αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Έκλεισε το τρωκτικό

Την τελευταία ανάρτηση του έκανε το troktiko σήμερα στις 12.18 π.μ. του Σαββάτου 24 Ιουλίου 2010.
Οι συντελεστές του troktiko κατάλαβαν 5 μέρες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια, και μετά από συγκεκριμενα γεγονότα, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτό που είχε ξεκινήσει ο Σωκράτης. Επίσης εκτίμησαν ότι το κλείσιμο θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαμαρτυρίας, ώστε όλοι να αντιληφθούν τις αλλαγές που συντελέσθηκαν με τη δολοφονία του στυλοβάτη του τρωκτικού.
Η εξέλιξη αυτή είναι τραγική για την μπλογκόσφαιρα, άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με το στυλ που bloggαrαν οι τρωκτικοί. Ανεξαρτήτως του αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τους "τρόπους" του blogging, το κλείσιμο του δημοφιλούς blog troktiko, έχει ένα συμβολισμό που δεν αφορά μόνο το ίδιο. Η Ελληνική μπλογκόσφαιρα δεν είναι πια η ίδια...

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Όταν ο Ντελάλης έχει κέφια...

Πολλοί ψάχνουν την ταυτότητά μου για να δουν ποιος ή ποια κρύβεται πίσω από το blog μου... Μέχρι την ώρα ετούτη, η απόφασή μου είναι να μην αποκαλύψω το όνομά μου!

Σκέφτηκα όμως, για να σας βοηθήσω, να σας δώσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μένα, και ίσως τότε μπορέσετε να με αποκρυπτογραφήσετε. Το στοιχείο αυτό είναι το εξής: Έχω σπουδαίες χορευτικές ικανότητες!

Πάρτε μια μικρή γεύση του τι μπορώ να κάνω...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μπαρμπάτσαρου... μεθεόρτια

Από τον Άγνωστο

Μετά τη δημοσίευση για το Μπαρμπάτσαρο στο Ντελάλη, τα κομματικά επιτελεία αρκετά θορυβημένα, συνεδρίασαν από κοινού και κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις για το νέο Δήμο (που δημοσιεύονται κατ’ αποκλειστικότητα στο Ντελάλη):

  1. Δεν θα υπάρχει υποψήφιος αρσενικού φύλου προς αποφυγή επανάληψης του τραβήγματος των... αχαμνών του.
  2. Αντίθετα οι υποψήφιες του ωραίου φύλου θα προσελκύσουν πολλούς εθελοντές για τη μεταφορά τους στα χέρια και στους ώμους τους, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί έτσι και η ιδέα του εθελοντισμού.
  3. Οι τοπικοί κομματικοί αντιπρόσωποι (σημερινοί Μπάρμπα-Κώστες) πληροφόρησαν τα κεντρικά κομματικά επιτελεία ότι ευτυχώς το λιτρουβιό «τ’ Παπτσή» δε λειτουργεί πλέον και είναι μισοερειπωμένο.
  4. Συζητήθηκε αν είναι συνταγματικό το ενδεχόμενο επίσπευσης των Δημοτικών Εκλογών, ώστε οπωσδήποτε να μην έχει προλάβει να ανοίξει για φέτος η ΒΙΟ.
  5. Θα απευθυνθεί επίσημο έγγραφο στο Δήμο Αράχωβας με το ερώτημα αν εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα γέροντες “πεζλάδες” και αν εξακολουθεί να υφίσταται το περίπτερο της Μπαρκούτσαινας. Σε καταφατική απάντηση ο Δήμος εντέλλεται να μετατρέψει τα πεζούλια σε παρτέρια και να απομακρύνει αμέσως το περίπτερο τοποθετώντας το μέσα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο, έτσι για φώλο. Σε περίπτωση διαμαρτυρίας της ιδιοκτήτριας του περιπτέρου θα δοθεί η απάντηση ότι το περίπτερο δεν διέθετε ταμειακή μηχανή!
  6. Αποφασίσθηκε να τεθεί ως απαράβατος όρος το επώνυμο των υποψηφίων να μην περιέχει το συνθετικό ΜΠΑΡΜΠΑ- (προς αποφυγή επανεμφάνισης νέου ΜΠΑΡΜΠΑτση ή νέου ΜΠΑΡΜΠΑ- Κώστα).
  7. Με σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και προσθήκη σχετικής διάταξης στο Μνημόνιο, θα απαγορευθούν τα κεράσματα κατά την προεκλογική περίοδο, παρά την έντονη αντίδραση των πρώην καφετζήδων και νυν καφετεριούχων και μπαρτζήδων.
  8. Θα ανατεθούν μυστικά σε έγκριτες εταιρίες δημοσκοπήσεων σφυγμομετρήσεις της τοπικής κοινωνίας ανά ηλικιακή ομάδα (πεζλάδες, νταγλαράδες, λιανομαρίδα) για πιθανά πρόσωπα υποψηφίων (ντόπιων και από γειτονικά χωριά).
  9. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί με άκρα μυστικότητα η συνδρομή των αρμόδιων αρχών για την αποκάλυψη της ταυτότητας του φουγιαχτάρη Ντελάλη και των “Γνωστών”, ώστε να γίνουν γνωστοί.
  10. Τέλος ομόφωνα αποφασίσθηκε να σταλεί θερμή συγχαρητήρια επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών που είχε την πρόνοια να μη συμπεριλάβει το συμπαθές χωριό της Δαύλειας στο νέο Καλλικράτειο Δήμο ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ Βοιωτίας (η σύντμηση του ονόματος Δίστομο-Αράχωβα-Αντίκυρα), με απώτερο σκοπό την αποφυγή επανεμφάνισης του φαινομένου των νέων ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΑΡΩΝ (με καταγωγή από τη Δαύλεια). Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ένας υπουργός πάντα ξέρει κάτι παραπάνω και ότι προβλέπει πριν από μας για μας.
ΥΓ1: Πρόταση να απαγορευθεί στους κομματικούς αντιπροσώπους να υποστηρίζουν ανοιχτά συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα (όπως ο συμπαθής Μπάρμπα-Κώστας) απορρίφθηκε, καθώς τα τελευταία χρόνια ποδόσφαιρο και πολιτική έχουν γίνει ένα.

