αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Vamos αλάνια...

Ενημέρωση 05/09:
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν τα καταφέραμε... Η Εθνική μας ηττήθηκε 80-72 από τους ισπανούς και από τους διαιτητές, οι οποίοι μας έδειξαν ότι... όταν ευτελίζεις τα μέσα ο σκοπός πάει κατά διάλου. Η σκοπιμότητα που επέδειξε η ομάδα μας κόντρα στη Ρωσία δεν έμεινε ατιμώρητη από τη fiba κι έτσι... γυρνάμε σπίτια μας έχοντας μείνει στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Δεν πειράζει.


Σε λίγες ώρες θα τους βρούμε πάλι απέναντί μας... Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ απέναντι στην Ισπανία (21.00, ΕΤ1) στους 16 του Μουντομπάσκετ για να νικήσει τον κακό της δαίμονα!


Άσχετα με ότι συμβεί, αυτή η ομάδα αξίζει και πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για τη νίκη. Με δαύτους έχουμε δοκιμάσει τα πάντα αλλά... τίποτα. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν την ελληνική ψυχή και το ελληνικό μυαλό.

Στο τέλος τέλος, ότι και να γίνει εμείς θα χειροκροτήσουμε. A por ellos (για πάρτη τους) που έλεγαν και οι Ισπανοί το 2007.

Για πάρτη σας λοιπόν αλάνια... Vamos...

Σε λίγες μέρες στο troktiko

Το Τρωκτικό, ετοιμάζει τη μεγάλη έκπληξη.

Σε λίγες μέρες, πρόκειται να υπάρξει, στο πρώτο σ΄επισκεψιμότητα ελληνικό μπλογκ, μια ανάρτηση, που θα συζητηθεί.
Μια ανάρτηση, που θα "μιλάει" μ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, για πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία μας απασχόλησαν -και συνεχίζουν να μας απασχολούν- τον τελευταίο καιρό...

Κυρίως όμως, θα γίνει αναφορά σε... 17 σημαντικές αλήθειες. Στους 17 λόγους, που προκάλεσαν τις 17 σφαίρες στον Σωκράτη Γκιόλια. Σύντομα, θα σας πω περισσότερα.

Σεμίνα Διγενή

Πάλι γυρνάς στο μυαλό μου...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τι σχέση έχουν τα σκονάκια με τον... Καλλικράτη

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Με αφορμή την ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Ντελάλη για το φοιτητικό έθιμο των σκονακίων έχω να κάνω μερικές επισημάνσεις μεταξύ σοβαρού και αστείου (όπως το πάρει ο καθένας).
  1. Επειδή η «επιστημονική» έκθεση του σκονακίου εκτίθεται σε τμήμα Οικονομικών Επιστημών μεγάλου Ελληνικού Πανεπιστημίου, ίσως μπορεί να γίνει μια κάποια συσχέτιση (ή εξήγηση) με τη σημερινή μας οικονομική κατάσταση (ή εξαθλίωση).
  2. Λέτε οι φοβεροί αυτοί εμπνευστές και κατασκευαστές των «σκονακίων-έργων τέχνης» να είναι οι ίδιοι κατοπινοί οικονομολόγοι που επί σειρά ετών (με άνωθεν εντολές πάντοτε) πλαστογραφούσαν τα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας και κορόιδευαν (εξαπατούσαν) έτσι τους κουτόφραγκους, για το καλό μας βέβαια πάντα, για να μη χαλάσει στη μέση το αμέριμνο ελληνικό φαγοπότι; Έχετε ακούσει που λένε ότι η εμπειρία και η προϋπηρεσία μετράνε; Αυτό εννοούν. Για έναν καλό αντιγραφέα η πλαστογράφηση μοιάζει παιχνιδάκι.
  3. Πάντως ας μην κατηγορούμε τους χρήστες των σκονακιών. Δεν είναι τεμπέληδες οι άνθρωποι. Εργατικοί και μάλιστα πολύ είναι. Απλώς αντί να διαβάζουν όπως οι υπόλοιποι, αυτοί γράφουν.
  4. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος προβλέπω ότι θα επέμβει άμεσα η Υπουργός Παιδείας καταργώντας τη βάση του 5 (ή αλλιώς παγκόσμια φοιτητική σταθερά όπως λέγαμε στο Πολυτεχνείο), οπότε θα επιλυθεί αυτόματα και το πρόβλημα του σκονακιού. Τότε όλα τα παλιά σκονάκια θα αποκτήσουν συλλεκτική και μουσειακή αξία και θα τα μελετούν οι μελλοντικοί ειδικοί, οι «σκονακιολόγοι».
  5. Σπεύδω να προλάβω και να καθησυχάσω τους καχύποπτους: ΟΧΙ δεν θα προτείνω με ανάρτηση στο ΝΤΕΛΑΛΗ την ένταξη του Μουσείου Σκονακίου στο δίκτυο Θεματικών Μουσείων, ΟΥΤΕ θα προτείνω την ίδρυση ενός τέτοιου Μουσείου στο παλιό Δημοτικό Σχολείο λόγω εκπαιδευτικής συνάφειας.
  6. Απευθύνω προσωπικά στο ΝΤΕΛΑΛΗ που είναι ειδικός στην Πληροφορική το ερώτημα αν υπάρχει τεχνική δυνατότητα για print με option “skonaki”, χωρίς καθόλου margins και με άπειρη σμίκρυνση; Να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων εύκολη και να μπει επιτέλους η Πληροφορική και στο σκονάκι.

