αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Παρνασσός - Σχηματάρι: 1 - 2

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο λόγω των εορτών άρχισε και πάλι το πρωτάθλημα στη Βοιωτία.
Για τη 15η αγωνιστική Παρνασσός - Σχηματάρι: 1 - 2. Από το κακό στο χειρότερο...

Σε λειτουργία το parking

Δημοσίευση από Λουκά

Ξεκίνησε η λειτουργία του παρκινγκ της Αράχωβας. Ενα μεγάλο έργο της Αράχωβας λειτουργεί, έστω και πειραματικά. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει κανονικά. Ενα μεγάλο πρόβλημα της Αράχωβας θα λυθεί σε κάποιον βαθμό. Άντε να δούμε και τον περιφερειακό, για τον οποίο είδαμε ενα γεωτρύπανο να κάνει κάποιες μελέτες...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Μας πήραν τα Τσελλάρια!

Το παρακάτω άρθρο αντλήθηκε από το φύλλο 26 της Εφημερίδας "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" (πρωτοσέλιδο θέμα).

Άρθρο από Παναγιώτη


Παρακολουθώ τα δύο blogs από τότε που άρχισαν να λειτουργούν. Μέχρι τώρα είχα τις επιφυλάξεις μου και δεν συμμετείχα σε σχόλια και δημοσιεύσεις. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να δημοσιοποιούμε αυτά που γνωρίζουμε για το κοινό καλό. Υπάρχουν τα δύο blogs αλλά και η εφημερίδα για τους λάτρεις το έντυπου τύπου.
Στην δικαιοδοσία του Δήμου Παρνασσού περιέρχονται τα Κελλάρια μετά από δικαστικούς αγώνες ενός αιώνα.

Θέματα δημοτικού συμβουλίου της 10.01.2010

Από κ. Γ. Ανδρέου, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αράχωβας, κο Γ. Ανδρέου, το παρακάτω μήνυμα, το οποίο αφορά τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει στις 10/01/2010. Είναι η πρώτη φορά, και οφείλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και το δημοτικό συμβούλιο που δείχνουν στην πράξη ότι θέλουν τη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων.

O καιρός το Σαββατοκύριακο στο χωριό μας

Άρθρο του Νίκου Δαλαρούγκα

Οι ζέστες καλά κρατούν μες στο καταχείμωνο, αλλά όχι για πολύ ακόμα! Ο Γενάρης θυμήθηκε μάλλον ποιος είναι, γιατί με τόσο κόσμο τις γιορτές στην Αράχωβα και με τόσο πιώμα που έκανε στα πάρτυ και τα ρεβεγιόν για το καλωσόρισμα του νέου έτους, ξέχασε κι αυτός το ρόλο του ή είπε να πάρει και εκείνος λίγη άδεια από την σημαία, κάνοντας Θεοφάνεια σε κάποια παραλία!
Με θολή ατμόσφαιρα εξαιτίας του αφρικανικού νοτιά θα αρχίσει και η αυριανή μέρα στην Αράχωβα. Αραιές νεφώσεις που κατα διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, καθώς και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Την Κυριακή από τα ξημερώματα θα αρχίζει να αλλάζει ο καιρός, με βροχοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στο χιονοδρομικό κέντρο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις μέτριας έντασης. Πρός το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σχετική ένταση και πολύ πιθανόν χιονίσει μέχρι και την Βλαχόλακκα πάνω από την Αράχωβα, σε υψόμετρο 1300-1400 μέτρων.
Προς τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και η θερμκρασία θα πέσει αισθητά.
Από τα μέσα του μήνα και μετά φαίνεται πως πάμε για δυνατές χειμωνιάτικες καταστάσεις.

Να τονίσω πως οι τοπικές προβλέψεις είναι καθαρά ερασιτεχνικές αλλά βασισμένες πάνω σε διάφορα προγνωστικά μοντέλα που μελετάμε με τον Γιώργο Οικονόμου. Να επισημανθέι πως η πρόγνωση σε πανελλάδικό επίπεδο και ως προς τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, είναι ασφαλής μέχρι και 72 ώρες σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, ενώ ικανοποιητικό είναι και το ποσοστό έως και τις 6 μέρες. Όμως επειδή η Ελλάδα είναι μία ορεινή χώρα ανάμεσα σε δύο πελάγη, η τοπική πρόβλεψη (όπως η παραπάνω), είναι αρκέτα δύσκολη ως προς την εκτίμηση των φαινομένων, την ένταση και ειδικά την χρονική στιγμή. Δηλαδή το πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα και για πόσο. Γι αυτό και παρακαλώ την κατανόησή σας.

