αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η ζωφόρος του Παρθενώνα online


Μελετήστε online τη ζωφόρο του Παρθενώνα στην ψηφιακή της αναπαράσταση. Η εφαρμογή, που αποτελεί συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες αλλά και στο ευρύτερο κοινό, ενώ υπάρχουν και ψηφιακά παιχνίδια για παιδιά.
Στο site θα βρείτε φωτογραφίες όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου που φιλοξενούνται στο μουσείο της Ακρόπολης, στο Βρετανικό και στο Λούβρο, οι οποίες έχουν συμπληρωθεί με τα σωζόμενα σχέδια του J. Carrey (1674) και του J. Stuart (1751).
Να θυμίσουμε ότι η ζωφόρος αποτελούνταν από 115 λίθους και ήταν μια συνεχής ανάγλυφη παράσταση με μορφές, που περιέτρεχε το επάνω μέρος του κυρίως ναού, και είχε συνολικό μήκος 160 μέτρα και ύψος περίπου ένα μέτρο. Το θέμα της ήταν η πομπή προς την Ακρόπολη κατά τα μεγάλα Παναθήναια.

Περισσότερα
εδώ

Φάντασμα οδηγεί μηχανή;

Δημοσίευση από "Λουκάς"

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_8731.html

από το troktiko

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Τα πιο φθηνά βενζινάδικα σε Λιβαδειά - Άμφισσα

Για να μην κερδοσκοπούν εις βάρος μας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα πιο φθηνά βενζινάδικα σε Λιβαδειά και Άμφισσα είναι τα εξής (20/11/2009):

Gadget: Καθρέπτης - bluetooth

Για τους φίλους των gadget η παρακάτω ανάρτηση:
Kαθρέπτης αυτοκινήτου με φωτεινή οθόνη ενδείξεων και Bluetooth ανοικτής ακρόασης. Ο αριθμός και η αναγνώριση του καλούντος εμφανίζεται στην οθόνη του καθρέπτη χωρίς να σας αποσπά την προσοχή από την οδήγηση.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας που κλείνουν λόγω της νέας γρίπης


Αν και τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο σοβαρά όσο τα παρουσιάζουν, μπορείτε να δείτε τα τμήματα ή / και τα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που κλείνουν λόγω της νέας γρίπης H1N1 εδώ.

Νέα γρίπη: εμβόλιο και προβληματισμοί



Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

500 Δήμοι στην Ελλάδα

Το σχέδιο νόμου για τον Καποδίστρια 2 προβλέπει 10-15 περιφέρειες έναντι 13 που υπάρχουν σήμερα. Η επιτροπή των νομικών που επεξεργάζεται τις τελικές προτάσεις προς την κυβέρνηση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αναλυτική μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το θέμα αυτό και τα κριτήρια που έθεσε για τις διοικητικές αναδιαρθρώσεις.
Στόχος της μεταρρύθμισης είναι οι σημερινοί δήμοι να περιοριστούν σε λιγότερους από 500, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν αναγκαστικά πολλές συνενώσεις σημερινών δήμων και μάλιστα σε σύντομο σχετικά διάστημα, καθώς οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τι ενέργειες γίνονται για τον Δήμο μας; Τι προβλέπεται; Με ποιους θα συνενωθούμε αν συνενωθούμε; Περιμένουμε τις απόψεις όλων...

Από την Ελευθεροτυπία

Διέλευση φορτηγών από την Αράχωβα - σήμανση


Δημοσίευση από "Λουκάς"

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται όλο και πιο συχνά η διέλευση πολύ μεγάλων φορτηγών μέσα από το χωριό μας. Αυτά έχουν προορισμό άσχετο με την περιοχή μας. Προφανώς κάποιος πλοηγός τους στέλνει από Αράχωβα και όχι από Δεσφίνα.

Θα μπορούσε πιστεύω η 3η ΔΕΚΕ έπειτα από έγκριση του δημοτικού μας συμβουλίου -όπως μπήκαν πινακίδες σε καίριες διασταυρώσεις που επιτέλους αναφέρουν την Αράχωβα και τον Παρνασσό- να τοποθετήσουν μια πινακίδα στην διασταύρωση Διστόμου και να στέλνουν υποχρεωτικά τα άσχετα φορτηγά από Δεσφίνα.

Εκτός και αν έχουμε μεγάλο δρόμο.......


