αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Καλή χρονιά!


Ο Ντελάλης της Αράχωβας εύχεται σε όλους καλή χρονιά 2010, με υγεία και ευτυχία...

Κυκλοφόρησε το 3ο φύλλο του "Αχού Αράχωβας"

Κυκλοφορεί το 3ο φύλλο της εφημερίδας "Αχός Αράχωβας", με πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα, μερικά από τα οποία και από τον Ντελάλη.

Θα σχολιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις μερικά από αυτά.

Πρωτοχρονιά και ελληνική επανάσταση 1821

Αύριο είναι 1η Ιανουαρίου 2010. Εκτός των άλλων, η ημερομηνία αυτή είναι σημαντική για τους Έλληνες, όχι βέβαια για τον μπριζολάτο άγιο COCA COLA, αλλά γιατί είναι η Εθνική Εορτή της ΑΪΤΗΣ. Θα πείτε τι σχέση έχει αυτό με τους εμάς; Μεγάλη.
Τεράστια διότι η μικρή και πτωχή αυτή χώρα ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπουαγιέ. Μόλις τελείωσε τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών κατεστραμένη οικονομικά, έστειλε στο Παρίσι στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ 25 Τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα γιά τόν δικό μας αγώνα. Επίσης έστειλε 100 εθελοντές μαύρους Στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελληνων. Δεν έφθασαν ποτέ.
Σ'αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα χρωστάμε ευγνωμοσύνη.
"Φίλους Τίμα" δίδαξε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ας τους Τιμήσουμε λοιπόν έστω και μετά από 200 χρόνια, μια κάρτα ένα τηλεγράφημα με ευχές ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανεἰς στο Προξενεἰο της φίλης χώρας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.
Προξενείο Αϊτής: οδός Βας. Σοφίας 28 Μαρούσι ΤΚ 15124

Από το press-gr.blogspot.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Σωροί απορριμμάτων στην Αράχωβα τις τελευταίες μέρες

Σωροί απορριμμάτων παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στην Αράχωβα, αφού έχει σταματήσει η αποκομιδή.
Σε συνδυασμό με τις αυξημένες ποσότητες που παράγονται λόγω του κόσμου που φιλοξενούμε τις μέρες των διακοπών τείνουν να κάνουν την κατάσταση αφόρητη.
Γιατί έχει σταματήσει η αποκομιδή και αν υπάρχει πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ γιατί δεν συγκεντρώνονται τα απορρίμματα κάπου αλλού ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα;

Blue moon

Βlue moon είναι η φράση που χρησιμοποιούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τη δεύτερη πανσέληνο μέσα σε ένα μήνα. Και το 2009 είναι «blue moon» αφού ο Δεκέμβρης θα μας αποχαιρετήσει με 2 φεγγάρια!
Το blue moon της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, συμβαίνει, κάθε 19 χρόνια. Η τελευταία φορά που ο Δεκέμβρης είχε δυο φεγγάρια ήταν το 1990 και το επόμενο θα είναι το 2028.
Δύσκολος χρόνος, σπάνιος αποχαιρετισμός…

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Προσλήψεις στην Θ' Εφορεία Αρχαιοτήτων

Για την πρόσληψη ωρομισθίου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδ. δικαίου ορισμένου χρόνου. Έχοντας υπόψη:
1. To Π.Δ. 941/77 περί οργανισμού του ΥΠΠΟ
2. Τις διατάξεις του Ν. 1958/91 (παρ. 3 του άρθρου 81)
3. Τις διατάξεις του Ν. 1876/90 (άρθρα 19 και 20)
4. Το Π.Δ. 99/92 (ΦΕΚ 46 τ.Α./24/3/92)
5. Το Π.Δ. 191/2003 (ΦΕΚ 146 τ. Α 13/06/03)
6. Το άρθρο 24 του Ν.2190/94

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Οι φωτογραφίες της δεκαετίας σύμφωνα με το Reuters

Βουλιάξαμε...

