αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Παραδοσιακά γεφύρια

Από Stef

Επειδή βγήκα έξω και όλοι με ρωτούσαν που είναι όλα αυτά τα παραδοσιακά γεφύρια που δεν τα προσέχουμε και δεν τα αξιοποιούμε, θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσοι από όλους εσάς ξέρετε αυτό το γεφύρι από το οποίο περνούσαν με άλογα και άμαξες από πάνω, το οποίο είναι ακριβώς έξω από την Αράχωβα και να μου πείτε πόσο το έχουμε αξιοποιήσει για να μπορούμε να το δείχνουμε πρώτα σε εμάς και μετά σε όλους τους άλλους?


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΤΕΦ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΥΙΖ ΤΩΡΑ ?
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

ΦΟΙΒΟΣ είπε...

Θεέ μου, τι ομορφιά; τι φώς; , πόση απλόχερη μυστική αγαλλίαση μπορεί να εκπέμπει ένα ταπεινό γιοφύρι; Όχι μη μας πεις ποτέ που είναι , άσε μας να το φανταζόμαστε και να το ορθώνουμε μπροστά μας, με ψυχική και ποιητική προσέγγιση. Άστο να είναι κρυμμένο εκεί στους ασπάλαθους και το χαμομήλι, να αποδέχεται το μουρμουρητό από το ρυάκι και να νομίζει με τη σειρά του, ότι τίποτα δεν άλλαξε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Φοίβο άστο κρυμμένο μέχρι τον επόμενο αλλοδαπό που θα το ανακαλύψει και δεν θα αφήσει αγκονάρι για αγκονάρι. Θέλουμε να λεγόμαστε τουριστικός δήμος και το μόνο που μας απασχολεί είναι οι καφετέριες και οι ταβέρνες. Ας ξυπνήσουμε μήπως και σώσουμε τίποτα απο την κληρονομιά των παππούδων μας.

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως θελω να μαθω που ειναι γιατι δεν ξερω να παω να το δω απο κοντα. stef ή οποιος αλλος ξερει ας μας πει που ειναι και πως θα παμε........

ΚΩΤΣΟΣ είπε...

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΑΥΤΟ.............ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ............

ΑΛΙΑΡΤΟΣ είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
Stef σε παρακαλώ πες μας σε ποια τοποθεσία είναι;
Αναγνώστης από Αλίαρτο

ΑΛΙΑΡΤΟΣ είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.
ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ....
Αναγνώστης από Αλίαρτο

Unknown είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΟΙΒΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΡΥΜΕΝΟ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΦΥΡΙ,ΑΠΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!!!Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΙΖ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΝΙΓΜΑ,ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 40 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΡΥΦΤΥΚΕ!ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΑΥΡΙΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ50 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΡΩΠΟΙ(ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

ΚΑΣΤΑΛΙΑ είπε...

Πώ - πω τι μου θύμισες!
Από παιδάκι έχω να πάω!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πραγματικα μια μαγευτικη τοποθεσια ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑ........ Εχω να παω σε αυτο το μερος περιπου 15 χρονια........ Την τελευταια φορα ειχα κοψει κερασια , απο κερασιες που εχει εκει ενας Αραχωβιτης , τα ειχα πλυνει στο νερο που περναει απο κατω , ειχα καθησει πανω στο γεφυρακι που βλεπετε ,και ακουγα μονο τα πουλια........ Παρ'ολο που δεν ημουνα μονος μου , θυμαμαι οτι για πολυ ωρα δεν ακουγονταν απο κανενα ουτε η παραμικρη κουβεντα........ Αυτο το νερο που περναει δεν ειναι εποχιακο , καποτε μαλιστα με αυτο το νερο λειτουργουσε ενας νερομυλος που βρισκεται ποιο κατω......... Για να παει καποιος ειναι ευκολο: μετα την στροφη της ταβιθα και πριν την μαντρα με σιδερα του Γκρεμου στριβης δεξια κατω ( δεν παει εκει ακριβως το αυτοκινητο)........Stef μπραβο , προχωρα βαλε και αλλα για να μαθουμε πραγματικα ποιος ειναι ο τοπος μας..........

