αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στα χαρακώματα: τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης ή όχι...;

24 Δεκεμβρίου 1914. Α' Παγκόσμιος πόλεμος.

Περιοχή Πλούχστιρτ της Φλάνδρας. Η προέλαση των Γερμανών έχει ανακοπεί από τις δυνάμεις της Αντάντ. Οι δύο στρατοί (Γερμανοί και Άγγλοι) επιδίδονται σ' έναν απάνθρωπο πόλεμο φθοράς μέσα στα χαρακώματα.

Η βραδιά ήταν κρύα και υγρή την παραμονή των Χριστουγέννων. Γύρω στα μεσάνυχτα, βρετανοί στρατιώτες άκουσαν από τις γραμμές των Γερμανών μια χορωδία να ψάλει την «Άγια Νύχτα» και είδαν κεράκια να τρεμοσβήνουν σ' ένα υποτυπώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Συνηθισμένοι να πυροβολούν και στο παραμικρό φως που εμφανιζόταν στον ορίζοντα, αυτή τη φορά κοντοστάθηκαν. Το πνεύμα των Χριστουγέννων είχε φωλιάσει στις καρδιές τους. Ο σπόρος της ανακωχής είχε ριζώσει.

Οι Βρετανοί ανταπέδωσαν με τα δικά τους κάλαντα και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι των δύο εχθρικών δυνάμεων συναντήθηκαν στη νεκρή ζώνη, παρακούοντας τις εντολές των ανωτέρων τους. Ήταν μια μικρή ανταρσία και από τις δύο πλευρές, που σταμάτησε για λίγο τον πόλεμο.


Το πρωί των Χριστουγέννων, Άγγλοι και Γερμανοί έθαψαν τους νεκρούς τους, απαγγέλοντας μαζί τον 23ο Ψαλμό του Δαυίδ «Κύριος ποιμαίνει με και ουδέν με υστερήσει...».

Στη συνέχεια έσφιξαν τα χέρια, φλυάρησαν, είπαν ο ένας στον άλλο τα παράπονά τους, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα (ουίσκι, μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες και τα σχετικά) και κατέβασαν πολλά λίτρα μπύρας. Μόνο ο άγγλος μπαρμπέρης στρώθηκε στη δουλειά, αφού είχε να κουρέψει και πολλά γερμανικά κεφάλια με αντίτιμο 2 τσιγάρα κάθε φορά. Νωρίς το απόγευμα οι δύο πλευρές βρέθηκαν αντίπαλες σε ποδοσφαιρικό αγώνα, τον οποίο κέρδισαν οι Γερμανοί με 3-2.

Η ειρήνη κράτησε μόνο 24 ώρες. Την επόμενη μέρα οι φίλοι έγιναν και πάλι εχθροί. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν ακόμα στην αρχή του. Θα κρατήσει ακόμη τέσσερα χρόνια και θα στοιχίσει τη ζωή σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους...

Από το sansimera.grΣχόλιο Ντελάλη:

Το παραπάνω είναι ένα γεγονός που προσωπικά με συγκινεί... Ένα περιστατικό στο οποίο η ζωή νίκησε το θάνατο, η αγάπη νίκησε το μίσος (ποιο μίσος άραγε έχουν απλοί στρατιώτες μεταξύ τους...).
Μερικές φορές το πνεύμα των Χριστουγέννων αψηφεί τις "διαταγές των ανωτέρων" και επιδίδεται σε μια χωρίς προηγούμενο συμφιλίωση και διασκέδαση των ανθρώπων, ακόμα και στα... χαρακώματα.

Τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης ή όχι? Δεν ξέρω... Πάντως, αν υπάρχει, σίγουρα εκείνη τη μέρα θα βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη του Πλούχστιρτ, όπου διασκέδασαν με την ψυχή τους οι αντίπαλοι στρατιώτες, πριν ξεκινήσουν ξανά τις εχθροπραξίες...

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά σε όλους...

