αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κι εσύ Ελένη, και κάθε Ελένη, της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη...

Αφιερωμένο σε όλους... Χωρίς σχόλιο...


Ζούμε σ΄ένα κόσμο μαγικό
με φόντο την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό
γεμάτα τα μπαλκόνια
πολιτικά αηδόνια
υποσχέσεις και αγάπες
και πολύχρωμα μπαλόνια
για ευτυχισμένα χρόνια

Κι εσύ Ελένη
και κάθε Ελένη
της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη
η ζωή σου να το ξέρεις είναι επικηρυγμένη
να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει

Ζούμε σ΄ ένα κόσμο μαγικό
υποχθόνια δουλεύει με μοναδικό σκοπό
να σε μπάσει στο παιχνίδι
τη ζωή σου πως θα φτιάξει
να σου τάξει να σου τάξει
τη ψυχή σου να ρημάξει
κι όταν φτάσει να ελέγχει
της ελπίδας σου τον πόνο
δε του φτάνει τούτο μόνο
με γλυκόλογα σε παίρνει απ΄το χέρι
σε βαφτίζει της Ελλάδας νοικοκύρη
κι εκεί που λες αλλάξανε τα πράγματα
και σηκώνεις το ποτήρι
αρπάζει, κλέβει τ΄όνειρο σου
και του κάνει χαρακίρι

Κι εσύ Ελένη
και κάθε Ελένη
της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη
η ζωή σου να το ξέρεις είναι επικηρυγμένη
να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει.

Κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα στην Αράχωβα


Δελτίο τύπου
06/11/2010

Παρουσία εκατοντάδων δημοτών, απ’όλα τα μέρη του νέου Δήμου, έγινε η κεντρική ομιλία του συνδυασμού "Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας" του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα, στην Αράχωβα το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου.
Χειμμαρώδης, ουσιαστικός και αποφασιστικός από το βήμα ο επικεφαλής του συνδυασμού έστειλε μήνυμα νίκης του συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή.

Ο Γιάννης Πατσαντάρας στην ομιλία του εκτός των άλλων είπε:

«Κεντρικές αξίες τις οποίες διακηρύσσουμε είναι η αξιοκρατία, ο αλληλοσεβασμός, η υπεύθυνη συμμετοχή, η στήριξη των αδυνάτων, η ισονομία και η ισηγορία. Οι αξίες αυτές είναι και η βάση μας, προκειμένου να αναπτύξουμε κοινά οράματα.
Για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ευημερία όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις. Ο αλληλοσεβασμός, η αλληλο-αποδοχή.
H συλλογικότητα όσον αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων και η δέσμευσή μας σε αυτές, καθώς επίσης η συν-ευθύνη και η συνεργασία αποτελούν τους κεντρικούς πυλώνες στην βάση των οποίων οικοδομείται και καλλιεργείται η πολιτική μας άποψη.
Την άποψη αυτή σας καταθέτουμε απόψε ως κάλεσμα.

Γιατί...
Αρχίσαμε, πορευτήκαμε, πορευόμαστε χωρίς να εμπορευόμαστε χωρίς να διαπραγματευόμαστε χωρίς να συμβιβαζόμαστε για τις αξίες και τις ιδέες μας. Αυτές οι αλήθειες βρήκαν ανταπόκριση, γιατί δοκιμάστηκαν και άντεξαν για την ποιότητά τους, γιατί είναι αλήθειες, γιατί με αυτές γαλουχηθήκαμε σε αυτό εδώ τον τόπο... Τις ακολουθήσαμε... αξιολογηθήκαμε... πετύχαμε... και αυτές θα ακολουθήσουμε...
Πρωταρχικός μας στόχος μας είναι να δώσουμε μια κατεύθυνση προς αλληλέγγυες και αναπτυξιακές προοπτικές στα πρώτα βήματα του Καλλικράτιου δήμου μας. Οι στόχοι μας για την επόμενη τετραετία έχουν να κάνουν με:
  • στην ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας και στην διατήρηση υψηλών ποσοστών Απασχόλησης.
  • στην φροντίδα για το Περιβάλλον και την βελτιστοποίηση της Ποιότητας Ζωής.
  • στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Πολιτικής, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
  • στη Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας του Δήμου με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
Υποστηρίζουμε την βιώσιμη ανάπτυξη του Νέου Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας - Στειρίου - Παραλ. Διστόμου. Δηλαδή την Ανάπτυξη που έχει διάρκεια-προοπτική και αφορά όλους τους παραγωγικούς τομείς:
  • την βιομηχανία,
  • την γεωργία,
  • τον τουρισμό.
Μια δέσμευση αναλαμβάνω κοιτώντας σας στα μάτια. Εγώ ο ίδιος, ο Αντιδήμαρχος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι θα είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τα τρέχοντα προβλήματα. Ο υπάλληλος θα είναι αυτός που πρέπει, εκεί που πρέπει, όταν πρέπει και όπως πρέπει για την εξυπηρέτηση του ΠΟΛΙΤΗ.

Η ψήφος πρέπει να δοθεί στους ικανότερους και γι’αυτό πριν ψηφίσουμε πρέπει πρώτα να συγκρίνουμε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο του κάθε συνδυασμού, να κρίνουμε και να αποφασίσουμε. Η ψήφος είναι ιερή, μη την χαρίζετε μη την πετάτε. Σκεφθείτε καλά κρίνετε, λοιπόν, συγκρίνετε, αποφασίστε.
Εσείς, και μόνο Εσείς.

Εμείς φίλες και φίλοι έχουμε το όραμα, έχουμε τα πρόσωπα, έχουμε τη γνώση, έχουμε τη δύναμη, τη θέληση έχουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν υπάρχουν Αριστεροί, Κεντρώοι, Δεξιοί, υπάρχει μόνο ο τόπος μας, υπάρχει η ΕΝΩΤΙΚΗ δύναμη της αγάπης μας για αυτόν.
Είμαστε όλοι μια γροθιά... Είμαστε οι Δημότες του Νέου Δήμου μας... Και θα είμαστε και σαν συμβούλιο από την 1η του Γενάρη... ...Είμαστε Αραχωβίτες, Διστομίτες, Αντικυραίοι, Στειριώτες. Είμαστε κάτοικοι που αγαπήσαμε την περιοχή αυτή και γίναμε δημότες και κατοικούμε εδώ...
Γιατί μας συνδέει η αγάπη μας για τον τόπο αυτό και για την αγάπη μας θα ψηφίσουμε... Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα όταν έρθει η ώρα της και τώρα ήρθε η ώρα μας, η ώρα του ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, η ώρα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΑΣ.

