αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μια διαφορετική άποψη για την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης

Του Παναγιώτη

Το κράτος τελικά μερίμνησε για την ξήρανση της ελάτης
που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα δάση της χώρας μας, μεταξύ των άλλων στον Παρνασσό και στο Ζεμενό.

Αυξάνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μας αναγκάσει να μας στείλει να ξανακόβουμε ξύλα από τα δάση μας. Ένα ¨άθλημα¨ που τα τελευταία χρόνια το έχουμε σχεδόν ξεχάσει.

Αποτέλεσμα της αναγκαστικής κοπής πολλών δέντρων θα είναι να καθαριστούν τα δάση μας από τα ξερά δέντρα. Έτσι δεν θα ξαναδιαμαρτυρηθούμε για τίποτα...

Παναγιώτης

Παπούτσι από τον τόπο σου...

Πέταξαν... παπούτσι στον αντιεξουσιαστή Γιώργο Παπανδρέου!

Ο άνδρας πλησίασε τον κ. Παπανδρέου, την ώρα που επισκεπτόταν ένα από τα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ και πέταξε προς την κατεύθυνση του ένα παπούτσι χωρίς ωστόσο, να τον πετύχει. Αμέσως η ασφάλεια του πρωθυπουργού ακινητοποίησε τον άνδρα και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Ο 60χρονος βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Παπούτσι από τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο. Ο Γιώργος Παπανδρέου φιγουράρει από σήμερα στο πάνθεον των ηγετών που δέχθηκαν κάποια παπουτσωμένη επίθεση.

Δύο απορίες:
  1. Μήπως έχουμε παρεξηγήσει το όλο σκηνικό; Μήπως απλά "ένας άνθρωπος του μόχθου" προσέφερε μαζί με το μισθό του και το παπούτσι του στον Παπανδρέου;
  2. Δεν πρέπει να παραιτηθεί ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη; Επί Παπουτσή, παπούτσι;

Ανακαλύφθηκε το περιεχόμενο φαρμακευτικών χαπιών αρχαίων ελλήνων γιατρών

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης.

Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε. Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μίγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο.

Ξεκινά η νέα ποδοσφαιρική χρονιά για τον Παρνασσό

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ εύχεται σε όλους καλή χρονιά. Το εναρκτήριο μήνυμα μας είναι σύντομο, ακολουθώντας με συνέπεια τη φιλοσοφία μας, «λίγα λόγια πολλή δουλειά».

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Έχουμε βάλει γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα συνεχίσουμε να κτίζουμε τη πρόοδο του σωματείου μας. Περάσαμε μέσα από δύσκολες περιόδους. Διδασκόμαστε από τις εμπειρίες και τα λάθη μας. Τώρα νιώθουμε σοφότεροι και πιο δυνατοί. Τώρα ξέρουμε καλύτερα και πώς να περάσουμε τα εμπόδια και πώς να διαχειριστούμε τις πολλές δυνατότητες μας. Παραμένουμε ωστόσο προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά κτίζονται. Ξέρουμε ότι την αξία μας θα πρέπει να την αποδείξουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ανεξάρτητα του ότι, για κάποιο χρονικό διάστημα, με βάση τα στατιστικά της ομάδας, δημιουργήθηκαν κάποιες υπέρμετρες προσδοκίες.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κ. Αθανασίος Πανουργιάς υποψήφιος Δήμαρχος

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αθανασίου Πανουργιά για το αξίωμα του Δημάρχου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Είχα την τιμή, επί σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια, από τη θέση του Δημάρχου να υπηρετήσω το Δήμο Διστόμου με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Σε αυτό το διάστημα, συνεργάστηκα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και αξιοποιήσαμε εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, με διαφάνεια και υπευθυνότητα προσπαθώντας να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους και με στόχο την ανάπτυξη του τόπου για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης. Όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες τους τίμησα, όπως με τίμησαν και αυτοί και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά δημόσια. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και εσάς ειλικρινά για την έμπρακτη στήριξη και τη δύναμη που μου δώσατε κατά τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε.

Στη διάρκεια της θητείας μου...