Ντελάλης

Εφημερίδα Παρνασσός - φύλλο 41


Από το issuu.com/parnassos
Εκδότης - ιδιοκτήτης: Γεώργιος Κόδρος

Καλά Χριστούγεννα

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Αποχαιρετισμός της Δήμητρας Κορίτου - Πλαστή στην απερχόμενη δημοτική αρχή

Καλήν εσπέρα Δήμαρχοι
με τα συμβούλιά σας
και αν μου επιτρέπετε
Χριστού τη Θεία Γέννηση
θα πω στ' αρχοντικά σας.

Χριστούγεννα μας έρχονται
με άδεια τα ταμεία
και ο κυρίαρχος λαός
πλέει με νηνεμία.

Εξόδευε αλλόγιστα
τα ευρώ του δεν εκράτει
και σφίγγει το ζωνάρι του
να μπει στον “Καλλικράτη”.

Το Δήμαρχο τον είδαμε
πρώτο παντού να τρέχει,
να φτιάξει την Αράχωβα
χίλια καλά να έχει.

Έπεσε από το θεωρείο της Βουλής

Μέρες γιορτινές και είπα να μην ασχοληθώ με κακές ειδήσεις που χαλάνε τη διάθεση όλων. Τουλάχιστον για σήμερα. Όμως βλέποντας αυτή την είδηση και πολύ περισσότερο ακούγοντας το δημοσιογράφο, δε μπόρεσα να το τηρήσω.

Ένας άνδρας έπεσε από το θεωρείο του ρουμανικού Κοινοβουλίου φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε!". Κατά τη μεταφορά του δε στο νοσοκομείο ψέλιζε "Ελευθερία!!". Αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια ψήφισης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση (τέταρτη για φέτος) με αφορμή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τους μισθούς στο δημόσιο.

Αυτή είναι η είδηση. Οι συνειρμοί και οι σκέψεις καθενός στο άκουσμα αυτής της είδησης, δεδομένης της ιδιαίτερης ευαισθησίας που έχουμε τελευταία ως άμεσα εμπλεκόμενοι στην ευρωπαϊκή "κρίση χρέους" (έτσι ακούω ότι λένε την αρρώστια μας), λογικά θα εστιάζονται στην απελπισία που οδήγησαν τον άτυχο άνδρα σε αυτή την πράξη.
Ανεργία, δάνεια, αδυναμία να φροντίσει την οικογένειά του, αδυναμία να ζήσει αξιοπρεπώς, πιθανώς να είναι κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Κι έρχεται εδώ ο δημοσιογράφος να μας φωτίσει. Προφανώς με τη βοήθεια του ξένου ρεπορτάζ. Ο άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα λέει. Δηλαδή ένας λογικός άνθρωπος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Γιατί (υπονοείται) ότι δεν υπάρχει λόγος για αυτή την πράξη.

Τα μαντρόσκυλα της παγκόσμιας ενημέρωσης, της παγκόσμιας διακυβέρνησης, οι δημοσιογράφοι της πλάκας, οι χαμηλόβαθμοι εντολόδοχοι, τι μας λένε? Αηδίες! Προφανώς ο άνδρας δεν ήταν καλά. Αλλά γιατί δεν ήταν καλά? Μήπως γιατί όλο το σύστημα σας είναι σάπιο, μπάζει από παντού και οδηγεί τον κόσμο στην απελπισία, τη στιγμή που καταγράφονται υπερκέρδη εταιρειών και τραπεζών? Μήπως γιατί μας υποχρεώνετε να πληρώνουμε τα δικά σας σπασμένα? Μήπως γιατί έχουμε φτάσει στα όρια μας και η υπομονή μας εξαντλήθηκε?

Δηλαδή το θέμα ανάγεται σε: άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα έπεσε από το θεωρείο της ρουμανικής βουλής.
Αντί για το σωστό: Ο κόσμος έφτασε στα όριά του από το αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης και προβαίνει σε πράξεις απελπισίας.

Για την ιστορία, η πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού, η τέταρτη τη χρονιά αυτή, απορρίφθηκε.

Δείτε το βίντεο παρακάτω όσοι θέλετε. Οι εικόνες είναι σκληρές... Άλλα πιο σκληρή είναι η χούντα της παγκόσμιας διακυβέρνησης...

