αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ιστορικές κοινότητες ζητούν εξαίρεση από τον "Καλλικράτη"

Ζητούν να εξαιρεθούν από τον «Καλλικράτη» λόγω της ιστορίας τους. Πέντε ιστορικές κοινότητες της χώρας, Οία, Αμπελάκια, Πάπιγκο, Πάνορμος, Νυμφαίο, με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, ζητούν να διατηρηθούν ως εμβληματικές κοινότητες στη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, επικαλούμενες το πλούσιο έργο που επιτέλεσαν στις διοικητικές τους περιφέρειες, τους οικονομικούς τους δείκτες, τη διοικητική τους επάρκεια και την πανελλήνια και ευρωπαϊκή αναγνώριση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους.
«Η διακριτή μας ταυτότητα δεν πρέπει να νοθευτεί σε μεγαλύτερα διοικητικά σύνολα με άλλες αξιακές προτεραιότητες», επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Από την Καθημερινή

Σεισμός στο Γαλαξείδι

Κουνηθήκαμε πάλι σήμερα για τα καλά! Σεισμός έγινε κοντα στο Γαλαξείδι σήμερα το μεσημέρι. Δίνουμε την ισχύ το βάθος και τις αποστάσεις.
Μέγεθος: 4,8 mb (η μονάδα mb είναι μια επέκταση της κλίμακας Richter για καλύτερη εκμετάλλευση του δικτύου των σεισμογράφων).
Ημερομηνία - Ώρα : 30/01/2010 15:47
Εστιακό Βάθος: 10 χιλιόμετρα
Επίκεντρο: 11 χιλιόμετρα νότιο-ανατολικά απο Γαλαξείδι

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Αχός Αράχωβας (τεύχος Ιανουαρίου)

Φιλοξενούμε για πρώτη φορά την εφημερίδα "Αχός Αράχωβας" - τεύχος Ιανουαρίου για τους φίλους που δεν έχουν την ευχέρεια να τη διαβάζουν σε έντυπη έκδοση.
Ευχαριστούμε τον εκδότη και ευχόμαστε καλή συνέχεια.
(Σύνδεσμο για την ανάρτηση με τον Αχό μπορείτε να βρείτε και στην μπάρα αριστερά, στην ενότητα Σύνδεσμοι).

Πλοήγηση
Για την πλοήγηση κλικ στην εικόνα για πλήρη οθόνη (fullscreen). Αφού μπείτε σε πλήρη οθόνη πατήστε κλικ αριστερά - δεξιά για εναλλαγή των σελίδων. Επιπλέον κλικ κάνει zoom in, από όπου μετακινείστε με το ποντίκι πάνω - κάτω.



Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους Τρεις Ιεράρχες

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τήν ευκαιρία τής εορτής τών Τριών Ιεραρχών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

Ζούμε μία εποχή που η εκπαίδευση έχει χάσει τον καλλιτεχνικό της ρόλο˙ να καλλιεργεί δηλαδή τις ψυχές των μαθητών και να αλλάζει τον κόσμο. Είναι περισσότερο γραφειοκρατική και μονοδιάστατη χάνοντας τον απελευθερωτικό της ρόλο1. Δεν είναι παράξενο επομένως που η εορτή των Τριών Ιεραρχών , ως εορτή της Παιδείας, αντιμετωπίζεται από μερικούς, με αδιαφορία. Μία αργία, που κομίζει μία ακατανόητη εορτή.

Απο romfea.gr

Καρναβάλι στην Άμφισσα

Ο Δήμος Άμφισσας θα πραγματοποιήσει και φέτος τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του στις 31/01/2010 και στις 12-13-14/02/2010.
Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού 2010 θα περιλαμβάνει:
«ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ», Καρναβαλικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» των Καρναβαλικών μας εκδηλώσεων (έναρξη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010).

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Έντονη χιονόπτωση στο χωριό μας

Πολύ χιόνι έχει πέσει στην Αράχωβα σήμερα. Η χιονόπτωση άρχισε νωρίς το μεσημέρι και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα. Το χιόνι φτάνει τα 15-20 εκατοστά και ο καιρός φαίνεται να έχει όρεξη να συνεχίσει.
Προσπάθειες γίνονται ώστε να μην κλείσει ο κεντρικός δρόμος, παρόλα αυτά στο Ζεμενό χρειάζονται αλυσίδες.

Θέση εργασίας

Για τη στελέχωση του έργου «Δίκτυο Υπηρεσιών Υγείας Ν. Φωκίδας» ζητείται Ψυχολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός ή Κοινωνιολόγος ή απόφοιτος ανάλογης ειδικότητας για απασχόληση εξάμηνης διάρκειας.
Απαραίτητα προσόντα : Πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. Άριστη γνώση χειρισμού και επεξεργασίας δεδομένων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Γνώσεις σε τομείς έρευνας. Ικανότητα επικοινωνίας. Εργασιακή εμπειρία σε ανάλογη θέση θα ληφθεί υπόψη.
Πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών έως 5 Φεβρουαρίου 2010, στα γραφεία της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. , Εθνικής Αντίστασης 13, Άμφισσα και στα τηλέφωνα 22650 22924 & 22650 22600.

