αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η χωματερή του Δήμου

Της Ιωάννας Ράπτη

Το χωριό μας αναπτύχθηκε από τον τουρίστα που μένει στα καταλύματα του χωριού... Ευφραίνει καρδίαν μετά φαγητού και ποτού... Να γυρίσει στον τόπο του και να διαφημίσει το όμορφο τόπο που είδε... Που ανέπνευσε...
Όταν... δίπλα στο δρόμο είναι παντού σκουπίδια κουφάρια ζωών...
Χωματερή δήμου Αραχόβης... Εντός δελφικού τοπίου, εντός ζώνης Α αδόμητης, όπου τα μηχανήματα του κράτους γιατί κράτος είναι ο δήμος, η νομαρχία, το υπουργείο... Το ίδιο λοιπόν το κράτος σκάβει σε ζώνη όπου ο πολίτης απαγορεύεται να εκμεταλλευτεί την γη που του ανήκει...
Εδώ και χρόνια ζητάμε να μεταφερθεί στο παλιό λατομείο... Δασικός κρατικός χώρος είναι... Μήπως είναι καλύτερα να μείνει η χωματερή εκεί... Να βλέπουν το αξιοθαύμαστο έργο...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΙΩΑΝΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΜΕΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΛΦΙΚΟΤΟΠΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ?
ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΦΥΛΑΣΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ?
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΒΡΟΜΑΕΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΩΣΕ ΦΩΣ ΚΑΝΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ.
ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ?
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ?
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΜΟΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΡΙΤΖΙΔΕΣ.
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ(ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ)ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΡΦΙΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΤΕΛΑΛΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΤΑ.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ...

ΚΑΤΑΚΑΙΜΕΝΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

ονομα είπε...

Απαράδεκτη κατάσταση, πράγματι...

gianni είπε...

ΙΩΑΝΝΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ.ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΦΕΡΑΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΤΕΛΟΙΩΝΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΄ΚΑΚΟΙ' ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Top