αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εφημερίδα Παρνασσός - φύλλο 43


Από το issuu.com/parnassos
Εκδότης - ιδιοκτήτης: Γεώργιος Κόδρος

Γυναίκα ψαράς έπιασε καρχαρία στις Λιβανάτες

Είναι η μοναδική γυναίκα επαγγελματίας ψαράς της περιοχής. Από μικρό παιδί στο καΐκι μαζί με τον πατέρα της.

"Είμαι από 10 ετών στη θάλασσα, τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει... Δεν μπορούσα να τραβήξω τα δίχτυα. Με βοήθησε ο πατέρας μου, αλλά και πάλι ήταν πολύ δύσκολα...", είπε η γυναίκα. Ο "σαπουνάς" ζύγιζε 270 κιλά και δεν μπορούσε να σηκώσει τα δίχτυα...


Τα "βαριά" δίχτυα είχαν πέσει αποβραδίς και το πρωί γύρω στις 8:30 το ψαροκάικο της Βιβής από τις Λιβανάτες ανοίχτηκε στο βόρειο Ευβοϊκό για να τα μαζέψει. Ήταν σε βάθος 50 μέτρων περίπου. Όταν άρχισαν να τα τραβάνε με τον ηλικιωμένο πατέρα της δεν μπορούσαν να φανταστούν τις τους επιφύλασσε η ψαριά. Ήταν τόσο βαριά, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες και τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν τελικά να τα σηκώσουν και με έκπληξη να δουν πιασμένο στα δίχτυα ένα τεράστιο καρχαρία.

Το καρχαριοειδές είναι ένα από τα είδη που συναντάμε στις ελληνικές θάλασσες και λέγεται "σαπουνάς", είναι όμως σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού. Το πιο πιθανό είναι να ακολούθησε κάποιο καράβι. Ο "σαπουνάς" της φωτογραφίας ζύγιζε 270 κιλά και κανένας από τους ψαράδες της περιοχής δεν θυμάται να έχει πιαστεί στα δίχτυα τόσο μεγάλο καρχαριοειδές.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο στα Ελληνικά νερά έχουν καταγραφεί 35 είδη καρχαρία. Από αυτά τα 12 είναι επικίνδυνα, ενώ η τελευταία θανατηφόρα επίθεση έγινε το 1983 στα Άσπρα σπίτια κοντά στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Από το 1950 είχαμε 8 θανάτους στη χώρα μας.

Τα κυριότερα είδη που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι: σαπουνάς, κεντρόνι, σκυλόψαρο, γλαύκος (μπλέ) καρχαρίας, σκυλογαλέος, λευκός καρχαρίας, αλεπού (alopias vulpinus), ίσσυρος, σφυροκέφαλος, φαλαινοκαρχαρίας (νοτίως της Κρήτης), σκομπροκαρχαρίας (λάμνα), σταχτοκαρχαρίας, μικροκεντροφόρος, κοντόπτερος.

Από το lokrisnews.blogspot.com

Ο πόλεμος στο Ιράκ έβγαλε τα λεφτά του. Το ακούς εσύ χαμένη γενιά...?

O πόλεμος στο Ιράκ "έβγαλε τα λεφτά του", υποστηρίζει στην αυτοβιογραφία με τίτλο "Γνωστά και Άγνωστα" του ο πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος παραμένει αμετανόητος...

Αυτό διαβάζω στην εφημερίδα The Washington Post. Δείτε το άρθρο εδώ. (Sounding characteristically tough and defiant in the 800-page autobiography "Known and Unknown," Rumsfeld remains largely unapologetic about his overall handling of the Iraq conflict and concludes that the war has been worth the costs. Had the government of Saddam Hussein remained in power, he says, the Middle East would be "far more perilous than it is today.").

Φονιάδες των λαών...

Και μέσα σε όλα, άκουσα τη δήλωση του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αφού περιέγραψε μια δυσοίωνη εικόνα για την παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί, χαρακτήρισε τη νέα γενιά, μια "χαμένη γενιά", αφού 400 εκατομμύρια νέοι αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία, χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές απορρόφησης. Και μας το λέει έτσι απλά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν μας λέει ότι θα ανέβει το πετρέλαιο. Μιλάμε για μια ολόκληρη γενιά...