Georgia Martini είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΑ "ΜΟΥΛΤΣΙΑ"

georgia είπε...

Προκειται για το γνωστο γεφύρι στο ρέμα του Ντελενίκου, στα Μούλτσια

Ένας Αθηναίος είπε...

Ένας Αθηναίος

Είναι πανέμορφη τοποθεσία. Αυτή είναι η "άλλη" Αράχωβα, που δεν δείχνει ο Τσιλιμπουνιδάκης στο star, προτιμάει τα καφέ με τις γούνες στους καναπέδες.
Ανώνυμοι και επώνυμοι σχολιαστές, νέοι και νέες Αραχωβίτες και Αραχωβίτισσες αναδείξτε την ομορφιά του τόπου σας.
Μην παρασύρεστε από τη ροή του χρήματος, από τις Porsche, τα Mercedes και τα Bmw.
Προσωπικά δεν είχα σκοπό να έρθω ξανά στην Αράχωβα, όμως με αυτά που βλέπω αρχίζω να το ξανασκέφτομαι...

Ένας Αθηναίος είπε...

Ένας Αθηναίος

Stef συγχαρητήρια!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 15 χρόνια έχω να φάω κεράσια από τις κερασιές μου επειδή εσείς οι φυσιολάτρες νομίζετε ότι όλα είναι ελεύθερα. Τώρα που περιέγραψες και που είναι το κτήμα με βλέπω να τις κόβω για ξυλεία τις κερασιές.

ΦΟΙΒΟΣ είπε...

Το λουκούμι σε όλους αυτούς που μας ……….αποκάλυψαν που είναι αυτό το γιοφύρι. Εσείς τι λέτε, εγώ κι ένα σωρό άλλοι, δεν έχουμε πατέρα γέροντα; Δεν μπορούμε με μια ερώτηση να μάθουμε πού είναι; Μα ο Νους και η φαντασία με τις πέντε ανυφάντρες (πέντε αισθήσεις) είναι αυτός που τα πλάθει όλα. Μαύρισε η καρδιά μας με όλη αυτή την οικονομική λαίλαπα, γιατί δεν μας αφήνετε να ονειρευτούμε; Γιατί δεν μας δίνετε το δικαίωμα της συμμετοχής στο όνειρο; Το παγώνι είναι ένα όμορφο πουλί, αρκεί να έχεις μάτια να το δεις όμορφο, Διαφορετικά, αν δεν έχεις μάτια , είναι ένα απλό πουλί!!!

gianni είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΣΗΧΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΙΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι να υπάρχουν τέτοια μέρη και προσβάσιμα δια το κοινόν αλλά πρέπει να υπάρχει η σύνεση, η ωριμότητα και η συμβολή όλων μας ώστε να μην καταστραφεί το φυσικό κάλος αφού προβλέπω ότι μόλις γίνει γνωστό θα γεμίσει σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι ότι τώρα που γνωστοποιήθηκε θα έχει την κατάληξη της Ντούμπρης.

Unknown είπε...

Φίλε fafnir δεν νομίζω ότι ειμαστε ικανοί να γεμισουμε έναν τέτοιο χώρο με σκουπίδια ,γιατί μετά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!Επισης πιστεύω πως πρέπει να φανεί σε όλο τον κοσμο γιατί πέρα απ το Χ.Κ.Π.δεν δείχνουμε τίποτε άλλο στον κόσμο που έρχεται στο χωριό και μας αφήνει έστω και τη σκόνη απ τα πάπουτσια του!!! Υπάρχουν κι αλλά πολλά γύρω απτό χωριό μας και στην περιφέρεια του που πίστεψε με είναι ωραία!

Ανώνυμος είπε...

Στο χέρι μας είναι. Αλλά δεν φτάνει μόνο ένας 2 άντε 5 αλλά όλο το χωριό. Ή τέλος πάντων μία μεγάλη πλειοψηφεία.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να οργανωθεί κάτι έστω και μέσω ντελάλη για την διατήρησή του και για έναν μικρό καθαρισμό. Εγώ πάω αύριο με παρέα να το δω από κοντά.

Top