αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η ζωή όλη είναι μια φασαρία...

Αααααααααααιντε ρε παιδιά, χαρείτε τον ήλιο, τη θάλασσα, τις διακοπές... Και τραγουδήστε...!!
Αυτό θα πει άνθρωπος... Αυτό θα πει Έλληνας... Η ζωή όλη είναι μια φασαρία. Μόνο ο θάνατος δεν είναι. Η ζωή είναι να λύνεις το ζωνάρι σου και να ζητάς φασαρίες.
Χαρίστε τις σκοτούρες και το άγχος στους άλλους... Έτσι να σας χαίρομαι... Ααααααααααααιντε βρε...



Η φράση με έντονο μπλε δια στόματος Αλέξη Ζορμπά.

Ντελάλης

Ο Παρνασσός δυνατός ξανά...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Α.Σ.Α. Παρνασσός, κι έτσι η ομάδα μας έχει πάλι ισχυρή διοίκηση.
Παλιά στελέχη και πολλοί διατελέσαντες πρόεδροι της ομάδας, αλλά και νέα παιδιά, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι ο ιστορικός Παρνασσός είναι ξανά δυνατός.
Μπράβο σε όλους εσάς παιδιά που προσφέρετε από το χρόνο σας με αγάπη και μεράκι για τον Παρνασσό. Κι ελπίζω όλοι οι υπόλοιποι να αναγνωρίσουν την προσφορά σας και να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή. Η Αράχωβα πρέπει να έχει το δικό της σύλλογο!

Όσο για μένα, όπως βλέπετε, εχω φορέσει ήδη τη στολή του Παρνασσού που μου πρόσφερε η διοίκηση (χωρίς χορηγό, μιας και ο Ντελάλης δεν έχει χορηγούς) κι αν δε βρείτε καλό δεξί εξτρέμ, είμαι στη διάθεση της ομάδας.
Όσον αφορά το blog, θα στηρίξει κάθε σας προσπάθεια από δω και στο εξής.

Ντελάλης

Λεφτά υπάρχουν... Άλλα όχι για σένα

Πακτωλός δισεκατομμυρίων για τις τράπεζες

Πόσο μακρινή μοιάζει η εποχή που το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε τη ΝΔ για το «πακέτο» στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ! Και όμως, δεν έχει περάσει παρά μόνο ενάμισης χρόνος από τότε.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως στη διάρκεια αυτού του ενάμιση χρόνου, το κυβερνητικό -πλέον- ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διαχειρίστηκε και μοίρασε στους τραπεζίτες το μεγαλύτερο μέρος (τα τρία τέταρτα) του «πακέτου» Αλογοσκούφη, αλλά και τριπλασίασε το ποσό!
Ο Αλογοσκούφης μοιάζει ψιλικατζής μπροστά στον Παπακωνσταντίνου και ο Καραμανλής ιδιοκτήτης επαρχιακού μπακάλικου μπροστά στον Παπανδρέου.

Tην Πέμπτη 5 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ένα ακόμη «πακέτο». Οι τραπεζίτες της Αθήνας θα μοιραστούν επιπλέον 25 δισ. ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις. Δηλαδή, το ελληνικό κράτος θα εγγυηθεί τα ομόλογα που θα εκδώσουν οι τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια θα τα «παρκάρουν» στην ΕΚΤ για να πάρουν απ' αυτή ρευστότητα με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να μην αναγκαστούν να καταφύγουν στη διατραπεζική αγορά, όπου τα επιτόκια «τσούζουν».
Και τι θα γίνει αν οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα ομόλογά τους στην ΕΚΤ, στην τριετία που είναι κατά κανόνα η λήξη τους; Θα κληθεί να τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο σκληρά φορολογούμενος ελληνικός λαός!

Από το viwtika.blogspot.com

Από τις αναχαιτίσεις...


Από την εφημερίδα espresso (06/08/2010)

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ανοιχτοί το βράδυ της 24ης Αυγούστου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι

Ανοιχτοί θα είναι το βράδυ της 24ης Αυγούστου, δηλαδή στην τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού, οι αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας.
Το υπουργείο Πολιτισμού εξασφάλισε το απαιτούμενο κονδύλι για τους εκτάκτως εργαζόμενους αρχαιοφύλακες και μάλιστα θα πληρωθούν όλοι οι φύλακες, ακόμη και εκείνοι της περιφέρειας, που είχαν απαντήσει καταφατικά για εθελοντική εργασία.

Οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την επικράτεια – 90 στον αριθμό – θα είναι ανοιχτοί από τις 7 το απόγευμα ώς τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σε 36 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες απο το υπουργείο Πολιτισμού.

Από tanea.gr

Beachwave 2010 στα Άσπρα Σπίτια

Από την Παρασκευή 6/8 μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 8/8, στο Beach Volley, στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου θα διεξαχθεί το beachwave 2010! To event αυτό θα είναι ολοήμερο και με εντελώς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!!

Τρείς ημέρες, απο το πρωί μέχρι το βράδυ, θα γεμίσουν party events και μουσική από γνωστούς, αλλά και guest, pop/rock/reggae/electro Djs. Το τριήμερο αυτό θα αποτελέσει ένα mix διαφόρων μουσικών ειδών που θα προσφέρουν την πιο summer beach party ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, με κορύφωση τα δειλινά, τα οποία αφιερώνονται στα LIVE CONCERT EVENTS από μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της περιοχής.

