αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πώς χαρακτηρίζεται η φυλή μας

Του Αναστασίου Μπακάλη

Πέθαναν μεταξύ του 500 π.χ. και του 332 π.χ.

1. Πυθαγόρας - το 500 π.χ. - ετών 80 στην εξορία από πείνα
2. Μιλτιάδης - το 489 π. χ. - ετών 65 στη φυλακή.
3. Αριστείδης το 468 π. χ. - ετών 72 στην εξορία από πείνα.
4. Θεμιστοκλής το 461 π. χ. - ετών 66 στην εξορία.
5. Αισχύλος το 456 π. χ. - ετών 69 στην εξορία.
6. Φειδίας το 429 π. χ. - ετών 66 στη φυλακή.
7. Αναξαγόρας το 428 π. χ. - ετών 72 στην εξορία.
8. Ηρόδοτος το 426 π. χ. - ετών 59 στην εξορία.
9. Ικτίνος το 420 π. χ. - ετών 71 στην εξορία.
10. Σοφοκλής το 406 π. χ. - ετών 90 στην εξορία από πείνα.
11. Ευριπίδης το 406 π. χ. - ετών 74 στην εξορία.
12. Αλκιβιάδης το 404 π. χ. - ετών 48 στην εξορία.
13. Σωκράτης το 399 π. χ. - ετών 71 ήπιε κώνειο.
14. Θουκυδίδης το 396 π. χ. - ετών 64 στην εξορία.
15. Αριστοφάνης το 385 π. χ. - ετών 61 στην εξορία από πείνα.
16. Πλάτων το 347 π. χ. - ετών 80 στην εξορία.
17. Ισοκράτης το 338 π. χ. - ετών 99 στην εξορία.
18. Δημοσθένης το 322 π. χ. - ετών 62 ήπιε δηλητήριο.

Αιτία θανάτου: Ο φθόνος και η αχαριστία των Ελλήνων

Τι σημαίνει δημοτικός άρχων στην Αράχωβα...

Του Στάθη Γιαννέλου

Δημοτικός άρχοντας!!! Φίλοι μου σημαίνει οτι μια ωραία πρωία κάποιος άνθρωπος που αγαπάει το χωριό του και θέλει να προσφέρει κάνει το λάθος να εκτεθεί. Σημαίνει οτι αρχίζει να τρέχει πέρα δώθε. Ν' ακούει όλων τα παράπονα οι οποίοι όλοι πιστεύουν οτι έχουν δίκιο. Να παρατάει τη δουλειά του και να τρέχει σε υπουργεία.. Να κάνει την Αράχωβα Αθήνα.. Σφαλάκι-Λάκκα.. Να ξυπνάει 7 η ώρα το πρωί Σάββατο να οργανώσει εκδηλώσεις για τα παιδιά τις αποκριές. να κουβαλάει 15αύγουστο καρέκλες για μια συναυλία που οι περισσότεροι θέλουν να μπουν τσάμπα. Να αφήνει το δικηγορικό του γραφείο και να γράφει επί ώρες υπομνήματα για το δήμο. Να κάθεται στο φαρμακείο του και να τον βρίζει όλος ο κόσμος. Να χει πάρει σύνταξη και να κάθεται 9ωρο κανονικά στη δημαρχία και να τον κατηγορούν όλοι. Να έχουν χαρίσει όλοι τους μισθούς τους και ν ακούν οτι τα παίρνουν.. Να τον βρίζει ο καθένας τυχάρπαστος και να πρέπει να τον ανεχθεί. Να χει βοηθήσει κοσμο απο το 1989 και να του λένε οτι το κανε γιατί απο τότε σχεδίαζε να πάει για δήμαρχος. Να μπαίνει στο Ζάμπα να πιει έναν καφέ και να του επιτίθενται όλοι. Να πουλάει ημερολόγια για τους συλλόγους πόρτα με πόρτα και να του δίνουν 2 ευρω οι ίδιοι που τα παιδιά τους ωφελούνται. Και τελικά να τον περιλαμβάνουν στα blog ανώνυμοι και να τον λένε Τσιμπερά ταγάρι.. Αυτό το κορόιδο σημαίνει δημοτικός άρχων κι αν βρεθεί κάποιος να πει μα και κάνα δυο τρεις έκαναν τη δουλειά τους η απάντηση είναι.. Τους ξέρατε γιατί τους ψηφίσατε. Ο Χ Ι φίλοι ανώνυμοι κριτές των πάντων.. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι για να χρησιμοποιήσω μια επίκαιρη φράση.. Ελάτε στα δημοτικά συμβούλια μπείτε στους συλλόγους... Και τότε πέστε οτι θέλετε. Φίλε τρίτο μάτι δεν είναι δικηγόρος μου ο Γ. Ανδρέου να σου πει γιατί καταψήφισα το προϋπολογισμό. Το είπα ξεκάθαρα στο δημοτικό συμβούλιο και θα το ξαναπώ στον απολογισμό.. Ζήτω συγγνώμη απο τις υγιείς φωνές στα blog γιατί και το τρίτο μάτι κι ο Αλέκος αν περιορίσει λίγο.. κάποιες εκφράσεις και μερικοί άλλοι αγωνιά για τον τόπο Εκφράζουν με τον τρόπο τους. Αλλά νισάφι...
Αυτό το άρθρο το αφιερώνω στα μέλη.. όχι όλα αλλά τα περισσότερα του δημοτικού συμβουλίου που τώρα η παλιότερα υπηρετήσαν αγνά τίμια τον τόπο σαν μνημόσυνο στα 4 χρονια απο το χαμό του πατέρα μου που μου χε πει όπως είπα και στην παρουσίαση της εφημερίδας -βοήθα όσο μπορείς το χωριό αλλά καλή κουβέντα να ξέρεις σπάνια θ' ακούσεις...

