αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Δύο κεφάλια

Δύο κεφάλια χτυπημένα. Το πρώτο ανήκει σε έναν ηλικιωμένο πολίτη της Κερατέας και το δεύτερο σε έναν εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου. Και τα δύο προξενούν λύπη.
Και οι δύο αυτοί άνθρωποι ΔΕΝ έπρεπε να χτυπηθούν.

Όμως... Όμως για το δεύτερο κεφάλι ξεσηκώθηκαν οι πάντες. Όλο το πολιτικό σύστημα "καταδίκασε", "αγανάκτησε", μίλησε για "τραμπουκισμό", για "απροκάλυπτη βία", για..., για...

Τα καθεστωτικά Μ..Ε. εξανέστησαν, οι Εισαγγελείς αυτεπάγγελτα κινήθηκαν... Για το πρώτο κεφάλι ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Κανείς από το πολιτικό σύστημα δεν ενοχλήθηκε, κανείς δεν αγανάκτησε, κανείς δεν... ενδιαφέρθηκε. ΚΑΝΕΙΣ. Ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε δικαστής.

Βλέπετε το πρώτο κεφάλι "πήγαινε γυρεύοντας", ενώ το δεύτερο "κοιτούσε την δουλειά του" (η οποία, παρεμπιπτόντως, ποια είναι;). Το πρώτο κεφάλι τα έβαλε με τις δυνάμεις καταστολής, ενώ το δεύτερο ήταν μαζί τους. Το πρώτο κεφάλι ανήκει σε έναν "μεροκαματιάρη", ενώ το δεύτερο σε έναν "σπουδαίο" άνθρωπο.

Τελικά ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.
Τελικά ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.

Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας (kafeneio)

Ανακοίνωση Στρατολογικού γραφείου Λιβαδειάς

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.3421/2005 "Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες Διατάξεις":

"όλοι οι στρατεύσιμοι που έχουν γεννηθεί το έτος 1993 (κλάσεως 2014) υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στο Στρατολογικό Γραφείο Λιβαδειάς, από 03 Ιαν 2011 έως και 28 Φεβ 2011.

Με το Δελτίο Απογραφής υποβάλλεται φωτοτυπία των δύο όψεων του Δελτίου της Αστυνομικής τους Tαυτότητας. Για κάθε απορία ή διευκρίνηση μπορούν να απευθύνονται στο Στρατολογικό Γραφείο Λιβαδειάς κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα και στα τηλέφωνα: 22613-50900 και 22613-50901”.

Εκ του Στρατολογικού Γραφείου Λιβαδειάς".

Από το aliartos-boiotias.blogspot.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ηρώδης, ο υπ. Υγείας κ. Λοβέρδος και η σφαγή των νηπίων: η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, αφού κατάργησε τις προηγούμενες διατάξεις που ο ίδιος είχε ανακοινώσει με το προσχέδιο νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», ήδη με τις νέες διατάξεις που ανακοίνωσε, των άρθρων 42, 43 και 44, εγκαινιάζει νέα επιδρομή κατά των Πολυτέκνων. Έτσι:
  1. Με την παρ. 1 του άρθρου 43 χορηγεί συνολικό μηναίο επίδομα 44 ευρώ στους πολυτέκνους (είτε έχουν 4 παιδιά είτε έχουν 14 παιδιά) και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ, δηλ. μια πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000:6 όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως(!!), ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η Υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!
  2. Με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου καταργεί την πολυτεκνική ιδιότητα για όσους πολυτέκνους έχουν το παραπάνω ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Το μόνο που δεν κάνει ο κ. Υπουργός είναι να καταργήσει ολοσχερώς τους πολυτέκνους και να βάλει ΚΕΦΑΛΙΚΟ φόρο για όσους έχουν τέσσερα (4) παιδιά και άνω, αφού θεωρεί προφανώς ότι οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που φάγανε τα λεφτά!