Αυτή η Κυριακή είναι ευκαιρία και για ένα πολιτικό μήνυμα σε όλους αυτούς που συνολικά μας έφεραν εδώ που μας έφεραν δυστυχώς... Μήνυμα ότι εμείς που είμαστε εδώ και τα παιδιά μας θα παλέψουμε για καλύτερες μέρες... Ο χρόνος δεν περιμένει... τα γεγονότα μας προσπέρασαν...
Θέλουμε καθαρές και γρήγορες λύσεις από την 1η Κυριακή. Για να απογειωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να απογειώσουμε με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ τον ευλογημένο αυτό τόπο... Για να βγούμε από τη θολούρα των ξεθωριασμένων χρωμάτων, την ομίχλη της κάθε σκοπιμότητας...
Για να δούμε πάνω από τα σύννεφα και να προγραμματίσουμε το ΜΕΛΛΟΝ του τόπου μας και των παιδιών μας με καθαρό ορίζοντα και πέρα από αυτόν...

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία...

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου "Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή του κόσμου στις ομιλίες και προεκλογικές συγκεντρώσεις της υποψήφιας δημάρχου με τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία Διστόμου – Στειρίου – Αράχωβας – Αντίκυρας» Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη.
Η αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο της κ. Γρανιτσιώτη και του συνδυασμού της, στην Αντίκυρα, το Στείρι και χθες το βράδυ στην Αράχωβα αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής.
Μεγαλειώδης αναμένεται και η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στο Δίστομο που έχει ήδη αγκαλιάσει την Ευαγγελία Γρανιτσιώτη με απεριόριστη εμπιστοσύνη.
Η κ. Γρανιτσιώτη έχει όλο αυτό το διάστημα έχει πείσει με το όραμά της για το νέο μεγάλο δήμο καθώς επίσης και με το πρόγραμμά της που αναδεικνύει όλα τα ζητήματα και με συγκεκριμένα σχέδιο προωθεί τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση τους.
Μέχρι σήμερα στις ομιλίες της αλλά και στις επαφές της με τους πολίτες και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς του διευρυμένου δήμου «Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας» η υποψήφια δήμαρχος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του προγράμματός της το οποίο παράλληλα βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες για την ανάπτυξη της περιοχής.
«Ο συνδυασμός μας διαθέτει την γνώση, την εμπειρία και την διάθεση για να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση σε όλες τις περιοχές του δήμου. Γνωρίζουμε τον τόπο μας, γνωρίζουμε όλα τα προβλήματά και τα μεγάλα ζητήματα, γνωρίζουμε την αυτοδιοίκηση και πιστεύουμε ότι με τον «Καλλικράτη» και τη διοικητική μεταρρύθμιση που μας εφοδιάζει με συγκεκριμένες δυνατότητες μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Γρανιτσιώτη.
Παράλληλα εκφράζει και η ίδια την εμπιστοσύνη της στους πολίτες του νέου μεγάλου δήμου απ΄ όπου αντλεί την δύναμη στην πορεία για τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, χωρίς να παραλείπει να τους ευχαριστήσει για την στήριξη που της παρέχουν.

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις...

What uncle Sam really wants...

Ένα φοβερό άρθρο...
Λίγο μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε όλοι και να προβληματιστείτε... Για το τι πραγματικά θέλει ο θείος Σαμ από την Αμερική...

Γράφει η Κουκίδα

What uncle Sam really wants...

Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.

Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία που έχτιζε. Ματαίως. Τότε ο Κίσινγκερ πρότεινε να μεταβεί πράκτορας της CIA στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου ναυπηγούσε τα πλοία του ο Ωνάσης και να πιάσει δουλειά ως εργάτης. Μέσα σε ένα χρόνο ο εν λόγω πράκτορας κατάφερε να «οργανώσει» τους εργαζομένους ώστε να κατεβούν σε απεργία διαρκείας η οποία έφερε τον Ωνάση στο χείλος της καταστροφής. Φαινομενικά ήταν μια απεργία υπέρ των δικαιωμάτων της φτωχής εργατιάς. Και οι ίδιοι αυτό πίστευαν. Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να μάθουμε πως δρομολογήθηκε εκείνη απεργία και ποιος ήταν...

Δελτίο τύπου "Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"


Σήμερα το απόγευμα στις 19:30 στο Δίστομο, στο εκλογικό κέντρο (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) θα μιλήσει η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη.

Με ζεστό καιρό οι εκλογές

Ανοιξιάτικος παρά φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 5/11 μέχρι και την Κυριακή 7/11 ημέρα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας την ευκαρία στους ετεροδημότες και όχι μόνο να εκμεταλλευτούν το Σαββατοκύριακο επισκέπτοντας το χωριό μας.
Οι άνεμοι γενικά σήμερα και αύριο θα είναι ασθενείς διαφόρων διεθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τις μεσημεριανές ώρες τους 21-22 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει πως με το καφεδάκι και το τσίπουρο οι αντιπαραθέσεις λόγω των εκλογών και στις δύο πλατείες θα πάνε και θα έρχονται.
Την Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι καλός με λίγες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξάνονται κατά περιόδους και είναι πιθανόν τις νυχτερινές ώρες κύριως πρός το ξημέρωμα της Δευτέρας να σημειωθεί ασθενής βροχόπτωση.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Καλό Σαββατοκύριακο!!

Νίκος Δαλαρούγκας

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον "Πελεκάνο"

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο) και κυρίως τους νέους αιμοδότες.

Η συμμετοχή των νέων αιμοδοτών μας γεμίζει αισιοδοξία για την πορεία της αιμοδοσίας στον τόπο μας.

