αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Με λένε Ελλάδα...

"...Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια.
Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια.
Πολέμαγα για να μεγαλώσω.
Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς.
Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω.
Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν.
Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.
Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου.
Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Η Χούντα. Το ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα. Ο Κοσκωτάς. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.
Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι λαϊκιστές στην εξουσία. Πράσινοι και μπλε. Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.
Οι συνδικαλιστές. Οι ληστοτραπεζίτες. Οι Αλβανοί και οι σφαγές. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.
Οι υπουργοί και οι μίζες. Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Σημίτης ο Καραμάν Αλής ... Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή. Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17 Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη. Μου κλοτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι.
Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"! Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ' όλους.
Είναι να τρελαίνεσαι, είναι να παραληρείς...
Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για εμένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.
Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρώμικη, με βίασαν όλοι.
Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας. Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Από το troktiko

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αχός Αράχωβας (τεύχος Απριλίου - Μαίου)

Πλοήγηση
Για την πλοήγηση κλικ στην εικόνα για πλήρη οθόνη (fullscreen). Αφού μπείτε σε πλήρη οθόνη πατήστε κλικ αριστερά - δεξιά για εναλλαγή των σελίδων. Επιπλέον κλικ κάνει zoom in, από όπου μετακινείστε με το ποντίκι πάνω - κάτω.


2 κούπες καφέ

Από τον Νίκο Βρούλια

Αιμοδοσία απο τον Πελεκάνο σε Ιτέα και Αράχωβα

Την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρες 9:30-14:00 ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ιτέας "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη, στην Ιτέα και την Αράχωβα.
Η αιμοδοσία στην Ιτέα θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου στην παραλία και στην Αράχωβα στο παλιό δημοτικό σχολείο.
Θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική αιμοδοσία στα γραφεία του συλλόγου στην Ιτέα την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρες 18:30-21:30.

Από το iteanet.blogspot.com

Η ρήση της ημέρας

Το «ναι» και το «όχι», αν και είναι οι πιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται να τις σκεφθεί κανείς πολύ προηγουμένως.

Πυθαγόρας, 580-490 π.χ.,
Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Ο Πυθαγόρας ο Σαμιος, υπήρξε σημαντικός έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών και δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις. Γεννήθηκε σε χρονολογία που δεν μας είναι γνωστή, αλλά που εικάζεται πως είναι μεταξύ των ετών 580 - 572 π.Χ. και ως επικρατέστερος τόπος γεννήσεως παραδίδεται η νήσος Σάμος. Πέθανε στο Μεταπόντιον της Ιταλικής Λευκανίας σε μεγάλη ηλικία, περί το 500 - 490 π.Χ.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση για ανάδειξη κοινού υποψηφίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Ανακοίνωση

Οι εξελίξεις του Καλλικράτη επιβάλλουν στην πόλη μας επιτέλους να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τη νέα πραγματικότητα.
Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους επικεφαλής των τριών (3) παρατάξεων των προηγουμένων Δημοτικών Εκλογών κ. Ανδρέου – Λεόντιο Γεώργιο, κ. Κοκοβό Θεόδωρο και κ. Γεωργακό Ιωάννη καθώς και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέου Δ. Γεώργιο, για την ανάδειξη κοινού μοναδικού υποψηφίου της πόλης μας για τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Η διαδικασία της διερεύνησης είναι η εξής:
  1. Μέχρι 30/06/2010 όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια είτε ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είτε ως επικεφαλής της προσπάθειας θα πρέπει να το δηλώσουν στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (στον κ. Νικόλαο Γεωργιάδη).
  2. Από τον πίνακα που θα δημιουργηθεί θα επιλεγεί με άτυπο δημοψήφισμα από τον Αραχωβίτικο λαό ο επικεφαλής που θα ηγηθεί της προσπάθειας ως Υποψήφιος Δήμαρχος, σε συνεννόηση και με τους κατοίκους των λοιπών οικισμών του νέου Δήμου.
Αράχωβα 31 Μαΐου 2010
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ανακοίνωση Ντελάλη για ψηφοφορία

Όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι ή θέλουν να προτείνουν κάποιον, να κάνουν ένα σχόλιο στην ανάρτηση αυτή ή με email για να μπει ψηφοφορία άμεσα και στο blog.
Η ψηφοφορία θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες και τα αποτελέσματα δεν θα είναι ορατά κατά τη διάρκειά της. Θα αναρτηθούν στο blog την 30.06.2010.