Από Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας


Σχόλιο Ντελάλη:

Ο Ηρώδης διέταξε τη σφαγή των νηπίων
της Βηθλεέμ αυταπατώμενος ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα εμποδίσει την παρουσία του Θεανθρώπου επί της Γης.
Ο νέος "Ηρώδης" Ανδρέας Λοβέρδος και τα αφεντικά του ποιες αυταπάτες τρέφουν? Όλα αυτά σε μια χώρα, όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και έχει μεταβληθεί σ΄ ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου. Για να μην μιλήσω για τους μετανάστες (νόμιμους και μη)... Αιδώς Αργείοι...

Υπήκοοι του Dominique Strauss-Kahn, προσκυνήστε τις πράσινες και μπλε μαριονέτες...

O Strauss-Kahn μπορεί να μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν μπορουν.

Σκληρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά την ομιλία της στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Αφού έκανε λόγο για απόπειρα μετατροπής της βουλής σε κατοχική, είπε, ότι είναι αδιανόητο οι ανεξάρτητοι βουλευτές να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους σε νομοσχέδιο που κρίνεται το μέλλον του Ελληνικού λαού και να γκρεμίζονται κεκτημένα χρόνων.
«Δεν είμαστε υπάλληλοι, είμαστε βουλευτές. Δεν μπορεί η Βουλή να είναι σωματείο με σφραγίδα, δεν μπορεί να μιλάει ο δοτός του ΔΝΤ και να μην μιλάνε οι βουλευτές», τόνισε οργισμένη η κα. Σακοράφα, η οποία στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

Υπήκοοι του Dominique Strauss-Kahn... Ιδού η πράσινη και μπλε χούντα... Να χαιρόμαστε τη δημοκρατία μας. Αηδία κατάντησε πια...



Μέρος δημοσίευσης από newsbomb.gr

Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους προστάτες του

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με το μαρτυρικό θάνατό τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, το θάρρος, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα την αγάπη για τον άνθρωπο. Ένα έργο, που απαιτεί αγώνα, σκληρή συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και παράθεση ψυχής.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, τιμούμε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω».

Μια ξεχωριστή μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Σήμερα, οι Έλληνες Πυροσβέστες γιορτάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετούνε. Με σεβασμό, τιμούμε τους ήρωες, όλους εκείνους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, αφήνοντας τη θυσία τους παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές πυροσβεστών. Δεν ξεχνάμε το χρέος που έχουμε απέναντί τους και στις οικογένειές τους.

Η ιστορία της γέννησης του Χριστού... αν γινόταν σήμερα

Η σύγχρονη οπτική για την ιστορία της Γέννησης μέσα από το facebook, το twitter, το google και άλλα ψηφιακά μέσα.


Οι καιροί αλλάζουν αλλά τα συναισθήματα παραμένουν ίδια όπως λένε οι δημιουργοί του βίντεο! Ένα πραγματικά απολαυστικό βίντεο, που αλίευσα από το perierga.gr

Κατερίνη

Προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η Citigroup

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κατάληξη σε haircut επί του κρατικού χρέους, προβλέπει η Citigroup σε note προς τους πελάτες της σχετικά με τα ρίσκα που συνεχίζονται και το 2011.

Ειδικότερα, και όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Citigroup προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση είναι «βασικό ρίσκο».

Επιπλέον, η Citigroup αναφέρει ότι «σύμφωνα με την άποψή μας, η κρίση θα προχωρήσει πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, και θα συμπεριλάβει την Πορτογαλία. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, καταλήγοντας σε haircut του κρατικού της χρέους».

Από capital.gr

Λειτουργεί από σήμερα το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Άνοιξε για τους χιονοδρόμους το Κέντρο του Παρνασσού.

Σήμερα, Παρασκευή 17/12/2010 θα λειτουργήσει ο Αίολος για χιονοδρόμους, ενώ Αφροδίτη, Βάκχος και Ηρακλής θα μεταφέρουν τους φίλους επισκέπτες για βόλτα με θέα. Επίσης Θα λειτουργεί και ο «κυλιόμενος τάπητας» baby 2 προσφορά για τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.
Δυστυχώς ακόμη το χιόνι δεν είναι αρκετό για ασφαλή χιονοδρομία στον Περικλή, και πολύ περισσότερο στις υπόλοιπες πίστες του Χ.Κ.