Ένα... ιστορικό προφορικό σκονάκι

Το παρακάτω περιστατικό είναι πραγματικό και συνέβη πριν από μερικές δεκαετίες στο Γυμνάσιο της Αράχωβας.

Ο αυστηρός φιλόλογος ρωτάει μαθητή που δεν διακρινόταν για τις στενές του σχέσεις ούτε με την Αρχιτεκτονική ούτε με την Αρχαιολογία: «Για πες μου παιδί μου ποιοι αρχιτέκτονες κατασκεύασαν τον Παρθενώνα;»
«Το ξέρω, εδώ το έχω, αλλά αυτή τη στιγμή δε μού'ρχεται» δικαιολογείται ο μαθητής προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και ελπίζοντας στη βοήθεια καλού συμμαθητή που κάθεται από πίσω.
Εξοργισμένος ο καθηγητής αρχίζει ένα μικρό «φιλιππικό» για την Ιστορία μας, τους προγόνους, την αδιαφορία των συγχρόνων κλπ, κλπ.
Στο διάστημα αυτό ο μαθητής με κλωτσιές προσπαθεί να αναγκάσει το συμμαθητή του να του το σφυρίξει.
Εκείνος σκύβοντας και ψιθυριστά του λέει: «Ικτίνος και Καλλικράτης».
Ο ερωτώμενος δεν κατορθώνει να το ακούσει και πανικόβλητος συνεχίζει την κλωτσοπατινάδα. «Ικτίνος και Καλλικράτης» επαναλαμβάνει λίγο δυνατότερα, αλλά πάντα ψιθυριστά, ο υποβολέας, οπότε με ένα θριαμβευτικό ύφος ο ανακρινόμενος μαθητής βιαστικά βροντοφωνάζει: «Το θυμήθηκα κ. Καθηγητά». «Το κτήνος ο Καλλικράτης»!

Ήταν το πρώτο πάθημα του μεγάλου αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Καλλικράτη από τους απογόνους του.

Το δεύτερο και χειρότερο έγινε στις μέρες μας με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.

Με εκτίμηση
ΙΑΛ

Ουτοπία μην κλαις...

Του Παρατηρητή

Ουτοπία είναι!
Μην κλαις γιατί δεν αξίζει.

Ενωτικό: Το καπέλωμα των εννοιών στο μεγαλείο της.

Πώς, από πού, ποιοι, πότε, γιατί και τι. Η λύση του γρίφου δίδει την εξήγηση για το «ενωτικό».

Παρακολουθώ τα δακρύβρεχτα σχόλια για την ουτοπία του ενωτικού και την χαμένη ευκαιρία. Αγκυλωμένοι στον περίγυρο της Αράχωβας «οι ενωτικοί» δεν έχουν καταλάβει ότι οι εκλογές είναι για τον νέο καλλικράτειο δήμο και δεν γίνονται μόνον στην Αράχωβα. Γι' αυτό το ενωτικό είναι εγκιβωτισμένο στα όρια της Αράχωβας.