Ολοταχώς με... την όπισθεν

Του lou xiro

Γεια αγαπητέ/η Ντελάλη

1. Η δημοπρασία της "ΝΤΟΛΤΣΕ" έγινε με "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΜΑΘΑ", το πολεοδομικό πρόβλημα το ξέρουν?
2. Ο μοναδικός παιδότοπος που υπάρχει στην αραχωβα επί πληρωμή βέβαια "ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΠΟΡΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ".
3. Α, ξέρεις ότι στο πάρκινκ των 7 ΕΥΡΩ την ώρα, "ΗΜΑΡΤΟΝ" στο ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.........?!!!!" έχουν κόψει το ρεύμα εδώ και μερικές μέρες. Τελικά δεν πληρώνουν οι "ΦΤΩΧΟΙ" και με το δίκιο τους... αλλά και οι μεγάλες εταιρίες το ίδιο???
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!
4. ΓΗ 2010... ΕΛΛΑΔΑ 2010... ΑΡΑΧΩΒΑ 2010...
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ... ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ...!!!

Α.!! ΚΑΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!

Ευχαριστώ που με άκουσες.

Για την επιβράβευση των μαθητών

Αγαπητέ Ντελάλη,

ήθελα από καιρό να μιλήσω δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν υπήρχε ο κατάλληλος τόπος (διαδικτυακός ή μη) που να εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό.
Τα τελευταία 2 χρόνια ο δήμος Αράχωβας σταμάτησε απότομα και για λόγους που ποτέ δεν εξηγήθηκαν, να προσφέρει στους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου (και σε αριστεύσαντες νεοεισαχθέντες σε πανεπιστημιακές σχολές) το χρηματικό έπαινο που απένειμε κάθε χρόνο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τον Δεκέμβριο μάλιστα του 2006 έγινε η τελευταία απονομή.

Προσωπικά θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα:

Κύριε Δήμαρχε, σας στοίχιζε τόσο πολύ να δίνετε το πόσο των 80 ευρώ σε 25 περίπου μαθητές που με κόπο και κούραση αρίστευσαν στα μαθήματα τους;
Σας στοιχίζει λιγότερο το να παίρνετε κάθε χρόνο ΑΝΕΛΛΕΙΠΩΣ παιχνίδια (δώρα Χριστουγέννων) για 300 τουλάχιστον παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου;

Δεν θεωρούμε Κύριε Δήμαρχε τα χρήματα ως μείζον θέμα, αλλά ζητάμε έστω και με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες μας. Δείτε το, αν όχι σαν Δώρο, έστω σαν μια μικρή επιβράβευση της προσπάθειας μας. Γιατί στις γειτονικές πόλεις και χωριά, οι προσπάθειες αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται, έστω και συμβολικά.
Δεν θα γλιτώσετε κύριε Δήμαρχε μερικά ευρώ σταματώντας τους χρηματικούς επαίνους. Προσπαθήστε από αλλού να κάνετε οικονομία. Όχι από τα παιδιά. Με την στάση αυτή που επιδεικνύετε απέναντι στη νέα γενιά, μην απορείτε που δεν ασχολούνται με τα πολιτικά και με εσάς τους ίδιους από τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι τους κλείνετε τις πόρτες.

Περιμένω σύντομα την απάντηση σας.