Έφοδος με γυναίκα εισαγγελέα για το troktiko

Στην ασφάλεια αυτή την ώρα ο Γκιόλιας. Αστυνομικοί της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής γυναίκα εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στις 6 το πρωί στο σπίτι του δημοσιογράφου. Κατασχέθηκαν κομπιούτερ και 9 σκληροί δίσκοι. Εναντίον του Γκιόλια είχε υποβάλει μήνυση ο Γ. Ψαρράς, υποστηρίζοντας ότι είναι ο διαχειριστής του blog troktiko, βάζοντας μάρτυρες τον Τριανταφυλλόπουλο και τον βοηθό του Τριανταφυλλόπουλου, Μάνο Νιφλή. Ωραίο στήσιμο κάναν οι μάγκες. Ο Σωκράτης βρίσκεται αυτή την ώρα στην ασφάλεια, περνώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 98,9» .

Από το nonews-news

Η ιστορία έχει ως εξής:

Κυκλοφορεί ο Παρνασσός (φύλλο 29)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Υπόδουλοι ξανά...

Το δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες:

"Έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας. Είναι εγκληματικό και πρέπει να το πάρουμε πίσω".

Από την Ελευθεροτυπία

Σχόλιο:
ΚΑΙ αλλάξαμε ΚΑΙ βουλιάξαμε Γιώργοοο!!

Συνέντευξη του Δημάρχου Ιτέας

Συνέντευξη του Πρέδρου της ΤΕΔΚ και Δημάρχου Ιτέας κ. Αριστείδη Παπαλάιου στο περιοδικό Δυναμική Πορεία στην Αυτοδιοίκηση (τ.61,Ιαν.2010)
Ερώτηση: Ως Δήμαρχος Ιτέας πώς βλέπετε τον Δήμο σας χωροταξικά;
Απάντηση: Νομίζω ότι η Ιτέα έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις υποδομές να αποτελέσει το επίκεντρο και την έδρα των οικισμών που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο και που ιστορικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά αποτελούν ένα συμπαγές σχήμα.
Ερώτηση: Ποιοι είναι οι Δήμοι αυτοί και ποια τα κριτήρια στα οποία στηρίζεται την άποψή σας;
Απάντηση: Πρόκειται για τους Δήμους Γαλαξειδίου Δελφών και Δεσφίνας. Όσον αφορά τα κριτήρια αυτά είναι γεωγραφικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά. Και τα αναλύω:
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

Κακό μαντάτο από την Περιφέρεια

Ένα... κακό προηγούμενο – εν όψει της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των οικειοθελών συνενώσεων Τ.Δ. με γειτονικούς Δήμους – δημιουργείται, κατ’ επιταγή του άρθρου 149 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου ακύρωσε ως παράνομη την με αριθμό 9/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Υπάτης, που αφορά διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και βάση του άρθρου 216 παρ. 7 του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, καθώς και η προκήρυξη και η διαδικασία διεξαγωγής του,ρυθμίζονται με προεδρικό διάταγμα.
Από την έναρξη ισχύος του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (8-6-2006)μέχρι σήμερα το ανωτέρω αναφερόμενο Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει εκδοθεί!
Το κακό… μαντάτο αφορά την οικειοθελή προσάρτηση του Τ.Δ. Κάστρου στο Δήμο Ορχομενού, όπως ζητήθηκε και λήφθηκε ομόφωνα απόφαση στο τελευταίο ΔΣ. Προφανώς, με το ίδιο σκεπτικό δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε και η πρωτοβουλία των κατοίκων του γειτονικού μας Τοπικού Διαμερίσματος του Δήμου Ακραιφνίας… Θα επανέλθουμε...

Από orchomenos-press

Η ρήση της ημέρας

Έρως ανίκατε μάχαν,
Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις,
ός εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος εννυχεύεις.

Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής ("Αντιγόνη")

Τραγικός ποιητής της ελληνικής αρχαιότητας, ο δεύτερος από τους τραγικούς του 5ου αι. π.Χ. και ένας από τους επιφανέστερους όλων των λαών και όλων των εποχών.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Αγαπητέ Ντελάλη και λοιποί επισκέπτες του blog,