Λόγω της περιορισμένης λειτουργίας ένεκα μειωμένης χιόνωσης, θα ισχύει έκπτωση 20% την παρασκευή (12€ αντι για 15€) και 50% (15€ αντί για 30€) στη συνέχεια μέχρι να έχουμε νέα χιονόπτωση.

Μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων 24/12, αναμένονται λιακάδες, ελαφρά άνοδο θερμοκρασίας και ίσως λίγο ακόμα χιονάκι το Σαββατόβραδο 18-19/12/2010.

Καλό χειμώνα.

Από το parnassos-ski.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Προαναγγελία κυκλοφορίας Αχού Αράχωβας

Στο εορταστικό φύλλο του Αχός που θα κυκλοφορήσει στις 24 Δεκεμβρίου διαβάστε:

Όλο το παρασκήνιο της μεγάλης νύχτας των δημοτικών εκλογών, αφιέρωμα στο Στείρι και τον Όσιο Λουκά, αποτελέσματα περιφερειακών εκλογών, μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου στο κέντρο που εμφανίζεται, αφιέρωμα στον συλλέκτη μας Λουκά Παπαλεξανδρή, αφιέρωμα στο Νησί και όπως πάντα τα νέα της στρούγγας, τα σφηνάκια και η επικαιρότητα.

Επιμορφωτική ημερίδα για τους νέους δημοτικούς σύμβουλους της Βοιωτίας στην Αράχωβα

Η ελληνική εταιρεία τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επιμόρφωσης για τους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους του Νομού Βοιωτίας, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 9:30 στην Αράχωβα (ξενοδοχείο Ανεμόλια).
Η επιμορφωτική Ημερίδα φιλοδοξεί να προσφέρει επεξεργασμένο και εντοπισμένο σε συγκεκριμένα θέματα επιμορφωτικό υλικό, που θα αποτελέσει χρήσιμο εφόδιο για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Οι βασικές θεματικές ενότητες και το επιμορφωτικό υλικό, που η εταιρία έχει εκπονήσει, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. eetaa.gr. Το πρόγραμμα της ημερίδας (για τους νέους Δημοτικούς μας Σύμβουλους) μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Γιατί δεν χιόνισε πολύ?

Πλήρη απογοήτευση θα αισθάνθηκαν όσοι ξύπνησαν σήμερα το πρωί στην Αράχωβα και αντίκρισαν να είναι λίγο το πολυπόθητο χιόνι! Τι συνέβη και δεν είχαμε αξιόλογη χιονόπτωση ενώ οι προβλέψεις ήθελαν πυκνό και πολύ χιόνι?

Η Αράχωβα και γενικότερα ο ορεινός όγκος του Παρνασσού, τις τελευταίες 24 ώρες βρίσκεται στην ζώνη που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο.
Από τον Παρνασσό και βορειότερα ψυχρές μάζες έχουν καλύψει την χώρα, ενώ νοτιότερα αυτού θερμές μάζες αντιστέκονται στον χιονιά.

Πιο συγκεκριμένα, χτες το βράδυ η ατμόσφαιρα αρχικά στην περιοχή μας ήταν παγερή με την θερμοκρασία να βρίσκεται υπό του μηδενός και το χιόνι να επισκέπτεται το χωριό μας. Οι ΒΑ άνεμοι σε συνδυασμό με το ήπιο νότιο ρεύμα εμπλουτισμένο από μεγάλα ποσά υγρασίας, έδωσαν για τις πρώτες νυχτερινές ώρες αξιόλογη χιονόπτωση. Όμως το σχετικά ζεστό νότιο-νοτιοδυτικό ρεύμα κατά τις 3 τα ξημερώματα, άρχισε να μετατρέπει το χιόνι σε βροχή.

Έτσι λοιπόν, ενώ η θερμοκρασία τις πρώτες νυχτερινές ώρες ήταν κάτω από το -1 βαθμό, μέσα σε λίγη ώρα ανέβηκε σχεδόν 4 βαθμούς σε θετικές πλέον τιμές, καθιστώντας απαγορευτική την χιονόπτωση
. Λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα (Ζεμενό), ο βοριάς εξακολουθούσε να είχε το πάνω χέρι με αποτέλεσμα το χιόνι να πέφτει ανενόχλητο.