Το ακούς εσύ αυτό "χαμένη γενιά"...? Καληνύχτα σας...

Ντελάλης

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Για γέλια και για κλάματα...

Μετατάξεις, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αυξήσεις προϊόντων, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, νεύρα τεντωμένα, η υπομονή μας στα όριά της... Και κάποιοι άθλιοι κοιτάνε ακόμα το κόμμα...

Για γέλια και για κλάματα...


Εικόνα από το Ποντίκι

Εκτροφή σαλιγκαριών στη Δεσφίνα

Δύσκολοι καιροί για όλους, αλλά να που κάποιοι στα μέρη μας επιλέγουν έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες για να ανταπεξέλθουν και να επενδύσουν τα χρήματά τους στην παραγωγή προϊόντων που θα βρουν εύκολη διέξοδο στην αγορά σε ικανοποιητικές τιμές.

Μια τέτοια επιχείρηση βρίσκεται στη Δεσφίνα, και δραστηριοποιείται στην εκτροφή και διάθεση σαλιγκαριών. Η φάρμα Δεσφίνα είναι οικογενειακή μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών του γένους Helix Aspersa (κρητικοί χοχλιοί). Φιλοδοξεί να καλύψει καταρχήν τις ανάγκες της τοπικής αγοράς αφού τα σαλιγκάρια θεωρούνται και στον τόπο μας εκλεκτός μεζές!
Στεγάζεται σε ένα χώρο 1.000 τετρ. μ., προστατευμένο από εξωτερικούς παράγοντες (θηρευτές, καιρός) και σε ελεγχόμενο περιβάλλον (θερμοκρασία, υγρασία). Η εκτροφή των σαλιγκαριών γίνεται με ελεγχόμενες φυτικές τροφές, ώστε να εξασφαλίζουν νόστιμο και υγιεινό κρέας! Η μονάδα εκτός από ιδιώτες μπορεί να προμηθεύσει και επιχειρήσεις (εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, ξενοδοχεία).

Tα σαλιγκάρια εκτός από νόστιμα, αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β6, Β12, C, Ε, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, ιδιαίτερα του Καλίου και του Μαγνησίου, ενώ περιέχουν 9 από τα δέκα ουσιαστικά αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος. Μάλιστα περιέχουν περισσότερο σίδηρο ακόμα και από το κόκκινο κρέας, ενώ το αλάτι και το λίπος τους είναι ελάχιστο και έχουν χαμηλές θερμίδες!

Υ.Γ. Ντελάλη: Κάποτε οι "Τσεσφ'νιώτες" μας πουλήσαν γαϊδαρο για μοσχάρι (αν κάνω λάθος διορθώστε με), ελπίζω να μην μας πουλάνε τώρα τα σαλιγκάρια για καραβίδες! Πέρα από την πλάκα, είναι γνωστή η κόντρα μας με τους "Τσεσφ'νιώτες" και οι ιστορίες με τα καψώνια που γίνονταν εκατέρωθεν βγάζουν πολύ γέλιο (πρέπει κάποιος που τα ξέρει καλά να μας τα γράψει κάποτε, για να μείνουν στους νεότερους...), αλλά να που υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ανάπτυξης, όχι μόνο ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, club, cafe, ski κτλ. Κι αυτοί οι τρόποι εφαρμόζονται -ελπίζω με επιτυχία- στη Δεσφίνα (λιθαρίσσ'α ή χωματίσσ'α να είναι άραγε τα μπομπόλια της μονάδας?).

Ενημέρωση για την επιχείρηση από το iteanet.blogspot.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κυρ: χιουμοριστικός απολογισμός του 2010

Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Από το Βήμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου 2011.


Αναστάσιος Μπακάλης

Έφτιαχναν πλαστά χαρτονομίσματα στην Άμφισσα

Δύο άτομα συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να ανταλλάξουν σε τράπεζα στην Αθήνα πλαστά χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 26.300 ευρώ.