Απ’ ότι έχετε καταλάβει που και που το επισκέπτομαι και διαβάζω τα σχόλια των “ανωνύμων” και των «ψευδωνύμων» (ας μου συγχωρεθεί ο ενικός, νομίζω επιβάλλεται από το στυλ του blog).
Απ’ ότι θα αντιληφθήκατε επίσης ανταποκρίθηκα στο αίτημα για έγκαιρη δημοσιοποίηση των προσκλήσεων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τα θέματα που θα συζητούνται. Ομολογώ ότι δεν είχα πρόθεση να ανοίξω συζήτηση με τους επισκέπτες του blog, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαβάζω προσεκτικά και δεν αφουγκράζομαι όσα λένε, τα οποία και αξιολογώ δεόντως. Οι πρόσφατες όμως μακροσκελέστατες καταχωρήσεις του επισκέπτη σας με το ψευδώνυμο Τρίτο Μάτι, που αναφέρονται, με υπαινιγμούς και κυρίως με ψευδή στοιχεία (ανάμεσα σε κάποια θέματα που έχει δίκιο), απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα με επίφαση σοβαρότητας και επιστημοσύνης στοιχεία (γκεμπελική μέθοδος), στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής των τελευταίων αλλά και παλαιότερων ετών, στην οποία δημοτική αρχή έχω την τιμή να συμμετέχω τα τελευταία 7 χρόνια, με αναγκάζει να παρέμβω. Ιδιαίτερα μάλιστα επειδή η καταχώρηση αναφέρεται σε κάποια πρωτοφανή έργα υποδομής, που επέτρεψαν στην πόλη μας να αποκτήσει τις στοιχειωδώς αναγκαίες δημόσιες υποδομές και να αναπτυχθεί, όπως αναπτύχθηκε και να ωφελούνται πολλοί μεταξύ των οποίων προφανώς και το Τρίτο Μάτι, που μου μυρίζει Μηχανικός, έργα για τα οποία στο βαθμό που είχα συμμετοχή υπερηφανεύομαι.
Δημόσια λοιπόν ανεξαρτήτως του πως θα αντιδράσει στις ίδιες αναφορές ο Δήμαρχος που έχει τον κύριο λόγο (απουσιάζει απ’ ότι γνωρίζω αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό) , από το φιλόξενο βήμα σου και με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώ το «Τρίτο Μάτι» να φέρει -βγαίνοντας από την ασφάλεια της ανωνυμίας- με μια απλή αίτηση τα θέματα στα οποία αναφέρεται (αν έχει και στοιχεία τόσο το καλύτερο για την αλήθεια) στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι το εξοχήν αρμόδιο θεσμικό όργανο, στο οποίο πρέπει να συζητούνται τα θέματα αυτά, πολλώ μάλλον αφού αναφέρεται απαξιωτικά για τα μέλη του, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Δεσμεύομαι προσωπικά να το συγκαλέσω σε ειδική για το σκοπό αυτό συνεδρίαση. Εκεί θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις, θα γίνει διάλογος, θα επιχειρηματολογήσουν όσοι θέλουν ένθεν και εκείθεν – απλή δημοκρατία δηλαδή για όσους την πιστεύουν – θα φανεί η αλήθεια και θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Με την ευκαιρία την Τετάρτη στις 17/2 τα θέματα που θα συζητηθούν στο ΔΣ είναι εξαιρετικά σοβαρά και οι προτάσεις και σκέψεις καλοδεχούμενες. Μένει να δούμε και την «συμμετοχή».

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Γιώργος Δ. Ανδρέου, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αλέκος προς το Ντελάλη

Αγαπητέ Ντελάλη

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο Blog και σίγουρα προσφέρεις πολλά με αυτή σου την δραστηριότητα. Βέβαια δεν θα είναι και η μοναδική σου προσφορά σε αυτόν τον τόπο.
Επειδή θέλω να εξομολογηθώ ότι δεν έχω το χρόνο και γενικά δεν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες να συμμετάσχω στα κοινά.
Παρακολουθώ όμως από κοντά τα τεκταινόμενα και λυπάμαι που το σχόλιο μου για το Τρίτο Μάτι το χαρακτήρισες υβριστικό.
Όμως σε πληροφορώ ότι όλα όσα αναφέρει για τα έργα φοβάμαι ότι θα αποδειχθούν αναληθή.
Τότε τι κάνουμε και πως θα μπορέσεις να προστατεύσεις το χώρο του Blog από τον οποιοσδήποτε που για δικούς του λόγους σπιλώνει τους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε και μάλιστα κατ’ επανάληψη να κάνουν κουμάντο σε αυτό τον τόπο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ το Τρίτο Μάτι τους κράζει και τους λέει ανίκανους και διεφθαρμένους.
Στην ουσία εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι που τους εκλέγουμε γιαυτό και έγραψα αυτό το σχόλιο που χαρακτήρισες υβριστικό. Θεωρώ ότι όταν βρίζουν αυτούς που εμείς επιλέγουμε χωρίς να το τεκμηριώνουν βρίζουν εμάς τους ίδιους.

Αν τα βλέπει αυτά ο Λεόντιος θα την κάνει και τότε να δούμε που θα βρούμε ανθρώπους κύρους πως ο Ανδρέου ο Δικηγόρος ο Μαυρεπής ο Διαγούρτης ο Γιαννέλος ο Κωσταντίνου οι Ραπτέοι και όλοι οι άλλοι όπως που ασχολούνται με τους συλλόγους και δαπανούν από τον πολύτιμο χρόνο τους για όλους εμάς που είμαστε στην απέξω.