Στο Δίστομο και στην Αντίκυρα τι λένε για το ενωτικό; Η περίπτωση του κ. Τρομπούκη συνδέεται με το ενωτικό ή είναι ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών;

Σοφίσματα και τεχνάσματα επικοινωνίας δεν είναι ευκαιρίες. Δεν αφορούν άλλωστε τους ψηφοφόρους αλλά τους ενδιαφερόμενους για τους ψήφους. Ανακοινώσεις και πληροφοριακές τοποθετήσεις έστω και εάν εμφανίζονται ως αγνές και τίμιες δεν αποδίδουν τις πραγματικές προθέσεις και δεν αποτελούν «είδηση». Είναι το δόλωμα για τις εντυπώσεις. Στην περίπτωση του ενωτικού (μια χούφτα από το παρελθόν) το μόνο που χάνεται είναι το ύψος των περιστάσεων και η ανανέωση με υγιείς αυτοδιοικητικες δυνάμεις.

Κύριοι του ενωτικού. Στο δικτυακό τόπο in.gr ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρηγίλλης υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Γ. Πατσαντάρα. Γιατί το έχετε ακόμη στα στεγανά; Γιατί χάνετε την ψυχραιμία σας και ανυπομονείτε για τις προθέσεις των άλλων; Γιατί το χρίσμα της Ρηγίλλης ενώνει και το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ η του ΚΚΕ χωρίζει; Γιατί ανησυχείτε για τους ανεξάρτητους; Γιατί μετράτε τά κουκιά των προηγούμενων εκλογών; Μήπως ψάχνετε πάλι τον λαγό; Αυτός υπάρχει. Δεν ξέρουμε τώρα που μεγάλωσε ο Δήμος αν μπορεί να τρέξει.

Στάθη τι λές; Θυμήσου τι έλεγες και τι έγραφες!!!

Ανέκαθεν ο εχθρός του πολιτικού ακόμη και σε τοπικό επίπεδο ήταν το ψέμα. Τον εχθρό αυτόν κανείς δεν τον πολέμησε. Απλά αυτομόλησε πριν ή και μετά τις εκλογές. Έτσι γίνεται και τώρα.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, σε όσους έχουν εκτεθεί και σε όσους πρόκειται να εκτεθουν. Στην τοπική αναμέτρηση δεν υπάρχει συνωστισμός ούτε κορεσμός. Ενδιαφέρον έχει η πολυφωνία και η συμμετοχή πολλών αυτοδιοικητικών. Μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Μην χάσουμε την ανανέωση. Μην χάσουμε την νέα αφετηρία.

Με εκτίμηση
Παρατηρητής

Γλυκός σεπτέμβρης...

Του Ελεύθερου Πολίτη

Αφιερωμένο στα σχολιαρούδια, που για πρώτη φορά θα μπουν στις τάξεις του σχολειού για να τρυγήσουν τη γνώση.
Αφιερωμένο στους καλλιεργητές, αυτής της γνώσης, που θα τα υποδεχτούν, με την προτροπή να φυλάξουν όσο δυνατόν καλύτερα αυτά τα πολύτιμα δεντράκια.
Αφιερωμένο στους εραστές της Ζωής και τους τρυγητές της καθημερινότητας.
Αφιερωμένο σε όλους εμάς που περιμένουμε μια ανάσα βροχής, για να καθαρίσει το μυαλό μας, τη ματιά μας και πάνω απ’ όλα την καρδιά μας.

Καλό Μήνα.


Ελεύθερος Πολίτης

Γιορτή κρασιού Άσκρης στο δήμο Θεσπιέων

Ο Δήμος Θεσπιών, στα πλαίσια των Γιορτών της Ελληνικής Γης, σας προσκαλεί στην Γιορτή Κρασιού στην πλατεία της Άσκρης με το μελωδικό πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα» με τους Δημήτρη και Βασίλη Χατζηνικολάου την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.