ΥΓ2: Τυχόν επανεμφάνιση κάποιου νέου Μπάρμπα-Κώστα δεν κρίθηκε ότι θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική για τα κομματικά επιτελεία, καθώς θα εντασσόταν στην κατηγορία των μποέμ γραφικών τύπων που θεωρούνται ακίνδυνοι για την κομματική πειθαρχία.

ΥΓ3: Ειδικοί επιστήμονες και εκλογολόγοι γνώστες της Αραχωβίτικης ψυχοσύνθεσης και των τοπικών εθίμων, δεν συνέστησαν (και μάλιστα απέτρεψαν μετ’ επιτάσεως) την εφαρμογή της μεθόδου των exit-polls για τη βραδιά των εκλογών, προσπαθώντας να εξηγήσουν στους ξένους συμβούλους ότι εδώ επικρατεί ένα τοπικό έθιμο που ονομάζεται, αγγλιστί μεν “exit-colls”, ελληνιστί δε «πανοραμική οπισθοσωματική φωτογράφηση», αλλά ως συνήθως οι σκληροπυρηνικοί κομματικοί μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12 στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς και καίει δασική έκταση είναι υπό έλεγχο.

Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, δυο ελικόπτερα, 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες και είναι θέμα ωρών να σβήσει τελείως η φωτιά.

Από το troktiko

Υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών ο κ. Παπαλάιος

Εξαγγελία - Κάλεσμα
Αριστείδη Ηλ. Παπαλάιου,
Δημάρχου Ιτέας - Προέδρου Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Φωκίδας

Αγαπητοί συμπατριώτες & νέοι συνδημότες,

Οι μεγάλες και πολύ σημαντικές αποφάσεις παίρνονται μετά από ώριμη και καθαρή σκέψη. Ιδιαίτερα αυτοί που επιλέγουν υπεύθυνα με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια να ασχοληθούν με τον συνάνθρωπο, τον συμπατριώτη, τον συμπολίτη, έχουν υποχρέωση να καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους σεβόμενοι την μέχρι σήμερα διαδρομή τους.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αττίλας '74. 36 χρόνια μετά. Δεν ξεχνώ...

Πέρασαν 36 χρόνια από την 20η Ιουλίου 1974, όταν σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παρακολουθήστε το ντοκυμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο "Αττίλας '74", παραγωγής 1975. Τον Σεπτέμβριο του 1974 ο Μιχάλης Κακογιάννης ταξίδεψε στην Κύπρο, τον τόπο καταγωγής του, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την εισβολή των Τούρκων. Ήταν μια προσωπική προσπάθεια, «χωρίς προκατασκευασμένες ιδέες, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα" πήγα χωρίς να έχω σκεφθεί τίποτε» είπε ο σκηνοθέτης έναν χρόνο αργότερα σε συνέντευξη του.