Θα τολμήσεις αγαπητέ ΝΤΕΛΑΛΗ να κάνεις το Blog πραγματικό καθαρό χώρο ενημέρωσης.
Θα τολμήσεις πριν ανεβάσεις σχόλια που αφορούν συγκεκριμένα άτομα ή συγκεκριμένους θεσμούς να ζητάς την απάντηση τους έτσι να ανεβάζεις ταυτόχρονα την ερώτηση και την απάντηση με αποτέλεσμα αυτός που διαβάζει να έχει την πιο πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση.
Μόνο με αυτό τον τρόπο στο μέλλον θα αποφεύγουμε ο οποιανδήποτε να καραχωρή γνώμες που είναι μονό υβριστικές για όλους μας

Αλέκος

Περικοπές σε επιδόματα και στη Βουλή

Περικοπές σε επιδόματα που παίρνουν ο πρόεδρος, βουλευτές και οι υπάλληλοι της Βουλής ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
"Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει τη συμμετοχή και τη συμβολή του καθενός μας, αλλά και όλων μαζί στην προσπάθεια για την αποφασιστική και ταχεία βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας μας" ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντας τις αποφάσεις.

Σκέψεις (μέρος δεύτερο)

Του Στέργιου Μπακολουκά

Απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο “Ntelalis” σε προηγούμενο σχόλιό μου.


Για να είμαι καθαρός απέναντι όλων όσων διαβάζουν αυτές τις σκέψεις, αλλά περισσότερο απέναντι στον εαυτό μου, πρέπει να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι εκφράζω δικές μου απόψεις και μόνο.

Πάμε λοιπόν πάρα κάτω: Μία αισιόδοξη νότα διέκρινα μέσα από τις χθεσινές και τις σημερινές οικονομικές εξελίξεις, η οποία, εάν έχει και συνέχεια στο μέλλον -και εκτιμώ ότι θα έχει- με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο για τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας.
Όχι, δεν αναφέρομαι στη χθεσινή και σημερινή άνοδο του Γενικού Δείκτη (09-02 & 10-02) του χρηματιστηρίου. Αυτή συνιστά βεβαίως μία θετική εξέλιξη, αλλά εκτιμώ ότι δε θα πρέπει να επηρεάσει τη γενικότερη άποψή μας για την πορεία της αγοράς στα επόμενα χρόνια.
Αναφέρομαι στην παρουσίαση του νέου φορολογικού Ν/Σ από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Τα μέτρα που λαμβάνονται, πολλά από τα οποία είναι βεβαίως σκληρά, όταν αφορά σε μείωση των αποδοχών και πτώση του βιοτικού επιπέδου, είναι όμως προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως, αναφέρομαι κυρίως στις "θεσμικές" μεταβολές που επέρχονται στη λειτουργία του συνόλου του φορολογικού μηχανισμού και των σχέσεων φορολογικών αρχών και πολιτών.

Πιστεύω ότι η παρούσα κρίση...

Αλογάκι της Παναγίας τα βάζει με κέρσορα

Δημοσίευση από το Λουκά

Τα αλογάκια της Παναγίας συνήθως δεν ασχολούνται με υπολογιστές. Οταν έγινε η συνάντηση αλογάκι Παναγίας - κέρσορας οι αντιδράσεις ήταν αρκετά περίεργες.


Αποβλήθηκε μαθήτρια λόγω facebook

Την απόφαση να αλλάξει σχολικό περιβάλλον μια 14χρονη μαθήτρια του γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων, πήρε το βράδυ της Τρίτης, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Η μαθήτρια, ουσιαστικά αποβλήθηκε από το σχολείο καθώς, είχε κατασκευάσει στο face book σελίδα με τίτλο "Μισώ την διευθύντρια της Χρυσοπηγής" και στην οποία έγιναν μέλη περίπου 100 παιδιά του ιδιου σχολείου.

Στιγμές ιστορίας: Στέφανος Δραγούμης

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

1842 – 1923
Ο Στέφανος Δραγούμης ήταν Έλληνας πολιτικός και δικαστικός και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο δικαστικό σώμα μέχρι το 1875 όπου και ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναμίχθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική το 1879 όταν εκλέχθηκε βουλευτής Μεγαρίδος με το κόμμα του Χαρίλαου Τρικούπη. Κατά την πρωθυπουργία του Χ. Τρικούπη χρημάτισε δύο φορές υπουργός εξωτερικών, (1886-1889) και (1892-1893) καθώς και υπουργός δικαιοσύνης και εσωτερικών. Μετά το θάνατο του Τρικούπη συνέχισε να πολιτεύεται ως ανεξάρτητος.

Η ρήση της ημέρας

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955 Γερμανοεβραίος Φυσικός

Θεωρητικός φυσικός που άνοιξε νέους δρόμους για την αντίληψη του κόσμου με την διατύπωση της Ειδικής και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (1905). Τιμήθηκε με το Νόμπελ το 1921 για την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου. Σίγουρα ο μεγαλύτερος επιστήμονας του περασμένου αιώνα και ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές όλων των εποχών.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά: ο νόμος περί Τύπου δεν εφαρμόζεται στα blogs

Ένας νομικός είναι ευτυχής όταν ανοίγει νέους δρόμους στην επιστήμη. Οι μεταβολές στην νομολογία των δικαστηρίων σε μείζονα, θεσμικά θέματα, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης, δεν επέρχονται με απλή αναπαραγωγή των "αυτονόητων" ή της "κοινής λογικής". Χρειάζεται τόλμη για να επιβάλεις την ρήξη, αλλά και στέρεη θεμελίωση με τα μεθοδολογικά εργαλεία της επιστήμης του δικαίου.

