αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ξεπεράσατε τις 10.000 επισκέψεις - μηνιαία στατιστικά του Ντελάλη

Σήμερα ξεπεράσατε τις 10.000 επισκέψεις στον Ντελάλη της Αράχωβας.
Από δω και στο εξής και κάθε μήνα θα δημοσιοποιούνται τα στατιστικά επισκεψιμότητας (για το μήνα που πέρασε).
Όπως φαίνεται στην εικόνα, για το διάστημα από 17/12/2009 έως 16/01/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:
4.260 επισκέψεις (δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
1.285 επισκέπτες
443 νέους επισκέπτες

Για τα δεδομένα της Αράχωβας πιστεύω ότι είναι καλά τα παραπάνω μεγέθη.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω κατ'αρχήν όλους τους Αραχωβίτες που μπαίνουν, διαβάζουν το blog αυτό, κάνουν σχόλια και έτσι δεν είναι άσκοπες οι ώρες που ξοδεύω προκειμένου να το ενημερώνω.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους φίλους μου που στέλνουν ειδήσεις, νέα του χωριού, απόψεις κτλ, όπως το Λουκά, τον Παναγιώτη, τον "V", το Νίκο Δαλαρούγκα και όλους τους υπόλοιπους ανώνυμους (συγχωρήστε με αν ξεχνάω κάποιον).
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το δημοτικό συμβούλιο συνολικά και ιδιαίτερα τους Γ. Ανδρέου και Σ. Γιανέλλο που δείχνουν στην πράξη ότι αγαπάνε το χωριό μας και επιθυμούν τη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων.

Εν'όψει των δύσκολων αποφάσεων και των ανακατατάξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα κλείσω με την ευχή να μείνουμε όλοι οι Αραχωβίτες ενωμένοι, προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αλλαγές που μας περιμένουν.

Με τιμή
Ντελάλης

Ταλαιπωρία λόγω των μπλόκων

Με δυσκολία διεξάγεται το Σάββατο η κυκλοφορία στο ύψος της Θήβας, στο Κάστρο, και στην Εγνατία Οδό, πριν τη γέφυρα του Στρυμόνα και στον κόμβο Χρυσούπολης, λόγω των μπλόκων των αγροτών...
Η τροχαία εκτρέπει τα οχήματα σε παρακαμπτήριες οδούς.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ταλαιπωρία οδηγών

Δημοσίευση απο Λουκά

Εθνική οδός έγινε η αραχωβα καθώς έγινε πέρασμα για Λαμία - Λάρισα - Θεσ/νικη - Βέροια - Έδεσσα κ.α. προορισμούς. Αυτό έγινε απο τα μπλόκα των αγροτών. Ευτυχώς που η αστυνομία στέλνει τις νταλίκες απο Δεσφίνα. Αλήθεια τώρα το θυμήθηκαν οτι οι νταλίκες δεν χωράνε στην αραχωβα? Τόσο καιρό έχω επισημάνει να μπει μια πινακίδα που να στέλνει όλα τα φορτηγά απο Δεσφίνα υποχρεωτικά (όσα δεν είναι ο προορισμός του για αραχωβα -Δελφούς-Παρνασσό).

Να παραμείνουν δήμοι ζητούν οι Μαρτυρικές Πόλεις μεταξύ των οποίων και το Δίστομο

Η διοικητική μεταρρύθμιση θα απασχολήσει τη Γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας Περιόδου 1940 – 1945 (στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Διστόμου με τον δήμαρχο Αθανάσιο Πανουργιά ως μέλος του Δ.Σ.) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα.
Το Δίκτυο ζητά την εξαίρεση για ιστορικούς λόγους ενός μικρού αριθμού δήμων από τη νέα οργανωτική ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού.

Οι 3 Βοιωτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Ραγκούση για τον Καλλικράτη!

Κρίσιμη σύσκεψη για την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης στη Βοιωτία έλαβε χώρα χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο υπουργός κ. Ραγκούσης δέχθηκε τους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον νομό μας προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους.
Ο Ραγκούσης, πλαισωμένος από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν άνοιξε τα χαρτιά του αλλά επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Βασίλη Τόγια, της Βάσως Τσόνογλου και της Αριας Αγάτσα.

