αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ανακύκλωση και αποκομιδή απορριμμάτων

Μετά τη δημοσίευση δύο σχετικών αναρτήσεων στο "Αράχωβας blog" (δείτε εδώ κι εδώ) και μιας δημοσίευσης στον Αχό Αράχωβας έμεινα με την εντύπωση ότι η ανακύκλωση ξεκίνησε και πάλι.
Για την ιστορία, σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονταν ότι:
Μετά την υπογραφή νέας σύμβασης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμάτων Λιβαδειάς (ΔΕΠΟΔΑΛ) με εργολάβο αποκομιδής, σας γνωρίζουμε ότι η αποκομιδή των υλικών της ανακύκλωσης θα γίνεται κάθε Πέμπτη και Κυριακή τις πρωινές ώρες”.
Η παραπάνω φωτογραφία εστάλη στο email του Ντελάλη με την επισήμανση ότι λήφθηκε στο ανοιχτό πάρκιν χθες (Κυριακή 28/02/2010, ώρα μεσημεριανή), και τη σημείωση ότι οι επισκέπτες που πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους, αναρωτιόντουσαν γιατί δεν μαζεύει κανείς τα σκουπίδια σ'αυτό το χωριό.
Φαίνεται ότι τελικά ούτε οι αναρτήσεις στα blog αρκούν, ούτε και στον Αχό, για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα.

10 σχόλια:

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα που αντιμετωπιζει το χωριο μας, ειδικα τους μηνες που υπαρχει πολυς κοσμος. Περιμενα οτι θα γινουν καποιες ενεργειες προς αυτη την κατευθυνση αλλα διαψευστηκα.
Δυστυχως υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες και τα καθημερινα προβληματα, οπως η αποκομιδη των απορριματων, το κλεισιμο των λακουβων στο δρομο,τα ανεξελεγκτα παρκαρισμενα αυτοκινητα και παρα πολλα αλλα, περνανε στα ''ψιλα''.
Καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι για να κανουμε καλυτερη ποιοτικα την ζωη μας πρεπει να ξεκινησουμε απο τα ''μικρα'' και εν'συνεχεια να παμε στα μεγαλα προβληματα. Πρωτα να ζει καλα ο πολιτης μεσα στον ιδιο του τον τοπο για να φτασει στο σημειο να ενδιαφερθει και για τα υπολοιπα.Γιατι και οι προγονοι μας δημιουργουσαν Παρθενωνες αλλα ειχαν λυσει τα υπολοιπα που απτονταν της καθημερινοτητας.

ονομα είπε...

Δημότη Β έχεις δίκιο

Δυστυχώς από τα μικρά αυτά που συσσωρεύονται χάνονται και τα μεγάλα.
Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να μας διαβάζουν και να κάνουν κάτι γι'αυτά.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

gianni είπε...

πολυ σωστος ο δημοτης Β αλα απο τι βλεπουμαι υπαρχουν 'αλλες' ασχολιες για τους υπευθηνους?

Ανώνυμος είπε...

O AXOS κυκλοφορησε γιατι δεν τον βρηκα πουθενα?

gianni είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΠΕΡ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ονομα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
σταθηε είπε...

σε τι ακριβως με..καλυπτεις ντελαλη λεει ο κανενας..γιατι τα εχασα αυτα τα σχολια δημοσιευσε το/...δεν εχω προβλημα

ονομα είπε...

Για μένα πάει Στάθη, όχι για σένα.
Ότι δείχνω ανοχή στα δικά σου -επώνυμα- σχόλια και τα βγάζω, και κόβω τα υπόλοιπα.

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Παιδια χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι με τις ιδιες αποψεις με μενα και ''βλεπουν'' πραγματα που αλλοι δυστυχως τα παραμεριζουν.
Αυτο δειχνει οτι μπορουμε να κανουμε κατι καλυτερο για τον τοπο μας, οχι με μεγαλα λογια και φανφαρες αλλα με την συμμετοχη μας και με την αγωνια μας.
Και πιστευω οτι το βημα που μας δινει ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ειναι η αρχη της ενεργους συμμετοχης στα κοινα, αρκει να μην μεινουμε μονο εκει.
Καθε σχολιο που γινεται προς αυτη την κατευθυνση, προσθετει και ενα λιθαρακι στον ''βραχο'' της συμμετοχης.

Top