Από το elawyer.blogspot.com

Buzz: Το όχημα κοινωνικής δικτύωσης της Google

Η Google πρόκειται να επεκτείνει την υπηρεσία email της σε κοινωνικό δίκτυο, με στόχο την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού από το Facebook.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, οι ιθύνοντες της Google ανακοίνωσαν ένα νέο προϊόν, το Google Buzz, που περιλαμβάνει στοιχεία από κοινωνικά δίκτυοα όπως το Facebook, MySpace και το Twitter, δημιουργώντας μια εντελώς νέα υπηρεσία.

Σκέψεις

Του Στέργιου Μπακολουκά

Η πτώχευση, η χρεωκοπία και οι καταθέσεις: Σχόλια και προβληματισμοί

Ένα σοβαρό ζήτημα που τελευταία όλο και συχνότερα απασχολεί επενδυτές και μη είναι αυτό της ασφάλειας των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Πολλά διαβάζουμε, ακούμε και φανταζόμαστε, συχνά αντικρουόμενα. Είναι ένα μεγάλο θέμα με πολλές πτυχές που θα επιθυμούσα να σχολιάσω. Μερικά ερωτήματα που πρόχειρα προκύπτουν είναι αν για παράδειγμα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών που λειτουργούν εδώ με έδρα σε άλλη χώρα -πχ Βρετανία- προσφέρουν ασφάλεια ανάλογη με τη χώρα έδρας τους, όπως ισχυρίζονται εκπρόσωποι τους. Μήπως είναι ασφαλέστερο να μεταφερθούν χρήματα σε λογαριασμό εκτός Ελλάδος έστω και αν υπάρχουν μικρά επιτόκια και αυξημένα κόστη διατήρησης τους;
Ας δούμε λοιπόν πώς έχει το ζήτημα, υπογραμμίζοντας βεβαίως ότι εκφράζω δικές μου απόψεις.

- Θα πτωχεύσει η Ελλάδα;
Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Μόνον τα πρόσωπα (νομικά ή φυσικά) πτωχεύουν (σύμφωνα με τη νομική έννοια του όρου). Τα κράτη δε πτωχεύουν.
Τα κράτη, όπως και τα πρόσωπα, μπορούν να χρεοκοπήσουν.
Χρεωκοπία συμβαίνει...

Πώς θα επηρεάσουν τη φορολογική σας δήλωση οι αποδείξεις

Αποδείξεις αγαθών και υπηρεσιών που αντιστοιχούν στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ετήσιες αποδοχές πάνω από 12.000 ευρώ ώστε να εξασφαλίσουν το σύνολο του αφορολογήτου ορίου.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο φορολογικό καθεστώς, το αφορολόγητο διαμορφώνεται στις 12.000 ευρώ για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με...

Η ρήση της ημέρας

Το μυαλό ενός έξυπνου ανθρώπου είναι σαν μυδραλιοβόλο: Είναι καλό όπλο, αλλά είναι άχρηστο χωρίς πυρομαχικά, δηλαδή γνώσεις και παιδεία.

Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Ο "πατέρας της Νίκης" στον Β' παγκόσμιο πόλεμο υπήρξε στρατιωτικός, πολιτικός και εν τέλει πρωθυπουργός (στα 63 του χρόνια), μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Για το συγγραφικό του έργο (αλλά ίσως περισσότερο από ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον πόλεμο) τιμήθηκε με το Νόμπελ το 1953. Θεωρείται ο πιο σπουδαίος Βρετανός όλων των εποχών.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η απάντηση από το Τρίτο Μάτι

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ. Φίλε ΑΛΕΚΟ....... Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά κάποιοι λόγοι υγείας με έστειλαν μακριά απο την αραχωβα....... Όπως εσυ, ετσι και εγω, προσπαθω πολλά χρονια να πάρω απαντήσεις... ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ....... Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα απο την αρχή...

1) ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ.. το 1985 είχε, ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, και ολοκληρώθηκε η επίγεια αποτύπωση του σχεδίου πόλεως της Αράχοβας. Αυτή η αποτύπωση ηταν η αρχή για να λυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αράχοβας που είναι Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ-Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΡΥΜΟΤΟΜΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΙ [όπως ξέρεις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα]........
2) ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ... το 1991 είχε ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, προκαταβολή σε τεχνικό γραφείο, 1.000.000 δρχ. για την τοπογράφηση των καλυβιών... ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ... Αν είχαν τοπογραφηθεί δεν θα είχαν οικοδομηθεί άναρχα και θα μπορούσαμε να ειχαμε πάρει τη ζώνη Δ περιμετρικά του οικισμού........
3) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ... Όταν ξεκίνησε η μελέτη και η χρηματοδότηση του, ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ, ακούστηκαν πολλές φωνές [μεταξύ αυτών και η δικιά μου] που έλεγαν, οτι περιοχή αυτή ηταν ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ, γιατί είναι πολύ κοντά στον οικισμό και γιατί ηταν σε ζώνη οικιστικής ανάπτυξης... Δεν άκουσε κανένας τίποτα... Τώρα με δικά μας χρήματα πρέπει να τον μεταφέρουμε σε άλλη τοποθεσία.......
4) ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ... Μας στοίχισε πολλά χρήματα... Το κτίριο παρουσιάζει μεγάλες κατασκευάστηκες και λειτουργικές ατέλειες[ρωγμές στο σκελετό-καθιζήσεις στο κτίριο και στο προαύλιο χώρο-αίθουσες στη σκοτεινή πλευρά του] ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ [δεν ξέρω αν έχει γίνει και σήμερα] ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ.......
5) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ... χωρίς λόγια... δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ... Το έργο εξοφλήθηκε, δρόμο όμως δεν έχουμε....... 6) ΤΡΟΙΖΗΝΙΚΟΣ... Το νερό[περιουσιακό στοιχείο] της Αράχοβας, τα τελευταία 10 χρονια το εκμεταλλεύεται ο οργανισμός [ΤΟΕΒ] γιατί ο δήμος Αράχοβας δεν καταγγέλλει να λυθεί η σύμβαση, και ένας σημαντικός λόγος είναι ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ... ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ.......
7) ΣΦΑΓΕΙΑ... πληρώσαμε και τη μελέτη και την κατασκευή... Γιατί όμως δεν λειτουργούν... Μήπως δεν τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της μελέτης... Μήπως χρειάζονται και αλλά χρήματα για να φτιάξουμε αυτά που έχουμε αναπληρώσει.......
8) ΠΡΩΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΕΝΙΑ... ποιο είναι αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που έδωσε το δικαίωμα στο δήμο Αράχοβας να ΔΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, την μισή πλατειά και μάλιστα να την μαντρώσει...ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.......
9) ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥΝΕΛ... κόστος μελέτης 5.000.000 ευρώ... η αραχωβα έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τρεις μελέτες παράκαμψης [βόρεια -νότια-διαπλάτυνση] ΟΛΕΣ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... μας μένει άλλη μια μελέτη, Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΓΕΦΥΡΑ........
10) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, απο το λιβάδι προς την αραχωβα... ο δήμος έδωσε περίπου 1000 παροχές προς 1000 ευρώ τη μια, αξίας 1.000.000 ευρω... Σε ποιον κωδικό μπήκαν αυτά τα χρήματα... που πήγαν... [ερώτηση που έγινε σε μερικούς ιδιοκτήτες απάντησαν οτι δεν έχουν πάρει απόδειξη].........

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.......
11) ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ... δεν τηρήθηκε κανένας νόμος...

Κατά 14,3 λεπτά το λίτρο ακριβαίνει από σήμερα η βενζίνη

Την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης της αμόλυβδης βενζίνης στα 530 ευρώ ανά χίλια λίτρα προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα η αμόλυβδη βενζίνη θα πωλείται ακριβότερα κατά 14,3 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 6 λεπτά το λίτρο.
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η ισόποση αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του κίνησης με εξαίρεση φυσικά την περίοδο Οκτωβρίου-Απριλίου όπου ο φόρος διατηρείται στα 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο όπως και σήμερα.

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου της 17/02/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
1) Τον Δήμαρχο Αράχωβας κ. Γ. Ανδρέου Λεόντιο
2) Τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ε. Γιαννέλο, Δ. Διαγούρτη, Κ. Κωνσταντίνου, Ν. Μαυρεπή, Ι. Μπεζεντέ, Δ. Πλαστή, Ι. ΣΤ. Ράπτη, Θ. Κοκοβό, Δ. Μαυρόπουλο,Ι.Α. Ράπτη,
Ι. Γεωργακό, Π. Γουρνά

Σας προσκαλούμε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος (Αίθουσα Τελετών Παλαιού Δημοτικού Σχολείου), την 17/2/2010 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19.00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

Θέμα 1ο: Παραλαβή Β1 φάσης μελέτης αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. του Δήμου.
Θέμα 1o: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη παραλαβή της Β1 φάσης της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Θέμα 2ο: Δημόσια Συζήτηση σχεδίου διοικητικής αναδιάρθρωσης ‘’Καλλικράτης’’.
Θέμα 3ο: Σύσταση μόνιμης Επιτροπής Διοργάνωσης Πανηγυριού Αγίου Γεωργίου.
Θέμα 4o: Αποδοχή χρηματοδότησης 3.100,24 € από πρόστιμα ΚΟΚ.
Θέμα 5o: Αποδοχή χρηματοδότησης για λειτουργικές δαπάνες Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
Θέμα 6o: Αποδοχή χρηματοδότησης 7.833,33 € για δαπάνες μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού του ΚΕΠ.
Θέμα 7o: Έγκριση του 1ου Α.Π. του έργου "ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΝΑΚΙ".
Θέμα 8o: Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη διάθεση του Μηχανικού του Δήμου κ. Νικ. Παπαδρόσου στο Τμήμα Τ.Υ.Δ.Κ. της Δνσης Τοπ. Αυτ/σης & Δ/σης Ν. Βοιωτίας.