Για τους Αραχωβίτες που σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο!




Από το troktiko

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας - 08/01/2010

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας - 08/01/2010

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Καποδίστριας 2: Και η Δεσφίνα μαζί μας;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξετάζεται το ενδεχόμενο μετακίνησης και του Δήμου Δεσφίνας στο Νομό Βοιωτίας.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να είμαστε στον ίδιο δήμο μαζί με Δίστομο, Αντίκυρα και Δαύλεια.

Υπουργείο Παιδείας: Επιλογή Περιφ. Διευθυντών και δήλωση της Υπουργού

Ανακοίνωση Τύπου Υπ. Παιδείας - 07/01/2010

Σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου με τον ορισμό των 13ών Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με συνοπτικά βιογραφικά τους, καθώς και δήλωση της Υπουργού.

Ο Αραχωβίτικος πατριωτισμός

Ανώνυμη δημοσίευση

Αγαπητέ ντελάλη πιστεύω ότι ανοίγοντας την παρακάτω ιστοσελίδα θα βρείς την έκφραση του Αραχωβίτικου Πατριωτισμού από ενα Αραχωβίτη που τιμά την πόλη και την ΕΛΛΑΔΑ!!!
Ευχαριστώ.

1) δείτε εδώ

Επιπλέον ιστοσελίδα σχετική με το ίδιο θέμα

2) δείτε εδώ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Η συμμετοχή στα κοινά

Κατ'αρχήν εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, χαρά και ευτυχία.

Διαβάζοντας το άρθρο που φιλοξενεί ο "Αχός Αράχωβας" στο τεύχος Δεκεμβρίου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ανδρέου, περί της συμμετοχής των πολιτών στη άσκηση της εξουσίας, έχω να επισημάνω τα εξής.

Έρχεται ο χειμώνας!

Σημείωση του Ντελάλη

Παρακάτω φιλοξενούμε για πρώτη φορά και ελπίζουμε όχι για τελευταία, άρθρο του συντοπίτη μας Νίκου Δαλαρούγκα σχετικά με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.
Για όσους δε γνωρίζουν, ο Νίκος Δαλαρούγκας και ο Γιώργος Οικονόμου ασχολούνται συστηματικά με την πρόβλεψη του καιρού στην περιοχή του Παρνασσού και της Αράχωβας και κατά την άποψή μου αποτελούν φωτεινά παραδείγματα νέων ανθρώπων που προσφέρουν αφειδώς τις υπηρεσίες τους (τις περισσότερες φορές όχι μόνο αφιλοκερδώς, αλλά βάζοντας και χρήματα από το υστέρημά τους) σε όλους όσουν θέλουν να μάθουν για τον καιρό (κάτοικους, σκιέρ, επισκέπτες κ.α.).
Ως Ντελάλης της Αράχωβας θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συντοπίτες μου. Παιδιά συνεχίστε την επαγγελματικού επιπέδου δουλειά σας!