Με εκτίμηση,
Κάποιος της νέας γενιάς (νυν ή πρώην μαθητής... δεν έχει σημασία)

(Θα ήθελα να σας ζητήσω αν είναι δυνατόν, το παρόν να δημοσιευτεί και στον ΑΧΟ)

Η ρήση της ημέρας

Πάντα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνεις αυτό που είναι σωστό.

Martin Luther King, 1929-1968,
Αφροαμερικανός ηγέτης

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν Βαπτιστής, διάκονος και ακτιβιστής υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων. Το 1964 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ για τον αγώνα του κατά των φυλετικών διακρίσεων μέσω κοινωνικής ανυπακοής και άλλων μέσων χωρίς τη χρήση βίας.
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις της Πολιτείας Τεννεσί.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το πάρτυ τελείωσε. Tα κεφάλια μέσα

Του Ελεύθερου πολίτη

Έλαβα από ένα φίλο το πιο κάτω mail, δεν ξέρω ποιος το έγραψε. Όμως το βρίσκω καταπληκτικό, όσο και θλιβερό, γιατί... αλλοίμονο, λέει ΤΟΣΕΣ αλήθειες!!!. Το μοιράζομαι μαζί σας.

Το πάρτι τελείωσε. Tα κεφάλια μέσα.

Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες Austin Morris Allegro! Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε να στο χαλάσει. Τόσο καλά.
Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80. Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου. Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας. Η χαρά του αφισοκολλητή. Το βασίλειο της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας. Όπως και της φτηνής ρητορικής. «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ζήτω η Λιβύη», μελετήστε το «πράσινο βιβλίο» του Καντάφι, και άλλα πολλά παρόμοια.
Ώσπου ήρθε το τέλος. Τα αναπόφευκτα σκάνδαλα οδήγησαν σε ειδικά δικαστήρια, ψευδεπίγραφους κήνσορες, και στο «Τσοβόλα δώστα όλα», και από κει πάνε κι` άλλοι.
Και σκάει μύτη ο Μητσοτάκης με τον Μαυρίκη και τον Σωκρατάκια που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κίτσος και μπρρρ...
Τη δεκαετία του `90 που ακολούθησε, τα κεφάλια μπήκαν κάπως μέσα, αλλά τότε ήταν που ανδρώθηκαν τα πραγματικά λαμόγια. Τα σκυλάδικα γνώρισαν πιένες. Η Λιάνη ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω της υπήρχε μια ολόκληρη συνομοταξία πεινασμένων και συνάμα αγριεμένων ασύδοτων. Με το χαμόγελο της Κολυνός. «Σοσιαλιστικά» βαμπίρ. Μαζεύοντας όμως γύρω τους και τη πλέμπα. Και έτσι είδαμε το μοναδικό φαινόμενο, η κάθε γειτονιά να έχει και από μια ΕΛΔΕ, όπως κάποτε είχε από μια ντισκοτέκ. Χαμός στο ίσιωμα. Κόσμος και κοσμάκης καταχρεώθηκε για να μπορεί να γίνει «παίκτης». Χα και πάλι χα. Κάποιοι όμως ανησυχούσαν από τότε. Είχαν υπόψη τους τη λευκή βίβλο της ΕΟΚ, που ελάχιστη της δόθηκε δημοσιότητα.
Και μετά ήρθε το ευρώ. Στην αρχή χαρήκαμε, καθότι αισθανθήκαμε Ευρωπαίοι. Το χρόνιο όνειρο της ψωροκώσταινας. Μέχρι που συνειδητοποιήσαμε πως το ευρώ, που είχε κλειδώσει στις 340 δραχμές, ισοδυναμούσε με το παλιό κατοστάρικο. Κάποτε αγοράζαμε το φραπέ 140 δραχμές και σκοτωνόμασταν με τον σερβιτόρο για τα ρέστα από τις 150. Τώρα έφτασε το φραπέ στα 5 ευρώ και αισθανόμαστε γύφτοι αν δεν αφήσουμε 1 Ε πουρμπουάρ (340 δραχμές παρακαλώ).
Παρόλα αυτά, λίγο τα ευρωπαϊκά πακέτα, λίγο η Ολυμπιάδα, λίγο η τραπεζική απελευθέρωση της δανειοδότησης, λίγο η στρεβλή ανάπτυξη, λίγο η καρακατσουλίστικη τιβί μας, και γίναμε όλοι μπρούκληδες.
Πήξαμε να βλέπουμε BMW και Μερτσέντες αγορασμένες με 136 άτοκες(!) δόσεις. Γεμίσαμε από χάϊδες τυπάδες και αισθησιακές μοντέλες (όλες ξανθιές) γκλαμουράτες. Εκεί που κάποτε βλέπαμε μόνο μουσάτους αγωνιστές, και αξύριστες κνίτισες, γεμίσαμε από τεκνά και σεξοβόμβες. 50 τηλεοπτικά κανάλια η Νέα Υόρκη; 150 εμείς. Home Cinemas, Pentium, Playstation, lap tops, flat screen 42 inch HD TV's, και πάει λέγοντας. Όχι παίζουμε. Και νάσου Ολυμπιάδα σούπερ φαντεζί, και νάσου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, και πίσω και σας φάγαμε κουφάλες λιγούρηδες Ευρωπαίοι. Ελλάδα ρε...