Ο ακοίμητος φρουρός της Αράχωβας Παρνασσός που δεν επέτρεψε την κάθοδο του ψύχους, αλλά και η γεωγραφική της θέση που είναι εκτεθειμένη στα νότια ρεύματα, είναι οι βασικοί λόγοι που οι αέριες μάζες είχαν αυτή την κατανομή και το χιόνι στις βόρειες πλευρές του βουνού έφτασε πλούσιο μέχρι τον κάμπο της Αμφίκλειας.
Ήμασταν άτυχοι για λίγο...

Εδώ και λίγη ώρα (μετά τις 13:00), η θερμοκρασία παρουσιάζει μια σχετική πτώση, ενώ παράλληλα στο Νότιο Ιόνιο βαθαίνει χαμηλό βαρομετρικό. Φαίνεται να κινείται βορειοανατολικά.

Ας ελπίσουμε...

Αν πρόκειται να χρεοκοπήσεις, κάντο τουλάχιστον σωστά...

Ο Ταυλεράνδος, υπουργός Εξωτερικών του Μεγάλου Ναπολέοντα, έλεγε ότι πολιτική είναι το να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνισή του.

Όταν λοιπόν είναι σε μεγάλο βαθμό πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους σου, βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι...
Ο πρώτος δρόμος είναι να επιλέξεις έξωθεν βοήθεια για να εξασφαλίσεις τα συμφέροντα των πιστωτών σου δανειζόμενος τεράστια ποσά, διογκώνοντας το χρέος σου με τίμημα την εξαθλίωση του λαού σου και ο δεύτερος είναι να εξασφαλίσεις τους πολίτες σου με αυτά που θα έδινες ως τοκοχρεολύσια και να διαπραγματευτείς μονομερώς το χρέος εξασφαλίζοντας καλύτερους χρόνους αποπληρωμής με τη σύμπραξη και άλλων αδύναμων χωρών με ταυτόχρονο εξορθολογισμό του οίκου σου.

Η κυβέρνηση μας εδώ και αρκετούς μήνες επέλεξε να εξασφαλίσει τους πιστωτές της, με τη σύμφωνη γνώμη της Αντιπολίτευσης που άσχετα με το τι ψήφισε στη Βουλή δήλωσε ότι θα τιμήσει τις Μνημονιακές υπογραφές της σημερινής Κυβέρνησης αν ποτέ ανέλθει στην Εξουσία.
Απόδειξη αυτού ήταν η βράβευση του Πρωθυπουργού πριν μερικές εβδομάδες από Τραπεζίτες στη Γερμανία.

Όλο αυτό σε συνδυασμό με την ατιμωρησία που επικρατεί στους πραγματικούς υπαιτίους για τη σημερινή κατάσταση είναι άξιο προβληματισμού. Η χρεοκοπία που θεωρήθηκε κατάρα, για μια χώρα που «δυστυχώς επτώχευσεν» 8 φορές ήταν τουλάχιστον ανεδαφική. Το κοινωνικό κράτος που προστατεύει από το 2007 μόνο τις Τράπεζες είναι τουλάχιστον ύποπτο.

Οι μηδαμινές προοπτικές ανάπτυξης με τη ταυτόχρονη παραχώρηση γης και ύδατος (και όχι μόνο, ο νοών νοείτω) στους πιστωτές είναι τουλάχιστον εγκληματικές, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την εθνική κυριαρχία. Ο φαύλος αυτός κύκλος δε πρόκειται να επιλύσει αλλά αντίθετα όσο θα περνάει ο καιρός θα δημιουργεί σύνθετα προβλήματα.

Το σταυροδρόμι είναι ακόμη ανοιχτό και ενώ όλοι έχουν μιλήσει έχει αγνοηθεί ο βασικός πρωταγωνιστής. Ο λαός.

Έστω και τώρα πρέπει να αναδειχθούν οι δρόμοι, να εξαντληθούν τα διπλωματικά «αποθέματα» με τους εταίρους και να διενεργηθεί δημοψήφισμα.

Αλλιώς φοβάμαι ότι η Επανάσταση στην Αργεντινή θα ωχριά μπροστά σε αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα...

Από topsaxtiri.blogspot.com

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...