Όπως προέκυψε από έρευνα που ακολούθησε στην Άμφισσα, ένας από τους συλληφθέντες μαζί με έναν Έλληνα συνεργό του που συνελήφθη και έναν Νιγηριανό που αναζητείται, κατασκεύαζαν πλαστά χαρτονομίσματα.

Σε έλεγχο που έγινε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι, όπου οι τρεις κατασκεύαζαν τα χαρτονομίσματα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστική σακούλα, που περιείχε πλαστά χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 51.000 ευρώ.

Από lamiastar.gr

Google art project: εικονική περιήγηση σε δεκαεπτά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου

Χθες (τρίτη 01 Φεβρουαρίου) η Google ανακοίνωσε το Art Project, μία μοναδική συνεργασία με ορισμένα από τα πλέον φημισμένα μουσεία τέχνης του κόσμου με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να ανακαλύψει και να δει περισσότερα από χίλια έργα τέχνης στο Διαδίκτυο με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Το Google Art Project είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Google με 17 μουσεία τέχνης, το οποίο μπορεί κάποιος να εξερευνήσει στο Googleart.com.

Συμπεριλαμβάνει τη συγκέντρωση ορισμένων από τις εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες διασήμων έργων τέχνης. Επιπλέον περιλαμβάνει τη δυνατότητα πανοραμικής περιήγησης σε συγκεκριμένες γκαλερί.

Με αυτή την εφαρμογή, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να μάθει για την ιστορία αλλά και τους καλλιτέχνες οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ένα τεράστιο αριθμό έργων τέχνης με το κλικ ενός ποντικιού.

Το εύρος των έργων τέχνης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Google είναι τεράστιο και περιλαμβάνει έργα από τη Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli έως και το No Woman, No Cry του Chris Ofili, τα μεταϊμπρεσιονιστικά έργα βυζαντινής εικονογραφίας του Cezanne, τις οροφές των Βερσαλλιών, ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, τη συλλογή Whistlers αλλά και έργα του Rembrandt ανά την υφήλιο. Συνολικά, έχουν συμπεριληφθεί 486 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Βασικά χαρακτηριστικά - Εξερεύνηση των μουσείων:

Χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται μέσα στην γκαλερί εικονικά, επιλέγοντας έργα τέχνης που τους ενδιαφέρουν και κάνοντας κλικ για να ανακαλύψουν περισσότερα ή απολαμβάνοντας τις εικόνες υψηλής ανάλυσης όταν αυτές είναι διαθέσιμες.
Το πλαίσιο πληροφοριών επιτρέπει στους ανθρώπους να διαβάζουν περισσότερα για ένα έργο τέχνης, να βρουν και άλλα έργα του ίδιου καλλιτέχνη αλλά και να δουν σχετικά video στο YouTube.

Χαρακτηριστικό ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης στα έργα τέχνης:

Κάθε ένα από τα 17 μουσεία
, επέλεξαν από ένα έργο για να φωτογραφηθεί σε εξαιρετική λεπτομέρεια με τη χρήση τεχνολογίας φωτογραφίας super high resolution ή «gigapixel». Κάθε τέτοια εικόνα περιέχει περίπου 7 δισ. pixels, επιτρέποντας στον θεατή να μελετήσει τις λεπτομέρειες της πινελιάς αλλά και την πατίνα πέρα από τις δυνατότητες του γυμνού οφθαλμού.
Λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να δει κανείς όπως το μικροσκοπικό χαρτί με τους λατινικού στίχους στο έργο του Hans Holbein του Νεότερου The Merchant Georg Gisze ή οι άνθρωποι πίσω από το δέντρο στο έργο του Ivanov The Apparition of Christ to the People.
Επιπλέον, τα μουσεία παρείχαν φωτογραφίες για μία συλλογή η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης. Η ανάλυση αυτών των εικόνων...

Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά στην Ιτέα

Η ΠΕΜΕΤΕ σας προσκαλεί στην Ημερίδα που οργανώνει για την επιτραπέζια ελιά στο πλαίσιο του Καν.(ΕΚ) 867/08, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11.30 το πρωί στην "Αίθουσα Κυριακοπούλειου - Ηλιοπούλειου" του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιτέας.


Από το iteanews.blogspot.com

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές;

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο Ραγκούση, 3838/2010, για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου...

Το ΣτΕ τονίζει πως η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι για την τοπική αυτοδιοίκηση «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Λόγω του παραπάνω, οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν ακόμα πως ο νόμος Ραγκούση φέρνει πολιτογράφηση με βάση τυπικές προϋποθέσεις και χωρίς να φέρνει την “εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως”.

Από το enet.gr

Ακόμη ένα ατύχημα στη στροφή του Ζεμενού

Δεν έχουν περάσει καν 40 ημέρες από το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα στο Ζεμενό και χθές βράδυ είχαμε ένα ακόμα ατύχημα, ευτυχώς αυτή την φορά μόνο με υλικές ζημιές.

Ο οδήγος δικός μας άνθρωπος που δεν υπάρχει λόγος να πούμε το όνομα του. Η ολισθηρότητα του δρόμου στο σημείο αυτό (μιλάμε για την γνωστή στροφή), είναι κάτι παραπάνω από παγοδρόμιο. Η αντίθετη κλίση της στροφής είναι εμφανής. Δύο στοιχεία που από μόνα τους αρκούν για να παρεκκλίνεις της πορείας σου. Εάν έχουμε και λίγη ταχύτητα παραπάνω? Το αποτέλεσμα θα είναι το παρακάτω:


Και τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για αυτό το σημείο? Που έχει παρέμβει κάποιος? Τι ενέργειες έχουν γίνει? Μήπως πρέπει να σκοτωθεί κανένας υπουργος ή κανένας δήμαρχος για να ξεκινήσουν οιδιαδικασίες νέας ασφαλτόστρωσης?

Θα μου πείτε ότι το χειμώνα δεν κάνουνε τέτοιες εργασίες. Ας βάλουνε πινακίδες που να ειδοποιούν τον κόσμο με λόγια και όχι με σήματα για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου σημείου.
Είναι κοινή παραδοχή ακόμα και από άτομα της ΔΕΚΕ αλλά και της αστυνομίας ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι το Νο1 αυτή τη στιγμή θανατηφόρο κομάτι σε όλη την Βοιωτία και όχι μόνο. Με έναν πρόχειρο απολογισμό έχουν σκοτωθεί 3 άτομα που έχουν σχέση με την περιοχή μας και δεκάδες άλλα ατυχήματα με πολλές υλικές ζημιές.

Ως πότε κύριοι της εξουσίας θα σας περιμένουμε να κάνετε τα αυτονόητα?

Αναγνώστης

Για την προστασία του Κωρύκειου Άντρου

Θα ήθελα να γράψω για ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους μας κι απ' ότι φαίνεται εδώ και πολλά χρόνια δεν ενδιαφέρεται κανείς από τους αρμόδιους.


Μιλάω για το Κωρύκειον Άντρον φυσικά που είναι εντελώς παρατημένο και όποιος θέλει πάει εκεί μέσα και κάνει ότι θέλει. Άλλοι βάζουν φωτιές από τις οποίες ο καπνός χαλάει όλα τα πετρώματα, άλλοι σκάβουν πιθανά για να βρούνε χρυσό, άλλοι σπάνε τις πέτρες χωρίς να ξέρουν και οι ίδιοι το λόγο, άλλοι φεύγοντας παίρνουν μαζί τους διάφορα πετρώματα ασήμαντα γι' αυτούς αλλά πολύ σημαντικά για το σπήλαιο, άλλοι γράφουν το όνομά τους κι ότι άλλο τους κατέβει.

Απ' όσο ξέρω αυτό το σπήλαιο είναι προορισμός για πολύ κόσμο κι όταν κάποιος μας ρωτάει πώς να πάει και του λέμε είμαστε όλο καμάρι επειδή είναι στον δικό μας τόπο.

