αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αμφίκλεια - Πολύδροσος - Επτάλοφος: η διακριτική άλλη πλευρά

Του Βαγγέλη Οικονομάκη
(από την Καθημερινή, της Νατάσας Μπλάτσιου)


Περιοχή με ήπια ανάπτυξη, η βόρεια πλευρά του Παρνασσού κρύβει μέρη που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν την ησυχία και τις φυσικές ομορφιές του βουνού.


«Θα πάτε και στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;» με ρώτησε ένας κύριος καθώς αποχωριζόμουν το δελφικό τοπίο για να ανακαλύψω τη βόρεια πλευρά του Παρνασσού.
Δεν είμαι σίγουρη αν εννοούσε ότι είναι η πιο άγνωστη πλευρά, πάντως ελάχιστοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, ότι ο δρόμος από την Αμφίκλεια στο χιονοδρομικό κέντρο δεν είναι μόνο ο πρώτος που διανοίχτηκε, αλλά και συντομότερος από εκείνον της Αράχοβας.

Το βέβαιο είναι
ότι η περιοχή ακολουθεί ήπιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης -αν εξαιρέσεις τις πολυτελείς βίλες της Επταλόφου, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μέσα στο δάσος- και προσπαθεί να προσδιορίσει την ταξιδιωτική της ταυτότητα με σύνεση και σχεδιασμό.


Δωρεάν το τεστ ΠΑΠ για μια εβδομάδα στα δημόσια νοσοκομεία

Δωρεάν και χωρίς ραντεβού θα μπορούν να πραγματοποιούν το τεστ Παπανικολάου οι γυναίκες από 15 ετών και άνω, σε όλα τα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, από τις 24 ως τις 31 Ιανουαρίου.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και να ιαθεί εάν ανιχνευθεί έγκαιρα. Παρόλ’ αυτά αποτελεί το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Η πρόληψη είναι η μόνη λύση για τη μείωση των ποσοστών.

«Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Το πρόγραμμα γίνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου της μήτρας και θα εφαρμόζεται την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Στην περιοχή μας, μπορείτε να κάνετε το τεστ στο νοσοκομείο Άμφισσας. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κλικ εδώ.

Από enet.gr

Σύνθημά μας, ο αιφνιδιασμός και η αναμπουμπούλα...

Διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη... Οι νέες αξίες της Ν.Δ.

Τώρα άλλαξαν όλα πατριώτες, με δαύτους θα πάμε μπροστά!! Αφήστε τους ΠΑΣΟΚους, είναι διεφθαρμένοι, αλαζόνες, λαμόγια... Εδώ είναι το μέλλον μας, σ'αυτους τους καρακοφωλιάδες (oops, sorry!)...

Βρε μπροοοος...


Ντελάλης

Reuters best photos of the year

Οι καλύτερες φωτογραφίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, για τη χρονιά που μας πέρασε...
Εσείς μπορείτε βλέποντας τις φωτογραφίες, να θυμηθείτε τα γεγονότα...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προκήρυξη θέσης συμβούλου στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
17/1/2011


Γνωστοποίηση

Ο Δήμαρχος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας έχοντας υπόψη:
- Τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν.3684/07
- Τον ΟΕΥ του Δήμου
καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικό των προσόντων τους, σχετικά με τη πλήρωση μιας (1) θέσης ειδικού συνεργάτη, σε θέματα Διοίκησης-Οργάνωσης και Επικοινωνίας του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
  1. Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17), εκτός από το ανώτερο όριο ηλικίας για διορισμό. Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.
  2. Πτυχίο ή Δίπλωμα Α.Ε.Ι.
  3. Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σχετικό με τα ανωτέρω αντικείμενα
  4. Να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέμα Διοίκησης και οργάνωσης ΟΤΑ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι την 28/1/2011 στα γραφεία του Δήμου (αρμ. Φωτίου Σ., τηλ 2267022320) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Δήμαρχος Διστόμου - Αραχόβης - Αντίκυρας
Πατσαντάρας Ιωάννης


Από distomo.gr

Quiz: δοκιμάστε τις γνώσεις σας

Ποια από τις δυο δηλώσεις έκανε ο εικονιζόμενος πολιτικός σε εφημερίδα;
  1. Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή.
  2. Όταν ο κοπρίτης βάζει στο Δημόσιο κάποιον επειδή τον ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνει πολλούς σταυρούς ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή.

Από grblogs.gr

Παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας

Νέο σήμα για τη Ν.Δ., νέα εποχή... Το νέο λογότυπο παρουσιάστηκε σήμερα στα -επίσης- νέα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού.

Ο κύριος Σαμαράς, τόνισε ότι το νέο λογότυπο και σήμα αποτελεί την εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα και πρόσθεσε ότι εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη. Το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

Εγώ πάλι προτείνω τη δική μου εκδοχή για το νέο λογότυπο της Ν.Δ.