Απο το amfissapress.gr

Ο ορισμός της... Παγκοσμιοποίησης

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι η πραγματική έννοια της παγκοσμιοποίησης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μια αγγλίδα πριγκίπισσα με έναν αιγύπτιο φίλο τράκαραν σε ένα γαλλικό τούνελ με ένα γερμανικό αυτοκίνητο που είχε ολλανδική μηχανή, το οποίο οδηγούσε μεθυσμένος βέλγος που είχε πιει σκοτσέζικο ουίσκι. Τους ακολουθούσε ιταλός παπαράτσι, με ιαπωνική μηχανή. Την οποία πριγκίπισσα εξέτασε αμερικανός γιατρός, που χρησιμοποιούσε βραζιλιάνικα φάρμακα!!!

Απο το kafeneio-gr.blogspot.com

Το ενδιαφέρον για την πολιτική

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

"Το σαραντατρίο"



Κυκλοφορεί ο "Αχός Αράχωβας" το σαβ/κο (τεύχος Ιανουαρίου)

Αυτό το σαββατοκύριακο κυκλοφορεί το τέταρτο τεύχος του "Αχού Αράχωβας" (τεύχος Ιανουαρίου).
Στο επόμενο φύλλο του Φεβρουαρίου η εφημερίδα θα έχει μεγάλη συνέντευξη του δήμαρχου Αράχωβας που απαντά σε όλα. Όποιος επιθυμεί να υποβάλλει ερώτηση προς το δήμαρχο ας την αναρτήσει στο blog.

«Αιώνιος» ένας στους δύο φοιτητές

Σε σύνολο 596.964 φοιτητών και σπουδαστών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι 303.026 είναι εγγεγραμμένοι πέραν των κανονικών εξαμήνων φοίτησης. Με λίγα λόγια, σε κάθε 10 «ενεργούς» φοιτητές ΑΕΙ- ΤΕΙ αντιστοιχούν άλλοι 10 που έχουν καθυστερήσει τις σπουδές τους.

Oι εγγεγραμμένοι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας μας είναι 596.964 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (ΕΣΥΕ). Οι 367.034 φοιτούν στα Πανεπιστήμια και οι 229.930 στα ΤΕΙ. Ωστόσο από το σύνολο αυτό περίπου το 51% χαρακτηρίζονται ως «μη ενεργοί», καθώς βρίσκονται πέραν των κανονικών χρόνων φοίτησης, είτε έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους είτε έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας τοποθετείται η διαδικασία επανεκλογής του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε γεύμα που παρέθεσε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η συγκεκριμένη ημέρα της ψηφοφορίας της Βουλής θα καθοριστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της ερχόμενης Πέμπτης.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη, της οποίας η ανακοίνωση γίνεται πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την οριζόμενη ημερομηνία ψηφοφορίας.

Από το orchomenos-press.blogspot.com

Κλειστό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου Δελφών

Κλειστό είναι μέρος του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών- λέει επισήμως το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού «λόγω των επανειλημμένων σεισμικών δονήσεων στην περιοχή της Φωκίδας, αποκλείεται προληπτικά και προσωρινά (μέχρι την ολοκλήρωση της σεισμικής ακολουθίας) το τμήμα του Ιερού του Απόλλωνος μέχρι τον Ναό, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών» και γι΄ αυτό η είσοδος στον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο είναι ελεύθερη.

Ανεπισήμως όμως το Στάδιο είναι τουλάχιστον τρεις εβδομάδες κλειστό λόγω των βροχοπτώσεων που προκαλούν κατολισθήσεις στην περιοχή, αλλά και της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Ο Εγκέλαδος τώρα έκανε το θαύμα του και μπάλωσε τις χρόνιες αδυναμίες του ΥΠΠΟΤ, που ούτε προσωπικό προσλαμβάνει ούτε το θέμα των κατολισθήσεων λύνει, παρά τις αυτοψίες και τις συσκέψεις. Και έτσι οι αδαείς τουρίστες και οι μαθητές που θα φτάσουν ώς τους Δελφούς θα αισθανθούν και ανακουφισμένοι που κάποιος σκέφτηκε να τους προστατέψει.


Από τα Νέα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ο... "μάγκας" ζήτησε συγνώμη

Μεγαλύτερος διασυρμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ήθελε να κάνει τον διαμορφωτή της κοινής γνώμης (τρομάρα του) όταν όμως ζορίστηκαν τα πράγματα ξέχασε και την ιδεολογία του και τη Νέα Δημοκρατία που υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν. Τα έκανε όλα γαργάρα ζητώντας δημοσίως συγνώμη από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη... Ραγκούση τον οποίο εξύβριζε επί μήνες!
Έτσι ο Γιάννης Ρακούσης απέσυρε την μήνυση και όπως είναι φυσικό παύει η ποινική δίωξη του Naxios. Μαζί με τον αμόρφωτο κομματικό παράγοντα της πλάκας, διασύρθηκαν και οι υποστηρικτές του. Γι αυτό και επιμένουμε ότι (τις περισσότερες φορές) οι δημοσιογράφοι είναι πολύ καλύτεροι από τα γραφικά κομματικά στελέχη. Τουλάχιστον αυτοί (οι δημοσιογράφοι) δεν πουλάνε τη δουλειά και την κριτική τους ζητώντας συγνώμη από αυτούς που μέχρι προχθές ασκούσαν κριτική...