Η παρούσα να αναρτηθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και να γνωστοποιηθεί στους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Πρόκληση χωρίς όρια από τους βουλευτές

Η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία από την μείωση του 10% εξαιρούνται οι μόνο οι βουλευτές και οι υπάλληλοι τους. Εμείς οι άλλοι που θα έχουμε μείωση σε πηγάδι κατουρήσαμε (με το συμπάθιο);
Καλά δε ντρέπονται όσοι υπέγραψαν αυτή την απόφαση που μειώνει τα χρήματα όλων των συνταξιούχων, μισθωτών και άλλων κοινωνικών ομάδων εκτός από τους βουλευτές και τους υπαλλήλους τους. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να ζητήσει την απόσυρση της εγκυκλίου που χωρίζει την Ελλάδα σε δύο κατηγορίες;
Στους βολεμένους και στους...κοινούς θνητούς.


Από το troktiko

Ασανσέρ

Του Λουκά

Αν και ξέρω αλλά για να μην νομίζετε ότι κάνω παραπληροφόρηση ας απαντήσει οποίος ξέρει για πιο λόγο και ποιος φτιάχνει το ασανσέρ πιο κάτω από το μανάβικο του Καραπατούχα?

Δελτίο Τύπου Υπ. Παιδείας (09/02/2010) για τη δία βίου μάθηση

Δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα 9 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2010 το πλαίσιο πολιτικών αρχών και στόχων που αφορούν στη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα.

Την διαβούλευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.opengov.gr/ypepth/

Η ρήση της ημέρας

Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές.

Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός Καγκελάριος

Ο Όττο Έντουαρντ Λέοπολντ, πρίγκιπας του Μπίσμαρκ, (1 Απριλίου 1815 - 30 Ιουλίου 1898), υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Γερμανούς πολιτικούς του 19ου αιώνα. Ως Υπουργός-Πρόεδρος της Πρωσίας από το 1862 ως το 1890, πραγματοποίησε την ένωση της Γερμανίας. Από το 1867 ήταν ο Καγκελάριος της Βόρειας Γερμανικής Συνομοσπονδίας. Όταν ιδρύθηκε η Γερμανική Αυτοκρατορία το 1871, έγινε ο πρώτος της Καγκελάριος (Reichskanzler).

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ιδού γιατί δεν θα πιάσουν τα μεγάλα εισοδήματα

Δημοσίευση από το Λουκά


Sakis... ξεπέρασες κάθε όριο

Του Στάθη Γιαννέλου

Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την εφημερίδα.. Κολονακιώτικοι Καιροί.. Και τις χυδαίες επιθέσεις στον δήμαρχο και οφείλω να πω απόρησα με την υπομονή του Γιώργου. Από την ημέρα που έβγαλα την εφημερίδα προστέθηκα κι εγώ στη λίστα. Την μια ότι η εφημερίδα είναι ακριβή την άλλη ότι είμαι πιόνι του δημάρχου (ναι εγώ!!!). Την άλλη ότι είμαι γόνος τσοπαναραίων (τιμή μου).. Ως εδώ όλα οκ!!! Από τη στιγμή που είσαι δημόσιο πρόσωπο θα δεχθείς να τ’ ακούς.
Στο τελευταίο φύλλο όμως.. Ο εν λόγω κύριος άγγιξε πολύ ευαίσθητες χορδές. Με αποκαλεί χαφιέ (του δημάρχου) μια λέξη που όσοι σπουδάσαμε μετά την γενιά του πολυτεχνείου την ακούμε κι ανατριχιάζουμε!!
Και στο τέλος εμπλέκει την δουλεία μου λέγοντας ότι σε πρόσφατη εκδρομή του σωματείου της coca cola 40 άτομα έφαγαν ήπιαν και δεν πλήρωσαν λέγοντας ότι θα τα πατσίσουμε με διαφήμιση στον Αχό!!!!! Κύριε μαυρελλη ήταν 200 άτομα άφησαν τα λεφτουδάκια τους στο χωριό μας και έκοψαν και τιμολόγια. Θα στα στείλω. Όσο για τη λέξη χαφιές στην επιστρέφω να τη δώσεις στα 2.. υποκείμενα που στα λένε αυτά.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία μου άφησε πάνω από 150.000 ευρώ στην Αράχωβα. Προκαλώ ολου τους επαγγελματίες της Αράχωβας να πουν αν ζήτησα έστω ένα μεζε!!! Δωρεαν αυτά κυριε!!! Μαυρελλη.. Τα υπόλοιπα από κοντά.
Εμείς οι Αραχωβιτες είμαστε καλοί καλοί... Αλλά μην μας πειραξεις.. την τιμή.

Η ρήση της ημέρας

Χαιρέτα καβαλάρης, για να σε χαιρετούν όταν ξεπεζέψεις.

Γεώργιος Καραϊσκάκης

Παρνασσός - Ένωση: 1 - 1

Η κατάρα του 90' δε λέει να μας αφήσει!
Το Σάββατο 06/02/2010 για τη 19η αγωνιστική είχαμε Παρνασσός - Ένωση: 1 - 1.
Η ομάδα μας προηγήθηκε στο 24' με κεφαλιά του Μπαρλά μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Καρδαρά και αφού χάσαμε αρκετές ευκαιρίες να μεγαλώσουμε το σκορ υπέρ μας, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήρθε το 90' για την ισοφάριση των φιλοξενουμένων με εύστοχη εκτέλεση στο οποίο υπέπεσε ο Μανώλης .
Αυτός είναι ο 8ος αγώνας που η ομάδα μας χάνει την νίκη μέσα από τα χέρια της μετά το 85' μιας αναμέτρησης .

