αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σημεία των καιρών...

Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή.

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900,
Γερμανός φιλόσοφος

(χωρίς δυνατότητα σχολιασμού)

Ιστοσελίδα υποψήφιας δημάρχου κ. Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη

Η ιστοσελίδα της υποψήφιας δημάρχου του δήμου Διστόμου (Στειρίου)- Αράχωβας - Αντίκυρας με το συνδυασμό "Δημοτική Συνεργασία", Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη είναι online.

Η διεύθυνση είναι granitsioti.gr

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Φίλες και φίλοι,

Ως πολίτης που αγαπάει τον τόπο του και έχει δικαίωμα να ελπίζει και να ονειρεύεται την ουσιαστική πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία του, πιστεύω απόλυτα στην ανάγκη της περιοχής μας για ελεύθερες και κομματικά αποδεσμευμένες Πρωτοβουλίες ανθρώπων. Ανθρώπων ικανών, έντιμων και έτοιμων να προσφέρουν έργο στον νέο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να συμμετάσχω στον, ελπιδοφόρο κατά την γνώμη μου, συνδυασμό της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο μας.

Με τιμή
Λιλίκα Τρομπούκη-Βαρσάμη

Παραλία Διστόμου-Άσπρα Σπίτια

Χρήσιμες πληροφορίες για τη συγκρότηση του νέου Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Ο νέος Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας αποτελείται από τις τρεις περιφέρειες (όπως ονομάζονται πλέον οι πρώην και καταργηθέντες με τον Καλλικράτη, Δήμοι): α) Διστόμου (Δίστομο, Στείρι, Παραλία Διστόμου), β) Αράχοβας, γ) Αντίκυρας.

Η Περιφέρεια Διστόμου αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Διστόμου (μαζί με την Παραλία Διστόμου) - (Ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα επειδή έχει πάνω από 2.000 κατοίκους, απογραφή 2001). Την τοπική Κοινότητα: Στειρίου - (Ονομάζεται Τοπική Κοινότητα επειδή έχει κάτω από 2000 κατοίκους, απογραφή 2001).

Η Περιφέρεια Αράχοβας αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Αράχοβας (Μαζί με οικισμούς Καλυβιών και Ζεμενού) - (Ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα επειδή έχει πάνω από 2000 κατοίκους, απογραφή 2001).

Η Περιφέρεια Αντίκυρας αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Αντίκυρας - (Ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα επειδή έχει πάνω από 2000 κατοίκους, απογραφή 2001)

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ...

Ο πλανευτής Καλλικράτης

Θα προσπαθήσω με μια σειρά από αναρτήσεις να αποσαφηνίσω τα κύρια σημεία του Νόμου «Καλλικράτη» που αφορούν το Δήμο «Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας», με σκοπό οι πολίτες του Δήμου μας (Τουλάχιστον αυτοί που έχουν το «προνόμιο» να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο) να έχουν μια κάποια ενημέρωση, όταν θα προσέλθουν στην κάλπη.
Η προσπάθεια αυτή έγινε για λογαριασμό και ενημέρωση του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», τον οποίο στηρίζω και μετά από προτροπή του ηγέτη αυτής της Παράταξης Γιάννη Πατσαντάρα.

Τα βασικά στοιχεία, που αφορούν το δικό μας Δήμο, του Νόμου 3852/2010/Αρ. Φύλλου 87/7 Ιουνίου 2010, για τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης - πρόγραμμα Καλλικράτης: kedke.gr μπορούν να συνοψιστούν στις πιο κάτω παραγράφους:

1) Το σύνολον των εδρών που θα κατανεμηθούν στο τοπικά δημοτικά διαμερίσματα του Νέου Δήμου, εξαρτάται από την ΑΠΟΓΡΑΦΗ του 2001. Ο Νόμος το ορίζει ρητά, (άρθρο 30 παράγ. 2).

2)
Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2001, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο πληθυσμός για κάθε πόλη του νέου δήμου έχει ως εξής:
α) Αντίκυρα: 2984 β) Αράχοβα: 4180 γ) Δίστομο: 4368 (Δίστομο 2048 +Παραλ. Διστόμου-Αγ. Νικόλαος 1302 + Στείρι 1018) Σύνολον: 11532

Ελεύθεροι δρόμοι για όλους: εύκολα κι απλά!


Περισσότερα στο epitropesdiodiastop.blogspot.com

Τρισάγιο... έψαλαν στους Σαλαμινομάχους

Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα αυτή είναι απερίγραπτα.

Κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις
προς τιμήν των Σαλαμινομάχων, τρεις Έλληνες σύρθηκαν και απομακρύνθηκαν δια της βίας από το χώρο της εκδήλωσης από αστυνομικούς της Ασφάλειας, και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, επειδή θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κόσμια, απλώς απευθύνοντας ερωτήματα στους επισήμους κρατικούς λειτουργούς που παρευρίσκονταν, για το ότι παπάς της αλλοδαπής θρησκείας του χριστιανισμού, θα έψελνε για τους Εθνικούς Σαλαμινομάχους Προγόνους μας, «τρισάγιο», υποβιβάζοντας τους έτσι στο επίπεδό της μονοθεϊστικής κατάστασης του «δούλου θεού», που οι ίδιοι ούτε γνώριζαν ούτε θα δεχόντουσαν.

Στην χθεσινή εκδήλωση ζητήθηκε το αυτονόητο: να αποδοθούν Τιμές στους Έλληνες Ήρωες, σύμφωνα με τη Θρησκεία που οι ίδιοι ασπάζονταν και από αυτούς που τη συνεχίζουν στις μέρες μας. Αν συνέβαινε κάτι ανάλογο σε εμάς, το ίδιο δεν θα κάναμε? Δε θα αισθανόμασταν ότι ασεβούν στους δικούς μας ανθρώπους?

Στοιχεία από το alfeiospotamos.blogspot.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Mea... τούμπα ο άρχοντας της Ραφήνας


Μea... τούµπα για το Βατοπέδι

Δεν βλέπει τώρα σκάνδαλο στο Βατοπέδι ο Κώστας Καραµανλής. Και αντιµετωπίζει τις «αµαρτωλές» ανταλλαγές δηµόσιας γης ως προσπάθεια αντιµετώπισης ενός «κοινωνικού προβλήµατος», χωρίς επιλήψιµες ενέργειες από πολιτικά πρόσωπα και χωρίς να έχει προκληθεί ζηµιά στο Δηµόσιο!

Με την επιστολή – «πλυντήριο» του µεγάλου σκανδάλου που απέστειλε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει στροφή 180 µοιρών σε σχέση µε όσα ο ίδιος είχε υποστηρίξει προς διετίας, µιλώντας στην Κοινοβουλευτική Οµάδα της Ν.Δ., όταν είχε αναγνωρίσει τις σκανδαλώδεις διαστάσεις της υπόθεσης και είχε αποφανθεί ότι κάποιοι, και κατά βάση οι µοναχοί του Βατοπεδίου, «λειτούργησαν εις βάρος του Δηµοσίου».

Με τη χθεσινή επιστολή ο κ. Καραµανλής απαλλάσσει όλους τους εµπλεκόµενους υπουργούς του και αποδέχεται ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν και αναλαµβάνουν µόνον την «αντικειµενική πολιτική ευθύνη» για την υπόθεση, επειδή αυτή «απασχόλησε τον δηµόσιο βίο».

Mea... τούμπα ο άρχοντας της Ραφήνας. Μη στεναχωριέσαι κ. Καραμανλή. Κανείς δεν είναι τέλειος...