Από το Ποντίκι

"Αγαπητοί μας Έλληνες" από το γερμανικό περιοδικό Stern

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walter Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern (δείτε την και σε δημοσίευση της 20ης Φεβρουαρίου 2010 από το blog αυτό εδώ).
Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν»
.
Δεν κατάφερα να εξακριβώσω τη γνησιότητά της από το Stern, αλλά πιστεύω ότι αυτά που γράφονται έχουν μεγάλες δόσεις αλήθειας... Διαβάστε το...

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι ...

Ευχές από την ελληνική ένωση έρευνας και διάσωσης

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, ας αναγεννήσει τις ελπίδες μας δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία πραγματοποίησης των προσδοκούμενων χαρίζοντας υγεία, ευημερία και επιτυχίες.

Το Δ.Σ. και τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης σας εύχονται Καλές Γιορτές


Με εντoλή του Δ.Σ της ΕΕΕΔ
Κέντρο Επιχειρήσεων Λιβαδειάς

Γεώργιος Κούτσικος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σημεία των καιρών... Και μια προφητική δήλωση του Geoffrey...



Πεδίο μάχης η Αθήνα, αιμόφυρτος φυγαδεύτηκε ο πρώην υπουργός ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης

Στο Πολυτεχνείο κατέφυγαν νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που επιχείρησαν συντονισμένα να διαλύσουν τη μάζα των διαδηλωτών που είχαν παραμείνει στα Προπύλαια.

Την ίδια στιγμή επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών. Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε μεγάλο πεδίο μάχης ενώ στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων μπήκαν και τα πολυτελή αυτοκίνητα.

Επίθεση δέχτηκε και ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, την ώρα που περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές όταν είδαν τον Κωστή Χατζηδάκη ξεκίνησαν να τρέχουν και να τον κυνηγούν, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι», ενώ τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές. Μάλιστα, χρειάστηκαν να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Έρχεται δεύτερο κύμα χιονιά

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε για τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από το βράδυ της Τετάρτης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, και οι ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Τετάρτης στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από το πρωί της Πέμπτης οι καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη στη Βόρεια Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τη Βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία, ενώ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα ενταθούν και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν
από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα δυτικά, για να περιοριστούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Από το thivagr.blogspot.com

Λεφτά υπάρχουν... Τόσα πολλά, που χαρίζονται 32 δις ευρώ...

Γράφει η Κουκίδα
(από το Ποντίκι)

Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περνάει νομοσχέδια σκούπα για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις και παντός είδους επιδόματα, περνάει και άλλα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους μεγαλο- oφειλέτες του δημοσίου.

Στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, εκτός από τις συρρικνώσεις παντός είδους υπάρχει και μια ωραιότατη παράγραφος που προβλέπει την διαγραφή των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στο δημόσιο από τις ελλειμματικές εταιρίες.

Βέβαια τα χρήματα έφυγαν από την τσέπη του φορολογούμενου και φαγώθηκαν από τις ελλειμματικές και καταχρηστικές διοικήσεις δεκαετιών και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Γιατί; Επειδή, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός οικονομικών, είναι πλέον ληξιπρόθεσμα χρέη και χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»!

Περιττό να σας υπογραμμίσουμε ότι τόσο καιρό, και προ αλλά και μετά την υπογραφή του μνημονίου, τα χρήματα αυτά...

Ζητείται ελπίς...

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας: πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.

Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκατασταθεί η κ. Έφη Μίτωση η οποία είναι έμπιστη του κ. Ιερώνυμου και αποτελεί τον ουσιαστικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα έχει προκύψει το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Κορυφαίος παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωνε ότι “δεν είναι δυνατόν να μισθοδοτούνται οι ιερείς από το κράτος. Γιατί με αυτή την λογική θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μισθοδοτήσει και τους μουσουλμάνους, του βουδιστές, τους Εβραίους κοκ.”.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως οι προθέσεις της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα. Ωστόσο κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από newpost.gr

Πόσο καιρό ακόμα να παριστάνουμε τους... ηλίθιους?

