αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω...

Η φράση "Ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω" αναφέρεται στο γνωστό χρησμό της Πυθίας, στον οποίο βάζοντας κόμμα σε διαφορετικά του σημεία, αλλάζει το νόημα. Έτσι, ο ερωτών για το αν θα γλιτώσει το θάνατο στον πόλεμο, άκουγε αυτό που ήθελε να ακούσει και ο "Λοξίας" Απόλλωνας δεν έκανε ποτέ λάθος.

Φαίνεται ο κ. Παπανδρέου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την προ ημερών επίσκεψή του στους Δελφούς, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και βάλθηκε να μας τρελάνει.

Διαβάζω σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Έθνος (δείτε εδώ) τα παρακάτω:

"Στο προσκήνιο έρχεται η μείωση των φόρων στα ΙΧ αυτοκίνητα, με την κυβέρνηση να αναζητάει τρόπους για να ανεβάσει ταχύτητες ο κλάδος, προκειμένου να μην οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή αλλά και για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις για μείωση του τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ορίου της εργοστασιακής αξίας πάνω από το οποίο μπαίνει ο φόρος πολυτελείας, με στόχο τη μείωση των τιμών για τα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα δηλαδή που επιλέγουν οι περισσότεροι Ελληνες [...].
Το οικονομικό επιτελείο, βλέποντας τη σημαντική υστέρηση εσόδων που έχει από τον κλάδο αυτοκινήτου, φαίνεται να πείθεται από το βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων της αγοράς που υποστηρίζουν ότι η αύξηση της φορολογίας στην αγορά αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, μειώνει αντί να αυξάνει τα κρατικά έσοδα."


Αυτό λοιπόν που μας λένε τώρα (για τον κλάδο του αυτοκινήτου) είναι ότι αναζητούν τρόπους για την τόνωση της αγοράς, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και φαίνεται να επιλέγουν τη μείωση της φορολόγησης των Ι.Χ. έως τα 2.000 κ.εκ. Και η όποια απώλεια φόρων θα ισοσκελιστεί για τα κρατικά ταμεία από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων.

Μα καλά, ως απλός πολίτης αναρωτιέμαι, η λύση που εξετάζεται για τον κλάδο του αυτοκινήτου για την αύξηση των κρατικών εσόδων, δεν βρίσκει εφαρμογή και στα υπόλοιπα προϊόντα? Στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα κ.α. Δεν βλέπει η κυβέρνηση - Πυθία, ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση παντού, κι ότι οι αυξήσεις φέρνουν μείωση εσόδων?

Και καλά, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν το γνώριζαν, όλοι έχουμε ακούσει ότι οι πιο διάσημοι οικονομολόγοι τονίζουν ότι σε περίοδο ύφεσης, όπως η σημερινή, η αύξηση των φόρων οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης.

Προφανώς μας περνάνε για ηλίθιους... Σίγουρα γνωρίζουν όλα τα παραπάνω! Όσο σίγουρα είναι οι ίδιοι εκείνοι που μας φόρτωσαν το υπέρογκο χρέος που αδυνατούμε να διαχειριστούμε. Άραγε γιατί όμως το κάνουν αυτό? Γιατί παίρνουν μέτρα που θα φέρουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, ή στην καλύτερη περίπτωση καθόλου αποτελέσματα...?

Θεωρίες συνωμοσίας? Ίσως... Το μέλλον θα δείξει...

Δελτίο τύπου "Δημοτικής συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην υποψήφια δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας Ευαγγελία Γρανιτσιώτη οι ετεροδημότες στην Αθήνα.

Η κ. Γρανιτσιώτη παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών όπου παρουσιάστηκε το φωτογραφικό λεύκωμα το οποίο αναφέρεται στην φυσική ομορφιά και την παράδοση του τόπου μας με τον τίτλο «Αράχωβα η νύφη του Παρνασσού» ενώ στον ίδιο χώρο οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν και την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αράχωβα στο πέρασμα του χρόνου» του Τάκη Μυλωνά.

Η κ. Γρανιτσιώτη συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία Διστόμου – Στειρίου - Αράχωβας – Αντίκυρας», και αρκετούς Αραχωβίτες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συμπατριώτες της.

Η υποψήφια δήμαρχος άκουσε τις αγωνίες τους, δεσμεύτηκε απέναντί τους για μια πραγματικά αναπτυξιακή πορεία του νέου δήμου ενώ έγινε αποδέκτης της αγάπης και της στήριξής τους στον αγώνα της ίδιας και του συνδυασμού της προς τις νικηφόρες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Δεν πληρώνουμε... Γράψτε τα στο... χιόνι!!

Του Στέργιου Μπακολουκά

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!
Ότι χρωστάμε στους τοκογλύφους της Ευρώπης ας τα γράψουν στο χιόνι και στη συνέχεια να περιμένουν την ανατολή του ηλίου!!!»

Ταυτόχρονα, με το γεγονός της υπογραφής του Μνημονίου που συντελέστηκε πριν από λίγο καιρό και την αναπόφευκτη καθυπόταξη της Ελλάδας στους πιστωτές της, συνέβησαν και δύο τραγικά γεγονότα:
α) Ο Θάνατος της Μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας και
β) Η Δημόσια παραδοχή της χρεοκοπίας της χώρας.

Οι Νέστορες της σύγχρονης διεθνούς οικονομικής επιστήμης με το αλάνθαστο ένστικτο αλλά και τη γνώση που έχει μετατραπεί σε σοφία, η οποία προκύπτει από την τεράστια πείρα τους, έχουν είδη προβλέψει την επικείμενη τέλεση της επιμνημόσυνης τελετουργίας της Ελλαδικής πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, όπως τουλάχιστον την ξέραμε μέχρι σήμερα.
Έχουν προβλέψει, με «μπούσουλα» μόνο τα οικονομικά κριτήρια, την παρακμή της «πολιτικής τάξης» που μέχρι σήμερα- μεταπολιτευτικά- είχε αναλάβει να καθοδηγεί τις εξελίξεις.