Με εκτίμηση,
Χρήστος Πελώνης
Δήμαρχος Θεσπιέων

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή - απάντηση του κ. Κ. Τρομπούκη στην πρόταση διαγραφής του

Επιστολή - απάντηση στην πρόταση διαγραφής μου από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

Κύριοι, υπεύθυνα όργανα του ΠΑΣΟΚ στον νομό Βοιωτίας, για να καλύψετε τις αδυναμίες σας και να αποκαλύψετε τις προσωπικές πολιτικές σας καθώς και τις τοπικιστικές φιλοδοξίες, επί τρίμηνο σχεδόν προσπαθούσατε να εκλέξετε τον υποψήφιο δήμαρχο, μεταξύ δεκατριών υποψηφιοτήτων, φθάνοντας κάθε φορά σε αδιέξοδο.

Το αδιέξοδο αυτό εντάθηκε περισσότερο από την στιγμή που ο αντιπτέραρχος ε.α. Γιάννης Πατσαντάρας ανακοίνωσε την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα ανεξάρτητος στο δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας.

Από τότε και μετά, για άγνωστους λόγους, άρχισαν οι αποχωρήσεις και γενικά όλο και περισσότεροι υποψήφιοι να μην επιθυμούν να λάβουν το χρίσμα. Μετά από πολλές συσκέψεις, καταλήξατε να λάβει το χρίσμα ο κ. Σφουντούρης Αργύριος, κάτοικος Διστόμου. Την επόμενη και ως εκ νέου θαύματος και αυτός ο υποψήφιος αρνήθηκε το χρίσμα για δικούς του λόγους.

Επιτέλους όμως κάποτε φθάσατε στο όνομα της κ. Γρανιτσιώτη Βαγγελιώς, κατοίκου Αράχωβας, την οποία σε συζητήσεις λέγατε ότι είναι λίγη, δεν κάνει να πάρει το χρίσμα και άλλα πολλά.

Μετά από όλα τα παραπάνω, εγώ ως απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, αηδιάζοντας από τις δικές σας πρακτικές, ενεργώντας σαν να είναι κτήμα σας το ΠΑΣΟΚ, έκρινα για το καλό της περιοχής κατά την γνώμη μου, ότι ο καταλληλότερος υποψήφιος δήμαρχος μεταξύ των δύο, είναι ο αντιπτέραρχος ε.α. Γιάννης Πατσαντάρας, κατεβαίνοντας μάλιστα ως ανεξάρτητος, και αυτό το έκανα φανερά, με μια ανακοίνωση χωρίς ενδοιασμούς και όχι κρυφά.

Κύριοι, υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Βοιωτίας,

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αναλάβει ένα δύσκολο έργο, εξόδου της Χώρας από την οικονομική κρίση και εάν στην Περιφέρεια έχει όργανα που σκέφτονται και πράττουν σαν εσάς, ε τότε κάνετε κακό στο ΠΑΣΟΚ και να παραιτηθείτε.

Εάν το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Βοιωτίας είναι ο κ. Μπούρας και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, ε τότε διαγράφομαι μόνος μου.

Μετά τιμής
Τρομπούκης Κωνσταντίνος

Σμήναρχος ε.α.

Πρώην Διοικητής Αεροπορικής Βάσης Καυσίμων Αντίκυρας

Μαζέψτε ξύλα για το χειμώνα...

Στο 1,10 ευρώ από 0,65 το πετρέλαιο θέρμανσης!

Ένα δις ευρώ "άκοπο" χρήμα από τον ιδρώτα των καταναλωτών θέλει να αποζυμήσει η κυβέρνηση αφου καταργεί το πετρέλαιο θέρμανσης με πρόσχημα να μην αυξήσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα!

Έτσι θα πάρει άκοπα το φόρο από τα διυλιστήρια και δε θα χρειάζεται να περιμένει απόδοση ΦΠΑ από μάρκετ, παντοπωλεία, μανάβικα και κρεοπωλεία.

Παναγιώτης (από news24gr.blogspot.com)

Σημείωση Ντελάλη:
Αν και το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να... εξετάζει την πλήρη εξίσωση του φόρου θέρμανσης και κίνησης και για τους καταναλωτές δεν είναι τυχαία η δημοσιοποίηση του θέματος από τα ΜΜΕ.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, δεν αποκλείεται η σχετική ρύθμιση να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί στις αρχές του ερχόμενου μήνα και από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, να πωλείται απευθείας στους καταναλωτές με τον υψηλό συντελεστή ΕΦΚ.
Η εξίσωση του φόρου θα φέρει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές, καθώς υπολογίζεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται σε σχεδόν διπλάσια τιμή σε σύγκριση με πέρυσι.
Μαζέψτε λοιπόν ξύλα για το τζάκι και πέτρες για τους... αξιότιμους, όπου να'ναι θα αρχίσουν να επισκέπτονται το χωριό μας...! Αλλά ξέχασα: λεφτά υπάρχουν... Βρε ουστ...

