αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Έχει αγώνα αύριο...

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Υπόθεση: Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης μετά τον πόλεμο στην Αθήνα βλέπει τα εμφύλια πάθη να θεριεύουν και όλοι να έχουν ξεχάσει το δράμα της κατοχής. Μια μέρα στον ύπνο του βλέπει ένα όνειρο πως οι Γερμανοί ξανάρχονται και όλοι αρχίζουν την αγριότητα που ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ξυπνώντας τους καλεί όλους να βάλουν μυαλό.


Παραγωγή: 1948
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την βραδιά στο πολεμικό μουσείο


Από viotiarecords.blogspot.com

Ευχαριστώ τον φίλο του blog Π. που το αλίευσε και με ενημέρωσε...

Προβοκάτορες καλημέρα!

Προβοκάτορες καλημέρα!!!

Ξέρετε τίποτα για τον Γκαίμπελς; (προβοκάριζε -προβοκάριζε στο τέλος κάτι θα μείνει).
Κρατάτε στα χέρια σας ένα πληκτρολόγιο και σπιλώνετε ανέξοδα ανθρώπους που το μόνο που έχουν κάνει στη ζωή τους είναι να προσφέρουν στο τόπο επώνυμα.
Η διαχρονική αξία και η εκτίμηση χτίζεται κάθε μέρα μέσα απ’τή συμμετοχή στους μαζικούς χώρους.
Είμαι υποψήφιος με το συνδιασμό "Δημοτική συνεργασία" της Βαγγελιώς Γρανιτσιώτη, και δίνω τον αγώνα μου καθαρά και έντιμα και αν το θέλουν οι συμπατριώτες μου στο Δίστομο- Στείρι και πλέον στην Αράχωβα και στην Αντίκυρα θα τους υπηρετήσω ση νέα Δημοτική αρχή Διστόμου - Αντίκυρας - Αράχωβας.
Έχω διατελέσει ξανά δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διστόμου και πιστεύω πως έβαλα και εγώ ένα...

Άσπρισαν τα Κελάρια!

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε χτες το βράδυ στον Παρνασσό και πασπάλισε τις γυμνές κορφές του. Δίπλα φωτογραφία από τα Κελάρια σήμερα το πρωΐ. Η θερμοκρασία τις πρώτες πρωϊνές ώρες έπεσε στους -2,4 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκληση στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Διστόμου


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δυο Αραχωβίτες πολεμιστές στον πόλεμο του 1940

Σκάλιζε το χωράφι για να ακολουθήσει η σπορά, όταν άκουσε να χτυπάνε ασταμάτητα οι καμπάνες του χωριού... Η φτώχια της εποχής εκείνης δεν άφηνε πολλά περιθώρια, κι έτσι κάθε κομμάτι γης έπρεπε να μη μείνει ανεκμετάλλευτο.
Τι συμβαίνει, αναρωτήθηκε; Παράτησε τα εργαλεία του στο χωράφι και πήρε τη στράτα προς την Αράχωβα. Ο ήχος της καμπάνας ολοένα και δυνάμωνε...

Όταν έφτασε στο χωριό ο ήρωάς μας, έμαθε τα νέα: ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! Οι Ιταλοί μας κήρυξαν τον πόλεμο!! Όντας στην πιο καλή ηλικία του, γύρω στα 30, έπρεπε αμέσως να πάρει το δρόμο για το μέτωπο, "να βοηθήσει για το κακό που μας βρήκε...". Αγνός, καλός άνθρωπος, πάντα με τη συναίσθηση του καθήκοντος.

Αφού μάζεψε τα απολύτως αναγκαία και αποχαιρέτησε τους δικούς του ανθρώπους, ανέβηκε στο πρώτο φορτηγό που περνούσε και πήγε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Δαύλειας, από όπου θα έπαιρνε το δρόμο για τον πόλεμο! Μαζί του στο ταξίδι αυτό κι άλλοι πολλοί Αραχωβίτες. Άλλοι με χαρά και με αστεία, άλλοι φοβισμένοι, άλλοι στεναχωρημένοι, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, κινούσαν για τα σύνορα...

Κοντά στους άλλους με τον ήρωα της ιστορίας μας κι ένας καλός φίλος του, συνομήλικος και γείτονάς του, που ψήναν τ' αρνιά στον ίδιο λάκκο, που η μοίρα έλαχε αυτός ο πόλεμος να τους δέσει σαν αδέρφια...

