αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Για το νέο Σχέδιο Πόλης της Αράχωβας

Για το νέο Σχέδιο Πόλης της Αράχωβας υπάρχουν πολλές απόψεις, σίγουρα το θέμα είναι πολύ σοβαρό όπως εύστοχα ανέφερε μεταξύ άλλων στο άρθρο του στην εφημερίδα Αχός Αράχωβας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Ανδρέου.
Το θέμα βρίσκεται υπό διαβούλευση με το κοινό όπως μαθαίνουμε. Οι απόψεις πολλές και κάποιες που εστάλησαν με email αναρτώνται στα σχόλια της ανάρτησης.
Περιμένουμε τη γνώμη όλων.

Ξηλώνουν τις Ελληνικές σημαίες από τις στολές οι αστυνομικοί με εντολή Χρυσοχοϊδη!

Δημοσίευση από "V"

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και πολιτικού προϊστάμενου των ένστολων σωμάτων ασφαλείας κ. Χρυσοχοϊδη, θα τιμωρείται με 100 ευρώ πρόστιμο όποιος αστυνομικός από σήμερα και στο εξής, θα φέρει στη στολή του την... Ελληνική σημαία!
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο "φέρων αυτήν", θα διαπράττει το αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα της αντιποίησης κατ' άρθ. 176 του Π.Κ.
Με κατεπείγον σήμα του λοιπόν, διατάσσει να αφαιρεθούν αμέσως από τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες και καθιστά υπεύθυνους για την εφαρμογή του μέτρου του προϊσταμένους και τους Διοικητές των Υπηρεσιών.
"Οι στολές θα πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες" δηλώνει!

Από το citypress-gr.blogspot.com

Τα σχόλια τα αφήνω για σας...

Μαραθώνιος ΣΚΑΪ & Unicef για την Αϊτή

O ΣΚΑΪ και η UNICEF διοργανώνουν Μαραθώνιο Αλληλεγγύης στις 25 Ιανουαρίου. Υποστηρίζουν το Μαραθώνιο ο RED 96,3, ο FREEDOM 88,9, ο Μελωδία 99,2, και οι συνεργαζόμενοι με τον ΣΚΑΪ ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα.
Mία συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση της πολύπαθης Αϊτής. Οι πολίτες - τηλεθεατές και ακροατές- θα μπορούν να καταθέτουν τη δική τους συνεισφορά στην προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων του σεισμού.

Ας βοηθήσουμε όλοι.

Ο πάπας κάλεσε τους κληρικούς να χρησιμοποιούν το internet

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος, σε σημερινό του μήνυμα, κάλεσε τους κληρικούς να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη ψηφιακή τεχολογία, συμπεριλαμβανομένου του Ίντερνετ, για να επικοινωνούν με το ποίμνιο και να προσηλυτίζουν.
Όπως είπε ο πάπας "ο λόγος του Ιησού μπορεί να διαβεί τα πολλά σταυροδρόμια που δημιουργούνται στις διαφορετικές λεωφόρους, οι οποίες συνθέτουν τον κυβερνοχώρο και δείχνουν ότι ο Θεός έχει τη σωστή θέση του σε κάθε εποχή, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας".
Από τότε που ο 82χρονος Βενέδικτος εξελέγη το 2005, το Βατικανό έχει αυξήσει την παρουσία του στο Ίντερνετ και έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Ποντίφικα, www.pope2you.net, στο Youtube και στο Facebook.
Πάνω από δύο εκατομμύρια "χτυπήματα" καταγράφηκαν από επισκέπτες στο www.pope2you.net, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τις Κοινωνικές Σχέσεις του Βατικανού, μονσινιόρ, Κλαούντιο Μαρία Τσέλι.

Απο το troktiko

Ανάκληση Μη Ασφαλών Τροφίμων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :
α) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα», που παράγεται από την «FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.». Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15 - 9 - 10.
β) Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία «Pure chocolate DELHAIZE» Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 - 2010.