Ντελάλης

Μια υποψηφιότητα... γρίφος

Την υποψηφιότητα της κας Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη για το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κτλ. μέχρι στιγμής, δεν την έχει επιβεβαιώσει ούτε η ίδια, ούτε η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αράχωβας, αν κι έχω αναφερθεί σε αυτή από την Παρασκευή 27 αυγούστου.

Μου προξενεί φοβερή εντύπωση το γεγονός αυτό, καθώς δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε δεν διαβάζουν το blog και γενικά τα άλλα blogs, είτε η είδηση δεν επιβεβαιώνεται (αν το θέμα δεν έχει λήξει ακόμη).

Είχα καταλήξει στο δεύτερο συμπέρασμα, ότι η είδηση δεν επιβεβαιώνεται τουλάχιστον για την ώρα, ωστόσο διαβάζω σήμερα στο star Λαμίας, σχετικά με τη διαγραφή Τρομπούκη (δείτε εδώ) για την ξεκάθαρη θέση του κόμματος περί απομάκρυνσης ανταρτών ακόμη και από τη θέση του μέλους, που επιβεβαίωσε στο σταθμό ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, με την έμπρακτη διαγραφή του μέλους Κων/νου Τρομπούκη, που αγνόησε την επιλογή του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, την κ. Γρανιτσιώτη και υποστήριξε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Πατσιαντάρα.
Όπως παραδέχεται ο κ. Σιδέρης, η διαδικασία επιλογής υποψηφίων από την Ιπποκράτους, άργησε τόσο που κούρασε πολλά από τα στελέχη του κόμματος. Και συνεχίζει ότι μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει - εκτός από την κ. Γρανιτσιώτη - τον Ευάγγελο Γεωργίου για τον δήμο Τανάγρας, τον Κώστα Ξηρογιάννη για τον Ορχομενό και τον Αλέξανδρο Βίτση για την Αλίαρτο.

Απ' ότι φαίνεται λοιπόν η κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη είναι υποψήφια δήμαρχος.

Εγώ να της ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στη διαδρομή της.

Ενημέρωση από αναγνώστη "Λ":

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα τμήμα της πρότασής της προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι την Κυριακή, όπου έχει ορισθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή θα προχωρήσει και σε άλλη ανακοίνωση.

ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ - Ευαγγελία Γρανιτσιώτη
ΘΗΒΑΙΩΝ - Νίκος Σβίγγος
ΛΕΒΑΔΕΩΝ - Νίκος Παπαγγελής

Από το pasok.gr

Στης ζωής το πάρτυ...

Καλημέρα σε όλους... Είμαστε ζωντανοί -και σήμερα-, είμαστε καλά, τα λέμε από το βήμα αυτό, συμφωνούμε ή διαφωνούμε (δεν έχει σημασία, άλλωστε αν συμφωνούσαμε πάντα σε όλα θα έπρεπε να κλείσω το blog)...
Γι'αυτό χαλαρώστε φίλοι μου (όλου του νέου Δήμου, Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας κτλ.), με ένα ωραίο τραγουδάκι... Όλα θα γίνουν όπως πρέπει...


Ντελάλης

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η φαντασία και η ευρηματικότητα των φοιτητών σε έκθεση με... σκονάκια

Αν ξοδεύαμε τόση ενέργεια για να διαβάσουμε, αντί για να φτιάξουμε σκονάκια, σίγουρα θα γράφαμε για άριστα.

Πάντως, τα σκονάκια των φοιτητών του ΑΠΘ χρησιμοποιήθηκαν πολύ δημιουργικά -αν και μάλλον δεν τους βοήθησαν να περάσουν το μάθημα- καθώς έγιναν εκθέματα μιας πρωτότυπης έκθεσης μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είκοσι έξι σκονάκια εκτίθενται σε χώρο του πανεπιστημίου, με πολλά από αυτά να ξεχωρίζουν, καθώς πρόκειται για... έργα τέχνης.