Το τριήμερο θα περιέχει αρκετά jam και karaoke καθώς και graffiti art, γεγονότα, που θα ανακοινώνονται από μικροφώνου, στη διάρκεια του τριήμερου! Παράλληλα τα ιστιοπλοϊκά σκαφάκια του Α.Ψ.Λ. “ΜΕΔΕΩΝ”, θα κάνουν σχηματισμούς επίδειξης κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών!

Διαβάστε περισσότερα στο: www.enviropol.gr/org

Άρχισαν τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερες

Από τις 16 Ιουλίου άρχισαν να «τρέχουν» τα ευρωπαϊκά πρόστιμα για τις 254 παράνομες χωματερές που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία.

Η απροθυμία των δημάρχων να συγκρουστούν
με τα τοπικά συμφέροντα και να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες είναι το βασικότερο εμπόδιο στη χωροθέτηση των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) και των λοιπών έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα επέτρεπαν την παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που από 3.037 μειώθηκαν σε 316 στις αρχές του περασμένου εξαμήνου...

Στο παρελθόν είχαν εκδοθεί εικονικές αποφάσεις παύσης λειτουργίας, οι οποίες βέβαια ποτέ δεν εφαρμόστηκαν
, αφού οι εικονικά «κλειστοί» ΧΑΔΑ συνέχισαν να χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών. Αναμένεται ανά πάσα στιγμή έλεγχος από κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκτίμηση της κατάστασης.

Στη συνέχεια από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα επιβληθεί ένα εφάπαξ πρόστιμο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και υψηλότατα πρόστιμα αναδρομικής ισχύος για κάθε ημέρα λειτουργίας των μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ. To πρόστιμο εκτιμάται σήμερα σε περίπου 34.000 ευρώ ημερησίως, δίχως να μπορεί να καταγραφεί με σαφήνεια το ύψος αλλά κι αν αφορά κάθε ΧΑΔΑ ή συνολικά όλους.

Από το prassia-eyrytanias.blogspot.com

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πρόσκληση στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Α.Σ.Α. Παρνασσός

Πρόσκληση

Το Δ.Σ. του Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη Γενική Συνέλευση του, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο) την Παρασκευή 06–08–2010 και ώρα 20.30’ με τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση:

  • Εγγραφή Νέων Μελών
  • Απολογισμός απερχόμενου Δ. Σ.
  • Εκλογή Νέου Δ. Σ.
  • Λοιπά Θέματα
Η παρουσία σας, κρίνεται απαραίτητη για το ΜΕΛΛΟΝ του Ιστορικού Συλλόγου μας.

Με Τιμή
Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Γεώργιος Ανδρέου, για το ενωτικό ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητα Πατσαντάρα

Αγαπητέ Ντελάλη

Κάποιοι επισκέπτες σου απορούν γιατί δεν τοποθετούμαι στο θέμα του ενωτικού ψηφοδελτίου. Υπενθυμίζω ότι έχω τοποθετηθεί – ενθουσιωδώς θετικά - όταν συζητήθηκε το θέμα στα πλαίσια (όχι ως θέμα γιατί το ΔΣ δεν είναι αρμόδιο) του Δημοτικού Συμβουλίου, που συζήτησε, με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας το θέμα του Καλλικράτη, μετά την ψήφιση του νόμου και την οριστικοποίηση του ονόματος, αλλά και με την συνέντευξή μου στο τελευταίο τεύχος του ΑΧΟΥ της Αράχωβας. Όμως η δημόσια εμφάνιση και τοποθέτηση του Γιάννη Πατσαντάρα, μοναδικού μέχρι τώρα υποψήφιου που με θάρρος εκδηλώθηκε δημόσια, και όσα αναφέρει στην παρέμβασή του, δίνει στο θέμα μια νέα διάσταση που θεωρώ ότι μου επιβάλλει επίκαιρη τοποθέτηση.

Γνωρίζοντας τον άνδρα, την ιστορία, τις αρετές, την πορεία, το ήθος, την καθαρότητα και τις ικανότητές του, σε συνδυασμό με την ηλικία και κυρίως την άνεση χρόνου που του δίνει η συγκυριακή αποστρατεία του, θεωρώ πως αποτελεί μοναδική ευκαιρία για ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ. Ιδιαίτερα στην αρχική θεσμική συνένωση των πόλεων που τον απαρτίζουν, που απαιτεί ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες, που κατά τεκμήριο διαθέτει ο Γιάννης, από την εμπειρία των καίριων θέσεων της πολεμικής αεροπορίας που πέρασε. Μου δόθηκε η ευκαιρία επανειλημμένα να διαπιστώσω την εξαιρετική ευελιξία του στην διαχείριση καταστάσεων, προφανώς πείρα από τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε από τις θέσεις υψηλής ευθύνης που κατείχε (και επί σοβαρών εθνικών θεμάτων), αλλά και τον τρόπο που παίρνει αποφάσεις ακούγοντας προσεκτικά και με ανοιχτό μυαλό γνώμες και απόψεις χωρίς να είναι «κολλημένος» και να προσπαθεί να επιβάλλει την σχηματισμένη γνώμη του. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά. Δεν το κάνω, γνωρίζοντας την μετριοφροσύνη του. Η εικόνα που έχω είναι του βαθειά δημοκρατικού και συναινετικού ανθρώπου, προσόντα σπουδαία για τον Δήμαρχο και ιδιαίτερα για τον Δήμαρχο του Νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Αγαπητέ Ντελάλη, θέλω να απευθυνθώ ειδικά στους δημότες του τέως Δήμου Διστόμου και της Αντίκυρας και να τους καλέσω να αρπάξουν την μοναδική αυτή ευκαιρία. Το θέμα δεν είναι αν ο Δήμαρχος θα είναι Αραχωβίτης ή Διστομίτης ή Αντικυραίος ή Στειριώτης. Το θέμα είναι να έχουμε Δήμαρχο ενωτικό, συναινετικό ικανό και κυρίως απαλλαγμένο από τις εντάσεις για το όνομα που μας χώρισαν. Όπως αναφέρει εύστοχα και ο Ι. Πατσαντάρας στην δημόσια τοποθέτησή του, την αναλογική και δίκαιη συμμετοχή στις αποφάσεις εγγυάται ο νόμος που προβλέπει αναλογική εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους αντιδημάρχους. Στο χέρι όλων είναι η αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων κάθε πόλεως, που προβλέπει ο νόμος. Το γεγονός ότι ο Ι. Πατσαντάρας «βγήκε» μπροστά διεκδικώντας να είναι ενωτικός υποψήφιος της Αράχωβας δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι επιχειρείται η μοναδική για την περιοχή μας υπέρβαση των κομματικών επιλογών και προκαταλήψεων με στόχο την ισοτιμία και την αξιοκρατία, που αν επιτευχθεί στα πλαίσια όλων των πόλεων του ενιαίου Δήμου, θα αποτελέσει μια μικρή τοπική επανάσταση, που μόνο θετικά μπορεί να έχει.