Υπολειτουργεί λόγω σεισμού ο αρχαιολογικός χώρος Δελφών

Στον προσωρινό αποκλεισμό του τμήματος του Ιερού του Απόλλωνα μέχρι το Ναό των Δελφών αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού, λόγω των επανειλημμένων σεισμικών δονήσεων στην περιοχή της Φωκίδας.
Η είσοδος στον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο θα είναι χωρίς εισιτήριο.

Από το viotikagrammata.blogspot.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

57 απαντήσεις για την Πολιτογράφηση των Μεταναστών

Δημοσίευση από "V"

Βρείτε 9 λεπτά να δείτε το παρακάτω βίντεο για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση των μεταναστών. Αξίζει.



Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επαναλαμβάνεται η δίκη των 6 του 1922;

Με τον όρο Δίκη των έξι έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία η δίκη ενώπιον έκτακτου στρατοδικείου στο οποίο παραπέμφθηκαν απο την επαναστατική επιτροπή για να τιμωρηθούν οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής εκστρατείας, κοινώς για την Μικρασιατική καταστροφή: Γεώργιος Χατζανέστης, διοικητής της στρατιάς της Μικράς Ασίας, Δημήτριος Γούναρης, πρώην πρωθυπουργός, Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος και πρώην υπουργός, Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος και πρώην υπουργός, Νικόλαος Στράτος, πρώην πρωθυπουργός, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, πρώην πρωθυπουργός, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος Μπαλτατζής, υπουργοί επι των στρατιωτικών και οικονομικών στην κυβέρνηση Γούναρη αντίστοιχα.
Αν και οι κατηγορούμενοι ήταν οκτώ, η ονομασία δίκη των έξι δόθηκε λόγω των έξι εκτελέσεων που τελικώς αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν την ίδια σχεδόν ημέρα στο Γουδή. Το περιστατικό αυτό αποτελεί την κορύφωση αλλά και τον επίλογο του Εθνικού Διχασμού.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάσισε ότι η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί. Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι...
Αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη δικαστική πλάνη στη δίκη του 1922.

Από το troktiko και τη wikipedia

Ο δήμαρχος Αράχωβας στην ΤΕΔΚ Βοιωτίας για τον "Καλλικράτη"

Δημοσίευση από Λουκά


Σχόλια από την γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Βοιωτίας που έγινε στις 17 Ιανουαρίου με αφορμή το σχέδιο Καλλικράτης:
Ο δήμαρχος Αραχώβης κ. Ανδρέου-Λεόντιος εντυπωσίασε: Υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι ο Καλλικράτης θα είναι πιο λειτουργικός και πιο συμφέρων οικονομικά από τον Καποδίστρια; Ο δήμαρχος της όμορφης πόλης αναρωτήθηκε το αυτονόητο (που δεν είναι στην Ελλάδα). Και με σπάνια πολιτική οξυδέρκεια προχώρησε στη διαπίστωση ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι νέες διοκητικές μονάδες τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αυτοτέλεια των οικισμών που την συναποτελούν. Ετσι είναι και αυτό επιτυγχάνεται με τους 2 Δήμους στην περίπτωση της Βοιωτίας.

Από το viotia.blogspot.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Αναζητείται blogger για εκβιασμό μετά από καταγγελία του υπουργού Γ.Ραγκούση

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται διαχειριστής blog στην Νάξο, για εκβιασμό κατά του υπουργού Γ.Ραγκούση! H δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ένας εισαγγελέας μπήκαν στο σπίτι του Βασίλη Γ. και κατέσχεσαν υπολογιστές και όλα τα πειστήρια του αδικήματος που φέρεται να έκανε ο αναζητούμενος blogger. Και πάμε στην ουσία.