Μνημόνιο και 1η επικαιροποίηση (επιπλέον μέτρα) και 2η επικαιροποίηση (επιπλέον μέτρα) και 3η επικαιροποίηση (νέα μέτρα) και 4η επικαιροποίηση και πάει λέγοντας... Μέχρι να "καταλάβουν" οι αξιότιμοι το αυτονόητο!!

Πόσο καιρό χρειάζεστε ΟΛΟΙ εσείς οι πολιτικοί για να καταλάβετε ότι είστε αποτυχημένοι (κρατιέμαι με το ζόρι να μην πω άχρηστοι!)? Πόσο καιρό κύριοι της Τρόικας? Πόσο καιρό κύριε Πρωθυπουργέ? Πόσο καιρό κύριε Σαμαρά? Πόσο καιρό κύριοι βουλευτές?
Κάθε δυο-τρεις μήνες επικαιροποιείτε αυτή την αηδία -το μνημόνιο- γιατί οι προβλέψεις σας έπεσαν έξω...

Κι ένας νοήμων άνθρωπος δεν έχει βρεθεί να σας ρωτήσει: Πώς τα δικά σας τα λάθη "επικαιροποιούνται" (στο δικό μας το κεφάλι!) και τα δικά μας τα λάθη (των πολιτών) είναι ασυγχώρητα και πρέπει να πληρώσουμε?
Μα κάνει λάθος το Δ.Ν.Τ. θα πείτε? Κάνει λάθος ο Στρος-Καν? Κάνει λάθη η Ε.Κ.Τ.? Κάνει λάθος ο ΓΑΠ και το φαινόμενο της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου? Η συνταγή είναι μονόδρομος, αλλιώς δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις! Έτσι δε μας λένε? Μα τα νούμερα τους διαψεύδουν κάθε τρεις και λίγο! Και πάντα, υπάρχει μια δικαιολογία.

Πόσο καιρό χρειάζεται να κάνουμε τους ηλίθιους για να μας πάτε εκεί που θέλετε, στη φτώχια, το ξεπούλημα, την εξαθλίωση? Σε πόσο καιρό η Ελλάδα θα γίνει η Ταιβάν της Ευρώπης?

Να τους χαιρόμαστε. Βρε ουστ...

Δελτίο τύπου Αυτοδιοικητικού κινήματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Δελτίο τύπου,
14/12/2010

Ναι στην κλιμάκωση των αγώνων

Είμαστε μαζί με τους πολίτες που κλιμακώνουν τώρα τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για μισθούς που δε θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, για το δικαίωμα στη συλλογική σύμβαση ώστε να μην επιστρέψει η κοινωνία στον εργασιακό μεσαίωνα της ατομικής σύμβασης, για να μη μετατραπούν ευρύτερα στρώματα εργαζομένων σε ένα στρατό ανέργων και υποαπασχολούμενων, για την ανατροπή μιας πορείας που απειλεί να οδηγήσει την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της χώρας αλλά και της περιφέρειας της Στερεάς στην εξαθλίωση.
Στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία καλούμε τους πολίτες να κορυφώσουν τις κινηματικές δράσεις ενάντια στη ζοφερή αυτή προοπτική, τους προσκαλούμε σε «αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση».

Δυσαρέσκεια ενός νέου αναγνώστη για το σύνθημα του Ντελάλη

Φίλε Ντελάλη

Εξερευνώντας τον κοσμο προσπαθώ να πιάσω κάθε πληροφορία που κινείται και προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο κρίσης να την επεξεργαστώ έτσι ώστε να βγάλω ένα συμπέρασμα στο το γίνεται γύρω μου.

Θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου πάνω σε αυτό που έχεις γράψει στο home page. "Νέοι φόροι νέα μέτρα πέτα και καμία πέτρα". Πιστεύω ότι το πιο σωστό θα ηταν να προτρέψεις τους ανθρώπους που διαβάζουν τα άρθρα σου να βγουν στον δρόμο και να διαδηλώσουν για τα νέα μέτρα και τους νέους φόρους και όχι να πετάξουν πέτρες. Γιατί ποτέ οι πέτρες δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους, δεν πετυχαίνουν τις τράπεζες που μας τρώνε τα λεφτά, δεν πετυχαίνουν τους αστυνομικούς που παραφέρονται και σκοτώνουν αθώα παιδιά αλλά πετυχαίνουν μαγαζιά του απλού ανθρώπου βιβλιοπωλεία ανθοπωλεία και μικρομαγαζάκια προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Τα ίδια λένε και οι φοιτητές που βρέθηκαν στα Προπύλαια: "Έσπασαν τη γυάλινη πυραμίδα του Μετρό και μετά έκαψαν το περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου".