Κάλεσμα στους νέους και τις νέες του νέου Δήμου μας

Αγαπητοί Φίλοι Φίλες

Σε λίγες ώρες θα κληθείτε να ψηφίσετε για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Θα κληθείτε να αποφασίσετε για το αύριο, για το μέλλον όλων μας άλλα κυρίως για το δικό σας μέλλον.
Η απόφαση σας αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα έχουν απαξιωθεί.
Αυτοί που πιστέψαμε στο παρελθόν όποιο χρώμα και να είχαν μας πρόδωσαν.
Η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Εμείς μια παρέα φίλων με διαφορετικές έως αντίθετες πολιτικές ιδεολογίες αποφασίσαμε να κάνουμε την υπέρβασή μας.
  • Να αφήσουμε πίσω το παρελθόν
  • Να ξεχάσουμε τις διαφορές μας
    και να κοιτάξουμε το μέλλον
    να πορευτούμε όλοι μαζί
    και καθαροί
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ

Δεν σας είμαστε άγνωστοι.
Είμαστε εμείς που βλέπετε στους συλλόγους στις εκπολιτιστικές δραστηριότητες, στα γήπεδα παντού.
Σ΄αυτό το ταξίδι λοιπόν σας καλώ μαζί μας.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να «γυρίσουμε» το παιχνίδι.

Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».

Γιατί κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το όνειρο.

Στάθης Γιαννέλος

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές τη δεκαετία του 1950

Στην παρακάτω φωτογραφία, κάτοικοι των 'Ανω Λιοσίων ψηφίζουν τη δεκαετία του 1950.


Η φωτογραφία αυτή (πηγή) είναι από το group του facebook "Η ελλάδα μέσα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία".

Το πιο ωραίο όμως απ' όλα, εκτός από την Καμζόλα του φοβερού τύπου - ψηφοφόρου, είναι το σχόλιο της αναγνώστριας Μ.Π. που συνοδεύει τη φωτογραφία: "Ο δεύτερος είναι λάτρης της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ που επαινούν όλα τα κόμματα!! Δείχνει τι ψηφίζει! Ούτε τον φάκελλο δεν έχει κλείσει! Έτσι θα΄μαστε κι εμείς έως την Κυριακή. ΔΕ ΘΑ΄ΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΛΙΟ!! (Άντε μωρέ... τώρα έχουμε το αυτοκόλλητο... και γω γκρινιάζω... Κόλλα θα΄χει ή να πάρω το συρραπτικό από το σπίτι?)".

Θα σας εξαφανίσωμεν...

Πιο επίκαιρο από ποτέ...

Σενάρια για εθνικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις 14 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές!

Η σύνταξη μιας τέτοιας πράξης νομοοθετικύ περιεχομένου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος από το γεγονός ότι η Βουλή έχει σταματήσει τις εργασίες της, και θα επαναλειτουργήσει την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών για τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, αμέσως μετά δηλαδή από την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου υλοποιήσει τη σκέψη περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου, η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη περί μετάθεσης του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, του προσφέρει τη δυνατότητα να στήσει διπλές κάλπες, επιδιώκοντας να διοχετευτεί στην αυτοδιοικητική κάλπη η δυσφορία των πολιτών για την Κυβέρνηση.

Από sofokleous10.gr

Δελτίο τύπου "Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"


Σήμερα το απόγευμα στις 19:30 στην Αράχωβα (πλατεία Παπαϊωάννου) θα μιλήσει η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη.

Εκδήλωση για τον Μακαριστό Επίσκοπο Κυθήρων Ευθύμιο Καββαθά

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Αν και λίγο καθυστερημένα προβάλλεται
, τουλάχιστον δεν την είδα σε κάποιο blog, πιστεύω πως αξίζει αυτή η ανάρτηση, καθώς πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε στα Κύθηρα μια σπουδαία μορφή της Ορθοδοξίας και με Αραχωβίτικες ρίζες.
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/9/2010 με εξαιρετική επιτυχία η τιμητική εκδήλωση, που οργάνωσε η Μητρόπολη Κυθήρων για τον αείμνηστο Επίσκοπο Κυθήρων Ευθύμιο Καββαθά (1848-1915), ο οποίος εποίμανε την τότε Επισκοπή Κυθήρων για 13 χρόνια, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στο τέλος του περασμένου Ιουλίου, έγινε παρόμοια εκδήλωση στην Αράχωβα, γενέτειρα του Μακαριστού Ιεράρχου, στην οποία παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και αντιπροσωπεία Κυθηρίων.
Η εκδήλωση στα Κύθηρα, έγινε...

Παρέμεινε στην κορυφή ο Παρνασσός Αράχωβας

Στο ντέρμπι κορυφής που έγινε το Σάββατο 30-10-2010 η ομάδα της Αράχωβα ήρθε ισόπαλη με την ομάδα των Λεύκτρων χωρίς τέρματα στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Στο 28ο λεπτό η Αράχωβα πέτυχε γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουκά Γκαλαμέλου, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσαιντ.

Την ερχόμενη αγωνιστική, στις 6-11-2010 η ομάδα μας αγωνίζεται εκτός έδρας, στο γήπεδο του Μουρικίου, με αντίπαλο τον Πελοπίδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Επαμεινώνδας Λεύκτρων - 16
2. Παρνασσος Αράχωβας - 16
3. Παναλίαρτος - 13
4. Ενωση - 12
5. Πελοπίδας - 11

Γιώργος Θεοδωρακόπουλος

Στατιστικά του Ντελάλη για τον οκτώβριο

Για το διάστημα από 01/10/2010 έως 31/10/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:

54.468 επισκέψεις
(δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
20.531 επισκέπτες
(662 επισκέπτες ανά ημέρα!)
4.256 νέους επισκέπτες

Η ημέρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν η 18η Οκτωβρίου, με 1.077 επισκέπτες και 3.824 "κλικ".

