αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Από τον κ. Γ. Ανδρέου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Καλλικράτης» που ανακοινώθηκε επίσημα, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα, έχοντας ως δεδομένο ότι η στείρα άρνηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης θα ήταν αναποτελεσματική, αν το σχέδιο, όπως ακούγεται, προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων νομών, να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).
Εκτιμήθηκε ότι μια κοινή πρόταση, μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο. Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές. Εναλλακτικά κρίθηκε προτιμότερη, ως δεύτερη προτεραιότητα, η τοποθέτηση υπέρ του ενιαίου Δήμου Λιβαδειάς (2 μεγάλοι Δήμοι σε ολόκληρη τη Βοιωτία), που στην ουσία θα λειτουργεί ως αιρετό Επαρχείο και θα διατηρηθεί υψηλού βαθμού αυτοτέλεια των επί μέρους πόλεων και ως τρίτη προτεραιότητα η επιδίωξη και διεκδίκηση του ονόματος και της έδρας του Δήμου, αν ο Δήμος περιορισθεί στην συνένωση των Δήμων Διστόμου, Αντίκυρας και Δαύλειας.

18 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Καλή πρόταση. Εύχομαι δήμαρχε κάθε επιτυχία στις επαφές σου με το δήμαρχο Δελφών γιατί περί αυτού πρόκειται. όλοι οι άλλοι είναι δεδομένοι και τους φορτώνεσαι υποχρεωτικά. Η δεύτερη και τρίτη λύση είναι χαμένες από χέρι. Αν αποτύχει η πρώτη μήπως πρέπει να δείτε και το σχηματισμό ενός Δήμου Παρνασσού με όλους μέσα;

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ειδατε που ειχα δικιο για συνενωση με δελφους?

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΛΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο Κ.ΑΝΔΡΕΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ?

ονομα είπε...

Λουκά σε βρίσκω ενημερωμένο. Είχες δίκιο για τους Δελφούς.
Περιμένω ιδέα για νέα ψηφοφορία.

ονομα είπε...

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενημέρωση.

Στο πάνω μέρος του blog υπάρχει ψηφοφορία για το θέμα του σχεδίου "Καλλικράτης", όπου μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας.

ονομα είπε...

Διορθώνω: στην μπάρα αριστερά η ψηφοφορία.

Ανώνυμος είπε...

Η τρίτη προτεραιότητα σας υποτιμά κ. Ανδρέου γιατί είναι άκρως σοβινιστική,τοπικιστική και αποδεικνύει πόσα ανθρωπάκια είμαστε... όπως λέει και ο Βίλχεμ Ράιχ.!!!!

ονομα είπε...

Ανώνυμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αράχωβας εξελέγη δημοκρατικά να εκπροσωπεί όλους τους Αραχωβίτες και προσπαθεί να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Αποκαλώντας μια πρόταση-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, μας αποκαλείς όλους τους Αραχωβίτες σωβινιστές, τοπικιστές και μικρά ανθρωπάκια.

Ασχέτως του τι θα αποφασίουμε ως πολίτες και Δημοτική Αρχή να ακολουθήσουμε (πράγμα το οποίο αν δεν είσαι Αραχωβίτης δε σε αφορά) σε καλώ να επανέλθεις στην τάξη και να ανακαλέσεις τους υβριστικούς για εμάς χαρακτηρισμούς, επειδή (όπως όλοι) θέλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας και να βρούμε την καλύτερη για εμάς δυνατή λύση στις επερχόμενες διοικητικές αλλαγές.

Ντελάλης

Ρουμελιώτης είπε...

Αγαπητέ ντελάλη δεν ξέρω πως εννοείς τη δημοκρατική εκπροσώπηση εσύ, γιατί εγώ έμαθα ότι χθες υπήρχε Δημοτικό Συμβούλιο και δεν είδα καμιά ανακοίνωση. Τι θέματα, τι αποφάσεις, μόνοι τους συζητάνε, μόνοι τους αποφασίζουν. Όσο αφορά τη θέση σου για το παραπάνω σχόλιο δεν νομίζω ότι σωβινιστής και τοπικιστής είναι βρισιά και εδώ που τα λέμε εγώ είμαι τοπικιστής με την έννοια της υποστήριξης του τόπου μου και δεν το κρύβω. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω στον φίλο ανώνυμο είναι οτι αναφέρθηκε στο κ. Ανδρέου ενώ όπως έγραψες είνα απόφαση ολόκληρου του Συμβουλίου.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ρουμελιώτη:

Σωβινισμός (από wikipedia): Ο σωβινισμός είναι η ακραία και άλογη αφοσίωση εκ μέρους μιας ομάδας στην οποία κάποιος ανήκει, ιδιαίτερα όταν αυτή η αφοσίωση προϋποθέτει μοχθηρία και μίσος εναντίον μιας αντίπαλης ομάδας. Ο όρος έλκει την καταγωγή του από τον Νικολά Σωβέν, έναν στρατιώτη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη κατα τη διάρκεια της Πρώτης Γαλλικής Αυτοκρατορίας, εξαιτίας του φανατικού του ζήλου για τον Αυτοκράτορά του.