Καλό μήνα...


Εικόνα από το citypress-gr.blogspot.com

Εφημερίδα Παρνασσός - φύλλο 36


Από το issuu.com/parnassos
Εκδότης - ιδιοκτήτης: Γεώργιος Κόδρος

Στατιστικά του Ντελάλη για τον αύγουστο

Για το διάστημα από 01/08/2010 έως 31/08/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:

24.167 επισκέψεις (δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
10.276 επισκέπτες (332 επισκέπτες ανά ημέρα!)
2.140 νέους επισκέπτες

Η ημέρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν η 31η Αυγούστου, με 512 επισκέπτες και 1.335 "κλικ".

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Διέγραψαν τον Κωνσταντίνο Τρομπούκη για τη στήριξη του στον Γ. Πατσαντάρα

Σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας "Νέα της Βοιωτίας" με τίτλο: "Παλαιοκομματικές γραμμές ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία για να κόψει τις διαρροές σε ανεξάρτητες υποψηφιότητες", αναφέρεται από το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας το εξής:

"Μετά την δημόσια δήλωση του Τρομπούκη Κωνσταντίνου υπέρ την υποψηφιότητας του Ιωάννη Πατσαντάρα, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας αναστέλλει κάθε κομματική του δραστηριότητα και συμμετοχή σε κάθε κομματική διαδικασία, ενώ παράλληλα τον παραπέμπει στην ΕΚΑΠ για οριστική διαγραφή από το κίνημα."

Για αυτό λοιπόν, εφιστώ την προσοχή σε όλα τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Πατσαντάρα θα προσφέρει πιο πολλά στον τόπο μας από την -ακόμη ανεπιβεβαιώτη αλλά και αβέβαιη- υποψηφιότητα που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα να το ξανασκεφτούν γιατί θα διαγραφούν, όπως συνέβη και με τον κ. Τρομπούκη!

Επειδή εγώ ως άνθρωπος όμως είμαι υπέρμαχος της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης (και ανεξαρτήτως του προσώπου που στήριξε), θα εκφράσω την συμπάθεια μου και τη στήριξή μου στον κ. Τρομπούκη, ο οποίος... τόλμησε να δηλώσει την άποψή του κόντρα στην κομματική γραμμή που επιβάλλει -με το έτσι θέλω- απόψεις και παίρνει -επίσης με το έτσι θέλω- κεφάλια! Και προσωπικά, αν και δεν τον γνωρίζω, θα τον τιμήσω αν τελικά είναι στο ψηφοδέλτιο.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη Νέα Δημοκρατία μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι ξυπνήσαμε, ότι θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό, ότι δεν τους λαμβάνουμε υπόψη, κι ότι θα αποδοκιμάσουμε κάθε μορφή "πειθαρχίας" και εκφοβισμού. Και κυρίως δεν τους έχουμε ανάγκη!

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν κύριοι, πάρτε το χαμπάρι. Δεν σας φοβόμαστε. Αφήστε το κλίμα τρομοκρατίας, ξεχάστε τις ξεπερασμένες λογικές του παρελθόντος, έχει γίνει η μεταπολίτευση εδώ και 36 χρόνια.

Ντελάλης

Τελειώνουν οι διακοπές και... απογειώνουν το Ντελάλη

Απ' ότι φαίνεται, οι περισσότεροι γύρισαν από τις διακοπές τους και δίνουν πλέον δυναμικό παρόν στο blog του Ντελάλη. Εκλογές, υποψηφιότητες, δίκτυο θεματικών μουσείων κτλ. κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας και αυξάνουν τους επισκέπτες.

Χθες, κάνατε... ρεκόρ καλοκαιριού (!), αφού ο Ντελάλης δέχτηκε 478 επισκέπτες και 1.435 χτυπήματα (κλικ).

Προχωράμε όλοι μαζί για την Αράχωβα όπως την αγαπήσαμε και την ονειρευόμαστε.

Ντελάλης.