Έκκληση για βοήθεια στην Αϊτή

Αϊτή: Επείγουσα έκκληση

Αγαπητοί κύριοι / Αγαπητές κυρίες,
Προχθές βράδυ ο χειρότερος σεισμός των τελευταίων 200 ετών χτύπησε 10 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ α Πρινς, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους τραυματισμένους και άστεγους. Οι νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ οι ανάγκες για τροφή, νερό, στέγη και ιατρική βοήθεια είναι τεράστιες.
Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που εργάζονταν ήδη σε ιατρικά προγράμματα στη χώρα, αναφέρουν σημαντικές καταστροφές στις ιατρικές δομές μας, τραυματισμούς ασθενών και προσωπικού μας κι έναν μεγάλο αριθμό τραυματιών που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Κλειστή η Εθνική οδός

Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι από σήμερα, Παρασκευή, οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ νέες αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για την προσεχή εβδομάδα.
Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμιας στο 90 χλμ. στο ρεύμα προς Λαμία και στο Κάστρο απο τους συγκεντρωμένους αγρότες, ενώ κλειστός είναι και ο παράδρομος της εθνικής οδού στο ύψος της Θήβας. Κλειστοί οι δρόμοι και στη Λαμία.

Ο καιρός το σαβ/κο

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Με χειμωνιάτικα στοιχεία πέρασε αυτή η εβδομάδα στην Αράχωβα και όπως είχαμε αναφέρει τα φαινόμενα ήταν ασθενή και παροδικά. Στον Παρνασσό χιόνισε θυμίζοντας ότι έχουμε Γενάρη ενώ στα λευκά ντύθηκε και η κορφή της Κίρφεως (Ξεροβούνι) στολίζοντας τα έλατα. Τα καλά έρχονται από σήμερα...

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο Μίκης απαντά στη Θάλεια Δραγώνα

Δημοσίευση απο Παναγιώτη

Το τροκτικό δημοσίευσε την επιστολή της κ. Δραγώνα (Ειδική γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας) και την απάντηση του Μίκη. Η ιστορία είναι για τις απόψεις της κ. Δραγώνα που αναφέρονται στο βιβλίο Τι είν΄ η Πατρίδα μας;.

Ο Μίκης την κατηγορεί οτι απο κρατικό πόστο επιχειρεί τον ευνουχισμό της μαθητικής νεολαίας όπως το επιχείρησε χθες η κ. Ρεπούση -ανεπιτυχώς- .

Με επιστολή της στο Μίκη Θεοδωράκη η κ. Θάλεια Δραγώνα διαμαρτύρεται για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της.

Ενας ωκεανός γεννιέται

Ρεπορτάζ: Στέφανος Κρίκκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σε μικρό «ωκεανό» ίσως εξελιχθεί στο απώτερο μέλλον ο Κορινθιακός Κόλπος καθώς τα τελευταία 1-2 εκατομμύρια χρόνια αλλάζει συνεχώς πρόσωπο. Ήδη το δυτικό τμήμα του φαρδαίνει με ετήσιο ρυθμό 15-20 χιλιοστών από τη δράση πολλών ρηγμάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Υπ. Παιδείας: Δελτίο Τύπου 14/01/2010

Σχετικά με την επιχορήγηση των Ιδρυμάτων πρώην Πρωθυπουργών.

Με το Νόμο 3577 του 2007 αποφασίστηκε όλα τα Ιδρύματα Ερευνών των πρώην Πρωθυπουργών να επιχορηγούνται. Τα ιδρύματα είναι:

Η στροφή κάτω από το Ζεμενό

Δημοσίευση από Λουκά

Μόλις εχθές το βράδυ έγραψα για την στροφή κάτω από το ζεμένο -που είχε σκοτωθεί ο Κουγιωτας- και όχι μόνο αυτός βέβαια, και μόλις τώρα έχει πέσει άλλος. Ελπίζω ο άνθρωπος να είναι καλά. Εχθές έπεσε άλλος ένας και γενικότερα μόλις βρέχει έχουμε μόνιμη οδική βοήθεια εκεί. Ποιος θα λύσει την κατάσταση ??

Ομερτά για τη γρίπη

Δημοσίευση από "V"

Σούπερ απάτη η... πανδημία της γρίπης!
Σάλος στο εξωτερικό - ομερτά στην Ελλάδα. Ποιες πληροφορίες αποκρύπτονται χάριν μεγάλων συμφερόντων. "Εξεταστική Επιτροπή" συγκροτεί το Ευρωκοινοβούλιο. Τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση;

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

O xάρτης των αιματοβαμμένων σημείων του εθνικού οδικού δικτύου

Oι καρμανιόλες του οδικού δικτύου βάση της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων το 2009, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Τροχαία. Το Πέταλο του Μαλιακού, τα Τέμπη, το Καλογερικό, η Μεγαλόπολη και η Τσάκωνα είναι μερικά από τις αιματοβαμμένες περιοχές της χώρας.
Αναλυτικά τα σημεία:
- 92-98 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από Υλίκη ως Ακραίφνιο