Τοπικιστής (από Πύλη για την ελληνική γλώσσα): Αυτός που δίνει αποκλειστική προτεραιότητα στα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας του έναντι των γενικότερων εθνικών συμφερόντων.

Το έργο του Ράιχ "Άκου Ανθρωπάκο" γράφτηκε ως απάντηση στους επικριτές του και τα συμφέροντα που τους υποκίνησαν σε μια επίθεση διαρκείας εναντίον του. Ο Ράιχ παρακολουθεί, στην αρχή με αφέλεια, κατόπιν με απορία και τέλος με τρόμο το τι κάνει ο Ανθρωπάκος στον εαυτό του, με ποιο τρόπο δολοφονεί όσους φροντίζουν για την πραγματική του ευτυχία.

Τώρα εμένα αυτά δεν μου φαίνονται και για καλά. Το ύφος του Ανώνυμου αλλού με πηγαίνει. Άλλωστε για να υποτιμούν και τον πρόεδρο μάλλον για καλά δεν τα λέει. Αν κάνω λάθος συγχωρήστε με.

Ντελάλης

σταθης είπε...

αγαπητε ντελαλη οπως βλεπεις ο καλλικρατης ηλθε στη ζωη μας..δυναμικα...με επωνυμες κι ανωνυμες τοποθετησεις.ερχεται λοιπον ο φιλοσ ανωνυμος(προφανως απο γειτονικο χωριο που βγαζει ματια ποιο ειναι)..παιρνει μια λεξη που παλι ειναι προφανες δεν καταλαβαινει την σοβαροτητα της(εκτος αν ειναι υβριστης)και την πεταει σ εναν ανθρωπο που απλα ενημερωσε τι αποφασισε το δημ.συμβουλιο.φιλε ανωνυμε ασχολησου με το χωριο σου κι ασε εμας ν ασχοληθουμε με το δικο μας.δικαιωμα μας να διεκδικησουμε αυτο που θεωρουμε καλο για την αραχωβα..δικαιωμα δικο σου να κανεις το ιδιο για το δικο σου χωριο...τ ανθρωπακια ομως πρεπει να τα παρεις πισω..αλλιως θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι αυτοι που βριζουν ανωνυμα..ειναι υπ..ανθρωπακια...με πατριωτικους χαιρετισμους σταθης γιαννελος..

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχή να πω ότι είμαι Αραχωβίτης... και θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο που τα χώνει (ρε φίλε τον Βίλχεμ Ράιχ που τον θυμήθηκες;).
Το δίκιο μερικές φορές ΔΕΝ είναι υποκειμενικό.

Βρε Ντελάλη, τι έρωτας και πάθος είναι αυτός με το ΔΣ της Αράχωβας; Τι απόψεις περί ιδανικής δημοκρατίας και ιδανικών πολιτών! Ανατρίχιασα !
Αυτά που αποφασίζουν οι σύμβουλοι-πιόνια έχουν καμία σχέση με την βούληση των Αραχωβιτών; ή ακόμα και των ιδίων; Αφού εκεί μέσα παιχνίδι κάνει μία ομάδα 3 ατόμων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Σχετικά με το 3ο σενάριο: Και βέβαια είναι απόλυτα τοπικιστικό, κοντόφθαλμο και μικρόψυχο.
Εντάξει, εμάς μας βολεύει.
Θεωρείς όμως λογικό οι κάτοικοι τόσων χωριών να έρχονται στην Αράχωβα αντί για μόλις 13 χλμ που θα κάνουν οι Αραχωβίτες για το Δίστομο;
Η Αράχωβα έχει μόνο μειονεκτήματα:
Έλλειψη χώρων για γραφεία και υπηρεσίες, καθόλου χώρους στάθμευσης (εκτός από τους συμπολίτες που θα πηγαίνουν για δουλειές τους στο δήμο, εκτιμάται ότι θα έρχονται κάθε μέρα περίπου 30 αυτοκίνητα των υπαλλήλων. Βάλε και τα (μελλοντικά) πολλά οχήματα του νέου Δήμου, βαρύ χειμώνα και βέβαια σημαντική διαφορά αποστάσεων: Δεν βάζεις την έδρα στα όρια του Δήμου.
(Στάθη, αν ήσουν ο αρμόδιος υπουργός και αποφάσιζες, την Αράχωβα θα επέλεγες;)