Και σλόγκαν: Αλλάξτε μυαλά, όχι σύμβολα!!

Ντελάλης

Νερό - φαρμάκι στον Αγιο Βλάση Λιβαδειάς

Κάδμιο και μόλυβδο στο ανώτερο όριο περιέχει το νερό στο χωριό Αγιος Βλάσης του Δήμου Χαιρώνειας, κοντά στη Λιβαδειά, σύμφωνα με ανάλυση που έγινε από ειδικά εργαστήρια σε δείγματα νερού από γεώτρηση. Όπως αναφέρει το σχετικό πόρισμα, το οποίο έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης», «τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία οργανικών ουσιών δείχνουν ότι πρόκειται για νερό με έντονη χημική ρύπανση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιεκτικότητα σε μόλυβδο φτάνει τα 10 μgCd/l με ανώτερο όριο τα 10, ενώ η περιεκτικότητα σε κάδμιο φτάνει τα 5 μgCd/l με ανώτερο όριο τα 5.

Ειδικότερα, το πόρισμα, που έχει ημερομηνία 25.1.2010, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για πάρα πολύ σκληρό ελαφρά υφάλμυρο νερό, υψηλής περιεκτικότητας σε άλατα. Παρουσιάζει αυξημένη αγωγιμότητα, θολότητα, ξηρό υπόλειμμα και περιεκτικότητες σε ιόντα χλωρίου, νιτρικά, νιτρώδη και αμμωνιακά. Παρουσιάζει οριακές περιεκτικότητες σε μόλυβδο και κάδμιο. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία οργανικών ουσιών δείχνουν ότι πρόκειται για νερό με έντονη χημική ρύπανση».

Σημειώνεται ότι το χωριό Αγιος Βλάσης βρίσκεται...

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

Μπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ!

Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου.

Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.

Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα...

Βούτα και παραγραφή, δεξιοί κι αριστεροί...


Από το Ποντίκι

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση της κας Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη προς τον Δήμαρχο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Γιάννη Πατσαντάρα

Δίστομο 18/01/2011
Αρ. πρωτ. 1/2011

Κύριε Δήμαρχε

Για πρώτη φορά Ελληνική κυβέρνηση και Έλληνας πρωθυπουργός, πιστοί στην Εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία στέκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που μάχονται για την δικαίωση των προγόνων τους.
Η καταδίκη της ναζιστικής Γερμανίας για τα εγκλήματα που διέπραξε στην χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη πρέπει να είναι καθολική.

Κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, σημερινού πρωθυπουργού, που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της 10ης Ιουνίου 2009, το Δ.Σ Διστόμου την με αριθμ. 7/2010-31-05 απόφασή του τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του Δήμου μας.

Ζητάμε να του κοινοποιήσετε αυτήν την απόφαση, να τον προσκαλέσετε επίσημα και να του αποδώσουμε τώρα την ύψιστη τιμή.

Δημοτική Συνεργασια Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Ευαγγελία Γρανιτσιώτη
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Απώλεια για την οικογένεια της Ελληνικής Μετεωρολογίας

Ένας από τους ανθρώπους της οικογένειας του ΑΝΤ1 έφυγε από τη ζωή. Ο υπεύθυνος του δελτίου καιρού του ΑΝΤ1 για 19 ολόκληρα χρόνια, Σπύρος Λινάρδος, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 75 ετών από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σπουδαίος άνθρωπος με ιδιαίτερη μόρφωση γεννήθηκε το 1935 στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων ως ιπτάμενος αξιωματικός και στη συνέχεια άλλαξε ειδικότητα και ασχολήθηκε με τη Μετεωρολογία, κάνοντας μετεκπαίδευση και στην Αμερική.
Ήταν τελειόφοιτος και της Νομικής. Διετέλεσε οκτώ χρόνια Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και αποστρατεύτηκε το 1989 με το βαθμό Υποπτεράρχου. Από τότε καθημερινά, ακούραστα σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, μας συντρόφευε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Όλοι τον θυμόμαστε για τον καλό του τρόπο, την άψογη συνεργασία του με όλα τα τμήματα και τους ανθρώπους του σταθμού, αλλά και με τη διάθεσή του να βοηθάει πάντα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15.00 το μεσημέρι, στη Μητρόπολη Αμαρουσίου και η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Απομακρύνεται ο βράχος στο Ζεμενό

Κάλιο αργά παρά ποτέ... όπως λέει και η παροιμία μας.

Ναι είναι αλήθεια, ο βράχος που κρέμονταν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας για πάνω από ένα χρόνο, φεύγει. Με πρωτοβουλία της καινούριας δημοτικής αρχής και σε συνεργασία με την ΔΕΚΕ, ο βράχος φεύγει.