Απο το troktiko

Πρόβλημα ο Ντελάλης

Κρέμασε το σύστημα μέτρησης επισκεψιμότητας του Ντελάλη σήμερα, λόγω προβλήματος του κεντρικού (όπως με ενημέρωσαν) σέρβερ, από όπου αντλεί τα δεδομένα για τις επισκέψεις.
Για το λόγο αυτό και μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, αφαιρέθηκε ο μετρητής επισκέψεων στο Ντελάλη.
Δυστυχώς, συμβαίνουν κι αυτά...

Ντελάλης

Ναρκωτικά με... γαϊδούρια!

Απίστευτες μεθόδους... χρησιμοποιούν στην περιοχή της Ηπείρου για την μεταφορά ναρκωτικών στην Ελλάδα απο την Αλβανία...
"Στις 02.30΄ σήμερα τα ξημερώματα,στην Καλόβρυση Κόνιτσας, στη θέση Πρωτόγερο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν άγνωστο άτομο να μεταφέρει δύο έμφορτα ζώα (Μουλάρια) με τέσσερις (4) σάκους, οι οποίοι περιείχαν εκατόν δύο κιλά και πενήντα γραμμάρια (102.050) ακατέργαστης κάνναβης, τους οποίους ο ανωτέρω δράστης εναπόθεσε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.
Ο δράστης αναζητείται, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση."

Απο το papatzides.blogspot.com

Με το εναπόθεσε δεν κατάλαβα τι εννοούν. Ο Αλβανός άφησε το φόρτωμα και πήρε πίσω τα μπλάρια ή οι αστυνομικοί τα συνέλαβαν;

Δελτίο τύπου Υπ. Παιδείας 20/01/2010

Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, από 1 έως 22 Φεβρουαρίου

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από 1 έως 22 Φεβρουαρίου.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Έχει ο καιρός γυρίσματα

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Αν και δεν είδαμε τα πολυπόθητα χιόνια που περιμέναμε το ΣΚ στο χωριό μας, αυτά ήλθαν τώρα από το πουθενά καθώς τα μοντέλα έδιναν μέχρι και αύριο ξηρό κρύο.
Να σημειώσω ότι το ΣΚ χιόνι έριξε σχετικά αρκετό στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του Παρνασσού, όχι όμως τόσο χαμηλά όσο περιμάναμε και όσο χρειάζεται το χιονοδρομικό.
Από την Πέμπτη το βράδυ πάμε για νέες χειμωνιάτικες καταστάσεις με ανατολικό καιρό και πολύ κρύο με βάση σχεδόν όλα τα προγνωστικά μοντέλα. Αλλά τα μοντέλα δεν ξέρουν πως εδώ το λεν' Αράχωβα και κουμάντο στον καιρό της κάνει ο Γερο-Παρνασσός!
Χαρείτε το χιόνι το σημερινό, πραγματικά σας ζηλεύω μιας και είμαι στην Αθήνα.

Για να δείτε τι καιρό έχει τώρα το χωριό μας
http://penteli.meteo.gr/stations/arahova

Επίθεση Καλογήρου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Δριμεία επίθεση στους βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Β. Τόγια και Άρια Αγάτσα, εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων Στέλιος Καλογήρου, με αφορμή δηλώσεις τους για το σχέδιο Καλλικράτης και τον αριθμό των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου οι δύο βουλευτές βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Λιβαδειάς προτείνοντας τη δημιουργία έξι δήμων. Δεν διστάζει μάλιστα να τους χαρακτηρίσει ως «Ιταλούς μαφιόζους» που σκέφτονται μόνο τη νομή της εκλογικής πίτας.

Παρά ένας ενενήντα στον Ολυμπιακό

Ο Ζίκο έφυγε διότι είχε κάνει τα αποδυτήρια παιδική χαρά και η ομάδα ήταν ακόμα σε διακοπές όπως είπε και ο Νικοπολίδης.

Μετά την απομάκρυνση του Ζίκο από την ηλεκτρική καρέκλα του προπονητή στον Ολυμπιακό ανέλαβε νέος τεχνικός ο Μπάντοβιτς. Είναι ο 89ος προπονητής των ερυθρολεύκων.