Κάλεσμα πολιτών του Δήμου μας

Την Παρασκευή συναντηθήκαμε πολίτες από το Δίστομο, το Στείρι, την Αράχωβα και την Αντίκυρα με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Διαπιστώσαμε ότι:
  • Το πρόγραμμα Καλλικράτης, παρά την καθιέρωση της εκλογής των Δημοτικών και Περιφερειακών Οργάνων, στην ουσία, οδηγεί σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από κεντρικές κομματικές επιλογές και ισχυρά “κέντρα” αποφάσεων, παρά τους βαρύγδουπους τίτλους των ήδη υποψηφίων περί ανεξαρτησίας.
  • Ήδη, αυτή η κατεύθυνση αποτυπώνεται στις διεργασίες επιλογής κομματικών υποψηφίων, που εμπλέκουν λιγότερο από κάθε άλλη φορά την τοπική κοινωνία.
  • Οι περισσότεροι αιρετοί, στους προηγούμενους προ Καλλικράτειους Δήμους και κοινότητες της περιοχής, επιδόθηκαν σε πελατειακές σχέσεις και λειτούργησαν ως εντολοδόχοι συμφερόντων, αγνοώντας το όποιο περιβαλλοντικό ή κοινωνικό κόστος.
Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου για τον νέο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας αλλά και για την αυτοδιοίκηση θα διεξαχθούν σ’ ένα εντελώς νέο τοπίο:
  • Από τη μια πλευρά, η διοικητική μεταρρύθμιση θεσμοθετεί το συγκεντρωτισμό αντί της αποκέντρωσης, απομακρύνοντας έτσι τους πολίτες από τα κέντρα αποφάσεων που άμεσα τους αφορούν και αποτελεί μέρος του περίφημου μνημονίου.
  • Από την άλλη, τα επαχθή κυβερνητικά μέτρα, που εκτός από τη διάλυση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, θα κλυδωνίσουν σοβαρά την ίδια την υπόσταση του νέου δήμου. Υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, οι κοινωνικές παροχές, μεταφέρονται στην ευθύνη τοπικών και περιφερειακών δομών χωρίς πόρους, με μειωμένο προσωπικό, με σχεδόν ανύπαρκτη υποδομή και χωρίς οργάνωση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη για διαφάνεια, έλεγχο στη διαχείριση και κοινωνικές διεκδικήσεις θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Επιδιώκουμε ένα Δήμο δημοκρατικό, με τους πολίτες πρωταγωνιστές, με ανεξαρτησία και αυτοτέλεια από την κεντρική διοίκηση. Θέλουμε μια Δημοτική αρχή που να σέβεται και να αξιοποιεί τους πόρους και τα πλεονεκτήματα της περιοχής με κοινωνικό σχεδιασμό και φροντίδα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Επιδιώκουμε μια ανάπτυξη που να διαχέει τα οφέλη σε όλη την κοινωνία, να μην εξαντλεί τα φυσικά αποθέματα, να αντιστρέφει το μοντέλο της ατομικής κατανάλωσης προς όφελος συλλογικών αγαθών, να στηρίζεται σε δραστηριότητες όπως η αναβάθμιση της υγείας και παιδείας με δημόσιο χαρακτήρα για όλους τους πολίτες, η καλλιέργεια του πολιτισμού, η βελτίωση της επικοινωνίας, η εφαρμογή τεχνολογιών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, η καθαρή παραγωγή στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία, η παραγωγή ποιοτικών και βιολογικών προϊόντων.
Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες η έννοια “ του νέου Δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας” πρέπει να αποκτήσει ένα νέο περιεχόμενο, για να ακυρώσουμε αυτά που μας επιβάλλονται και να διεκδικήσουμε συμμετοχή και λόγο σε όσα αφορούν την διαχείριση της καθημερινότητάς μας.

Για το λόγο αυτό, συναντιόμαστε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010, στο Δίστομο, στην αίθουσα του Στάθη Σταθά στις 8:30 μ.μ..

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Παράνομο parking στην Αγγλία...

Όταν λέμε «Απαγορεύεται το Παρκάρισμα» ε, τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...


Από τον Βαγγέλη

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση του κ. Στάθη Σιδηρά σχετικά με τα σχόλια για την αρχαιολογική έρευνα

Του Στάθη Σιδηρά

Στα ανήθικα και ψευδή σχόλια που διατυπώθηκαν από αγνώστους (τι δειλία!) και αφορούν την αρχαιολογική μου έρευνα και την προσωπικότητά μου θέλω να απαντήσω με τα κάτωθι:

Το αν είναι η αρχαιολογική μου έρευνα τεκμηριωμένη επιστημονικά επιβεβαιώνεται από το ότι:
  1. Ευρήματά μου υπάρχουν σε 3 αρχαιολογικά μουσεία ενώ παράλληλα έχω τιμηθεί για ευρήματά μου από την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.
  2. Έλληνες αρχαιολόγοι και Γάλλοι από τη ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ δημοσίευσαν ευρήματά μου και δημοσιεύσεις μου είναι στη βιβλιογραφία των (έχω στο σύνολον 10 δημοσιεύσεις).
  3. Στο επιστημονικό έντυπο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και των ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ) καταγράφεται μέρος της προσφοράς μου για τη διάσωση και αποκάλυψη μνημείων π.χ οι τοιχογραφίες στον Άη-Γιάννη της Αράχωβας.
  4. Μορφές της αρχαιολογίας επιβεβαιώνουν μέσω και του γραπτού λόγου τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα των δημοσιεύσεών μου και των ευρημάτων μου (όποιος θέλει τα στοιχεία είναι στη διάθεσή του).
  5. Ποτέ δεν υπέδειξα στο Υπουργείο Πολιτισμού Μνημείο που δεν υφίστατο ή σε λάθος τόπο.
Τέλος το μόνο που έπραξα και το συνεχίζω κάτω από αντίξοες συνθήκες χρόνια τώρα είναι ένας αγώνας για τη διάσωση και την προβολή της ιστορίας της περιοχής και ελπίζω όλοι αυτοί που με κατηγορούν να προσθέσουν έστω ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται ΑΡΑΧΩΒΑ - ΕΛΛΑΔΑ.