Σημείωση προς καχύποπτους: η ενέργεια αυτή ήταν να ξεκινήσει το ίδιο πρωινό με το θανατηφόρο τροχαίο (σ.σ. εχθές είχαμε και άλλο τρακάρισμα) και πριν γίνει αυτό, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Παναγιώτης

Επαναστάτες χωρίς αιτία

Της Βάλιας Μπαζού

Ναι, είναι γεγονός! Ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχουν ζωστεί με τα φυσεκλίκια και ετοιμάζονται για την απόλυτη εσωκομματική επαναστατική γυμναστική, ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση. Μην φανταστείτε ότι ετοιμάζονται για σύγκρουση με τις επιταγές του μνημονίου, ούτε για σύγκρουση με νόμους και διατάξεις που δεν συνάδουν με τη σοσιαλιστική λογική τους. Μην φανταστείτε ότι ξεσηκώθηκαν γιατί η κυβέρνηση δεν γκρεμίζει τα χιλιάδες αυθαίρετα που βρίσκονται μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις, για παράδειγμα, της πολύπαθης Χαλκιδικής.

Η «επανάσταση» θα γίνει για να μην περάσουν οι βουλές της περίεργης «κυρίας», με το δύσκολα προφερόμενο όνομα «βιοποικιλότητα» και το τρισκατάρατο ξενικό επίθετο «Natura 2000»!

Και για να κόψουμε την πλάκα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκαν και απειλούν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας επειδή σε αυτό ορίζεται ότι στις προστατευόμενες περιοχές για να κτίσει κάποιος εκτός σχεδίου θα πρέπει αντί για 4 στρέμματα να διαθέτει 10 στρέμματα.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά...

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το βασίλειο της βλακείας: περί στρεμμάτων και περιοχών Natura...

Χωρίς αμφιβολία ζούμε σε μια Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική (κατ' ευφημισμόν!!) Δημοκρατία (επίσης κατ' ευφημισμόν!!).

Στο βασίλειο της βλακείας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας που φτάνει αύριο (Τρίτη) προς συζήτηση στην αρµόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής, στα δέκα στρέμματα αυξάνεται το όριο αρτιότητας στις περιοχές Νatura, ενώ καταργούνται οι παρεκκλίσεις και μπαίνει αυστηρό καθεστώς προστασίας που για πρώτη φορά προβλέπει ποινικές κυρώσεις. Οριζόντια. Παντού!
Μάλιστα το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, με την αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα.

Από τη μια η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος που εντάσσει όλες τις περιοχές προστασίας Natura (το 25% της ελληνικής επικράτειας) στο ίδιο τσουβάλι, οριζόντια: δόμηση στα 10 στρέμματα. Δίχως καμία παρέκκλιση. Λες και όλες οι περιοχές είναι ίδιες. Ακόμη και σχεδόν ολόκληρα νησιά!! Ας έρθει μια βόλτα η υπουργός στο Λιβάδι, που είναι περιοχή προστασίας Natura, να δει το φυσικό κάλλος και τη βιοποικιλότητα που θέλει να προστατέψει... Βιοποικιλότητα δεν ξέρω αν θα βρει, πάντως... ποικιλότητα σε 4x4, sport coupe, cabrio κτλ. σίγουρα θα δει!

Κι από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι άσχετοι, λαϊκιστές και κουτοπόνηροι... Βουλευτές και πολίτες... Που "αγνοούν" πως ήδη η δασική νομοθεσία -όπου και όταν τηρείται- προβλέπει πως το δάσος παραμένει δάσος και δεν χτίζεται, τουλάχιστον, νόμιμα. Ότι αρπάξουμε, δε βαριέσαι...

Δείτε λοιπόν στον χάρτη παρακάτω από το site parnassos.co.nr ποιες περιοχές θα έχουν δόμηση στα 10 στρέμματα αν περάσει το νομοσχέδιο και γίνει νόμος του κράτους. Όλο το Λιβάδι -μια ολόκληρη πόλη πια- στα 10 στρέμματα!

Τι βλακείες Θεέ μου...


Ντελάλης
(Χάρτης Google Earth από το parnassos.co.nr)

1984, του Τζορτζ Όργουελ

Η τελευταία μυθιστορηματική εργασία του Τζορτζ Όργουελ, ένα βιβλίο-σταθμός στην πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα και μια οξεία κριτική στα απολυταρχικά καθεστώτα.

