αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ρήση της ημέρας

Δεί δε χρημάτων, ώ άνδρες Αθηναίοι και άνευ τούτων...
(υπάρχει ανάγκη χρημάτων, άνδρες Αθηναίοι, χωρίς αυτά...)

Δημοσθένης, 384-322 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας (Α΄Ολυνθιακός από Παιανία Αττικής)

Ο Δημοσθένης ήταν πολιτικός και στρατηγός της αρχαίας Αθήνας. Θεωρείται ο περιφημότερος ρήτορας της αρχαιότητας και όλων των εποχών, μαθητής του Ισοκράτη και του Ισαίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 384 και πέθανε το 322 π.Χ. Το όνομά του ήταν «Δημοσθένης Δημοσθένους Παιανιεύς».
Από μικρός δοκίμασε την πίκρα της ζωής, γιατί, χάνοντας τον πατέρα του, οι κηδεμόνες του καταχράστηκαν την πατρική του περιουσία (ένας από αυτούς ήταν ο Δημοφών). Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ρητορική για να μπορέσει ο ίδιος να πολεμήσει για το κλεμμένο του δίκιο. Αν και κατάφερε να κερδίσει τη δίκη, δεν μπόρεσε να πάρει την περιουσία του και αναγκάστηκε, για να ζήσει, να γράφει λόγους και να πληρώνεται.

7 σχόλια:

ονομα είπε...

Είναι η πραγματικότητα.

Βέβαια εγώ θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν καλύτερα, αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν -και θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό- θα είναι αποτελεσματικά.
Γιατί διαβάζω στο ίντερνετ περί του αντιθέτου, δηλαδή θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Στέργιο θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σ'αυτο...

Ντελάλης

Στέργιος είπε...

Θα προσπαθήσω να σας κάνω την καρδιά «περβόλι» το Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ...


Του Γιωργου Λιαλιου

«Θα καταρρεύσει ταχύτερα ο τομέας των κατασκευών»


«Πρωτοφανή» και «υπερβολικά σκληρά» χαρακτηρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Οπως εκτιμά, η αύξηση του ΦΠΑ θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον τζίρο της αγοράς, ενώ θα οδηγήσει στην ταχύτερη κατάρρευση τον τομέα των κατασκευών, που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Τα μέτρα δεν φαίνεται να απευθύνονται στην πραγματική οικονομία, ούτε θα ανακυκλωθεί μέσα στη χώρα ο πλούτος που θα παράγουν», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος. Οπως εκτίμησε, η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομής, υποστηρίζοντας ότι «αν καταρρεύσει ο κατασκευαστικός τομέας, θα καταρρεύσει πιο γρήγορα η οικονομία». Ως παράδειγμα κακού χειρισμού της αγοράς αυτή την περίοδο, το ΤΕΕ ανέφερε την περίπτωση του Κτηματολογίου. «Υπάρχουν δεσμευμένοι πόροι, αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες, πράγμα αδιανόητο».

Το Τεχνικό Επιμελητήριο εξέφρασε την αντίθεσή του στις επικείμενες τροποποιήσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού για το θέμα των ημιυπαίθριων. «Ηδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ανάκληση μόνο της “τακτοποίησης” των ημιυπαίθριων, αλλά όχι και της τροποποίησης του ΓΟΚ που προέβλεπε η συγκεκριμένη ρύθμιση. Θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να γίνονται παρεμβάσεις στον ΓΟΚ χωρίς να είναι πολύ μελετημένες. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια δικαίου», υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, που εφαρμόζοντας απόφαση του ΣτΕ απαγόρευσε τη δόμηση σε «τυφλά» οικόπεδα που βρίσκονται μέσα σε μικρούς οικισμούς (κάτω των 2.000 κατοίκων). «Η απόφαση του ΣτΕ ήταν σωστή. Ομως δεν μπορεί να έρχεται ύστερα από 25 χρόνια. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει κάθε νόμος να περνά προληπτικό έλεγχο από το ΣτΕ».

Κείμενο προτάσεων

Το ΤΕΕ απέστειλε χθες κείμενο προτάσεων στους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος, για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Ανάμεσα σε αυτές είναι η χρησιμοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ ως «προσωρινό χρηματοδότη» σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ τοποθετήθηκε σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Βοτανικό. «Τα σχέδια που ανακοινώθηκαν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το ΣτΕ για το εμπορικό κέντρο Βωβού», ανέφερε.

Αγανακτισμένος πελάτης είπε...

Μην πάτε μακριά ρε παιδιά. Εδώ στον τόπο μας.
Είναι ή όχι γεγονός ότι όλη η αγορά δουλεύει για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων;
Τα ενοίκια στο Θεό, οι τιμές στο Θεό.
Πληρώνουμε όλοι, πελάτες και μαγαζάτορες τους τυχερούς που έχουν τα ακίνητα... Οι πελάτες πληρώνουμε τον καφέ χρυσό και οι μαγαζάτορες χρυσά τα ενοίκια.
Για σκεφτείτε να τους τραβήξουμε κανα ξεγυρισμένο ΣΤΟΠ για κανα δυο μήνες να δούμε θα πέσουν τα νοίκια ή ΌΧΙ;
Στο ΝΤΕΛΑΛΗ μπαίνουν καμια 200 άτομα. Θα μαζευτούμε πολλοί στο τέλος....
Για σκεφτείτε το.............

ονομα είπε...

Φίλε Αγανακτισμένε πολίτη

Δεν είναι κακή ιδέα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ...

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σκεφτείτε κάτι άλλο γιατί αυτοί αντέχουν. Κάποιος παρ όλη τη κρίση ζητά και αέρα. Δεν είναι ενοικιασμένο καιρό τώρα δεν τον βλέπω να προβληματίζεται. Εγώ προτείνω ο Δήμος να φορολογήσει τα ακίνητα που είναι πάνω στο δρόμο.

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

''Ο λυκος μαλλι αλλαζει, μυαλο δεν αλλαζει'', λεει ο θυμοσοφος λαος.
Και δεν νομιζω οτι εχει αδικο.
Βλεπουμε λοιπον παρ'ολη την κριση οχι μονο να μην μειωνονται τα ενοικια των ακινητων αλλα και σε πολλες περιπτωσεις να ζητανε και ''αερα''!!!
Μια λυση που θα προτεινα εγω , ειναι η 'μεταφορα' των καταστηματων σε παραδρομους και στενα και οχι πανω στον κεντρικο 'χρυσοφορο'(για τους ιδιοκτητες) δρομο.
Αν γινει αυτο σε καποιο μεγαλο ποσοστο πιστευω οτι θα ''πεσουν στα φρενα'' και οι ιδιοκτητες που ζητανε οτι τους κατεβει στο κεφαλι.
Και μετα θα παρακαλανε αυτοι να νοικιασει καποιος το ακινητο.

Top