Το σαβ/κο κυκλοφορεί η εφημερίδα του χωριού μας

Δημοσίευση από Στάθη Γιαννέλο

Το σαββατοκύριακο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο (2ο) φύλλο της εφημερίδας "Αχός Αράχωβας".
Δωρεάν διανομή σε όλα τα μαγαζιά και περίπτερα.
Περιμένουμε προτάσεις για βελτίωση.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων


Μετά από πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, υπογράφτηκε η απόφαση εξαίρεσης από τη κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Δημοτικό τραγούδι

Και ένα τραγούδι για το όμορφο χωριό μας...

Διόδια - STOP στις Αφίδνες


Για τους αραχωβίτες που μας έρχονται από την Αθήνα ενδιαφέρει:
Οι μπάρες από τον μετωπικό σταθμό των Αφιδνών έχουν αφαιρεθεί απο τα διόδια και πολλοί οδηγοί περνούν χωρίς να πληρώσουν...
Η εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει την καταβολή του αντιτίμου δικαστικά, κάτι όμως που σημαίνει κόστος και χρόνο για την εταιρεία για μικρά αντίτιμα απο τον κάθε οδηγό.

Από το viwtika.blogspot.com

Προσοχή στα σκυλιά

Δημοσίευση από "Λουκάς"


Καθώς κατεβαίνουμε από Αράχοβα για Λιβαδειά μετά το τούνελ και μπροστά στην 3η ΔΕΚΕ κυρίως το βράδυ παραμονεύουν 2-3 σκυλιά που τις περισσότερες φορές πετάγονται στα αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει και τις ημέρες βεβαια. Πρεπει να θρηνήσουμε θύματα για να φιλοτιμηθεί αυτός που έχει τα σκυλιά να τα μαζέψει στο χώρο του? Όλοι ξέρουμε τίνος είναι.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Απών ο δήμαρχος από την περιφορά της εικόνας της Παναγίας;

Δημοσίευση από "Αραχωβίτισσα"

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν εθεάθη ο δήμαρχος μας στην πομπή της περιφοράς της εικόνας της Παναγίας την Παρασκευή 20/11/2009. Αντίθετα στην περιφορά παρεβρέθηκαν οι κ. Μ. Γιαννάκης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας), Γ. Καράμπελας (υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ.), Ε. Μπασιάκος (πρώην υπουργός Ν.Δ.) και ο κ. Ε. Γιανέλλος (δημοτικός σύμβουλος). Ούτε όμως και την επομένη στην εκκλησία εθεάθη.
Γνωρίζετε το λόγο;

Έχασε η ομάδα μας ελέω... διαιτησίας!

Α.Ε. Ορχομενού - Α.Σ.Α. Παρνασσός: 1 - 0

Το Σάββατο στο γήπεδο του Ορχομενού η Ομάδα μας ηττήθηκε με ένα γκολ του Μανόπουλου που δεν μπήκε ποτέ. Οι μόνοι που το κατάλαβαν ήταν ο άρχων της Βοιωτικής διαιτησίας Σκλιάς Κων. (ο άνθρωπος που στην καριέρα του σαν ποδ/στης είχε αποβληθεί τις περισσότερες φορές μακράν του δευτέρου!) και ο επόπτης -Παπαγεωργίου Χρήστος- που στην αρχή είχε σηκωμένη την σημαία του δείχνοντας ότι το γκολ ήταν άκυρο γιατί από τον άρχοντα είχε υποδειχτεί σαν έμμεσο, αυτό χτυπήθηκε απ' ευθείας .
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε έντονος καυγάς στα αποδυτήρια των διαιτητών (μεταξύ του άρχοντα και του συγκεκριμένου επόπτη για την ασυνεννοησία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο στην συγκεκριμένη φάση).

Από το asaparnassos.gr

Μέχρι 26/11/2009 οι ενστάσεις για τον παραδοσιακό ελαιώνα


Μέχρι 26/11/2009 μπορούν οι πολίτες να κάνουν ενστάσεις για τον παραδοσιακό ελαιώνα. Οι ενστάσεις κατατίθενται στους αντίστοιχους γεωπόνους της Λιβαδειάς.

Nα της καταγγείλουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή για την προσευχή και τον εκκλησιασμό


Δημοσίευση από "Σπασίκλας"

Nα της καταγγείλουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή που πιέζει μαθητές να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή ή να εκκλησιαστούν προέτρεψε τους μαθητές η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συζήτησης μαζί τους.
Top