Υπόθεση:

Κεντρικός ήρωας της ταινίας, ο Ουίνστον Σμίθ. Ένας κυβερνητικός υπάλληλος και μέλος του εξωτερικού κόμματος της Ωκεανίας, μιας από τις τρεις χώρες που είναι χωρισμένος πλέον ο πλανήτης. Τα γεγονότα διαδραματίζονται το έτος 1984 - αντιστροφή του 1948, έτος συγγραφής από τον Όργουελ του ομώνυμου βιβλίου.
Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας. Όλοι παρακολουθούνται, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, με την βοήθεια τηλεοθονών. Όλα και όλοι ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό. Όλα οφείλονται και πηγάζουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για την προσωποποίηση του κόμματος. Η ελευθερία έκφρασης αλλά ακόμα και σκέψης έχει ποινικοποιηθεί.
Στην προσπάθεια να ελεγχθεί, έχοντας ως στόχο να καταργηθεί, η σκέψη, χρησιμοποιείται η γλώσσα. Η εξουσία ετοιμάζει την «Νέα Ομιλία». Ο Όργουελ με το στόμα του Σάιμ (συναδέλφου του Ουίνστον) αναφέρει: «…η Νέα Ομιλία είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο που το λεξιλόγιο της λιγοστεύει κάθε χρόνο…» για να προσθέσει ότι «…ο σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι να στενέψει τα όρια της σκέψης. Στο τέλος θα κάνουμε κυριολεκτικά αδύνατο το έγκλημα της σκέψης, γιατί δεν θα υπάρχουν λέξεις για να το εκφράσει κανείς…».
Ο Ουίνστον προσπαθεί να εναντιωθεί σε αυτήν την κατάσταση. Κρίνει την εξουσία, την ίδια στιγμή κάνοντας κάτι αδιανόητο. Ερωτεύεται όταν ο έρωτας έχει γίνει κολάσιμη πράξη. Σκέφτεται όταν η σκέψη τείνει να καταργηθεί. Τα καταφέρνει τελικά; Αλλάζει κάτι στη ζωή του και στην ζωή των συνανθρώπων του;

Δείτε την ταινία, αξίζει τον κόπο...

Τίτλοι τέλους για τον Αχό...?

Σοβαρό ενδεχόμενο υπάρχει να σταματήσει να κυκλοφορεί η εφημερίδα Αχός Αράχωβας.
Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί καθώς ο εκδότης κ. Γιαννέλος έχει ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα, χωρίς να έχει την ανταπόδοση που θα περίμενε από τις διαφημίσεις των επαγγελματιών, η οποία θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να στηριχθεί η κυκλοφορία μιας τοπικής εφημερίδας σαν τον Αχό.
Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, αν πράγματι σταματήσει να κυκλοφορεί ο Αχός, αλλά ποιος μπορεί να δώσει λύση στο οικονομικό ζήτημα που προκύπτει?

Προσωπικά ελπίζω να βρεθεί μια λύση και να συνεχίσει ο Αχός να κυκλοφορεί στη hard μορφή του. Εναλλακτικά, μπορεί να ξεκινήσει η ηλεκτρονική του κυκλοφορία, προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αλλά και πάλι, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν την εφημερίδα -οι περισσότεροι εξ' αυτών σε μεγαλύτερη ηλικία-.


Υ.Γ. Διάφορα σχόλια που αναρτώ εμπλέκουν τον εκδότη του Αχού με... μένα, ως διαχειριστή του Ντελάλη.
Απαντώ σε αυτούς για μια ακόμη φορά ότι ουδεμία σχέση έχω με τον κ. Γιαννέλο -πόσω μάλλον ταυτοπροσωπία-, και δεν τον αντιμετωπίζω διαφορετικά από κανέναν άλλο αναγνώστη, παρά μόνο, του προσφέρω το βήμα αυτό, όπως και σε κάθε άλλον που μου το ζητάει.

Ντελάλης

Εθελοντισμός 2011


Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), το 2011, που μόλις καλωσορίσαμε, ανακηρύχθηκε, ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων, που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη», όπως είναι ο επίσημος τίτλος (http://europa.eu/volunteering).

Τι είναι, όμως, εθελοντισμός και για ποιό λόγο αποκτά τόση επισημότητα αυτή η κατά τα άλλα «αφανής» δραστηριότητα;

Σίγουρα, πάντως, εθελοντισμός δεν είναι η χρησιμοποίηση, αν όχι η εκμετάλλευση κάποιου για προσωπικό όφελος. Ο εθελοντής αντιμετωπίζει τα άτομα στα οποία προσφέρει εθελοντική εργασία, όχι με οίκτο αλλά σαν άτομα ισότιμα τα οποία περνούν δυσκολίες, σε μια δεδομένη στιγμή και στα οποία μπορεί να προσφέρει. Έτσι στη Βικιπαίδεια ως εθελοντισμός ορίζεται, «η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιον κοινωφελή σκοπό».

Τρεις στους δέκα ευρωπαίους, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, δηλώνουν, ότι...

Top