Όσο για τον άνδρα, ελπίζω να διαφύγει τον κίνδυνο, και να του ξημερώσουν καλύτερες μέρες... Και του εύχομαι χρόνια πολλά και καλά...


Ευχές από την Υπουργό Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου

Κάλαντα Χριστουγέννων

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Αχός Αράχωβας (τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου)

Αντιδράσεις για την οριοθέτηση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Η συσχέτιση με το χιονοδρομικό κέντρο στο Google Earth

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ρεπορτάζ του σταθμού Lepanto, με δήλωση του πρώην προέδρου του Διαχειριστικού Φορέα του Δρυμού Παρνασσού, κ. Δημήτριου Τζιβάρα για τις αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Παρνασσού για τα όρια του δρυμού.


Επίσης, δείτε στο χάρτη παρακάτω από το Parnassos.co.nr (Google Earth) τη συσχέτιση του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τα δεδομένα για τον πυρήνα του δρυμού προέρχονται από...

Πρόσκληση προς τα μέλη του νέου Δ.Σ. για την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των Επιτροπών

Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας
Δίστομο, 20-12-2010
Αρ. Πρωτ.: 3112

ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας στο Δίστομο στις 2-1-2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.30’, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο προεδρεύων Σύμβουλος
Ευστάθιος Γιαννέλος

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011»

Επιθέσεις λύκων σε κοπάδια κτηνοτρόφων

Χθες Τετάρτη, λίγο έξω από το χωριό Προσήλιο Φωκίδας (Σιγδίτσα), όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ενας λύκος κατασπαράσσει νεογέννητο μοσχαράκι.

Απόδειξη ότι τα παράπονα των κτηνοτρόφων είναι δικαιολογημένα, ειδικά σε περιοχές με γιδοπρόβατα, μιας και είναι πιο ευάλωτα στις επιθέσεις των λύκων.

Οι φωτογραφίες εστάλησαν στο iteanews.blogspot.com από αναγνώστη που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.


Από iteanews.blogspot.com

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσκληση στη χοροεσπερίδα της Β' Λυκείου Διστόμου

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στην οδό Λιβαδειάς - Αράχωβας

Πυρ εναντίoν διερχόμενων οδηγών στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς Αράχωβας άνοιξε το πρωί της Τρίτης άγνωστος δράστης που αναζητείται από την αστυνομία, πιστεύοντας ότι τα οχήματα που τον ακολουθούσαν ήταν της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας όταν αστυνομικοί που περιπολούσαν στην Αλίαρτο, χαρακτήρισαν ύποπτο ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λιβαδειάς περιπολούσαν με συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ και παρακολούθησαν διακριτικά το όχημα μέχρι τη διασταύρωση του Αγίου Ιωάννη, λίγο έξω από τη Λιβαδειά.
Εκεί έκαναν σήμα στο ύποπτο όχημα να σταθμεύσει. Ο οδηγός δεν υπάκουσε τις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Στον περιφερειακό της Λιβαδειάς
, ο οδηγός του ύποπτου επιβατικού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προσέκρουσε στις μεταλλικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε. Οπλισμένος με καλάσνικοφ ο συνοδηγός κατέβηκε από το μαύρο BMW και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά των οδηγών των οχημάτων που ακολουθούσαν καθώς πίστευε πως ήταν αστυνομικοί.

Λόγω της σύγχυσης που επικράτησε στην περιοχή, οι δύο δράστες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Audi. Με την απειλή των όπλων κατέβασαν την τριμελή οικογένεια που επέβαινε σε αυτό, πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή του Παρνασσού.

Το τρακαρισμένο όχημα των δραστών κατασχέθηκε και ήδη συνεργεία της σήμανσης το έχουν κάνει φύλλο και φτερό προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Από Star Κεντρικής Ελλάδας

Λεμονόκουπα η κυβέρνηση Παπανδρέου... Στυμμένη...