Εκδότης καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Για συκοφαντικό δημοσίευμα

Ύστερα από μήνυση του μητροπολίτη Σύρου για συκοφαντικό δημοσίευμα κατά του εκδότη της εφημερίδας «Times in Kolonaki», Σάκη Μαυρέλη, ο εκδότης οδηγήθηκε στο μεταγωγών για μεταφορά στις φυλακές Χίου.

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι χτες ο εκδότης του εντύπου «Times in Kolonaki» Σάκης Μαυρέλης καταδικάσθηκε πρωτοδίκως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου ερήμην σε φυλάκιση 22 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της δια του Τύπου συκοφαντικής δυσφημίσεως και εξυβρίσεως κατά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄, για τα εν γνώσει του ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματά του στο υπ' αριθμόν 56 φύλλο, Απριλίου 2009, επί πλέον της φυλάκισης 15 μηνών, που του επεβλήθη στις 8 Μαρτίου από το ίδιο Δικαστήριο και για το αυτό αδίκημα.

Από το Newsbeast.gr

Κουίζ: ποιο είναι το τελευταίο Θεοκρατικό κράτος της ευρώπης

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...

Αν ακουμπάς στον ώμο μου την ώρα που ακουμπώ το Ευαγγέλιον, είναι σαν να το ακουμπάς κι εσύ.

Ο κορυφαίος Συνταγματολόγος μας, ο μακαρίτης ο Αριστόβουλος Μάνεσης, που είχε προταθεί και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Αριστερά, έλεγε ειρωνευόμενος πως ακουμπώντας οι υπουργοί το χέρι τους στον ώμο του προηγούμενου μεταβιβάζουν τη Θεία Χάρη δίκην ηλεκτρικού ρεύματος.

Τι μέλλον περιμένετε να έχει μια χώρα, όπου το υπουργικό της συμβούλιο ορκίζεται μπροστά σε έναν παπά;
Τι προκοπή περιμένετε να έχει μια χώρα, όπου Πρωθυπουργός, Υπουργοί και Υφυπουργοί επαναλαμβάνουν σαν άβουλα πλάσματα τα λόγια του παπά;
Από τέτοιους ανθρώπους, από τέτοια σαθρά, υποκριτικά, ξεπερασμένα μυαλά, όλοι εμείς που θεωρούμε ότι είμαστε προοδευτικοί και δημοκράτες, δεν έχουμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ!

Επιτέλους, έχει καταντήσει πια αηδία αυτό το σκηνικό!
Είναι, λένε, και σοσιαλιστές, τρομάρα τους!

Από το roides.wordpress.com (σχόλια)

Bob Chapman: πραξικόπημα στην ελλάδα βλέπουν oι αμερικανοί


Αναγνώστης

Χάρρυ Κλυν: φοβερό ανέκδοτο

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιος και ο κ. Πανουργιάς;

Ο νυν δήμαρχος Διστόμου και υποψήφιος δήμαρχος του Καλλικρατικού δήμου της περιοχής κ. Πανουριάς Θανάσης, μετά από σειρά επαφών και στην Αντίκυρα συμφώνησε με παράγοντες της περιοχής ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κάθοδός τους στις εκλογές διότι τα προβλήματα του τόπου δεν μπορούν να αφεθούν σε λύσεις τοπικιστικού ή κομματικού χαρακτήρα.

Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών μπορούν να τα λύσουν μόνο αυτοδιοικητικοί, συμφώνησαν όλοι. Από αυτά που καταφέραμε να μάθουμε είναι ότι στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν τρανταχτά ονόματα της Αντίκυρας που διαθέτουν εκλογική εμπειρία. Ίσως να ανακοινωθεί σήμερα ο συνδυασμός και τα ονόματά τους.

Πηγή: osigouros.blogspot.com

Παρατηρώντας τον... Παρατηρητή

Του Ελεύθερου Πολίτη

Η απίθανη επιχειρηματολογία αυτού που υπογράφει ως «Παρατηρητής» ξανάρθε στο προσκήνιο με νέα ανάρτηση.