Οι δυο φίλοι Αραχωβίτες λοιπόν, βρέθηκαν στον ίδιο λόχο, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, να πολεμούν για την ελευθερία της πατρίδας. Οι λόχοι στρατοπέδευσαν χαμηλά, και οι έλληνες φαντάροι ξεκινούσαν από εκεί, ανέβαιναν στα βουνά, πολεμούσαν, και γύριζαν -όσοι γύριζαν- πίσω στο λόχο, να ξεκουραστούν και να ξεγελάσουν την πείνα τους, μέχρι να ξαναξεκινήσουν.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για τους δυο φίλους, όσο καλά μπορούν να είναι τα πράγματα στον πόλεμο με αυτές τις συνθήκες. Μια μέρα του Γενάρη, όταν το κρύο θέριζε, σε μια ξαφνική έφοδο των Ιταλών, ο ήρωάς μας χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι κι έπεσε κάτω ανήμπορος να αντιδράσει... Σε μια στιγμή, όπως ήταν πεσμένος, είδε το φίλο του με τη βαριά του χλαίνη, να τρέχει καταπάνω του. Η συνάντηση αυτή ήταν εντελώς τυχαία, δεδομένου ότι οι στρατιώτες κρατούσαν πάντα αποστάσεις αναμεταξύ τους και επιπλέον, η οπισθοχώρηση ήταν βίαιη. Η μοίρα τα έφερε έτσι όμως, κι έπεσε πάνω του. Μόλις τον είδε είπε:

- Σε χτυπήσαν μωρέ; Που;
- Στο πόδι, απάντησε ο ήρωας μας. Στο γόνατο.
- Μπορείς να περπατήσ'ς; Σήκω να φύβγουμ'.


Κι ευθύς, άρπαξε το φίλο από το χέρι, το πέρασε πίσω από το λαιμό του, και άρχισε να τον σέρνει, με κατεύθυνση το λόχο, με κατεύθυνση τη σωτηρία...
Όμως ο ήρωάς μας δεν άντεξε για πολύ, όσο κι αν τον βοηθούσε ο φίλος του. Οι ελάχιστες δυνάμεις που του είχαν απομείνει εξαντλήθηκαν. Ταυτόχρονα, οι σφαίρες και τα θραύσματα από τις οβίδες σφύριζαν στα αυτιά τους, υπενθυμίζοντάς τους το τίμημα του πολέμου, ενώ οι Ιταλοί πλησίαζαν σε απόσταση αναπνοής.
Βλέποντας την άσχημη κατάσταση και τις λίγες πιθανότητες που είχαν να σωθούν και οι δύο, ο ήρωάς μας φώναξε:

- Φεύγα. Δε μπορώ άλλο. Άσε με κάτου, ξόφλησα.
- Πάψε!! απάντησε ο φίλος του.
- Φεύγα λέω, τράβα κάτω να σωθείς. Αμα δε φύβγ'ς τώρα θα μείνουμ' κι οι δυο δώ.

Τότε, σε μια σπάνια στιγμή φιλίας και αυταπάρνησης, ο φίλος του ήρωά μας φώναξε:

- Κάμε κουράγιο, δε σ'αφήνω!! Ή κι οι δυο θα βγούμε κάτω, ή κι οι δυο θα μείνουμ' δω...

Και συνέχισαν την προσπάθεια. Η τύχη όμως τους βοήθησε, και "βγήκαν" σώοι στο λόχο... Ο ήρωάς μας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου και ανάρρωσε πριν γυρίσει στον πόλεμο, ενώ ο καλός του φίλος κι αδερφός συνέχισε το καθήκον του προς την πατρίδα...

Τα χρόνια πέρασαν, ακολούθησαν κι άλλοι πόλεμοι και κακουχίες. Όμως οι δυο φίλοι επέζησαν.

Μετά από πολλά πολλά χρόνια, δυο γέροντες στην ίδια γειτονιά, περίμεναν τη μέρα του Πάσχα και για έναν άλλο λόγο. Γιατί έβρισκε ο ένας τον άλλο στο λάκκο...! Κάθονταν δίπλα - δίπλα, δεν έλεγαν και πολλά, λίγα και καλά. Όμως αν τους παρατηρούσες προσεκτικά, θα το καταλάβαινες, ότι κάτι πιο μεγάλο δένει τους δυο φίλους.

Οι δυο φίλοι "έφυγαν" σε βαθιά γεράματα, -τι ειρωνία- με διαφορά λίγων μόλις μηνών. Αυτό ήταν το γραφτό τους. Τώρα βλέπουν από κει ψηλά την Αράχωβα, το λάκκο, τα καφενεία, και θα θυμούνται τα παλιά... Πάντοτε λιγομίλητοι, πάντοτε ηθικοί και αγνοί, πάντοτε ανοιχτόμυαλοι... Κι είμαι περήφανος γι' αυτούς...

Αυτή είναι η ιστορία δύο Αραχωβιτών πολεμιστών στον πόλεμο του 1940.

ΥΓ. Τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα αληθινά. Τα ονόματα των δύο φίλων δεν κρίνω σκόπιμο να τα πω, όπως άλλωστε οι δύο φίλοι θα επιθυμούσαν...

