αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Να χτυπήσουμε βαθιά τους Έλληνες

Του Αναστάσιου Μπακάλη

Τι έλεγε από το 1974 ο Χ. Κίσινγκερ

Από τον όχι "δήθεν"

Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Απόσπασμα ομιλίας του Henri kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974.

6 σχόλια:

ονομα είπε...

Αγαπητέ Τάσο

Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Βέβαια αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι αν χρησιμοποιούσαμε εμείς οι Έλληνες το μυαλό μας και τον πολιτισμό μας (με μια γενικότερη έννοια, δηλαδή όλα αυτά που "κουβαλάμε" μέσα μας από το πέρασμα των χρόνων) δεν θα μπορούσε κανείς να μας κάνει κακό.
Φταίμε κι εμείς. Για πολλά. Φταίνε κι οι ξένοι που βρίσκουν και χτυπάνε.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι εθνικιστικές κορόνες, αντίστοιχες βεβαίως της Ισραηλίτικης καταγωγής του ανθρώπου που υποτίθεται ότι είπε τα παραπάνω, γιατί δεν τα είπε ποτέ. Περιφέρονται στο Internet εδώ και χρόνια . Δώστε μας τις επίσημες πηγές !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974΄΄ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΄΄ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ '' ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ..................

Ανώνυμος είπε...

Στις διαδικτυακές συζητήσεις, στα διάφορα φόρουμ, υπάρχουν πολλοί που απρόθυμα παραδέχονται ότι μπορεί να είναι και μύθος η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά ρωτούν: Τι σας ενδιαφέρει η υστεροφημία του γερακιού; Και να μην το είπε, αμφιβάλλετε ότι το σκέφτηκε ή ότι η αμερικανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας είναι ιμπεριαλιστική και κυνική;

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Αγαπητε Ντελαλη θα ηθελα να δημοσιευσεις αυτο το βιντεακι που σου στελνω.
Ειναι οτι πρεπει για αυτους που αμφισβητουν τις προθεσεις των ''σωτηρων'' μας ξενων και Ελληνων.
Και δυστυχως δεν ειναι ΨΕΜΜΑΤΑ αυτα που λεγονται σε αυτο.

http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

Στέργιος είπε...

Πράγματι η αμερικανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας αλλά απέναντι και σε άλλες χώρες έχει συμπεριφορά ιμπεριαλιστική και κυνική, διότι συμπεριφέρεται σαν αυτοκρατορία διασφαλίζοντας το προσωπικό της συμφέρον. Το ίδιο έκανε και η Αρχαία Αθήνα ως ιμπεριαλιστική δύναμη μετά τους Περσικούς Πολέμους(με αποτέλεσμα τον καταστροφικό Πελοποννησιακό πόλεμο). Το ίδιο έκανε ο Αλέξανδρος αργότερα (με αποτέλεσμα μετά το θάνατό του την διάλυση και την παρακμή της αυτοκρατορίας «Ελληνιστικοί χρόνοι»). Το ίδιο έκαναν οι ιμπεράτορες Ρωμαίοι αργότερα (έχοντας ως κατάληξη την δημιουργία του μεσαίωνα και του παρακμιακού βυζαντίου). Το ίδιο έκανε η Νόβα Ρώμα (βλέπε βυζάντιο) μετά, μέσα από την εγκαθίδρυση μιας θεοκρατικής αυτοκρατορίας η οποία κατέστρεψε ότι Ελληνικό υπήρχε (υλικό και πνευματικό). Το ίδιο συνέχισε μετά η Οθωμανική αυτοκρατορία, με την επί τετρακόσια χρόνια ασέλγεια πάνω στη χώρα μας. Το ίδιο θα κάνουν και όποιες άλλες αυτοκρατορίες αντικαταστήσουν τους Αμερικάνους. ΓΙΑΤΙ: Διότι για τις αυτοκρατορίες τα πάντα λειτουργούν υπεράνω κάθε ηθικής με γνώμονα μόνο το συμφέρον τους.
Μία λύση υπάρχει: Να γυρίσουμε πίσω να δούμε πια είναι η πνευματική κληρονομιά αυτών που εμείς συνειδητά αποδεχόμαστε ως Προγόνους μας, ποια ήταν η γλώσσα τους η θρησκεία τους, η φιλοσοφία τους, τα ήθη και τα έθιμά των, ποια ήταν η κοσμοαντίληψής των για τον υπαρκτό και αθέατο κόσμο, με μία λέξη ποιο ήταν το ΕΘΟΣ τους.
Και τότε, αφού προτάξουμε αυτά ως όπλα , θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε την ανατολίτικη Δουλεία που μας έχει επιβληθεί και να μεταφέρουμε το παιχνίδι σε ένα άλλο γήπεδο , σε αυτό που εμείς ξέρουμε να παίζουμε καλύτερη μπάλα , σε αυτό της πνευματικής προσφοράς που με τη χρήση της λογικής γίνεται εφικτή η κατανόησης του περιβάλλοντος Κόσμου. Τότε μόνο θα καταφέρουμε να μετατραπούμε από Υπήκοοι που έχουμε καταντήσει σε Πολίτες και μάλιστα με «Π» Κεφαλαίο.
Ο Νίτσε έλεγε ότι: «“Για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του πρέπει πρώτα να τον αναζητήσει επιστρέφοντας στις ρίζες, στο απώτερο παρελθόν. Διότι το μέλλον ανήκει σ’ εκείνον ο οποίος θα έχει την πιο μακρυά μνήμη”.

Top