Με ύφος περισπούδαστο, αλλά και με προτάσεις που πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα, αυτή τη φορά περιέλαβε και τον υποψήφιο του ΚΚΕ στη γκάμα των... θυμάτων του, για εξαγωγή... καλόπιστων(!) συμπερασμάτων(!), αλλά και... εποικοδομητικής(!) κριτικής, αγνοώντας ότι το ΚΚΕ δεν δίνει «χρίσματα», αλλά οι υποψήφιοί του εκλέγονται μετά από προκαθορισμένες κομματικές διαδικασίες.

Υπογράφει ως «Παρατηρητής» αλλά ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί πληθυντικό για τους «συγγραφείς» του «άρθρου»! Άραγε ποιος είναι ο σκοπός του;

Δίνει αυθαίρετα, «προβάδισμα στα σημεία» για...

Νέα παρέμβαση του Παρατηρητή

Του Παρατηρητή

Ανακοινώθηκε και άλλος υποψήφιος για το Δήμο φορτωμένος με το χρίσμα του ΚΚΕ κάτοικος Διστόμου. Η ανακοίνωση δεν δημιούργησε έκπληξη. Περιμένουμε και άλλες υποψηφιότητες. Πριν την ανακοίνωση του τρίτου συνδυασμού σε προεκλογικό επίπεδο η Αράχωβα είχε «προβάδισμα στα σημεία» αφού οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν μόνον αραχωβίτες. Εάν εμφανισθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας και άλλος θα σχολιάσουμε τις αναλογίες για την προφητολογία εάν ο Δήμαρχος θα είναι εξ Αραχώβης ή εκ Διστόμου. Η συγκυρία και συγχρόνως η αγωνία μας γεννήθηκε από τα «χρίσματα» και τις «εύνοιες» αλλά και τις ασκήσεις «επί χάρτου» που μας βάζουν κάθε φορά οι υποψηφιότητες. Τελικα το αποτέλεσμα θα το μάθουμε επακριβώς μετά τις εκλογές.

Λόγω «Καλλικράτη» εάν...

Το χρονικό - μέρος πρώτο (του Στάθη Σιδηρά)

Το -πρώτο μέρος- του χρονικού της ανεύρεσης τοιχογραφιών στο ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, του Στάθη Σιδηρά.


Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Στάθη που μας έδωσε το χρονικό, αλλά και τον Παναγιώτη για τη μεσολάβηση, ώστε να δημοσιευθεί.

Ντελάλης

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου της 12/9 και πρόσκληση προς τους υποψηφίους δημάρχους

Αράχωβα, 8/9/2010

Προς τους:
1. κ. Ιωάννη Πατσαντάρα
2. κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη

Μετά από την δημόσια εκδήλωση της προθέσεώς σας να ηγηθείτε ψηφοδελτίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσετε το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου "Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας" και με την σκέψη ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονται εν πολλοίς στο μέλλον που θα κληθείτε να διαχειριστείτε, σας κοινοποιώ τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας που θα γίνει την Κυριακή 12/9/2010 και σας προσκαλώ να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση, αν το επιθυμείτε.

Με εξαιρετική τιμή
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Δ. Ανδρέου


Ενημέρωση 09 Σεπτεμβρίου

Αξιότιμε κ. Ζάκκα

Πληροφορήθηκα καθυστερημένα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας για το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου "Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας", γιαυτό και δεν σας περιέλαβα στην πρόσκληση των λοιπών υποψηφίων να παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας, που θα γίνει την Κυριακή 12/9/2010 στον χώρο και με θέματα ημερησίας διάταξης που αναφέρονται στην πρόσκληση που σας κοινοποιώ συνημμένα. Έστω όμως και καθυστερημένα σας προσκαλώ να μας κάνετε την τιμή να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση, αν το επιθυμείτε και σας το επιτρέπουν οι λοιπές υποχρεώσεις σας, έχοντας την πεποίθηση ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων μας που συνενώθηκαν αποτελούν υπόθεση όλων μας. Κυρίως όμως ειδικά η δική σας παρουσία θα σηματοδοτήσει το πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης που είναι επιτακτική ανάγκη για το κοινό μας πλέον μέλλον.