Έτσι πρέπει να το δουν και οι δημότες της Αράχωβας και όχι σαν ευκαιρία να «πάρει» η Αράχωβα το Δήμο, γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να παρθεί από κανέναν. Δεν είναι κάστρο να αλωθεί. Ο νέος Δήμος περιμένει την χρηστή και ικανή διοίκησή του.

Ακούω και μαθαίνω ότι κάποιοι, στην Αράχωβα, αν και δήλωσαν και δηλώνουν ένθερμοι θιασώτες του ενωτικού ψηφοδελτίου, απορρίπτουν το Γιάννη ως ενωτικό υποψήφιο για την πολιτική τοποθέτηση, που πιστεύουν ότι έχει, λες και όποιος δήλωνε υποψηφιότητα δεν θα είχε αυτόν ή τον άλλο, συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό (αν όμως ήταν «δικός μας» θα μας έκανε αλλά δεν θα έκανε στους άλλους).
Υποκρισία και πρόσχημα για να στοιχηθούν πίσω από τον κομματικό υποψήφιο και να «προσμετρήσουν» τον Δήμο στα πολιτικά εκλογικά κέρδη των δημοτικών εκλογών.

Ακούω ακόμα και μαθαίνω ότι το κόμμα στο οποίο, οι παραπάνω αποδίδουν στον Γιάννη πολιτική προτίμηση, τον πιέζει, έσω διαφόρων παραγόντων,να αποσύρει την υποψηφιότητά του, για να «χρίσει» κάποιον άλλο «ακραιφνώς κομματικό» ως υποψήφιο, με μοναδικό σκοπό να τον προσμετρήσει και αυτό στα πολιτικά εκλογικά κέρδη των δημοτικών εκλογών.
Και τα δύο κόμματα αδιαφορούν για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του υποψήφιου.
Πάντως για το θέμα αυτό πρέπει να επισημάνω ότι ο Γιάννης τιμήθηκε διαχρονικά από όλες τις, διαφορετικών παρατάξεων, Κυβερνήσεις, γεγονός που δείχνει ότι στην επαγγελματική του διαδρομή δεν «πολιτευόταν».

Αγαπητέ Ντελάλη, σημεία των καιρών. Ίσως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι διαφοροποιήσεις αυτού του είδους «έπεσαν» παταγωδώς και μάλιστα τσακίστηκαν. Τι σημαίνει άραγε σήμερα δεξιός ή αριστερός, και ποιος πράττει δεξιά ή αριστερά. Ο καθένας με την πολιτεία και την ιστορία του.

Σίγουρα πάντως το λόγο έχουν οι πολίτες, που αγνοούνται από τους λίγους που υπηρετούν το κομματικό όφελος σε βάρος της ουσίας και της αλήθειας, οι πολίτες που αφού γυρίσουν την πλάτη στις κομματικές επιλογές, θα – και πρέπει – να αποφασίσουν με ανοιχτό μυαλό και ανεπηρέαστοι παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους, διατηρώντας βέβαια τις πολιτικές τους προτιμήσεις και επιλογές.

Ο Γιάννης Πατσαντάρας είναι προσωπικότητα εγνωσμένου ήθους και κύρους, που μπορεί οποιοσδήποτε να «βγει» μαζί του δημόσια χωρίς να ντρέπεται για κάτι. Μπορεί να ενώσει και να πετύχει, γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Φίλοι δημότες όλου του νέου Δήμου, ότι κι αν πιστεύετε και καλώς, βγήτε δημόσια στο πλευρό του Γιάννη, θέστε τους καλλίτερους στη διάθεσή του, διαλέξτε μαζί του υποψήφιους, συζητήστε τους βασικούς κανόνες της συνεργασίας, ελεύθερα ίσως και δημόσια, ψηφίστε τους καλλίτερους. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα διαψευσθήτε.