Αντίθετα, ολα αυτά είναι πλεονεκτήματα για το Δίστομο, και ακόμη παίζει η -δίκαιη- οικονομική ισορροπία. Γιατί αυτά τα λίγα -όσα- χρήματα να πάνε στην χορτάτη Αράχωβα και όχι στο Δίστομο που περνάει και κρίση; Σε αυτό το ερώτημα, όποιος απαντήσει η σκεφτεί ότι "εγώ κοιτάω το συμφέρον το δικό μου ή του τόπου μου" ας το ξανασκεφτεί αν θα πρέπει να ξανακάνει σταυρό και να λέγεται χριστιανός... και μετά ας πάει στον παπα-Κώστα να τον κοινωνήσει!

Ορίστε: Εγώ έγραψα κάποια (χαζά ή έξυπνα) επιχειρήματα. Σειρά σας (Ντελάλη και Στάθη): Δώστε τα επιχειρήματά σας. Αλλά να είναι επιχειρήματα - όχι κραυγές και συνθήματα.

Γιατί να γίνουν όλα στραβά και άδικα; Για να μη φύγει η έδρα από την Αράχωβα;
Πόσο κακόκαρδος και μικρόψυχος πρέπει να είναι κάποιος για να μη σκέφτεται κανέναν άλλο παρά μόνο την πάρτη του;

Και τέλος, μήπως θα μας λείψει η Δημαρχία από την Αράχωβα; Οι Αραχωβίτες έχουμε συνηθίσει να μη βλέπουμε την ηγεσία μας: Δήμαρχος, πρώην αντιδήμαρχος και άλλοι, εμφανίζονται στο χωριό όποτε βολεύονται.
Συνηθίσαμε!

Υ.Γ. Από την κριτική πρέπει να εξαιρεθεί ο Μαυρεπής που σώζει την κατάσταση. Τι να προλάβει όμως μόνος του...

ονομα είπε...

Απάντηση προς Ανώνυμο (α μέρος):

Φίλε ανώνυμε αρχικά πρέπει να σου πω ότι είναι λίγο άκομψος ο τρόπος που "ανατρίχιασες". Ωστόσο θα σου απαντήσω επ'αυτού μιας και τα υπόλοιπο σχόλιό σου παραπέμπει σε άνθρωπο αξιοσέβαστο.
Δεν είπα πουθενά ούτε βέβαια το εννόησα ότι είμαστε η ιδανική "Πολιτεία του Πλάτωνα", ούτε οι ιδανικοί πολίτες, ούτε ότι έχουμε την ιδανική δημοκρατία. Από που το συμπέρανες αυτό; Αυτό που είπα είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο εξελέγη για να εκπροσωπεί τους δημότες της Αράχωβας. Κι ακόμα ότι αποτελεί ασέβεια να μέμφεσαι μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Και πιο πολύ ασέβεια αποτελεί να πετάς κάποιους άθλιους χαρακτηρισμούς για την απόφαση αυτή χωρίς να δικαιολογείς το γιατί το πιστεύεις.
Συνέχισα δε το σκεπτικό μου λέγοντας ότι το πως θα αποφασίσουμε να διαχειριστούμε τη διοικητική αλλαγή αποτελεί δική μας υπόθεση, στην περίπτωση που ο φίλος στον οποίο απαντούσα δεν είναι Αραχωβίτης. Και έκλεισα λέγοντας ότι είναι δικαίωμά μας να διαφυλάξουμε όπως νομίζουμε εμείς τα συμφέροντά μας, χωρίς "εξωγενείς" υποδείξεις.
Σε τι απ'όλα τα παραπάνω διαφωνείς; Θεωρώ ότι όλα αυτά που είπα είναι τουλάχιστον προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όσον αφορά τον "έρωτα και πάθος" που μου αποδίδεις για το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει είναι ότι σέβομαι το δημοτικό συμβούλιο σαν θεσμό και τις αποφάσείς του ακόμη κι όταν διαφωνώ με αυτές.
Τέλος όσον αφορά τα λεγόμενά σου για "συμβούλους-πιόνια" και "παιχνίδι που κάνουν 3 άτομα", εγώ δε γνωρίζω κάτι σχετικό. Αν όμως εσύ γνωρίζεις μπορείς να ενημερώσεις κι εμάς από εδώ.
Κι όσον αφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε σχέση με τη βούληση των Αραχωβιτών ή και των ίδιων των συμβούλων είναι μια άλλη ολόκληρη κουβέντα που μπορούμε να την κάνουμε όποτε θέλεις.