Με εξαιρετική τιμή
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Δ. Ανδρέου



Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε
σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος (Αίθουσα Τελετών Παλαιού Δημοτικού Σχολείου), την 12/9/2010 ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 21.00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

Λέλα Καραγιάννη: μια πραγματική ηρωίδα, μια γνήσια ελληνίδα...

Aπό τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα

H μεγάλη ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα της Eθνικής Aντίσταση παράδειγμα στίς μέρες μας, αλλά και μέτρο σύγκρισης...

Γεννήθηκε στην Λίμνη Ευβοίας το 1898. Ήταν η ψυχή τής της αντιστάσεως, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Με κέντρο ένα σπίτι στην οδό Φυλής και το φαρμακείο τού άνδρα της, στην Πατησίων, αρχικά οργάνωσε ένα δίκτυο για την απόκρυψη, περίθαλψη και φυγάδευση Άγγλων στρατιωτικών. Αργότερα, με κέντρο την Μονή τού Αγίου Ιεροθέου στα Μέγαρα, συγκρότησε την παράνομη οργάνωση «Μπουμπουλίνα», με πρώτα μέλη τον συζυγό της και τα 7 παιδιά της!

Η οργάνωση σε συνεργασία της με το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Άγγελο Έβερτ, καθώς και διάφορους αντιφασίστες και...

Ο Λουκάς Ζάκκας υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ

Ο συνδυασμός της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Διστόμου-Αραχώβης-Αντίκυρας, στις εκλογές του Νοέμβρη θα συμμετέχει με επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο τον Λουκά Ζάκκα, 58 ετών, γραμματέα της Κ.Ο. Διστόμου του Κ.Κ.Ε.

Ο Λ. Ζάκκας είναι γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο των μεταλλείων και στέλεχος του ταξικού εργατικού κινήματος.

Από το thiva-press.blogspot.com

Δύο αστεροειδείς θα περάσουν σήμερα κοντά από τη Γη

Οι επιστήμονες τους είδαν να... έρχονται μόλις την περασμένη Κυριακή. Ένα τηλεσκόπιο στην Αριζόνα των ΗΠΑ τους εντόπισε και αμέσως σήμανε επιστημονικός “συναγερμός”. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο το οποίο όμως αυτή τη φορά μπορούν να το απολαύσουν και οι απλοί πολίτες που διαθέτουν ένα απλό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

Οι αστεροειδείς που δεν ξεπερνούν σε διάμετρο τα 20 μέτρα θα περάσουν σε μια απόσταση μικρότερη από αυτή που έχει η Γη από τη Σελήνη.

Ο πρώτος, με την ονομασία 2010 RX30 και διάμετρο από 10 ως 20 μέτρα θα περάσει σε απόσταση 248.000 χιλιομέτρων από τη Γη εννιά λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι και ο δεύτερος, ο 2010 RF12, με διάμετρο 6 με 14 μέτρα θα περάσει σε απόσταση 79.000 χιλιομέτρων από τη Γη δώδεκα λεπτά μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν πρόκειτε να χτυπήσουν τη Γη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αστεροειδείς είναι διαθέσιμες στο jpl.nasa.gov/asteroidwatch.

Από το Newsit.gr
και από Nasa.gov

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα ελληνικά προϊόντα


Αναγνώστρια

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Παρουσιάζω σήμερα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο blog του Ντελάλη, και αφορά την εκτίμηση των αναγνωστών για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, κάτι σαν παράσταση νίκης, όπως θα έλεγαν οι εκλογολόγοι.

Η ψηφοφορία έγινε από 3 Σεπτεμβρίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου, και οι αναγνώστες κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους στο εξής ερώτημα: Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, αν δεν παρουσιαστεί νέα υποψηφιότητα?