Φίλοι Δήμαρχοι της Αράχωβας Γιώργο Ανδρέου - Λεόντιε, του Διστόμου Θανάση Πανουργιά και Πρόεδρε της Αντίκυρας, Γιάννη Μίχο, δράξτε την ευκαιρία να ενεργήσετε ενωτικά για το καλό των πόλεων και του νέου Δήμου. Η ιστορία θα το καταγράψει και θα σας πιστώσει.

Με εξαιρετική Τιμή
Γιώργος Δ. Ανδρέου
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας

Στείρι: πολιτιστικός Αύγουστος 2010

Από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Στειρίου, έλαβα το παρακάτω email, που αφορά τις 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:


Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο blog του εκπολιτιστικού συλλόγου Στειρίου:
stirion1982.blogspot.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Δροσερό το καλοκαίρι έως τώρα

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Φτάσαμε αρχές Αυγούστου που είναι και ο μήνας των διακοπών και για τους περισσότερους ο τελευταίος μήνας του καλοκαριού. Λάθος όμως, γιατί το φθινόπωρο μετεωρολογιακά ξεκινά κατά την φθινοπωρινή ισημερία, δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου. Βέβαια δεν μας δίνει αυτήν την εντύπωση καθώς ξεκινούν οι υποχρεώσεις της νέας χρονιάς όπως σχολεία, επιστροφή στις δουλειές μας, δηλαδή κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Πόσο μάλλον στην Αράχωβα που τα πρωτοβρόχια κάνουν από αρχές του Σεπτέμβρη την εμφανισή τους και ο Παρνασσός αφήνει πιο ψυχρή την πνοή του. Για να δούμε με απλούς αριθμούς πως κύλησε ο Ιούλιος στην Αράχωβα, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που διαθέτει το χωριό μας.

Ο Ιούλιος παραδοσιακά στην Αράχωβα είναι ο πιο ζεστός μήνας του έτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρονιές στο παρελθόν που ο Αύγουστος ήταν θερμότερος. H μέση μηνιαία για τον προηγούμενο μήνα θερμοκρασία, ανέρχεται στους 21,4 βαθμούς Κελσίου επιβεβαιώνοντας την σπουδαιότητα του κλίματος της Αράχωβας, όταν στο Μαρούσι Αττικής η αντίστοιχη τιμή είναι 27,5 βαθμούς Κελσίου. Η απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία, δηλαδή η πιο υψηλή θερμοκρασία που σημειώθηκε στην Αράχωβα ήταν 31,2 βαθμοί στις 24/7. Αντίθετα η απόλυτη ελάχιστη, δηλαδή η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν 13,1 βαθμοί το ξημέρωμα της 9ης Ιουλίου. Πάντως μέχρι στιγμής τα σκήπτρα της ζέστης τα έχει ο Ιούνιος που χτύπησε 33,6 βαθμούς Κελσίου.

Από πλευράς ανέμων η επικρατέστερη διεύθυνση ήταν η βόρεια, ενώ δεν απουσίασαν και οι τοπικές καταιγίδες ή μπόρες που πέρασαν από το χωριό μας, αφήνοντας 36,4 χιλιοστά τα οποία καταγράφησαν σταδιακά μέσα σε έξι μέρες, δηλαδή από τις 31 ημέρες του Ιουλίου τις 6 μετρήθηκε βροχή είτε πολλή, είτε λίγη.

Ο Αύγουστος φαίνεται κατά το δεύτερο δεκαήμερο να είναι ζεστούτσικος...

Καλές διακοπές!!!

Tο "κόμμα των πειρατών" έτοιμο για τις εκλογές στη Σουηδία

Ετοιμοι να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους στον πολιτικό στίβο δηλώνουν στελέχη του «Κόμματος των Πειρατών» ανακοινώνοντας την συμμετοχή τους στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, στη Σουηδία.

Το "Κόμμα των Πειρατών" ιδρύθηκε το 2006 ως ένα κίνημα υπέρ της ελευθερίας στο διαδίκτυο και του δικαιώματος ανταλλαγής αρχείων. Αφορμή για τη δημιουργία του ήταν οι διώξεις που είχε εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία κατά του ιστότοπου Pirate Bay μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο μοιράζονταν αρχεία μουσικής και βίντεο. Το 2009, το κόμμα, συμμετείχε στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο παίρνοντας το ποσοστό-έκπληξη του 7% και κερδίζοντας έτσι δύο έδρες.

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια το "Κόμμα των Πειρατών" έχει καταφέρει να...

Τα 70 πρώτα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτοι 70 υποψήφιοι δήμαρχοι που θα έχουν την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Ανάδειξης του κυβερνώντος κόμματος. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Ξηρογιάννης στον Ορχομενό, ο Βαγγέλης Γεωργίου στην Τανάγρα και ο Αλέκος Βίτσης στον Αλίαρτο. Δείτε όλους τους επίσημους "πράσινους" υποψηφίους.

Με άδεια των δικαστηρίων τα blogs;

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται λέει να φέρει νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της μπλογκόσφαιρας, με διαβουλεύσεις και όλες αυτές τις γνωστές πολιτικές πομφόλυγες. Προφανώς οι πιέσεις από διάφορες πλευρές είναι πολλές. Το αστείο όμως της υπόθεσης είναι, εκτός των άλλων, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται να επεμβαίνει η κρατική εξουσία πάνω στις ελεύθερες φωνές των blogs, έτσι όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στο πιο πάνω άρθρο.

Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση θέλει, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα blog, να πηγαίνει ο υποψήφιος blogger στο δικαστήριο και να ζητάει άδεια, κάτι σαν ίδρυση εταιρίας ένα πράμα, λες και η google, η yahoo και η wordpress ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και πρέπει να του ζητήσουμε την άδεια για να ανοίξουμε blog. Αν είναι δυνατόν!! Ποιός τα σκέφτεται αυτά;; Αλήθεια χαρτόσημο στην αίτηση, παράβολα, τήρηση βιβλίων και ΦΠΑ θα έχει το μαγαζί;;

Δεύτερον, θέλει λέει να ελέγχει η δικαιοσύνη μόνιμα το κάθε blog. Κάτι σαν να λέμε, «αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους». Λες και η δικαιοσύνη έλυσε τα δικά της προβλήματα και δεν έχει με τι να ασχοληθεί.

Τρίτον, οπωσδήποτε θέλει όλα τα blogs να είναι επώνυμα. Η ανωνυμία δεν είναι αποδεκτή, γιατί προφανώς οπλίζει με θάρρος τον ανώνυμο blogger, ο οποίος έτσι γίνεται πιο αιχμηρός και ενοχλητικός για το κατεστημένο.

Τέταρτον, θέλει λέει να γνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία, το χώρο από τον οποίο εκπέμπει (ραδιοσταθμός είναι;;) ένα blog, προφανώς για να μην κουράζεται η αστυνομία να ψάχνει και

Πέμπτον, πρέπει να είναι λέει γνωστό από πριν στο κράτος το περιεχόμενο των πληροφοριών που θα διαχειρίζεται ένα blog. Προφανώς εδώ πρέπει να μοιραστούν τα χωράφια και να μην μπαίνει ο «απρεπής» blogger με ανεξέλεγκτες ειδήσεις και άρθρα στο χώρο που καλύπτουν τα υπεύθυνα, σοβαρά και αντικειμενικά ΜΜΕ.

Όλα τα πιο πάνω παραμύθια δεν μας ανησυχούν σαν bloggers.
Όμως, μέσα από όλα αυτά, εκείνο που μας ανησυχεί πάρα πολύ και αρχίζει να διαφαίνεται πλέον έντονα είναι η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου να κυβερνήσει τη χώρα και να την οδηγήσει στο μέλλον και στη Νέα Εποχή.

Όχι αγανάκτηση φίλοι μου.
Αλλά ανησυχία και εγρήγορση για την κατάρρευση που έρχεται με ταχύτητα και μας αφήνει απροστάτευτους.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η κυβέρνηση, με την πολιτική της αφέλεια, θα βγάλει την μπλογκόσφαιρα στην «παρανομία», στο βουνό, στο αντάρτικο και όπως είναι επόμενο, ότι απαγορεύεται έλκει πιο πολύ.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για αγώνα και σοβαρότητα στην ενημέρωση, γιατί το βάρος πέφτει επάνω μας, πολύ πιο γρήγορα από ότι το είχαμε φανταστεί.

Από το hassapis-peter

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο έμπορος της Βενετίας στις 12 Αυγούστου στους Δελφούς από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

O "Έμπορος της Βενετίας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Δελφοί, Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο θέατρο Φρυνίχου στους Δελφούς.


Είναι μεγάλο το σοκ που παθαίνει κανείς όταν διαβάζοντας τον Έμπορο της Βενετίας, εν έτει 2010, ανακαλύπτει με φρίκη πόσο ανατριχιαστικά επίκαιρο και σύγχρονο είναι το έργο. Χρήμα, δανεισμός, εκμετάλλευση, τοκογλυφία: αυτοί είναι οι κεντρικοί θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους στρέφεται η ιστορία, έννοιες που συναντάμε καθημερινά πια όλοι μας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες.

Η Βενετία, όπου καθόλου τυχαία τοποθετεί ο Σαίξπηρ την ιστορία του, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες οικονομικές μητροπόλεις της ιστορίας με τις τράπεζες να έχουν τεράστια δύναμη και το εμπόριο να ανθίζει και να απλώνει τα πλοκάμια του σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έργο όμως, που γράφεται σε περίοδο οικονομικής κρίσης στην Αγγλία, έξυπνα εστιάζει στα αποτελέσματα της όλης οικονομικής συγκυρίας στις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς να χάνεται σε γενικότητες. Ο συγγραφέας γράφει μια αιχμηρή και επί της ουσίας πολιτική κωμωδία που καυτηριάζει τις επιπτώσεις που επιφέρει το αδυσώπητο νομισματικό σύστημα στις αντιλήψεις και στις συμπεριφορές των ανθρώπων.

Στο έργο όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Ακόμα και η ίδια η αγάπη μεταφράζεται σε χρήμα. Αρετή σημαίνει φερεγγυότητα. Θάρρος, επένδυση. Και ο έρωτας είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση από όλες. Όλοι στον «Έμπορο» φορούν μια μάσκα που υποκαθιστά το αληθινό τους πρόσωπο και η μεγαλύτερη μάσκα από όλες, το μεγαλύτερο υποκατάστατο είναι το ίδιο το χρήμα, η μεγάλη μάσκα που υποκαθιστά τις αξίες, τις ανθρώπινες σχέσεις και εν τέλει την ίδια τη ζωή.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ
Με την Υποστήριξη του Συλλόγου ΕΛΙΑ

Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά

Εισάγεται το πρόγραμμα σε βρετανικά σχολεία.

Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

«Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα», τόνισε η Λόρνα Ρόμπινσον η διευθύντρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το μάθημα των αρχαίων ελληνικών θα λειτουργήσει αρχικά σε 3 σχολεία ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα 10 σχολεία αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αναγνώστης (από το toksipnitiri.blogspot.com)

Οι φίλοι και ο ρόλος τους

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω πόσο θα ζήσεις!
Οι φιλίες αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Οι φιλίες επιδρούν ευεργετικά στην υγεία του ανθρώπου αυξάνοντας έως και 50% το προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία των κοινωνικών σχέσεων για την υγεία, την ευημερία και, τελικά, για τη διάρκεια ζωής κάποιου, εκτιμώντας ότι η ύπαρξη φίλων ισοδυναμεί, από άποψη υγείας, με το κόψιμο του τσιγάρου.
Οι επιστήμονες τονίζουν ακόμη ότι παρέχει σχεδόν διπλάσια ωφέλεια σε σχέση με την φυσική άσκηση.
Αντίθετα, οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι η ύπαρξη λίγων μόνο φίλων ισοδυναμεί με το να καπνίζει κανείς 15 τσιγάρα την μέρα ή με το να είναι αλκοολικός.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, υπό την ψυχολόγο Τζούλιαν Χολτ-Λούντσταντ. Δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό PloS Medicine.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στους παραπάνω υπολογισμούς, αφού ανέλυσαν 148 προηγούμενες μελέτες, αναφορικά με τη σχέση των κοινωνικών επαφών με τη θνησιμότητα, οι οποίες περιλάμβαναν περίπου 310.000 άτομα από όλο τον κόσμο για μια περίοδο επτά ετών.
Υπογράμμισαν ότι με το να νοιάζεται κανείς για τους φίλους του, νοιάζεται περισσότερο και για τον εαυτό του και εκτίθεται σε λιγότερους κινδύνους για την υγεία του, ενώ προειδοποιούν ότι στο σύγχρονο κόσμο τα κοινωνικά δίκτυα φθίνουν, καθώς οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην καριέρα ή την οικογένειά τους.
Όμως, σύμφωνα με την μελέτη, η απώλεια της κοινωνικής στήριξης από τους φίλους μειώνει το προσδόκιμο ζωής πολύ περισσότερο από το να είναι κανείς παχύσαρκος ή να μην ασκείται σωματικά.

Η έρευνα συμπέρανε ότι σε οποιαδήποτε ηλικία και ανεξάρτητα από το φύλο, το κοινωνικο-οικονομικό ή πολιτισμικό υπόβαθρο, οι άνθρωποι με φίλους είναι μιάμιση φορά πιο πιθανό να είναι ζωντανοί σε σχέση με τους μοναχικούς ανθρώπους χωρίς φίλους γύρω τους.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Τίμοθι Σμιθ "η συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι μόνο επωφελής ψυχολογικά, αλλά ωφελεί άμεσα την φυσική υγεία μας".
"Οι κοινωνικές σχέσεις πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά όσον αφορά την μείωση του κινδύνου θνησιμότητας" πρόσθεσε η Χολτ-Λούντσταντ, τονίζοντας τη σημασία των φίλων για την καταπολέμηση του επιβλαβούς, για την υγεία, χρόνιου στρες.

Αναγνώστης (από enet.gr)

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μπράβο στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες στη μουσική βραδιά του Σαββάτου

Είδα την πρόβα της Παρασκευής και το Σάββατο, χθες (σ.σ. Σάββατο 31/07/2010), ήμουν στην ώρα μου εκεί με σχεδόν όλο το σόι. Κάτι χρόνια είχα να νιώσω έτσι στο χωριό μου, βλέποντας "νέους γέρους και παιδιά" τόσο στο αδιαχώρητο του ακροατηρίου, όσο και πάνω στη σκηνή! Αμ στο δρόμο για τα Πίσω Αλώνια, σαν το παλιό καλό καιρό με τις βόλτες!

Μπράβο στους συντελεστές, μπράβο στον Γιάννη Κ. Σύρο, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, για τις φιλότιμες προσπάθειές του να γίνουν όλα όσο καλύτερα μπορούσαν.

Αλλά δεν βρίσκω λόγια για τα παιδιά της Φιλαρμονικής, τους οργανοπαίχτες και την χορωδία! Μας ταξίδεψαν, σε μια μαγευτική και σπάνια για την Αράχωβα βραδιά, στο φως του Αποσπερίτη, στην "απάνω γειτονίτσα" και σιγοτραγουδήσαμε μαζί τους το "Μίλησέ μου", παλιές γλυκιές αγάπες...

Παιδιά να είστε καλά και να μην αποκάμετε, μέχρι να πειστούν οι αρμόδιοι, οτι κάτι τέτοια σαν το χτεσινό ενώνουν το χωριό και φέρνουν χαμόγελο στα χείλη και ζέστη στην καρδιά. Θα περιμένουμε με αγωνία και λαχτάρα το επόμενο.

Άλφα Ανώνυμη

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν... Μια αναφορά κι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας

Για την άσχημη εικόνα της χωματερής της Αράχωβας και της εισόδού της, έχω αναφερθεί ξανά σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου (δείτε εδώ κι εδώ).

Για το ίδιο θέμα έχει γίνει αναφορά και στο Αράχωβας blog (δείτε εδώ). Το Αράχωβας blog έγραφε τότε, στο άρθρο του με τίτλο Εικόνα εγκατάλειψης, μεταξύ άλλων τα εξής (με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2009!!): "Τις τελευταίες μέρες που περνάω από αυτό το σημείο βλέπω αυτή την εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Ούτε υπάλληλος, ούτε μηχάνημα διαμόρφωσης, ούτε καν πρόσβαση στη χωματερή. Τα μπάζα έχουν βγει μέχρι το δρόμο. Το επόμενο στάδιο είναι να κλείσει κι αυτός. Μιλάμε για τον κεντρικό δρόμο Αράχωβας Λιβαδειάς".