Σ’ αυτή την επιμνημόσυνο σύναξη είναι υποχρεωτική η παρουσία των εν ζωή αρχιτεκτόνων αυτής της παρακμής και της χρεωκοπίας, δηλαδή των τέως Πρωθυπουργών κκ Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή.
Και οι τρείς πρέπει να είναι παρόντες, κουβαλώντας μαζί τους τις «τύψεις της αντικειμενικής ενοχής τους».
Βεβαίως αυτές οι τύψεις διακρίνουν τους αυθεντικούς δημόσιους άνδρες που συνήθως, οδηγούνται λόγω γοήτρου και υπερβατικής ηθικής στην αυτοχειρία. Όμως είναι αμφίβολο αν αυτοί οι καιροσκόποι της πολιτικής και νεκροθάφτες της Ελλάδος...

Η εξέλιξη του ελληνικού χρέους από το 1970 έως σήμερα


* ως ποσοστό % του ΑΕΠ.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πάει προς ακύρωση ο συνδυασμός Παπαλάιου;

Πάει προς ακύρωση ο συνδυασμός του Αριστείδη Παπαλάιου για τον Δήμο Ιτέας στην Φωκίδα αφού σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Ο νυν δήμαρχος Ιτέας, φέρεται να κατέθεσε εκπρόθεσμα τον συνδυασμό του τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαλάιος είχε προσέλθει στο Πρωτοδικείο Άμφισσας 12 παρά τέταρτο και στον έλεγχο των δικαιολογητικών έλλειπαν δυο πιστοποιητικά υποψηφίων του. Στο χρονικό διάστημα μέχρι να μεταβεί στον Δήμο Άμφισσας να τα πάρει και να επιστρέψει στο Πρωτοδικείο, φαίνεται ότι παρήλθε η προθεσμία και τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά δεν παρελήφθησαν από τους υπαλλήλους. Σε λίγες ώρες αναμένεται και επίσημα η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανακήρυξης των συνδυασμών. Ο ίδιος πάντως δήλωσε στο STAR ότι οι ελπίδες είναι λιγοστές.

Άρθρο στην Όλγα Λαθύρη στο lamiastar.gr

Σημείωση AmfissaPress:
Θέλοντας να διασταυρώσουμε το παραπάνω ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Παπαλάιο ο οποίος μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο.
Είναι προφανές ότι το θέμα τις τελευταίες μέρες έχει πάρει διαστάσεις και οι πληροφορίες ή/και φήμες είναι συχνά αντικρουόμενες. Για τον λόγο αυτό, θα αναρτήσουμε νέο θέμα μόνο όταν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις.
Στην περίπτωση που ο συνδυασμός γίνει δεκτός, ζητήσαμε από τον κ. Παπαλάιο να μας γνωστοποιήσει το πλήρες ψηφοδέλτιο για να το δημοσιοποιήσουμε.

Από το AmfissaPress

Απάντηση - ανοιχτή επιστολή του κ. Α. Πανουργιά στον κ. Πατσαντάρα

Απαντώντας στο Δελτίο Τύπου του κ. Πατσαντάρα με ημερομηνία 16/10/2010, θα ήθελα να του επισημάνω ότι κακοποιεί και την αλήθεια και την ευπρέπεια…

Συγκεκριμένα, όταν αναφέρει ότι:

«…ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Πανουργιάς (αν και διακριτικότερα) «κατήγγειλαν» δημόσια την δήθεν εμπλοκή τη εταιρείας του Αλουμινίου στην προεκλογική διαμάχη, εμπλέκοντας με αόριστες αναφορές και τον σύζυγο της αδελφής μου, ότι δήθεν, από την θέση του στην εταιρεία, επηρεάζει ψηφοφόρους και υποψηφίους, τάζοντας θέσεις και διορισμούς στην εταιρεία...
...τους καλώ να κατονομάσουν έστω και έναν στον οποίο ασκήθηκε με οποιοδήποτε τρόπο, από εμένα ή από τον γαμπρό μου, ή από την εταιρεία, οποιαδήποτε πίεση ή δόθηκε οποιαδήποτε υπόσχεση. Να πουν και να δώσουν συγκεκριμένα περιστατικά, ονόματα και στοιχεία, για όσα καταγγέλλουν.

Διαφορετικά, τους εγκαλώ δημόσια ως κοινούς συκοφάντες, ψεύτες και κυρίως ανήθικους...
»

Μπορεί να λοιπόν να απευθυνθεί στον σύζυγο της αδελφής του, που είναι άλλωστε και ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της συγκεκριμένης εταιρίας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με 3μηνη σύμβαση εργασίας που υπεγράφη στις 11/10/2010 και ποιόν αφορά.

Αν, παρ’ όλα αυτά, δεν κατορθώσει να βρει απάντηση, ας με επισκεφθεί στο Δημαρχείο για να του δώσω όλα τα απαραίτητα στοιχεία…

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θα πρέπει να ανακαλέσει ό,τι έχει πει αναφορικά με αυτό το θέμα, διαφορετικά «οι συκοφάντες, ψεύτες και κυρίως ανήθικοι», όπως ο ίδιος αναφέρει, θα είναι ο ίδιος και το περιβάλλον του.

Με εκτίμηση,

Α. Πανουργιάς
Δήμαρχος Διστόμου

Το λογοκριμένο βίντεο του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού «κόβονται» σκηνές από μικρό ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά που προβάλλεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Συγκεκριμένα κάποιος με χωροφυλακίστικη νοοτροπία, έβγαλε απο το φιλμάκι ανδρικές φιγούρες που σφυροκοπούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και οι οποίες, κατά την Εκκλησία της Ελλάδας, παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς, που γκρέμιζαν τα αρχαία για να εξαφανίσουν το Δωδεκάθεο...

Ο σκηνοθέτης δήλωσε πως ότι δείχνει το βίντεο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ότι σκοπός του ήταν να δείξει τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο ανά τους αιώνες από ανθρώπινα χέρια. Είπε ακόμη ότι δεν τον ξαφνιάζουν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα όμως ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»

Έκδοση & παρουσίαση βιβλίου απο τον Γ. Θεοχάρη για το μαρτυρικο Δίστομο

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία", κ. Γιώργος Θεοχάρης και το βιβλιοπωλείο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ", έκδωσαν το βιβλίο "ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ακριβώς 66 χρόνια μετά την αγριότερη σφαγή του Β' παγκοσμίου πολέμου.

