ξαναπροσεγγίσουμε τους χιονοδρόμους που στράφηκαν – όχι άδικα – σε άλλους προορισμούς είτε εντός Ελλάδος είτε εκτός. Μοιραζόμαστε μια «πίτα» περίπου 200.000 χιλιάδων χιονοδρόμων στην Ελλάδα..."

Το θέμα του προσωπικού

Ειδικά για το θέμα των εργαζομένων σημείωσε: «Ένα Χιονοδρομικό Κέντρο αν θέλει να έχει μια σωστή λειτουργία πρέπει να διαθέτει ένα πυρήνα εργαζομένων που για το δικό μας Κέντρο εκτιμώ ότι πρέπει να είναι...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση χορού Γ΄ Λυκείου Αράχωβας

Στο τέλος φτάσαμε και εμείς
όλη η παλιοπαρέα
ελάτε την Παρασκευή
να περάσουμε ωραία.
26 Νοεμβρίου όλοι στο CELENA
να πιούμε,
να χορέψουμε,
να γίνουμε όλοι ένα.
3€ η είσοδος, ανοίξτε και μπουκάλι
να πάμε 5ήμερη
όπως πήγαν κ’ άλλοι.
Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ
θα είναι εκεί κοντά μας
αλλά και οι ΓΛΕΝΤΟΚΟΠΟΙ
στην λαϊκή βραδιά μας.
Πάρτε φίλους και παιδιά
και ελάτε μια... βόλτα
μετά τις 9:30 μ.μ
ανοιχτή θα είναι του CELENA η πόρτα.


Σας περιμένουμε όλους!!

Ληστείες στην Αράχωβα

Εχθές το βράδυ στην Αράχωβα, είχαμε κρούσματα ληστειών σε αρκετά σπίτια. Ειδικά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα έμπαιναν σε σπίτια την ώρα που ο κόσμος κοιμόνταν και αποσπούσαν χρήματα και ότι άλλο έβρισκαν. Αυτό βέβαια μας θυμίζει κάτι από την τελευταία σπείρα που υπήρχε στην Αράχωβα πριν από λίγα χρόνια.

Ελπίζουμε να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση από τους αρμόδιους ώστε να μην έχουμε τα καλά της τελευταίας φοράς...

Αναγνώστης

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Για ενημέρωση από την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας "Η Άρτεμις"

Ε. Μυτιληναίος: Η φορολογία μας πλήττει, τιμωρείται η επιτυχία (capital.gr, 19/11/2010).
  • "Διαφωνούμε κάθετα με το καθεστώς φορολογίας που εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις".
  • "Κάναμε τεράστιες προσπάθειες στον όμιλο να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο περιβάλλον της χώρας".
  • "Επιχειρήσεις που ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο διεθνή ανταγωνισμό εταιρειών από τις πιο προηγμένες οικονομικά χώρες του κόσμου, τελικά «τιμωρούνται» αυστηρά για την επιτυχία τους".
Το καλύτερο για το τέλος...
  • Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αφορά στη γραφειοκρατία, με αφορμή την καθυστέρηση στην αδειοδότηση της μονάδας συμπαραγωγής. Μαθαίνουμε από την ευρωπαϊκή ένωση συμπαραγωγής Cogen Europe αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το εργοστάσιό μας, πιθανόν να είναι το πρώτο εργοστάσιο που θα συμπληρώσει δοκιμαστική λειτουργία για περίοδο άνω των 2 ετών. «Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει, επηρεάζει τα αποτελέσματά μας και μας δημιουργεί τεράστια θέματα απέναντι στους μετόχους μας, ειδικά στους ξένους επενδυτές που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη συμπεριφορά.
ΠΑΣΟΚ: Υποπτη η υπογραφή Φώλια για την «Αλουμίνιον».
  1. Δεκαεπτά βουλευτές του ΠαΣοΚ (όχι όμως ο Β. Τόγιας) με ερώτηση στη Βουλή κατήγγειλαν ότι προωθείται η ένταξη της μονάδας συμπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο σύστημα, πουλώντας στη ΔΕΗ ακριβότερα το ρεύμα που θα παράγει. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
  2. Για τη μετατροπή της άδειας έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και προσωπικά ο πρόεδρός της κ. Μιχ. Καραμανής με τη διπλή ψήφο του. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
  3. Στην Βουλή φέρνουν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την προοπτική αλλαγής της άδειας παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει η Αλουμίνιον της Ελλάδος του ομίλου Μυτιληναίου η οποία, αν εγκριθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, θα συνεπάγεται επιβάρυνση αρκετών δεκάδων εκατ., ευρώ τον χρόνο για την ΔΕΗ. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008)
  4. Θέμα απιστίας για τη διοίκηση της ΔΕΗ θέτει η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την εφαρμογή της απόφασης Φώλια, που επιτρέπει στην «Αλουμίνιον» να πουλά ηλεκτρική ενέργεια.
  5. Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε την υπογραφή της άδειας από τον υπουργό Χρ. Φώλια ως ύποπτη και περίεργη συμφωνία, που δεν έχει καμία σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καλύτερο για το τέλος...