Σας ευχαριστώ
Αναγνώστης

Η... διεθνής επέτειος του ΟΧΙ

Οι παρακάτω φωτογραφίες (με ημερομηνία 26.10.2010) είναι οι 2 όψεις του ίδιου αντικειμένου (χάρτινο αστεράκι), που δημιούργησαν ορισμένα από τα παιδιά του ολοήμερου νηπίου-προνηπίου Αράχωβας. Φαντάζομαι με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού.

Στη μια όψη απεικονίζεται η ελληνική σημαία και στην άλλη όψη η αλβανική. Τα αστεράκια αυτά πήραν τα παιδιά μετά στο σπίτι τους.



Το θέμα αυτό, το οποίο είναι πολύ λεπτό και σοβαρό, έχει ήδη πάρει διαστάσεις, και αποτελεί θέμα συζήτησης σε πολλά Αραχωβίτικα σπίτια.

Από τη μια, αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν μια εθνική επέτειος να μετατρέπεται σε διεθνή... Ειδικά δε, αν συμπίπτει η εθνική μας αυτή επέτειος να αφορά το έπος της Αλβανίας.
Από την άλλη, οι εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν μια άλλη διάσταση για τα παιδάκια αυτής της τρυφερής ηλικίας, και ένα απλό αστεράκι μετατρέπεται σε παιχνίδι. Έτσι, αν κάποια από τα παιδάκια έχουν αστεράκι και κάποια άλλα όχι, πιθανότατα θα έχει αρνητική επίδραση για τα δεύτερα.

Ασφαλώς, υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους αλλοδαπούς που διαμένουν στο χωριό μας νόμιμα. Ωστόσο, θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την έμπνευση της νηπιαγωγού για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι αλλοδαποί βρίσκονται σε μια χώρα, η οποία έχει την ιστορία της. Τα παιδιά των αλλοδαπών, μετέρχονται της ελληνικής παιδείας, μέρος της οποίας είναι η ελληνική ιστορία. Η ιστορία αυτή δεν είναι δυνατόν να "μεταλλαχθεί".

Καταλαβαίνω τις λεπτές ισορροπίες που κλήθηκε η κ. νηπιαγωγός να διαχειριστεί. Θεωρώ όμως, ότι η ελληνική ιστορία θα πρέπει να διδάσκεται ως έχει και οι εθνικές εκδηλώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς εκπτώσεις και μετασχηματισμούς, μέχρι που τα παιδιά θα αποκτήσουν την κρίση να αποφασίζουν μόνα τους αν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές ή όχι...

Ντελάλης

Άξιον εστί - η πορεία προς το μέτωπο

Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!

28η Οκτωβρίου



Στo νού μου έρχονται τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά που προέτρεπε τους Ελληνες στρατιώτες με τους παρακάτω στίχους:

Αὐτὸ τὸ λόγο θὰ σᾶς πῶ
δὲν ἔχω ἄλλο κανένα
μεθῦστε μὲ τὸ ἀθάνατο
κρασὶ τοῦ Εἰκοσιένα!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Περί ηθικής δημοτικών πολιτικών ταγών!

Είμαι ένας από αυτούς που πρότεινα, στήριξα και στηρίζω το Γιάννη Πατσαντάρα από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς του για τη διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου στο Νέο Δήμο.

Απ’ την αρχή αυτού του αγώνα, ένας ξάδερφός μου παλιά «καραβάνα» της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τον οποίο έπαιρνα συμβουλές για τα δημοτικά δρώμενα της Αράχοβας, μου εφιστούσε την προσοχή, όταν του έλεγα για το εγχείρημα του ανεξάρτητου συνδυασμού που ετοιμάζαμε, λέγοντάς μου, ότι καλή μεν είναι η προσπάθεια, αλλά τα κόμματα θα μας εμπόδιζαν να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο γιατί τα συμφέροντα των κομμάτων που διακυβεύονται είναι πολλά κι εμείς είμαστε ανίσχυροι απέναντί τους.

Κατά την άποψή του σίγουρα δεν θα καταφέρναμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος.
Το έργο, έλεγε, το είχε ξαναδεί και στο παρελθόν με παταγώδη αποτυχία για το όποιο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.
Μετά από δικές του συμβουλές αποταθήκαμε στους επίσημους εκπροσώπους των κομμάτων στην Αράχοβα, για να μας προτείνουν συμβούλους.
Τελικά είχε δίκιο.
ΦΑΓΑΜΕ ΠΟΡΤΑ.

Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε αυτή την Πρωτοβουλία, άλλοι, περισσότερο και άλλοι, λιγότερο, αλλά περισσότερο απ’ όλους ο αρχηγός του συνδυασμού Γιάννης Πατσαντάρας, «φτύσαμε αίμα» για να καταφέρουμε να πείσουμε τους Δημότες του Νέου Δήμου ότι πραγματικά είμαστε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία και να συμπληρώσουμε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με σωστούς/ες έντιμους/μες και αξιόλογους/ες συμπολίτες/σσες μας.

Κατηγορηθήκαμε, λοιδορηθήκαμε, δεχτήκαμε άπειρα ειρωνικά σχόλια, από διάφορα σκοτεινά κέντρα.
Φάγαμε λάσπη αλλά και κακόβουλους προσδιορισμούς. Μας απεύθυναν ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς και ειρωνικά «κοσμητικά επίθετα».

Όμως σήμερα είμαστε πανέτοιμοι να διεκδικήσουμε την ψήφο των Πολιτών του Νέου Δήμου και να κάνουμε τον συνδυασμό μας «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κυρίαρχη δύναμη των Πολιτών στην Περιοχή μας, τάσσοντας τον στις υπηρεσίες του απλού Πολίτη και του τόπου μας.

Έχουμε όραμα, πρόγραμμα και φιλοδοξίες για το Δήμο μας.

Μα πάνω απ’ όλα, έχουμε πολιτική ηθική για να διεξαγάγουμε αυτόν τον αγώνα, αλλά κυρίως να αντέξουμε τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείτε, όπως και τις κακόβουλες επιθέσεις, επωνύμων και ανωνύμων, που στρέφονται εναντίων μας.

Η μεγάλη Ελληνίδα...

Φουλ για τίτλο ο Παρνασσός!!

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Παρνασσός Αράχωβας κερδίζοντας μέσα στον Αγ. Θωμά την τοπική ομάδα με σκορ 1-0. Νίκη που διατηρεί τον Παρνασσό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων, τον οποίο και υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο στην Αράχωβα, στο απόλυτο ντέρμπι όπως φαίνεται από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργακόπουλου πήρε την δίκαιη νίκη και πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εκκινήσεις της ιστορίας της. Το γκολ πέτυχε στο 80' ο Γκαλαμέλος.

Το Σάββατο 30-10-10 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο γήπεδο της Αράχωβας.

Αναγνώστης

Κάμερα στον μετεωρολογικο σταθμό Ε.Α.Α. Αράχωβας

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από σήμερα 27/10/2010 οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Μετεωρολογικού σταθμού της Αράχωβας θα μπορούν να βλέπουν και ζωντανή εικόνα.

Νίκος Δαλαρούγκας

Το παγκόσμιο ρολόι του internet

Από τον Lou Xiro

Αξίζει να δείτε το παγκόσμιο ρολόι του internet, που αποτυπώνει τα πάντα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας κάθε δευτερόλεπτο που περνάει (μεταξύ άλλων, οι αλλαγές του πληθυσμού, η παραγωγή ενέργειας και τροφίμων, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος κλπ).


Από το poodwaddle.com

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

53 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη

Συμπληρώνονται σήμερα 53 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Αναγνωρίζεται ως ένας των σημαντικών συγχρόνων Ελλήνων λογοτεχνών και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα, αποτελεί κι έναν από τους αγαπημένους συγγραφείς του διαχειριστή του blog αυτού. Την κορυφή του blog, έχω επιλέξει να κοσμεί μια φράση του Καζαντζάκη από την Ασκητική:

"Ν΄αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω".

Όμως ακόμη δυο φράσεις -μεταξύ άλλων-, από το ίδιο έργο, με εκφράζουν και προσπαθώ (τα καταφέρνω ή όχι, ποιος ξέρει...) να πορεύομαι με αυτές:

"Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν΄ αρνιέσαι ό,τι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν είναι να ΄σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία.
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!"



Ντελάλης

Aeraaaa yeahhh men!!

Αγαπητέ Ντελάλη,

Θα ήθελα να επισημάνω και να μοιραστώ με τους αναγνώστες σου ένα θέμα που έπεσε στην αντίληψή μου και αφορά τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και την σχετική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη πόλη μας.

Ως γνωστόν, τόσο την παραμονή αλλά και την κυριώνυμο ημέρα κάθε Εθνικής εορτής, τα σχολεία της Αράχωβας πραγματοποιούν μαθητική παρέλαση προς τιμή των ηρώων του Ελληνικού Έθνους, της πατρίδας μας δηλαδή, για τις μάχες που έδωσαν αλλά και το αίμα που έχυσαν κατά την απελευθέρωση μας κατά καιρούς από διάφορους και ποικίλους ζυγούς.