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Η δίαιτα του Καραμανλή

Πριν μερικές ημέρες ο Κώστας Καραμανλής απόλαυσε λουκούλειο γεύμα στην ταβέρνα του Μπακαλόγατου.
Συνεργάτης της "Ζούγκλας" επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, του συστήθηκε ως ο διατροφολόγος του Καραμανλή και του ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος υποφέρει από τροφική δηλητηρίαση. Στη συνέχεια, του ζήτησε να αναλύσει την παραγγελία και να εξηγήσει γιατί του σέρβιρε τόσα πολλά εδέσματα στο τραπέζι.
Ο ανυποψίαστος εστιάτορας απάντησε πως την επόμενη φορά καλό θα ήταν να τον ενημερώσουμε για τη δίαιτα που ακολουθεί, προκειμένου να μην του προσφέρει τα «απαγορευμένα». Ωστόσο, τόνισε ότι για τους λουκουμάδες στο τέλος, αν και ήταν υπερβολή, τους πρόσφερε γιατί ο Καραμανλής επέμενε να τους φάει ως χωνευτικό…

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ρύπανση θαλάσσιων ιζημάτων του κόλπου της Αντίκυρας

Στον παρακάτω πίνακα* που έστειλε η οικολογική κίνηση Αντίκυρας "Η Άρτεμις" παρουσιάζονται οι τιμές των ΠΑΥ (Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες) σε θαλάσσια ιζήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Oρισµένοι από τους Πολυκυκλικούς Αρωµατικούς Υδρογονάνθρακες και κυρίως το βενζο(α)πυρένιο έχουν χαρακτηριστεί ως καρκινογόνες ενώσεις.

*
Στοιχεία από τη μελέτη "Ανιχνευθείσες επιπτώσεις στον χερσαίο και παράκτιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της λειτουργίας του Βιομηχανικού συγκροτήματος της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" (Δρ. Χρήστος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Γεωλόγος – Ιζηματολόγος, Δρ. Ιωάννης ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗΣ, Χημικός – Ωκεανογράφος, ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Ιανουάριος 2009).

Περισσότερες πληροφορίες: symparataxi.blogspot.com

Επιστολή για τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Υποδομές οδού Δελφών και παρακαμπτηρίων παραδοσιακού οικισμού Αράχωβας»

Δημοσιεύεται παρακάτω η επιστολή του Πανελλήνιου σύνδεσμου ανώνυμων, περιορισμένης ευθύνης & προσωπικών τεχνικών εταιρειών (ΣΑΤΕ) προς τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και το Δήμαρχο Αράχωβας με θέμα: «Παράτυπη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Υποδομές οδού Δελφών και παρακαμπτηρίων Παραδοσιακού Οικισμού Αράχωβας».

Αρ. Πρωτ.: 22161A/ΣΣ/λµ
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010

Σχετ.: Το µε αρ. πρωτ.:2794/19-10-2010 έγγραφό σας

Κύριε ∆ήµαρχε,

Με το σχετικό µας γνωρίζετε την απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου (123/2010) µε την οποία ενεκρίθη η δηµοπράτηση του εν θέµατι έργου µε την διαδικασία της δηµοπράτησης µεταξύ περιορισµένου αριθµού προσκαλούµενων εργοληπτικών επιχειρήσεων, βάσει της υπ’αριθµ. 4114/21-6-2010 Απόφασης της Γενικής Γραµµατέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την οποία και επισυνάπτετε στο σχετικό έγγραφό σας.

Κατόπιν αυτών σας γνωστοποιούµε τα κάτωθι:

Το άρθρο 28 § 1 γ' του ν.3669/2008 επιτρέπει την απευθείας ανάθεση ή διεξαγωγή διαγωνισµού µεταξύ περιορισµένου αριθµού προσκαλουµένων επιχειρήσεων, εφόσον έχει εκδοθεί απόφαση του αρµόδιου φορέα µετά γνωµοδότηση του αρµόδιου τεχνικού συµβουλίου, που να χαρακτηρίζει συγκεκριµένο έργο ως ειδικής φύσης και να επιτρέπει για το συγκεκριµένο αυτό έργο, που έχει χαρακτηρισθεί ως ειδικής φύσης, την απευθείας ανάθεση ή τη διεξαγωγή διαγωνισµού µεταξύ περιορισµένου αριθµού εργοληπτικών επιχειρήσεων.
Επίσης το άρθρο 9 § 2 δ’ του Π.∆. 171/1987 επιτρέπει µεν την απευθείας ανάθεση έργων που χαρακτηρίζονται ως ειδική κατηγορία έργων κατόπιν...

Οι χρήσιμοι “επαναστάτες” των βορείων προαστίων

Δεν θέλουμε να αποδειχτούμε άγγελοι κακών, αλλά, έως τώρα, όλως περιέργως, οι «φονιάδες των λαών», ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των απανταχού «επαναστατών», οι Αμερικανοί, και ειδικότερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, δεν έχει λάβει κανένα «πακέτο» σαν κι αυτό που πήραν –ή επρόκειτο να λάβουν- οι πρεσβείες της Ρωσίας, του Μεξικό, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Χιλής, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, κ.λ.π.

Βέβαια, μέχρι την Κυριακή των εκλογών μένουν ακόμα τέσσερις ημέρες. Και έως τότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα συνεχιζόμενο μπαράζ επιθέσεων με επιστολές-στρακαστρούκες.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι δράστες, όποιοι κι’αν είναι, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας και κατατρομοκράτησης των Αθηναίων, οι οποίοι μποτιλιαρισμένοι στους αποκλεισμένους από τις στρατιές αστυνομικών δρόμους του κέντρου της Αθήνας για να κάνουν ελεγχόμενες εκρήξεις σε δέματα που έχουν ή και δεν έχουν μέσα βόμβες, βομβαρδίζονται από το ραδιόφωνο με δελτία εκρήξεων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί...

Εφημερίδα Παρνασσός - φύλλο 38


Από το issuu.com/parnassos
Εκδότης - ιδιοκτήτης: Γεώργιος Κόδρος

Δελτίο τύπου "Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"


Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στην πλατεία του Στειρίου θα μιλήσει η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη.

Όλοι μαζί για το μέλλον

Συμπολίτες Συμπολίτισσες: Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του Νέου Μεγάλου Δήμου.