Επίκαιρη ερώτηση

Προς:
Τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Χρήστο Φώλια

Η Κυβέρνηση, παρά τη γενικευμένη και καθολική αντίδραση κομμάτων, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εργαζομένων, προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο και μάλιστα Μ. Πέμπτη, στη μετατροπή της άδειας παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” από αυτοπαραγωγό σε ανεξάρτητο παραγωγό, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχόμενο να υποστεί ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ στη Βουλή.

------------------------

Επειδή τα επιχειρήματα για ενδεχόμενο ελλείμματος ηλεκτρικής ισχύος και μπλακ άουτ είναι ψευδεπίγραφα και αβάσιμα,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο για την υπέρογκη οικονομική ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ, που θα επιφέρει στην ΔΕΗ αυτή η αλλαγή και γιατί ζημίωσε τα συμφέροντά της;
  2. Γιατί δεν ίσχυσαν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και των Υπουργών Ανάπτυξης ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή χαρακτηρισμού της άδειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” και ποιοι οι πραγματικοί λόγοι της αλλαγής στάσης της Κυβέρνησης;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Απόστολος Κατσιφάρας

Πρόσκληση από το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς

Το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς στα πλαίσια των καλλιτεχνικών του εκδηλώσεων για το έτος 2010-2011 σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου (πρώην ΟΧΕΛ) σε μια βραδιά αφιερωμένη στο τραγούδι της όπερας.
Οι σολίστες Κώτσου Κατερίνα, σοπράνο και Σκένδρος Πέτρος, τενόρος θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες από όπερες των Mozart, Puccini, Verdi, Rossini, Bizet και άλλων συνθετών. Στο πιάνο συνοδεύει ο πιανίστας Μανώλης Παπασιφάκης.

Μετά Τιμής
Η καλλιτεχνική διευθύντρια

Καραγιαννάκη Μαρία


Χιονίζει στον Παρνασσό

Ασθενή χιονόπτωση και κατά διαστήματα καταγράφουν από το πρωΐ οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Παρνασσού, που από τις 15:45 έχει ενταθεί αρκετά. Η θερμοκρασία στα Κελάρια είναι στο 0, ενώ στον σταθμό της Φτερόλακας είναι 1 βαθμό υπό του μηδενός.

Η φωτογραφία είναι από τη κάμερα στα Κελάρια πριν λίγο (16:00).


Δυστυχώς όμως τα χιόνια αυτά δεν θα έχουν συνέχεια έτσι ώστε να αποτελέσουν βάση, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας.Κάτι πάει να αλλάξει μετά τις 7-10 Δεκεμβρίου.
Καθημερινά με τον Γιώργο μελετάμε τις προγνωστικές εξελίξεις των μοντέλων και ότι ενδιαφέρον δούμε θα σας ενημερώσουμε.

Τεστ google

Υποθέτω ότι όλοι οι αναγνώστες του Ντελάλη έχουν χρησιμοποιήσει την μηχανή αναζήτησης www.google.gr

Σας προτείνω να κάνετε το εξής τεστ:

Μπείτε στο Google και ξεκινήστε να πληκτρολογήσετε στο πλαίσιο αναζήτησης τη λέξη ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
Καθώς την πληκτρολογήτε το google σας παρέχει διάφορα προβλέψιμα ερωτήματα κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης. Παρατηρήστε τα!!!

Γέρο Σουλάτσας (του Διαδικτύου) - Link

Δεν πληρώνουμε στα διόδια

Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Δελτίο τύπου 22/11/2010

Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία για τα νέα διόδια στην Αγ. Τριάδα Φθιώτιδας, την Τρίτη 23/11/2010


Με αφορμή το άνοιγμα ενός ακόμη ιδιωτικού σταθμού διοδίων, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλούμε τους αιρετούς της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα την νέα Περιφερειακή αρχή, να απαντήσουν για τις δράσεις που θα αναλάβουν προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες που υποχρεώνονται να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα, στο τμήμα της Εθνικής οδού (ΠΑΘΕ) που διασχίζει την περιφέρεια Στερεάς έχουν τοποθετηθεί 7 νέοι σταθμοί διοδίων κεντρικά και πλευρικά, από τους οποίους οι 5 είναι ήδη σε λειτουργία.