Άκουσα λοιπόν ότι κατά την επικείμενη φετινή παρέλαση, κάποια Αραχωβιτόπουλα, μικροί κυρίως μαθητές, οδηγούμενοι και καθοδηγούμενοι από την δασκάλα τους της εκμάθησης Ασιατικών πολεμικών τεχνών «TAE KWO DO» Αραχωβίτισσας καθηγήτριας φυσικής αγωγής δεν θα παρελάσουν με το σχολείο τους αλλά (εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη χορηγηθείσα άδεια?) θα μεταβούν στην Ιτέα να μετέχουν στην εκεί τοπική παρέλαση των σχολείων και αθλητικών συλλόγων έχοντας εξασφαλίσει την σχετική άδεια συμμετοχής φορώντας μάλιστα και την ειδική αθλητική τους εμφάνιση, Ασιατικής φυσικά προέλευσης!!!!

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η ιστορία και θα παρακαλούσα αναγνώστες και αρμοδίους για σχολιασμό και απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Στην μαθητική παρέλαση των σχολείων έχουν δυνατότητα συμμετοχής και τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι; Αν ναι, μπορεί να συμμετέχει και ο τοπικός ιστορικός σύλλογος «Παρνασσός» με την ειδική ποδοσφαιρική ενδυμασία;
  2. Για ποιο λόγο οι μαθητές αλλά κυρίως οι υπεύθυνοι της σχολής «TAE KWO DO» επιθυμούν διακαώς να...

Επιτέλους, τέλος απο το υπ. παιδείας η Θάλεια Δραγώνα

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει η ίδια, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ελληνοπαίδων εξωτερικού, Θάλεια Δραγώνα...
Σε δηλώσεις της η κ Διαμαντοπούλου, ύστερα από τη σημερινή συνάντησή της με την Θαλεια Δραγώνα, ευχαρίστησε δημόσια την ειδική γραμματέα για την προσφορά της στην προσπάθεια αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος και πρόσθεσε ότι οι προσωπικοί λόγοι που επικαλέστηκε είναι απόλυτα σεβαστοί.
Η Θάλεια Δραγώνα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο της και το πνεύμα συνεργασίας. Επισήμανε, δε, ότι παραμένει στη διάθεση τους και μετά την αποχώρησή της από τη θέση της ειδικής γραμματέας.

Αιμοδοσία απο τον Πελεκάνο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και από ώρα 10:00 έως 14:00 στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο).

Φάνηκε φως στο βάθος του τούνελ...

Δελτίο τύπου "Ανεξάρτητης ενωτικής πρωτοβουλίας"


26/10/2010
Δελτίο τύπου

Παρουσία μελών και φίλων του συνδυασμού ¨Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας¨ του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα, πραγματοποιήθηκαν στην Αντίκυρα το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Σημαντικό σημείο της ομιλίας του αποτέλεσε η αναφορά στην ουσιαστική συνένωση των τοπικών κοινωνιών των τριών πρώην δήμων, με προτεραιότητες για:
την ΥΓΕΙΑ
την ΑΝΑΠΤΥΞΗ
το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δίδοντας επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ - ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Γιάννης Πατσαντάρας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η διακαναλική συνέντευξη του Γ.Α.Π., πρωθυπουργού της χώρας μας.


Ουδέν σχόλιο... Καληνύχτα πατριώτες...

Δελτίο τύπου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη, υποψήφιας δημάρχου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Συνεχίζοντας τις περιοδείες της και τις συναντήσεις με κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και πολίτες η υποψήφια δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Ευαγγελία Γρανιτσιώτη το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου μαζί με υποψήφιους συμβούλους περιόδευσε στο Στείρι, το Δίστομο και την Αντίκυρα.
Η κ. Γρανιτσιώτη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που αναπτύχθηκαν αφού άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής τόνισε ότι ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεργασία Διστόμου – Στειρίου – Αράχωβας – Αντίκυρας» γνωρίζει τον τρόπο αντιμετώπισης τους και δίνει λύσεις μέσα από το πρόγραμμά του.
Όπως σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος ο «Καλλικράτης» δημιουργεί δυνατούς δήμους και τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για τη επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων.

«Ο συνδυασμός μας έχει την γνώση, την εμπειρία και την θέληση να θέσει σε αναπτυξιακή τροχιά το νέο μεγάλο δήμο. Να δώσει ποιότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Οι συμπολίτες μας αυτό το έχουν διαπιστώσει και με κάθε ευκαιρία φροντίζουν να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους. Μια εμπιστοσύνη που όλοι μαζί θα επισφραγίσουμε με τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου», επεσήμανε η κ. Γρανιτσιώτη.