Αστείες ταμπέλες


Από τον Παναγιώτη

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 400.000 ευρώ εγγύηση για τον Γ. Αγγέλου

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου Γιάννης Αγγέλου.
Στον κ. Αγγέλου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 400 χιλιάδων ευρώ.
Ο διευθυντής του γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απολογείτο επί 11 ώρες.
Αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου με το δημόσιο.
Κατά την πρόσφατη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Από Τα Νέα

Αναρωτιέμαι πόσο εύκολα βρήκε 400.000 ευρώ ο κ. Αγγέλου για να πληρώσει την εγγύηση. Θα μου πείτε, όποια πόρτα κι αν χτυπήσεις, 400.000 ευρώ πρόχειρα θα τα βρεις να τα δανειστείς. Κάθε σπιτικό έχει κάτι λίγες οικονομίες για ώρα ανάγκης. Δε λέω βέβαια για τις καταθέσεις στις τράπεζες, όπου όλοι έχουμε κάτι εκατομμύρια... Λέω για τα πρόχειρα λεφτά, που έχουμε όλοι στα σπίτια μας.
Ο Καραμανλής τι λέει άραγε για όλα αυτά; Είναι καλή η θάλασσα στη Ραφήνα;

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αντίο φίλε...

Είναι κάποιες στιγμές που δεν μπορείς να πεις πολλά... Μόνο να ακούς... Και να σκέφτεσαι...
Ένα πελώριο γιατί θα στοιχειώνει τη ζωή τριών ανθρώπων μέχρι να φύγουν κι αυτοί για να συναντήσουν το Σωκράτη.
Ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής σ'αυτό τον άνθρωπο που ούτε καν ήξερα, αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...
Αντίο φίλε...


Ταξίδι μακρινό σαν αλεξανδρειανό
αγέρι της φωτιάς στα φύλλα της καρδιάς σαν το χαψίνι
κι οι ρήτορες πολλοί το μαύρο το πουλί
και μόνη στο σκαλί σαν το θαμπό γυαλί
η έυνοιά σου η τρελή εκείνη

Αντίο φίλε αγέρα μου χρυσή καδένα της Πέργαμου
δροσονεράκι της ερήμου και Καθαρή Δευτέρα μου
αντίο φίλε αγέρα μου

Γελούσες μέχρι χθες τα μάτια σου γιορτές
καίκια στα νερά με τα πανιά φτερά σαν την ειρήνη
μα τώρα σκοτεινιά δεμένα τα πανιά
κι απ' το δεληχιονιά στενάζει η γειτονιά
και κλαίει η λησμονιά εκείνη

Αντίο φίλε αγέρα μου χρυσή καδένα της Πέργαμου
δροσονεράκι της ερήμου και Καθαρή Δευτέρα μου
αντίο φίλε αγέρα μου χρυσή καδένα της Πέργαμου
δροσονεράκι της ερήμου και Καθαρή Δευτέρα μου

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Ο... Μπαρμπάτσαρος!!!

Από τους Γνωστούς.

Ο Μπάρμπα Κώστας, ήταν ένας ωραίος τύπος της Παλιάς Αράχωβας. Άνθρωπος καλόβολος και γλυκός. Με τα αστεία του, τις πλάκες του, τα τσίπουρα και τα κρασιά του, χαμογελαστός και καλόκαρδος... ήταν άνθρωπος της παρέας. Καλαμπουρτζής, καταδεκτικός, με αίσθηση του χιούμορ, με αυτοσαρκαστικό και σκωπτικό πνεύμα, θαμώνας των καπηλειών της εποχής, λάτρης του καλού κρασιού και του τσίπουρου, συμμέτοχος και αρωγός των ρεφενέ οργανωμένων ή αυθόρμητων συμποσίων. Ήταν με λίγα λόγια ένας κοινωνικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος της αγοράς. Σίγουρα ένας αρχαίος Δειπνοσοφιστής, θα τον είχε μόνιμο προσκεκλημένο στις συναθροίσεις του.
Σήμα κατατεθέν του ήταν οι πιο κάτω στίχοι, που τους τραγουδούσε με διαφορετικό χαβά κάθε φορά, ανάλογα με την περίσταση:

Η κυρά στρουμπούλου,
Όμορφ’ κουκ’(ι)νουγούλου,
Πίνει κοκκινέλι,
Κάνει κολοτούμπες,
Κυλάει σα βαρέλι!!!

Ήταν γαμπρός της Αράχωβας και καταγόταν από τη Δαύλεια. Το σπίτι του βρισκόταν μετά τα σκαλοπάτια του Καραθανάση στην αγορά, στην ευθεία και στο στενό δίπλα στο σπίτι του Στάϊκου. Φανατικός Ολυμπιακός -παλαιός παίκτης του- και σταθερός φίλαθλος του Παρνασσού Αραχόβης, δεν έλειπε ποτέ από το γήπεδο. Είναι αυτός που λανσάρισε τότε τη φράση - σύνθημα: «το κόρνερ είναι μ(ι)σό γκολ».