Επιτέλους κάτι θα πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι για τη φύλαξη και τη συντήρηση αυτού έστω και τώρα. Δεν είναι δυνατόν να το γράφουμε σε όλα τα περιοδικά σαν αξιοθέατο και να το έχουμε αφήσει έρμαιο στις ορέξεις του καθενός.

Από τον karam

Bookcrossing μέσω... Αράχωβας blog

Διαβάζω στο Αράχωβας blog για την κίνηση της συντάκτριας Vina να "απελευθερώσει" όπως η ίδια γράφει κάποια βιβλία, τα οποία θα ταξιδεύουν αλλάζοντας χέρια... Πραγματικά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη αυτή την ενέργεια και μπράβο στα παιδιά που το ξεκίνησαν!

Το Bookcrossing είναι μια διασκεδαστική, δωρεάν σε όλους και πρωτότυπη ιδέα που απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των βιβλίων.
Όταν τελειώσεις ένα βιβλίο, αντί να το αφήσεις σε ένα ράφι να πιάσει σκόνη, απελευθερώσέ το ώστε να το βρει κάποιος άλλος αναγνώστης. Αυτή είναι η ιδέα!

Ο στόχος είναι, απλά, να γίνεται μια παγκόσμια ανταλλαγή βιβλίων χωρίς τέλος, την πρώτη και μοναδική στο είδος της.

Τα πρώτα 12 βιβλία ξεκίνησαν λοιπόν το ταξίδι τους από την Αράχωβα! Δείτε τις σχετικές οδηγίες στο Αράχωβας blog και απελευθερώστε κι εσείς ένα βιβλίο που σας άρεσε, ώστε να το διαβάσουν κι άλλοι αναγνώστες ή διαβάστε ένα από τα βιβλία που ήδη κυκλοφορούν...

Ο Μπάρακ, ο Μουμπάρακ και ο πεσσός Giorgos Papakonstantinou

Γράφει η Κουκίδα

Μα βρε παιδάκια μου εκεί στο deep Αμέρικα. Νομίσατε ότι ζούμε στις δεκαετίες του 60,του 70, του 80, άντε και του 90; Που με μια αναταραχούλα, μια υπόνοια για πυρηνικά, μια κατηγορία για δικτατορικά καθεστώτα που απειλούσαν την ασφάλεια των ΗΠΑ (σας), ανέβαινε το πετρέλαιο και οι πρώτες ύλες στα ύψη; Που τα καρτέλ έβγαζαν δισεκατομμύρια σε λίγα εικοσιτετράωρα και μετά μην τον είδατε τον Παναή; Αμ δε. Έχουν μεσολαβήσει κάτι εισβολές σε Ιράκ, Αφγανιστάν, μια οικονομική κρίση διαρκείας, η άνοδος της Κίνας ως τη νέα υπερδύναμη του πλανήτη και κάτι άλλα ψιλά.

Η πλάκα είναι ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, είναι ο τελευταίος εκ των εκλεκτών που εσείς κοουτσάρατε και τοποθετήσατε ως ηγέτες ανά τον κόσμο και που για δεκαετίες ολόκληρες κυβερνούσε με δικτατορική πυγμή, αλλά εσείς κάνατε τα στραβά μάτια.

Εξεγέρσεις σαν τις σημερινές υπήρξαν και στο παρελθόν. Καταπνίγηκαν όμως μέχρι να πεις...

Θέματα και αποφάσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Αράχωβας

Απόσπασμα από το πρακτικό της υπ. αριθ. 2/2011 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας.

Στην Αράχωβα και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας την 24η του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Αράχοβας ύστερα από την υπ’ αρίθ. 3/19-1-2011 έγγραφη πρόσκληση της κ. Προέδρου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα ημερήσιας διάταξης.

Παρόντες οι:
1. Αικατερίνη Σύρου (προεδρεύουσα σύμβουλος)
2. Ευσταθία Ιγγλέζου-Κοροδήμου
3. Ιωάννης Μπεζεντές
4. Ιωάννης Κοκκοβός
5. Παρασκευή Δεσφινιώτη

Θέματα - Αποφάσεις:

Θέμα 1ο: Διαμόρφωση, συντήρηση και επισκευή παιδικών χαρών.
Εγκρίνεται ομόφωνα να γίνει εισήγηση στα αρμόδια όργανα ώστε να γίνει μελέτη και προϋπολογισμός της δαπάνης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.
Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 2/2011.