Ναι, αλλά ήρθε πλέον και η ώρα του λογαριασμού. Με π..ς αυγά δεν βάφονται. Η αιώνια σοφία του απλού λαού επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά. Όλα ήταν σικέ. Τεράστιο το έλλειμμα, τεράστιο το δημόσιο χρέος, και πάπαλα οι ντεμέκ σωτήρες πολιτικοί μας. Ανθρωπάκια και αυτοί, που ψάχνουν να κάνουν τη καλή τους με καμιά γρηγοράδα. Και μετά μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε. Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι. Και νά'μαστε ξανά μανά, εσείς και εγώ, οι μέσοι Έλληνες δηλαδή, ενώπιοι ενωπίω του ΔΝΤ και του κάθε Τρισέ. Της σκληρής πραγματικότητας.
Και ξαφνικά έντρομοι συνειδητοποιούμε, πως τελικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν μας πολυσυμπαθούν. Ήταν όλα μια αυταπάτη. Τους αρέσουν τα τζατζίκια και οι παραλίες μας, αλλά πέραν τούτων... τίποτα. Μας απεχθάνονται και μας θεωρούν τσαμπατζήδες και απατεώνες. Και ο κύκλος κλείνει.
Μας βλέπω ξανά με λαχανί Zastava και πειραγμένα Lada (με 6 προβολείς ομίχλης) να κάνουμε κόντρες στις παραλιακές. Αν φυσικά υπάρχουν χρήματα για βενζίνη. Αλλιώς υπάρχουν και τα παπάκια (με φωσφοριζέ ζάντες) για τα τρελά γούστα.
Το ride είναι over, που λένε και οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας. Το ελληνικό λούνα παρκ τελείωσε. Εκτροχιάστηκε, όπως στις ταινίες με το δαιμονισμένο τρενάκι του τρόμου.

Ήταν όμως εντυπωσιακό όσο κράτησε. Και όσοι το πρόλαβαν το απόλαυσαν. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. Γεννήθηκαν αργά.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Η ρήση της ημέρας

Η ισχύς εν τη ενώσει.
(είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι)


Αίσωπος, 620 - 560 π.Χ.
Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας

Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός. Θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία. Για τη ζωή του δεν υπάρχουν ακριβείς και συγκεκριμένες πληροφορίες, από πολλούς μάλιστα αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξή του.
Είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Θεωρείται επίσης ο κορυφαίος της λεγόμενης διδακτικής μυθολογίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι δεν έγραψε μήτε μια λέξη, αλλά όλους τους μύθους τους διηγιόταν προφορικά.



Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Απάντηση του κ. Λουκά Παπαγεωργίου στον κ. Χάρη Αλμπάνη

Κύριε Χάρη Αλμπάνη

Διαβάστε παρακαλώ την επιστολή σας που ο ίδιος έχετε γράψει 25/5/2010 και πέστε μου σε τι διαφέρει ως προς το ενωτικό κλίμα από την δική μου.

Στο ότι σέβομαι τις αποφάσεις των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων που προβάλλουν τις επίσημες θέσεις, καθώς και τις τοποθετήσεις των Συμβούλων και δεν θα τις σχολιάσω.
Είναι κακό κύριε Αλμπάνη?

Το ότι πήραμε ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις στηρίζοντας τα του δήμου μας.
Είναι κακό κύριε Αλμπάνη?

Ότι στην ιδία έκτακτη συνεδρίαση που καταδικάζουμε τα μέλη της Κυβέρνησης και ανακαλούμε τις προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις μνήμης της 10ης Ιουνίου από τα μέλη της κυβέρνησης και τους Βουλευτάς του Νομού μας και η απόφαση ψηφίζεται ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο που οι πέντε από τους δώδεκα Συμβούλους καταγόμενοι από το Στείρι, με παρόντα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου ΣΤΕΙΡΙΟΥ, εκφράσαμε απόλυτο σεβασμό στην αυτοτέλεια, τους αγώνες και την ιστορική διαδρομή των υπολοίπων Δήμων και Κοινοτήτων, όπως και στις έντονες και δίκαιες αντιδράσεις του Δημοτικού Διαμερίσματος Στειρίου για την μη αναφορά του ονόματός του στο Νέο Δήμο.
Είναι κακό κύριε Αλμπάνη?

Το ότι στήριξα την πρωτοβουλία του Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου Στειρίου, μόλις το ενημερώθηκα τηλεφωνικώς από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου έστω και στο παρά πέντε?
Και στην ομιλία μου ξεκαθάρισα ότι πέρα από την θεσμική μου θέση ως Στειριώτης στηρίζω την απόφαση αυτή?
Είναι και αυτό κακό κύριε Αλμπάνη?

Το Στείρι είναι ο τόπος καταγωγής μου κύριε Αλμπάνη και δεν θα υποδείξετε εσείς πως και με ποιον τρόπο θα στηρίξω τα συμφέροντα του τόπου μου.
Και δεν θα χρειαστώ κύριε Αλμπάνη, την άδεια από εσάς και από όσους λειψά και ανακριβή σας πληροφόρησαν για την πολιτική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια.

Κλείνοντας κύριε Αλμπάνη.
Θέλω να εκφράσω την απορία μου, χωρίς να γνωριζόμαστε καν, πώς αναφερθήκατε σε τόσες λεπτομερής ανακρίβειες. Λυπάμαι.
Και δεν θα ασχοληθώ πάλι μαζί σας.

Και κάτι ακόμη.
Αν θα είμαι υποψήφιος στο ΝΕΟ ΔΗΜΟ θα είναι τιμή μου να μην με ψηφήσετε κύριε Αλμπάνη.

Με τιμή
Λουκάς Ι. Παπαγεωργίου

31 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Της Κατερίνας Κομνά

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος βρίσκει τη χώρα μας να κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη σε ποσοστό καπνιστών, αφού το 37% των Ελλήνων καπνίζει.

ΤΕΣΤ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ:
Νιώθετε την ανάγκη να κόψετε το κάπνισμα;
Το «κλειδί» προκειμένου να διακόψει κάποιος το κάπνισμα είναι η πρόθεση που έχει, δηλαδή πόσο πραγματικά «θέλει να κόψει το τσιγάρο».
Η έρευνα έχει δείξει ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προσδιορίζουν μια επιτυχημένη προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος είναι το υψηλό κίνητρο του καπνιστή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πώς θα μάθετε όμως αν είστε πραγματικά διατεθειμένοι να κόψετε το κάπνισμα;Συμπληρώνοντας το παρακάτω τεστ! Και αν το αποτέλεσμα δείξει ότι δεν είστε έτοιμος/η, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει πολλές συμβουλές για να σας βοηθήσει να το πετύχετε. Άλλωστε, υπάρχουν και σε πολλά νοσοκομεία ειδικά τμήματα, όπως το Ειδικό Κέντρο Διακοπής του Καπνίσματος στο «Ευγενίδειο» Θεραπευτήριο.