Ο Καραμανλής και οι λουκουμάδες

Ο Καραμανλής, έχει την τάση να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας σε ότι κάνει..
Μετά τις τούμπες με τα ποδήλατα και τις βόλτες στην Ραφήνα, ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, αποφάσισε να το ρίξει στο αγαπημένο του σπορ.. το φαγητό!!!
Σύμφωνα λοιπόν με.. την Realnews ο Κωστάκης βρέθηκε σε ταβέρνα στην οποία πήγαινε για πρώτη φορα..
Το μαγαζί φημίζεται για τα περίεργα πιάτα του και όπως ήταν αναμενόμενο ο Καραμανλής τα δοκιμασε όλααα!!
Απο ψάρια μέχρι κρέας και...κεμπάπ. Τα πιάτα έκαναν πασαρέλα μπροστά στον Πρωθυπουργό. Και ενώ είχαν σκάσει όλοι στην κυριολεξία από το φαγητό ξαφνικά ακούστηκε ο Κώστας Καραμανλής να φωνάζει στον μαγαζάτορα: "Φέρε λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα. Πρέπει να χωνέψουμε!".

Από veto300

Ούτε συνέντευξη έξω από το Μαξίμου δεν τολμά να δώσει ο κ. Παπανδρέου

Απίστευτη μεθόδευση με τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Δευτέρας όχι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπως είθισται, αλλά από το... Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, συντονιστής, αυτός δηλαδή που θα δίνει το λόγο στους δημοσιογράφους δεν θα είναι κάποιος συνάδελφος αλλά ο... κ. Πεταλωτής.
Δηλαδή συνέντευξη στο χώρο του κ. Παπανδρέου και με συντονιστή έναν υπουργό. Τι δείχνει αυτό; Πανικό; Δυσκολία να τα βγάλει πέρα σε ουδέτερο έδαφος; Ή φόβο μήπως δεν είναι όλα ελεγχόμενα και γίνει καμιά «πατάτα»;
Πρώτη θα απευθύνει ερώτηση η Όλγα Τρέμη απο το Mega, δεύτερη η Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1 και τρίτος ο Αιμίλιος Λιάτσος από το Star ενω θα ακολουθήσουν ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, που θα εκπροσωπήσει το Alter, ο Αντώνης Σρόιτερ απο τον Alpha, η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ και ο Προκόπης Δούκας από τη ΝΕΤ.
Οι ερωτήσεις θα σε δύο κύκλους: ο ένας θα αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο άλλος την οικονομία.
Κάθε δημοσιογράφος θα έχει το δικαίωμα μίας ερώτησης σε κάθε κύκλο και μίας διευκρινιστικής, χωρίς χρονικό περιορισμό. Η συνέντευξη θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά.

Από το antinews.gr

Νέα ανακοίνωση Παπαλάιου για το συνδυασμό "Αδέσμευτη Αυτοδιοίκηση"

Επειδή αρκετοί φίλοι μας και συνδημότες επιθυμούν να πληροφορηθούν τα ονόματα και άλλα σχετικά με το συνδυασμό μας που δεν ανακηρύχθηκε, σας πληροφορούμε τα εξής:

1) Δεν κρίνεται σκόπιμο για πολλούς λόγους αυτή την ώρα η δημοσιοποίησή των ονομάτων των υποψηφίων μας, αν και αυτά είναι κατά το πλείστον γνωστά στις έδρες των δήμων και σε όποιες τοπικές κοινότητες υπάρχουν.
2) Στο συνδυασμό μας τελικά συμμετείχαν 77 συνδημότες μας, 45 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 32 Σύμβουλοι για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, οι οποίοι κάλυπταν όλους τους Δήμους και τις Δημοτικές Κοινότητες.
3) Υπήρχαν υποψήφιοι τοπικοί Σύμβουλοι που κάλυπταν τις περιπτώσεις των ποσοστόσεων του 1/3 και σε φύλο και σε αριθμό συμβούλων και σε...

Πώς θα εισάγονται οι υποψήφιοι στα Α.Ε.Ι

Η πρόταση του υπ. Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ, όπως ανακοινώθηκε στους Πρυτάνεις , έχει ως εξής:

Οι νέοι φοιτητές εισάγονται σε Σχολή ή στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Ίδρυμα).
Οι φοιτητές εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, μετά από το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.
Το Ίδρυμα υποχρεούται στον Εσωτερικό του Κανονισμό να ορίσει και να δημοσιοποιήσει τις λεπτομερείς απαιτήσεις και διαδικασίες για την ένταξη των φοιτητών σε προγράμματα σπουδών, την αλλαγή προγράμματος σπουδών και την εγγραφή φοιτητών με μεταφορά πιστωτικών μονάδων, μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές και να πιστοποιούνται από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή.
Οι διαδικασίες ένταξης φοιτητών στα προγράμματα σπουδών υπόκειται σε τακτικούς ελέγχους από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, τις διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης, τις διαδικασίες εξωτερικής αξιολόγησης και πιστοποίησής τους. Υπόκειται, επίσης, σε δειγματοληπτικό έλεγχο από την πολιτεία ή την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή.