Καλούμε τους κατοίκους της Στερεάς και όλους τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετέχουν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια»:
  • Γιατί πληρώνουμε υπερβολικά υψηλά τέλη κυκλοφορίας για άθλιους δρόμους.
  • Γιατί έχουμε ήδη πληρώσει πολλές φορές για τις απαλλοτριώσεις και την κατασκευή του Εθνικού Οδικού Δικτύου.
  • Γιατί οι εταιρείες εισπράττουν υπέρογκα διόδια, ενώ η ΠΑΘΕ είναι γεμάτη κακοτεχνίες.
  • Γιατί οι νέοι σταθμοί επιβαρύνουν με καυσαέρια το περιβάλλον και δυσκολεύουν την κυκλοφορία.
  • Γιατί εδώ και ένα χρόνο γίνονται διαρκείς κινητοποιήσεις κατοίκων σε όλη τη χώρα: Από το Ρίο, την Πάτρα, την Κόρινθο , την Ελευσίνα, τις Αφίδνες, τη Θήβα, τα Μάλγαρα, την Τραγάνα, τον Μώλο μέχρι την Πιερία και την Θεσ/νικη, το κίνημα διογκώνεται.
  • Γιατί τα διόδια και οι νέοι σταθμοί αυξάνονται διαρκώς.
  • Γιατί οι αποικιακές συμβάσεις τους δίνουν το δικαίωμα να τοποθετήσουν παντού πλευρικά διόδια και να αυξάνουν το αντίτιμο.
  • Γιατί αν δεν αντιδράσουμε θα το κάνουν!
Δεν παραχωρούμε τους δημόσιους δρόμους – Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των κατοίκων της Φθιώτιδας

Η Γενιά του Πολυτεχνείου!

Του Στέργιου Μπακολουκά

Ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου. Εγώ και η γυναίκα μου ήμασταν δυο αφανείς αγωνιστές εκείνης της περιόδου(εκεί γνωριστήκαμε). Ύστερα παλέψαμε σκληρά, στον ιδιωτικό τομέα και οι δυό μας, για να μεγαλώσουμε και σπουδάσουμε τα παιδιά μας.

Ποτέ στη ζωή μου δεν ζήτησα τίποτα από κανέναν πολιτικό ή εκπρόσωπο της πολιτικής εξουσίας(από πεποίθηση). Δεν εντάχτηκα ποτέ στις συντεχνίες του πελατειακού κομματικού φάσματος ούτε απαίτησα ποτέ από το υπερτροφικό και αντιπαραγωγικό κράτος να με θεωρήσει μέλος των υποστυλωμάτων της κομματοκρατίας του.

Άλλοι το έκαναν και εξαργύρωσαν αυτές τους τις υπηρεσίες . Για παράδειγμα ο μέγας... «σοσιαλιστής» Στέφανος Τζουμάκας, που ήταν πρόεδρος της ΕΦΕΕ στην εποχή μου, έκτοτε δεν «κόλλησε» ούτε ένα ένσημο. Πουλάει όμως σοσιαλισμό και μάλιστα ορθόδοξο σε κάθε ευκαιρία. Με αυτόν πορεύετε κι ευημερεί μέχρι σήμερα αυτός και μερικοί άλλοι σαν και αυτόν. Ο τεράστιος Τζοχατζόπουλος ήταν ο πτωχότερος των πολιτικών και έγινε ο πλουσιότερος των νεόπλουτων. Ο Πολύς Κώστας (Κωστάκης επί το οικειότερον) Καραμανλής (ήταν κι αυτός μαζί με τον ξάδερφό του Λιάπη κατά δήλωσή τους!... αγωνιστές της εξέγερσης), συσσώρευσε λίπος και χρέος αντίστοιχα στο σαρκίο του και στο ταλαίπωρο σώμα της χώρας, τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής του. Η γνωστή Δαμανάκη!!! κρώζει ακόμα «εδώ πολυτεχνείο»! και συνεχίζει να σιτίζεται από το πρυτανείο του Δήμου.

Πορευτήκαμε στη ζωή, εγώ και άλλοι, χωρίς να τους έχουμε ανάγκη.

Σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι κατηγορούν εμένα και τη γενιά μου ως συνυπεύθυνους για τα χάλια της χώρας. Έ’ λοιπόν ΔΕΝ είμαι υπεύθυνος ούτε εγώ, ούτε χιλιάδες ακόμα σαν και μένα. Και δεν είμαι γιατί εδώ και τριάντα χρόνια, τελευταία και από τα blogs (οι φίλοι μου αυτό το ξέρουν πολύ καλά), ουρλιάζω (και δεν είμαι ο μόνος από τη γενιά μου, είμαστε πάρα πολλοί):
  • Ότι δεν πάμε καλά.
  • Ότι δανειζόμαστε χωρίς μέτρο.
  • Ότι μέσα στη δίνη της ατομικής μας προσπάθειας για βιοπορισμό, δεν αντιληφθήκαμε ότι οι πολιτικοί στους οποίους είχαμε εκχωρήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, υποθήκευαν το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, χωρίς να μας δίνουν λογαριασμό και χωρίς να φείδονται εξόδων.
  • Ότι αυτή η ξέφρενη κρατική σπατάλη, ήταν αυτή που συντήρησε το καθεστώς της Ελλαδικής πελατειακής κομματοκρατίας, όπως αυτή κτίστηκε από τον Όθωνα μέχρι σήμερα. Δανειζόταν χωρίς μέτρο και χωρίς αιδώ και τα έριχνε στον «πίθο των Δαναΐδων» της κομματικής ιδιοτέλειας.
  • Ότι ό,τι συνέβη ήταν απότοκο μιας δράκας διακοσίων πενήντα οικογενειών, πολιτικών και επιχειρηματιών οι οποίες απομύζησαν τον πλούτο αυτής της χώρας.
Πάντα έλεγα ότι οι κατ’ αυτ’ ευφημισμόν «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις αυτής της χώρας, βλόγαγαν τον άκρατο Κευνσιανισμό από την ανάποδη (John Keynes-Οικονομολόγος, Μαθηματικός του Μεσοπολέμου και λίγο μετά) μετατρέποντάς τον σε Ελληνικής φρανκενσταϊνικής κατασκευής... σοσιαλισμό!

Για να κάνουν τη δουλειά τους, μετέτρεπαν δια...

Πότε θα παραιτηθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Δείτε τον υπουργό οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου να παραδέχεται ότι εάν χρειαστούν νέα μέτρα, αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει και ως εκ τούτου δεν θα είναι υπουργός.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κάντο όπως η Ζιμπάμπουε

Tου Δημήτρη Μυ

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα μαζεύοντας τα ρέστα της ελληνικής κοινωνίας πέτυχαν. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου όπου σταθεί κι όπου βρεθεί υπογραμμίζει ότι αυτό που κατάφερε (να μαζέψει 15 δις σ’ ένα χρόνο με την πολιτική της πιο άγριας λιτότητας που έχει γνωρίσει ο τόπος) δεν έχει προηγούμενο. Έλα όμως που οι τροϊκανοί φίλοι του περιμένουν ακόμη περισσότερα απ ‘ αυτόν και - δυστυχώς- από εμάς...

Είτε από πολιτική αφέλεια είτε από απελπισία η κυβέρνηση θεώρησε ότι μπορεί -παρουσιάζοντας τα «επιτεύγματα» του πρώτου της χρόνου- να παζαρέψει με τους Ευρωπαίους κάποια χρονική ελαστικοποίηση του μνημονίου. Οι ψευδαισθήσεις της διαλύθηκαν άμεσα από την ευρωπαϊκή απάντηση: «Να προσέχατε αυτά που υπογράφατε...»
Από δω και πέρα λοιπόν, αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τις πρόνοιες του μνημονίου, καθώς θα εφαρμοστούν κατά γράμμα, ειδικά όταν θα έρθει η στιγμή που οι πιστωτές μας θα ελέγξουν την πτώχευση της χώρας.

Η πτώχευση είναι αναπόφευκτη. Από τη στιγμή που χώρα δανείζεται μόνο και μόνο για να πληρώνει τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων είναι μόνο ζήτημα χρόνου και πολιτικής επιλογής η στιγμή που το κανόνι θα ακουστεί. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους Financial Times (όπως το διαβάσαμε στην Καθημερινή) εφόσον το 90% του ελληνικού χρέους υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία, οι όροι μιας αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να περάσουν γρήγορα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, υποχρεώνοντας στην ουσία όλους τους πιστωτές της χώρας να αποδεχθούν τους όρους αυτούς. Αντίθετα, τα δάνεια από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν μπορούν στην ουσία να αναδιαρθρωθούν, διότι η Ελλάδα, αντίθετα με την Αργεντινή το 2001, θα συνεχίσει να χρειάζεται χρηματοδότηση από αυτές τις πηγές και μετά την πτώχευση, όπως είχε γίνει στην περίπτωση της Ζιμπάμπουε.