Υπ. Παιδείας: Δελτίο Τύπου 13/01/2010

Προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και δήλωση της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου για τη δια βίου μάθηση

Προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


Με τους περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 14/01/2009 στις 17:00, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Την Παρασκευή 15/01/2009 στις 10:00 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα συναντηθεί με τους Διευθυντές όλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας), καθώς και τους αντίστοιχους Διευθυντές του Υπουργείου.
Κεντρικό θέμα η ετοιμότητα και η προετοιμασία όλων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς (2010-2011).

Σεισμός 7 ρίχτερ στην Αϊτή - Εκατόμβη θυμάτων

Αρκετοί μετασεισμοί συνέχισαν να αναφέρονται στην Αϊτή μετά τον ισχυρό σεισμό τουλάχιστον 7 βαθμών στο Πορτ-ο-Πρενς στην διάρκεια της νύχτας, που ισοπέδωσε πάρα πολλά μεγάλα κτίρια και προκάλεσε άγνωστο αριθμό θυμάτων, οι εκτιμήσεις αυτοπτών κάνουν λόγο ακόμα και για "χιλιάδες" νεκρούς και τραυματίες στα συντρίμμια.


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Από τον κ. Γ. Ανδρέου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Καλλικράτης» που ανακοινώθηκε επίσημα, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα, έχοντας ως δεδομένο ότι η στείρα άρνηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης θα ήταν αναποτελεσματική, αν το σχέδιο, όπως ακούγεται, προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων νομών, να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).
Εκτιμήθηκε ότι μια κοινή πρόταση, μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές. Εναλλακτικά κρίθηκε προτιμότερη, ως δεύτερη προτεραιότητα, η τοποθέτηση υπέρ του ενιαίου Δήμου Λιβαδειάς (2 μεγάλοι Δήμοι σε ολόκληρη τη Βοιωτία), που στην ουσία θα λειτουργεί ως αιρετό Επαρχείο και θα διατηρηθεί υψηλού βαθμού αυτοτέλεια των επί μέρους πόλεων και ως τρίτη προτεραιότητα η επιδίωξη και διεκδίκηση του ονόματος και της έδρας του Δήμου, αν ο Δήμος περιορισθεί στην συνένωση των Δήμων Διστόμου, Αντίκυρας και Δαύλειας.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τους εργαζόμενους ως χειριστές αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες.
Εποχιακοί και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι, που ξεπερνούν τα 100 άτομα, ανανεώνουν τις συμβάσεις τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, μη γνωρίζοντας αν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.
Από τη μία, οι τρίμηνες συμβάσεις των εποχιακών ανανεώνονται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τουλάχιστον για τους μισούς μήνες δεν πρόκειται να πληρωθούν, αν και παρέχουν επί καθημερινής βάσεως τις υπηρεσίες τους και μάλιστα και εκτός ωραρίου.
Από την άλλη, οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι το μόνο χρηματικό ποσό που έχουν λάβει εδώ και τέσσερις μήνες είναι αυτό του δώρου των Χριστουγέννων.
Απογοητευμένοι οι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού Κέντρου από τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον εργασιακό τους χώρο έχουν προβεί σε καταγγελίες, καθώς ακόμα και οι υπερωρίες τους δεν προσμετρώνται στο μηνιαίο μισθό τους.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ζητούν άμεσα τις αμοιβές τους…
Μετά από επικοινωνία που είχε η zougla.gr με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Παρνασσό, κύριο Κολοβαλή, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί και αναμένουμε ανακοίνωση από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης στις 15 – 19 Ιανουαρίου να βρεθεί λύσει στο ζήτημα».
Σημειώνουμε πως τη διαχείριση και λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου έχει αναλάβει η κοινοπραξία ΑΚΤΡΑΚ, με μετόχους την ΑΚΤΩΡ Α.Ε και ΠΑΝΤΡΑΚ Α.Ε, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, και κατά γενική ομολογία οι εργαζόμενοι περιμένουν τη διαμεσολάβηση της κρατικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ούτως ώστε να γίνει γνωστό πότε και εάν θα πληρωθούν.