Του Δήμου που μπορεί να ενώσει αντί να διχάσει, να δώσει δύναμη στις αναπτυξιακές κατευθύνσεις των πόλων μας. Αυτές οι κατευθύνσεις, θα είναι πολλές και σημαντικές για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
Νέες Υπηρεσίες, καλύτερη οργάνωση, εξοικονόμηση πόρων που χάνονταν μέχρι τώρα στη χοάνη της γραφειοκρατίας και την πολυδιάσπαση των υπηρεσιών.
Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα διοχετευτούν σε νέους τομείς τοπικών πολιτικών, όπως είναι η κοινωνική φροντίδα και η εξυπηρέτηση του πολίτη στο νέο «ψηφιακό διοικητικό περιβάλλον». Χρειάζεται λοιπόν μία δυναμική, προοδευτική και ριζοσπαστική ηγεσία, ικανή να εμπνεύσει στους πολίτες του νέου Δήμου το όραμα της ενότητας και της ανάπτυξης, την πίστη ότι τώρα μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου γιατί έχουμε δύναμη, πρόγραμμα και στόχους.
Χρειάζεται μία δυναμική προοδευτική ηγεσία που να πιστεύει πάνω από όλα η ίδια και γι’ αυτό μπορεί να εμπνεύσει στους πολίτες, τη σημασία και το διακύβευμα της ενότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής του νέου ενιαίου Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας. Χρειάζεται σε τελική ανάλυση...

Περί διαγωνισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Απο ότι διαβάζω στα διάφορα σχετικά forums, o διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων του Χ/Κ Παρνασσού, δεν έβγαλε καμία εταιρεία νικητή γιατί απλά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά...

Πληροφορίες λένε οτι στην προκήρυξη σύμβασης τους ζητήθηκε να αναλάβουν τη διαχείριση των σχέσεων με δασαρχείο, πολεοδομίες κλπ.

Προφανώς εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς δε ρισκάρουν να μπούνε σε ένα έργο, που για να προχωρήσει χρειάζεται να ξεπεράσουν οι ίδιες τα εμπόδια των ειδικών αδειοδοτήσεων. Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν λεφτά σε τέτοια περίοδο κρίσης και να κολλάει το θέμα στην αθάνατη ελληνική γραφειο-λαμογιο-κρατία.

Πώς γίνεται να λειτουργεί το Χ/Κ τόσα χρόνια και να μην είναι ακόμα σαφές σε ποιόν φορέα ανήκει η έκταση αυτή?? Είναι δρυμός, περιοχή Νatura, είναι κάτι άλλο? Αν λειτουργεί νόμιμα τόσα χρόνια το Χ/Κ ποιο είναι το πρόβλημα αν φύγουν επιτέλους όλα τα παλιοσίδερα και μπούνε 2-3 σύγχρονοι αναβατήρες στην ίδια - ήδη "βιασμένη" έκταση του βουνού??

Να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ του εκσυγχρονισμού και όχι της επέκτασης του Χ/Κ. Το Χ/Κ είναι η καρδιά του του τουρισμού της περιοχής μας και δυστυχώς οδεύει προς το έμφραγμα. Δεν είναι η κότα με τα χρυσά αυγά, όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Eλπίζω να το αντιλαμβάνονται έτσι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι.

Λυκοτόμαρος

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Διαφημιστική προβολή της Αράχωβας από το σύλλογο ξενοδόχων

Το διαφημιστικό σποτ που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, παίζεται ήδη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλίας, ενώ υπάρχουν κι άλλα σποτ που παίζονται στη Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Κρήτη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι επαγγελματίες της Αράχωβας, κατανοώντας τη δύσκολη από οικονομικής άποψης εποχή, αποφάσισαν να προβάλλουν με αυτό τον τρόπο την Αράχωβα, προσδοκώντας να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στο χωριό μας.

Η χρηματοδότηση των διαφημίσεων, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Κούτρα ο οποίος έστειλε εκτός από το σποτ και τις πληροφορίες, γίνεται αποκλειστικά από τα ταμεία των συλλόγων ξενοδόχων και επισιτιστών.

Ακούστε το σποτ πατώντας το play:



Τρομο-υστερία από δέματα-βόμβες με παραλήπτες ξένες πρεσβείες στην Αθήνα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα με προορισμό τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Χιλής, της Γερμανίας και της Ρωσίας.
Μικρής ισχύος εκρήξεις χωρίς να τραυματισθεί κανείς σημειώθηκαν στις πρεσβείες Ελβετίας και Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιπες βόμβες εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη, όταν ο υπάλληλος της πρεσβείας θεώρησε το δέμα ύποπτο και το πέταξε στον ακάλυπτο.
Ανάφλεξη σε μεταλλικό κουτί σημειώθηκε το μεσημέρι και στην πρεσβεία της Ρωσίας, στην οδό Λύτρα στο Ψυχικό.
Λίγο νωρίτερα, κούριερ που μετέφερε δέμα προς την πρεσβεία της Χιλής, το θεώησε ύποπτο και ενημέρωσε αρχικά την Ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου. Όταν διαπιστώθηκε ότι το δέμα ήταν παγιδευμένο, μεταφέρθηκε στον περίβολο της Βουλής όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Το δέμα είχε αποστολέα την εταιρεία ΛΑΡΚΟ.
Το παγιδευμένο δέμα που έφτασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας παρέλαβε υπάλληλος της πρεσβείας μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία. Ο υπάλληλος θεώρησε το δέμα ύποπτο, επικοινώνησε με τον αποστολέα, ο οποίος αρνήθηκε ότι το έστειλε. Στη συνέχεια, οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Επίσης, δέμα που θεωρήθηκε ύποπτο εστάλη από την πρεσβεία της Γερμανίας πίσω στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Αμέσως ο πυροτεχνουργοί έσπευσαν στην οδό Ριζάρη, στο Παγκράτι, όπου βρίσκεται η εταιρεία και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Δελτίο τύπου "Δημοτικής Συνεργασίας Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας"


Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 θα μιλήσει η υποψήφια Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας Ευαγγελία Γρανιτσιώτη στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού (Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας) οδός 25ης Μαρτίου 15 στην Αντίκυρα.

Καλημέρα με χιούμορ...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πολιτεία, Πολίτης, Ανάπτυξη!