"Το βιβλίο στέκεται με απέραντο σεβασμό απέναντι στο μαρτυρικό Δίστομο και την Ιστορία.
Δεν επαναφέρει απλά στην εκδοτική επικαιρότητα το γεγονός της σφαγής, αλλά το διερευνά κατά τρόπο που δεν έγινε ως σήμερα, ως ιστορικό γεγονός αλλά και ως διαχρονική συλλογική εμπειρία, ως δημόσια ιστορία. Με την έννοια αυτή, το βιβλίο ανασυνθέτει το γεγονός με το συνήθη τρόπο της αναδίφησης των πηγών αλλά, επιπλέον, και ως μνήμη, ως ιστορική παράδοση, όπως αυτή μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά, και επικαθορίστηκε από την ίδια την ιστορική πορεία της χώρας."

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, ώρα 8.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, (πρώην Πεσ. Μαχητών), Λιβαδειά.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ιστορικός, διδάσκων στο Πάντειο Παν/μιο θα μιλήσει με θέμα ΔΙΣΤΟΜΟ: ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ

Ευχαριστήριο

Η εκδοτική ομάδα του Αχός ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν στο πολεμικό μουσείο στην παρουσίαση του λευκώματος. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μας δικαίωσε. Να’ σαστε όλοι καλά.

ΥΓ. Από Δευτέρα το λεύκωμα θα διατίθεται στα καταστήματα: Βιβλιοπωλείο Γεωσκόληξ, Είδη δώρων Ομορφος κόσμος (έναντι λαογραφικού), είδη δώρων Νεφέλη (έναντι Γέφυρας)

Στάθης Γιαννέλος

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για πέντε λεπτά

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκπληκτική ομιλία του δωδεκάχρονου κοριτσιού από τον Καναδά, της Σούζαν Σουζούκι, σε διεθνή διάσκεψη για το περιβάλλον στη Βραζιλία.

Η Σούζαν εκπροσωπούσε στο συνέδριο αυτό την περιβαλλοντική οργάνωση παιδιών ΑΚΟ, η οποία είναι μια ομάδα δωδεκάχρονων και δεκατριάχρονων παιδιών που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά.

Τα παιδιά αυτά μάζεψαν μόνα τους τα απαραίτητα χρήματα για να συμμετάσχουν σε αυτό το συνέδριο κάτι που σπανίζει σε εμάς τους μεγάλους. Δείτε όλοι την ομιλία και προβληματιστείτε...

ΓΑΠ, για νόμπελ υποκρισίας

Το ταλέντο πρέπει να αναγνωρίζεται

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

στη φωτογραφία ο ευλαβής Πρωθυπουργός της Νοτίου Δανιμαρκίας και η Υπουργός του Υπουργείου “Δια βίου προσευχής”

Κύριε Ροΐδη,

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της Βουλής του www.tvxs.gr

“O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου «στη χώρα των διεφθαρμένων και της διαφθοράς» και επεσήμανε πως αντί η κυβέρνηση να αναζητά τους διεφθαρμένους σε εκείνους «που πιάνουν το κράτος πελάτη» τους αναζητά στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.
Ο χαρακτηρισμός αυτός του κ.Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει. Ο κ.Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο πως «δεν είναι ο ρόλος σας να λογοκρίνετε τους βουλευτές», με τον κ. Πετσάλνικο να ανταπαντά πως «είναι δικαίωμα μου να διαφωνώ, πρώτη φορά ακούω τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς από αρχηγό κόμματος στο Κοινοβούλιο».
Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια στήριξε την άποψη του Φιλ. Πετσάλνικου, επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο εντός της Βουλής, του «δημοκρατικού αυτού ναού», ο πρόεδρος της Βουλής να αναγκάζεται να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο. Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός πως το κόμμα του κ. Τσίπρα υιοθετεί και αναπαράγει τις χειρότερες ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων και πως ο ίδιος με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του διασύρει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «θέλουμε φως και διαφάνεια παντού» και πως «δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα, όταν όλες οι υπογραφές των δημοσίων υπαλλήλων που διαχειρίζονται επίμαχα θέματα, οικονομικής φύσης, προβάλλονται στο διαδίκτυο»


Αντιπαρέρχομαι τις αρλούμπες του πρωθυπουργού για “δημοκρατικό ναό” (ήθελε να πει το κλασσικό “Ναός της Δημοκρατίας”) και το απίστευτο πρωθυπουργικό θράσος: “δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα” για να πω πως ασφαλώς και η χώρα μας είναι διεφθαρμένη, ασφαλώς και αυτό είναι πασίγνωστο, ασφαλώς και είναι καλό να ομολογείται, ΑΛΛΑ όχι καταγγελτικά από τους πολιτικά υπεύθυνους της διαφθοράς, από τους υπεύθυνους για την ατιμωρησία της διαφθοράς.

Θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια τον (“Έλληνα Στοχαστή” + ”Βραβείο Ειλικρίνειας” + στα λόγια κατεδαφιστή των αυθαίρετων της παραλίας) πρωθυπουργό, τα οποία, για λόγους που εκείνος ξέρει, δεν θα τον ρωτήσει ποτέ ο κ. Τσίπρας στη Βουλή:
  1. Πότε θα δικαστούν οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλλης;
  2. Πότε θα διευκρινιστεί το Πόθεν Έσχες του κ. Τσοχατζόπουλου το οποίο έχει καταγγελθεί από το 2004;
  3. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μηνύσει τον κ. Τσουκάτο για συκοφαντική δυσφήμηση;

Έργα και ημέρες - ένα βίντεο για τη Στερεά Ελλάδα

Από το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Ανατρεπτικό και παράδοξο σαν ιδέα, μα ζούμε σε ανατρεπτικούς και παραδόξους καιρούς

Ο παιδαγωγός ερευνητής Σουγκάτα Μίτρα, προσεγγίζει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εκπαίδευσης - οι καλύτεροι δάσκαλοι και τα καλύτερα σχολεία δεν βρίσκονται εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο.
Σε μια σειρά πειραμάτων πεδίου, από το Νέο Δελχί, ως τη Νότιο Αφρική και την Ιταλία, παρείχε στα παιδιά πρόσβαση στο διαδίκτυο με δική τους επίβλεψη και συνέλεξε αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον τρόπο που σκεπτόμαστε για τη διδασκαλία.


Αναγνώστρια

Website αφιερωμένο στο Σωκράτη Γκιόλια

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε ένα website αφιερωμένο στον αδικοχαμένο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Οι δικοί του άνθρωποι, με σεβασμό στη μνήμη του, δημιούργησαν έναν διαδικτυακό τόπο συνάντησης όλων όσων επιθυμούν να βρουν πληροφορίες για τη ζωή και την δημοσιογραφική του πορεία. Οι φίλοι και συνεργάτες του γράφουν για τον Σωκράτη, ενώ υπάρχει πλούσιο αρχείο από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και δημοσιεύματα στον τύπο.