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε αλλά η κατάσταση αυτή παρέμεινε. Ουδείς συγκινείται. Ο Δήμος μπορεί να άλλαξε όνομα, ο Νομός Βοιωτίας μπορεί να μην υφίσταται πια, ελέω "Καλλικράτη", αλλά κάποια πράγματα... δεν τα σκιάζει φοβέρα καμιά! Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω 2 φωτογραφίες:
  1. Η πρώτη φωτογραφία με ημερομηνία 01 Αυγούστου 2010 (από αναγνώστη του Ντελάλη).
  2. Η δεύτερη φωτογραφία με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2009 (από το Αράχωβας blog).
01 Αυγούστου 2010

16 Οκτωβρίου 2009

Όμως θα αναρωτιέστε γιατί σας τα λέω όλα αυτά? Μήπως για να διορθωθεί η κατάσταση? Όχι φίλοι μου. Αυτό επαφίεται στην ευαισθησία των αρμοδίων...

Σας το λέω γιατί ψάχνω εναγωνίως να βρω στις δύο φωτογραφίες ένα ίδιο (οποιοδήποτε) πεταμένο αντικείμενο - σκουπίδι, που κρατάει γερά από τότε μέχρι σήμερα, δηλαδή για 290 ημέρες, στην ίδια θέση, απτόητο! Μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει. Αν υπάρχει κάποιος πιο παρατηρητικός από εμένα, ας υποδείξει το αντικείμενο σε όλους μας. Θα κερδίσει και δώρο ένα ματσάκι φουρκέτες, προσφορά του blog του Ντελάλη...

Ντελάλης

Σχόλια του διεθνολόγου κ. Δρούγου για την υποψηφιότητα του κ. Πατσαντάρα

Του Δρ Αθανάσιου Δρούγου

Ένας εκλεκτός φίλος και κορυφαίος αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, εισέρχεται στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ιωάννης Πατσαντάρας υποψήφιος δήμαρχος στη Βοιωτία.

Δεν αφιερώνω εύκολα θέματα επί προσωπικού. ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΜΟΥ. Όμως επειδή είναι εκλεκτός προσωπικός μου φίλος, (έτη φωτός μπροστά από πολλούς, τους οποίους μάλλον στεναχωρώ όταν τους συναντώ συνέχεια... σε κοινωνικές εκδηλώσεις), και επειδή κορυφαίο μυαλό της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ μας ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ήταν επιεικώς άδικη η αποστρατεία του από Α/ΑΤΑ στη ΛΑΡΙΣΑ (κατά γενική ομολογία, και έγραψα αρκετά τον ΜΑΡΤΙΟ) αφιερώνω λίγο χώρο στον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ. Αξιωματικό με λεβεντιά (που έχει αρχίσει να εκλείπει σταδιακά στις υλιστικές ημέρες μας σε μια χώρα που φθίνει από πολλά...), γνήσιο Ρουμελιώτη, ντόμπρο άνθρωπο, καθαρή σκέψη, με Νατοϊκές εμπειρίες, χρόνια πιλότο μαχητικών αεροσκαφών, υπασπιστή του πρωην προέδρου της Δημοκρατίας ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και με πλούσιο βιογραφικό. ΑΛΛΩΣΤΕ είμαι από τους ανθρώπους που σε αυτή την χώρα έχω πει και γράψει ότι δεν προχωράνε σε όλους τους τομείς οι άριστοι, αλλά παίζουν ρόλο άλλα... (και αυτά μας φέρανε στα χάλια που βρισκόμαστε σε όλους τους τομείς...). Προ ημερών σε εφημερίδες της ΒΟΙΩΤΙΑΣ (και ενημερώθηκα από τον ΝΤΕΛΑΛΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ) ο φίλος Γιάννης με συγκροτημένη - δυναμική - ακομμάτιστη - πολυσυλλεκτική - παρέμβαση κατέθεσε γραπτώς τις θέσεις του με τις οποίες κατέρχεται ως υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ στον Καλλικράτειο Δήμο ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ. Σωστή κίνηση και ουσιαστική παρέμβαση από τον φίλο ΓΙΑΝΝΗ. Είναι άτομο με γνώσεις - ενδιαφέροντα - ψύχραιμος - και σε ότι αφορά τα δημοτικά αγαπάει τον τόπο του και τους ανθρώπους. ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ. Δεν είχε ούτε έχει σχέση με διαφθορά. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΣ - ΔΙΑΥΓΕΣΤΑΤΟΣ. Αν εκλεγεί σε όλη την περιοχή θα προσφέρει πολλά. Το ψηφοδέλτιο του θα είναι ΕΝΩΤΙΚΟ. Μακριά από στεγανά και κομματικά. ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. Σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας είναι στην κατιούσα σε όλους τους θεσμούς (και τι άλλο έρχεται...) η φωνή - παρουσία - δύναμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ σε αυτή τη γωνιά Ελληνικής γης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Είναι η θετική - αξιοπρεπής και αξιοκρατική λύση. Επειδή είμαι φανατικός υπέρμαχος της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ σε εποχή ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ σε ΟΛΑ (έχουμε άραγε αναλογιστεί πως έχουμε φθάσει εδώ και πως μας βλέπουν έξω;) η απόφαση του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ είναι πολύ σημαντική και ολόψυχα εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ.