Απο το kafeneio-gr.blogspot.com

Το πρώτο χιόνι φέτος!

Το έστρωσε στην Αράχωβα για πρώτη φορά φέτος.
Ήδη οι δρόμοι έχουν ασπρίσει, ενώ πυκνή συνεχίζεται η χιονόπτωση, με όρεξη όπως λένε οι παλιότεροι...
Ας ελπίσουμε να ρίξει πολύ, για να το ευχαριστηθούμε όλοι.
Αν οι φίλοι Νίκος και Γιώργος που ασχολούνται με τον καιρό έχουν προβλέψεις τους ακούμε...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σεισμός στο Τρίκορφο Φωκίδας!

Σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον Κορινθιακό. Το επίκεντρο εντοπίζεται 36 χιλιόμετρα απο τη Πάτρα, 19 χιλιόμετρα ΒΑ της Ναυπάκτου.
Πηγή: Σεισμολογικό κέντρο Ευρώπης



Παρέμβαση εισαγγελέα για το μπλόκα

Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ή το σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζητά από τις αστυνομικές αρχές, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα αγροτικά μπλόκα.

Η Υπουργός Παιδείας για την απόπειρα εμπρησμού σε Συναγωγή

Δήλωση Υπουργού Παιδείας σχετικά με την απόπειρα εμπρησμού στη Συναγωγή των Χανίων

Η Ελλάδα σέβεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε ατόμου ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, θρησκείας και καταγωγής να ζει και να λειτουργεί ελεύθερα σε μια ασφαλή και ευνομούμενη πολιτεία.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων όπως και κάθε ενέργεια που πυροδοτεί αίσθημα μισαλλοδοξίας και εκθέτει τη χώρα, από όπου και αν προέρχεται.

Το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου

Δημοσίευση από Λουκά

Με αφορμή της γιορτής του Αγίου Αθανάσιου ας ευχηθούμε σε όσους γιορτάζουν "Χρόνια Πολλά".
Αλλά ενώ όσα εξωκλήσια έχουμε στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας γιορτάζουν ανήμερα της ονομαστικής τους γιορτής, ο άγιος Αθανάσιος στο Ζεμένο δεν γιορτάζει τότε αλλά 2 Μάιου όπως πληροφορήθηκα. Και βεβαίως δεν πάει κανείς.
Αν και συμπαθώ τον Παπακώστα περιμένω από κάποιον μια απάντηση... αν και καμία απάντηση δεν στέκει.
Πανέμορφο εκκλησάκι μέσα στον δρόμο τον κεντρικό...



Ιωνικός Θήβας - Παρνασσός: 1 - 1

Έχει τα κότσια και μπορεί να καλύψει το χαμένος έδαφος η ομάδα μας.
Το Σάββατο 16/01/2010 για τη 16η αγωνιστική είχαμε Ιωνικός Θήβας - Παρνασσός: 1 - 1.
Το γκολ της ομάδας μας σημείωσε ο Μπαρλάς Γεωρ. στο 6'.
Η ομάδα μας ευχαριστεί το Δ.Σ. και τους ποδοσφαιριστές του γηπεδούχου Σωματείου "ΙΩΝΙΚΟΣ ΘΗΒ. " για την άψογη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν στην μεταξύ μας αναμέτρηση.

Από το asaparnassos.gr

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

RealNews για αργομισθία Α. Αγάτσα και τι απαντά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Για δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκτός από τη βουλευτική τους αποζημίωση, εισπράττουν κάθε μήνα μισθό και από την ΕΡΤ, κάνει λόγο σήμερα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Real news το οποίο αναφέρεται στην βουλευτή Βοιωτίας Άρια Αγάτσα και τον Παντελή Ασπραδάκη.

Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ των Ντέπυς Γκολεμά και Ναταλίας Ανδρικοπούλου αναφέρει:

«Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη βουλευτική τους αποζημίωση, εισρπάτουν κάθε μήνα μισθό και από την ΕΡΤ!
Top