Άρθρο του Νίκου Δαλαρούγκα


Καλή χρονιά σε όλους τους συντοπίτες μου! Εύχομαι το 2010 να είναι δημιουργικό και να χαρίσει σε όλο τον κόσμο αγάπη,υγεία και ειρήνη!
Οι γιορτές τελειώνουν, αλλά δυστυχώς έλειπε κατι πολύ σημαντικό που από μικρά παιδιά μέχρι και τα γεροντάματα πάντα θέλουμε και ονειρευόμαστε να έχει τούτες τις άγιες και χαρούμενες ημέρες. Δεν είναι τιποτα άλλο από το χιόνι!
Φέτος περάσαμε σε γενικές γραμμές ένα βροχερό, αλλά σχετικά ήπιο θερμοκρασιακά φθινόπωρο. Οι νοτιάδες ήταν αυτοί που κυριάρχησαν κατά το μεγαλύτερο διάστημα της εποχής, με αποτέλεσμα τις πολλές βροχές και τον "μαλακό"καιρό, κρατώντας τον υδράργυρο σε πιο υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις μέσες μηνιαίες κλιματικές τιμές.
Ο Νοέμβριος το δεύτερο δεκαπενθήμερο, μάλλον άνοιξη θύμιζε, αφού η ηλιοφάνεια ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του καιρού, γεγονός το οποίο ειναι σπάνιο για τα δεδομένα της Αράχωβας, καθώς η συννεφιά και οι βροχοπτώσεις έχουν τον λόγο αυτή την περίοδο.
Ο Δεκέμβριος θα μείνει στην ιστορία αφού το πρώτο δεκαπενθήμερο μάς χάρισε και βροχές και αρκετά χιονάκια στον Γέρο-Παρνασσό. Μάλιστα στις 12 του μηνός, υγρό χιόνι -δρολάπι κατά την ντοπιολαλιά-, επισκέφτηκε κατά τις βραδυνές ώρες και το χωριό μας χωρίς όμως να το στρώσει, έτσι ώστε η Αράχωβά μας να φορέσει το νυφικό της. Ο άλλος μισός Δεκέμβριος μάλλον Πάσχα θύμιζε, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό ΕΑΑ που φιλοξενεί το χωριό μας, η θερμοκρασία έφτασε τους 19,7 βαθμούς στις 31 του μηνός και αντί για Χριστούγεννα και γαλοπούλες έπρεπε να βάλουμε αρνιά και φουστανέλλες. Επίσης να σημειωθεί και η πρώιμη ανθοφορία σε μερικές αμυγδαλιές.
Ο Ιανουάριος που αποτελεί την καρδιά του χειμώνα, μάς δέιχνει μέχρι τώρα το σχετικά ζεστό του πρόσωπο, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες με εξαίρεση το τριήμερο 2,3,4 του μηνός, όπου και βροχούλες είχαμε και επιτέλους αρνητική θερμοκρασία (κάτω από το μηδέν), αφού την Δευτέρα 4/1 το πρωί η θερμοκρασία στο σταθμό του χωριού ήταν -1,2 βαθμοί.
Η συνέχεια φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, διότι μπορεί μεν αυτή την εβδομάδα να μας κάνει να πιάσουμε τον Μάη στον Παρνασσό, αλλά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κάτι πάει να αλλάξει δειλά δειλά. Το κρύο από την βόρεια Ευρώπη κάνει προσπάθειες να περάσει το κατώφλι των συνόρων μας στις 9-10 του μηνος, θα κοντραριστεί με τις θερμές αέριες μάζες της Αφρικής, δεν θα καταφέρει να μας κάνει παρέα για πολύ, αλλά από τις 15 του μηνός....αλήθεια πετρέλαιο βάλατε η ξεχαστήκατε? Φαίνεται λοιπόν πως ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης έρχονται στην χώρα μας και το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουκτερό. Τώρα για το πολυπόθητο χιόνι...κάντε λίγο υπομονή, φαίνεται πως έρχεται, θέλει λίγο μελέτη το πράμα!

Με εκτίμηση,
Νίκος Δαλαρούγκας

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Το οικονομικό σκάνδαλο της "νεας γρίπης"

Δημοσίευση από "V"

Το Μέγα Σκάνδαλο της ΔΗΘΕΝ Πανδημίας και των Εμβολίων. Την ώρα που η Γαλλία ακυρώσε 50 εκατ. δόσεων εμβολίου για τη νέα γρίπη η Γαλλία, εμείς είμαστε έτοιμοι να... παραλάβουμε άλλες 5 εκ. δόσεις, αξίας 40 εκ. ευρώ.
Η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της γρίπης H1N1. "Οι παραγγελίες αυτές ούτε παραδόθηκαν ούτε πληρώθηκαν, οπότε ακυρώθηκαν", δήλωσε η αρμόδια υπουργός υγείας... Τα εμβόλια της νέας γρίπης κόστισαν στο γαλλικό κράτος 712 εκατ. ευρώ "αυτό κάνει μια εξοικονόμηση περισσότερο από το μισό", πρόσθεσε η Υπουργός Υγείας κ. Μπασελό.
Σε περίοδο κρίσης μερικοί χαρίζουν απλόχερα κάποια εκατομμύρια ευρώ στις έξυπνες φαρμακοβιομηχανίες...

Μπορούμε να βλέπουμε Star Κεντρικής Ελλάδας ανέξοδα!