Επιθεώρηση "Τι τους κοιτάτε ρε..." στα Πίσω Αλώνια

Σήμερα, Τρίτη, 31 Αυγούστου (έναρξη παράστασης 9.30 μ.μ.), στο θέατρο "Πίσω Αλώνια" θα παρουσιαστεί η σατιρική επιθεώρηση "Τι τους κοιτάτε ρε..." και πρωταγωνιστές τον Χάρρυ Κλυνν, τον Μάρκο Λεζέ και τη σατιρική θεατρική ομάδα "Μικροί ήρωες".

Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ, ενώ ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ και εργατικής εστίας.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Δίκτυο θεματικών μουσείων - μουσείο της ελιάς και του ελληνικού λαδιού Σπάρτης: να το γνωρίσουμε οπωσδήποτε...

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Εισαγωγή

Αγαπητέ Ντελάλη,

Όταν στις 30-07-2010 σου έστελνα το άρθρο για το Δίκτυο Θεματικών Μουσείων δεν μπορούσα να φαντασθώ μια τόσο άμεση, έγκυρη και εντυπωσιακή επιβεβαίωση των απόψεων αυτής της ανάρτησης, όπως αυτή προκύπτει από το άρθρο του Δημήτρη Γκιώνη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που μας το παρουσίασες, κάνοντας και τη συσχέτιση των δύο άρθρων, για τα οποία σε ευχαριστώ και δημοσίως. Μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι οι δικές μου θέσεις για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα τέτοιων Μουσείων ήταν αρκετά πιο ήπιες από τον απολογισμό που κάνει ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου.

Δεν αναφέρω τα παραπάνω ούτε για να "ευλογήσουμε τα γένια μας", ούτε για να δρέψουμε δάφνες, τις οποίες βέβαια και δε δικαιούμαστε κανένας μας, όσο ακόμα το θέμα βρίσκεται σε "φιλολογική" συζήτηση και όσο το κτιριακό κόσμημα του Παλιού Δημοτικού μας Σχολείου (αρνούμαι να το αναφέρω ως Μουσείο) βρίσκεται στη σημερινή απαράδεκτη χρήση του.

Το αναφέρω για να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και στο όνομα της Αράχωβας που κουβαλάει μιαν ανεξάντλητη ιστορία και παράδοση, που αποτελούν τα γερά μας θεμέλια. Ακόμα, για να λειτουργήσουμε δημιουργικά με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται αλλά και για να παραδειγματισθούμε από αξιόλογες προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλα μέρη και κυριολεκτικά άλλαξαν τον "ρουν" της τοπικής ιστορίας, όπως με σαφήνεια υποστηρίζει το άρθρο για το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας.

Στο άρθρο μου εκείνο οι προσεκτικοί αναγνώστες (τους οποίους και ευχαριστώ μέσω του ΝΤΕΛΑΛΗ για τα καλά τους λόγια όταν με συναντούν) θα θυμούνται ότι είχα παροτρύνει τους αναγνώστες (εκτός από ταβέρνες, μπαράκια και παραλίες) να προσπαθήσουν να επισκεφθούν και κάποιο από τα Μουσεία αυτού του Δικτύου που καλύπτει σχεδόν όλη την Ελλάδα, άμα αυτό "καλιάσει". Εκτός λοιπόν από τον «Αχό της ΑΡΑΧΩΒΑΣ» που είχε προηγηθεί παρουσιάζοντας το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου και τον ΝΤΕΛΑΛΗ που ακολούθησε με την αναδημοσίευση του άρθρου για το Μουσείο Δημητσάνας, θα προσθέσω σήμερα και την αφεντιά μου παρουσιάζοντάς σας σύντομα το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Σπάρτης που "κάλιασε" να το επισκεφθούμε. Ελπίζω πάντως να μην είμαι ο μοναδικός που έλαβα υπόψιν τη δική μου παρότρυνση κατά τη γνωστή παροιμία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".

Ο τόπος και ο χρόνος

Ήταν Πέμπτη 19 Αυγούστου όταν, επιστρέφοντας από τη Μάνη με τη Γιάννα και τον Αναστάση, αποφασίσαμε εκτός από την πολυπόθητη επίσκεψη στη γαλήνια παλαιολόγεια καστροπολιτεία του Μυστρά, να επισκεφθούμε και το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη. Παρά τη μεγάλη κούραση από την ανάβαση και την υπερβολική ζέστη, τελικά το επισκεφθήκαμε και δεν το μετανιώσαμε καθόλου.