Σας ευχαριστώ
Ευστάθιος Λ. Σιδηράς

Χορεύοντας με τις λέξεις

Από τον υπανάπτυκο Αντικυραίο

Καμιά φορά σκέφτομαι πως οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Ειδικά όταν αυτές χρησιμοποιούνται ως βαρύγδουποι τίτλοι (π.χ. ενώσεων προσώπων που φιλοδοξούν να φέρουν κάτι νέο).
Να ρίξω μια ματιά στο Ελληνικό λεξικό των Τεγόπουλου – Φυτράκη (εκδ. 1993): Ενωτικός, η-ο επιθ. [μτγν. Ένωτικός ενώ (=ενώνω)] (Κ – ή, όν) που ενώνει ή αποβλέπει στην ένωση. Αντιθ. Χωριστικός // αρσ. ο ενωτικός ως ουσιαστ. ο οπαδός της ενώσεως. Αντίθ. Ανθενωτικός, χωριστικός.

Αναρωτιέμαι τι έχω να χωρίσω εγώ - ο Αντικυραίος - με τους κατοίκους του Διστόμου, του Στειρίου ή της Αράχωβας ώστε να πρέπει να έρθει ο από μηχανής θεός για να με ενώσει;
Η μόνη διαφορά μας χρόνια τώρα ήταν στο ποδόσφαιρο, καθότι γείτονες και τα γειτονικά ντέρμπι ως γνωστόν προκαλούν τριβές. Ευτυχώς βραχύβιες. Άντε το πολύ - πολύ να μου έδιναν μούστο από τον πάτο οι Διστομίτες, καμιά μπόμπα ποτό οι Αραχωβίτες ή μπούτι αντί για παϊδάκια οι Στειριώτες (αυτό όμως είναι μέσα στο οικονομικό αλισβερίσι οπότε είναι αποδεκτό).

Άλλη διαφορά συμπαθάτε με, μα δεν βλέπω...

Θα μου πείτε: Τόση φασαρία έγινε για το όνομα του νέου Δήμου. Και αυτό μπορεί να αποτελεί αιτία χωρισμού. Δηλαδή πρέπει κάποιος εμπνευσμένος να με καθοδηγήσει προς την ένωση, γιατί εγώ μόνος μου δεν τα καταφέρνω...

Οι ρομπέν των τραπεζών

“Το πάρτι τελείωσε!” είχε αναφωνήσει ο Γ. Φλωρίδης του ΠΑΣΟΚ σε εκπομπή της ΝΕΤ μιλώντας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα έλεγε για κάθε εργαζόμενο. Και θα είχε δίκιο γιατί ο τρόπος που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι ελαστικά ή μαύρα εργαζόμενοι, ήταν πραγματκά προκλητικός.

Προκλητικός για όλους εμάς τους απλούς τίμιους τραπεζίτες, κερδοσκόπους, αεριτζήδες, υπουργούς, βιομήχανους, που πληρώνουμε με τον καθημερινό μας ιδρώτα και αγωνία, βαρύ τίμημα για να πάει μπροστά η χώρα.

Ας είναι καλά η Κυβέρνηση και οι συμπαραστάτες της που επιτέλους απονέμουν δικαιοσύνη, ενάντια στα τρωκτικά που τρώγανε τις σάρκες μας τόσα χρόνια και μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!


Από το athens.indymedia.org

Δημοπρατήθηκε η βελτίωση του οδικού άξονα Αράχωβα - Λιβάδι

Ύστερα από επιτακτικό αίτημα του Νομάρχη Βοιωτίας, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται με 500.000€ το έργο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Αράχωβα – Λιβάδι». Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας ήδη προχώρησαν στη δημοπράτησή του και σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
Με το έργο προβλέπεται καθαρισμός των πρανών, άρση των καταπτώσεων, τοποθέτηση πλέγματος και φράχτη για την κατακράτηση των βράχων, κατασκευή τοίχων προστασίες και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη προσπάθεια της Νομαρχίας, αφού ο δρόμος Αράχωβα - Λιβάδι παρουσιάζει ιδιαιτερότητες (πτώση βράχων, χαμηλές θερμοκρασίες, παγετούς, κ.λ.π.) και απαιτεί συνεχείς βελτιώσεις. Για το λόγο αυτό η Νομαρχία, προέβαινε διαρκώς στην έγκριση υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων στο δρόμο από Αράχωβα προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ώστε να εξασφαλίζονται οι καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής.
Η καλή κατάσταση του δρόμου συμβάλλει στην ανάπτυξη της Βοιωτίας, αλλά και των όμορων Νομών, αφού αποτελεί συνδετήριο για τη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα.