Του Στέργιου Μπακολουκά

"Νομίζω ότι η πολιτεία παρέχει περισσότερες ωφέλειες στους ιδιώτες, όταν στο σύνολό της βρίσκεται σε ακμή, παρά όταν ευτυχεί σ’ αυτή ο κάθε πολίτης ατομικά, αλλά στο σύνολό της η ίδια δυστυχεί. Γιατί, όσο καλά κι αν βαδίζουν οι ατομικές υποθέσεις ενός ανθρώπου, χάνεται κι αυτός μαζί της, ενώ, αν δυστυχεί σε πατρίδα που ευημερεί, έχει πολλές ελπίδες να σωθεί."

Θουκυδίδης


Λένε πολλοί ότι η Δημοτική Περίοδος που θ’ αρχίσει μετά την 01/01/2011 θα είναι μια περίοδος ισχνών αγελάδων, ότι, επειδή οι πολιτικοί άρχοντες της κεντρικής διοίκησης τα έχουν κάνει... ρόιδο, δεν θα έχουμε λεφτά να ξύσουμε ούτε το... δόντι μας.

Αυτό έχει δύο σκέλη ανάγνωσης. Και τα δύο αφορούν τα 3,5 χρόνια του δημοτικού συμβουλίου που θα εκλεγεί στις 7/10/2010.

Η μία ανάγνωση διαβάζει και θέλει αυτό το διάστημα σαν μεταβατική φτωχή και στείρα περίοδο μεταξύ κρίσης και επόμενης εκλογής. Μέχρι να περάσει δηλαδή το φεγγάρι της κακομοιριάς και της ανέχειας και να έρθει η επόμενη Δημοτική Αρχή μετά το 2014, για να διοικήσει πραγματικά, αφού η χώρα θα έχει βγει από τα στενά.

Η άλλη ανάγνωση είναι αυτή της προσπάθειας, απ’ αυτή την δημοτική αρχή που θα εκλεγεί, για να τεθούν οι βάσεις για τη βελτίωση των δομών και υπηρεσιών του Νέου Δήμου, με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του και την δημιουργία των προϋποθέσεων για να πάει ο τόπο ένα βήμα πάρα πέρα.

Αυτό βεβαίως για να επιτευχθεί πρέπει να βρεθούν λεφτά! Αλλά λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!! Και όμως κύριοι/ες, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Ναι, υπάρχουν και μάλιστα άφθονα!

Μπορεί η πίτα να μίκρυνε, μπορεί το κράτος να δανείζεται και να υπογράφει δεσμευτικές συμβάσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας εκχωρώντας τους Εθνική Γή, όμως για την τοπική αυτοδιοίκηση ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Γιατί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι εκεί, αρκεί να έχεις άρτιες μελέτες για να τα πάρεις, αρκεί να διεκδικήσεις το μερίδιο της πίτας που σου αναλογεί, έστω και αν η πίτα μίκρυνε απελπιστικά.
Οι αρμοδιότητες και οι πόροι που εκχωρούνται στην Περιφερικά είναι τεράστιες/οι. Αυτούς τους πόρους θα τους πάρει μόνο αυτός που θα τους διεκδικήσει. Και θα τους διεκδικήσει αυτός που θα είναι έτοιμος. Που θα καταρτίσει μελέτες. Που θα ξέρει τι θέλει. Που το πρόγραμμά του θα είναι κτήμα και απότοκο του τρίπτυχου: Πολίτες – Δήμαρχος - Συμβούλιο.

Οι εκλογές που έρχονται είναι μεγάλη ευκαιρία για το Δήμο μας, είναι η ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα, να εκμεταλλευτούμε ό,τι καλό μας δώσει ο Καλλικράτης.
Ικανή και αναγκαία συνθήκη, αλλά και παρακαταθήκη, για να βάλουμε τις βάσεις της επιτυχίας, είναι η επιλογή των συνδημοτών μας στο τιμόνι του Νέου Δήμου να εκλεγεί...

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Λουκά Ζάκκα στο Star Λαμίας


Από το sogal-stiri.blogspot.com (πηγή: Αράχωβας blog)

Έντεκα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Από την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας "Η Άρτεμις"
Οκτώβριος 2010

Η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» περίμενε εδώ και πολύ καιρό με ενδιαφέρον τις απόψεις και τις θέσεις των υποψηφίων Δημάρχων κυρίως του νεοσύστατου Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, αφού αυτοί θα κληθούν να διαχειριστούν τα έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής αλλά και των υποψηφίων δημάρχων του διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς αφού πλέον αυτός εκτείνεται στα βόρεια παράλια του Κορινθιακού κόλπου.