Το "Νησί" έπεισε ότι ο κόσμος δεν είναι σκουπιδοφάγος, κι ας μας κατάντησαν χώρα της αρπαχτής και του λαμογιού

Τι είπαν οι δύο πρωταγωνιστές της πιο επιτυχημένης ελληνικής σειράς.

Η Σπιναλόγκα είναι το «Νησί» που ξαναφέρνει την Ελούντα στο προσκήνιο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η Κατερίνα Λέχου ως Ελένη Πετράκη και ο Στέλιος Μάινας ως Γιωργής Πετράκης είναι οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς που καθήλωσε τους Έλληνες.

Την ίδια ώρα, το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα «Porto Elounda», στο οποίο διέμεναν οι συντελεστές της τηλεοπτικής παραγωγής, διαφημίζει ότι το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου όσοι το επιλέξουν, θα ξεναγηθούν στα μέρη όπου γίνονται τα γυρίσματα της σειράς που καθήλωσε το 60% του ελληνικού κοινού αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές.

Δελτίο τύπου "Ανεξάρτητης ενωτικής πρωτοβουλίας"


Δελτίο τύπου
24/10/2010

Παρουσία μελών και φίλων του συνδυασμού ¨Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας¨ του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα, πραγματοποιήθηκαν στην Αράχωβα το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Πατσαντάρας στην ομιλία του, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του συνδυασμού, στο πολιτικό πλαίσιο και στις προτεραιότητες, λέγοντας:

Είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα σώμα. Όλοι μαζί στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ που σημαίνει πως δεν έχει κομματικό χρίσμα ή εξαρτήσεις από άλλα κέντρα ΕΝΩΤΙΚΗ που σημαίνει ότι όσοι μετέχουμε, διατηρώντας τις πολιτικές και ιδεολογικές μας επιλογές, βελτιστοποιούμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και δράσεών μας μαζί.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που σημαίνει πως στους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάμε, μόνο ανεξάρτητες ενωτικές πρωτοβουλίες των πολιτών μπορεί να δημιουργήσουν ελπίδα ανάτασης με την απαγκίστρωση από τις αγκυλώσεις των κομματικών σχηματισμών που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

Εμείς φίλες και φίλοι έχουμε το όραμα, έχουμε τα πρόσωπα, έχουμε τη γνώση, έχουμε τη δύναμη, τη θέληση έχουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, και έχουμε και εσάς που με την αγάπη και την στήριξή σας, θα μας βοηθήσετε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα.


Προς κάθε κατεύθυνση διευκρινίζουμε ότι:
Η κίνησή μας είναι μια αυθεντική κίνηση πολιτών χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση, που λειτουργεί με όρους άμεσης δημοκρατίας, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και συναίνεση. Δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με παρουσία στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.
Οι φίλοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, είναι πολίτες χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις και μπορεί να ανήκουν σε ένα ή περισσότερους πολιτικούς χώρους.
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία δεν συνεργάζεται, ευθέως, πλαγίως ή εν κρυπτώ, με κανέναν πολιτικό φορέα. Θα συνεργαστεί, μετεκλογικά, με κάθε πολιτικό φορέα που θα είναι αναγκαία η παρέμβασή του για να προωθηθούν ζητήματα του τόπου μας.

...Πιστεύουμε ότι η ικανότητα δεν είναι μονοπώλιο ενός μόνο πολιτικού φορέα αλλά ικανά άτομα υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις και μόνο αν συνυπάρξουν μπορούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό επιδιώξαμε από τη αρχή και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε.
...Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλους μας, λόγω οικονομικής κρίσης, όπου η καθολική απαξίωση του κομματικού-πολιτικού συστήματος και η απογοήτευση των πολιτών καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο , σε μια νέα ενότητα που αποτελείται από τους τέσσερεις πρώην Δήμους και Κοινότητες (Διστόμου, Aράχωβας, Αντίκυρας και Στειρίου), με πάνω από δέκα χιλιάδες κατοίκους. Ποιο είναι αλήθεια το διακύβευμα των εκλογών αυτών για την περιοχή μας και για το νέο Δήμο; Τα προβλήματα ασφαλώς είναι πολλά και αγκαλιάζουν όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πόλεων αφού η κρίση δεν είναι απλά οικονομική. Είναι και πολιτική και κοινωνική και περιβαλλοντική. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αναδεικνύουν Κυβέρνηση. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγουν. Πολιτικά μηνύματα ασφαλώς θα υπάρξουν, αλλά το άμεσο και μεγάλο πολιτικό και αναπτυξιακό στοίχημα των εκλογών του Νοεμβρίου αφορά τον τόπο μας και την προοπτική του.