Από το amfissapress.gr

Παρέμβαση του Ντελάλη: αφήστε τα φτυάρια στο κατώι...

Καλημέρα σε όλους.

Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι αναγκάζομαι να κάνω μια τέτοια ανάρτηση. Όμως τα κακό παράγινε και πρέπει να παρέμβω.

Ήξερα για ρίψη λίθου, δίσκου, σφύρας, αλλά εδώ βλέπω ότι διάφοροι επιδίδονται σε ένα καινοτόμο άθλημα... Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, τόσο το "άθλημα" της ανώνυμης "ρίψης λάσπης" γίνεται πιο δημοφιλές.

Εκείνο που εγώ καταλαβαίνω, και απορώ και πώς δεν το καταλαβαίνουν και οι επίδοξοι "αθλητές λάσπης" είναι ότι το να κατηγορούν με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κάποιον υποψήφιο (είτε αυτός είναι επικεφαλής είτε είναι σύμβουλος) μάλλον φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν... Τέλος πάντων.

Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το δυσάρεστο για μένα θέμα. Τονίζω ότι οποιοδήποτε σχόλιο εμπεριέχει έστω και υποψία ύβρεων ή λάσπης θα διαγράφεται άμεσα, είτε αρέσει στους σχολιαστές, είτε όχι.

Φιλικά προς όλους
Ντελάλης

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκέντρωση του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία"


Έγινε χθές 27/10/2010 στην Αράχωβα η πρώτη δημόσια συγκέντρωση του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία", με συμμετοχή μελών του συνδυασμού και φίλων στην οποία έγινε ευρεία συζήτηση,ανταλλαγή απόψεων για της επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Πατσαντάρας εκτός των άλλων, τόνισε ιδιαίτερα ότι "οι μόνοι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο ανενημέρωτος ή ο όχι σωστά ενημερωμένος πολίτης και εδώ πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθειά μας διότι αν μας γνωρίσουν και καταλάβουν τις ιδέες και το πρόγραμμά μας είμαι σίγουρος ότι θα μας εμπιστευθούν".

Τελειώνοντας και αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεσμεύτηκε ότι αν οι Δημότες μας εμπιστευθούν, θα συνεργασθούμε με την αιρετή περιφέρεια αλλά και την ευρύτερη πολιτική εξουσία με μοναδικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των συμπολιτών μας.

Γιάννης Πατσαντάρας

Οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινή συνάντηση...



Παρνασσός - Α.Ε. Ορχομενού: 2-1

Ο άγραφος νόμος που ποδοσφαίρου που λέει ότι «αν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που κάνεις, θα δεχθείς γκολ» επαληθεύτηκε περίτρανα και στο γήπεδο της Αράχωβας στον αγώνα ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ορχομενό.

Η ομάδα του Ορχομενού στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Εκμεταλλεύτηκε όμως μόνο μια από αυτές άνοιξε το σκορ στο 25’ με τον Δάρρα. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε άρδην καθώς από την μια η Α.Ε.Ο. έπαιξε κακό ποδόσφαιρο, από την άλλη οι παίχτες Παρνασσού εκμεταλλευόμενοι την δυναμική της έδρας και την «ελευθερία» στο σκληρό παιχνίδι από τους διαιτητές, έφθασαν κοντά στην περιοχή της αντιπάλου και πέτυχαν δύο τέρματα με τον Λούλο παίρνοντας την νίκη με το τελικό 2-1.

Από το orchomenos-news

Δήλωση Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη, υποψήφιας δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Δήμου μας.
Λόγω της ευρύτητας του αντικειμένου πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως έναν τομέα με καταλυτικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας μας, αφού το παραγόμενο προϊόν διαχέεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής μας.

Με δεδομένη την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση που αφορά κατά μείζονα λόγο τον τουρισμό, κορυφαία μας επιλογή αποτελεί η πράσινη αειφόρα ανάπτυξη
  • η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος
  • η αναβάθμιση της τουριστικής παιδείας
  • η αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την πράσινη ανάπτυξη (οικολογικός τουρισμός – αγροτουρισμός)
  • θρησκευτικός τουρισμός
  • κοινωνικός τουρισμός
Με την αποκέντρωση της εθνικής τουριστικής πολιτικής στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα υπάρξει εξειδικευμένος τοπικός σχεδιασμός και διαχείριση με μεγάλο βαθμό αυτονομίας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Ευαγγελία Γρανιτσιώτη
Υποψήφια Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Δεν θα εκδοθεί προεκλογικό φύλλο του Αχού Αράχωβας