Website: sokratisgiolias.gr

Σήμερα η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος "Αράχωβα, η νύφη του Παρνασσού"

Σήμερα, Πέμπτη 21/10 η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Αράχωβα η νύφη του Παρνασσού»

Ο Αχός Αράχωβας έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην Αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ριζάρη 2 στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος “Αράχωβα η νύφη του Παρνασσού”. Ένα πολυτελές λεύκωμα με θέμα την παράδοση και τις ομορφιές του τόπου μας.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Μυλωνά με τίτλο: “Αράχωβα στο πέρασμα του χρόνου”.

Ομιλητές:
  • Κρέμμος Γεώργιος – τέως Δήμαρχος Αράχωβας και Νομαρχιακός Σύμβουλος
  • Χρήστου Αθανάσιος – Επίκουρος Καθηγητής Σύγχρονης και Νεωτέρας Ιστορίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • Λουκάς Ιωάννης – Μεταλλειολόγος Μηχανικός
  • Καλαντζή Νικολέτα – Δικηγόρος
  • Συντονίζει ο Ανδρέου Μελισσάρης – Πρόεδρος του συλλόγου εν Αθήναις Αραχωβιτών.
Σας περιμένουμε

Στάθης Γιαννέλος
Ελπίδα Δημακοπούλου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αναγγελία περιοδείας Χειμάρα στη Βοιωτία

Στη Λιβαδειά και σε Δήμους της Βοιωτίας θα περιοδεύσει ο Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, το διήμερο 21 – 22 Οκτωβρίου 2010, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στη Βοιωτία του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χειμάρας ξεκινά το πρωί της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου με επίσκεψη στον Όσιο Λουκά στις 10.30, ενώ στις 12.30 θα επισκεφθεί την εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΑΣ» όπου θα συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων και τη Διεύθυνση της επιχείρησης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρεθεί στην Αντίκυρα, το Δίστομο, το Στείρι, και το Κυριάκι.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ο κ. Χειμάρας θα συναντηθεί στις 09.30 με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λιβαδειάς, στις 10.30 με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, στις 11.30 θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς της Λιβαδειάς (Εμπορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Τεχνικό Επιμελητήριο) ενώ στις 13:00 θα επισκεφθεί την Εστία Μητέρας.

Στόχος του κ. Χειμάρα είναι να συναντηθεί με φορείς της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, να απευθυνθεί άμεσα στους πολίτες, να τους μιλήσει για το πρόγραμμά του και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους σχετικά με τα σχέδιά του για τη Βοιωτία και τη Στερεά Ελλάδα.

Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κάνας βράχος?

Τι τρέχει? Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κάνας βράχος?, τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος στον Μπάλλο...

Τα ίδια περίπου λόγια δημοσιεύει και το πολύ καλό Αράχωβας blog σε χθεσινή του δημοσίευση (διπλανή φωτογραφία) για έναν βράχο που αποκολλήθηκε στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, στον δρόμο προς τον Αη Γιάννη και ταλαιπωρεί τους οδηγούς. Αναρωτιέται μάλιστα το Αράχωβας blog γιατί δεν συγκινείται κανείς μετά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των κατοίκων...

Αμ που ζεις εσύ αγαπητέ διαχειριστή του Αράχωβας blog? Σε άλλο χωριό μένεις? Γιατί κατά πως το υπολογίζω, ο βράχος θα παραμείνει στη νέα του θέση τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2011...

Τι? Πώς το υπολόγισα? Μα, ο προηγούμενος βράχος που έπεσε στην περιοχή του Ζεμενού κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας από τον Φεβρουάριο του 2010 (δείτε δημοσίευση εδώ), και τίποτε δεν φαίνεται ικανό να τον κουνήσει, μέχρι να βαρεθεί από μόνος του και να πέσει σε κανέναν άτυχο διερχόμενο...

Μέχρι να συννενοηθούν για τις αρμοδιότητες ο Δήμαρχος με το Νομάρχη, τον Περιφερειάρχη, τον Υπουργό, τον Πρωθυπουργό, την Τρόικα, το ΔΝΤ και τα συνεργεία, απαιτείται κάποιος χρόνος...

Τι μας πέρασες
αγαπητό Αράχωβας blog? Χιλή, να τα κάνουμε όλα άιντε - άιντε? Εδώ τα πράγματα πρέπει να γίνονται σωστά και μεθοδικά... Άσε που τώρα έχουμε πέσει και στην προεκλογική περίοδο και έχουμε τρεχάματα...

Ντελάλης

ΥΓ. Παρά το έντονο ύφος μου προς τον διαχειριστή του Αράχωβας blog, εκτιμώ πάρα πολύ τον ίδιο και τη δουλειά που κάνει στο εξαιρετικό blog του...

Η απόδειξη της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης


Από τον Βαγγέλη

Τι είναι αυτό?

Παρακολουθήστε ένα πολύ ωραίο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του blog.

Ο ηλικιωμένος πατέρας κάθεται στην αυλή με τον γιο του. Ο πατέρας βλέπει ένα πουλί και ρωτάει τον γιο τι είναι αυτό? Ένα σπουργίτι, του απαντάει ο γιος. Μετά από λίγη ώρα ξαναβλέπει το ίδιο πουλί και ξαναρωτάει: τι είναι αυτό? Όταν αυτό επαναλαμβάνεται για 3η φορά ο γιος εκνευρίζεται από την άνοια του πατέρα του και απαντάει με περισσό θυμό: ΈΝΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ! ΕΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ. ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ. Τότε ο πατέρας, φέρνει ένα παλιό ημερολόγιο στο γιο του και του διαβάζει ένα απόσπασμα... Δείτε τη συνέχεια...


Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν προσφέρει οι άλλοι για μας... Ειδικότερα οι ηλικιωμένοι, αξίζουν την αγάπη μας, το φροντίδα και το σεβασμό μας...

Ευχαριστώ τον αναγνώστη Rou για το πολύ ωραίο βίντεο.