Από το asaparnassos.gr

Ενδιαφέρουσα πρόταση λέει το amfissapress.gr - Αποσχιστική λέει το viotia.blogspot.com και το aliartos-city.blogspot.com

Οι αντιδράσεις της πρότασης Αραχωβιτών για τον Καλλικράτη:

amfissapress.gr
Ενδιαφέρουσα πρόταση δημοσιοποιήθηκε, σχετικά με την διοικητική θέση της Αράχωβας, υπό το πρίσμα του "Καλλικράτη". Δεν μπορεί ίσως να είναι αρεστή σε όλους, αλλά σίγουρα είναι μια πρόταση συνοπτική, σαφής και τεκμηριωμένη.
δείτε περισσότερα εδώ

viotia.blogspot.com
Αποσχιστική πρόταση για Καλλικράτη από Αράχωβα
δείτε περισσότερα εδώ

aliartos-city.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - Η ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ
"Με το μυαλό στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον: μια πρόταση για τον Καλλικράτη"
Αυτός είναι ο τίτλος της ανάρτησης πολιτών της Αράχωβας που θέλουν ο δήμος τους να ενοποιηθεί με τον δήμο των Δελφών και άλλων δήμων της Φωκίδας...
δείτε περισσότερα εδώ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ελληνική ιθαγένεια

Δημοσίευση απο "Αθηναίο"

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε: Πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, διότι αυτό το νομοσχέδιο βάζει υποθήκες για την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία.
Ο Θεός να είναι πάντα μαζί μας, κοντά σε όλους και να φωτίσει όλους τους πολιτικούς μας στη Βουλή των Ελλήνων, αυτό το νομοσχέδιο να υποστεί και άλλες τροπολογίες από όσες υπέστη τις ημέρες αυτές, μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν. Ώστε εάν τελικά είναι τόσο εξυπηρετικό για τους μετανάστες, πάντως να μην είναι επιβλαβές νομοθέτημα για την Εκκλησία για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.

30 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 1980.
Συμπληρώνονται 30 χρόνια απο τότε που "έβαλε ο Θεός σημάδι " και έφυγε απο κοντά μας ο Νίκος Ξυλούρης που σημάδεψε μια γενιά με τη φωνή του.
Το 1971 που ξεκίνησε τις εμφανίσεις με το Γιάννη Μαρκόπουλο στη μπουάτ "Λήδρα" η φωνή του έγινε σύμβολο της αντίστασης ενάντια στη χούντα.
Το καλοκαίρι του 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο "Το μεγάλο μας τσίρκο" που οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι μαζικότερες – μέχρι το Πολυτεχνείο – πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.



Πάλι σεισμός σήμερα το πρωί

Μέγεθος: 4,2
Ημερομηνία - Ώρα: 07/02/2010 - 10:18:17
Τοποθεσία: 38.57 N ; 23.62 E
Βάθος 2 km
Θέση: Κεντρική Έυβοια (62 χιλιόμετρα ΒΔ Περιστερίου)

Γύρω γύρω μας πάει. Και επιφανειακός που να πάρει.

H Goldman Sachs πίσω από τα "Greek statistics"

Γράφει ο Πάρις Προδομίδης
Master of Science in Economics
University of Heidelberg-Germany

Στο “μαγείρεμα” ψεύτικων αριθμών οι ¨Έλληνες όπως αποδείχθηκε ήταν πρωταθλητές. Αυτό που δεν ξέραμε έως τώρα ήταν ότι είχε και “επαγγελματική” βοήθεια.
Πληροφορίες του Σπίγκελ (Εδώ) που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 08-02-2010 αναφέρουν ότι η γνωστή μας αμερικάνικη τράπεζα Γκόλτμαν Σάξ βοηθούσε τις ελληνικές κυβερνήσεις με περίπλοκες συναλλαγές στο “επαγγελματικό μαγείρεμα” των αριθμών που γνωστοποιούνταν στην Ευρωπαϊκή ¨Ένωση.
Όπως γράφει το Σπίγκελ αρχές του 2002 η τότε ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την αμερικάνικη τράπεζα Γκόλτμαν Σάξ σε συναλλαγές που ονομάζονται
Cross-Currency-Swaps.
Η διαδικασία ήταν ως εξής:
Κρατικά χρέη που ήταν σε Δολάρια ή Γιέν αξίας 10 ΔΙΣ Ευρώ γινόταν ΕΥΡΩ και μετά πάλι Δολάρια και Γιέν.
Σε αντίθεση με κανονικά “Swaps” οι συναλλαγές εδώ πραγματοποιούταν με εικονικές συναλλαγές.
Η Ελλάδα αποκτούσε εικονικά περισσότερα από 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ και η ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΣΑΞ εξασφάλιζε με αυτόν τον τρόπο άλλο 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ δάνειο για την Ελληνική κυβέρνηση. Στους αριθμούς που δινόταν στην ΕΥΡΩΠΗ δεν φαινόταν πουθενά το 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Σε ερώτηση στην ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΣΑΞ ή αντίδραση ήταν «κανένα σχόλιο» και το ίδιο ακούσαμε και από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

Απο το kafeneio
Top