Στις κινητοποιήσεις του ’79, στα συλλαλητήρια του 80 (δολοφονία Κουμή – Κανελλοπούλου), του 85 (δολοφονία Καλτεζά), του 90 (δολοφονία Τεμπονέρα) ακόμη και η βία είχε τις αρχές της. Σήμερα όμως οι πέτρες δεν ξεχωρίζουν τους Γιατρούς του Κόσμου από τις τράπεζες. Ούτε οι πέτρες ξεχωρίζουν τα τζάμια μιας Cayenne ή μιας κλούβας των ΜΑΤ, από τα τζάμια του Μετρό.

Για τους ανήλικους διαδηλωτές όλα είναι ίδια. Και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους πει...

Περιμένοντας το δείγμα γραφής της νέας δημοτικής αρχής

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το να κλείσει κάποιος τα ματιά σε πρακτικές και γεγονότα του παρελθόντος δεν αποτελεί υπέρβαση αλλά αποδοχή.

Τα γράφω αυτά για την νέα Δημοτική αρχή η οποία καλείται ή να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από τα πεπραγμένα όλων των παλαιοτέρων διοικήσεων των δήμων και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια καινούργια αρχή ή οτιδήποτε μεμπτό πέσει στην αντίληψη της πρέπει να το φέρει στο φως και στον σχολιασμό και αν είναι κολάσιμο να ζητηθούν και ευθύνες.

Σίγουρα ο κάθε ένας έχει την άποψη του και όσο περισσότεροι τόσες και οι απόψεις, το να προσπαθήσει όμως κάποιος να φτιάξει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά είναι λιγάκι δύσκολο.

Δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες αν δεν γίνουν πραγματικές αλλαγές, αν δεν υπάρχει έλεγχος. Περιμένουμε το δείγμα γραφής της νέας δημοτικής αρχής ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

Β. Οικονομάκης

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η... άλλη αισθητική όψη της Αράχωβας

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης φτάνοντας στην Αράχωβα, είναι σκουπίδια διάσπαρτα έξω από τους κάδους, δίπλα στον κεντρικό δρόμο, που παραμένουν εδώ και 3 εβδομάδες.


Επίσης όσοι διασχίσουν τον περιφερειακό δρόμο της Αράχωβας (πάνω απο σφαγεία), θα αντικρύσουν μπάζα που έχουν ρίξει ασυνείδητοι, εδώ και 4 μήνες.


Πλείστα άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν να επισυναφθούν, με εικόνες περιβαλλοντικής υποβάθμισης και αισθητικής εγκατάλειψης. Φαίνεται ότι οι κύριοι του Δήμου, είχαν να ασχοληθούν με σοβαρότερα πράγματα.

Ας ελπίσουμε ότι η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος θα επιληφθούν του προβλήματος της καθαριότητας και της αισθητικής αναβάθμισης της Αράχωβας, ώστε να μην ξαναδούμε ποτέ τέτοιες εικόνες απαξιωτικές για τον τόπο μας!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...


Από το Ποντίκι

Κοντά στο νου κι η γνώση: χωρίς κομματικές παρωπίδες, είναι καλύτερα...

Γράφει η Κουκίδα

Μέσα σε ένα χρόνο εξουσίας το ΠΑΣΟΚ κατάφερε όχι μόνο να διαλύσει οικονομικά και πολιτικά την χώρα, αλλά και τον ίδιο τον σοσιαλισμό που επικαλείτο ότι πρεσβεύει [...].

Το μνημόνιο ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εισχωρήσουν οι ολίγοι, στους τομείς που πραγματικά επιδίωκαν εδώ και χρόνια και που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ΔΕΚΟ ούτε οι μισθοί που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι. Αυτά είναι για να απασχολούμαστε εμείς.