Μπορεί η ΠΟΛΕΜΙΚΗ μας ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ να έχασε ΑΡΧΗΓΟ για τον 21ο ΑΙΩΝΑ, αλλά άλλοι ΤΟΜΕΙΣ - ΧΩΡΟΙ τον υποδέχονται με επίσης λαμπρό μέλλον, γιατί έχει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΛΕΒΕΝΤΙΑ - ΓΝΩΣΕΙΣ - και πιστεύει στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Πηγή: drougos.gr

Σημ.: Ο Δρ. Αθανάσιος, με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Αναλυτή – Διεθνολόγου επιστρατεύεται κατά καιρούς από τα Μ.Μ.Ε., ως ειδικός σε θέματα παγκόσμιας Ασφάλειας, προκειμένου να αναλύσει τόσο διεθνή δεδομένα όσο και την στρατηγική σημασία των, κατά καιρούς, εθνικών μας επιλογών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η κρίση

Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα: Οργανισμοί σαν τους: FED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας, Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν, από τα οποία μόνο το 2-3% έχει αντίκρισμα σε χρυσό.

Μετά δανείζουν τα “χαρτιά” σε άλλες τράπεζες που τους δίνουν κάποιου είδους υποσχετική. Οι «μεγάλοι» δανείζουν κυβερνήσεις, κράτη καθώς και άλλες, μικρότερες, επίσης ιδιωτικές, τράπεζες.

Οι χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν γονατίσει απ’ τα σκάνδαλα, δανείζονται με “επαχθείς όρους” (π.χ Ελλάδα). Για να «τονωθεί» η οικονομία 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές τράπεζες. Αυτές τα δανείζουν (με τόκο) στις επιχειρήσεις για να “αναπτυχθούν” και τους πολίτες για να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τηλεόραση, κλιματιστικό, να πάρουν εορτοδάνειο, διακοποδάνειο κ.ο.κ. Επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν υψηλούς τόκους στα ευαγή αυτά ιδρύματα που, στα θησαυροφυλάκια τους έχουν μόνο τις καταθέσεις των θυμάτων τους.

Όταν, τα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν, οι Μεγάλες τράπεζες στέλνουν πολυεθνικές για να αγοράσουν (με πολιτικά ορθό τρόπο) τον εθνικό πλούτο (Ηλεκτρισμό, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Ναυπηγεία, Ορυχεία, Σιδηροδρόμους, αεροπορικές εταιρίες). Μόλις τις αρπάξουν πουλάνε το προϊόν στους ιθαγενείς σε πολλαπλάσια τιμή. Όταν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι Αργυραμοιβοί αρπάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Όταν οι απλοί πολίτες αδυνατούν κατάσχουν σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, τζέρια.

Όταν οι μεγάλοι και μικροί αργυραμοιβοί «φάνε» όσα έχουν ο πλανήτης (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά, αλιεύματα, δάση), αρχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους. Στέλνουν ιδιωτικούς στρατούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέίτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στον Καύκασο, στο Αιγαίο, στην Ινδία (μόλις αρχίσει να απειλεί τα συμφέροντά τους). Έτσι αρχίζουν να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, για να πουλήσουν (με δανεικά από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γαλλία, την Γερμανία, την “κομουνιστική” κλίκα της Κίνας κ.α.) όπλα στους κράτη για να “φάει” το ένα το λαρύγγι του άλλου.

Ποιοι συντηρούν το Σύστημα; Εγώ, εσείς, εμείς, όλοι, οι περισσότεροι.
Πως πολεμιέται; Με την άρνηση και την αποχή από την προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων. Αγοράζεις σήμερα ένα κινητό, έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση και, σε δύο χρόνια, έχουν παλιώσει. Κολοσσιαίες διαφημιστικές εκστρατείες πείθουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» (εμάς) πως πρέπει να πάρουμε καινούρια. Κάθε μέρα, στον «αναπτυγμένο» κόσμο, λειτουργεί (λειτουργούσε;) αυτό το “αλισιβερίσι”. Για να αλλάξουμε το ένα σκουπίδι με άλλο, τρώμε τις σάρκες του 3ου Κόσμου αλλά, και της ίδιας της Γης.

Αν την ελλατώσουμε μπορεί, το Σύστημα να... καταρρεύσει.
Τι θα επακολουθήσει; Δεν ξέρω.
Το Χάος. Ο Νέος Μεσαίωνας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Η Ουροvision.
Ο Μπαρόζος. Ο Kostas. Ο Giorgakis.

Παρά τα τρισεκατομμύρια που “έριξαν” στην αγορά οι ισχυροί, η κρίση συνεχίζεται και η Πυραμίδα κλονίζεται, για πρώτη φορά από την ανακάλυψη του χρήματος. Πόσα δολάρια, ευρώ, ρούβλια, γιεν, γουάν νομίζετε ότι θα τυπώσουν πριν αρχίσει η Πτώση;

Του Κώστα Καββαθά (άρθρο της 24.05.09 στο “Πρώτο ΘΕΜΑ”)

Στατιστικά του Ντελάλη για τον Ιούλιο

Για το διάστημα από 01/07/2010 έως 31/07/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:
24.165 επισκέψεις (δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
10.721 επισκέπτες (346 επισκέπτες ανά ημέρα!)
1.911 νέους επισκέπτες

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)
Top