Ντελάλης

Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας" είναι το παρακάτω:

Ζάκκας Λουκάς του Θεοδώρου
Υποψήφιος Δήμαρχος

Εκλογική περιφέρεια Διστόμου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
1. Ζήσης Λουκάς του Ιωάννη
2. Ζήσης Νικόλαος του Βασιλείου
3. Κατσούλης Λουκάς του Κωνσταντίνου
4. Μπαλαγούρας Ιωάννης του Νικολάου
5. Παντίσκα Γιαννούλα του Θεοδώρου
6. Παπαλουκά Σταυρούλα του Κωνσταντίνου
7. Σεχρεμέλη Ευσταθία του Ιωάννη
8. Σεχρεμέλης Λουκάς του Θωμά
9. Σίδερη Σοφία του Θεοδώρου
10. Χατζηκυριάκου Νικόλαος του Βύρωνα

Εκλογική περιφέρεια Αράχωβας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
1. Αισώπου Μαρία του Αναστασίου
2. Αλεξανδράκος Στέργιος του Ζαχαρία
3. Καλύβας Δήμος του Ιωάννη
4. Καλύβας Ιωάννης του Δήμου
5. Κομνάς Παναγιώτης του Αλεξάνδρου
6. Κουρούμπαλη Μαρία του Δημητρίου
7. Παντίσκας Σωτήριος του Ιωάννη
8. Σίδερης Σπυρίδων του Αθανασίου
9. Τσιμπουκάκη Αικατερίνη του Γεωργίου
10. Φορτώσης Παναγιώτης του Θεοδώρου

Δημοτική Κοινότητα Διστόμου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
1. Κοκκίνης Λουκάς του Αναστασίου
2. Χαραλάμπους Παναγιώτης του Νικολάου
3. Χατζηκυριάκου Ελένη του Νικολάου

Δημοτική Κοινότητα Αράχωβας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
1. Γρανιτσιώτης Λουκάς του Ευσταθίου
2. Κανελλοπούλου Θεοδώρα του Βασιλείου
3. Παπαδήμος Γεώργιος του Ηλία

Από το arahova.wordpress.com

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Συνάδελφοι προφυλάξτε τους πελάτες σας...

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. με αφορμή την απόφαση κάποιων καταστηματαρχών να βγάλουν πάλι τα τασάκια στα τραπέζια..

Ο Πανελλήνιος σύνδεσμος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), σεβόμενος τους σκοπούς του, τα μέλη του, μα πάνω απ’ όλα τους καταναλωτές που μας στηρίζουν, μετά από την απόφαση που έλαβαν κάποιοι, προτρέποντας τον κλάδο την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου να βγάλουν τασάκια στα τραπέζια, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα εξής:
  1. Ο Νόμος περί ολικής απαγόρευσης καλώς ή κακώς ισχύει (σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργείου) και όποιος τον καταπατά είναι παραβάτης.
  2. Ο Νόμος όμως ισχύει και για τους πελάτες μας. Πρέπει λοιπόν εμείς, για το ίδιον όφελος, να τους κάνουμε συνένοχους;
  3. Σκέφτηκε κανείς...

Η πρόκληση...

H εφτάχρονη πιτσιρίκα που πουλάει γλυκά σε δρόμο της Δαμασκού και ταυτόχρονα γράφει τα μαθήματά της, δεν άφηνε με τίποτε τον Kheir Beik να την φωτογραφήσει. Τελικά ο φωτογράφος του πρακτορείου Syrian News Agency τράβηξε τη φωτογραφία με φακό από 30 μέτρα απόσταση.
Η φωτογραφία βραβεύτηκε από την Ένωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων ως η καλύτερη για το έτος 2007. Ο φωτογράφος Kheir Beik τόνισε ότι θέλησε να δείξει ότι ο άνθρωπος με τη θέληση και τον κόπο του μπορεί να νικήσει τη φτώχεια και την εκχώρηση.

Η φωτογραφία πήρε το όνομα "Εκπαίδευση και εργασία".
Ο φωτογράφος την ονόμασε "Η πρόκληση".

Ακόμη τούτο το φθινόπωρο ραγιάδες

Ακόμη τούτο το φθινόπωρο ραγιάδες, ραγιάδες κι αν δεν αντιδράσουμε δραστικά να γίνει το σεφέρι..., πολύ φοβάμαι ότι ακόμη κι αν το πράξουμε αργότερα θα είναι πολύ αργά.

Αυτή η εκτίμηση προκύπτει και από ένα κείμενο του 1792 με τίτλο «Η εγκαθίδρυση του δεσποτισμού», του μεγάλου γάλλου επαναστάτη Ζαν Πολ Μαρά, που αναφέρεται στην αξιοποίηση των κρίσεων από τους κυρίαρχους και στην καθυστερημένη λαϊκή αντίδραση στα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνώντες για την αντιμετώπισή τους, το οποίο ας μου επιτραπεί να παραθέσω ως έξοχο δείγμα επικαιρότητας κλασικών επαναστατικών κειμένων.

Γράφει λοιπόν ο Μαρά:

«Μερικές φορές ο ηγεμόνας, για να επιβουλευτεί την ελευθερία περιμένει τη στιγμή της εκδήλωσης μιας ανησυχητικής κρίσης, που έχει προετοιμάσει ο ίδιος· τότε, με το πρόσχημα της φροντίδας για τη σωτηρία του κράτους προτείνει καταστροφικά μέτρα, που τα καλύπτει με το πέπλο της αναγκαιότητας, του κατεπείγοντος, των περιστάσεων, της κακοδαιμονίας των καιρών. Εγκωμιάζει την αγνότητα των προθέσεών του, εκφωνεί μεγάλα λόγια για την αγάπη του δημοσίου συμφέροντος, διαλαλεί τη μέριμνα της πατρικής του αγάπης. Κι αν δει ότι υπάρχει δισταγμός για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του, βάζει αμέσως τις φωνές: Πώς, δεν θέλετε; Ε, τότε βγείτε μόνοι σας από την άβυσσο! Κανείς δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί, κι ο καθένας αφήνεται στο έλεος των πραγμάτων, παρ' όλο που δεν έχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό που κρύβουν τα μέτρα αυτά, όπου κάτω από το όμορφο περίβλημα βρίσκονται τα πιο μοχθηρά σχέδια. Η παγίδα αποκαλύπτεται όταν δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για να αποφευχθεί: τότε ο λαός σαν το λιοντάρι που πέφτει μέσα στα δίχτυα κρυμμένα κάτω από τα φυλλώματα, παλεύει για να τα σπάσει και το μόνο που καταφέρνει είναι να μπλέκεται περισσότερο».