Δημοσίευση από Λουκά

Πιστεύω να μην είμαι ο μοναδικός που θέλει να έχουμε ενα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στην αραχωβα.
Μιλάμε για το σταρ λαμιας. Βέβαια μερικοί το έχουν το σήμα. Οι περισσότεροι σίγουρα δεν το έχουν.
Απο μια συγκεκριμένη κουβέντα που είχα με συγκεκριμένο τεχνικό του σταρ μου είπε το μόνο που χρειάζεται είναι να του υποδειχθεί συγκεκριμένος χώρος απο την δημαρχεία και με έξοδα μόνο του σταρ θα τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός. Διαδικασία που είχε ξαναγινεί στον μακρινό παρελθόν απο οτι μου είπε... αλλά για διάφορους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε. Αναμένουμε επίσημη απάντηση...

Θρασύτατη ληστεία στην Αράχωβα

Δημοσίευση από Λουκά

Θρασύτατη ληστεία είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στην Αράχωβα.
Άγνωστος άρπαξε από περίπτερο του χωριού μας ένα σημαντικό ποσό.
Αξίζει να αναφερθεί οτι το περίπτερο ήταν ανοικτό και η Αράχωβα γεμάτη ασφικτικά από κόσμο.
Ελπίζουμε να μην ξαναρχίσουν τα κρούσματα που είχαμε πριν από 2 χρόνια. Ας αρχίσουμε να προσέχουμε και να γινόμαστε πιο προσεχτικοί για κάποια άτομα.

Στην πρίζα βρίσκονται δήμαρχοι και νομάρχες του ΠΑΣΟΚ περιμένοντας τον Καποδίστρια 2

Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι ο Καποδίστριας θα μπει στο Διαδίκτυο για διαβούλευση εντός του Ιανουαρίου και επίσης ότι ώς το Πάσχα θα έχει διασαφηνιστεί το τοπίο των νέων δήμων που θα σχηματιστούν αλλά και των περιφερειών που θα προκύψουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 1.034 δήμοι και κοινότητες που υπάρχουν σήμερα θα περιοριστούν σε 450-500 νέους δήμους, ενώ τις νομαρχίες θα αντικαταστήσουν οι περιφέρειες, οι οποίες όμως θα είναι κατά πολύ λιγότερες και δεν θα ξεπερνούν τις 13. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ παραμένουν μετέωρα καθώς κάποιοι πράσινοι δήμοι οπωσδήποτε θα συγχωνευθούν ενώ οι νομαρχίες που φθάνουν σήμερα μαζί με τις διευρυμένες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις τις 57 θα καταργηθούν. Επομένως, οι συνολικά 23 εκλεγμένοι νομάρχες με τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν τις πολύ λιγότερες νέες διοικητικές περιφέρειες και άρα κάποιοι εξ αυτών θα βρεθούν εκτός. Η νέα διοικητική αλλαγή προκαλεί ανησυχία σε πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που πιέζουν την Ιπποκράτους να δώσει στοιχεία

Από το molibixarti.blogspot.com

Στην Αράχωβα ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος πέρασε σημαντικό μέρος των χριστουγεννιάτικων διακοπών του στο Ζέλι Φθιώτιδος, όπου ως γνωστόν βρίσκεται η πατρική οικία της συζύγου του. Ο κ. Τσοχατζόπουλος από τις μικρές εξορμήσεις του στην πανέμορφη στερεολλαδίτικη γη δεν μπορούσε να εξαιρέσει την Μύκονο του χειμώνα, την Αράχωβα, όπου μαζί με την οικογένειά του βρέθηκε δύο φορές: τη μία έμεινε στην πόλη και περπάτησε στα γραφικά δρομάκια της ενώ τη δεύτερη ανέβηκε στο χιονοδρομικό.

Απο http://viotia.blogspot.com/

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Διαπιστευμένο blog από το Υπουργείο Παιδείας ο "Ντελάλης της Αράχωβας"

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό, το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, διαπίστευσε το blog όλων των Αραχωβιτών, το Ντελάλη της Αράχωβας, και πλέον σας παρέχουμε άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία από το Υπουργείο Παιδείας, ο Ντελάλης θα σας ενημερώσει πρώτος.