Απο το fimotro

Ανοιχτή διαβούλευση του Δήμου Δελφών για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Ο Δήμος Δελφών διοργανώνει την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2009, στις 18:00 στο Δημαρχείο Δελφών, ανοιχτή δοαβούλευση με θέμα το νέο αυτοδιοικητικό αρχιτεκτονικό σχέδιο που προωθείται με την ονομασία "Καλλικράτης".
Σε αυτή την ανοιχτή διαβούλευση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., έτσι ώστε να υπάρξει μία πρώτη διερεύνηση των ιδιαιτέρων στοιχείων που γεννιούνται από το νέο σχεδιασμό.
Πιστεύουμε ότι η ενδυνάμωση της δημοκρατίας βρίσεκται ακριβώς στην συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και γι' αυτό κρίνεται απαραίτητη κάθε δημόσια έκφραση επί του θέματος.

Απο το delphi.gr

Μεταναστευτικό: θέσεις - αντιθέσεις

Δημοσίευση από "V"

Γράφει: Ο Στέφανος Ληναίος

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας, χωρίς χρώματα και αρώματα, παρακολουθούμε από καιρό, τη συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της πατρίδας μας, με το γνωστό ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης. Ότι, δηλαδή, «πρέπει και η Ελλάδα να γίνει «πολυπολιτισμική». Κιαυτό σημαίνει να μπαίνουν στη χώρα μας ξένοι πληθυσμοί ώστε να γίνει «πολυπολιτισμική»…
Όταν αυτή η «εισροή» ξένων είναι φυσιολογική ή, πολλές φορές και αναγκαστική, όπως γίνεται αιώνες τώρα, από χώρα σε χώρα, είναι γεγονός ότι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, συμβάλλει θετικά στο «φρεσκάρισμα» ενός τόπου…

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο καιρός της εβδομάδας

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Χειμωνιάτικο ήταν το σκηνικό του καιρού την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αράχωβα, καθώς το χιόνι επισκέφτηκε το χωριό μας κάνοντάς το ακόμα πιο όμορφο. Την Τρίτη 19/1 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε η πρώτη σοβαρή χιονόπτωση του χειμώνα, όπου η χιονόστρωση στον χώρο του μετεωρολογικού σταθμού του χωριού ξεπέρασε τα 10 εκατοστά. Με κάποια διαλείμματα βελτίωσης, η κακοκαιρία συνεχίστηκε και κορυφώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/1 με αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία φλέρταρε με το 0, ενώ σήμερα 24/1 είχαμε ολικό παγετό (θερμοκρασία υπό του μηδενός όλο το 24ωρο) με χαμηλότερη τιμή τους - 4,1 oC. Παράλληλα όλη η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού δέχτηκε αρκετό χιόνι ειδικά στην Αγόριανη και την Άνω Σουβάλα όπου ευνοείται με καιρό βορειοανατολικού ρεύματος.
Με πολύ κρύο ξεκινά η νέα εβδομάδα και με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει και από καμμιά νιφάδα. Θα υπάρξουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Από την Τετάρτη ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό φαίνεται να σχηματίζεται στο Νότιο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επιδεινώσει τον καιρό στην χώρα μας, ενώ μπαίνουν στο καιρικό παιχνίδι και οι νοτιάδες ανεβάζοντας την θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μαλακώσει ο καιρός. Συγκεκριμένα στην Αράχωβα την Τετάρτη θα βαρύνει εκ νέου ο καιρός με πρόσκαιρο χιόνι το οποίο θα είναι υγρό (βαρύ) λόγω των νοτιάδων και της ανόδου της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας μετατρέποντας το χιόνι σε βροχή. Στον Παρνασσό θα εκθηλωθούν χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κατά διαστήματα εντονότερες.
Με λίγα λόγια ο χειμώνας ήρθε για να μείνει.

Γνωστός σχολιαστής κεντρικού δελτίου κατέθεσε στο εξωτερικό 30.000.000 ευρώ

Από τους πιο γνωστούς βγαίνει κάθε βράδυ και χτυπιέται στα παράθυρα για τα δεινά της ελληνικής οικονομίας. Αλλά ο μάγκας τα έχει καβαντζώσει τα εκατομμυριάκια του. Πριν από 1 μήνα πήγε σε κατάστημα της Eurobank σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης και κατέθεσε 30.000.000 ευρώ!
Που τα βρήκε ο κύριος που κάθε βράδυ ωρύεται υπέρ των φτωχών και αδυνάτων; Από τα σχόλια τα 'κονόμησε ή από διάφορες θνησιγενείς επιχειρήσεις που κατά καιρούς κάνει; Μήπως αύριο το βράδυ στο δελτίο των 8 θα πρέπει ν' απολογηθεί στους Έλληνες που τον ακούνε;

Από το
Noname

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Top