Εις μάτην όμως, ακόμη και τώρα λίγες μόνο μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η «ΑΡΤΕΜΙΣ», γνωρίζοντας άριστα την περιβαλλοντική πίεση που υφίσταται ο Κορινθιακός κόλπος και η ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Αντίκυρας, αφού αυτή έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί πολλές φορές, απαριθμεί τα κάτωθι συγκεκριμένα προβλήματα και αναμένει τις απόψεις των υποψηφίων:
  1. Ως γνωστόν και με νωπά τα γεγονότα της Ουγγαρίας, η ερυθρά ιλύς, χημικό απόβλητο της Βιομηχανίας Αλουμινίου που δραστηριοποιείται στον κόλπο της Αντίκυρας, απορρίπτεται εδώ και 45 χρόνια στο βυθό του Κορινθιακού Κόλπου με ανυπολόγιστες συνέπειες. Τι προτίθεστε να πράξετε δεδομένου ότι το 1/5 του βυθού του Κορινθιακού έχει καλυφθεί με στρώμα ερυθράς ιλύος καταστρέφοντας το βένθος του;
  2. Ποσότητα ερυθράς ιλύος εναποτίθεται ήδη επιφανειακά στην πίσω πλευρά του εργοστασίου (περιοχή Αγ. Αθανασίου) χωρίς κανέναν έλεγχο (ΧΕΡΣΑΙΑ ΑΠΟΘΕΣΗ). Ήδη μελέτες και παρατηρήσεις έχουν καταδείξει την τοξικότητα της ερυθράς ιλύος παρά την αντίθετη άποψη των βιομηχάνων. Είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι εκτός της δημιουργίας τοξικών λοφίσκων, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης από τα τοξικά και τα βαρέα μέταλλα που εμπεριέχονται στην κόκκινη λάσπη, αφού αφ’ ενός μεν μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, αφ’ ετέρου δε εξ αιτίας των βροχών και της απορροής των υδάτων καταλήγουν στη θάλασσα δια μέσου του παρακείμενου ρέματος. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;
  3. Μελέτες έγκριτων Πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων αποδεικνύουν τη μεγάλη επιβάρυνση των εδαφών του Δήμου που διεκδικείτε τη δημαρχία, σε στοιχεία και κατάλοιπα (όπως Φθόριο, Θείο , Μόλυβδος). Τα στοιχεία αυτά προκαλούν βλάβες στην υγεία των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Πως σκοπεύετε να προστατέψετε την υγεία των πολιτών του Δήμου αλλά και την περιουσία τους;
  4. Άλλες πάλι μελέτες χαρακτηρίζουν τον κόλπο της Αντίκυρας σαν τον πιο ρυπασμένο κόλπο της Ελλάδας σε ΠΑΥ (Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες) καθώς στα ιζήματα του κόλπου ανιχνεύονται ποσότητες ΠΑΥ ως και 30 φορές περισσότερες από το θαλάσσιο χώρο περί την Ψυτάλλεια στην Ελευσίνα. Οι Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες προέρχονται από ανθρωπογενείς διαδικασίες και είναι πυρολυτικής προέλευσης, αποδεδειγμένα δε προκαλούν διάφορες μορφές καρκίνου καθώς δρουν συσσωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτό το μεγάλο πρόβλημα;
  5. Από τη σύγκριση των υποβαλλόμενων σύμφωνα με το νόμο μετρήσεων της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. στο αρμόδιο τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών προτύπων, προκύπτει ότι η πολύχρονη λειτουργία της Βιομηχανίας Αλουμίνιον Α.Ε. , οι παλιές εγκαταστάσεις και η παλιά τεχνολογία παραγωγής έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή και διασπορά αέριων ρύπων σε ποσότητες εκτός των θεσμοθετημένων από την Ε.Ε. ορίων. Οι αέριοι ρύποι (αιωρούμενα σωματίδια, αρσενικό, νικέλιο, ΠΑΥ, φθόριο, διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου, κτλ.) υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους. Ποιές δράσεις προτίθεστε να αναλάβετε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;
  6. Ο αγωγός φυσικού αερίου Μαυρονέρι – Αντίκυρα έχει κατασκευαστεί από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και διασχίζει το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας Αντίκυρας σχεδόν από το ένα άκρο στο άλλο. Κανονικά τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου αγωγού θα έπρεπε να γυρίζουν στους πολίτες του Δήμου. Παρόλα αυτά, αποκλειστικός χρήστης του αγωγού είναι ο επιχειρηματικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην περιοχή του κόλπου της Αντίκυρας με αποτέλεσμα οι πολίτες του Καλλικράτειου Δήμου κατ’ ουσία να έχουν επιδοτήσει τον επιχειρηματία. Θεωρείτε δίκαιη την πρακτική αυτή; Αν όχι πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε;
  7. Είναι γνωστό ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια λειτουργεί στο χώρο του Αλουμινίου μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού (ΣΗΘ) ισχύος 334 MW. Η μονάδα αυτή δεν έχει άδεια λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές. Λειτουργεί δηλαδή παρανόμως. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα;
  8. Η παραπάνω μονάδα χρησιμοποιεί για την ψύξη των εγκαταστάσεων της 22.000 κυβικά μέτρα θαλασσινού νερού την ώρα (περί τους 500.000 τόνους την ημέρα) που απορρίπτει στη θάλασσα λίγα μόνο μέτρα από την ακτή, θερμότερο κατά 10 βαθμούς Κελσίου (κατά δήλωση των βιομηχάνων) και με την προσθήκη χημικών για τον εσωτερικό καθαρισμό των αγωγών. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η λήψη και απόρριψη του υπερβολικού όγκου υπέρθερμου ύδατος στον κόλπο της Αντίκυρας δημιουργεί τεράστια περιβαλλοντική πίεση. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα;
  9. Στον ίδιο χώρο ολοκληρώνεται η κατασκευή της 2ης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτό καύσιμο ισχύος 450MW (μετά την τελευταία αύξηση της ισχύος της ). Η υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιομηχανιών σε ένα περίκλειστο από βουνά κόλπο θα προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην επιβίωση των κατοίκων Ηδη ακούγονται φωνές για αναγκαστικό εκπατρισμό. Οι εργασίες εγκατάστασης της μονάδας έγιναν από εταιρία ξένων συμφερόντων και με δικό της προσωπικό . Πιθανή λειτουργία της δεν προσφέρει παρά ελάχιστες και πλήρως εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Πιστεύετε πως η εγκατάσταση της δεύτερης αυτής μονάδας έχει προσφέρει κάτι στην ανάπτυξη του τόπου;
  10. Σύμφωνα με το σχέδιο του ομίλου Μυτιληναίος, όπως αυτό έχει υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, (ΡΑΕ) προβλέπεται η δημιουργία ενεργειακού κέντρου στο ανατολικό άκρο του κόλπου της Αντίκυρας με την εγκατάσταση τεσσάρων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα. Σκοπεύετε να αντισταθείτε σ’ αυτή την προοπτική; Αν ναι ποιες είναι οι δράσεις που σκοπεύετε να αναλάβετε;
  11. Ο όμιλος επιχειρήσεων (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.) που δραστηριοποιείται στην περιοχή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δημιουργία υπεράκτιου σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) και επί τόπου αεριοποίησης αυτού. Δεδομένου ότι σταθμοί τέτοιου τύπου εγκαθίστανται σε περιοχές όπου η κατανάλωση είναι πολύ κοντά ενδέχεται να έχει στοχοποιηθεί και πάλι ο κόλπος της Αντίκυρας. Δεδομένου επίσης ότι οι σταθμοί αποθήκευσης LNG είναι μεγίστου περιβαλλοντικού κινδύνου (τύπος SEVEZO II), πώς σκοπεύετε να σταματήσετε μια τέτοιου είδους εγκατάσταση;

Επώνυμα σχόλια για τις εκλογές

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.