Η εκδοτική ομάδα του Αχός της Αράχωβας μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να μην εκδόσει προεκλογικό φύλλο για τους εξής λόγους:
  1. Για να’ ταν έτοιμο το φύλλο θα έπρεπε να έχουμε το υλικό αρχές του μήνα με ονόματα υποψηφίων και θέσεις. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό, αφού μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε ονόματα μόνο από το ενωτικό κι από το ΚΚΕ, άρα θα’ ταν μονομερές και μη αντικειμενικό.
  2. Από τη στιγμή που ο εκδότης είναι υποψήφιος οιοδήποτε σχόλιο ή αναφορά, ακόμη και φωτογραφία θα μπορούσε να παρεξηγηθεί και να θεωρηθεί προβολή του ίδιου ή φίλων του.
Κατόπιν αυτών αποφασίσαμε ν’ ασχοληθούμε με το εορταστικό φύλλο που βέβαια θα έχει μέσα όλα τα αποτελέσματα και τα παραλειπόμενα των εκλογών.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και σας περιμένουμε όλους στις 21 του οκτώβρη στο πολεμικό μουσείο.

Στάθης Γιαννέλος

Πρόσκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Αράχωβας
Αρ. Πρωτοκόλλου: 2407 / 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος (Αίθουσα Τελετών Παλαιού Δημοτικού Σχολείου), την 1/10/2010 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 20:00΄ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κατωτέρω θέμα:

Θέμα: Συζήτηση για τη παραλαβή της Β1 φάσης της μελέτης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου.

Η παρούσα να αναρτηθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και να γνωστοποιηθεί στους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Γεώργιος Δ. Ανδρέου

Αξιολόγησης συνέχεια...

Από την Αργώ

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα εύκολα σήμερα!
Με όλη την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω για τους εργάτες, αγρότες κλπ., στον «συνδικαλιστή», κ. Λ. Ζάκκα, «γραμματέα της Κ.Ο. Διστόμου του ΚΚΕ και στέλεχος του ταξικού εργατικού κινήματος», όπως ο ίδιος παρουσιάζεται στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ΔΕΝ θα έδινα την ψήφο μου.
Κι αυτό για δύο, κυρίως, λόγους:
  1. Επειδή κατέρχεται αποκλειστικά με την σημαία ενός κόμματος, του ΚΚΕ, το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπου εδώ και 30 χρόνια είμαστε ισότιμα μέλη, όπως και την έξοδο από την Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ). Χωρίς να θέλω να αρχίσουμε πολιτική συζήτηση επ΄αυτού, σας καλώ να φανταστείτε τον εαυτό σας, πολίτη της Β. Κορέας του Κιμ ή για να μη πάμε μακρυά, της Αλβανίας του Χότζα!
  2. Επειδή μετά την πρόσφατη δημοσίευση της πολιτικής διαθήκης της Έλλης Παππά, γυναίκας του Νίκου Μπελογιάννη, γέμισε το ΚΚΕ και πάλι φαντάσματα... Κάπου γράφει: «το κόμμα ήταν ο Θεός», «το κόμμα είχε πάντα δίκιο». Μιλάει για ανθρώπους υποτακτικούς στο κόμμα, με διαλυμμένη προσωπικότητα κάτω από το βάρος μιάς κομματικής δύναμης, έξωθεν, φοβισμένους και συνάμα αδίστακτους.
Αυτά συνέβαιναν τότε... Ανατρίχιασα στη σκέψη, ότι θα μπορούσαν να ξαναγίνουν...

Το σπουδαιότερο το άφησα για το τέλος: Δίνοντας την ψήφο μου στο ΚΚΕ και στον συνδιασμό του Κ. Ζάκκα, θα είναι μια ΧΑΜΕΝΗ ψήφος!

Δεν ψηφίζουμε τώρα κόμματα για την Βουλή των Ελλήνων! Απλώς για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ Δήμαρχο ψηφίζουμε! Και σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, που ζούμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια και της δεύτερης Κυριακής!

Αργώ

Η επομένη των εκλογών, με τη ματιά του Παρατηρητή

Από τον Παρατηρητή

Προς τους κ.κ. Υποψηφίους των συνδυασμών.

«Κύριε υποψήφιε, όταν έλθης εις την Δημαρχίαν σου μη παρίδεις τάς προσπαθείας ημών διά την άγραν ψήφων, μην απωλέσης μνήμην και ακοήν ινα αναγνώρίζεις ημάς τους εκλεκτούς και να συμμορφωθείς εις τάς προεκλογικάς υποσχέσεις και δεσμεύσεις σου. Μετά παρρησίας ακατακρίτου δέξου τάς ευχαριστίας ημών (προκαταβολικώς).