Του Δημήτρη Μυ

Η νεοφιλελεύθερη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση εξαντλεί το πολιτικό της (ζουμί) κεφάλαιο: Ψηφίζει τον προϋπολογισμό του ΔΝΤ (και των συναφών τοκογλυφικών λαμόγιων), αφού έχει ήδη ολοκληρώσει την εκθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων. Σε ποιους είναι ακόμη χρήσιμη;

Προφανώς, η κυβέρνηση δεν είναι χρήσιμη στους υποαμειβόμενους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους - δια βίου - απασχολήσιμους. Η χειραγώγηση έχει εξαντλήσει τα όριά της...
Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι εξαντλούνται και οι ψευδαισθήσεις της ντόπιας «πλουτοκρατίας» η οποία κατ αρχήν ίσως φαντάστηκε ότι το γονάτισμα των εργαζομένων θα της εξασφαλίσει τους απαραίτητους «ανταγωνιστικούς» δουλοπάροικους. Η εξόντωση, όμως, της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας, τινάζει στον αέρα το σύστημα που εξασφάλιζε το παντεσπάνι των οικονομικά ισχυρών. Γιατί, μαζί με το γονάτισμα των εργαζομένων η προτεινόμενη νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΔΝΤ που κατά γράμμα ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, απαιτεί τη διάλυση του δημοσίου τομέα και την εκχώρησή του (ιδιωτικοποίηση) σε πολύ μεγάλα ψάρια, μπροστά στα οποία τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα, φαντάζουν... μαρίδες.

Το ξεπούλημα κάθε τμήματος του δημόσιου τομέα, της δημόσιας περιουσίας, των οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των «αποδοτικών» καλλικρατικών δήμων, είναι το τελευταίο μεγάλο πάρτι που θα οργανώσει η ελληνική κυβέρνηση. Προνομιακή μεταχείριση και προτεραιότητα σ αυτήν τη λεηλασία, δεν έχουν - και το αντιλαμβάνονται πλέον - οι ντόπιοι «εργολάβοι». Στις διακεκριμένες θέσεις με προβάδισμα στο γιουρούσι, έχουν οι ξένοι πιστωτές...

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Αποζημίωση... 135.000 ευρώ στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που χάνουν την ειδικότητά τους

Ήρθε το ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε το μνημόνιο, μας υποδούλωσε στη τρόικα, και όλα καλά. Να σφίξουμε λέει τα ζωνάρια, μπας και σωθούμε. Και να οι περικοπές δαπανών, και να οι μειώσεις μισθών, και να τα ευχολόγια πως αν όλοι βάλουμε πλάτη, σύντομα θα δούμε ξανά το χαμένο φως.

Οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 30-40% του εισοδήματός τους, μερικοί μάλιστα που υπερβαίνουν κάποιο ποσό στη μικτή μισθοδοσία τους, δεν πήραν, ούτε δικαιούνται να πάρουν, το ούτως ή άλλως κουτσουρεμένο δώρο Χριστουγέννων των 400 ευρώ.

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Όχι, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πιο ίσοι και μάλλον πιο δημόσιοι από τους... δημόσιους.
Και μιλάμε για την μισθολογική ελίτ του δημοσίου, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Για αυτούς δεν υπάρχει μνημόνιο. Αλλιώς πως εξηγείται, εν μέσω κρίσης, εν μέσω μαυρίλας, εν μέσω περιστολής δημοσίων δαπανών, το δημόσιο, ναι το δημόσιο, και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Μεταφορών, να αποζημιώνει με 135.000 ευρώ!! (μετρητά) τον κάθε ελεγκτή, που χάνει λέει την ειδικότητά του.

Δηλαδή, όποιος κρίνεται ανεπαρκής...

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού και Τακτικών Συμβουλίων του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Δίστομο, 21-12-2010
Γραφείο Δημάρχου

Δελτίο Τύπου
Ορκωμοσία των τακτικών μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:30΄, στο Δίστομο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει η ορκωμοσία των τακτικών μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας.
Η ορκωμοσία θα τελεσθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο.