Από σήμερα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές, για προφανείς λόγους, θα δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα σχόλια που αφορούν τους υποψήφιους ή τους συνδυασμούς τους.

Ντελάλης

Λήξη Αντιπυρικής Περιόδου 2010


Σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 998/79 και 2612/98, η αντιπυρική περίοδος για το έτος 2010 έληξε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε οποιαδήποτε γεωργική μας δραστηριότητα και όχι μόνο, γιατί οι συνθήκες μπορεί να είναι τέτοιες που να βοηθούν στην έναρξη και επέκταση μιας πυρκαγιάς.


Νίκος Δαλαρούγκας

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση προγράμματος κεντρικών ομιλιών του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Λ. Πατσαντάρα


Ανακοινώνεται πρόγραμμα κεντρικών ομιλιών του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Λ. Πατσαντάρα του συνδυασμού “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας – Στειρίου:

Πρόγραμμα ομιλιών:

- Τρίτη 2η Νοεμβρίου 18:30 - Στείρι (εκλογικό κέντρο)
- Τετάρτη 3η Νοεμβρίου 19:00 - Αντίκυρα (εκλογικό κέντρο)
- Πέμπτη 4η Νοεμβρίου 19:00Δίστομο (εκλογικό κέντρο, πλατεία Εθνικής Αντίστασης)
- Παρασκευή 5η Νοεμβρίου 20:00Αράχωβα (εκλογικό κέντρο, πλατεία Παπαϊωάννου)

Ανακοίνωση προγράμματος κεντρικών ομιλιών της υποψήφιας δημάρχου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη


Ανακοίνωση προγράμματος κεντρικών ομιλιών της υποψήφιας δημάρχου Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη του συνδυασμού "Δημοτική Συνεργασία Διστόμου - Στειρίου - Αράχωβας - Αντίκυρας":

- Τρίτη 2-11-2010, ώρα 18:30 Αντίκυρα, εκλογικό κέντρο 25ης Μαρτίου 15.
- Τετάρτη 3-11-2010, ώρα 18:30 Στείρι, πλατεία Στειρίου.
- Πέμπτη 4-11-2010, ώρα 18:30 Αράχωβα, πλατεία Παπαϊωάννου.
- Παρασκευή 5-11-2010, ώρα 18:30 Δίστομο, εκλογικό κέντρο πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα

Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ. ανάμεσα στους Αθηναίους και Πλαταιείς από τη μια πλευρά και τους Πέρσες από την άλλη, στην πεδιάδα του Μαραθώνα της Αττικής. Έληξε με νίκη των Ελλήνων και σήμανε το τέλος της πρώτης ουσιαστικής απόπειρας της Περσικής αυτοκρατορίας, επί βασιλείας Δαρείου Α' να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σαν σήμερα πέρασε στην ιστορία το θωρηκτό Αβέρωφ

Σαν σήμερα, το 1948: Γίνεται η τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου - θρύλος «Αβέρωφ»...

«Συνήθης εν όρμω υπηρεσία. Κινήσεις συμφώνως τω πίνακι. Έκτακτον ουδέν»
γράφει και περνά στην ιστορία.

Θωρηκτό Αβέρωφ

Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο - θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας. Την 1η Σεπτεμβρίου 1911 κατέπλευσε στο Φάληρο κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ελληνικό λαό. Κόστισε συνολικά 25.000.000 χρυσές ελληνικές δραχμές. Το 1/3 της τιμής του κατέβαλε ο εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ και τα 2/3 το ελληνικό δημόσιο με εξωτερικό δανεισμό.

Το «Αβέρωφ» ήταν από τα πιο σύγχρονα πολεμικά της εποχής του. Ατμοκίνητο, έπλεε με ταχύτητα 23 κόμβων και είχε πλήρωμα 20 αξιωματικών και 670 ναυτών. Αμέσως έγινε η ναυαρχίδα του απηρχαιωμένου ελληνικού στόλου.

Το «Αβέρωφ» σε επιχειρησιακό επίπεδο άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσε τις προσδοκίες του Σουλτάνου και της Υψηλής Πύλης για τον έλεγχο του Αιγαίου.

Τον Οκτώβριο του 1918 το «Αβέρωφ» ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η χώρα μας ήταν μία από τις νικήτριες δυνάμεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το «Αβέρωφ» συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και «γερασμένο» το «Αβέρωφ» συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό

Το εύδρομο καταδρομικό, που συνδέθηκε άρρηκτα με τον ναύαρχο Κουντουριώτη και την πολιτική πίστη του Ελευθερίου Βενιζέλου στη ναυτική ισχύ της Ελλάδας, παροπλίσθηκε το 1951. Σήμερα είναι πλωτό μουσείο και ναυλοχεί στο Φάληρο.

Από το sansimera.gr

Tesla Roadster: ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο - πύραυλος

Πρόκειται για το νέο Tesla Roadster.

Το διθέσιο μοντέλο παρά την ηλεκτρική του φύση επιδεικνύει τρομερές δυνατότητες!

Τα παρακάτω δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ούτε έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιας φουτουριστικής νουβέλας.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μάθετε ότι το Tesla Roadster χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα του φτάνει τα 210 χλμ./ώρα.

Τώρα, θα αναρωτιέστε καλά όλα αυτά, αλλά τί γίνεται με την αυτονομία της ηλεκτρικής ενέργειας;

Η απάντηση είναι πως το
Tesla Roadster μπορεί να κινηθεί ασταμάτητα για 402,34 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση!

Το μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο για το καταναλωτικό κοινό στις ΗΠΑ! Όσο για μας? Παραγγελία με 84.000 ευρώ... Ακριβό? Υπολογίστε ότι θα χρειάζεστε για να κινείστε, περίπου 200 ευρώ το χρόνο (ρεύμα), δηλαδή 16,5 ευρώ το μήνα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας κτλ. Πώς σας φαίνεται τώρα, καλύτερα??
Εγώ πάντως λέω να σπάσω τον κουμπαρά μου!!!

Θα θέλατε να ήσασταν στη θέση του πιτσιρικά του βίντεο...?

Top