Πολύ φοβάμαι ότι μια τέτοια προοπτική δεν είναι καθόλου απίθανη και σήμερα. Αν όπως υπογραμμίζει ο Ρουσό «η βία είναι εκείνη που δημιούργησε τους πρώτους σκλάβους, η δειλία τους όμως (είναι εκείνη) που διαιώνισε τη σκλαβιά», αν όπως έλεγε ο Χιουμ, είμαστε σε τέτοια κατάσταση που έχουμε «εθιστεί τόσο έντονα στην υπακοή και την υποταγή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναζητούν να πληροφορηθούν περισσότερα για την προέλευση ή την αιτία της, παρά όσο για τις αρχές της βαρύτητας, της αδράνειας ή για τους γενικούς νόμους της φύσης» [...] αν έχουν καταφέρει να μας μετατρέψουν σε ένα λαό «αμαθή, ελαφρύ επιπόλαιο (...) μεγαλωμένο μέσα στο φόβο την υποκρισία, τη δολιότητα, το ψέμα, αναθρεμμένους μεσ' στην ευελιξία, την ίντριγκα, την κολακεία, την τσιγκουνιά, την αισχροκέρδεια» [...], τότε είναι πολύ πιθανόν αντί μιας μαζικής λαϊκής αντίδρασης στα μέτρα κατά της κρίσης να βρεθούμε σε μια κατάσταση σαν κι εκείνη που περιγράφει στο πρώτο κείμενο που παραθέσαμε ο Μαρά.

Σε μας εναπόκειται να αποδείξουμε το αντίθετο.

Και να μην ξεχνάμε ότι, όπως λέει και ο ποιητής, «εγώ κι εσύ και τα εκατομμύρια τιποτένιοι σαν και σένα και σαν εμένα. Υποκριτές, φιλόδοξοι, μικρόψυχοι, εγωιστές, δειλοί εμείς κρατάμε μες στα ένοχα παράφορα τούτα χέρια τις τύχες του κόσμου. Να το θυμάσαι αυτό».

Από το redship.wordpress.com (του Γιώργου Ρούση)

Δωρεάν δοκιμή διαφήμισης για όλους του υποψηφίους στις Δημοτικές εκλογές, από το Google

H Google ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα δωρεάν δοκιμής online διαφήμισης για όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, μέσω του εργαλείου Google Adwords.

Η Google αναγνωρίζει ότι η online προβολή δεν είναι απλά άλλη μία οδός επικοινωνίας των υποψηφίων με το εκλογικό σώμα, αλλά αναγκαιότητα, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το Internet για να βρουν πληροφορίες για τους υποψήφιους και τις θέσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Δημοτική Συνεργασία Διστόμου Στειρίου Αράχωβας Αντίκυρας"


Η υποψήφια Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κα Ευαγγελία Γρανιτσιώτη κατέθεσε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Δημοτική συνεργασία Διστόμου Στειρίου Αράχωβας Αντίκυρας" και δήλωσε: "Πρόκειται για ένα συνδυασμό νίκης, του οποίου οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το όραμά τους, την συνεχή ενασχόλησή τους με τα προβλήματα του τόπου τους διασφαλίζουν το μέλλον του νέου μεγάλου Δήμου μας".

Παράλληλα η κα Γρανιτσιώτη εκτιμώντας το κλίμα όπως αυτό έχει διαμορφωθεί εξέφρασε την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι του συνδυασμού είναι οι παρακάτω:

Εκλογική Περιφέρεια Αντίκυρας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
ΒΑΛΑΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΘΩΜΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ
ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΛΙΑ ΑΡΧΟΝΤΩ του ΧΡΗΣΤΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΟΙΡΑΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΑΠ. ΙΕΚ ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΧ/ΕΩΝ - Η/Υ
ΣΑΜΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΑΤΡΟΣ
ΣΕΛΙΑΝΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΚΛΗΒΑΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΤΖΟΥΒΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Εκλογική Περιφέρεια Αράχωβας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΕΜΠΟΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΑΘΟΥΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΟΡΔΑ – ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΙΚΙΑΚΑ
ΚΟΡΟΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑΦΩ (ΦΟΥΛΑ) του ΛΑΜΠΡΟΥ, ΟΙΚΙΑΚΑ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΝΙΟΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΛΟΥΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΕΡΒΕΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΠΡΑΓΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΙΑΤΡΟΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΛΟΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Εκλογική Περιφέρεια Διστόμου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
ΒΕΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΜΙΧΑΗΛ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΟΥΚΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΔΗΜΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΖΑΚΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΟΥΚΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΠΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΣΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΙΤΣΟΥ ΠΑΓΩΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΤΡΟΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΛΟΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ
ΦΟΥΝΤΑ – ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ΙΑΤΡΟΣ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία"


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας - Στειρίου, κος Γιάννης Λ. Πατσαντάρας κατέθεσε, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι είναι οι εξής:

Α. Εκλογική Περιφέρεια Αντίκυρας
1. Αργύρης Βασίλειος του Δημητρίου, Ιδ. Υπάλληλος.
2. Ζώη-Φανουράκη Βασιλική (Βάνα) του Δημητρίου, Δημ. Υπάλληλος ΙΚΑ.
3. Θεοχάρης Γεώργιος του Χαραλάμπους, Συγγραφέας-Ποιητής.
4. Ιερεμία Φωτεινή του Σπυρίδωνος, Ιδ. Υπάλληλος.
5. Κολλιού Βασιλική του Ιωάννου, Ιδ. Υπάλληλος.
6. Ληξουργιώτης Χαράλαμπος του Φωτίου, Φυσιοθεραπευτής-Επιχειρηματίας.
7. Μίχος Ιωάννης του Ηλία, Ιδ. Υπάλληλος, Πρόεδρος Κοινότητας Αντίκυρας.
8. Μπαλαμώτη Νίκη του Κωνσταντίνου, Δημ. Υπάλληλος.
9. Ράπτης Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους, Ελ. Επαγγελματίας.
10. Τρομπούκη-Βαρσάμη Χαρίκλεια (Λιλίκα) του Κων/ου, Ιστορικός Τέχνης-Καθηγήτρια Αγγλικών.
11. Τσαφώνιας Δημήτριος του Χρήστου, Ηλεκτρολόγος.