Δεδομένων των κενών ασφαλείας που παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (ενίοτε και οι... κανονικές όμως!) ακολούθησα την εξής στρατηγική:
  • Παρακολούθησα την ψηφοφορία μέρα με τη μέρα, για να δω τα επιμέρους αποτελέσματα και τις διακυμάνσεις που μπορεί να παρουσιάζουν.
  • Άφησα ελεύθερη την ψηφοφορία, δηλαδή μπορούσατε να ψηφίζετε όσες φορές θέλετε.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η υποψηφιότητα Πατσαντάρα εμφανίζει μια ιδιαίτερη δυναμική, καθώς σχεδόν 60% των αναγνωστών θεωρούν ότι τελικά θα είναι ο νέος δήμαρχος. Έχει σημασία το γεγονός, ότι ενώ η ψηφοφορία ήταν ελεύθερη, και επομένως το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα ελεγχόμενο, σε κάθε μια από τις 5 ημέρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό νίκης Πατσαντάρα εμφανίζεται γύρω στο 60%.
Από την άλλη, η υποψηφιότητα Γρανιτσιώτη έχει μικρότερη παράσταση νίκης καθώς το 26,7% των αναγνωστών θεωρεί ότι θα κερδίσει.
Ένα επίσης ιδιαίτερο συμπέρασμα είναι το ότι ελάχιστοι θεωρούν το αποτέλεσμα αμφίρροπο, ενώ το 11,17% των αναγνωστών θεωρεί ότι θα εμφανιστεί νέα υποψηφιότητα.

Οπωσδήποτε, η ψηφοφορία που έγινε στο blog, δεν ενδείκνυται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, μόνο ίσως δίνει μια γενικότερη τάση (κι αυτή με μεγάλη επιφύλαξη), σύμφωνα με τα μέχρι τώρα -ρευστά- δεδομένα.

Ντελάλης

Συγνώμη ρε παιδιά, μήπως είμαι από άλλον πλανήτη?

Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντός μας από τους άρχοντες του τόπου.

Αυτά εδώ
(στις παρακάτω φωτογραφίες) είναι τα απομεινάρια μιας αποτυχημένης προσπάθειας του Δήμου μας για να βρεί νερό.



Συγνώμη ρε παιδιά, μήπως είμαι από άλλον πλανήτη; Αφού η προσπάθεια επιτυχώς ή ανεπιτυχώς τελείωσε, αυτά όλα δεν έπρεπε να μαζευτούν??

Αναγνώστης

Ο πρώτος νόμος για το κάπνισμα στην Ελλάδα, η Αμαλία και οι καπνοσύριγκες

Από τον Θανάση Κουτσονικόλα

Η αντικαπνιστική εκστρατεία στην Ελλάδα ξεκινά πριν από 154 χρόνια. Οι άνθρωποι, τότε, δεν γνώριζαν πόσο κακό προκαλεί το κάπνισμα, όπως ξέρουμε εμείς σήμερα.

Όμως, ο "Όθων, ελέω Θεού βασιλεύς της Ελλάδος" φοβόταν τα δυστυχήματα που μπορούσαν να προκληθούν από τις πυρκαγιές και γι' αυτό συνέταξε σχετικό διάταγμα, το οποίο υπογράφει, "εν ονόματι του Βασιλέως", η Βασίλισσα Αμαλία. Το Διάταγμα ήταν λιτό και περιεκτικό, απολαύστε το...


Θανάσης Κουτσονικόλας

Ανασχηματισμός 01:35 μετά τα μεσάνυχτα

Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας που μία κυβέρνηση ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό μετά τα μεσάνυχτα. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 12:00, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης-παραλαβής, όπου θα φανούν οι ευχαριστημένοι, αλλά και οι πικραμένοι του ανασχηματισμού.
Τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων: Χάρης Παμπούκης

Υπουργείο Εσωτερικών Προεδρίας:
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
υφυπουργός: Γ. Ντόλιος
υφυπουργός: Θ. Τζάκρη

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Τάκης Ρήγας στον τομέα του Εμπορίου
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας στον τομέα των Επενδύσεων...

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Aνακοίνωση της κας Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη

Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες του ενιαίου Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση και στήριξη του ΠΑΣΟΚ, να είμαι υποψήφια Δήμαρχος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.

Με αίσθημα ευθύνης, σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία, αποδέχομαι την πρόταση, και σας καλώ να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα, για να πραγματοποιήσουμε το πάγιο αίτημά μας μιας αδέσμευτης, ανεξάρτητης, δημοκρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» έρχεται ν’ αλλάξει το σημερινό καθεστώς διαφθοράς και απαξίωσης να στηρίξει τα δίκαια και τις ανάγκες των πολιτών, να συμβάλλει στην ανάπτυξη & ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από διάφορες θέσεις, και θα συνεχίσω να την υπηρετώ, με γνώμονα την διαφάνεια, την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών της και κυρίως την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων του Δήμου μας.