Υπό διάλυση έφτασε ο Παπανικολής. Σήμερα μπαίνει με υψωμένη την ελληνική σημαία στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργεί ευρύτερο προβληματισμό παρουσίασε το υποβρύχιο S120 «Παπανικολής» κατά το ταξίδι του από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου κατέπλευσε τελικά εχθές εκτός προγράμματος προκειμένου να επισκευαστούν τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΓΕΝ το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα... κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε», αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!

Αυτά τα πρωτοφανή συνέβησαν μέσα σε ένα πλου ολίγων ημερών και τα οποία βέβαια έχουν καταστήσει μη επιχειρησιακό το υποβρύχιο. Τι σημαίνει όμως «ξεφλούδισε»; Αποκολλήθηκε το “δέρμα” του υποβρυχίου, το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει τη μεταλλική περιοχή που βρίσκεται από τη μέση και πάνω του υποβρυχίου (είναι η ορατή περιοχή όταν το σκάφος πλέει στην επιφάνεια).
Το GRP είναι μεγάλα πλαστικά τμήματα-πλάκες αναμεμιγμένα με γυαλί και διάφορα συνθετικά κράματα τα οποία...

Το Βήμα ξανακυκλοφορεί το 2013...

Η εφημερίδα Το Βήμα (ημερήσιο φύλλο) θα κυκλοφορήσει ξανά. Σε αποκλειστικότητα το φύλλο της 13ης Δεκεμβρίου 2013.

Με δώρο ένα πακέτο μακαρόνια Νο 8 για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας...

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία δημοτικά νέα

Από το Τέταρτο Μάτι

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση
του παλαιού δημοτικού συμβουλίου Αράχωβας με το νέο για να συζητηθεί η οικονομική κατάσταση του Δήμου...
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πηγές
την οργή του κ. Στάθη Γιανέλλου αλλά και πολλών νέων συμβούλων έχει προκαλέσει η ξαφνική εμφάνιση χρεών που δεν ήξερε κανείς, ενώ όλοι ισχυρίζονται ότι τα ξέρει ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με πρόσωπο που είναι πολύ κοντά στον Γιαννέλο, την Τετάρτη θα θέσει θέμα ορκοτών λογιστών πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.
Ένα είναι σίγουρο: πολλοί επαγγελματίες της Αράχωβας που είχαν συμφωνήσει προφορικά με τον Λεόντιο κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο Διστόμου όπου και εκει αναμένεται να γίνει... Βιετνάμ από τους νέους σύμβουλους για κάποιες ξαφνικές μονιμοποιήσεις από τον κ. Πανουργιά την τελευταία εβδομάδα.

Τον κ. Στάθη Γιαννέλο για πρόεδρο του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ο συνδυασμός του Πατσαντάρα και τον γιατρό Σαμουήλ για αντιπρόεδρο η αντιπολίτευση. Το ωραίο της υπόθεσης είναι οτι αυτοί οι δυο υπήρξαν συμμαθητές στα Άσπρα Σπίτια.

Αντιδήμαρχοι? Οικονομάκης για Αράχωβα, Μίχος για Αντίκυρα παίζουν στάνταρ... Από κει και πέρα... μύλος!

Πάντως στο στρατόπεδο Πατσαντάρα υπάρχουν 2... αγκάθια και είναι πολλοί που πιέζουν το νέο δήμαρχο να τα εξαλείψει από τώρα, πριν ανθίσουν.

Τέταρτο μάτι

Βράχος καταπλάκωσε δύο σπίτια στην Τιθορέα Φθιώτιδας

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς κι άλλο ένα υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό στην Τιθορέα της Φθιώτιδας και έπεσε επάνω τους.
Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο ένα σπίτι κατάφεραν να απομακρυνθούν, πριν ο τεράστιος βράχος «σφηνωθεί» στα τρία δωμάτια του οικήματος.

Όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής και από το πρωί της Δευτέρας αρμόδιοι και επιστήμονες μεταβαίνουν στην περιοχή.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχο ατύχημα στην Τιθορέα, χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού.
Το 1999 δύο μεγάλοι βράχοι είχαν αποκοπεί από το βουνό και είχαν καταστρέψει και τότε δύο σπίτια. Τα σπίτια που κατέστρεψε η πτώση των βράχων το βράδυ της Κυριακής βρίσκονται σε απόσταση 30 μέτρων από εκείνα που είχαν καταστραφεί το 1999.