Μεγάλο σκάνδαλο με τα εμβόλια για την νέα γρίπη Η1Ν1

Μεγάλο σκάνδαλο προκύπτει με τα 16εκ. εμβόλια που παρήγγειλε η Ελλάδα και πλήρωσε κοντά στα 110εκ. ευρώ για να τα προμηθευτεί. Μόνο τα μισά αν είχαμε δλδ τα 8εκ. εμβόλια θα είχαμε κερδίσει περίπου 55εκ. ευρώ!
Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβέρνησης να κάνουμε το εμβόλιο μας συνιστά τεράστιο σκάνδαλο για να διοχετευθούν αυτά τα εμβόλια στον κόσμο. Γιατί η Ελλάδα πήρε τόσα πολλά εμβόλια και κινήθηκε με πανικό χωρίς να εκτιμήσει την κατάσταση αλλά έπεσε στην παγίδα των ξένων χωρών και τα φαρμακοβιομηχανιών;
Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί περίπου 300.000 (3%) και μέχρι τον Απρίλιο θα κάνουν άλλοι τόσοι το εμβόλιο. Άρα θα πεταχτούν εκατομμύρια εμβόλια και μαζί όλα τα χρήματα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν να κάνουμε τα εμβόλια για να μπορέσουν να αποφύγουν την κατακραυγή και την κατηγορία για διασπάθηση του δημόσιου χρήματος.
Και δεν μιλάει κανένας για το σκάνδαλο με το εμβόλιο;

Από το troktiko

Πρωταθλητές οι Αλβανοί στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών!

Στη 10η κατά σειρά έκδοση της ετήσιας έκθεσής του προχώρησε πρόσφατα το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών, το οποίο αποτελούν οι τέσσερις διωκτικές αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Τελωνεία και Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων).
Στην έκθεση του Συντονιστικού προκύπτει πως οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης στη χώρα μας. Η δράση τους παρατηρείται κυρίως σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, όπου ολιγομελείς ομάδες τους έχουν αναλάβει την πώληση σε Έλληνες διακινητές. Οι ελληνικές εγκληματικές οργανώσεις παραμένουν ενεργές συνεργαζόμενες με προμηθευτές από την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των (21) μεγάλων υποθέσεων ηρωίνης του 2008, οι συλληφθέντες δράστες ήταν υπήκοοι Αλβανίας (15/21) ενώ οι Έλληνες συμμετείχαν σε ποσοστό (4/21).
Παράλληλα, ως προς τις χώρες προέλευσης και τα ακολουθούμενα δρομολόγια προέκυψε πως η Αλβανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή προέλευσης ναρκωτικών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το 2008 είχαν προέλευση την Αλβανία: το 10,22% της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητα ηρωίνης (45,196 κιλά), το 8,70% της κοκαΐνης (5,320 κιλά) και το 69,32% της ακατέργαστης κάνναβης (3.212,280 κιλά).

Από το troktiko

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Το Άγιον Όρος πέραν από τα σκάνδαλα

Δημοσίευση απο "Γιώργο"


Μια σημαντική ομιλία πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, όπου μίλησε με θέμα «Το Άγιον Όρος πέραν από τα σκάνδαλα».

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου τονίζοντας τα κάτωθι:

«Και στις μέρες μας, εδώ και δεκαπέντε μήνες, συγκλονίζεται η πατρίδα μας από έντονο σκανδαλισμό που προκλήθηκε από συναλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου με το Δημόσιο.


Πρωτοχρονιά στη Λάκκα

Έγινε παρουσία του δημάρχου στη πλατεία Λάκκα η καθιερωμένη εκδήλωση με τον ερχομό του νέου έτους. Παρακολούθησε την εκδήλωση αρκετός κόσμος (όχι όμως όπως παλιά). Δημοσιότητα χρειάζεται δήμαρχε για τις εκδηλώσεις. Εντυπωσιακά όπως πάντα το πυροτεχνήματα.

Ο Άγιος Βασίλειος της Χριστιανοσύνης και ο Santa Claus της Coca-cola

Κατ’αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Άγιος Βασίλης υπάρχει. Απλά δεν φανερώνεται σε όσους δεν τον πιστεύουν. Δεν έχει λόγο. Όπως καθετί δυσκολονόητο στη ζωή μας κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και μας γεμίζει ανεξαρτήτως ημερομηνίας. Τυχαίνει αυτές τις ημέρες να έχει την τιμητική του. Εμφανίζεται μόνο μέσω των πράξεων των ανθρώπων. Όχι κατά βάση των υλικών αλλά και των άυλων. Μία επίσκεψη, η έκφραση αγάπης, ένα συμβολικό δώρο σε ηλικιωμένους. Εκεί κρύβεται ο Άγιος Βασίλης. Μέσω των πράξεων βγαίνει στον κόσμο και χαϊδεύει περήφανος τη γενειάδα του.
Top