Ρεκόρ εισιτηρίων σημειώθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, όχι όμως από σκιέρ αλλά από αυτούς που ήθελαν να κάνουν πεζοπορία.
«Δεν είχαμε ικανοποιητική χιονόπτωση και γι΄ αυτό η κίνηση στο χιονοδρομικό ήταν μειωμένη κατά 30%. Υπήρχαν ανοιχτές πίστες, αλλά το μισό μέτρο χιόνι που είχαμε έλειωσε από τον νοτιά και τη βροχή» σημειώνει ο Γιάννης Παπαχρήστος, υπεύθυνος του χιονοδρομικού. Προσθέτει μάλιστα ότι στη γύρω περιοχή δεν υπήρχε κανένα κενό δωμάτιο!
ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΣΕ ΥΨΗΛΑ για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις των μετεωρολόγων. Όπως επισημαίνεται στο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές και τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση έως 7 Μπωφόρ στο Αιγαίο.
Από την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκύπτει ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και θα επικρατεί αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τα 5 Μπωφόρ. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία για την ίδια χρονική περίοδο θα ανέλθει στους 18 βαθμούς Κελσίου και θα υπάρχουν νεφώσεις. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατούν και στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς: ειδικότερα στην Αράχοβα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 την Πέμπτη και τους 11 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θα είναι κατά 7- 8 βαθμούς χαμηλότερη. Στα ίδια επίπεδα με αυτά της Αράχοβας θα κινείται η θερμοκρασία στο Καρπενήσι και κατά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στα Χάνια Πηλίου, τις Πρέσπες και το Πάπιγκο Ιωαννίνων.
Από το thiva-press.blogspot.com

Και επειδή το χωριό μας διαθέτει δύο εξαιρετικούς ερασιτέχνες (που μόνο ερασιτέχνες δεν είναι) μετεωρολόγους (Γιώργο Οι. και Νίκο Δ.) θα θέλαμε την πρόβλεψή τους αν παρακολουθούν τον Ντελάλη...
Παιδιά αν έχετε κάποια πρόβλεψη σας ακούμε...

Το κίνημα κατά των διοδίων

Για τους Αραχωβίτες που μένουν μακριά από την Αράχωβα, ενδιαφέρει το παρακάτω. Έχουμε ξαναναφερθεί για το θέμα των διοδίων και επανερχόμαστε.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει συνοδηγός. Μόλις φτάσετε στο σταθμό των διοδίων, ο οδηγός ενημερώνει τον/την ταμία ότι δεν προτίθεται να πληρώσει και ο συνοδηγός κατεβαίνει και ανοίγει τη μπάρα…



Αυτό είναι το κίνημα κατά των Διοδίων, το οποίο αναπτύσσεται ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα και έχει ξεκινήσει δυναμικές ακτιβιστικές πρωτοβουλίες.
Στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν πολίτες από την Πάτρα, τη Βόρεια Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Τραγάνα, την Πιερία, το Βόλο, το Αγρίνιο, τη Λάρισα και την Άρτα. Και απαιτούν να μην πληρώνουμε διόδια για τους κατσικόδρομους που έχουν «βαφτιστεί» αυτοκινητόδρομοι. Απαιτούν να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες με το αντίτιμο των διοδίων που καταβάλλουμε, κατασκευάζουν το έργο. Κάντε κλικ στο diodiastop για ενημέρωση.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Φάτνη Αράχωβας

Δημοσίευση από Πάνο

Πολύ ωραίο το χωριό μας αυτό τον καιρό. Καλός καιρός, πολύς κόσμος, γεμάτα μαγαζιά μέσα έξω τις περισσότερες ώρες της μέρας και της νύχτας... Εν μέσω οικονομικής κρίσης μια φωτεινή στιγμή για όλους.
Μοναδική παραφωνία... η φάτνη μας. Ένα κουτί, χωρίς στολισμό, χωρίς φώτα, χωρίς καμία αισθητική αξία. Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρχει καν εκεί, έχοντας αυτή την εικόνα.
Δεν ξέρω τι λένε και οι υπόλοιποι συγχωριανοί μου, αλλά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη τους, όπως και τη γνώμη των υπεύθυνων για τη φάτνη.

Να μια καλή αγορά για το Δήμο

Top