1η ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ανησυχείτε για τους σοβαρούς κινδύνους της υγείας σας που συνδέονται με το κάπνισμα;

Α. Ναι
Β. Μερικές φορές
Γ. Ποτέ

Σχετικά με τη διοικητική υπαγωγή του Κωρύκειου Άντρου στον Παρνασσό

Σχετικά με την διοικητική υπαγωγή του σπηλαίου Κωρύκειο Άντρο στον Παρνασσό, έχω αναφερθεί σε προηγούμενο σχόλιό μου λανθασμένα, ότι βρίσκεται στο Δήμο Δελφών.

Μετά από σχετικό email το οποίο περιείχε 2 αρχεία, εκ των οποίων το πρώτο χειρόγραφο και το δεύτερο γραμμένο σε γραφομηχανή, με τα όρια των δύο Δήμων (Αράχωβας και Δελφών), το οποίο εστάλη από τον Δήμο Αράχωβας και προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, πρέπει να επανορθώσω, καθώς στα παραπάνω έγγραφα αναφέρεται ρητά ότι το Σαρανταύλι ανήκει στην Αράχωβα.

Ευχαριστώ το Δήμο για την διευκρίνηση.

Ντελάλης

Ξήρανση ελάτης

Του Παναγιώτη

Έχουμε αναφερθεί και πέρυσι τέτοιο καιρό στην ξήρανση της ελάτης στο ζεμενό (περισσότερο) αλλά και σε άλλα μέρη.
Σχετικές αναφορές του θέματος μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:
parnassos.net46.net/wordpress-2.7/wordpress/?p=986.

Παρά τις διάφορες αναφορές που έχουν γίνει κατά καιρούς στο δασάρχη Λιβαδειάς, δεν έχουμε δει καποια προσπάθεια διαφοροποίησης της κατάστασης.

Τι άλλο πρέπει να γίνει λοιπόν? Έχει ξεραθεί το 35% του δάσους (στο ζεμενό).

Καταγγελία για τη δημοπρασία εκμίσθωσης της dolce vita

Του Θανάση Κόρακα

Καταγγελία για τη διαφανή και αδιαφανή δημοπρασία για την εκμίσθωση του οικοπέδου Πίσω Αλώνια (Dolce Vita).

Η φανερή προφορική δημοπρασία, που έγινε για την εκμίσθωση, απαιτούσε ορισμένα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας
3. Βεβαίωση του δήμου Αραχωβας μη οφειλής
4. Πιστοποιητικό ότι δεν έχει κηρυχθεί σε κατάστασης πτώχευσης κ' αναγκαστικής διαχείρισης
5. Τραπεζική επιταγή 10.000 Ευρώ


Στην πρώτη δημοπρασία, που έγινε στις 30-4-2010 πλειοδότησε ο Μπόκας Λουκάς με 1.050 Ευρώ, χωρίς να προσκομίσει βεβαίωση μη οφειλής (χρωστά χρήματα στο δήμο Αράχωβας). Κανονικά δεν έπρεπε να γίνει η δημοπρασία, αφού δεν είχε όλα τα δικαιολογητικά. ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ?????