Πάμε τώρα στο θέμα που θίγεις.
Για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις 3 προτεραιότητες δεν τοποθετήθηκα υπέρ της πρώτης, της δεύτερης ή της τρίτης. Αμύνθηκα όμως για το διακαίωμά μας να αποφασίσουμε όπως νομίζουμε καλύτερα. Δεν είναι σαφές;
Μου ζητάς να επιχειρηματολογήσω για την τρίτη προτεραιότητα και αυτό θα κάνω. Η γνώμη μου είναι ότι είναι μια απόλυτα ρεαλιστική και επιθυμητή λύση στην περίπτωση που "ναυαγήσουν" οι 2 πρώτες προτεραιότητες. Και να σου εξηγήσω το γιατί.

1. Λες για έλλειψη χώρων για γραφεία και υπηρεσίες, καθόλου χώρους στάθμευσης, πολλά οχήματα του νέου Δήμου, βαρύ χειμώνα και βέβαια σημαντική διαφορά αποστάσεων.
Η απάντηση έρχεται από το άρθρο
63 του κειμένου για τη διαβούλευση του "Καλλικράτη", σύμφωνα με το οποίο "Κεντρικός στόχος της νέας Αρχιτεκτονικής είναι η θεµελίωση του ψηφιακού δήµου µε τη σταδιακή αλλαγή της σηµερινής µορφής της παροχής υπηρεσιών: αντί να πηγαίνει ο πολίτης στις δηµοτικές δοµές, να παρέχονται όλο και περισσότερες υπηρεσίες σε αντίστοιχο σηµείο στο χωριό του ή και στο σπίτι του. Έτσι, µειώνεται η σηµασία της απόστασης ενός οικισµού από την έδρα ενός Δήµου και του προσδιορισµού της έδρας του". Επιπλέον, από τα άρθρα 65 και 66 του εν λόγω κειμένου
65 "Με την εισαγωγή της έξυπνης «κάρτας του Δηµότη», ξεκινά η υλοποίησητης «κάρτας του πολίτη». Με αυτή περνούν οι Δήµοι στην αυτόµατη εξυπηρέτηση αλλά και διευκολύνεται η συµµετοχή σε δηµοκρατικές διαδικασίες (π.χ. τοπικά δηµοψηφίσµατα). Οι δήµοι εξοπλιζόµενοι µε τις απαραίτητες υποδοµές που θα εγκατασταθούν στα δηµοτικά e–ΚΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα αυτόµατης εξυπηρέτησης 24ώρες το 24ώρο, 365 µέρες το χρόνο".
Άσε δε που η Αράχωβα τις καθημερινές μέρες δε "σφίζει από κόσμο", κάθε άλλο.
Το επιχείρημά σου απορρίπτεται ως ατυχές και άστοχο.

ονομα είπε...

Απάντηση προς Ανώνυμο (β μέρος):

2. Στο δεύτερο σκέλος μιλάς για την οικονομική ανάπτυξη Αράχωβας και Διστόμου. Αρχικά κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι το χωριό μας είναι αποκομμένο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, επηρεαζόμαστε κι εμείς στο βαθμό που επηρεάζονται όλοι. Η Αράχωβα και το Δίστομο είναι 2 παραδείγματα Δήμων που ακολούθησαν εντελώς διαφορετικές πορείες για την ανάπτυξή τους. Τη στιγμή που εμείς στηριζόμαστε στον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο, εκείνοι στηρίζονται στην βιομηχανική ανάπτυξη. Κι επειδή η ουσία όπως λες είναι η διαχείριση των χρημάτων, θα πρέπει να μειώσουμε την ανάπτυξή μας εις βάρος των συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου; Οι συμπαθείς κάτοικοι του Διστόμου καλά κάνουν να επιδιώκουν τη δική τους ανάπτυξη, όπως κι εμείς τη δική μας. Τι μας λες, ότι θα πρέπει να βασιστούμε σε κάποιον δήμαρχο ο οποίος δεν έχει την πείρα και τα εχέγγυα, αλλά ούτε και τη θέληση θα έχει, να συνεχίσει αυτό που κάναμε μόνοι μας τόσα χρόνια; Άλλωστε ούτε και δικός μας δήμαρχος πιστεύω ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε θέματα βιομηχανικά ή εργατικά που αγνοεί και ούτε θα επιθυμούσε μια τέτοια διαχείριση(άποψή μου). Επομένως κι αυτά σου τα επιχειρήματα δεν είναι και τα πιο εύστοχα. Το θέμα είναι πολύπλοκο και όχι απλοϊκό όπως το έχεις στο μυαλό σου.