Και επειδή η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η πρώτη μου καλή εντύπωση προήλθε από την καταπληκτική για τα ελληνικά δεδομένα σήμανση...

Ανακοίνωση στήριξης υποψηφιότητας Αντιπτεράρχου (ε.α.) Γιάννη Πατσαντάρα για το Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιάννη Πατσαντάρα για τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, γιατί θεωρώ και πιστεύω ότι είναι πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά – προσόντα που χρειάζονται οι επικεφαλής υποψήφιοι Δήμαρχοι για τους "Καλλικρατικούς" Δήμους.

Πιστεύω επίσης, ότι πρόκειται για πρόσωπο αμέμπτου ηθικής, επιτυχημένος επαγγελματίας, φθάνοντας στα ανώτατα αξιώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, καλός οικογενειάρχης, χαμηλών τόνων, προσγειωμένος, αν και πιλότος.

Κατά την γνώμη μου, αν εκλεγεί στο παραπάνω αξίωμα, θα προσφέρει τα μέγιστα στην Αντίκυρα και στην περιοχή γενικά.

Η στήριξή μου προς το πρόσωπό του γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις και είναι πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικές σκοπιμότητες.

Τρομπούκης Κωνσταντίνος
Σμήναρχος ε.α.
Πρώην Διοικητής Αεροπορικής Βάσης Αντίκυρας
Κάτοικος Αντίκυρας

Αυτός θα μας βγάλει από την κρίση κύριε Πρωθυπουργέ;

Πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου, 25 ετών, μέχρι πέρυσι ασκούμενου δικηγόρου (και μέχρι σήμερα χωρίς να έχει υπηρετήσει την πατρίδα) ως νομικού σύμβουλου του Πρωθυπουργού!

H επιλογή του κ. Χασαπόπουλου ανακαλεί στις μνήμες όλων την αντίστοιχη απόφαση τοποθέτησης στον ΕΟΤ πριν από 25 χρόνια του νεαρού τότε κ. Γιώργου Τρεπεκλή, ο οποίος, καθ’ υπόδειξιν της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, είχε γίνει γενικός γραμματέας. Οι ομοιότητες όμως Τρεπεκλή - Χασαπόπουλου δεν σταματούν εδώ. Κι αυτό διότι, όπως είχε συμβεί το 1985, και σήμερα ο νέος «ειδικός σύμβουλος», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το «ΘΕΜΑ», δεν έχει εκπληρώσει καν τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το ίδιο και στην περίπτωση Τρεπεκλή, όπου λέγεται ότι ο αείμνηστος Γιάννης Αλευράς είπε τότε στον Ανδρέα: «Την πατήσαμε. Ο Γιώργος δεν έχει πάει Στρατό». Ετσι οι Ενοπλες Δυνάμεις κέρδισαν μέσα από τα χέρια του τουρισμού ένα...

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φωτιά στο δημοτικό σχολείο

Φωτιά πριν από λίγο δίπλα στο (νέο) δημοτικό σχολείο Αράχωβας.

Ήμασταν τυχεροί που δεν είχε αέρα και σβήστηκε άμεσα με τα λίγα μέσα που διαθέταμε. Το κακό όμως είναι ότι δίπλα ή μέσα στο προαύλιο του σχολείου, δεν βρήκαμε πουθενά ούτε μια σωλήνα για νερό, δε λέω για πυροσβεστικό κρουνό, αυτό θα ήταν πολυτέλεια. Αν φυσούσε λίγο παραπάνω δε θα προλαβαίναμε τίποτα.

Κάποιος μάρτυρας αυτήκοος είπε ότι κάποια παιδιά έσκαγαν δυναμιτάκια μέσα στα ξερά χόρτα. Ας προσέχουμε και λίγο...

Στέργιος Παπαστάθης

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δεύτερος πιλότος

Στη 1.15 σήμερα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από τη σύγκρουση και πτώση των δύο F16 νοτίως της νήσου Χρυσή στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Ο Σήφης Αναστασάκης έφερε σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη. Ωστόσο, εξ αιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, είχαν προκληθεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην εγκεφαλική του λειτουργία. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης. Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Από veto300
Top