Στη δεύτερη δημοπρασία, που έγινε στις 12-5-2010, πλειοδότησα εγώ, ο Κόρακας Αθανάσιος με 1.100 Ευρώ.
Έχω προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που ελέγχθηκαν από την επιτροπή και τα βρήκαν νόμιμα και ενώ με είχαν διαβεβαιώσει, ότι θ'ανοίξω το μαγαζί, σε μερικές ημέρες μετά το συμβούλιο.
Εγώ σταμάτησα από την δουλειά μου ξοδεύοντας αρκετά χρήματα, ψάχνοντας για εξοπλισμούς και κλείνοντας συμφωνίες για τις δουλειές που πρέπει να γίνουν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, γιατί το μαγαζί έχει υποστεί πολλές ζημίες. Ξαφνικά με ειδοποιούν ότι πρέπει να γίνει και μια τρίτη δημοπρασία, γιατί στο συμβούλιο ο Κοκκοβός Θεόδωρος ψήφισε κατά εμένα και υπέρ του Μπόκα Λουκά (ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ) και παίζοντας με τις ημερομηνίες υπέρ του Μπόκα.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ?????

Γίνεται και μια τρίτη δημοπρασία στις 28-5-2010. Στη δημοπρασία λαμβάνουν μέρος ο Κόρακας Αθανάσιος και ο Μπόκας Λουκάς.
Ο Μπόκας Λουκάς προσκομίζει βεβαίωση μη οφειλής του δήμου, ενώ δεν έχει εξοφλήσει όλο το ποσό που χρωστάει, αλλά με διακανονισμό και δόσεις. Σε ερώτηση μου προς τον Γεωργιάδη Νίκο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εάν είναι νόμιμη η βεβαίωση μη οφειλής του δήμου, ο Γεωργιάδης Νίκος μαζί με τον Μαυρεπή Νίκο παίρνουν τηλέφωνο τον δήμο Αραχωβας και ο Γεωργιάδης μου λέει ότι η βεβαίωση μη οφειλής του Μπόκα είναι νόμιμη.
Η Δημοπρασία γίνεται με πλειοδότη τον Μπόκα 1.505 Ευρώ. Εγώ μαθαίνω εκ των υστερών ότι έχει κάνει διακανονισμό με δόσεις... Σε ερώτηση μου σε δικηγόρο για βεβαίωση μη οφειλής ο δικηγόρος μου απαντά ότι δεν δίνουν βεβαίωση μη οφειλής σε όσους κάνουν διακανονισμό με δόσεις και δεν έπρεπε να λάβει μέρος στη δημοπρασία ο Μπόκας Λουκάς.

Ερώτηση μου είναι γιατί μου το απέκρυψε η επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου και δεν ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά από το συμβούλιο και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου. ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ??? Η ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ??????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΟΡΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Υ.Γ. Η επιστολή γράφτηκε, για να μάθουν οι Αραχωβίτες την αλήθεια. Γιατί με ρωτούν κάθε μέρα ΓΙΑΤΙ???????

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πρόταση για πρόσκληση από Ομάδα Πολιτών Αράχωβας