...Εμείς επιδιώκουμε: - Οι τοπικές κοινωνίες και οι Πολίτες να έχουν ένα Δήμαρχο, φίλο και αρωγό στα προβλήματά τους. Ένα Δήμαρχο που θα βρίσκεται στο γραφείο του, στα κέντρα Αποφάσεων, αλλά και στο δρόμο, μαζί με τους Πολίτες για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες του απλού Πολίτη . - Ένα Δημοτικό συμβούλιο που θα είναι κοντά στον Πολίτη, σε καθημερινή βάση και δεν θα συμμετέχει μόνο σε άγονες δημοτικές συνελεύσεις. - Επίσης να εμφανίσουμε στο προσκήνιο της Διοίκησης του Δήμου ΙΚΑΝΑ και άφθαρτα πρόσωπα μακριά από κομματικές στενότητες και προσωπικές επιδιώξεις.

...Αγαπητοί συμπολίτες
Η ψήφος είναι ιερή, μη την χαρίζετε μη την πετάτε σκεφθείτε καλά κρίνετε, λοιπόν, συγκρίνετε, αποφασίστε, Εσείς, και μόνο Εσείς.

Κλείνοντας την ομιλία του και αποφασιστικός από το βήμα των εγκαινίων, ο επικεφαλής της ¨Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας¨ και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας έστειλε μήνυμα νίκης του συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή, λέγοντας:
...όπως είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ: "Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της"

Στον "επίλογο" των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου έγινε παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Βρε πως καταντήσαμε... Να μας εμπαίζουν αυτοί που όταν εμείς φιλοσοφούσαμε, εκείνοι κρέμονταν από τα δέντρα...

Η απόλυτη κατάντια...

Μας εμπαίζουν άθλια ακόμη και οι Ευρωπαίοι,
οι οποίοι κρεμόντουσαν από τα δέντρα, όταν εμείς φιλοσοφούσαμε...

Όχι οι πολίτες ευρωπαίοι. Κι αυτοί θύματα είναι, σαν εμάς. Αλλά οι πολιτικοί ευρωπαίοι, στελέχη της "διοίκησης" και υπάλληλοι των τραπεζών, τύπου Όλι Ρεν και οι όμοιοί τους.

Εδώ και λίγο καιρό η Eurostat, που είναι το όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ερευνώνται τα αριθμητικά στοιχεία των χωρών-μελών, ψάχνει να βρει τα ελλείμματα των ετών 2006-2009 για την Ελλάδα.
Ηδη ο επίτροπος Ολι Ρεν
πριν από μία βδομάδα ψιθύρισε ότι βλέπει ένα αυξημένο έλλειμμα, πέρα από το αναμενόμενο, και αυτό ίσως υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Μ' αρέσει πολύ που πάντοτε βάζουν το "ίσως", όταν πρόκειται για κάτι κακό.

Μας δουλεύει ο κύριος Όλι Ρεν, που "διαισθάνεται" το έλλειμμα να μεγαλώνει και άρα ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα... Πότε όμως??

Η Eurostat γνωρίζει ήδη πολύ καλά τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα, αλλά δεν τα δημοσιοποίησε μαζί με εκείνα των άλλων 26 χωρών της Ε.Ε., που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή. Οχι μόνο αυτό, αλλά ανέβαλε για μετά τις δημοτικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου την ανακοίνωση για την Ελλάδα. Γιατί??

Αυτοί λοιπόν είναι οι καθαροί και τίμιοι Ευρωπαίοι, οι αξιοκράτες, ενώ εμείς οι Έλληνες είμαστε τα λαμόγια, οι λωποδύτες, οι κλέφτες και ψεύτες... Να όμως που οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Και ο τελευταίος πολίτης βρε κουτορνίθια των Βρυξελλών μπορεί να καταλάβει ότι τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα κρύβονται σε συνεννόηση μεταξύ των σοβαρών κυρίων της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης. Για να μην πέσει η κεραμίδα του δυσμενούς κλίματος για τη χώρα, την οποία κεραμίδα θα χρεωθεί η κυβέρνηση, στην προεκλογική περίοδο.

Και μέσα σε όλα αυτά, άκουσα και κάτι παπαγαλάκια του Πρωθυπουργού να κελαηδάνε στην τηλεόραση, ότι αν δεν είναι ισχυρό το μήνυμα των δημοτικών εκλογών προς τις αγορές, ότι επικροτούμε τα μέτρα και το "σωστό δρόμο" που επιτέλους μπαίνει η χώρα, τότε θα μας οδηγήσει σε εκλογές... Με απρόβλεπτες συνέπειες... Άλλωστε, οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές!!

Βρε μπρος...
Top