Αυτός λοιπόν ο απλός άνθρωπος είχε ένα σοβαρό πρόβλημα... Φοβόταν τις εκλογές.
Η μοναδική αιτία αυτού του φόβου του ήταν ένας πατριώτης του, που άκουγε στο όνομα... Μπαρμπάτσης, και ο οποίος είχε την αθεράπευτη πετριά να γίνει βουλευτής. Όνειρο που δεν το εκπλήρωσε ποτέ, αρκούμενος μόνο στην κατοχή του τίτλου του αιώνιου υποψήφιου πολιτευτή.

Ο... Μπαρμπάτσαρος - στον υπερθετικό βαθμό - με τ’ όνομα (προσωνύμιο που του... απονεμήθηκε στην Αράχωβα και έκτοτε τον ακολούθησε παντού, ως κύριο όνομα), ήταν συμπατριώτης του Μπάρμπα Κώστα, καταγόταν δηλαδή κι αυτός από τη Δαύλεια.
Στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα ήταν μεσόκοπος, είχε οικονομική ευχέρεια (πλούσια... γυναίκα) και μεγάλο κόλλημα με την... Πολιτική. Πίστευε δηλαδή ότι έπρεπε να γίνει βουλευτής γιατί ήταν απαραίτητος στα πολιτικά δρώμενα της εποχής. Νόμιζε ότι η Πατρίδα είχε ανάγκη τις υπηρεσίες του, τις οποίες θεωρούσε εσχάτη προδοσία να τις της στερήσει.
Αφού λοιπόν προετοιμάστηκε κατάλληλα, γράφοντας τους λόγους του, αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο, ως υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας, θεωρώντας ότι χωρίς αυτόν η πολιτική κονίστρα θα ήταν λειψή.
Από το σημείο αυτό και μετά άρχισαν τα βάσανα και ο Γολγοθάς του μπάρμπα Κώστα. Ο αγαπητός μας Μπαρμπάτσης τον ανακήρυξε, λόγω κοινής καταγωγής, αντιπρόσωπό του στη Αράχωβα.

Στην πρώτη του εκλογική αναμέτρηση, όλα πήγαν καλά. Τα κεράσματα: πορτοκαλάδες και γκαζόζες «Παρνασσός», τσίπουρα, καφέδες και καραφάκια ούζο, κατά την επίσκεψη του Μπαρμπάτση στην Αράχωβα για την προεκλογική του ομιλία, είχαν ουσιαστική παρουσία και εκπληκτική αύξηση σε όλα τα καφενεία του χωριού, με μοναδικό χορηγό τον πλούσιο -για την εποχή- πολιτευτή και δικαιωματικά ηθικό εισπράκτορα της χορηγίας, εκ μέρους των κατοίκων, τον μπάρμπα Κώστα.
Ένα ακόμα απρόσμενο στοιχείο της παρουσίας του Μπαρμπάτση στην Αράχωβα, ήταν η ξαφνική αλλά προσωρινή οικονομική ρευστότητα των γερόντων της εποχής, καθώς και η παρουσία της κορνιζαρισμένης φωτογραφίας του στις κάμαρες αυτών των γερόντων. Δεδομένου του γεγονότος ότι την εποχή εκείνη λόγω της οικονομικής στενότητας των μεγαλύτερων ηλικιών -ελλείψει συντάξεων- ευημερούσε η ευσταλής! ομάδα των «πεζλάδων», αυτών δηλαδή που μη έχοντας ικανά χρήματα για την προσωρινή ενοικίαση καρέκλας στα καφενεία, προτιμούσαν να κάθονται στα δωρεάν προσφερόμενα πεζούλια της αγοράς, γύρω από το περίπτερο της Μπαρκούτσενας.
Και πάλι ηθικός αυτουργός, της κατ’ ευφημισμόν δωροδοκίας, θεωρήθηκε ο μπάρμπα Κώστας για λογαριασμό του Μπαρμπάτση, ενώ η μοναδική υποχρέωση των... δωροδοκηθέντων γερόντων ήταν...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ιδέα και το όραμα του Σωκράτη Γκιόλια

Η ιδέα και το όραμα του Σωκράτη Γκιόλια που όλοι εσείς κάνατε πραγματικότητα!
Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ζητούμε την κατανόησή σας...

Επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια!
ΝΑΙ η ιδέα και το όραμα αυτού του blog άνηκε στον Σωκράτη Γκιόλια
και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα, ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας. Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του, την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες! Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε είμαστε χιλιάδες!

Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο
!
Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας. Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε..

Από veto300.blogspot.com

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Δολοφονήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας, διαχειριστής του blog troktiko

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 05:20 π.μ. περίπου, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, ο 37χρονος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν συνολικά 20 κάλυκες από πυροβόλο όπλο στο σημείο της δολοφονίας.
Όπως δήλωσε η σύζυγός του στην αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους και όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε αντίκρισε έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι κάποιοι έκλεβαν το ΙΧ αυτοκίνητό του κάτω από την πολυκατοικία.
Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και εκεί άγνωστοι τον «γάζωσαν» με πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.
Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο και πιθανότατα ήταν τρία άτομα. Γύρω στις 07:00 το πρωί σε σχετικά μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας, βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν ήταν των δραστών.
Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του ρ/σ «Θέμα 9.89» και διαχειριστής του blog «Troktiko». Υπήρξε, επίσης, επί σειρά ετών, στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Από το tvxs.gr

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Διέβη τον Ρουβίκωνα το Πίρι Ρέϊς. Μηδενική αντίδραση από την Αθήνα!

Διέβη τον Ρουβίκωνα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέϊς - όπως άλλωστε αναμενόταν αφού είχε δεσμεύσει την περιοχή - όταν από χθες αργά το βράδυ, πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτή την στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στο σημείο ερευνών "Α" του χάρτη) και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο. Το πρωί έκανε ένα πέρασμα νότια του Καστελλόριζου, σε απόσταση περίπου 45 μιλίων και πλέον διενεργεί έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός περιοχής καθαρά ελληνικών συμφερόντων.
Σε πρακτικό επίπεδο η απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει να «ενοχλήσει» το «Πίρι Ρέϊς», έδωσε από μόνη της απάντηση στο ερώτημα «Υπερασπιζόμαστε ή παραχωρούμε».
Η de facto παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει ουσιαστικά τελεστεί, παρά τους «λεονταρισμούς» κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι προφανώς νομίζουν ότι «ψιχαλίζει», αλλά φευ...
Η ευθεία παραβίαση από το "Πίρι Ρέϊς" του Πρωτοκόλλου της Βέρνης του 1976 και της συμφωνίας Παπούλια-Γιλμάζ το 1987, έχουν μεταβάλει σε κουρελόχαρτα τις συμφωνίες αυτές και επιβεβαιώνουν για άλλη μιά φορά ότι η Τουρκία σέβεται τις συμφωνίες μέχρις ότου νιώσει ισχυρότερη. Μετά τις χρησιμοποιεί για χαρτί τουαλέτας...
Τριαντατέσσερα χρόνια μετά το «Χόρα» και 23 χρόνια μετά το «Σισμίκ» η αντιμετώπιση του νυν επεισοδίου καταδεικνύει ανάγλυφα την «ολική υποχώρηση» της ελληνικής πολιτικής βούλησης να υπερασπίσει τα δικαίωματα του ελληνικού κράτους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την στιγμή δίπλα από την «κλέφτη» που έχει μπει στην «αυλή του σπιτιού» είναι ένα μικρό σκάφος του ... Λιμενικού, ως να επρόκειτο για λαθρομετανάστες ή παραβάτες των κανονισμών περί θαλάσσιας ρύπανσης. Δεν είναι θέμα κλιμάκωσης, είναι θέμα επίδειξης από την κυβέρνηση πολιτικής-εθνικής βούλησης.


Mάλιστα... έχει αφαιρεθεί(!) η όλη διαχείριση του θέματος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας έχουν αναλάβει να εμποδίσουν με διπλωματικά διαβήματα το τουρκικό σκάφος.
Σε ότι αφορά τα Επιτελεία, το μεν ΓΕΝ έχει σε ετοιμότητα την κανονιοφόρο ΤΟΛΜΗ στη Ρόδο, αλλά έχουν πάρει εντολή «να μην κινηθούν», ενώ για στην Πολεμική Αεροπορία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί το σαββατοκύριακο «να μην είναι τόσο ήσυχο» και ο Αρχηγός Βασίλης Κλόκοζας έχει δώσει εντολές για αυξημένη ετοιμότητα. Θεωρείται πολύ πιθανό να έχουν παράλληλη κίνηση και στο Αιγαίο, όπως έγινε πριν τρεις ημέρες με την υπέρπτηση μετά από πολύ καιρό επάνω από το Αγαθονήσι...

Από defencenet.gr
Top