Β. Εκλογική Περιφέρεια Αράχοβας
1. Αδαμάκος Παναγιώτης του Ιωάννη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
2. Ανδρίτσος Ιωάννης του Δημητρίου, Ιδ. Υπάλληλος.
3. Βλαχαντώνης Λάμπρος του Παναγιώτη, Ηλεκτρολόγος.
4. Γιαννέλος Ευστάθιος του Ιωάννη, Οικονομολόγος.
5. Καπάκας Δημήτριος του Παναγιώτη, Επιχειρηματίας-Κτηνοτρόφος.
6. Καραπατούχας Λουκάς του Γεωργίου, Ελ. Επαγγελματίας.
7. Κομνάς Σπυρίδων του Αλεξάνδρου, Έμπορος- Επιχειρηματίας Εστίασης.
8. Λούσκου Λουκία του Θωμά, Εκπαιδευτικός.
9. Μηλιώνης Ζαχαρίας του Δημητρίου, Δικηγόρος.
10. Μπακολουκάς Στυλιανός του Γεωργίου, Οικονομολόγος.
11. Μπεζεντές Γεώργιος του Νικολάου, Ηλεκτρολόγος Εργοδηγός- Συνταξιούχος.
12. Οικονομάκης Παναγιώτης του Ανδρέα, Ηλεκτρονικός-Σνταξιούχος ΟΤΕ.
13. Σύρος Λουκάς του Ανδρέα, Επιχειρηματίας.
14. Σύρου Ελένη (Λένα) του Κωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός .
15. Ταγκαλάκη Γεωργία του Ηλία, Ιδ. Υπάλληλος.

Γ. Εκλογική Περιφέρεια Διστόμου
1. Αγγελέτος Παναγιώτης του Θεοτόκη, (Σκούφης), Γυμναστής-Παραολυμπιονίκης.
2. Βλαγκούλη Φανή του Παναγιώτη, Δημοσιογράφος.
3. Ζήσης Λουκάς του Ιωάννη, Ελ. Επαγγελματίας.
4. Κωσταγιάννης Μηνάς του Παναγιώτη, Πολιτικός Μηχανικός.
5. Ληξουριώτης Χαράλαμπος του Ιωάννη, Γιατρός.
6. Λουκά Παναγιού του Βασιλείου, Δικηγόρος.
7. Λύκαρη Ευσταθία του Παναγιώτη, Επιχειρηματίας.
8. Μπούρας Νικόλαος του Αγγελή, Ελ. Επαγγελματίας.
9. Περγαντάς Παναγιώτης του Λουκά, Ελ. Επαγγελματίας.
10. Παπαϊωάννου Στέφανος του Λουκά, Ιδ. Υπάλληλος.
11. Πάστρας Ιωάννης του Γεωργίου, Ελ. Επαγγελματίας.
12. Σιδέρης-Τσάμης Δημήτριος του Παναγιώτη, Ελ. Επαγγελματίας.
13. Στρωματιάς Αναστάσιος του Αθανασίου, Δάσκαλος Οδήγησης-Επιχειρηματίας.
14. Τσεκούρας Αγησίλαος του Ηλία, Λογιστής.
15. Φιλίππου Θεοφάνης του Λουκά, Ελ. Επαγγελματίας.

Δ. Δημοτική Κοινότητα Αντίκυρας
1. Αγγελοκωνσταντής Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Ιδ Υπάλληλος.
2. Βελεσιώτη Κονδυλία του Ιωάννη, Συνταξιούχος.
3. Κούτουλα Λουκία του Νικολάου, Ελ. Επαγγελματίας.
4. Περδίκης Ευστάθιος του Οδυσσέα, Συνταξιούχος Ελ. Επαγγελματίας.
5. Πιππή Παναγούλα του Γεωργίου, Ελ. Επαγγελματίας.
6. Ταμπίτσικας Μελέτιος του Νικολάου, Ιδ. Υπάλληλος.

Ε. Δημοτική Κοινότητα Αραχόβης
1. Ιγγλέζου - Κοροδήμου Ευσταθία του Ιωάννη, Επιχειρηματίας .
2. Κοτοπούλης Κωνσταντίνος του Νικολάου, Οικοδόμος.
3. Μπεζεντές Ιωάννης του Ευσταθίου, Αγρότης.
4. Ράπτης Άγγελος του Ιωάννου, Κτηνοτρόφος.
5. Ρήγας Ανδρέας του Νικολάου, Ελ. Επαγγελματίας.
6. Σύρου Αικατερίνη του Αθανασίου, Συνταξιούχος Δημοσίου.

ΣΤ. Δημοτική Κοινότητα Διστόμου
1. Καλογερόπουλος Ιωάννης του Λουκά, Ιδ. Υπάλληλος.
2. Κίνια Ευσταθία του Κωνσταντίνου , Δημοσιογράφος.
3. Μίστηλης Κυριάκος του Ευαγγέλου, Ιδ. Υπάλληλος.
4. Νικολάου Αικατερίνη του Γεωργίου, Έμπορος.

Ζ. Τοπική Κοινότητα Στειρίου
1. Κουντουριώτη Ασήμω του Λουκά, Ιδ. Υπάλληλος.
2. Κουσκούκης Ιωάννης του Γεωργίου, Ελ. Επαγγελματίας.
3. Τσαμανές Δημήτριος του Αριστομένη, Ηλεκτρολόγος.
4. Χήνας Γεώργιος του Ευσταθίου, Ιδ. Υπάλληλος.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το σημαντικότερο γεγονός εδώ και πολύ καιρό στα ανθρώπινα...

Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο γεγονός εδώ και πολύ καιρό στα ανθρώπινα είναι ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων από τα 700 μέτρα βάθος του ορυχείου, όπου ήταν θαμμένοι.

Για να είμαι πιο ακριβής, δεν είναι ο απεγκλωβισμός το σημαντικό αλλά η ίδια η θέση αυτών των ανθρώπων εκεί κάτω και η στάση που κράτησαν επί 68 μέρες στα έγκατα της γης. Μια στάση που φαίνεται να μην έγινε κατανοητή από μια τάξη του πάνω κόσμου, η οποία χτίζει και δημιουργεί πρότυπα ανθρώπων που όλο και πιο πολύ δυσκολεύονται να ζήσουν σ' αυτόν τον κόσμο.