Ο τρόπος που θα ασκείται εφεξής η εξωτερική, οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Και σε αυτό βοήθησε μια μικρή ομάδα από τους κυβερνώντες, που είτε με εκ των προτέρων συναίνεση είτε με απειρία και επιπολαιότητα, έφεραν την χώρα ως εδώ και με μοναδική πλέον επιλογή την ελεγχόμενη πτώχευση. Αφού πρώτα βεβαίως ισοπεδωθούν τα πάντα και το 30% των Ελλήνων θα βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας για την επόμενη δεκαετία. Όταν δεν έχεις να φας, τι σε νοιάζει τι γίνεται στο Αιγαίο.

Σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς, κατά την ταπεινή μου άποψη, το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι η γνώση. Όσα περισσότερα πράγματα ξέρεις τόσο πιο δύσκολα περνούν οι αποφάσεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς από εδώ. Γιατί άπαξ και περάσουν οι αποφάσεις, τι να τις κάνεις τις απεργίες. Εδώ και μήνες ενημερώνουμε για το τι πραγματικά σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα διεθνή συμφέροντα, με μοναδικό στόχο την αφύπνιση. Γιατί οι συνδικαλιστές παντός καιρού, καθώς και οι εκπρόσωποι των εργασιακών οργανώσεων σχεδόν όλων των επαγγελμάτων , απείχαν από την διαδικασία και ουδέποτε μετέφεραν στους εργαζομένους τι θα τους συνέβαινε. Η σιωπή τους ένοχη, σχεδόν συνωμοτική. Η παρουσία τους στα σαλονάκια έξω από τα γραφεία των υπουργών, καθημερινή.

Εφευρετικότητα και στο ψήσιμο...

Ας μάθουμε πως γίνεται πατριώτες. Οι καιροί αλλάζουνε... Μπορεί να χρειαστεί...
Ενδείκνυται ακόμα και για μοσχάρια...!!


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πώς το e-trikala έγινε e-syntrimia

Ε-syntrimia αφήνει πίσω του ο απερχόμενος δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος που εδώ και μια τετραετία επαίρεται για τη δημιουργία του e-trikala, της πρώτης ψηφιακής πόλης στην Ελλάδα.

Ο κ. Ταμήλος απέρχεται στις 31/12/2010 μιας και έχασε τις πρόσφατες εκλογές αφήνοντας πίσω του κυριολεκτικά συντρίμια.

Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι του Δήμου Τρικκαίων, μεταξύ αυτών και του e-trikala, είναι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, ενώ σύμφωna με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ήδη προμηθευτές στους οποίους οφείλονται μεγάλα ποσά πρόκειται να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του δήμου.

Όχι των πρυτάνεων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν αποτελεί βάση διαλόγου το κείμενο που κατέθεσε η κυβέρνηση για διαβούλευση στα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.
Αυτό αποφάσισε η έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ, τα μέλη της οποίας ζητούν ομόφωνα να αποσυρθεί το κείμενο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι πρυτάνεις ζητούν ακόμη σε αυστηρό τόνο να σταματήσει η απαξίωση των πανεπιστημίων από μέλη της κυβέρνησης, και να διοικούνται τα ΑΕΙ από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας (πρυτανικό συμβούλιο, Σύγκλητος).
Οι πρυτάνεις ξεκινούν και επικοινωνιακή επίθεση με επισκέψεις στα πολιτικά κόμματα όπου και θα εκθέσουν τις απόψεις τους.
Είναι γνωστό ότι τα δυο μεγάλα Ιδρύματα, το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετέχουν καν στο διάλογο αν δεν...

Machu Picchu: ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο και που η εξέλιξη του ήταν και θα παραμείνει θέμα συζήτησης.

Το Μάτσου Πίτσου στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό». Βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων στη Σιέρα Βιλκαμπάμπα, στην αριστερή όχθη του παραπόταμου του Βιλκανότα, Ουρουμπάμπα.

Η πόλη είναι χτισμένη επάνω σε μια πολύ στενή κύρτωση του ορεινού όγκου της Σιέρα και συνδέει την πόλη με τη κορυφή Χουαϊάνα Πίτσου, που σημαίνει η «νεαρή κορυφή». \

Δείτε φωτογραφίες από την πόλη...

Top