Θέμα 2ο: Εισήγηση για πρόσληψη προσωπικού για:
α) Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αράχωβας,
β) Βιολογικό Σταθμό,
γ) Υδρονομείς ελαιώνα,
δ) Πυρασφάλεια.
Εγκρίνεται ομόφωνα να γίνει εισήγηση...

Πρώτον: δε θα γίνει πτώχευση...


Από το Ποντίκι

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συζήτηση για το σύλλογο των "εν Αθήναις Αραχωβιτών"

Ανώνυμη δημοσίευση

Σύλλογος "Εν Αθήναις Αραχωβιτών".

Ιδρύθηκε το 1957 και από τότε μέχρι σήμερα πέτυχε την επικοινωνία και καλλιέργεια των πατριωτικών και φιλικών σχέσεων των Αραχωβιτών που ζουν στην Αθήνα-Πειραιά και Προάστια με την διοργάνωση ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων. Επίσης πολύ μεγάλη είναι η συμβολή του συλλόγου στην ανάπτυξη των πολιτιστικών, ιστορικών και πνευματικών θεσμών της Αράχωβας.

Αυτή είναι η ανάρτηση που βρήκα στο διαδίκτυο.

Το ερώτημα που θέτω είναι τι εξυπηρετεί σήμερα ο αυτός σύλλογος (σφραγίδα πλέον). Πόσα είναι τα ενεργά μέλη του? Η έκδοση ενός ημερολογίου από φωτογραφίες του κου Μυλωνά τον σώζει? Η απόσταση μεταξύ Αθήνας – Αράχοβας σε χρόνο είναι ίδια με το έτος ίδρυσης 1957? Τα παιδιά των εν Αθήναις νοιώθουν το ίδιο Αραχωβίτες?

Νομίζω ότι ο κύκλος του έκλεισε, καιρός να γράψουν ιστορία οι παρέες χωρίς κομματικές ταμπέλες, οι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν από κοντά.

Η ανάρτηση αυτή είναι για συζήτηση κάτι σαν την δημόσια διαβούλευση της κυβέρνησης γι' αυτό και δεν είναι επώνυμη.

Ο εν Αθήναις Αραχωβίτης που προτιμάει την Αράχωβα.

Δεν έχουμε δημοκρατία...

1. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν κυβερνούν τρεις οικογένειες τα τελευταία 40 χρόνια έχοντας κάνει μαγαζάκι τους τα ελληνικά κόμματα.
2. Δημοκρατία δεν υπάρχει, όταν πολιτικοί εξαγοράζουν την ψήφο πολιτών, το παραδέχονται κιόλας θρασύτατα, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν αντιπρόεδροι κυβερνήσεων.
3. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν πηγαίνεις φυλακή επειδή παρανομείς, αλλά δεν πηγαίνεις φυλακή όταν παρανομείς και είσαι: πολιτικός, διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, διαπλεκόμενος μεγαλοδημοσιογράφος, διαπλεκόμενος μεγαλοδικηγόρος, διαπλεκόμενος μεγαλογιατρός και γενικότερα διαπλεκόμενος.
4. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν άνθρωποι καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα απλά και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι: σύζυγοι πολιτικών, γκόμενες πολιτικών, αδέρφια πολιτικών, ξαδέρφια πολιτικών, κουμπάροι πολιτικών, μπατζανάκηδες πολιτικών.
5. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, αντίθετα υπάρχει ένας κατευθυνόμενος τύπος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα κομμάτων και γενικότερα συμφέροντα.
6. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν μικρές μειοψηφίες (προσφάτως μέχρι και οι λαθρομετανάστες που δεν είναι κάν πολίτες αυτής της χώρας, ούτε καν βρίσκονται σε αυτή τη χώρα νόμιμα) μπορούν να κάνουν ο,τι τους καπνίσει όποτε τους καπνίσει καταπατώντας το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους άλλους, ακόμα και όταν οι άλλοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία και ζημιώνονται απο τις πράξεις της μειοψηφίας.
7. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν αδυνατείς να διεκπεραιώσεις τις υποθέσεις σου με το δημόσιο που με τα λεφτά σου συντηρείς - όντας Έλληνας φορολογούμενος πολίτης - τις διεκπεραιώνεις όμως θαυμάσια, αν είσαι πρόθυμος να δώσεις φακελάκι.
8. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχοντας κουραστεί απο αυτού του είδους τη δημοκρατία, εύχεται ενδόμυχα ή φανερά να καταληθεί η δημοκρατία και ονειρεύεται:
  • Τη δικτατορία του Προλεταριάτου.
  • Την αναρχία.
  • Μια νέα στρατιωτική δικτατορία.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Από το
news-gr.gr