Με πιο απλά λόγια, το χρήμα που δανειζόμαστε αυτήν την περίοδο μέσα από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης και το ΔΝΤ (για να ξεχρεώσουμε τόκους παλαιών δανείων) είναι όχι μόνο ακριβότερο αλλά προσφέρεται και με βαρύτερους όρους...

Για να συνοψίσουμε: Η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να φέρει τη χώρα στο επίπεδο της... Ζιμπάμπουε. Το μόνο που απομένει είναι να ακούσουμε και το κανόνι της ελεγχόμενης (όποτε δηλαδή βολεύει τους πιστωτές) πτώχευσης. Οι Financial Times «προβλέπουν » ότι το κανόνι θα ακουστεί μέσα στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011. Εμείς άραγε (τα εργαζόμενα... υποζύγια) θα ... ακουστούμε κάποια στιγμή ή θα αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα το άρμεγμα και της τελευταίας σταγόνας μας;

Από Το Ποντίκι

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η Αράχωβα παραμένει δημοφιλής προορισμός

Αντοχή ανάλογη με της Μυκόνου το φετινό καλοκαίρι εμφανίζει η Αράχοβα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι ξενοδόχοι της περιοχής έριξαν τις τιμές και η ζήτηση εμφανίζεται αντίστοιχη με πέρυσι, όταν τα καταλύματα εμφάνισαν, τελικά, πληρότητα 90%.

Αβεβαιότητα όμως, στα όρια του πανικού, επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων στους άλλους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, όπως τα Καλάβρυτα και το Καρπενήσι, που βασίζονται στην αγορά της Αθήνας, αλλά και το Πήλιο, που αντλεί πελατεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αράχοβα οι ξενοδόχοι έκαναν μερικά βήματα πίσω στις τιμές, σε μια προσπάθεια να σώσουν την παρτίδα των εορτών, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, κινδύνευαν να μείνουν χωρίς πελάτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της περιοχής, Γ. Γεωργακό, οι τιμές έχουν μειωθεί 30% σε σχέση με πέρυσι και τα δωμάτια στις μονάδες τριών και τεσσάρων αστέρων κοστίζουν 90-140 ευρώ. Νερό έβαλαν στο κρασί τους και τα ακριβότερα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έριξαν τις τιμές τους στα 200 ευρώ το δωμάτιο, έναντι 300 ευρώ πέρυσι.

Για να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από τη μείωση των τιμών, οι ξενοδόχοι ζητούν από τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις υποχρεωτικά για τρεις ή και τέσσερις διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ξενοδόχων, ωστόσο, τις καθημερινές -από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη- οι τιμές είναι μειωμένες 50% και τα περισσότερα δωμάτια κοστίζουν 60-80 ευρώ.

Στα Καλάβρυτα η εικόνα εμφανίζεται εντελώς διαφορετική. Τα τηλέφωνα...

Τρένο intercity ο Παρνασσός για την άνοδο

Εύκολα πέρασε ο Παρνασσός και απο την Οινόη για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στον αγώνα του Σαββάτου, Ευαγόρας Οινόης - Παρνασσός: 0 - 5. Και η ομάδα πάει τραίνο intercity για την άνοδο.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Κατάργηση τμήματος AEI λόγω οικογενειοκρατίας

Γονείς επέβλεπαν τα διδακτορικά των παιδιών τους
Ακυρώθηκαν οκτώ διορισμοί μελών ΔΕΠ.

Την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την ένταξη του στο Τμήμα Θεολογίας, ζητεί με έγγραφό του προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.

Η οικογενειοκρατία στο τμήμα αυτό και οι πολλές παρανομίες, είναι πρωτοφανούς έκτασης και γιαυτό ο υφυπουργός, ζήτησε την γνώμη του πρύτανη εντός 30 ημερών για να καταργήσει το τμήμα και να απαλειφθεί από τα μηχανογραφικά δελτία των πανελλαδικών εξετάσεων του επομένου έτους.

Ανακοίνωση - πρόσκληση συλλόγου

Με ανακοίνωση του ο σύλλογος 'Άγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης' ενημερώνει για την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και μας προσκαλεί...

Top