Δεν έχει αναδειχτεί το μείζον, φερ' ειπείν, ότι ο ένας και μοναδικός παράγοντας που έφερε πίσω σώους και αβλαβείς τους ανθρώπους δεν ήταν μήτε το σώμα τους ούτε η οικονομική τους επιφάνεια, ούτε η ομορφιά τους, ούτε η θέση τους στην κοινωνία. Αλλά η συναισθηματική δύναμη κάποιων από αυτούς. Αυτό που οι πολλοί άνθρωποι λένε ψυχή και που οι λίγοι υποψιάζονται ότι έχει να κάνει με την ενέργεια του σώματος σε σχέση με το περιβάλλον του. Ας λέγεται όπως θέλει. Απ' όπου και αν ορμάται, δεν είναι τυχαίο που όλοι καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε. Και μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Αυτή, λοιπόν, η ψυχή κάποιων από τους θαμμένους μεταλλωρύχους ήταν που κράτησε τα 700 μέτρα χώμα και βράχια από πάνω από τους υπόλοιπους και δεν έπεσαν να τους πλακώσουν όλους. Να τους πλακώσουν πραγματικά. Γιατί εκεί, στα πολύ δύσκολα, όπως και σε κάθε πολύ δύσκολα, αυτό που σώζει τους ανθρώπους ή τους καταστρέφει δεν είναι ούτε ο πλούτος, ούτε η ομορφιά τους, ούτε η μούρη τους στην κοινωνία. Είναι το τσαγανό που κουβαλάνε μέσα τους.

Αυτούς τους 33 του κάτω κόσμου τους έσωσαν εκείνοι που με τη στάση τους έγιναν παράδειγμα και στήριγμα για τους υπόλοιπους. Αυτοί, που και τους ακραία φοβισμένους και τους πανικόβλητους τους μετέτρεψαν σε γενναίους ανθρώπους. Γενναίους μέσα τους.

Ακούγεται έτσι σαν γελοιότητα και σαν να μην έχει επαφή με την πραγματική φύση των ανθρώπων ο τόσος τονισμός για την ανάγκη μέχρι και εξάμηνης ψυχολογικής στήριξης των πρώην εγκλωβισμένων, από επαγγελματίες του είδους. Οπως υπερβολή ακούγεται και η τόση υπερπροστασία, που διαχύθηκε αίφνης από τον μιντιόκοσμο γι' αυτούς, που μπήκαν στη στοά σαν άνθρωποι καθημερινοί και βγήκαν γίγαντες.

Αυτό που η σύγχρονη μαμοθρεφτολογία έχει αναδείξει σαν κυρίαρχο τρόπο, σαν οδηγό, σαν πρότυπο ζωής, έρχεται η ίδια η ζωή να το χλευάσει. Πόσο φτωχός ουσιαστικά είναι ο ψυχολόγος, που θα καθήσει απέναντι απ' το θηρίο. Ενα θηρίο που πάλεψε και νίκησε κάθε αρχέγονο φόβο. Και επιβιώνοντας επιβεβαιώθηκε σχεδόν απόλυτα.
Πόσο αμετροεπής θα ήταν ένας επιστήμονας που θα αναλωθεί σε ερωτήσεις αξιολόγησης, αντί να ρωτάει ευλαβικά να μάθει ο ίδιος, να δει, να καταλάβει πώς γίνεται η αδυναμία δύναμη. Και, τελικώς, πώς κερδίζει κανείς τον εαυτό του.

Οι απεγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι και η ιστορία τους είναι μια ευκαιρία να δει η κοινωνία τον εαυτό της στον καθρέφτη. Να διαπιστώσει για χιλιοστή φορά ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμεύουν στον εαυτό τους αν πλάθονται για κουλουράκια. Αλλά για σίδερα.
Οι άνθρωποι δεν χρησιμεύουν στην κοινωνία τους αν προστατεύονται. Αλλά αν κινδυνεύουν. Οι άνθρωποι δεν δένονται μεταξύ τους με δεσμούς φιλίας, που είναι η πιο στενή σχέση ασφάλειας και ζεστασιάς, μέσα από την ανεμελιά. Αλλά μέσα από τη δοκιμασία. Οι άνθρωποι δεν απελευθερώνονται με την προστασία. Αλλά με την εγκατάλειψη.

Οι μεταλλωρύχοι της Χιλής βγήκαν από τα έγκατα της γης και μέσα στις αγκαλιές και τα δάκρυα των δικών τους ανθρώπων μπορούσε να δει κανείς τι άλλο τους κρατούσε ζωντανούς, γενναίους και αποφασισμένους:
Γυναίκες με μισοκούρελα και παιδιά ξυπόλητα και γριές και γέροι απεριποίητοι και φτωχοί. Πραγματικά φτωχοί. Αυτή η φτώχεια ήταν η περιουσία τους η ανεκτίμητη. Αυτή η φτώχεια ήταν ο πλούτος τους όλος. Που δεν μπορούσε να τον εξαγοράσει ο πλούτος του κόσμου όλου. Αυτό είχαν, και τη ζωή τους. Τίποτε άλλο; Την περηφάνια τους. Γι' αυτό που είναι.

Οι κάμερες συνόδευαν τους τελευταίους, που έφευγαν από τους μαχαλοκαταυλισμούς, με κάτι σακαράκες από τα διαλυτήρια αυτοκινήτων. Κάτι σκηνές από χαρτί φτιαγμένες. Με στρώματα τρυπημένα, και για σκεπάσματα κουρέλια ρούχων, πολύχρωμα, σαν την απροσποίητη χαρά, που έχουν οι άνθρωποι στις Ανδεις.

Αυτή ήταν η περιουσία των τριάντα τριών μεταλλωρύχων της πιο άγριας ερήμου σ' αυτό τον πλανήτη. Της Ατακάμα. Γι' αυτή και για τις ζωές τους λαχταρώντας επέζησαν. Γιατί ζωή χωρίς την αγκαλιά της αγαπητικιάς και της γυναίκας, του φίλου, του πατέρα και της μάνας, της κόρης, του γιου κι αυτών που αγαπάς, είναι ζωή σε φτώχεια τρισχειρότερη.

Φτώχεια για μια ανθρωπότητα που έχει εμπρός της τη ζωή να της θυμίζει πού είν' ο δρόμος. Κι αυτή, ανέμελη, σαν καλομαθημένη ανήλικη να ξεπουλάει τον εαυτό της για δυο χαρτονομίσματα ακόμα. Και δυο ακόμα. Και δυο ακόμα. Μέχρι πορνείας.

Από το enet.gr
Top