Με εύθυμη και μόνον διάθεση, με κίνητρο τις αναρτήσεις και τα σχόλια στο blog και ως αποτέλεσμα επεξεργασίας των κειμένων, των διαθέσεων, των αντιπαραθέσεων αλλά και των εντάσεων που αναδεικνύονται από τους bloggers προσεγγίζουμε, για την παραγωγή γέλιου και μόνον, την επόμενη ημέρα των εκλογών στον Καλλικράτειο Δήμο με τις πιθανές δηλώσεις ανά υποψήφιο συνδυασμού (με σειρά προτεραιότητας δημοσιοποίησης της καθόδου / ανόδου στις εκλογές).

Γιάννης Πατσαντάρας ΝΔ-ενωτικό

Στα σκαλοπάτια του Δημαρχείου (αν δεν υπάρχουν θα φτιάξουν) διαβάζει ημερήσια διαταγή.

Αγαπητοί μου δημότες. Χθες είχαμε...

Νευρικό γέλιο για τον Ελβετό... υπουργό την ώρα της ομιλίας του

Σε νευρικό γέλιο ξέσπασε ο υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, Hans-Rudolf Merzο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, με θέμα τις... εισαγωγές καπνιστής μπριζόλας!
Το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου, ωστόσο η αιτία του ασταμάτητου γέλιου, παραμένει άγνωστη, ενώ ακούγονται και τα χειροκροτήματα των συναδέλφων του, που προφανώς τον... ενθαρρύνουν να συνεχίσει την ομιλία του.


από το karfinews.blogspot.com

Ένας Υπουργός Οικονομικών που αντιλαμβάνεται αυτά που λέει με τη δέουσα σοβαρότητα... Εξάλλου και οι δικοί μας έτσι δεν τα αντιμετωπίζουν?
... Αλλά δεν είδα και κανέναν να κλαίει.

Κατερίνα

Η βύθιση του Τιτανικού και ο Giorgos: η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Ένα βασικό σφάλμα στον χειρισμό του πηδαλίου προκάλεσε τη σύγκρουση του υπερωκεάνιου Τιτανικός με παγόβουνο το 1912, ενώ η τόσο γρήγορη βύθισή του προήλθε επειδή ένας αξιωματικός έπεισε τον καπετάνιο να συνεχίσει την πορεία του πλοίου, σύμφωνα με τη συγγραφέα ενός νέου βιβλίου (Good as gold - Καλός σαν χρυσός), και εγγονή του δεύτερου αξιωματικού του Τιτανικού, Λουίζ Πάτεν.

«Θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφύγει το παγόβουνο, αν δεν είχαν κάνει την γκάφα» δήλωσε η Πάτεν στην Daily Telegraph. «Αντί να στρέψουν τον Τιτανικό με ασφάλεια στα αριστερά του παγόβουνου, όταν αυτό εντοπίστηκε ακριβώς μπροστά τους, ο πηδαλιούχος, Ρόμπερτ Χίτσινς, πανικοβλήθηκε και έστριψε το πλοίο προς την λάθος κατεύθυνση (δηλαδή δεξιά)». Όταν έγινε το λάθος, προσθέτει η Πάτεν, «είχαν μόνο τέσσερα λεπτά για να αλλάξουν την πορεία, και τη στιγμή που ο πρώτος αξιωματικός Ουίλιαμ Μέρντοχ εντόπισε το λάθος του Χίτσινς και προσπάθησε να το διορθώσει, ήταν πολύ αργά».

Ολο δεξιά!

Το λάθος συνέβη επειδή την εποχή εκείνη που τα πλοία µετατρέπονταν από ιστιοφόρα σε ατµόπλοια υπήρχαν δύο συστήµατα πηδαλιούχησης εντελώς αντίθετα µεταξύ τους. Ετσι, η διαταγή για στροφή «όλο δεξιά!» σήµαινε ότι το πηδάλιο έπρεπε να γυρίσει δεξιά βάσει του παλιού συστήµατος και αριστερά βάσει του νέου. Οταν ο υποπλοίαρχος Ουίλιαµ Μέρντοκ εντόπισε το παγόβουνο σε απόσταση δύο µιλίων, η διαταγή του «όλο δεξιά!» παρερµηνεύθηκε από τον πηδαλιούχο Ρόµπερτ Χίτσινς, ο οποίος έστριψε το πλοίο δεξιά αντί αριστερά. Ειδοποιήθηκε σχεδόν αµέσως να διορθώσει το λάθος, όµως ήταν αργά.