Από Ομάδα Πολιτών Αράχωβας

Στη δημόσια έκτακτη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου το Δ.Σ. Διστόμου, αποφάσισε παμψηφεί, να ανακαλέσει τις προσκλήσεις
προς τον κ. Ραγκούση καθώς και στα μέλη της Κυβερνήσεως πλην του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, για την παράστασή τους στις εκδηλώσεις μνήμης της 10/6 του ολοκαυτώματος της σφαγής του Διστόμου.
Δυστυχώς, η απόφαση αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε δικαιολογία προς τους, κατά τα άλλα, αγαπητούς κατοίκους του χωριού αυτού. Η ομόφωνη απόφαση, από τα θεσμοθετημένα όργανα του χωριού, καθώς και η μέχρι σήμερα παντελής απουσία διαφοροποίησης θέσεως έστω και μεμονωμένων ατόμων προς αυτή, εμπλέκει τους κατοίκους του σε μία άνευ προηγουμένου αλαζονική και υπεροπτική πράξη. Η απόφαση αυτή βάζει απέναντι στους κατοίκους του Διστόμου, θεωρώντας τους persona non grata, τους αντιπροσώπους ενός ολόκληρου Έθνους. Η πρόταξη τούτη, το ξόδεμα δηλαδή, ιερών και οσίων, που πρέπει να είναι έναυσμα μνήμης και σεβασμού, στο βωμό της οικειοποίησης μιας μηχανιστικής ονομασίας ενός Δήμου, που ίσως, με άλλη ψυχραιμότερη ματιά να μην τη δικαιούται το συγκεκριμένο χωριό, δείχνει έπαρση και εγωισμό, απερισκεψία και αλαζονεία, έλλειψη σεβασμού και καιροσκοπισμό, καθώς και τραγική επιβεβαίωση της φράσης «Υπεράνω πάσης ηθικής το συμφέρον».
Βεβαίως, επειδή ποτέ δεν είναι αργά, μπορούν να αποκαταστήσουν την τάξη και την ηθική αρμονία, ανακαλώντας αυτή την απόφαση και ζητώντας ταυτόχρονα συγνώμη, για το διαπραχθέν λάθος.
Κύριοι, του Δ.Σ. Διστόμου αυτή η συγκεκριμένη ημέρα είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, ημέρα πένθους και σεβασμού, ημέρα απότισης τιμής σε ιερούς προγόνους. Είναι ημέρα παράστασης όλων των Ελλήνων χωρίς πρόσκληση, είναι ημέρα εθελούσιας παρουσίας. Η όποια απαγόρευση συμμετοχής σε οποιονδήποτε Έλληνα, εμπεριέχει έλλειψη ήθους και απουσία σεβασμού προς τους νεκρούς.

Αν παρ’ όλα αυτά συνεχίσετε να εμμένετε στην απαράδεκτη κατά τον κοινό νου απόφασή σας, θεωρώ ότι το Δ.Σ. Αραχόβης στη σημερινή του συνεδρίαση πρέπει να αποφασίσει, να προσκαλέσει τον κ. Ραγκούση, τους βουλευτές του Νομού μας και όποιους άλλους, απέκλισαν οι φίλοι μας γείτονες, για φιλοξενία και ξενάγηση στην Αράχοβα κατά την συγκεκριμένη μέρα.
Ο Δήμαρχος Αραχόβης, πρέπει να οδηγήσει τον κ. Ραγκούση σε δύο κομβικά σημεία της Πόλεως μας για να κατανοήσει επιτέλους -έστω και εκ των υστέρων- το σοβαρό χωροταξικό λάθος στο οποίο αυτός και οι συμβουλάτορές του υπέπεσαν. Πρέπει να τον οδηγηθεί στην είσοδο της πόλης μας, στα «Καρούτια», για να θαυμάσει το απαράμιλλο κάλλος του Δελφικού τοπίου καθώς και την φυσική συνοχή του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια να οδηγηθεί στο «Σταυρό», για να μπορέσει από εκεί αγναντεύοντας το τοπίο να αντιληφτεί ποιες πόλεις θα έπρεπε να απαρτίζουν χωροταξικά τον Νέο Δήμο. Επειδή κατά την ίδια χρονική στιγμή, στον κόλπο της Ιτέας, λόγω της άρσης του «Καμποτάζ», θα είναι ελλιμενισμένα δύο κρουαζιερόπλοια, να του γίνει γνωστό ότι η ανάπτυξη της περιοχής έχει Τουριστική Κατεύθυνση και όχι βιομηχανική.
Θα ήταν ωφέλιμο επίσης να οδηγηθεί και στο «Κωρύκειο Άντρο» για να κατανοήσει την τεράστια απώλεια οικονομικών πόρων, από τη μη αξιοποίησή του.
Επιστρέφοντας θα μπορούσαν οι συνοδοί του να σταματήσουν ξανά στο «Σταυρό» μήπως και έχει γεννηθεί εν τω μεταξύ η επιθυμία στον κ. Ραγκούση να άρει τα λάθη του επιτελείου του και προς εξαγνισμό και εξιλέωση, πράξει το αυτονόητο.

Για τη μεταφορά: Στέργιος Μπακολουκάς
Top