Μέσα σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, οι συνεργάτες μου και εγώ, με το πρόγραμμά μας, θα προσπαθήσουμε και ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Με εκτίμηση
Ευαγγελία Γ. Γρανιτσιώτη

Αρχιτέκτων - Μηχανικός

Υποψήφια Δήμαρχος "Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας"

Από το exeisminima.gr/blog/archives/8849

Εκσυγχρονισμός αναβατήρων του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού

Μάλλον δεν πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός.
Διαβάστε και μόνοι σας την προκήρυξη σύμβασης για νέους αναβατήρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Δείτε την προκήρυξη στον σύνδεσμο:
etasa.gr/page.aspx

Λυκοτόμαρος

Σημ. Ντελάλη:
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της προμήθειας χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 24.000.000,00 ευρώ

Αχός Αράχωβας (τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου)

Η... αλληλεγγύη προς τους πλουσίους (κατά την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου)

Η λογική της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου να επισημαίνει την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος όταν πρόκειται να προχωρήσει σε υπέρμετρες αυξήσεις έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, και από την άλλη πλευρά να επικαλείται την ανάγκη για... ανάκαμψη της οικονομίας όταν θέλει να δικαιολογήσει την επικείμενη μείωση των φόρων για τα διανεμόμενα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων φανερώνει πλέον πόσο μακριά από την έννοια του «Σοσιαλισμού» κινείται το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Όταν πρόκειται να επιβαρύνουν τους απλούς και αδύναμους οικονομικά πολίτες της χώρας με μέτρα όπως η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 39 λεπτά το λίτρο, οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου επισημαίνουν με έμφαση ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, καθώς προέχει η δημοσιονομική εξυγίανση.

Όταν όμως...

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Προαναγγελία κυκλοφορίας της εφημερίδας Αχός Αράχωβας

Το διπλό καλοκαιρινό φύλλο του "Αχός" θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην έντυπη μορφή του στην Αράχωβα. Ηλεκτρονικά θα μπορείτε να το βρείτε από την Δευτέρα στο "Ντελάλη" και στο Αράχωβας blog.

Στάθης Γιαννέλος

Το μυστήριο του μαντείου των Δελφών (history channel)

Μια πραγματικά απίθανη παρουσίαση για το μυστήριο του μαντείου των Δελφών από το history channel. Είδα τυχαία, την μεταφορά της στην ελληνική τηλεόραση, την "αλίευσα" στο internet και σας την παρουσιάζω...

Το βίντεο διαρκεί 39 λεπτά και θα μάθετε ωραία πράγματα για την ιστορία της περιοχής μας. Αφιερώστε τα, αξίζει τον κόπο...


Ντελάλης

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα περιφερειαρχών και δημάρχων από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν 12 περιφερειάρχες και οι υποψήφιοι των μεγάλων δήμων από το ΠΑΣΟΚ:
Σγουρός για Αττική, Καμίνης για Αθήνα, Μίχας για Πειραιά, Μπουτάρης για Θεσσαλονίκη.

Ώρα 13.55: Ανακοινώσεις για πέντε δήμους

Δήμος Αθήνας: Γιώργος Καμίνης
Δήμος Πειραιά: Γιάννης Μίχας
Δήμος Θεσσαλονίκης : Γιάννης Μπουτάρης
Δήμος Ρόδου: Στάθης Κουσουρμάς
Δήμος Πάτρας: Δημήτρης Κατσικόπουλος

Περιφέρειες

Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς

Ανακοίνωση ονόματος συνδυασμού: Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Αγαπητοί Φίλοι και Συνοδοιπόροι

Η "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ξεκίνησε, για να πάρουμε τις τύχες μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας.

Όλοι μαζί για το μέλλον...

Με εξαιρετική τιμή και εμπιστοσύνη
Γιάννης Πατσαντάρας
Top