Ο Λαϊτχόλερ, ο ανώτερος αξιωματικός που επέζησε του ναυαγίου, κάλυψε το σφάλμα αυτό και στις δυο ανακρίσεις που έγιναν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, επειδή φοβόταν ότι θα προκαλούσε πτώχευση των ιδιοκτητών του κακότυχου υπερωκεανίου και θα έκανε τους συναδέλφους του να μείνουν χωρίς δουλειά.

Ο Μπρούς Ισμέι, πρόεδρος της εταιρείας White Star line στην οποία ανήκε ο Τιτανικός, έπεισε τον καπετάνιο να συνεχίσει το ταξίδι, με αποτέλεσμα να βυθιστεί το πλοίο ταχύτερα από ότι θα είχε συμβεί στην αντίθετη περίπτωση.
«Αν ο Τιτανικός είχε σταματήσει, θα είχε συνεχίσει να πλέει στο νερό τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του πλοίου διάσωσης και κανένας δεν θα είχε χάσει την ζωή του» σύμφωνα με την Πάτεν.

Ο Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο του κόσμου όταν αναχώρησε από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας για τη Νέα Υόρκη για το παρθενικό του ταξίδι στις 10 Απριλίου του 1912. Μετά από τέσσερις ημέρες ταξιδιού, το πλοίο συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βυθίστηκε, παίρνοντας στον υγρό τάφο 1.500 από τους επιβάτες του.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά όμως με το Giorgo Papandreou? Καταρχήν ο ίδιος παρομοίασε τη χώρα μας με τον Τιτανικό... Κι έπειτα, ως άλλος -σύγχρονος- πηδαλιούχος του Τιτανικού, απ' την τρομάρα του έστριψε το πηδάλιο δεξιά αντί αριστερά, με αποτέλεσμα η χώρα να συγκρουστεί με το παγόβουνο (των δανειστών, της τρόικας και του Δ.Ν.Τ.) και να αρχίσει να βυθίζεται... Τρίτον και τελευταίο, οι δανειστές -σαν τον πρόεδρο της εταιρείας στην οποία ανήκε ο Τιτανικός- έπεισαν τον Giorgos να συνεχίσει το ταξίδι του, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βυθίζεται... ολοταχώς!

Το 1912, όταν και βυθίστηκε ο Τιτανικός, πνίγηκαν περίπου 1.500 άνθρωποι, ενώ οι υπόλοιποι 700 που σώθηκαν -στην πλειοψηφία τους επιβάτες της πρώτης θέσης (οι οικονομικά εύποροι)- παρακολουθούσαν από τις σωσίβιες λέμβους το τραγικό γεγονός...
Σήμερα πόσοι θα βρεθούν στη θέση των 1.500 άτυχων και πόσοι στη θέση των 700 προνομιούχων?? Το μέλλον θα δείξει...

Ντελάλης

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η Καπέλα Σιξτίνα στο blog του Ντελάλη

Η Καπέλα Σιξτίνα (Cappella Sistina) είναι ένα παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού.

Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ΄
εκ του οποίου οφείλεται και το όνομα αυτού. Η φήμη του όμως βασίζεται στην αρχιτεκτονική του, η οποία ακολουθεί το Ναό της Παλαιάς Διαθήκης, και ιδιαίτερα για το διάκοσμό του. Είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του.

Η Καπέλα Σιξτίνα είναι ο χώρος όπου τελούνται θρησκευτικές διοικητικές δραστηριότητες, και κυρίως το κονκλάβιο, βάσει του οποίου εκλέγεται νέος Πάπας.

Δείτε το εσωτερικό της Καπέλα Σιξτίνα από την εφαρμογή παρακάτω και θαυμάστε τα έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Πραγματικά, χαζεύοντας το στην επίσημη ιστοσελίδα του (δείτε εδώ), ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ... Πρόκειται (κατά τη γνώμη μου) για μια από τις καλύτερες αναρτήσεις μου... Πραγματικά μοναδική...

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η πολιτική μου πεποίθηση για μια τοπική αυτοδιοίκηση πραγματικά ανεξάρτητη, κοινωνικά ενωτική, η οποία θα ασκεί τα καθήκοντα της με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση, βρήκε την έκφραση της στο πρόσωπο του Γιάννη Πατσαντάρα.
Πιστεύω ότι στις μέρες μας είναι αναγκαίες αυτές οι αξίες για να λειτουργήσει επί της ουσίας ο Δήμος για το Δημότη.
Με τιμή αποδέχτηκα την πρόσκλησή του, να θέσω υποψηφιότητα στον Ανεξάρτητο Ενωτικό Συνδυασμό, που όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς, θα τον οδηγήσουμε Πρωτεργάτη στη Δημοτική Αρχή του νέου Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.

Με τιμή
Κατερίνα Σύρου (Κανέλου)
Top