Από τότε είχε διαπιστωθεί η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για να σταθεροποιηθούν οι βράχοι και να αποφεύγονται παρόμοια γεγονότα, αλλά οι μελέτες που έγιναν από το ΕΜΠ έχουν μείνει στα «συρτάρια».

Από το: in.gr

Στόχος ξανά ΑΤΜ στο Δίστομο, σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας

Νέα προσπάθεια κλοπής σε ΑΤΜ στο Δίστομο, σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Οι δράστες θέλησαν να κλέψουν το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στο χώρο του δημαρχείου, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Προφανώς κάτι τους τρόμαξε και εγκατέλειψαν την επιχείρηση.

Πληροφορίες από Star Κεντρικής Ελλάδας

Σημείωση: Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς υπάρχει αναντιστοιχία στο χώρο και στην Τράπεζα που αναφέρει το ρεπορτάζ.

Λεφτά υπάρχουν... Κι άμα τα δεις σφύρα μου...

Δημοσιεύθηκε χθες στο Πρώτο Θέμα λίστα με ορισμένες από τις εταιρείες οι οποίες οφείλουν συνολικά στο κράτος 24 δις ευρώ, και στις οποίες η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει άφεση... αμαρτιών, προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα.

Από τη μία η κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και από την άλλη σβήνει τα χρέη εταιρειών και επιχειρηματιών που τις προηγούμενες δεκαετίες ωφελήθηκαν σε βάρος του κράτους.

Η πρακτική κάποιων από τους οφειλέτες, από τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπόρεσε να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ήταν σχετικά απλή: εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εισπράττοντας παράνομα τον ΦΠΑ άλλα ταυτόχρονα φέσωναν και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς δεν πλήρωναν σε εισφορές ούτε ένα ευρώ για τους υπαλλήλους τους που απασχολούσαν.

Έτσι, πάνω από 3.700 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα οφείλουν συνολικά στο κράτος το θηριώδες ποσό των 24-25 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει άφεση αμαρτιών, χωρίς όμως αποτέλεσμα προς το παρόν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.

Το Βατερλό της κυβέρνησης οφείλεται στο γεγονός ότι...

Μια εικόνα, χίλες λέξεις...


Από το Ποντίκι

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Έφυγε η Ζακλίν ντε Ρομιγύ, η οποία αγωνίσθηκε να ενταχθούν σ' όλα τα γαλλικά σχολεία τα αρχαία ελληνικά

Έφυγε σήμερα, σε ηλικία 82 ετών, η Ζακλίν ντε Ρομιγύ η οποία "πάλεψε" να ενταχθούν σ' όλα τα γαλλικά σχολεία τα Αρχαία Ελληνικά.

Ηταν υπέρμαχος της διατήρησης και διάσωσης των ελληνικών γραμμάτων, της προάσπισης όλων των ιδεών που συμπυκνώνει ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.


Δεν ήταν απλά φίλη της Ελλάδας υπήρξε Ελληνίδα, ανακηρύχθηκε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβειρα του Ελληνισμού, ενώ έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 1995.
Ο ελληνισμός έχασε μια μεγάλη φίλη και μια σταθερή σύμμαχο στις προσπάθειες για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Από το esos.gr

Ιεραρχία: η κρίση είναι κατασκευασμένη

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς μοιράστηκε σήμερα το πρωί το φυλλάδιο «Προς τον Λαό» που περιέχει τη τοποθέτηση της ελλαδικής εκκλησίας για την οικονομική κρίση.

Καταγγέλλοντας τους ηγέτες της χώρας επισημαίνουν, ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι διότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας, αλλά και ότι δεν προστάτευσαν τα συμφέροντα του λαού.

Ακόμη, στέλνουν μήνυμα προς όλους τονίζοντας, ότι «η Εκκλησία δεν φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και εάν η αντίσταση σημαίνει διωγμό η και μαρτύριο».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ιεραρχία εκφράζει και τον προβληματισμό της όσον αφορά την Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.
Top