3. Μιλάς τέλος με στόμφο για το αντικειμενικό δίκιο. Ποιο είναι το δίκιο εδώ; Γιατί θα πρέπει να δεχθούμε de facto πατριώτη το σχέδιο "Καλλικράτης" που μας σέρβιραν; Και γιατί να
"τρωγόμαστε" ανούσια από εδώ για του που θα πρέπει να πάει η έδρα όταν αγνοούμε βασικές συνιστώσες του προγράματος;
Που είναι οι μελέτες για την τεράστια αυτή κοινωνικο-διοικητική αλλαγή; Ποιοί είναι οι στόχοι; Τι εξυπηρετεί; Τι θα κερδίσουμε και τι θα χάσουμε; Αναπάντητα (ρητορικά) ερωτήματα που θα έπρεπε να σε απασχολούν περισσότερο, αντί να κόπτεσαι υπέρ του Διστόμου. Είσαι μπροστά στο δάσος και κοιτάς τι μεγάλο που είναι το δέντρο φίλε μου.

Τέλος για την απάντηση του Γιαννέλου, ταυτίζομαι απόλυτα μαζί της. Ο Στάθης για άλλη μια φορά δε μασάει τα λόγια του και μπράβο του.

Παναγιώτης είπε...

Ωραία όλα αυτά αλλά τι γίνεται με τη συμμετοχή του κόσμου στα σχέδια των κρατούντων. Αν δεις άλλα site βγαίνουν δυναμικά προς τα έξω οι κάτοικοι και διεκδικούν την ένταξη τους στον α ή β Δήμο ή περιφέρεια. Εμείς θα κάνουμε μυστικές διαβουλεύσεις με άλλους δημάρχους; Πότε ο δήμαρχος θα ανακοινώσει κάτι επίσημα; Θα υπάρξουν ανοιχτές διαδικασίες να που την γνώμη τους οι Αραχωβίτες; Οι οργανώσεις των κομμάτων θα μας πού κάτι; (Ηδη η ΤΟ Αλιάρτου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν για 6 Δήμους). Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Αράχωβα είναι άρρηκτα δεμένη με τους Δελφούς και σ αυτή τη κατεύθυνση θα έπρεπε να αναζητηθεί η λύση. Μπορείς να συζητήσεις για πράσινη ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, περιοχές Natura, Δελφικό τοπίο, με τους άλλους τι να πεις; θα τρέχεις πίσω από τη παραγωγή ενέργειας με κάρβουνο to 2010.

ονομα είπε...

Παναγιώτη συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.

σταθης είπε...

στον αραχωβιτη -διστομιτη θα μου επιτρεψεις ντελαλη να μην απαντησω..ειναι τοσο φανερο τι επιδιωκει..αν οντως εινα αραχωβιτης θα πω οτι εγω δεν ελειψα ποτε απο την αραχωβα οταν επρεπε κι οταν χρειαζομουν.....επειδη ομως πιστευω οτι ειναι διστομιτης δεν του απαντω...στα υπολοιπα..απλα με την δικη του λογικη να βαλουμε πρωτευουσα τις τσουκαλαδες που περνανε κι αυτοι κριση

Τριτο Ματι είπε...

Συμφωνω με οσους βαζουν ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα την ΑΡΑΧΩΒΑ καιτην ΑΠΟΛΥΤΗ υπερασπιση των συμφεροντων του τοπου μας [και ας με χαρακτηρισετε οπως θελετε]... Δυστυχως ntelali αν πηγαινες στα δημοτικα συμβουλια θα καταλαβαινες οτι πραγματικα κανουν παιχνιδι 3 ΑΤΟΜΑ [απ'ολους συνολικα]... ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ... Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος,γιατι εχω μπερδευτει,τι εχει αποφασιστει να βγαζουμε προς τα εξω σαν ΑΡΑΧΩΒΑ... Αυτα που αποφασισε το Δ.Σ η αυτα που λεει ο δημαρχος στη ΤΕΔΚ Βοιωτιας... Ρωταω [ntelali-σταθη-λουκα-η οποιον αλλο ξερει] γιατι μ΄αυτα που διαβαζω στο τελος θα μας παρουν στην πλακα...

Top