Υπομονή, στο ξέβγαλμα είμαστε...


Από το Ποντίκι

Η κρίση των Ιμίων: 15 χρόνια μετά...

Εμείς δεν ξεχνάμε!!

Η κρίση των Ιμίων έλαβε χώρα πριν 15 χρόνια
, τον Ιανουάριο του 1996 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης
, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τελικά, η ένταση εκτονώθηκε και οι δύο χώρες απέσυραν τους στόλους τους.

Την εποχή της κρίσης αυτής πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Κ. Σημίτης, υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θ. Πάγκαλος, υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Γ. Αρσένης και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Χ. Λημπέρης, ενώ πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ και υπουργός Εξωτερικών ο Ονούρ Οϊμέν.

Τις τελευταίες ώρες της κρίσης, τρεις Έλληνες αξιωματικοί, του Πολεμικού Ναυτικού έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στην θάλασσα. Το ατύχημα αποδόθηκε σε τεχνικά αίτια και την κόπωση του πληρώματος (???).

Τα ονόματα των τριών μελών του πληρώματος:
  1. υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης - Αθάνατος!
  2. υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος - Αθάνατος!
  3. αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός - Αθάνατος!
Τα παιδιά αυτά κάποιοι τα πρόδωσαν. Ας μη σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μας...

Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες - προδότες...?

Δείτε video από τη Μηχανή του χρόνου - ΕΡΤ (www.rodostube.gr)

Ντελάλης

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στα δυο φορώντας τα πόδια που' χει, στο' να λουστρίνι στ' άλλο τσαρούχι...

Ο σατιρικός ποιητής Γεώργιος Σουρής δεν απέβλεπε στην υστεροφημία. Τρομερά εύκολος στο γράψιμο, επί 35 συναπτά χρόνια (1883 έως 1918) έγραφε μόνος του κάθε βδομάδα την τετρασέλιδη εφημερίδα του Ρωμηός, η οποία, όσο κι αν ακούγεται απίθανο σήμερα, ήταν ολόκληρη έμμετρη, από τον τίτλο της (ο Ρωμηός, εφημερίς - που την γράφει ο Σουρής) μέχρι τις μικρές αγγελίες της!
Στις σελίδες του Ρωμηού σχολιάζεται εύθυμα όλη η ιστορία αυτών των 35 χρόνων. Αυτό που εντυπωσιάζει το σημερινό αναγνώστη, πέρα από την αβίαστη ροή του στίχου του Σουρή, είναι το πόσο λίγο έχουν αλλάξει ορισμένες καταστάσεις και χαρακτηριστικά των Ελλήνων.
Ευχαριστώ τον κ. Μπακάλη για την ωραία αυτή δημοσίευση.


Από τον Αναστάσιο Μπακάλη

Απολαύστε.

Γεώργιος Σουρής (1853-1919) - Πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.

Όλα σ'αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.
Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.

Γι' αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!

Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,
πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...
αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,
δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που'χει
στο 'να λουστρίνι, στ'αλλο τσαρούχι.


Ενα ποίημα που εκφράζει την ελληνική πραγματικότητα. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί;

Αναστάσιος Μπακάλης
Top