Από το zougla.gr

Για την ψηφοφορία στο Ντελάλη

Δημοσίευση από Λουκά

Kαλό είναι αυτό με την ψηφοφορία για το αν συμφωνούμε με την ένωση μας με άλλους δήμους. Αλλά επειδή αυτό είναι αναγκαστικό και προαποφασισμένο το θέμα είναι -εάν περνάει ο λόγος μας- με ποιους θέλουμε να ενωθούμε. Κυκλοφορούν τελευταία 2 σενάρια . Ένα είναι το επίσημο -δήμος δίστομου- και ένα με δήμο αραχωβας και προσθήκη των Δελφών. Βρείτε ακριβώς ποια σενάρια κυκλοφορούν και να γίνει πάνω σε αυτό ψηφοφορία για το ποια είναι η άποψη μας.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Το άρθρο του κ. Δούση για την Αράχωβα

Αξίζει…

Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά διαπίστωσα, αλλά και διασταύρωσα, ότι πάρα πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις στην Αράχωβα προχώρησαν σε μια εξαιρετικά γενναία μείωση των τιμών σε ξενοδοχεία, ξενώνες και εστιατόρια. Το έχω πει αρκετές φορές και θα το επαναλάβω και σήμερα ότι οι επιχειρηματίες στην Αράχωβα έχουν αντανακλαστικά και ξέρουν πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περιόδους κρίσης.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Άρθρο του Νίκου Δαλαρούγκα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός αυτήν την εβδομάδα στην Αράχωβα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.
Με ασθενείς βροχές ή και ασθενές χιονόνερο κατα διαστήματα θα είναι το καρικό παζλ των επόμενων ημερών. Στον Παρνασσό θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά επίπεδα από 1-6 βαθμούς.
Τέλος όλα τα προγνωστικά μοντέλα θέλουν έντονη κακοκαιρία στο τέλος της εβδομάδας. Το αν και κατά πόσο θα χιονίσει στην Αράχωβα θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Πάντως φαίνεται πως θα πέσει πάρα πολύ χιόνι στον Παρνασσό και το χιονοδρομικό κέντρο θα αρχίσει και πάλι την φυσιολογική του λειτουργία.

Και νέα ληστεία

Ένοπλη ληστεία, αυτή τη φορά στον ΟΤΕ Λιβαδειάς. Αυξάνονται τα κρούσματα. Πατριώτες τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Από το troktiko

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

"Καλλικράτης" η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης

Ο Ραγκούσης πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις του νόμου και η χωροθέτηση των δήμων και περιφερειών θα δοθούν στην πορεία.Οι επόμενες εκλογές στις 14 Νοεμβρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το νέο νόμο
Άλλαξε και το όνομα του νόμου και από Καποδίστριας γίνεται Καλλικράτης

Οι βασικές αρχές που ανακοίνωσε:
1. Δημιουργούνται 13 περιφέρειες με αιρετό περιφερειάρχη
2. Απο 1034 Δήμοι γίνονται λιγότεροι από 370
3. Δημιουργούνται 7 Γενικές Διοικήσεις
4. Από 6000 επιχειρήσεις στην τοπική Αυτοδίοικηση γίνονται 2000
5. Ομοειδής Δήμοι θα συνενώνονται με τα ίδια κριτήρια και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις
7. Θα δίνεται στους ΟΤΑ ένα μέρος του Φ.Π.Α.
8. Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα με 850 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ
9. Δημιουργείται νέο πρόγραμμα Χρηματοδότησης αντίστοιχο με τον Θησέα
10. Δημιουργείται ο θεσμός του Συνηγόρου του πολίτη σε κάθε Δήμο
11. Αυξάνονται οι αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια.

Απο το kafeneio

Ικτίνος και Καλλικράτης συνεργάστηκαν στην ανέγερση του Παρθενώνα.

Νέα ληστεία

Άγνωστοι δράστες μπήκαν σε πρατήριο καυσίμων στο 16 χλμ. της εθνικής οδού Λιβαδειάς - Δελφών, φίμωσαν με καλτσόν τον υπάλληλο, τον οδήγησαν σε κοντινή αγροικία όπου τον έδεσαν σε δέντρο και του αφαίρεσαν 500 ευρώ.

Απο το troktiko

Τι εννοεί ο εκδότης του Arachova Magazine;

Δημοσίευση απο Παναγιώτη

Με μεγάλη μου εκπληξη χάζεύοντας στο διαδύκτιο έπεσα σε ένα blog http://dousis.blogspot.com/ που αναφέρεται στην Αράχωβα, στη ΔΕΤΠΑ και στο δήμαρχο. Τι γίνεται υπάρχει κάτι γιαυτά που λέει ο κύριος Δούσης; Ποιός είναι; Ξέρει κάποιος γιαυτόν;
Top